nataly 20. september 2014 Prijavi Deli 20. september 2014 (sori, saj vem da spet samo z bejbi temami tezim, sam... Če sem pa na porodniški, ravno veliko drugih stvari se mi ne dogaja zdajle http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png ) (sori, saj vem da spet samo z bejbi temami tezim, sam... Če sem pa na porodniški, ravno veliko drugih stvari se mi ne dogaja zdajle http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png )to je isto, kot jaz z mozaičnimi...tak, da tule smo:)meni je pa fino prebirati tvoje zadeve (itak si poleg mislim...hb, da sem to vse že skozi dala )) Včeraj bila na Dvoriščni razprodaji (spet nekaj lapala v mikrofon, upam da izrežejo v celoti.)danes pa na krstu...moje ta mlajše dete bilo botra....in vam rečem....da je tak župnik v naši fari....bi jaz vsak dan k maši hodila:)))sicer pa bilo fajn in vredik...to pupo vlačim po rokah kot nora(kot da je moja...madona..me zagleda že maha z rokicami in se smeji na vsa usta:))) sladko dete res Kar se buč tiče - mene deložirajo v celoti, če še malo buče omenjam 5 Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 20. september 2014 Prijavi Deli 20. september 2014 Jaz sem bila pa danes na zaplani ,je bila neka dobrodelna akcija za nekega fantka ,v glavnem super športni dan so priredili za otroke,in veliko ljudi sem bila kar presenečena,in vesela da ljudje še vedno znamo stopit skupaj tko da država upam nas ne bo dotolkla do konca.... 3 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cipcipilonika 21. september 2014 Prijavi Deli 21. september 2014 jutro!še samo sem skočim, potem pa zviz nad penzlanje. Berem o vaših začetkih tukaj gor.Jaz sem tudi nekaj nick nejmov zamenjala, ne spomnim se več, kateri je bil prvi, ampak začela sem, ko je bil še lunin chat. Tam okoli 2002. Ja res! Luštni spomini Tko telegrafsko:pridna sem ratal in tekla na tri dni po 5 km, potem pa je prišel en dan, ko sem bila v gužvi s časom in tekla na silo in me kolena še po skor enem tednu bolijo toliko o tem, da delam nekaj proti svoji volji. Verjetno je vzrok tudi v mojem nepravilnem tekanju in slabi obutvi. Bo treba boljše superge kupit,.. da vam povem tole, kaj sem doživela:na vlaku, petek zvečer, še premišljujem o tem, kako je vožnja z vlakom varna in udobna, tiste pol urce se spočijem, razmislim o delu itd... potem se zgodi:na eni od postaj vstopijo trije, dva mlada moška in ženska. Bili so glasni, kar je pritegnilo mojo pozornost, vendar sem kmalu nazaj zameditirala... potem pa tisto, kar me je tko pretreslo, da sploh ne morem k sebi še danes ne:bližala se je postaja, očitnjo njihova. Ležerno stanje v vagonu je prekinilo vpitje moškega:"S KOM SI GOVORILA ZDELE!! KDO JE BIL TISTI?! S KERIM MODELOM SI GOVORILA?!!" Folk je postal pozoren, vzdušje napeto. Tip je očitno v navalu besa s hitrimi koraki stopil do tistega nič hudega slutečega ,moškega: "KOJI KURAC MAŠ TI ZA GOVORT Z MOJO BABO!!! KVA SI JI REKU!! P.TI M.!! SAM DA TE ŠE KDAJ VIDM DA GOVORIŠ Z NJO! J. TI M.!!"vlak je ustavil na psotaji. ženska je stopala po stopnicah, za njo ta tip in jo BRCNIL DOL Z VLAKA.Grozljivka.folk na vlaku je začel pametovati. naredilči nismo nič.NIČ!!!! tretji tip, ki je vstopil z njima, pa je ostal na vlaku. začela sem razmišljati, kaj lahko naredil. začela sem buljiti vanj. Naj grem do njega in ga vprašam, kako je tistemu nasilnežu ime, da takoj pokličem policijo?!tip je opazil, da ga buljim in začel srepo strmeti vame. CVIKNILA sem. Kaj, če bo šel na isti postaji dol kot jaz mi si sikal, kva mam za buljit