nataly 28. avgust 2015 Prijavi Deli 28. avgust 2015 No, jaz pa tudi danes pri zobarki pizdila. ob pol osmih bila naročena, pridem tja, oddam izkaznico...pridno in vljudno čakam eno uro...ob pol devetih pa kar za eno teto not - a vi stepa name pozabili? ker ob pol osmih že naročena...ne ne gospa...to so samo protetiki.... hja, zakaj pa njih niste kasneje naročili?....in penim še nekaj daljepol pa...končno. takoj na vrsti. zobarka itak cela prestrašena, da bom spet kakšno alergijo dobila in no...danes je nisem.tako, da smo šle potem celo v gozd pogledat kakšna situejšn z gobami - slaba. nič od niča.Včeraj krompir ven....lep...jutri bom tetrisirala drva....pridejo nečaki in svak v ekšn in bodo zažagali vse kar je treba. zažagat. klinc pa ležanje in te reči... še zraven knjige takoj zaspim. pa ne glede kateri avtor je. 4 Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 28. avgust 2015 Prijavi Deli 28. avgust 2015 če prav razumem ... a tudi med delom zaspiš ??? ... hmmm ... sigurno gre za črnogorski sindrom http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ohmy.pnghttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gif ... zelo nevarno http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.pngmogoče nalezljivo...kaj vemne... nekak mi ne dajo, da bi spala med delomsem pa med tistimi, ki so blazno začeli cenit siesto 1 Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 28. avgust 2015 Prijavi Deli 28. avgust 2015 Tega preprosto ne bom nikoli razumela. Koliko enega človeškega časa je vrženega stran, ko te pustijo ure in ure in ure čakati.... Do pred kratkim sem samo eni frendici tolerirala zamujanje (to je tisti, ki se mi lahko tudi na glavo poserje, ker diši po vijolicah), zdaj pa tudi njej ne več. Ker se cenim! Saj sem tudi ugotovila, kaj me je danes najbolj razpičkalo: ne to, da je pač treba počakat par minut, ampak to, da je uni kuri to samoumevno: Malo bo za počakat! Ja čakaj, stara, ni nujno, da bom jaz tebe čakala - nisi jebena muvi star in jaz tvoj fen. no...evo...zato me je razkurilo pri zobarki...eno uro sem živčkala...(ali bom spet prespala dan od kontra reakcije na alergično reakcaijo, ali bom spet v nezavest padala ali kaj... če imaš v planu vse živo še prej narest, pa mene kasnej naroči. ali pa njih.. ker pa nekak vedno lojalna tistim, h katerim prvič zaidem...(ali to lunin net, ali fb, ali dedc ali služba dokler pač bila...pa trgovine tudi...)....no sem hitro odgnala misel, da bi zobarja menjala.... Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 28. avgust 2015 Prijavi Deli 28. avgust 2015 Jaz sem se pa danes malo prošetal do okulista. Čakal ker sem zaj*** datum, ki je bil točno pred enim tednom. To se mi je prvič zgodilo. Kot pravijo naše bake, enkrat mora biti prvič. Čakal okoli dve urce, da sem se pokazal in zmenil vse v par sekundah, čakal še eno urco in potem malo anastetika, rmajhen rez...tralala...čakal še pol urce in vse rešeno...Ne vem točno ali sem jaz bil toliko zadrogiran, da sem videl svojo verzijo realnosti al sem res nekaj čudnega seval na okolico, ker so se začeli ljudje okoli mene v čakalnici malo šalit, ko sem malo odprl usta, pojavil se jim je celo nasmeh. Nisem pričakoval skalpela, zato sem moral neke plane na brzino spremenit. Potem pa s povito glavo in očesom via Portorož. Šetnja po plaži v kavbojkah, bela majica in povita glava. In seveda še sončenje s kapco. Usput pa še par sladoledov, se popacam in bela majica je zgledala kot krvava. Skratka sploh ne vem zakaj me je folk tako čudno gledal kot da bi padel z Marsa. Pa da ne boste mislili, da sem jaz vozil. Bil je moj avto, vozil je pa človeček, ki gre v nedeljo via London. Pa mi bosta šla še dva človečka. Počasi mi zmanjkuje ljudi na spisku za kofetkanje... Okoli 18.00 pa malo turistično v hotel Riviera kao slavnostna otvoritev nekih budistilčnih relikvij, imajo še dva dni...Najprej malo govorjenja na terasi, potem pa ogled relikvij...Zanimive stvarčice, itak nisem štekal vseh tistih kipcev in določenih stvari...Sem moral prav malo udariti po tibetanski posodici, kot turisti ko grejo v kakšno cerkvico in morajo malo potegnit kakšen majhen zvonik... Mi je pa zelo izstopal neki natakar, ki je bil po mojem mnenju kot neke vrste bodyguard. Sam ga brzo procijenio sa jednim okom, je malo preveč opazoval okolico in to iz taktičnega zornega kota. In na koncu nam je celo postregel z nekim tropskim sadjem kao okrepčilo...tralala... Danes je bil prav "zanimiv" dan...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png 1 Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
