Skoči na vsebino

Vesoljni dnevnik LNF 27

Marsa

Recommended Posts

Me pa že nekaj časa gloda eno vprašanje. Okoli teh vizualizacij, pa 'dream big', vesolje ima vsega v izobilju, samo res si moraš želet in dobiš .... a si vi, ki tole verjamete in imate praktično dokaze, da deluje... a si vizualizirate zgolj kavče, bajte, štikle, minice ipd? Kaj pa ljubezen, konec vseh vojn, lakote, mir na svetu pa tko, a to pa ne deluje, tega vesolje ne nudi? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_shy.gif

To je bolj nakladanje in marketing...samo želja ni dovolj pa čeprav je ne vem koliko močna...vizualizacija ima določeno vlogo, izstopajo tri stvari, ki so bile na LNF-ju že dostikrat omenjene in one imajo glavno vlogo...

Človek načeloma dobi to kar mu pripomore k osebnostni rasti, kakšne stvari da začne verjeti v nekaj več, da lažje prebrodi določene situacije ali tisto kar je v skladu z "namenom" njegove duše...Seveda pa mora za vse to tudi sam malo zmigat...Če recimo vidi datum in loto številke, se mora pač sam tudi malo zmigat in iti vplačat listek...drugače od toga nema ništa...In to se ne nanaša samo na fizične stvari...

Pri ostalih stvareh se je pa treba vprašati zakaj so na svetu lakote, vojne, kdo ima v tem interes in dobiček...Recimo če se moli za mir, to hkrati pomeni, da se bojo konflikti v posamezniku in v svetu povečali, ker se morajo določene sile sprostiti in razrešiti...Če se ne bojo, bo sledila faza ponovi vajo...In pri temu lahko posameznik prispeva samo svoj delež, kajti Kozmos upošteva svobodno voljo drugih in kdor jo krši dobi po bučki slej ko prej...Pa nema veze ali je v igri posameznik ali celi narodi...

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Deli na socialnih omrežjih

To me sploh ne zanima, kaj boš ti, sploh pa brez blefa no, ljudje smo vreča brez dna, več kot imamo, več 'potrebujemo'.

Zanimalo me je zgolj to, ali lahko to vesolje izobilja nudi samo materialne stvari (ki so jih itak naredili ljudje, po možnosti za mizerno plačilo, s šefovim k* v riti) ali premore kaj več? Če želimo seveda (kar ne).

Jst mislm, da ni vprašanje a premore vesolje, ampak kva premorem in nardim jst... tko pri materialnih in nematerialnih željah

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

Vesolje premore vse...v kakšni obliki pa...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_question.gif In kaj je sploh Vesolje, samo tisto kar mi vidimo s prostim očesom ali teleskopi, mikroskopi ali tudi tisto kar ne...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_question.gif

V naravi baje tudi obstaja vse...ampak če bo hotel človeček recimo uporabljati avto, grablje ali karkoli drugega bo moral to malo transformirati (rudnine) oz. uporabiti to čemur rečemo proces proizvodnje...pa naj si bo to za fizične stvari, hrano ali karkoli drugega...

Pri nefizičnih stvareh se gre pa za bolj subtilne atomčke...procesi pa potekajo podobno...

Pri temu se gre bolj za sposobnost materializacije, kreiranja, ipd...Pri vizualizaciji in željah tako kot pravijo, se gre pa bolj za zakon privlačnosti...Materializacija je dosti širši pojem, zakon privlačnosti je pa samo eden izmed zakonov, ki spada pod pojem materializacija oz. kreiranje...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

To je bolj nakladanje in marketing...

Pri ostalih stvareh se je pa treba vprašati zakaj so na svetu lakote, vojne, kdo ima v tem interes in dobiček...Recimo če se moli za mir, to hkrati pomeni, da se bojo konflikti v posamezniku in v svetu povečali, ker se morajo določene sile sprostiti in razrešiti...Če se ne bojo, bo sledila faza ponovi vajo...In pri temu lahko posameznik prispeva samo svoj delež, kajti Kozmos upošteva svobodno voljo drugih in kdor jo krši dobi po bučki slej ko prej...Pa nema veze ali je v igri posameznik ali celi narodi...