vanj.Naredila nisem nič.Vsi mi smo vidli, kaj je tip naredil, a smo vsi v vagonu se usrali!Razmišljala sem, a bi stopili skup, čle bi tip se fizično spravil na tistega moškega, ali bi samo nemo opazovali...po moje ne bi naredil iničesar, na žalost....in kdo bo zaščitil ubogo žensko?! če je tip nasilen do nje v javnosti, kaj se šele dogaja zasebno?Sosedi vedo, a molčijo... zato se pa nasilje dogaja še naprej.... in nasilneži imajo še naprej moč, ker smo priče preveč prestrašene.... nisem hotela zamorit, samo v razmislek... drugač pa ograja kliče, včeraj sem barvala lesena vrata in zraven uživala, je kar meditativno početje. Zdaj razmišljam, da bi lesene stole, ki so še iz lesa in en iverala, zbrusila in pobarvala vsakega v svojo barvo lepo nedeljo vam želim! 7 Citiraj If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gold 21. september 2014 Prijavi Deli 21. september 2014 zgodba doživetja ti mogoče hoče povedat, da neguj tisto kar imaš uživaj v barvanju, pa svojega dragega mal popenzlaj http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 21. september 2014 Prijavi Deli 21. september 2014 jutro!še samo sem skočim, potem pa zviz nad penzlanje. Berem o vaših začetkih tukaj gor.Jaz sem tudi nekaj nick nejmov zamenjala, ne spomnim se več, kateri je bil prvi, ampak začela sem, ko je bil še lunin chat. Tam okoli 2002. Ja res! Luštni spomini http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Tko telegrafsko:pridna sem ratal in tekla na tri dni po 5 km, potem pa je prišel en dan, ko sem bila v gužvi s časom in tekla na silo in me kolena še po skor enem tednu bolijo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sad.pngtoliko o tem, da delam nekaj proti svoji volji. Verjetno je vzrok tudi v mojem nepravilnem tekanju in slabi obutvi. Bo treba boljše superge kupit,.. da vam povem tole, kaj sem doživela:na vlaku, petek zvečer, še premišljujem o tem, kako je vožnja z vlakom varna in udobna, tiste pol urce se spočijem, razmislim o delu itd... potem se zgodi:na eni od postaj vstopijo trije, dva mlada moška in ženska. Bili so glasni, kar je pritegnilo mojo pozornost, vendar sem kmalu nazaj zameditirala... potem pa tisto, kar me je tko pretreslo, da sploh ne morem k sebi še danes ne:bližala se je postaja, očitnjo njihova. Ležerno stanje v vagonu je prekinilo vpitje moškega:"S KOM SI GOVORILA ZDELE!! KDO JE BIL TISTI?! S KERIM MODELOM SI GOVORILA?!!" Folk je postal pozoren, vzdušje napeto. Tip je očitno v navalu besa s hitrimi koraki stopil do tistega nič hudega slutečega ,moškega: "KOJI KURAC MAŠ TI ZA GOVORT Z MOJO BABO!!! KVA SI JI REKU!! P.TI M.!! SAM DA TE ŠE KDAJ VIDM DA GOVORIŠ Z NJO! J. TI M.!!"vlak je ustavil na psotaji. ženska je stopala po stopnicah, za njo ta tip in jo BRCNIL DOL Z VLAKA.Grozljivka.folk na vlaku je začel pametovati. naredilči nismo nič.NIČ!!!! tretji tip, ki je vstopil z njima, pa je ostal na vlaku. začela sem razmišljati, kaj lahko naredil. začela sem buljiti vanj. Naj grem do njega in ga vprašam, kako je tistemu nasilnežu ime, da takoj pokličem policijo?!tip je opazil, da ga buljim in začel srepo strmeti vame. CVIKNILA sem. Kaj, če bo šel na isti postaji dol kot jaz mi si sikal, kva mam za buljit vanj.Naredila nisem nič.Vsi mi smo vidli, kaj je tip naredil, a smo vsi v vagonu se usrali!Razmišljala sem, a bi stopili skup, čle bi tip se fizično spravil na tistega moškega, ali bi samo nemo opazovali...po moje ne bi naredil iničesar, na žalost....in kdo bo zaščitil ubogo žensko?! če je tip nasilen do nje v javnosti, kaj se šele dogaja zasebno?Sosedi vedo, a molčijo... zato se pa nasilje dogaja še naprej.... in nasilneži imajo še naprej moč, ker smo priče preveč prestrašene....