Skoči na vsebino

Vesoljni dnevnik LNF 27

Marsa

Recommended Posts

močne teme...

ne morem nč drugega zdajle rečt.

...

mrk je zdaj.

joj, kaj bi dala zdajle za banjo, da bi se šla mal namočit, položit telo v toplo vodo dišečo al pa kej. :)

Čist vse me boli, mišice, pa kar taka sem ukočena, kot bi bla ćist živčna, pa sploh nisem... al pa kot da bi me ful zeblo, pa me ne... kar skoraj kot da bi me hotlo mal trest.

Sem pa nekaj pod streho spravla, česar sem se ful otepala oz. odlašala, prav stežka sem se spravla. Pa sem nad zadovoljna, da sem zrihtala. x8Dx

Ful sem imela enih zadevčk kot tudi nekih kontaktov...

Med drugim je bil tud Nejc in smo se spet nekaj smejal.

sem rekla, da letim pogledat, kdaj ima bus, pa je v totalen smeh padel, češ, da 'letim'. x:o)x kao da bom kar poletela pa to. x:px

Ko sem sploh poštekala da je to se mu zdelo smešno, sem pa še rekla, da bom na metli poletela, se je pa še bolj smejal.

Dons ni blo siničke, samo tud nisem nič kaj vrebala al pa da mora bit al pa kej.

K je že frenda se odzvala, da imam svojega novega 'pet'-a, 'privat siničko'. xDDx

Alergijo imam na tilniku od štilčka od peridotove ogrlice (k je neka kovina navadna) in me totalno srbi. :xx!:

Prej mi je ful zapasal mango al pa kej takega, podobnega okusa, sočnega. škoda ker nimam nič podobnega.

Frenda mi je prinesla mal bučnega olja, sem si že zelje naštimala z njim x:px

Pol me je pa objela in je rekla, kolk sem drobna (jaz pa v dveh majicah, jopi in plašču).

Sem res še kar suhcena, zelje je zakon.

Kolk malo jaz rabim v bistvu, da sem zadovoljna (v enem smislu). :)

Drugače sem pa jaz tud o enih težkih temah razmišljala.

Samo nekako me ni čisto obtežilo, če mi je ful bad, potem kar *na Boga* preložim. se mi ne da ukvarjat v tistem trenutku, ko bi kaj kopala po kakšnem sranju.

se recimo kar zravnam na stolu al pa pretegnem al grem ven al pa kej.

al pa tud, če je kdo drug v badu, jaz prevzamem iniciativo pa spodbujam, 'tolažim' al pa kej, pa še mene dvigne, samo včasih pa potem sem čist izčrpana, vseeno.

zdej se pa tu po stolu flosam, še mal se bom, pol grem pa v hirozontalo, da sprostim telo.

kar v mišicah mi zuji.

zdajle pa v avrstaliji gledajo sončni mrk. :)

Mirno noč in lepe sanje. :vio:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

*sem se uštulila s trivialnostmi med demence... xDDx

dedek od moje frende je to imel, pa je bilo kar žalostno, čeprav tedaj, ko sva bili majhni, se nama je zdelo skoraj smešno... ker sva ga morali iti iskat, ker se je kar izgubil.. je šel recimo po cajteng, pol je pa kar zataval in pogosto sva ga našli čisto na drugem koncu, kar daleč od doma... se pravi je lahko tudi nevarno to.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

najprej mi sploh ni blo jasno. xDDx

ja, Nejc, vedno poskrbi za smeh, se mu kar samo smeje, še ko se odpravlja, pa ko mu mahava čez okno, se še včas na glas smeje.

Dons smo petkrat zavpili čez okno baj baj, čao čau pa to, pa je mama rekla, da bogve kaj si mislijo sosedje, ko tu vpijemo čez okno sredi centra x:Dx x:px pa sem rekla, da naj si mislijo, kar si čjo. x^x xDDx

Picasso

*sem se uštulila s trivialnostmi med demence... xDDx

dedek od moje frende je to imel, pa je bilo kar žalostno, čeprav tedaj, ko sva bili majhni, se nama je zdelo skoraj smešno... ker sva ga morali iti iskat, ker se je kar izgubil.. je šel recimo po cajteng, pol je pa kar zataval in pogosto sva ga našli čisto na drugem koncu, kar daleč od doma... se pravi je lahko tudi nevarno to.