A65 28. avgust 2015 Prijavi Deli 28. avgust 2015 Danes sem bila naročena v kozmetičnem salonu - uro dali oni, poslali še en dan prej opomnik, lepo, si rečem, pridem točno, ob prihodu pa: "Malo bo za počakat." "Koliko to?" in se mi je že zdelo, da težim, kaj to sprašujem. "Tri minute", mi reče. "Okej" rečem. Čez tri minute rečem: "Koliko je res za počakat, ker so tri minute minile?" "Ja ne vem gospa, gospo finiširam pred vami, je zamujala". "Aha, okej, lepo se imejte in nasvidenje." Prvič: res sem noro noro alergična na zamujanje. Kakšen egocentrik moraš bit, da ti je popolnoma normalno, da drugega postaviš v situacijo, ko čaka TEBE? A človek res ne zna drugače do energije, kot da krade čas drugemu? Od časa do denarja nikoli ni daleč - to me je naučil lajf. Najbolj se čudim folku, ki jim je time management španska vas, potem se pa čudijo, da ne morejo do keša. Welcome v četrti dimenziji! Ceres, ker mi deluješ ena taka, zelo fajn punca, se bom tokrat potrudila z odgovorom. Kakšen je bil končni efekt tega dogajanja, ki ga opisuješ? Imela si dober namen, pripravljena si si bila vzeti čas za to, da te kozmetičarka uredi (kar res dobro dene predvsem po tem, ko je vse za tabo) in potem zapela za tri minute zamude, ki so se raztegnile zato, ker je druga oseba pred teboj zamujala. Kar pomeni, da jo je čakala tako kozmetičarka, kot tudi ti. Le da je ostala kozmetičarka na podlagi tvoje reakcije brez posla, ti pa si si rezervirala termin, ki ga boš morala preložiti na drugič - ali pa tokratno seanso odmisliti. Kdo ima od tega kakšen plus? Zdaj pa ti bom še razložila, zakaj sem toleratna do takih situacij, čeprav sem v njih tista, ki je čakajoča. In zakaj se z mojimi prijatelji dogovarjam, da se snidemo okoli neke ure - ker jih počakam, če sem zgodnejša in ravno tako sem hvaležna, če se ne razburjajo, če zamudim. Leta sem živela s človekom, ki je iz primarnega okolja povzel vzorec, da zamudiš že, če nisi vsaj pet minut prezgoden. Vse bi bilo ok, če ne bi tega posledično očital drugim. Koliko nepotrebnih besed je bilo za minuto čakanja, ki se jo je raztegnilo po potrebi - a vedno v smeri, da je sam izpadeš žrtev. Špica takih dogodkov je bil eden, ki je prebil sodu dno: po meni znanih informacijah naj bi se dobili pri prijateljih ob pol sedmih zjutraj. Iz tehtnih razlogov (neodvisnih od mene same) smo se na pot odpravili pet minut pred dogovorjenim časom in četrt ure sem z drugimi vred poslušala, kdo in zakaj naj bi bil kriv za omenjeno zamudo. Ko smo prišli na cilj ob 6.45, sem izvedela, da je dejanski odhod predviden za 7.00 uro in da je bilo tako ljudem tudi povedano. Takrat mi je odneslo ventil in od takrat si ne dovolim, da bi me še kdorkoli posiljeval z njegovo filozofijo, da zamudiš že, če nisi četrt ure prezgoden. Predvesm pa tudi sama nikoli ne tupim tistemu, ki zamudi četrt ure, da sem ga čakala pol ure, če sem prišla minuto pred njim. Trudim se biti točna, a vedno ni vse odvisno zgolj in samo od tebe - se ti še ni zgodilo, da bi te nekdo zaparkiral in bi ga četrt ure čakala, da umakne svoje vozilo? Kdo bi bil v takem primeru kriv za tvojo zamudo, ki si jo 'pridelala' ob čakanju na to, da se ti sprosti vozišče? Bodite tolerantni, kadar minute niso življenjsko pomembne - le kaj so proti večnosti?! 5 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 29. avgust 2015 Prijavi Deli 29. avgust 2015 Na žalost draga moja, če si odvisen sam od sebe si lahko točen, če je faktorjev nešteto pa gre točnost rakom žvižgat..Meni je , tako kot tebi zamujanje znak nespoštovanja do druge osebe.. Zato se trudim priti na dogovorjeno mesto vsaj pol ure pred dogovorjenim časom, v smislu, da se kaj na poti ne zgodi..V zadnjih nekaj mesecih je pa žal prihajalo do situacij ko niti mojih vračunanih pol ure fore ni bilo dovolj da pridem točno... enkrat jo je zagodel zastoj, ki ga povzročajo tisti ki imajo obilico časa ker se odpravljajo na morje, drugič zastoj zarad prometne nesreče in zijal ki so opazovali nesrečo.....In včeraj v razgovoru za novo delovno mesto, so zamudili 15 minut, ker je naš šef naštudiran v minuto kolk se pride iz točke A v točko B po garminu in Michelinu, pozabi pa da v točki B ni kje za parkirat niti proti plačilu ne.. Kadar delaš z ljudmi žal, moraš do tele netočnosti bit sila tolerantna.. Ker v tvojem primeru dejansko ne moreš nekaterih stvari hitrej delat...in če je zamudila stranka ki je bila naročena pred tabo, bi kozmetičarka edin kar bi lahk naredila, odslovila njo in bi pol ure čakala nate ki bi bila točna.. to pa se v zasebnem sektorju ravno zarad tistega kar omenjaš ne more delat.. In v zasebnem sektorju, opažam, folk poskuša delat nemogoče in iztržit tudi neizvedljivo.. žal 3 Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 29. avgust 2015 Prijavi Deli 29. avgust 2015 A se ni bolje vprašati zakaj nekdo zamuja- navada ali sile razmer na katere nekdo nima velikega vpliva...včasih je treba tudi malo spremeniti zorni kot gledanja...malo za razmislek...