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sad.png nisem hotela zamorit, samo v razmislek... drugač pa ograja kliče, včeraj sem barvala lesena vrata in zraven uživala, je kar meditativno početje. Zdaj razmišljam, da bi lesene stole, ki so še iz lesa in en iverala, zbrusila in pobarvala vsakega v svojo barvo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png lepo nedeljo vam želim!Litijska folklora http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png Drugače pa se opravičujem k ni tema, ampak tkole to rešujejo v Bosni zato mam pa ta folk rad.. https://www.facebook.com/video.php?v=1478710532400926&set=vb.100007859793901&type=2&theater Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cipcipilonika 21. september 2014 Prijavi Deli 21. september 2014 po moje bi se tud na vlaku tko zgodilo. En bi odločno moral pristopit, potem bi si upali tudi ostali.Čredni nagon.Ljudje smo ovce.To imamo v sebi od začetkov, zaradi tega smo pa lahko preživeli 4 Citiraj If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gold 21. september 2014 Prijavi Deli 21. september 2014 ne vem, kaj naj vam danes napišem http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gifčakam, da mošt zavre http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 21. september 2014 Prijavi Deli 21. september 2014 Misel dneva Zakaj glasbeniki ob 1h zjutraj rečejo "ena kratka pavza potem pa žur do jutra", čeprav bodo končali ob 2h(do tkrat majo plačano)?A jim še nihče ni povedal, da za rahlo do pretežno in močno vinjenega Slovenca, jutro pomeni, k se začne danit? Potem se pa čudijo k drhal popizdi in imajo organi reda in miru dejansko posla do jutranjih ur, al se za žur tut tole šteje? Demistifikacija dneva Dragi moji če papcate 50 čingumov z aspartamom in liter coca cole brez sladkorja na dan, je verjetnost da boste zaradi tega fasali raka, zarad kancerogenosti aspartama(in če numate genetskih predispozicij) enaka 0,005% v primerjavi s tistim ki uživa doktor eko bio trink al navadna voda. Če živite v središču Ljubljane lahk še tako pazite na Eje in ostalo abecedo lahk vrtičkate brez da bi škropil, pa vas bo vseen pobralo pred srečnim zadovoljnim uživačem svinjine in rakije in Kozare planine.. Zadnjič mi je en strokovnjak s tega področja odprl oči... Wannabeji ga bodo hejtal, sam tko je... vsi ti solatka, papca pipca, in ostale bio eko pizdarije so sam da se lahk po forumih kurčiš.. Sedaj pa malo samoizpraševanja in do jutr mea culpa recital... po moje bi se tud na vlaku tko zgodilo. En bi odločno moral pristopit, potem bi si upali tudi ostali.Čredni nagon.Ljudje smo ovce.To imamo v sebi od začetkov, zaradi tega smo pa lahko preživeli Ko sem bil star 15 let, sem bil priča enemu takemu elementu, k je nek Albanec, na sred belega dne poleti, na sred plaže začel pretepati (s pestmi) svojo, verjetn ženo.. Na plaži je bilo, velik kaveljcev in korenin tut kak bodi brojler se je našel.. na njega sem pa skočil jaz.. in k je še mene, moj besni dalmatinski foter s krepelcem.... Pri nas vseeno misli, da tistega enega odločnega ne bi bilo... če bi bil, bi bil pa kak južnjak na začasnem delu v SLO Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 21. september 2014 Prijavi Deli 21. september 2014 Enkrat je ena sodnica povedala, da je kdaj že vprašala kakšno žensko, žrtev družinskega nasilja, če naj da tipa v zapor. Pa so vse rekle, da ne, ker z