Dobro je, če so tisti res hudo dementni večino časa pod nadzorom, da se ne poškudujejo. Recimo dobi banano in jo začne jesti kar z olupkom. Je pač pozabil, da jo je treba olupiti. Pa pri hrani se mu nikoli ne daje ostrih, trdih predmetov...

Se umiva in misli, da je šampon ali tekoče milo tekočina (pijača)...skratka treba je paziti na čisto vsakdanje stvari katerim obični ljudje ne posvečajo pozornosti...

Če se človek kdaj zgubi zaradi demence, mu je priporočljivo dati kakšno zapestnico z osebnimi podatki na roko...včasih lahko zalutajo pitaj Boga kam...pa tudi če ga kakšna dobra duša najde, je vprašanje, če bo sploh vedel kdo je, kje je doma, ipd...x:)x

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

grozno, ja, ne pomisliš na vse, ne moreš...

ok potem ko imaš kake izkušnje.

(tega dedka pa že dolgo ni več)

Picasso

Joj, nehajte o demenci, jo je imela moja babica, pa fotr preden je umrl :xx!: Babica se je tudi kak dan namislila, da ima rojstni dan in jokala, da ji nič ne čestitamo. Pa pleničke in ves čas kontrola, kaj počne in kam gre :eek: In kar je najhuje, da si odrasel, želiš si bit še vedno samostojen, tvoji družinski člani ali če si v domu, te morajo pa omejevat. Res je še kako pomembno, da lahko ostane človek samostojen do smrti :o|o: Kake mamo, menda nas res "mrka".

Jz že že pozabljam nekatere besede, imena, včasih se težko koncentriram in me iz ozadja včasih kar demenca straši :vragec: Pa ugotavljam, da je vse skupaj pregorevanje na šihtu. Ta me čisto "pozauga", pa od kakšnih napetosti bolj slabo spim in eno z drugim, kdo ti bo potem normalno fuknkcioniral. O pregorevanju bi morala še kaj napisat, pa se mi dosedaj še ni dalo.

Do včeraj dopoldne sem bila prav fajn volje, mrk bi menda naj že vplival, no danes ponoči do ene dveh, treh nisem mogla zaspat. In prav neka jeza je v meni strašila. Tako da sem po daljšem cajtu vzela dva persena, potem pa šla brat nekaj, da me je nato končno zmanjkalo.

Me tudi lovi en mali prehlad, spet se mu upiram z jutranjim smoothijem, ki se mi ga nekaj časa ni več dalo delat. Še prej pa popijem MSM z limono in ingver s pomarančnim sokom. Ko grem v službo, nekaj časa potem kr blunca v trebuhu x:px Sem eno rundo že pila MSM in mislila, da ne pomaga. Pa vidim, da me zadnje čase zapestja spet bolj bolijo, evo, pa testiram na novo, kako bo zdaj.

"Nejca" tudi jz vedno rada berem, faca. Vidiš, kako pomembna je iskrenost. Me na šihtu smo tudi take face otročje, hvala hvala in še enkrat hvala za nove sodelavke, zaradi katerih so se mi uredile zadeve na šihtu. To bi pasalo pa v hvaležnost. No pa naj bo kar tule x;)x

po moji kmečki logiki demenca nima nobene veze z inteligenco... izobrazbo...

namreč... nikjer ne piše, da en kmet, al pa avtomehanik... na razmišlja kej manj kot en akademik. se pač manj izpostavlja oz. se manj grebe, da bo komu kej powedu x:Dx

podobno kot ni logično, da lahko celo noč ležiš, pa si zuti utrujen za popizdit...

ampak je čisto dejstvo... da če si celo noč ležal v stresu, si bil tudi fizično napet... in posledično zutri utrujen do amena.