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif https://www.youtube.com/watch?v=7A3TeoJgMY4 Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 30. avgust 2015 Prijavi Deli 30. avgust 2015 Včeraj:sem naprosila nekaj žensk, da so mi prišle pomagat trebit buče in se zmenimo pri našem fotru. Sem prišla prva, gledam tisto travo tam - koprive, krvomočnico in take hecne trave, vzamem koso - tisto handgetrib )) s katero ne znam kosit in po moji kmečki logiki bi naj člowek nekaj mahal, pa bi znala trava okrog pasti. no, nekaj res maham, nekaj trave obupa in pade. in potem vidim tam krvomočnice pri avtu...gremo mahat še tja.zdaj pa....pazi..... pozabim, da je to velik zamah, nekontroliran v bistvu.v tistem se pripeljeta hčera in njena tašča.. in dete že z avta ven kriči....mami, takoj nehaj!!! jaz čudno gledam in še enkrat zamahnem...in pristane kosa....v avtu. natančneje...in tu se vidi, da tu in tam imamo norci srečo...v platišču. slab centimeter in bi si koso zapičila v gumo. čisto mičkeno manjkalo. kar zmrazilo me je...madona, da bi si človek sam sebi škodo delal pa še nisem videla. pospravila koso in smo šli raje koristne stvari delat ) 4 Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gold 31. avgust 2015 Prijavi Deli 31. avgust 2015 nije žvaka za seljaka http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.pnghttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 31. avgust 2015 Prijavi Deli 31. avgust 2015 Ceres, ker mi deluješ ena taka, zelo fajn punca, se bom tokrat potrudila z odgovorom. Kakšen je bil končni efekt tega dogajanja, ki ga opisuješ? Imela si dober namen, pripravljena si si bila vzeti čas za to, da te kozmetičarka uredi (kar res dobro dene predvsem po tem, ko je vse za tabo) in potem zapela za tri minute zamude, ki so se raztegnile zato, ker je druga oseba pred teboj zamujala. Kar pomeni, da jo je čakala tako kozmetičarka, kot tudi ti. Le da je ostala kozmetičarka na podlagi tvoje reakcije brez posla, ti pa si si rezervirala termin, ki ga boš morala preložiti na drugič - ali pa tokratno seanso odmisliti. Kdo ima od tega kakšen plus? Zdaj pa ti bom še razložila, zakaj sem toleratna do takih situacij, čeprav sem v njih tista, ki je čakajoča. In zakaj se z mojimi prijatelji dogovarjam, da se snidemo okoli neke ure - ker jih počakam, če sem zgodnejša in ravno tako sem hvaležna, če se ne razburjajo, če zamudim. Leta sem živela s človekom, ki je iz primarnega okolja povzel vzorec, da zamudiš že, če nisi vsaj pet minut prezgoden. Vse bi bilo ok, če ne bi tega posledično očital drugim. Koliko nepotrebnih besed je bilo za minuto čakanja, ki se jo je raztegnilo po potrebi - a vedno v smeri, da je sam izpadeš žrtev. Špica takih dogodkov je bil eden, ki je prebil sodu dno: po meni znanih informacijah naj bi se dobili pri prijateljih ob pol sedmih zjutraj. Iz tehtnih razlogov (neodvisnih od mene same) smo se na pot odpravili pet minut pred dogovorjenim časom in četrt ure sem z drugimi vred poslušala, kdo in zakaj naj bi bil kriv za omenjeno zamudo. Ko smo prišli na cilj ob 6.45, sem izvedela, da je dejanski odhod predviden za 7.00 uro in da je bilo tako ljudem tudi povedano. Takrat mi je odneslo ventil in od takrat si ne dovolim, da bi me še kdorkoli posiljeval z njegovo filozofijo, da zamudiš že, če nisi četrt ure prezgoden. Predvesm pa tudi sama nikoli ne tupim tistemu, ki zamudi četrt ure, da sem ga čakala pol ure, če sem prišla minuto pred njim. Trudim se biti točna, a vedno ni vse odvisno zgolj in samo od tebe - se ti še ni zgodilo, da bi te nekdo zaparkiral in bi ga četrt ure čakala, da umakne svoje vozilo? Kdo bi bil v takem primeru kriv za tvojo zamudo, ki si jo 'pridelala' ob čakanju na to, da se ti sprosti vozišče? Bodite tolerantni, kadar minute niso življenjsko pomembne - le kaj so proti večnosti?!fak, če pa kej res sovražim, so pa to ljudje, ki pridejo PRED dogovorjenim časom, tja od ure do četrt do zmenka http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/horro-cb.jpgjaz sem ena taka kronična zamujalka http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sleepy.gif čeprav v bran morm prec povedat, da od poroda dalje sem večinoma točna. Če že zamudim, zamudim 5 min in ja, na žalost so tuki faktorji, neodvisni od moje volje. Al je prometna nesreča, al je zapora ceste, al mi poči guma na kolesu (na prvem dejtu z dragim, zmenila sva se za kolesarjenje, mi je - čez noč - spustila guma in ja, sem jo morala zaflikat in ja, sem zamudila uro in pol (!!!??!!) in ja, dragi je počakal, ker gsm-jev takrat še ni bilo), ko je imel Razbojnik še plenice se je seveda podelal tisti hip, ko sem obula čevlje, čeprav je bil previt pred 15min http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sleepy.gif , zdej se vrže v taprvi blat ali si vsaj kaj strga, umaže http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ohmy.pngmoja mat ima to bolezen "pridemprej" ne da se jo odvadit, zdej jo že kar ignoriram, mislm, če smo se zmenili ob 12h, tzp. ob 12h, ne pa ob 11h http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png pa če bi dala