Tisti, ki so dovolj stari, se mogoče spomnijo, da je po napadu Jugo armije na Slovenijo (ob razglasitvi neodvisnosti) potekala radijsko vodena meditacija za mir v Sloveniji. Ljudje naj bi kolektivno vizualizirali področje Slovenije, ki ga preplavlja mir.

A smo po tej tvoji teoriji plačali to na kakšen drug način, se da debatirat.

Mi tudi.

Hm...jah, drži...sam...ta mi obstaja in ne obstaja v realnosti. Ta mi smo jst in ti in ti in....ti. In jst ne zmorem vsega in ti ne zmoreš vsega in ti ne zmoreš vsega in....in jst kt del tega mi nočem, kar hoče mi. Tko da ta mi je vsemogočen sam do nekam, pol ni več vsemogočen, še pol ga pa ni več /je samo ekstrapolacija/

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/viola-sm.jpg

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

Tisti, ki so dovolj stari, se mogoče spomnijo, da je po napadu Jugo armije na Slovenijo (ob razglasitvi neodvisnosti) potekala radijsko vodena meditacija za mir v Sloveniji. Ljudje naj bi kolektivno vizualizirali področje Slovenije, ki ga preplavlja mir.

A smo po tej tvoji teoriji plačali to na kakšen drug način, se da debatirat.

Ta meditacija je manj kot 1% vplivala na dogodke, ki so sledili...v igri je bilo tisto kar veliko new agerjev ne upošteva oz. pravijo da ni pomembno...V SLO je bil kar velik poseg "Bele bratovščine" in oni so naredili tisto kar ljudje niso znali, ker so bili izpoljnjeni določeni pogoji. Podobno kot je bilo omenjeno v sanjah, samo da se je v tem primeru šlo za množico oz narod...So pa morali ljudje odigrati svojo vlogo (braniti državo)...

O Beli bratovščini ne vem nič. Ma mislim, da so bile tu v igri večinoma objektivne okoliščine - da Slovenci nismo imeli v preteklosti zakoreninjenega konflikta, kot so ga imeli medsebojno Hrvati, Srbi in Bošnjaki. Sem se samo spomnila te meditacije kot primer kolektivne naravnanosti za mir.

Enako se mi zdi v življenju posameznika - objektivne okoliščine imajo zelo veliko vlogo - ne moreš mimo tega. Spreminjaš pa lahko svoj odnos do zunanjega sveta in do sebe, v tem imaš neko pogojeno moč.

O Beli bratovščini ne vem nič. Ma mislim, da so bile tu v igri večinoma objektivne okoliščine - da Slovenci nismo imeli v preteklosti zakoreninjenega konflikta, kot so ga imeli medsebojno Hrvati, Srbi in Bošnjaki. Sem se samo spomnila te meditacije kot primer kolektivne naravnanosti za mir.

Enako se mi zdi v življenju posameznika - objektivne okoliščine imajo zelo veliko vlogo - ne moreš mimo tega. Spreminjaš pa lahko svoj odnos do zunanjega sveta in do sebe, v tem imaš neko pogojeno moč.

Objektivne okoliščine bi se v tem primeru lahko nanašalo samo na to kar ljudje vidimo (fizična realnost, zgodovina, vojna, itd.)...in to predstavlja samo okoli 1/4...toliko kot psihologi pravijo, da se zavedamo...kaj pa ostalo...Niso zastonj nekatere stare mamce govorile, da nas je obvarovala Marija...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

In če gremo še bolj v globino...zakon akcije in reakcije...posledice vojne, ki so jo američani zakuhali v Iraku, so oni dobili nazaj v obliki orkanov in ostalih naravnih nesreč, ki so se zvrstili nad ameriko v zadnjih letih...samo v določeni meri je to bila posledica klimatskih sprememb...da o ostalih načinih kako se lahko ta zakon izraža ne govorimo...

