Skoči na vsebino

Vesoljni dnevnik LNF 27

Marsa

Recommended Posts

Cigy:)) nič bat -saj tu in tam pošpegamo sem gor.

(sicer pa je takšna situejšn pri nas - da smo v fazi izdelave kamina (veliko krega poleg, polaganja keramike v ta zgornji kopalnici - tudi krega in muljenja poleg..) tak, da ni kaj kaj ekstra vredik. (sploh ker imam prav. :vragec: in kamin zdaj ni narejen tako...kot bi naj bil..in ker na veliko jezo moških berem - in potem postavljam vprašanja...dobro..pri keramiki me skoraj ne morejo nategnit no...)

Zvlekla v petek v MB skoraj celo familijo na ogled Jupitra in Lune (astronomsko društvo Orion bi naj imelo teleskope in take fajne reči)...pa je bila megla in odpadlo..v soboto tudi še bilo tole..pa nisem več imela časa -pa tudi volje zmanjkalo - nekaj bila alkoholno podkrepljena pismo rosno.

Drgač -pa smo še kar pri zdravji. Štrajkamo ne. Župan naš vredik. Ma rad Hazole in Hazole majo rade njega:))

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Deli na socialnih omrežjih

ne vem v kero temo vprašat, pa bom kar tule...

a ve kdo kje se da po dobri ceni dobit kolut vrvi iz konoplje ali iz jute?

bi rabila za začetek 50m debeline 10mm ali 8mm, pa tudi tanjše.

Upam, da kdo pozna koga, ki to prodaja.

tnx, lep dan vam želim xsrcx

vec svetlobe spustis vase,
svetlejsi postane svet v katerem zivis

shakti gawain

...a ve kdo kje se da po dobri ceni dobit kolut vrvi iz konoplje ali iz jute?...

V Merkurju vem, da imajo neke kolutiče, samo ne vem, če so iz konoplje...A to misliš take zadevce...:fiju:

VRV KONOPLJA 10 MM | ŠČETKARSTVO, VRVI IN ZIDARSTVO ...

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

ne vem v kero temo vprašat, pa bom kar tule...

a ve kdo kje se da po dobri ceni dobit kolut vrvi iz konoplje ali iz jute?

bi rabila za začetek 50m debeline 10mm ali 8mm, pa tudi tanjše.

Upam, da kdo pozna koga, ki to prodaja.

tnx, lep dan vam želim xsrcx

Včasih je bla v LJ vrvarna, mislm da na Trubarjevi. Tam so mel te robe dost. A je ta trgovina še tam, pa ne vem.

Lep dan tud teb...in...navijam zate...tud za hišco iz blata.

xcrossfingx da ti rata

xsrcx

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

Včasih je bla v LJ vrvarna, mislm da na Trubarjevi. Tam so mel te robe dost. A je ta trgovina še tam, pa ne vem.

Na Trubarjevi že par let ni več vrvarne, mislim da je zdaj tam trgovina z oblekami, če jo že niso skenslal...drugače se pa že dolgo nisem nič šetal tam okoli...Baje so celo Centromerkur preimenovali v Galerijo Emporium, na vrhu pa kao kavarna...x:Dx

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Na Trubarjevi že par let ni več vrvarne, mislim da je zdaj tam trgovina z oblekami, če jo že niso skenslal...drugače se pa že dolgo nisem nič šetal tam okoli...Baje so celo Centromerkur preimenovali v Galerijo Emporium, na vrhu pa kao kavarna...x:Dx

Verjamem...je že precej let, kar sem bil tam. Sploh sem v Ljubljani samo takrat, ko moram bit in še takrat komaj čakam, da spizdim ven.

x:Dx

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

ma v bistvu rabim čimbolj naravno vlakno, v bistvu 100% konopljo ali juto, ker bom

delala patike ...take indios pleteni makrame varjanta za poleti sandale pravzaprav in nočem

nobenih primesi..lepil ipd.... xDDx

vec svetlobe spustis vase,
svetlejsi postane svet v katerem zivis

shakti gawain

Bila na protestih.

Berem malo po medijih, razočarana, očitno so hujskači&Co. dobro opravili svoje delo.

Dobila sem solzilec dvakrat, drugič direkt v oči, s tekočino (in ne razpršilom), tako da sem se dobesedno pretipala v lokal s pomočjo dveh mladih fantov (in kasneje sta mi pomagali še dve punci).

Po meni so dobesedno polili 1/2l mleka... x:o)x

... namesto z vodo sem se umivala z mlekom, da splahnem oči (tako da sem imela vse od mleka oz. bom morala vse oprat, ker bo skisano in bo smrdelo x:o)x).