vsaj mir, neeeee, kjeeee paaaaa, se je treba pol še z njo ukvarjat (kje so copati, maš kej vode za pit, kuga maš pa to, bohnedej da jo spustim v kuhno, ker zmer nardi kako škodo al po kastrolah, al po pultu, kozarcih, vratnicah omaric, obvezno je treba z Razbojnikom kej razmetat - ona temu pravi igra, grrrr jebemti pa ne z žogo v bajti nooo), a kosilo naj bi bilo zdele, zdele. Torej ja, se trudim ne zamujat, ne maram čakat - pa vseeno. Za frizerja, kozmetičarko, akupunkturo, zobarja, dohtarja, ginekologa si vzamem cajt, se naročim, pridem tri minute prej oborožena s kupom revij ali knjigo in potem, ko sem na vrsti, sem na vrsti. Večinoma sem točno vzeta na dogovorjeno in večinoma porabim več časa, kot so mi ga sprva odmerili. Nimam jaz nič pri tem, ker se z mano zamudijo. Je pa tut res, da me naročajo/obdelajo zadnjo (ker prej ne utegnem). Na egoiste pred trg.blagajnami pa,...grrrr, spelte se mi iz tik tak blagajn in zginte na un trak z blagajničarkami http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/angry2.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/angry2.gifne morš verjet res, sami penzijonerji s povečevalnimi stekli blodijo na tik-takih, ne ve niti kaj bi rad kupil, sprašuje vse mogoče sam tisto ne, kaj se na takih blagajnah vpraša, oni bi pike, popuste, dvojno, trojno al lah zamenjam, plačam položnice (tole je šele strel v koleno), pa kok maš kej pik, kok pik še morm zbrat, ...pa jebemti a zbirate al kupujete? *********sušim ko blazna hruškove krhlje, cel vikend sem seckala in obrezovala odpadla jabka za kis, na kuh. pultu me čaka še stročji za obdelavo za zmrz., pese za izvoz, aja naročeno polovico jagenjčka sem danes pakirala, likala srajce, pleskala-obnavljala Razbojnikovo leseno hišico - ni še fertik in bo trajalo kar še nekaj časa...in to vse na svoj dopust. Jutri takisto.Aja, pa na aku spet hodim, ko sem na mizi sem še kar ok, sam pol z mize zvalit v počasnem filmskem gibanju je pa svojstven podvig za nekoga, ki se je nestrpen že rodil. 7 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 1. september 2015 Prijavi Deli 1. september 2015 Hja, življenje je eno samo krmarjenje, med tem, kar nas jezi in veseli, kar toleriramo, ko drugi ne in popenimo, ko se drugim zdi, ja kaj se pa imaš jezit. No, sem že povedala, da popizdevam, ko zavoham cigarete. Res, prav nič jasno. Občasno v našem stanovanju od nekod priplava dim, pokukam skozi okno, ali kdo kadi na balkonu, nikogar, pokukam na hodnik, ali kdo hodi in kadi, ni nikogar ??? Kr neki. Ampak hecna je moja reakcija, sem kot kuža, ki začne renčat, ko od daleč daleč nekaj zasliši. Toliko da še valjarja v roke ne vzamem http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Zamujanje, ja, jz tudi slab timing manager. S tem, da tu gre za par minut, pa ne vedno. Ob srečanjih s prijateljicami smo vse tu nekje, kakšna minutka gor ali dol, nobena ne komplicira. Strpnosti se pa tudi jaz učim, predvsem na blagajnah ja, ko nekdo pred mano počasen. A se ustavim in se opozorim na strpnost. Saj samopostrežne blagajne niso hitre blagajne, za 5 izdelkov. Na ta račun so zmanjšali število blagajničark in je tudi tam hitro predolga vrsta. Zato se nekdo, ki bi sicer šel k blagajničarki, pač odloči za samopostrežno. Naučit se pa tudi mora, kajne. Pa če me brcneš v rit, ko tudi na blagajni z blagajničarko ne morem u expresu pospravit plačilne kartice, pa zapret denarnico in jo odložit na mesto, kjer jo bom kasneje našla. Pa kaj, a smo res zdaj že tako storilnostno naravnani, da bom izdelke samo zmetala nazaj v voziček (ker kao za v vrečko že grejo dodatne sekunde). Potem bi naj še zmetala denarnico, račun in kartico v voziček in lauf na stran do prve klopce, da si šele tam lahko privoščim vse skupaj odložit za domov? Dosti kolesarim. Veliko nestrpnosti je tudi na cestah - ni možno vozit samo po kolesarskih stezah, če jih ni... Ej, pa ima da te zrine s ceste, samo da šoferđija ne bi zapremzal in prehitel kakšno minuto kasneje. Ali v križišču, s kolesom naravnost, oni nasproti zavija. Pa to ja že skoraj zadnje kolo spodnese, ne more dočakat, da pripeljem skozi križišče, a že zavija. Čeprav, oja, pohitim in pritisnem pedala, da bi bila hitra. Ali, ko se ustavim pred semaforjem: vozniki, obstojte malo za mano. Ko zagonim kolo, včasih le ne morem takoj čisto naravnost zagonit, mogoče me en mičken zanese v eno stran, je le kolo. Kot peška ravno zato tudi vedno čim hitreje grem čez zebre, vem, kako je, če se nekdo sprehaja kot na sprehodu, jaz pa čakam v avtu. Pa krožišča, matr je težko signalizirat, da greš ven, da bi čakajoči lahko prej vstopil. Mislim, saj gre samo za pretočnost. Pa da ne govorim, o puščanju smeti...Nekomu je težko odnest svoje odpadke do prvega koša, al drugi pa lahko za njim in vsemi ostalimi pucajo... No to so take stvari, ki pa mene jezijo, vedno znova pa se opozarjam, da gre za moje reakcije