otroki je pa dober, pa potem ga ne bo doma, pa ne bo denarja, ipd.... Enako s prijavami družinskega nasilja, kadar se poda denarna kazen. Potem ne kličejo več, ker to bremeni celoten družinski proračun. Vprašanje, če bi se kaj spremenilo, če bi se kdo od potnikov oglasil. Morda bi imel čisto vest, to je pa najbrž tudi vse. Ne vem, lahko da bi bila situacija samo še slabša. Ne, ni to izgovor za pasivnost, a res ne veš, kako je bolje reagirati v takšnih situacijah. ************** Prečudovit dan! http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif A se bodo končno uresničile napovedi po sončnem poletju? 2 Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silica 21. september 2014 Prijavi Deli 21. september 2014 Ja saj, iz javnosti morda lahko izbijemo nasilje tako, da nasilneža na gobec, za štirimi stenami bo pa še vse tako, kot je bilo prej. Citiraj Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college? ~ This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 21. september 2014 Prijavi Deli 21. september 2014 Saj pravim ženske so si krive da so tepene..... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silica 21. september 2014 Prijavi Deli 21. september 2014 Demistifikacija dneva http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif Evo še ena neerotičnost http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_cool.gif picajzlarji, ki gledajo sam to, da bodo zdravo bio eko jedli mayita, ne bi rekla, da so si ženske čisto same krive, nosijo pa svoj delež. Če ima človek nek vzorec, da si batine zasluži in drugega ni vreden, ga bo sam težko presegel.... 2 Citiraj Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college? ~ This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 21. september 2014 Prijavi Deli 21. september 2014 Saj pravim ženske so si krive da so tepene..... lej, ne moreš pretepat folk, pa če si je kriv ali pa ne...To ni enako vzgojna čez rt..Tuki imamo odrasle ljudi, ki se zavedajo svojih dejanj...in zanje samostojno prevzemajo odgovornost.. Razumem, da bi človk včasih zadavu svojga partnerja ali partnerico.. Kadar gre za hudo nagajanje recimo pri ločitvah izsiljevanje z otroci in podobno.. ampak vseeno če imate otroke skup je to vseeno mat tvojih otrok.. če nimate pa ničesar skup se pa pač ločiš in drkaš po sodiščih.. Šibkejših od sebe pač ne moreš pretepat. Izjeme so izzivanja ali petelinjenja, pa tut tam nekak ni glih v čast da namahaš nekoga ki ni na tvojmu nivoju al sam js tko razmišljam?? 5 Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 21. september 2014 Prijavi Deli 21. september 2014 pa kje sm jaz rekla da je vredu da se tepe,nikjer sam če ti vstrajaš s človekom ki te tepe nosiš enako odgovornost ali še večjo,kdo je pa odgovoren za sebe samo oseba sama,tko da......to da pa folk nič ne naredi je pa tudi groza. sem bila priča kako so se trije na enega spravil,pred lokalom v kopru,brcal v glavo tolkl glavo v tla noben se ni upal poklical policije pa je bila za vogalom,jaz sem jo,kokr je bila mafija,jaz sem jo, čeprav ko je policija prišla so vsi pobegnl lahko bi pa to trajalo še deset minut kaj bi bilo pol z modelom,pa sam bog ve....ljudi je bilo vsaj dvesto ki ji vse skupi gledal,pa da bi kdo skočil pomagat ne vsi so se stran obrnl..... 