Ni bil hec, še zdaj imam izbuljeno in pekoče oko.

dejansko pa sva stali z eno gospo pri medexu, mirno.

svinjska finta je bila ta.

10 minut vsaj si nisem upala očesa odpret, niti ga nisem mogla; še zdaj z desnim očesom vidim skozi 3mm. tolk mi je zateklo.

ne da jamram al pa kej, samo je pa res za v dnevnik. :)

pa tudi se mi solzi oko, ko berem, v bistvu kot bi me praskalo, tako da tudi salbo vidim in bom šla po mojem kar spat.

Mogoče si dam še obkladek - mlečni.

Hvalabogu, da je zaposleni v lokalu tako super ravnal.

Bila sem dobesedno nemočna, nebogljena, slepa.

Pretipala sem se do notri.

Kako je res drugačna *kauč 'revolucija'*, ko sam eni drugi dobijo kej v oči ali drugačne poškodbe (mi pa smo na varnem za kompom).

Takole na uč je bilo 'izgrednikov' max 2%, ampak uporabljena sila za te sorte 'upor' pa totalno pretirana (že v smislu strategije, načrta: robocopi, solzilec, konji, helikopter...).

Videla pa sem 2 granitni kocki vrženi.

Še vpila sem proti protestnikom, da naj ne mečejo v kapse tega.

A čez 5 minut dobim od kapsov 'kapljice za oči'. x:o)x

Težki časi.

Dejansko očitno obstajajo plačanci, ki skušajo narisat ljudem drugačno sliko (sem brala komentarje na netu zdajle malo).

No jaz sem bila tam.

• Lajkam 4
  • Buuuu 1

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Zanimivo je prebrat zadevo iz prve roke. Mi je žal za solzilec in upam, da bo oko v redu. Svinjarija. Nisem si predstavljala, da je tako. Je pa hecno, da je mene te dni morilo, ker se povsod odvijajo protesti, jaz pa priklenjena doma. Vsi smo bili bolni, otroka najbolj. S starejšo sva se toliko pocajtali, da sem jo včeraj peljala ven. Sva se peljali mimo Kongresnega trga okrog 16:10. Trg še ni bil poln protestnikov, je bilo pa čuda uniformirancev in policijskih vozil. Ko sva se vračali nazaj, so poročali, da je na demonstracijah izbruhnilo nasilje in sem zavila na Tivolsko, namesto na Slovensko cesto. Je pač tako - če imaš otroke, najprej pomisliš nanje. Z njimi ne boš rinil na demonstracije. Kvečjemu bi si lahko organizirala kakšno varstvo in šla sama tja ali skupaj z mojim. Če bi.

Ma ja, tudi glede na poročila po radiu, je bilo razumeti, kot da se policija bori z neobvladljivo množico nasilnežev. Zdaj pa tem, kar berem, izgleda, da so se protestniki še najbolj morali bati policistov, ali kaj.

Mi je skoraj brezveze še kaj pisat, ker nisem bila tam. Pa imam slab občutek, ker nisem bila :sori:. Solzilcu navkljub.

Hvala Boudika! x:)x

Moje oko je veliko bolje, ampak čisto rdeče in zatečeno in precej me boli. Prav tko vse oko. Pa malo mi je slabo, še vedno čutim vse pekoče okoli ust in nosu in oči, pa malo smrkam pa kašljam.

Je res, kar je rekel natakar (Žiga x:)x - sem mu rekla da ga bom omenila in pohvalila, sem ga prav poiskala potem da se mu zahvalim v obraz :) - ker prej sem mižala in me je on vodil notri).. no je rekel, da ne smem spirat z vodo. Zato sem bila vsa od mleka. x:o)x

Ko sem si več ur zatem umila obraz, sem spet dobila totalno reakcijo - očitno od vode.

Tako da sem se samo v posteljo umaknila.

Zjutraj sem pa odprla oči in se mi je takoj ulilo, tako da sem šla iskat vato in sem si dala malo mleka nanjo in na oko pa sem še cca 2h počivala.

No zdaj je pa bolje.

Tako da mleko res pomaga, očitno.

Težko je oceniti, koliko je bilo ljudi, kot tudi kaj se je na posameznih koncih dogajalo, tako da seveda lahko je že 50 metrov drugje bila malo drugačna slika, tako da težko objektivno gledaš oz. nimaš pregleda nad celotno situacijo, ampak sem krožila in se mirno sprehajala, tako da sem bila povsod malo prisotna.

Ni bila neobvladljiva množica, so pa nekateri bili neobvladljivi in mislim da je malo tudi bilo pogojeno s tem, da se je zvečerilo in je bilo temno, pa nisi mogel dobro videti.