in hkrati učenje, zakaj me sploh "dvigajo", je to potrebno ali ne? Recimo, na morju sva izpadla prav sitna, koncert razpisan za ob 22.uri, dejansko pa se je začel ob 23.30??? Komentarji ala: pa saj si na dopustu, polako brate ipd... Hmmm, kje je meja, da si nestrpen po nepotrebnem, ne samo za čas, za veliko drobnih vsakdanjih opravkov in do kje je dopustna toleranca? A če greš v državo tipa "manjana gringo" pričakuješ spoštovanje časa? Mislim da gre za dvoje: da pričakujemo spoštovanje dogovorjenega, hkrati pa, da smo mirni in se ne razburjamo. In ja, če bo z mano dogovorjena oseba zahtevala spoštovanje časa, je upravičeno. Ok zamudimo, samo potem bit tudi samokritični in sebi pripisat, če vsak ne tolerira. No, pa še najino "Tolminsko"... PREČUDOVITOOOOO je bilo. Prvič čez Vršič, kjer sva se ustavila in občudovala gore, do izvira Soče in sem celo priplezala do samega izvira. Moj prvi plezalni podvig, pa tak strah kot je v meni pred tem. Bovec super, prijetno mesto, prijazni ljudje, spominki - za "vse pokupit" najrajš, ala magnetki, ki jih že skoraj zbiram do "Od ovce do končnega izdelka". Slap Boka, Tolminska korita, vauuu. In končno še obisk mestec Tolmin, Kobarid, Most na Soči... Hočem še, biiiisssssss http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png 9 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 1. september 2015 Prijavi Deli 1. september 2015 nije žvaka za seljaka http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.pnghttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.pngProblem je samo, da znalce začne prec srce bolet ali pa kaj druga, ko samo omeniš travo. Tak, naredila tehničnega. Z dnem zamude. Pa s takšnimi stroški pred tem, da me kar glava boli. Ampak avtek ok. Lahko celo v Lj se zapeljem. prej se nekak nisem drznila. Ni bilo ziher, da bi ležaji zdržali )Včeraj - ko brez avta in morala biti doma in pridna...no sem oskubila vinograd. Naredila prvo trgatev - s šipona potrgala bolno grozdje, da ne bi komu padlo na pamet, da ga v trgatvi potrga. Pa napela kar nekaj mreže - ptiči nad dejavni, pa še niti prav zrelo ni.Danes pa spet ekšn -buče kar nekaj pomoči dobim. Sem res vesela, da ženske samo rinejo k meni na njivo.... zdaj ali sem tak dobra družba ali imajo kaj druga za bregom )) 4 Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cipcipilonika 1. september 2015 Prijavi Deli 1. september 2015 vsakič se težje vrnem domov. opažam, da ko si lahko to privoščim, pustim, da se izjočem. tokrat sem jokala celi dve ure vožnje. kar je ok, da se do doma skuliram in spucam... do naslednjič... veliko lepih trenutkov je bilo to poletje, pa veliko težkih, žalostnih. pestro. Pri pisanju enega izpita sem ugotovila, koliko balasta nosim na sebi in v sebi, koliko je treba še pucati... se mi je zazdelo kot nemogoče dejanje za časa mojega življenja pa res se nekdo heca z mano... ravno ko se odločim za neko drugačno, boljše ravnanje, se pojavi situacija, v kateri odreagiram ne isto - še slabše - najslabša izvedba mene... to je tisto kar me izžema, dotolče in mi jemlje energijo.. ko res ne vem, kaj hudirja bi morala premaknit, da se mi odpre... ah mogoče pa samo zvezde narobe zame stojijo in ne morem nič... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon26.gif 3 Citiraj If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 1. september 2015 Prijavi Deli 1. september 2015 vsakič se težje vrnem domov. opažam, da ko si lahko to privoščim, pustim, da se izjočem. tokrat sem jokala celi dve ure vožnje. kar je ok, da se do doma skuliram in spucam... do naslednjič... veliko lepih trenutkov je bilo to poletje, pa veliko težkih, žalostnih. pestro. Pri pisanju enega izpita sem ugotovila, koliko balasta nosim na sebi in v sebi, koliko je treba še pucati... se mi je zazdelo kot nemogoče dejanje za časa mojega življenja http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sad.png pa res se nekdo heca z mano... ravno ko se odločim za neko drugačno, boljše ravnanje, se pojavi situacija, v kateri odreagiram ne isto - še slabše - najslabša izvedba mene... to je tisto kar me izžema, dotolče in mi jemlje energijo.. ko res ne vem, kaj hudirja bi morala premaknit, da se mi odpre... ah mogoče pa samo zvezde narobe zame stojijo in ne morem nič... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon26.gifNe ne, ne hecajo se s tabo. Ravno to je, da še nisi spucala. In zato prihajajo do tebe situacije, v katerih moraš še zdravit in rast... Za drugačno, boljše ravnanje se pa odločiš na razumski ravni, čustva pa so še vedno tu. In ne, to ni najslabša izvedba tebe...to si samo ti, ena in edinstvena...ki se objami in se imej rada takšna kot si. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif 3 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cipcipilonika 1. september 2015 Prijavi Deli 1. september 2015 Ja. Vem to. Pa kljub temu boli poraz - same sebe. Drugac pa rinem naprej in rinem globje in kidam sranje in gnoj. Koncno sem si kupila knjigo Zenske, ki tecejo z volkovi. In berem samo sebe. Kaksna stran je cist mokra, kaksna popisana, kaksna polna klicajev, vprasajev... Pazit je treba na to, kako formuliras svojo zeljo, preden jo posljes v vesolje... 4 Citiraj If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 1. september 2015 Prijavi Deli 1. september 2015 http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/love3.gif ...Sončki moji najlepše pozdravljeni... Super ste se razpisali ....fajn prebrat vaša razmišljanja, čustva, reakcije...Vsakega posebej...Naj ob tej priložnosti povem, da sem se letos velikokrat zalotila kalkulirati o tem....koliko dragoceno izgubljenega obdobja dneva, tu na forumu puščam, puščamo vsi skupaj...?!In kar nekajkrat, je tudi meni zato, na um udarila Ceresina spregatev- glede pomena časa....Zlasti ... ker se zavedam, koliko problemov imam v bistvu še za razrešit...koliko moram še postorit v raznih okoliščinah....koliko še presešt, koliko še delat na sebi.... !!! Ampak ...ja ....kot že velikokrat v mojem lajfu rečeno in ugotovljeno ....Vse, prav vse, kar nam v življenju prihaja nasproti, ima svoj globji smisel in pomen....Če ne drugega, da se naučimo občutiti delo, ki se mu reče - Selekcija...In ;Ves keč je v bistvu v tem....da se naučimo sprožiti notranje ravnovesje ....Ne vem al se mi zazdi to tako pomembno, ker sem horoskopska tehtnica... al pa sem enostavno skozi padce, ki so se mi dogajali v lajfu, to posvojila kot razsvetljeno spoznanje...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.pngZdi se mi edinstveno, če si znamo vklopiti tist knof, ki nam subtilno zasveti vsakič, ko zapretiravamo v nestrpnosti, drobnjakarstvu, presežnih pričakovanjih, zahtevah....grobih reakcijah...Jup. In največkrat ta knofek premedlo zažmiga....al mu pa empatičnega zagona zmanjka...To je res velika lekcija, ki se je nenehno učimo !... ...Ker se enostavno ne ustavimo pravočasno in nočemo zaobrniti obratnosorazmernega dogajanja... V bistvu je ta misel ;" Ne stori drugemu tisto, kar ne želiš, da storijo tebi " .....veliko več, kot sem razumela takrat pri desetih letih....ko sem jo v neki priložnosti prvikrat pogoltnila....Če bi se je spomnili večkrat, ko se nam dogaja ta "IN".....bi se prav gotovo hitreje umirjali.... zbalansirali... Evo....sama zelo lovim ta balans po trgovinah....je pa res, da ima vsak posameznik svoje razloge zakaj je počasen, zakaj hiti....in tisto, kar ima nekdo za izbirni prav....ni rečeno, da pa drugemu ravno zato ne porušiš ravnovesja...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.pnghttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png Sama imam napr. na hitečih blagajnah, sedaj, velik princip umirjenosti.Heheh...marsikdo bi rekel, da provociram...Pa se zdaj ne bom vadila lih, da ne ...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif ..Ker ta potrošniško naravnana družba gre meni tako na kukurikuku.....da vam spljoh ne morem povedati kakšen" zmagovalni " kukurikoku je to.....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/whistling.gif Ko mi je ne še tako davno, zaradi hitrosti blagajničarke, ki je mojo nabavljeno robo metala po drsečem blagajniškem toboganu- do namenjenega nepraktično kratkega postajališča za metanje te robe v vrečko .... pač nespreten možakar pred meno, ki še svoje robe ni utegnil pospraviti... pobasal kilsko mlado skuto, laneno olje in vložke http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sorry.gif ...sem naslednjič, ko se je podobno dogajalo- siknila blagajničarki, če ima kaj spoštovanja do kupca ?!...Mi je potožila, da imajo v Tušu nekakšno normo koliko hitro morajo opraviti z enim kupcem....in da so kaznovane, če te norme ne dosegajo.V ta namen so jim na blagajnah uvedli stojišča....češ, da je delodajalčev preblisk v tem....da so tako hitrejše...in pripravnješe poskočit naokoli...Skeri res http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon28.gif ....Nihče jih ne vpraša, kako bodo zdravili ožilje čez nekaj let....nihče ne pomisli, da imajo ženske svoje dneve, ko jiim zavija in so šibkejšega počutja.....nihče ne pomisli tudi na kupca...saj lažje je spraviti blagajničarki robo skozi senzor kode....kot kupcu to smiselno naložiti v vrečko....saj nimajo vsi avtov in nosijo tudi peš ....Najbržda ni vseeno ali najprej zložiš jogurte....in nanje vržeš krompir...Nemalokrat je kupljena roba do 4. nadstropja po stopnišču že nekajkrat premiksana in obtolčena...In kolikokrat lahko zaradi te hitrosti pozabiš na blagajni očala, kartico, denarnico ?Malo morgen!Zakaj že ?A samo zato, da bi kapital lastnikom pritekal vedno hitreje....vedno nove finte kako to doseč....in mi vedno kot ovce mislimo, da moramo slediti toku in posvojiti potrošniške komande....Jok !Ko sem imela napad kalcinacije v ramenih....sem trgovko lepo prosila....