Vprašaji zgoraj so namenjeni razmisleku...da se skuša videti malo bolj v globino...istočasno je pa to zelo dober pokazatelj koliko kdo sploh razume "duhovnost" in to kar pravi Gurujčki govorijo...New agerji večinoma vidijo in razumejo samo površino...in temu primerna je tudi večina new age literature...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Objektivne okoliščine bi se v tem primeru lahko nanašalo samo na to kar ljudje vidimo (fizična realnost, zgodovina, vojna, itd.)...in to predstavlja samo okoli 1/4...toliko kot psihologi pravijo, da se zavedamo...kaj pa ostalo...Niso zastonj nekatere stare mamce govorile, da nas je obvarovala Marija...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

In če gremo še bolj v globino...zakon akcije in reakcije...posledice vojne, ki so jo američani zakuhali v Iraku, so oni dobili nazaj v obliki orkanov in ostalih naravnih nesreč, ki so se zvrstili nad ameriko v zadnjih letih...samo v določeni meri je to bila posledica klimatskih sprememb...da o ostalih načinih kako se lahko ta zakon izraža ne govorimo...

Vprašaji zgoraj so namenjeni razmisleku...da se skuša videti malo bolj v globino...istočasno je pa to zelo dober pokazatelj koliko kdo sploh razume "duhovnost" in to kar pravi Gurujčki govorijo...New agerji večinoma vidijo in razumejo samo površino...in temu primerna je tudi večina new age literature...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Ponavadi me take teorije razjezijo, danes pa lahk rečem samo slednje..

Morda tvoja teorija drži in imajo ZDA zadnja leta velik orkanov in naravnih nesreč(čeprav jih imajo od pamtiveka) ampak zakaj za milo voljo je za napad na Irak moralo pomreti 300 000 ljudi zarad tsunamija pa čeprav niti ena od prizadetih držav ni sodelovala v Iraku.. A so potresi na Japonskem odplačevanje greha za drugo svetovno vojno

Kako svoj greh odplačujejo recimo Nemci, ki so v nekaj letih po koncu brutalne vojne postali svetovna ekonomska velesila?

A so poplave v Bosni , odgovor na vojno in zločine med njo

ampak zakaj je potem poplavljena Slovenija pa požledirana, a zarad Janše?

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

Ponavadi me take teorije razjezijo, danes pa lahk rečem samo slednje..

Morda tvoja teorija drži in imajo ZDA zadnja leta velik orkanov in naravnih nesreč(čeprav jih imajo od pamtiveka) ampak zakaj za milo voljo je za napad na Irak moralo pomreti 300 000 ljudi zarad tsunamija pa čeprav niti ena od prizadetih držav ni sodelovala v Iraku.. A so potresi na Japonskem odplačevanje greha za drugo svetovno vojno

Kako svoj greh odplačujejo recimo Nemci, ki so v nekaj letih po koncu brutalne vojne postali svetovna ekonomska velesila?

A so poplave v Bosni , odgovor na vojno in zločine med njo

ampak zakaj je potem poplavljena Slovenija pa požledirana, a zarad Janše?

Picolo kaj ko bi malo razmislil...koliko so poplave dejansko posledica klimatskih sprememb, koliko so si ljudje krivi sami zaradi poseganja v naravo, spreminjanje rečne struge z odstranjevanjem dreves in grmičevja, graditev HE, koliko je dejansko posledica "slabe karme" iz preteklosti, koliko so vzrok običajni procesi ki se dogajajo v naravi, itd...

Jaz se nič ne spomnim, da bi bil v zadnjem času v ameriki tsunami, ki bi zahteval toliko žrtev...bil pa je v južni Aziji...skratka ne metat vseh stvari v isti koš...

A je mogoče da podzemne atomske bombe al pa preizkušanje le teh na otočkih vplivajo na tektonske plošče...kako jedrske elektrarne, sevanje, odpadki vplivajo na okolje. Kaj če jedrska energija ni tako nedolžna kakor nas prepričujejo. V bližini jedrskih objektov so v preteklosti zaznali največ UFO-tov. Le zakaj...

Ta tsunami je bil posledica potresa...zakaj je pa potres nastal se pa vprašaj po zgornjem scenariju...

Žled ni zajel samo SLO, ampak več držav...poplave v bosni so malo razdrmale agresijo med ljudmi in povzročile, da so ljudje malo pozabili na to in začeli sodelovati...torej so naredili korak naprej k miru...