2 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gold 21. september 2014 Prijavi Deli 21. september 2014 zgleda da je bil tisti rek ;so trije enga tepli, pa sem stopil zraven in smo ga nabil ko prasca http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cipcipilonika 21. september 2014 Prijavi Deli 21. september 2014 Saj pravim ženske so si krive da so tepene.....tud so krive, če so posiljene, ker so izzivalno oblečene ?! Citiraj If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 21. september 2014 Prijavi Deli 21. september 2014 tud so krive, če so posiljene, ker so izzivalno oblečene ?!poglej cipy, glupo je igrati žrtev če lahko narediš nekaj.....In odgovor za vzogoraj je ja,sigurno bo ženska ki je izzivalno oblečena prej posiljena kot tista ki ni......dej povejte mi zakaj se mora ženska sploh izivalno oblačit na javnih površinah, ne razumem tega...... 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silica 21. september 2014 Prijavi Deli 21. september 2014 Posilstva se dogajajo ženskam vseh starosti, ne glede na oblačila (tudi če je razcapana, v burki, ...), ne glede na lepoto, zunaj ali v družinskem krogu, tako da... mislim, da je cel kup drugih faktorjev prej odločilnih kakor oblekca.Sicer se strinjam, ni za it v minici npr. v okoliš, ki je znan po kriminalu. Sam takih placov / ljudi se je tako ali tako za izogibat. In a bomo učili moške, da je treba človeka spoštovat in ne nasilno posegat v njega ali ženske, da so moški nevarni? 6 Citiraj Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college? ~ This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cipcipilonika 21. september 2014 Prijavi Deli 21. september 2014 nisem dovolj jasno napisala (kot ponavadi): NOBEN razlog ni pravi razlog za posilit žensko. No means no, v miniki ali burki. 5 Citiraj If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Boudika 21. september 2014 Prijavi Deli 21. september 2014 jutro! Vsi mi smo vidli, kaj je tip naredil, a smo vsi v vagonu se usrali!Razmišljala sem, a bi stopili skup, čle bi tip se fizično spravil na tistega moškega, ali bi samo nemo opazovali...po moje ne bi naredil iničesar, na žalost....in kdo bo zaščitil ubogo žensko?! če je tip nasilen do nje v javnosti, kaj se šele dogaja zasebno?Sosedi vedo, a molčijo... zato se pa nasilje dogaja še naprej.... in nasilneži imajo še naprej moč, ker smo priče preveč prestrašene....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sad.png Enkrat je v eni družbi, ki sem jo poznala zelo kratek čas, fant svojo partnerko grobo nadrl in jo brcnil. Sem se postavila zanjo, sem nasprotovala temu, kar je naredil. Strah me nekako nikoli ni bilo, čeprav sem tako drobne konstitucije, da bi me vsak povprečnež lahko na mrtvo premlatil. No, izpadlo je, da partnerki to ni bilo prav, da bi morala razumeti, da je to njuna kao običajna komunikacija in da se po nepotrebnem vmešavam. Vmešala sem se pa zato, ker sem sama imela slabe izkušnje z ravnodušnostjo okolice do nasilja. V RL v takšnih primerih sploh ne mislim več reagirat, razen, če bi šlo za otroka. Mislim, da je pri partnerskih odnosih situacija zelo kompleksna, in če ne poznaš ozadja, ne veš, kaj si povzročil s svojim vmešavanjem. Enako velja za zadevo PDM tukaj na forumu, pa še za kakšne podobne primere - sem se nekajkrat vmešala, ker se mi je zdelo neznosno, da je forumsko okolje ob tem tiho in pasivno. In sem izvedela, da to baje počnem zato, da bi izpadla dobra, in to baje celo po mnenju nekaterih forumašic http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon26.gif Ne vem, meni se zdi skrajna vrsta strahopetnosti to, da si ob nečem, kar ni prav, tiho, ker veš, da bo posledično padalo tudi po tebi. Mislim, da si takšne komunikacije na forumu, sploh tem, ki naj bi bil namenjen duhovni rasti in