če bi bila lahko tako prijazna in mi ne bi samo metala na kup....pač pa, če bi mi lahko po trgovskemu kodeksu prijazno pomagala zložit v vrečko....Od takrat me tudi ne zanima ihta čakajočh za menoj....ki so se ujeli v ta klinč navad ter zahtev.....in lepo z nasmeškom in s primernim tempom pospravim vse kar mi po pravici pripada...Ekola....to je pač moj balans...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_redface.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif ....Je pa res, da moram še kot nezadovoljen kupec na to opozorit delovodstvo trgovine in jim pisno razložit, da smo kupci s temi direktivami, ki jih morajo trgovci izpolnevati, ogorčeni in da bom v bodoče raje izbirala med trgovinami....kjer te nervoze ne bom neprestano doživljala kot stres....To pa si tudi štejem v nalogo...evo ! Sicer pa ... ko smo že omenjala uravnovešanje ....naj vam zaupam....da mi je med letnim dopustom....to kar nekako uspevalo....Računalnik sem skoraj zanemarila...se za mal več kot 3 tedne preselila na morje...Sicer sem in tja sem tudi po žensko zakomplicirala lajf ...zakoličila mnogo planov in bodočih sklepov....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/blush.png.....V mnogo, mnogo zadevah, pa pobarvala vprašaj z rdečo barvo....tako, da jah.....ne bo še tako kmalu nirvane...ne bo !?A o tem kdaj drugič....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/hypnodisk.gif Pomembno je , da se vsaj enkrat na dan človek počuti edinstveno genialen....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.pngEvo...danes sem neki frej....plane imela čisto drugačne .....morala bi nekaj po opravkih....Ampak naa...Prevroče, se mi ne da še...Ampak genialno je že to...da sem si v tej vročini zaželela vroče juhce....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gifPobrskala po poličkah, našla čičeriko ....jo pretlačila, nekaj kuhanega fižolčka od nedelje....pa blitvo in domači paradajzek...Pa česen v olivnem olju....kot pika na I...Vam povem, čeprav to bolj spada v rubriko- Kaj bomo danes jedli...da sem se res počutila genialno...ker sem tako zadovoljno, skupaj s opečeno olivno ciabatko prav lepo predla za mizo....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flowers.gif÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷In Silvija.... pod tvoj post se pa čist podpišem http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif ....zlasti v nerglajnu nad cigaretarji ....ipd...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif....Jojjj, ti si še mucica proti meni....ko se jst nanje spravim....me je slišat s tistim pravim p.m- jem vred.....In kako veš....da sem dobila neizmerno željo harat po Tolminskem ...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_shy.gifRavno drug teden....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_approve.gif ....tak, da hvala...ker si mi dala še kkšno idejo za povrh.....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif 7 Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 1. september 2015 Prijavi Deli 1. september 2015 Hihihihi...mucica... meouwwww... http://www.youtube.com/watch?v=1lsQfTaStcs 2 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 1. september 2015 Prijavi Deli 1. september 2015 http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png ...ahahah....tole pa je balance ja....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif 1 Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 2. september 2015 Prijavi Deli 2. september 2015 No tole! No, tega pa tudi ne razumem. Zakaj bi me nekdo gledal, prej kot je dogovorjeno in zakaj bi me čakal po času, ko je dogovorjeno? V bistvu ne razumem, kaj je problem se držati dogovorjenega. Sestanke sem imela po Ljubljani, pa praktično nikoli mi to ni povzročalo problema. Če sem bila zgodnja, sem šla še nekam spit kavo, če pa se mi je - recimo zaradi izrednega dogodka v prometu (ne tega, da je pač gužva v Ljubljani, ker halo - dober dan, v Ljubljani je gužva) da zamujam, sem pa to sporočila vnaprej - ker, dober dan, smo v času mobilnih komunikacij in telefon ni samo za FB - ampak lahko sporočimo tudi, da zamujamo. Pa še nekaj sem opazila: več ko je človek dosegel v lajfu, bolj ko se mi je zdel človek velik čisto kot Človek, bolj je bil točen,. In na tisti zakomplicirani način preprost. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.pngto je menda samoumevno?!?? kar se pa prihajanja prej tiče - pa tega enostavno ne zastopim, ne sprejmem! Ko da oni drugi pa IMA čas (=nič pametnejšega - kako egoistično!!) prej nekoga sprejet/se ukvarjat z njim al kaj!?! Malo morgen! Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