Če lahko zamah metulja na drugem koncu sveta povzroči vihar...kaj potem lahko povzroči na tisoče in tisoče bomb in udarniški vali, ki jih povzročijo...Radiestezisti poznajo ti. efekt "poltergeist", ki je lahko posledica nakopičene negativne čustvene energije in to samo od enega človečka kar lahko povzroči letanje majhnih predmetov, crkavanje elektronike, ipd. Kaj šele potem lahko naredijo skoncentrirana negativna čustva grupe ali celih narodov...

Skratka tisti, ki hoče malo bolj razumeti določene stvari, mora gledati v malo bolj širšem kontekstu oz. v globino...vse to mora pa biti podkrepljeno z zdravo človeško logiko ali "možnost razločevanja" kot se omenja v duhovnih knjigah...

Primer za razmislek...

Could you say something about the recent earthquakes in Haiti and Chile?

Earthquakes result from a combination of factors. The earth’s tectonic plates move and cause pressure which erupts in a volcano or an earthquake. That happened in both Haiti and Chile but in the case of the earthquake in Haiti it also had a karmic origin due to the internal pressure in Haiti over many years between a series of repressive governments and the people themselves. That interchange between the people and the governments who kept the people down resulted in tension. There is an outflow from that relationship which is fraught with tension, building up into a karmic situation, which if the tectonic plates move will certainly cause an earthquake to erupt there. The earthquake in Chile was caused by the movement of tectonic plates only. It had no karmic origin, unlike in Haiti.

Napisal si, da imajo ZDA po napadu na Irak zaradi tega veliko večje število naravnih nesreč..

Jaz pa sem napisal, da je tsunami povzročil pravo opustošenje v državah ki niso sodelovale v vojni ...

zakon akcija reakcija torej ne pride v poštev

Po drugi strani berem Šamana kako ZDA vplivajo s harpi in kemtrejli na vreme po celem svetu.. in z orgonsi tolčejo naokol po svetu.. izpade pa da tolčejo same sebe

al je akcija reakcija na kej drugega to?

Po moje je to akcija Babi je milo

reakcija Babi se snilo..

Kaj šele počno tehnološko superiorni Rusi he he he?

Mal me jezijo tile naši klasični slovenski kjutiji. Kdo so kjutiji? To so tisti razumevajoči, razgledani, kozmopolitski, meščanje, ki se bore za pravice živali, gejev, beguncev itd itd in se glasno zgražajo nad ruralno konzervativnostjo in zadrtostjo, ki so zoper ksenofobe in tako naprej in nazaj in kr tekmujejo kdo bo izpadel bl kjut v svoji dobroti in filantropstvu.

Tako sem se zapletel v besedno konfrontacijo z eno od kjutinj( kjutinj je v bistvu več k kjutijev)

tema sirski begunci, zapiranje meja Madžarske in Makedonije in kako lepo Srbi sprejemajo te begunce.

Ko kjutiju zastaviš kompleksno vprašanje te ponavadi čist nč kjut najprej napade kot češ da si zadrt ksenofob in ali homofob

Odgovora na preprosta vprašanja pa ne dobiš.

Slovenija ni prvič soočena z begunsko krizo

Ne dolgo tega jih je več deset tisoč prebežalo k nam in od tod nekateri naprej na gnili zahod..

Najprej so to bili begunci iz Dalmacije in Slavonije, takoj za njimi pa begunci iz BIH

Z eno tako begunko sem se jaz celo poročil in z njo živel pet let..

In če kdo, jst vem, kako te stvari potekajo

Če ste kdaj bral Maslowa, morte vedet, da človek napreduje kot človek samo takrat ko zadovolji neke svoje potrebe..

Najprej mora zadovoljit primarne, obstoj, preživetje varnost, nato sledi dom, družina, prijatelji, služba itd itd.. do kasnejših višjih nivojev zadovoljevanja

In pri beguncih je stvar taka, da ni dovolj da ga rešiš mu daš začasno streho nad glavo ga napojiš in nahraniš..

hvaležnost tukaj traja tm okol 3 mesece pri bolj strpnih do pol leta

Potem pa je treba tem ljudem omogočit človeško dostojanstvo, omogočit delo, omogočit možnosti da se izrazi kot človek in ne kronični nebodigatreba

e tu pa se zaplete..

dela namreč ni... niti za Slovence

tisto delo ki pa je je pa podplačano, običajno izkoriščevalsko nehumano in izkušnje kažejo da si ob prihodu beguncev manejo roke predvsem kriminalne združbe in pogoltni delodajalci..