Eni so se res obnašali grdo, sem proti parim skupinam celo parkrat glasno rekla, da saj niso policaji nič krivi...

ampak v temi ne vidiš dobro, kaj se meče, metat se je pa kar nenadoma začelo, sem se ustrašila, da so granitne kocke, pa so večinoma bile pixne...

No potem kasneje je pa res bil drugačen zvok in sem dejansko eno videla na tleh in to pa ni več hec, sem se zelo ustrašila.

Sva bili s tisto gospo v zoprnem položaju, za policaji, tako da ko je folk metal, bi lahko v naju kaj priletelo.

Zato sva se umaknili ob strani, čisto ob steni Šubičke in sva potem tam pač stali, ko sva nenadoma to dobili v oči.

Tako kot bi s Pipsom ne zapršil proti muhi, pač pa bi odšraufal pršilo in ga kar zlil na muho - totalno doza-curek direkt v oči...

Totalno nepotrebno.

Skratka, še če si bil tam je težko bilo presodit in vse videti, če pa samo fotke gledaš oz. poročila vidiš, pa je ta slika pol še bolj drugačna.

Policaji so bili zelo dobro organizirani, protestniki pa ne, ampak to je pravzaprav pa tudi dokaz, da ni nekih organizatorjev in tega.

Potem je bil pa ta moment pomemben (po mojem), da je bila tako cinična tista prazna temna skupščina, 1/2 trga pa ograjenega, tisoč policajev, folk pa, ki protestira, protestira pač proti nekomu in potem so pač začeli vpiti na policaje, pač kot 'nadomestku' oz. podaljšku teh institucij.

Meni se je to zdelo narobe, saj so policaji bili mirni in nekateri celo prijazni, eni so dobili rože itd. Ampak folk je pač izražal svoje nezadovoljstvo.

Eni so imeli dobre transparente in so dobro govorili (če so imeli kake zvočnike pa to), drugi pa ne. Zmotilo me je, ko so v rimah govorili nekaj o plačah, potem pa se je rimalo 'gorele bodo palače' al nekaj takega. Meni že to ni bilo všeč.

Potem so še eni vpili 'malo vas je pičkice', pa nismo (ostali) dobro vedeli, na koga to sploh leti, no izkazalo se je oz. morda je letelo na policaje in to (če je res bilo njim namenjeno) se mi je zdelo mimo, ne nazadnje jih ni bilo tako malo oz. nas je bilo drugih pičkic tudi malo v primerjavi s policaji. :)

Ampak te izgrednike bi morali ločiti od ostalih (enih par so jih res vklenili), ne pa taka reakcija na vse protestnike. Bili so starejši, ena je bila na vozičku, otrok pa k sreči nisem videla (samo zgoraj pri maxiju v začetku, morda so bili samo mimoidoči s svojimi starši).

Ampak kot že rečeno (morda v drugi temi: Povedal...), protesti so bili mirni, pravzaprav še skoraj preveč, saj smo v glavnem samo tam stali (no jaz sem se sprehajala oz. vsake toliko spremenila mesto), da so se še eni pritoževali, da a to je to? Da zdaj tam stojimo samo al kaj? :)

Potem se je spontano kaj zaskandiralo, pa utihnilo, bilo je veliko petard in priotehničnih sredstev, da je zgledalo kar grozno, samo očitno so bila ta sredstva dost neškodljiva, samo vizualni učinek.

No potem pa nenadoma, praktično iz nič, totalen štraufenpaht v dveh minutah, tako da nisi niti dobro poštekal, kaj se je zgodilo, ampak več jih je reklo, da so policaji začeli oz. da so se po nepotrebnem tako s silo zagnali v ljudi.

Jaz nisem videla, kaj točno se je zgodilo, predvsem ker se je tako hitro to zgodilo, kot bi pritisnil na gumb.

Tako da najbrž bo težko eno celostno objektivno zgodbo dobit, ker bo vsakdo govoril svoje, ne samo kakšni 'plačanci' ipd., pač pa tud običen folk, ki je vsak z malo drugačnega, svojega kota gledal.

Vsak pa tudi zase ve, kaj je počel in to.

Večinoma je bil kul folk, je bil dober duh, samo to je pa res potem ga sesulo.

In kaj?

Bo kdo hotel kaj čivknit, pa ga bodo enostavno poslali domov, sicer pa zasolzili?

To ne more it tko.