podobno bi reku, da je možno tut z možgani.

jest zase sicer nimam občutka, da pretiravam z razmišljanjem, pa kot dejstvo vem, da velik pozabljam.

hm... kaj sem že hotu powedat? xcivx x:Dx

in hu d faq je nejc? xrolleyesx

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

Kaki je po teksturi podoben in če je zrel tudi fajn sočen.

ja saj jaz sem tud na kaki seveda pomislila (samo tud kakija nisem imela), čeprav ne šizim in jih nisem nikoli marala, ampak lani sem jih pa ful pojedla in tudi letos že nekaj, predvčerajšnjim sem kar dva! xDDx

So mi dobri, prej so se mi pa vedno zdeli mal... bljaki. xDDx

Jz že že pozabljam nekatere besede, imena, včasih se težko koncentriram in me iz ozadja včasih kar demenca straši :vragec: Pa ugotavljam, da je vse skupaj pregorevanje na šihtu.

včasih je tudi malo paranoje... recimo če je to v družini ali kaj takega... poznam dva primera, ki sta se dve osebi total zasekirali, kao kako bo, že 'opažali' sta 'simptome'... pa je to bilo pred cca 15 leti oz. 12, pa sta obe še zelo pri sebi. :)

Je veliko na tem, 'izgorevanju'...

"Nejca" tudi jz vedno rada berem, faca. Vidiš, kako pomembna je iskrenost. Me na šihtu smo tudi take face otročje, hvala hvala in še enkrat hvala za nove sodelavke, zaradi katerih so se mi uredile zadeve na šihtu. To bi pasalo pa v hvaležnost. No pa naj bo kar tule x;)x

x8Dx :palec: Fajn za sodelavke!

V fajn okolju je vse lažje... :)

po moji kmečki logiki demenca nima nobene veze z inteligenco... izobrazbo...

namreč...

Itak. Tako kot bi mislil, da zdravnik ne more dobiti raka al pa kej.

nikjer ne piše, da en kmet, al pa avtomehanik... na razmišlja kej manj kot en akademik. se pač manj izpostavlja oz. se manj grebe, da bo komu kej powedu x:Dx

x:Dx x:Dx

podobno kot ni logično, da lahko celo noč ležiš, pa si zuti utrujen za popizdit...

ampak je čisto dejstvo... da če si celo noč ležal v stresu, si bil tudi fizično napet... in posledično zutri utrujen do amena.

podobno bi reku, da je možno tut z možgani.

xyesx xyesx Sem že nekajkrat hotla nekaj podobnega napisat tam ko smo se pogovarjali o 'duševnih motnjah' tudi.

in hu d faq je nejc? xrolleyesx

Nejc je moj nečak. Ful sonček in tak *poseben*. xDDx x;)x

....

skoz ponavlja in z vsem se skoz ukvarja v glavi in to vse milijonkrat pove. a ima mesečno in takšno... pa telefon, da ga potem iz torbice ven pa not daje in ga gleda in vrti po rokah. xDDx

Včeraj je v 5ih minutah trikrat klical, se najavljal na čaj (to imamo prav obred in hodi na čaj, se hecam da smo po angleško, ker pogosto res okoli 17h pride)...

No in vsakič je 7x vprašal, če sem jaz doma. xDDx

Včeraj sta pila čaj in potem da bo šel pa pač domov in pravi mama: 'to še spijeva pa greva'. x:Dx

In je Nejcu ful nekaj narobe hodilo, kako da bosta kar oba šla al kaj... če bo pa vendar šel samo on domov.

Pol kar reče: 'neee babi'.

Ko pa spije čaj, pa reče mmmmm in se mi 5x zahvali za čaj, tudi če/ko ga ne skuham jaz. :)

(ampak ker vedno pripravim in to in imam pač jaz čaje čez)

....

Danes me je pa prišel obiskat šmarniček in sva se malo pogovarjala, nasproti je bil in sem rekla iiiii, ooooo... xDDx in takšno...

ker sem nesla nekaj gor pa sem še mal postala...