Nič nimam proti Sircem...

a se vendarle sprašujem...

Čemu ne prebežijo v Saudijsko Arabijo, čemu ne v večno prijateljico Rusijo..

Zakaj vsi bežijo na dekadentni zapad?

Da o tem čemu beže predvsem za delo sposobni moški v najboljših letih.. ne bi posebej razpredal..

Vem namreč, da bi v primeru napada na državo najprej na varno spravil otroke in ženo in starše ne pa najprej sebe..

Osebno trdim, da sicer gre za vojne begunce ampak s posebno specifiko, po kateri so slednji predvsem ekonomski migranti..

Nadalje me jako zanima, kam bomo s temi ljudmi, kako jim bomo zagotovili človeku dostojni lajf in da ne padejo v kremplje kaki Tovšakovi ali njej podobnim?

Kam jih bomo namestili.. kdo bo to financiral in za koliko časa?

Kaj bo s kulturološkimi razlikami

Nekak si ne znam predstavljat tisoč muslimanskih beguncev v zbirnem centri zraven pa trasa parade ponosa..

In ko kjutijem zastaviš taka vprašanja

kjutiji ne odgovore....

Sprejel sem ponudbo ...

s fotrom še zmer ne govoriva..

Pico, od prve črke do zadnje, se strinjam s tvojim postom o beguncih!

pa tut predzadnji stavek - http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylsuper.gif

zadnji pa - včasih je mal distance (časovne, prostorske) koristno.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Očitno je, da Slovenija ni končna destinacija večine beguncev - pri nas bi se "zataknili" le v primeru, če bi obljubljene dežele severno od nas začele zapirati vrata. Merklova ni kjuti, tukaj so zagotovo v ozadju politično - ekonomske računice. Ona sprejema begunce, ker in dokler jih rabijo kot delovno silo. Tako da je tukaj ogromno odvisno od Nemčije, pa ostalega SZ Evrope. Verjetno je v njihovem interesu povečanje konkurenčnosti gospodarstva v primerjavi s Kitajsko s pocenitvijo delovne sile, kar se bo ob velikem dotoku beguncev verjetno zgodilo.

Zakaj prihajajo predvsem mlajši moški? To najbrž njihova globoko usidrana tradicija čisto dobro razloži. Tam so moški tisti, ki delujejo navzven, ki se izpostavijo in naredijo spremembo, ki so zadolženi, da služijo denar, zato je še kar razumljivo, da bodo oni tisti, ki bodo šli v tujino in pripravili teren za rešitev familije - verjamem, da je taka akcija navzven in še celo na tuje za ženske tam težko doumljiva, razen v najhujši stiski, zato v prvem valu bežijo le tiste, ki so neposredno življenjsko ogrožene.

Meni se zdajle ob tem pisanju sestavil en grozen puzzle, za katerega upam, da se motim, ker načeloma nisem pristaš teorij zarote, ampak ... , no, takole: Evropa ima splet težko rešljivih težav, ki jo v perspektivi delajo šibko v primerjavi z Azijo in jo stiskajo v kot: močno negativen prirast prebivalstva in posledično staranje + relativno močan srednji razred, ki ni pripravljen na nižanje standarda. Potrebuje spremembo in dotok človeške energije. Evropa in ZDA se dobesedno hranita z vojno na bližnjem vzhodu. IS in njene grozljivke so stvaritev Zahoda in namenjene zastraševanju. Prestrašeni ljudje reagirajo drugače, so pripravljeni na marsikaj in so predvsem vodljivi, to pa je verjetno potrebno za izpeljavo načrta.

Kaj šele počno tehnološko superiorni Rusi he he he?

Mal me jezijo tile naši klasični slovenski kjutiji. Kdo so kjutiji? To so tisti razumevajoči, razgledani, kozmopolitski, meščanje, ki se bore za pravice živali, gejev, beguncev itd itd in se glasno zgražajo nad ruralno konzervativnostjo in zadrtostjo, ki so zoper ksenofobe in tako naprej in nazaj in kr tekmujejo kdo bo izpadel bl kjut v svoji dobroti in filantropstvu.