• Lajkam 1
  • Buuuu 1

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Šokirana nad policijskim nasiljem. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_bomb.gif

Marsa, mi je zal, da se ti je to zgodilo. Naglo okrevanje ti zelim http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/rainbow.gif

V temo Če bi kdo komu rad kaj povedal, sem skopirala neko sporocilo iz neta, kako ravnati na protestih. Ampak ne vem, kdo ga posilja in ali se strinjate s tem!

Sama se nasilnih protestov, kjer obstaja moznost maltretacije s strani policije, ne bi udelezila. Nimam jajc za kaj takega, ker imam tudi zelo slabo okrevanje.

Se pa s taksno represijo sigurno ustvarja sovrastvo tudi pri miroljubnih, ker v Sloveniji ocitno kot edini v Evropi ni pravice do izrazanja.

Mantis hvala, sem videla, samo nisem vsega prebrala (ker so mini črke), ker imam še vedno iritirano in boleče oko in če se malo naprezam, se mi spet začne solzit.

Glavno je da je na broju, najbrž je že koristno da je to na broju.

Saj nisem bila deležna prav policijskega nasilja v klasičnem smislu, se mi je pa zdelo to čisto pretirano.

Imaš prav, ni varno bit na takih placih, ampak to se ravno hoče, celo jaz bom zdaj mal precvikana (ker sem drugače kar pogumna) in tudi včeraj sem se parkrat ornk ustrašila, ko je tista pirotehnika po zraku letela in potem, ko sem po zvoku ugotovila, da gre pa res že za kocke - ki sem potem tud eno ali dve videla na tleh.

To je res kar skeri. To te lohk ubije.

Tako da - saj razumem tudi policiste in kot sem rekla, jih je večina bila kul in profi, je pa tudi res, da imajo ukaze, saj so samo v službi.

Ampak vseeno naj bi malo presojali tudi sami in res je čudno da ko te že stiska v kot, da te še s solzilcem. In na tako majhnem prostoru, kjer 1 meter stran nenazadnje sedi naključen folk v lokalu, se pravi bi lahko kdorkoli nastradal.

Jaz nisem videla, s katere strani je prišel, če mi ne bi ta gospa, ki sva ga skupaj fasali, povedala, da je videla policaja da nama je špricnil, bi mislila da je kaj drugega bilo, konec koncev bi lahko tudi kdo iz množice to vrgel.

Je pa morda bil druge sorte kot prvikrat, ful močnejši, jaz sem za 10 minut dobesedno oslepela.

In še zdaj imam vse pekoče, ne samo zabuhlega in vnetega rdečega očesa, pač pa tudi ustnice, grlo, nos... vso sluznico imam iritirano. Pod očesom imam kar tako zateklino, mešiček.

Tako da ko so začeli s topom zalivati, pa sem bila pod arkadami, me je skoraj panika zagrabila, čim sem začutila kapljico, ker sem se ustrašila, da je spet solzilec. Vodni top je seveda najbrž hujši, samo na svoje oči si zelo občutljiv.

Tako da je že za mirne protestnike lahko nevarno, se pravi če je kdo hotel doseči namen, da bodo kateri dvakrat premislili, predno se jih bodo spet udeležili, je slednji bil dosežen.

....

sem bila ves dan kar malo zastrupljena,čudna, vsa pekoča in taka in nič se mi ni dalo... samo malo sem šla ven za 20 minut, da dobim malo hladnega zraka v obraz in oči, samo me je zeblo, sem nekam švoh, malo sem se pa tudi včeraj premrazila, ko je bilo mrzlo in vlažno.

Tako da bom šla kar kmal spat, upam da bom lahko še kej gledala po tv, če bo kej, da se mal raztresem in spočijem.

Nimam več 20 let in je to kar mal šoka. hehe, liksirnga. x:px

sem razmišljala, kakšne travme morajo imeti tisti iz jugo vojne (recimo bosanci), če te že 2 uri pokanja in doživetja vse te mase in agresije kar malo sesuje.

Upam da se mi do jutri čisto spedena oko in vse, vsem pa želim mirno noč in lepe sanje. :vio:

Picasso

ja brez dnarja bl težko..