Sem hotla it en giro s kolesom, ko je zgledalo lepo, je pa mrzel zoprn veter zapihal, sem si pa premislila. x;)x

In itak moram nekaj delat in pisat.

Spala sem pa še kar, me ni nič kaj mrk gnjavil.

No spočita bi bila pa lahko malo bolj.

Lep dan! :)

Picasso

Helou :) Mrki mrk smo prespali, sva se nalivala zvečer s čajem iz baldrijana in hmelja, just in case x:o)x

Ni bilo tako hudo .. mal zdravstvenih (alergije), mal tečnobe (sploh pasje), čist pikico melanholije .. za preživet ... Upam, da ne pride kak popotresni val x;)x

Jutri je pogreb, danes sem bila celo popoldne pri atu, stregla obiskom, se pogovarjala z njim več, kot po moje cel čas do zdaj (ker sva se vedno bolj z mamo začvekali, on se je pa umaknil, ker ima aparat in se u ni dalo matrat s poslušanjem :)

V glavnem, eno trapastno vprašanje ... kako se kuha taka klasična, sladkana turška kava? :inocent: Menda imam čez streženje folka, ki bo prišel dopoldne k žari in moram neko divjo količino kave skuhat v loncu. Jaz kavo delam brez sladkorja in jo potem sladka vsak zase (in večinoma v french press kafetjeri) samo mislim, da je tule bolje, da delam po nekem klasičnem sistemu :inocent:

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

V glavnem, eno trapastno vprašanje ... kako se kuha taka klasična, sladkana turška kava? :inocent: Menda imam čez streženje folka, ki bo prišel dopoldne k žari in moram neko divjo količino kave skuhat v loncu. Jaz kavo delam brez sladkorja in jo potem sladka vsak zase (in večinoma v french press kafetjeri) samo mislim, da je tule bolje, da delam po nekem klasičnem sistemu :inocent:

Jaz dam toliko žličk kave, kot je skodelic vode že prej v vodo (đezvo), počakam, da zavre in potem dam še eno žlico prek in še enkrat pristavim. Tako mi je boljša, kot če daš kavo v vodo, ko je že zavrela (žlička/skodelico).

Cukram ne.

Nisem pa profi za turško, ker sem prej vedno iz kafetiere pila kavo ...

...

Aliana, sožalje tudi z moje strani xvrtcx

Aja, včeraj je bil tisti zloglasni mrk.

Povsem pozabila :inocent:

Sem pa včeraj delala ravno do tiste ure (11h zvečer), danes se pa npr. ne morem spravit (jebela cesta internet :vragec: :vragec: )

... Say what you mean

And mean what you say ...

Aliana sožalje http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/ROSE1.gif

Turško kavo skuhaj čist preprosto. V loncu zavri vodo (1/2 l), dodaj kaj pa vem dve, tri žlički sladkorja, ko zavre posker umakni z ognja, dodaj pet šest žličk kave, premešaj, postavi na ogenj, da se kava dvigne in jo nalij v skodelice.

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...

Evo mene kafetarce, čeprav sem jo začela konzumirat po 35.letu, pol pa vsake 5 let kakšno dozo več x:Dx

Za kuhanje kave je več receptov, svašta sem že doživela. Do tega, da bo katera pristopla in rekla: kr malo manj kave daj not x8Dx Zdaj se pa že malo šalim, čeprav ob taki priliki ni najbolj lepo. Je pa življenjsko po moje. Sem že tudi doživela "bedenje", ko so začeli vice govorit. Verjetno pa narava sama poskrbi, da se ljudje tudi malo sprostijo in lažje prenašajo žalost, pa še kakšni štamprli vmes padejo...Ampak si ne pustim vplivat, kava mora bit orng.

Po moje je srednje sladkana nevtralna, za tiste, ki pijejo grenko ali bolj sladko. Jz bi recimo za prvo, da "osvojim velikost piskra" zmerla, koliko skodelic vode je približno v tistem piskru. Za normalno kavno skodelico, cca deci vode, dam ponavadi malo manj kot žličko sladkorja in dve žlički kave. Za večji pisker pa se mi zdi, da je lahko manjša koncentracija kave. Recimo, za 1 liter bi dala ene 3 do 4 (velike) žlice sladkorja in 9 do 10 žlic kave. Če pa bo kdo od sorodnikov želel grenko, boste se pa med sabo že zmenili.