Tako sem se zapletel v besedno konfrontacijo z eno od kjutinj( kjutinj je v bistvu več k kjutijev)

tema sirski begunci, zapiranje meja Madžarske in Makedonije in kako lepo Srbi sprejemajo te begunce.

Ko kjutiju zastaviš kompleksno vprašanje te ponavadi čist nč kjut najprej napade kot češ da si zadrt ksenofob in ali homofob

Odgovora na preprosta vprašanja pa ne dobiš.

Slovenija ni prvič soočena z begunsko krizo

Ne dolgo tega jih je več deset tisoč prebežalo k nam in od tod nekateri naprej na gnili zahod..

Najprej so to bili begunci iz Dalmacije in Slavonije, takoj za njimi pa begunci iz BIH

Z eno tako begunko sem se jaz celo poročil in z njo živel pet let..

In če kdo, jst vem, kako te stvari potekajo

Če ste kdaj bral Maslowa, morte vedet, da človek napreduje kot človek samo takrat ko zadovolji neke svoje potrebe..

Najprej mora zadovoljit primarne, obstoj, preživetje varnost, nato sledi dom, družina, prijatelji, služba itd itd.. do kasnejših višjih nivojev zadovoljevanja

In pri beguncih je stvar taka, da ni dovolj da ga rešiš mu daš začasno streho nad glavo ga napojiš in nahraniš..

hvaležnost tukaj traja tm okol 3 mesece pri bolj strpnih do pol leta

Potem pa je treba tem ljudem omogočit človeško dostojanstvo, omogočit delo, omogočit možnosti da se izrazi kot človek in ne kronični nebodigatreba

e tu pa se zaplete..

dela namreč ni... niti za Slovence

tisto delo ki pa je je pa podplačano, običajno izkoriščevalsko nehumano in izkušnje kažejo da si ob prihodu beguncev manejo roke predvsem kriminalne združbe in pogoltni delodajalci..

Nič nimam proti Sircem...

a se vendarle sprašujem...

Čemu ne prebežijo v Saudijsko Arabijo, čemu ne v večno prijateljico Rusijo..

Zakaj vsi bežijo na dekadentni zapad?

Da o tem čemu beže predvsem za delo sposobni moški v najboljših letih.. ne bi posebej razpredal..

Vem namreč, da bi v primeru napada na državo najprej na varno spravil otroke in ženo in starše ne pa najprej sebe..

Osebno trdim, da sicer gre za vojne begunce ampak s posebno specifiko, po kateri so slednji predvsem ekonomski migranti..

Nadalje me jako zanima, kam bomo s temi ljudmi, kako jim bomo zagotovili človeku dostojni lajf in da ne padejo v kremplje kaki Tovšakovi ali njej podobnim?

Kam jih bomo namestili.. kdo bo to financiral in za koliko časa?

Kaj bo s kulturološkimi razlikami

Nekak si ne znam predstavljat tisoč muslimanskih beguncev v zbirnem centri zraven pa trasa parade ponosa..

In ko kjutijem zastaviš taka vprašanja

kjutiji ne odgovore....

Sprejel sem ponudbo ...

s fotrom še zmer ne govoriva..

Očitno je, da Slovenija ni končna destinacija večine beguncev - pri nas bi se "zataknili" le v primeru, če bi obljubljene dežele severno od nas začele zapirati vrata. Merklova ni kjuti, tukaj so zagotovo v ozadju politično - ekonomske računice. Ona sprejema begunce, ker in dokler jih rabijo kot delovno silo. Tako da je tukaj ogromno odvisno od Nemčije, pa ostalega SZ Evrope. Verjetno je v njihovem interesu povečanje konkurenčnosti gospodarstva v primerjavi s Kitajsko s pocenitvijo delovne sile, kar se bo ob velikem dotoku beguncev verjetno zgodilo.

Zakaj prihajajo predvsem mlajši moški? To najbrž njihova globoko usidrana tradicija čisto dobro razloži. Tam so moški tisti, ki delujejo navzven, ki se izpostavijo in naredijo spremembo, ki so zadolženi, da služijo denar, zato je še kar razumljivo, da bodo oni tisti, ki bodo šli v tujino in pripravili teren za rešitev familije - verjamem, da je taka akcija navzven in še celo na tuje za ženske tam težko doumljiva, razen v najhujši stiski, zato v prvem valu bežijo le tiste, ki so neposredno življenjsko ogrožene.