Glejte do konca, če koga moti začetna glasba, naj jo preskoči..

http://www.mojvideo....6534eeb730b201e

in v tej akciji je spomenka hribar dala jurja... in u debati tut rekla, da politik, ki sprejema popolno odgovornost-odide iz politike. razen naš predsednik vlade... novi predsednik republike

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

zakaj pa ona, še pred skorajšnjo smrt komentira in brezplačno širi svoje nebuloze, če pa bi, dostojanstvena kot je, si mogla dat z varilnim aparatom zavarit usta, od vseh bedastoč ki jih je po letu 1990 izgovorila xDDx

nisem noben njen fen in je ne zagovarjam. je pa v hribarjevi oddaji priznala svojo soodgovornost in naštela nekaj napak, ki so jih takrat naredili in za katere se čuti soodgovorna.

pa lej še tole, kaj je leto in pol nazaj pisala pahorju.

in tudi tokrat je ne zagovarjam. presodi sam. je pa zanimivo, da je takratnemu predsedniku vlade, novemu predsedniku republike toplo priporočala, da če mu je kej do tega, da se reši, kar se rešiti da, da naj odstopi. pokojninska reforma je bila npr. nujna in bi jo morali izpeljat, samo pahor z uso odgovornostjo za spremembe ni postavil svoje kariere na kocko, čeprav za ceno te reforme. zdaj bo ta reforma dražja in med drugim smo tudi zaradi nje izgubili cel kup bonitet in časa in vladnih kriz. alergijo dobivam na pahorja. in zdej, k je use zafuku, ima slabo vest in se posipa s pepelom in on, k ni znal treh podrejenih obvladovat bi zdej povezoval. jao jao...

mah... upam, da se motim.

http://www.dnevnik.si/objektiv/vec-vsebin/ne-vodis-vlade-in-tudi-ona-ne-vodi-tebe

alergijo dobivam na pahorja. in zdej, k je use zafuku, ima slabo vest in se posipa s pepelom in on, k ni znal treh podrejenih obvladovat bi zdej povezoval. jao jao...

jaz tudi, to je bil eden od razlogov da ga nisem mogla volit. resno. ne prenašam teh praznih puhlic. eni očitno to kupijo (tisti ki so podpirali kampanjo, ki je bila očitno učinkovita, zame pa žaljiva na nek način), jaz pa prav ne morem poslušat in gledat. tako zelo neskončno sem sita res teh praznih besed, besed zaradi besed - da se zapolni prostor in čas.

V bistvu imam skoz prst na 'mute' ali na preklopu programa.

In me je dejansko groza, da bi morala 5 let tole se matrat.

Ker ne gledat oz. ne videt ni možno. x:o)x :o|o:

Prvič ker ni možno x:Dx (ker potrebuje to za obstoj) in drugič, ker ni možno, da me popolnoma ne bi zanimale novice.

Se pravi bom dejansko prisiljena v to (kadarkoli bom prižgala).

Če sem pa česa tako zelo nad ultra neskončno totalno dotalno sita, je pa to neprenehno prazno osladno govorjenje.

Picasso

jaz tudi, to je bil eden od razlogov da ga nisem mogla volit. resno. ne prenašam teh praznih puhlic. eni očitno to kupijo (tisti ki so podpirali kampanjo, ki je bila očitno učinkovita, zame pa žaljiva na nek način), jaz pa prav ne morem poslušat in gledat. tako zelo neskončno sem sita res teh praznih besed, besed zaradi besed - da se zapolni prostor in čas.

V bistvu imam skoz prst na 'mute' ali na preklopu programa.

In me je dejansko groza, da bi morala 5 let tole se matrat.

Ker ne gledat oz. ne videt ni možno. x:o)x :o|o:

Prvič ker ni možno x:Dx (ker potrebuje to za obstoj) in drugič, ker ni možno, da me popolnoma ne bi zanimale novice.

Se pravi bom dejansko prisiljena v to (kadarkoli bom prižgala).

Če sem pa česa tako zelo nad ultra neskončno totalno dotalno sita, je pa to neprenehno prazno osladno govorjenje.

ja, jest se že navajam....

da ne bo več on... kot predsednik vlade... po svojih najboljših močeh in s polno odgovornostjo....

ampak bo zdej on...

kot predsednik republike... bla bla....

bo moj kurac on powezal....

če janši in jankoviću ne bo tut u interesu, da se sestaneta in sodelujeta, bo pahor loh še kamele jahou, pa nau nč naredu.

ma itak je tole s povezovanjem kar nekaj.

kar ena finta v levo, ki da je to zdaj nad pomembno za presidenta. x:o)x

mislim da bodo oni čisto dovolj povezani med sabo še dalje, vsekakor bolj oni in oni (in oni in oni), kot pa (vsi) oni in mi. x;)x :(

Picasso

Prepad med njimi in nami je vse večji, tudi zato protesti. Človek lahko samo upa, da se bo med ljudmi ustvaril večji občutek solidarnosti, povezanosti. Me pa žalosti, da toliko ljudi brez lastnega razmišljanja povzema govorico oblastnikov in krivi najbolj ranljive skupine za stanje, kot je. Saj je jasno iz zgodovine, kam je pripeljal takšen populizem.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...