etiki, ne bi smeli privoščiti. Ker to pa niso partnerski odnosi, ki se nadaljujejo za štirimi stenami, ampak se odvijajo tukaj. Dejstvo pa je, da nisem nikoli videla PDM kot temeljni problem, ampak večinski del foruma, ki ob tem nima nobenih kriterijev oz. jih ima, ko gre za naše, ko gre za kakšne manj priljubljene člane, pa to celo podpira. Mislim, da ga nihče kot posameznik ne more hudo srat, vsaj dolgo ne, če kolektiv deluje tako kot bi moral. Tisti tvoj zapis Lili Mai - je razumljiv, verjetno se je že marsikdo tako počutil - ampak - kolikokrat si se ti tu zavzela za koga? Razen za nekaj favoriziranih? Dobro, mogoče je večina mnenja, da je vsak konflikt individualna stvar in naj ga vsak rešuje po svoje. Samo potem so tudi preizpraševanja o tem, kaj bi morali narediti na tistem vlaku, brezpredmetna. Je že dovolj očitno, kako poteka to tukaj na forumu. Zavzamemo se za tiste, ki so nam simpatični, za ostale pa - ko jih j... a ne? Posilstvo - s tistim mnenjem si mi kar malo dvignila pritisk Mayita, pa drugi tudi. Sploh ne morem verjeti, da so ti stereotipi o posilstvih še tako močni, da jim toliko ljudi verjame. Mayita, jaz nisem bila posiljena, ker sem izzivala, tudi izzivalno nisem bila oblečena. Posiljena sem bila zato, ker sem bila v tistem obdobju najbolj ranljiva - ista stvar se mi ne bi mogla zgoditi ne prej (ko sem bila veliko mlajša), ne potem, pa izzivalno oblečena gor ali dol. Veliko zgodb posiljenih sem slišala in niti pri eni ni šlo za izzivanje. Za ranljivost pa ja. Veliko ljudi s porušenimi mejami, s poprejšnjimi izkušnjami zlorabe, otrok iz disfunkcionalnih družin ali brez družine. Pa veš koliko posilstev in spolnih in drugih zlorab se dogaja oz. še bolj - se je dogajalo po raznih zaprtih ustanovah - sirotišnicah, verskih zavodih, zavodih za ljudi s posebnimi potrebami. psihatričnih ustanovah, zaporih. Pa v vojnah. Zakaj - zato, ker so ljudje bolj dostopni, ker so bolj ranljivi. Seveda pa še vedno velja to, kar je Cipcilonika napisala - noben razlog za posilstvo ni opravičljiv. NOBEN. Lahko samo rečem WTF, kakšna stališča tukaj berem o nasilju http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ohmy.png No, saj, še hujša sem brala o sebi, tako da verjetno moram to še tolerirat Zadosti za eno nedeljo zvečer, ko bi boljše razmišljati o čem lepšem 9 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 22. september 2014 Prijavi Deli 22. september 2014 Čeprav nekaj strani nazaj, se moram javit na to. Kot prvo menim, da je očitno, da se je vpiknil v moje pisanje in iskal napake, ki bi jih lahko izpostavljal. Čivknila sem prvič po dolgem času.Takega ravnanja ne sprejemam po vsem kar sem morala slišat od njega. Druga zadeva je pa tale strast.(pišem na splošno)Obstajata strast in strast. Strasti vodijo v različna dejanja, kot so strastni pogovori, strastni nakupi, strastni jedci,.. in strast, ki vodi do telesnosti. Ta našteta rubrika je zame nezdrava strast, ker daje momentalni učinek in nikoli resničnega zadovoljstva! Očitno sem že zelo mlada to ugotovila, ker so se mi čudili, da sem zavrnila goodbye sex (zadnji seks, ko se s partnerjem dogovorita, da zveza ne more laufat). Baje je to eden boljših seksov. Res? Me niti ni zanimalo, da bi probala in bom razložila zakaj. Kot make up sex, ko se je treba prej fajn skregat, da se strastno podelaš ko ''žvau'' in pol je vse ok. Ok do naslednjega nakopičenja. Kopiči se pa vemo, nezadovoljstvo, notranja trenja, frustracije, celo to, da ti gre nasprotni partner na živce. In po tem seksu je baje spet vse