Zalaya, midve bi se kar ujeli pri kuhanju kave x;)x

Mislim, da rabim cukrano .. načeloma bi dala čajno žličko na šalco vode, samo kolk cukra pa res nimam pojma xnckrivx

Kadar jaz kuham kavo za vse okuse dam cukra pol manj, glede na razmerje kave. Se pravi pol žličke cukra na žličko kave.

Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat

Zalaya, midve bi se kar ujeli pri kuhanju kave x;)x

Silvija http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif

Sem zaprisežena kofetarca... http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif

Ko skuham kavo mora biti gosta močna in grenka (pa barkafe) http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...

tko kot use... se tut kava kuha s srcem xsrcx

ko nalivaš vodo u đezvo... jo mal napolniš z ljubeznijo xsrcx

jest jo kr najprej nalijem u šalčko... kao... pomerim...

in jo osmislim... ko ji povem... za koga bo... in jo mal pobožam... xsrcx

...

...

tut ko jo sladkam... isto z usako žličko...

kavo.... isto...

razmerja in količine... se pretirano ne ubadam...

sej itaq tut nkol nisem vedu, kolk je ščepec soli x:o)x

pa pritožb na kavo... pa še marsikej druzga... še nisem dobil x:)x

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

Za turško kavo pravijo nekako žličko sladkorja na dve žlički kave...

Najbolje je ubrati kakšno diplomatsko varianto, tako kot v bolnicah kjer imajo sladkan in nesladkan čaj...Najbolje, da se skuha malo grenke kave in malo več sladke. Grenko si bo lahko že vsak po svoje sladkal. Včasih imajo nekateri ljudje prav čudne želje kar se kave tiče...x:)x

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

jaz pijem grenko, velik jih pa pije malo sladkano, pa potem doziram na dobro (mal zvrhano) žlico kave slabo žlico cukra (tko da ni čisto polna žlička).

Picasso

Zbolela :C:

Grlo boli, pa čist švoh :(

:sori:

ojej. počivaj. no ja, saj druga ti zdaj itak ne preostane :sori: počitek, kopel, čaj.

šla poškilit, če morda pa že kje astro napoved :inocent: ni je še x:o)x

... svet pripada tistim,

ki verjamejo v svoje sanje ...

Zbolela :C:

Grlo boli, pa čist švoh :(

ti božica :sori:

se ti pridružujem pri grlu, pri meni je še smrkavost...edino telesna moč je ostala nespremenjena...si pa nos brišem vsakih 5 min :vragec:

upam, da boš kmalu ok xsrcx

ne vpraš me nič, ker nič ne vem...

Tudi moje sožalje Aliana.

Mislim, da žalost pride za tabo - ko vse vije vaje okrog pogreba minejo (tole postržčkanje poznam - ko moja stara mama umrla, so se kmečke ženske tam ful organizirale in ohoho peciva napekle, pa kavo kuhale one in pijačo okrog nosile. Pa ne da bi stara mama kaj pri tem imela -recimo bila kdaj v kakšnem združenju kmečkih žena in deklet - pač pa njena snaha-moja teta..hvala bogi no, da so porihtale. Samo si imel občutek na čase, da si na gostiji:))

Nič nimam za povedat. Jebenfakingmrk in ostale zadeve..

aja imam:))) moje ta mlajše dete naredilo izpit - v tretje ji torej ratalo, tako kot sem predvidla...in seveda se že začelo masiranje (po pričakovanjih), da naj hitro dam dozavarovat avta za mladega šoferja...in ta jebenofaking izpit koštal krepko čez jurja.

Zdaj pa bi šla v London:)) (jaz tudi), s šolo. Pa maturantski ples...pa kaj hudiča misli, da sem na loteriji zadela??? (nisem)

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...