Meni se zdajle ob tem pisanju sestavil en grozen puzzle, za katerega upam, da se motim, ker načeloma nisem pristaš teorij zarote, ampak ... , no, takole: Evropa ima splet težko rešljivih težav, ki jo v perspektivi delajo šibko v primerjavi z Azijo in jo stiskajo v kot: močno negativen prirast prebivalstva in posledično staranje + relativno močan srednji razred, ki ni pripravljen na nižanje standarda. Potrebuje spremembo in dotok človeške energije. Evropa in ZDA se dobesedno hranita z vojno na bližnjem vzhodu. IS in njene grozljivke so stvaritev Zahoda in namenjene zastraševanju. Prestrašeni ljudje reagirajo drugače, so pripravljeni na marsikaj in so predvsem vodljivi, to pa je verjetno potrebno za izpeljavo načrta.

seveda se bodo zataknili, a mislte, da Nemci, Norvežani in ostali komaj čakajo begunce al kaj? Ker nimajo dovolj svojih priseljenih težav al kaj?

tvoj scenarij verjetno sploh ni tok oddaljen od resnice. Ne verjamem, da v času, ko imamo na voljo tako vojaško/satelitsko tehnologijo, ko se lah prisluškuje čisto vsaki komunikaciji in zadane cilj na pol metra natančno, pa da niso sposobni izvohat in zravnat z zemljo te isilovce...

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

seveda se bodo zataknili, a mislte, da Nemci, Norvežani in ostali komaj čakajo begunce al kaj? Ker nimajo dovolj svojih priseljenih težav al kaj?

tvoj scenarij verjetno sploh ni tok oddaljen od resnice. Ne verjamem, da v času, ko imamo na voljo tako vojaško/satelitsko tehnologijo, ko se lah prisluškuje čisto vsaki komunikaciji in zadane cilj na pol metra natančno, pa da niso sposobni izvohat in zravnat z zemljo te isilovce...

Če rabijo poceni delovno silo, jih bodo sprejeli. Ekonomija in konkurenčnost je prvi imperativ, težave z njimi so verjetno precej drugotnega pomena. Če bi bili ti begunci res tak problem, bi že kaj ukrenili, tako pa mirno čakajo križem rok - ne morem se znebit vtisa, da je to del plana. Z ustanovitvijo in delovanjem te čudne fantomske "države" IS vred.

Pa zakaj bi zravnal isisovce. To ni dobro za biznis. Ameriška in še kakšna druga podjetja kar dobro služijo s tem. A ni zanimivo, da mediji ne govorijo o tem kako turki obstreljujejo kurdske pešmerge. A ni zanimivo kako so pred par meseci bili kao "good guys", zdaj so pa kar teroristična organizacija. Pa trurkom se itak j***e za isisovce, njihova glavna prioriteta so bolj kurdi....

SLO mogoče res ni ciljna država, bo pa na koncu po vsej verjetnosti pri nas ostal kar več deset tisoč beguncev. Zahodne države zadaj mogoče res govorijo svašta in zgledajo velikodušne. Ko pa ne bojo rabili več poceni delovne sile al pa bodo begunci preveliko breme, se jih bodo pa hoteli po hitrem postopku rešit. A ni zanimivo, da naši mediji nič ne pišejo o angležih, kako ponoči z avioni transportirajo črnčke nazaj v afriko. Oni so trenutno zelo zaostrili politiko dela na črno, tudi za delodajalce in to jim je trenutno edini izgovor, da ljudi pošiljajo tja od kjer so prišli. Dokler ne bojo našli drugih izgovorov...Srbom se pa itak j***e, ker vejo, da so te ljudi samo v tranzitu. Ko bodo pa začeli ostajat pri njih, se bo pa tudi pri njih pesmica hitro spremenila. In ko bodo zapele srbske batine tudi srbija ne bo več obljubljena dežela...