ok, olajšano... do... V bistvu pa ni vredu. Zakaj bi morala zadovoljevat sebe ali nekoga drugega na (baje) strasten način, da bi ga potem lahko gledala, ali bi on lahko prenašal mene - do naslednjega izbruha, a ne? Pfff pa taka strast! Make up sexu kot goodbye sexu jaz raje rečem pitty sex. Nekakšno bolano usmiljenje.To ni to. To je zame pre-ma-lo. Da se vrnem nazaj k PDM.Baje je PDM zdaj mehka različica Pornyja, meni se pa zdi, da ni razlike. Sam rad uporablja pregovore in reke, bi jaz temu rekla, da je volk oblečen v ovco in naprej rovari po forumu (brez zamere).Kadar se nekdo obnaša nerazumno je, ali zaljubljen ali kriči po ljubezni.Iz tega vidika ga razumem, vendar razumevanje ne vključuje prenašanje vseh njegovih črev, travm, netoleranc in ostalega govna. Razumem ga, pomagat mu ne morem. To je njegovo delo. Lahko se mi zdi, da vidim kje mu ven buta, a kaj bo moj komentar? Obsodba, nerazumevanje, ustvarjanje iluzij, da več vem,...? Lahko se reče, da je vse našteto, lahko imam celo prav. Ni važno, ker to je njegovo delo in niti prosil ni za mnenje.Forum je javni prostor in tako se lahko distanciram maksimalno od neželenega vedenja, lahko ga tudi zapustim. Odločitev je moja, ali bom prenašala ali ne. Kako pa to prenašam? Očitno v očeh različnih tu prisotnih različno. Nekateri imate več tolerance do njegovega obnašanja, ker kdaj se mu celo posreči kak dober post brez žolča in zaničevanja napisat, nekateri ste na distanci kot sem jo ubrala jaz. Iz tega bi rada izpeljala še misel, ki se nanaša na začetek odseka in sicer, da ga razumem, vendar to ne more opravičevat njegovo obnašanje. Ni edini tu s problemi v življenju(!), da bi se mu lahko non stop prizanašalo izpade in jaz na podlagi svojega lajfa sem se odločila, da raje držim distanco. Zdaj veš kje sem bila? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png (nisem preverjala vejic za nazaj!!!)https://www.youtube.com/watch?v=-QnPIp8s96I Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 22. september 2014 Prijavi Deli 22. september 2014 ...Itak, da imamo vsi po malem prav...V vseh postih se je nabralo nekaj resnic...ki so odraz naše prakse v takšnih trenutkih..... Pri meni je v tem primeru nasilja tako...da ne bi nikoli preveč razmišljala ali je prav ali ne ...če bi se vmešala... Je pa dobro, da znamo selekcionirati način delovanja .In če te načine delovanja poznamo ...nam je lažje pri reakcijah... Ker navsezadnje tako kot posilstvo ni nikoli upravičeno...po mojih izkušnjah tudi nasilje nikoli ni...In v takšnem slučaju me, če sem zraven ...sploh ne zanima kaj ima kdo za štirimi stenami in ali bi si recimo partnerja želela s to prakso nadaljevati...in ali se kdo od njiju strinja, če sem se vmešala.Gre enostavno zato, da če sem sovpadla v nek prostor, vidim in slišim- to vpliva tudi name in na vse, ki smo prisotni...Torej sem vpletena (saj so me storilci dejanja sami brez mojega dovoljenja vpletli, pa če mi je prav ali ne ......( Razen seveda, da je vpleten poleg tudi strah, ki je verjetno marsikdaj tudi upravičen) ... Sam, če je pač nekaj družbeno nesprejemljivega...zakaj bi se takrat, ko se dogaja bremzali?Zdi se mi prav, da odreagiramo in posredujemo odgovor na to...Ker brez tega ne more biti spremembe na boljše...na družbo brez nasilja...Ker človek doživlja travmo trenutka tudi preko drugih posredno...Očitno je, da ne znamo stopiti skupaj nikjer...in to se je lepo videlo pri tem dogodku...ki ga Cipci opisuje...Vsi so bili zgroženi...ampak strah in nevedenje - Kako odreagirati?... je prevladal z načinom skupne nereakcije.Nismo sigurni v sočloveka...Očitno je, da se zavedamo, da glede nasilja mnenja in sodbe niso še enotne...Torej imamo res krizo vrednot.V današanjem času opažam tudi neko apatično mišljene v zvezi s nesprejemljivimi normami.Gre enostavno tudi za neko že splošno harajočo alternativno gledanje v zvezi z vmešavanjem v dogodke okoli nas; Češ vzroki za takšno ravnanje se mene ne tičejo...navsezadnje ne vem nič o pravemu vzroku nasilja !"...Skratka; Kar se nekomu zdi nesprejemljivo...si drugi suvereno razlaga za sprejemljivo..ali nedoločeno. Če povzamem se mi zdi, da bi se morali veliko več pogovarjati tudi na strokovnem, profesionalnem področju .Družba bi morala imeti bolj prepoznavne mehanizme in ozadje. (...mreža, zakonodaja...)...Ponovno nekako obarvati in določiti meje vrednot in pravil v družbi....Postavljati razne delavnice, izvajat predavanja...osveščat ljudi na konkretnih primerih.Pripravljen posameznik bi se v takšnih trenutkih potem zlahka odločal za način delovanja. 2 Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 22. september 2014 Prijavi Deli 22. september 2014 ...MLADI KREATIVCI;Primer ideje - KAKO ODREAGIRATI, ČE SMO OČIVIDEC ULIČNEGA NASILJA-Obiskovalcem se ob incidentih, ki niso prijavljeni policiji, prikaže vabilo k prijavi na 080 1200 http://www.formitas.si/novice/2008/02/mladi-kreativci Da bo na kupu naj dodam še informacije ob odločitvi za intervencijski klic, na št. 113; (oseba pri klicu na številko 113 ostane anonimna - ne pove, kdo je ).http://www.policija.si/index.php/interventna-tevilka-113 Na policiji imajo tudi brezplačno anonimno telefonsko številko 080-1200pod sloganom 'Skupaj proti kriminalu, ne zanimajo nas vaši osebnipodatki, ostali boste anonimni', ki je na voljo vsem tistim, ki bipoliciji lahko posredovali koristne informacije, pri tem pa želijoostali anonimni. Številka je namenjena raziskavi in odkrivanjukriminalnih dejanj, storilcev ali predmetov, ki bi dokazovali dejanje. oddaja Polnočni klub; Halo, prosim ... http://4d.rtvslo.si/arhiv/polnocni-klub/27848766 1 Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 22. september 2014 Prijavi Deli 22. september 2014 .. Če povzamem se mi zdi, da bi se morali veliko več pogovarjati tudi na strokovnem, profesionalnem področju .Družba bi morala imeti bolj prepoznavne mehanizme in ozadje. (...mreža, zakonodaja...)...Ponovno nekako obarvati in določiti meje vrednot in pravil v družbi....Postavljati razne delavnice, izvajat predavanja...osveščat ljudi na konkretnih primerih.Pripravljen posameznik bi se v takšnih trenutkih potem zlahka odločal za način delovanja. Če povzamem tebe Mislim, da je porast nasilja, sploh družinskega statistična kategorija, in je nastal ravno zaradi tega, ker se danes družba na nasilje odziva bistveno manj tolerantno kot včasih.. Že če rečeš kurec, je to za, recimo konkretno, pretežni forumski folk hudo nasilje... pač tko to je.. A svet na žalost ni prikrojen po naši podobi, na tem svetu je vse prej k z rožcami posijano preživeli bodo le najmočnejši.. tisti, ki na "kurac" ne padejo dol in v jok in na drevo... Žal a je tako Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 22. september 2014 Prijavi Deli 22. september 2014 ...Pico...ja sej pravim...Meje bi morale bit prepoznavne...Zdaj enega nekam poslat lulat...pa si pri tem narediti svoj mir....ali imet nekoga za lastnino, ga v javnosti zmerjat, poniževat, ga prisiljevat, ogrožat, pretepat...mu diktirat...Je razlika, a ne ? 3 Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.