Sam res zakaj bi pa morali begunci delati za denar, kaj pa če bi delali samo za hrano in stanovanje...A to pa ni dovolj...Zakaj se ne bi zgledovali po Cankarjevi Micki...Če jim pa ne bi bilo kaj všeč pa čao miki via jug...Saj čez kakšnih 10-20 let bo itak večina dela avtomatizirana in bojo večino robotki delal...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Ne morem se spomniti, da bi kdo tukaj omenil kakšne pozitivne izkušnje s fotri (aja, spomnim se, da je edino Domoljubka nekaj pisala o vzgoji) - je imel kdo od tukaj prisotnih svojega očeta za pozitiven zgled, je imel z njim pozitiven odnos ali ga je vsaj razvil kasneje? Same kritike berem, no.

Jz. Boljš odnos, kot z mami, mucho boljši.

Ma svoje fore, ampak sva se pogruntala in se prenašava, celo tolk, da pustim, da je moj šef :P

Drugače pa .. grem. za 4 dni. Po 100 letih. Sama.

Enga bom pustila 4 dni brez joške.

Nič panike baje, ker fotr pravi, da bodo improvizirali in zdilali, da bo vse ok.

Good luck to all of us :)

Grem pa nekam, kjer bo noro fajn, pa sploh ne bodo počitnice, ampak fajn razmigavanje možgančkov :) Noro, noro se veselim :)

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Moram na brzino, ker sem zmatrana do amena.

Poljeprivredna te dni. buče, krompir, buče, trava, pol bojo spet drve

pa vse ostalo.

pa delavnice tam za otroke in se celo hoče zgoditi, da bi ena kupila sliko...in meni nerodi, pade na tla.

ker padla na kot so šli vsi kotni delčki...pol pa sem jih še jaz vstran, ker bila glazura oguljena.

v hipu me začela boleti glava....

kaj češ...

ji že ni bila usojena

no...pa nekak oni kelih probamo spravit do stranke...zdaj že malo cvikam, da ne razbijem še tega:))

drugač, pa Cookie, si bila med pogrešanimi :)

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

ooo, a res, to je pa lepo slišat http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_kisses.gif

bili malo na dopustu, sam doma net ne dela (oz. ful šteka) samo takrat, ko ga hočem jaz uporabljat http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/crying.gif pa me mine pol veselje do udejstvovanja na LNF (kjerkoli v bistvu).

No, jaz tudi poljoprivredna mdr. Dva dni že pobiram pridelke, čistim, perem, režem, sekljam, blanširam, zamrzujem ko blazna, ne morem vse v eni rundi, ker zmrzovalna se sfolga, jaz pa imam en red s policami in predali in mal ven padem, če mi kdo tja uturi svoj Quatro sladoled http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_shock.gif al pa zmrznjene rogljičke za "nekoč".

Z jabki bo letos bolj slabo, prvič ever jih bomo kisali one odpadajoče (prej samo na kup pa z apnom čez). Hruške pospešeno gnijejo, kar jih sršeni in ose niso navrtali, sploh jih ne moremo sproti pojest v smutijih (zame je to plinska eksplozivna mešanica, primerna samo za ekstra introvetrirane osebe ali pa odprte prostore), tko da jih bomo poskušali nekaj posušit (kljub časovni stiski).

Nekaj se je morči obljubljal za vikend, pa tako, kot se običajno peljejo stvari/dogodki pri nas, je zeeeelo velika verjetnost, da bom v petek seznanjena, da pač odpade http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_sneaky1.gif tko da planiram že druga nujna posla.

Se pa nam metrska drva obljubljajo že cel mesec in pol, tko da zna bit, da jih zdej pa res iz grape pripeljejo, pa bodo mini posla pol še z njimi. Mini zato, ker se zmer vijevaje s pokrivanjem kadar piha.

Pa nekaj se menimo, če bi posvojili dva mlada mucka, dva zato, da se zamotita med sabo, ker Muni (neustrašni lovec na krte) enga ne bo šmirglal pet posto, pesjana bosta pa sam enga tut preganjala kjer bo prilika. Čuvajka pusti Munija pri miru, sam Roti ga pa skos ganja. Rotiju je mal (=velik) dolgčas, noben ga kej prov dost ne obrajta v smislu divjanja, edino Muni še laufa pred njim.

Pa hmmm, nek avtić se mi ponuja, sam ga moram najprej slišat pa videt, pol bom pa omarja za vrat stisnila a je cajt al ni (taprav).

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...