A65 2. september 2015 Prijavi Deli 2. september 2015 to je menda samoumevno?!?? kar se pa prihajanja prej tiče - pa tega enostavno ne zastopim, ne sprejmem! Ko da oni drugi pa IMA čas (=nič pametnejšega - kako egoistično!!) prej nekoga sprejet/se ukvarjat z njim al kaj!?! Malo morgen! Heh, so eni taki patroni v širši žlahti, ki pribrzijo vsaj četrt ure prej. So na vratih takoj za tem, ko sama uspem še skočit pod zadnji tuš pred srečanjem. Nekaj časa sem blefirala: "O, fino, imam ravno še kruh za narezat!" Danes rečem: "Evo prve goste!" in poskrbim, da dobijo pijačo v roke. In zunaj, na terasi, v čakanju ostalih še v miru prečekirajo, kako mi raste na vrtu oz. ali kako je trenutno oplet. Itak nikoli v čisto nulo - tudi zato, ker se morajo imet ljudje priliko o čem pogovarjat. 3 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 2. september 2015 Prijavi Deli 2. september 2015 Imamo sršene nekje v bajti. Včeraj zvečer odprem vrata v kurilnici, si dam opravka s psom - evo eden navali not. Pol pa finte z vžiganjem in ugašanjem luči, da bi ga spravila ven..pa se nekak ni dal. Po mojem bila sršenka radovedna in je čez par minut dobila okrepitev. Do osem sem jih še štela pol sem nehala. Naenkrat sem bila obkrožena z njimi in prav čutila njihovo bojno razpoloženje. V bistvu so prišli iskat radovednico -sršenko in ko ugotovili,da je ok...sem prav zaznala, da je sovražnost pojenjala. Lepo pridno so odleteli ven, ko sem prižgala luč -hkrati pa jo ugasnila v kurilnici. Samo pismo rosno..tega se jaz glih ne bi šla non stop.Odkar je lani eden pičil ta starejšo v glavo nekak nisem več na ti z njimi.Danes bom spet bučna....nikak konec...če ne bo dežja. Komaj na polovici smo, pa sem non stop pomoč imela. te rokometne žogice so na srečo ful polne zrnja. 5 Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Boudika 2. september 2015 Prijavi Deli 2. september 2015 Pri nas sta že oba tamala letos izkusila pik - ne sicer sršenov, ampak ose in čebele. Je pa pik zelo hitro izzvenel. Čakanje, zamujanje - so velike razlike med poslovnimi in neformalnimi srečanji. In velike razlike med kulturami. Prezgodnji prihodi pri daljših obiskih so lahko za gostitelje neprijetni, celo znak nekulturnosti. Z izkušnjami in časom ljudje postavljajo neka nenapisana pravila. In pri tistih, s katerimi se mi srečujemo, se dogovorimo za srečanje po določeni uri - se pravi, kadarkoli po tisti uri. In to po izkušnjah pomeni vsaj pol ure kasneje in človek se pač temu prilagodi . Eni naši gostji je bilo nerodno, ker je prišla točno ob uri (priganjal jo je njen mož Švicar - kateremu je nedoumljivo, da se zamuja in mu ni mogla dopovedati, da je pri Slovencih drugače), vsi ostali povabljenci so pa prišli skoraj uro kasneje. Jaz imam hibo velike nestrpnosti, zastoji, kolone, čakalne vrste, gneča - vse to mi dviguje pritisk. In v dolgih čakalnih vrstah se učim od drugih - potrpežljivosti. Treniram potrpežljivost - ker mi je dejansko manjka v življenju. Mi je pa všeč ena lepa, razumna gesta v dolgih čakalnih vrstah pred blagajnami - da spustiš nekoga z enim artiklom naprej, če imaš pred sabo poln voziček robe. Mi je to všeč pri drugih in tudi sama to delam. 5 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 2. september 2015 Prijavi Deli 2. september 2015 Đizus...sršeni ja ...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_rolleyes1.gif So mi ravno dva dni nazaj...nekaj povedali .Nekaj o meni....Nič fajn skratka....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_redface.gifŠe danes mi prišepetava in kljuva nekje iz ozadja vest, da moram razčistit....pa nekako nisem našla volje......Mogoče mi bo zdaj tu kdo pomagal ?.... Moja mati ne ....hmmmm...res ne vem, če je to samo nepremišljenost in navada ?....Ima en tak lopar, ko z njim zvečer po stanovanju zaobide ...in lopa po vsem kar je lazečega, letečega in prpopanega na pohištvo....Ravno včeraj sem ji rekla;"Pa kaj zavraga prižgeš večina velikih luči po stanovanju, ko imaš okna na stežaj odprta ....potem pa se jeziš nad prišleke in jih z ihto pobijaš ?Me je pogledala debelo in me vprašala, če sem nora, da mislim, da jih bo puščala okrog loncev, postelje in oblek ?!Jah, boga ti poljubim !...Pa ne moreš luči ugasnit tam, kjer je trenutno ne rabiš ?....Seveda je brez besed tamanala naprej...in sem jo uzrla v luči prikritega sadista, ki je našel ventil za sproščanje....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sick.gif Itak sem se fino ujezila....pa prijela tako kot običajno naredim pri sebi doma - stekleni lonček in ji pokazala, kako se da večina teh bitjic polovit vanjga ...ter zanest ven na prosto...Muhe, pajki, kobilice, metuljčki...razni brzomirji, ose....jih imam že naštudirane, kdaj se lepo prepustijo ulovu in izpustu...Evo z muhami se da celo dialog vzpostavit. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_wink.gif ..Znajo se v bližini umirit in te nepremično poslušat, gledat....tak, da ta faza je čist enostavna.... Ampak .....Kaj s komarji ? Temi tečnimi krvopijami...ki ob treh zjutraj udarijo fešto z žvižganjem okrog ušes....jst pa ravno na sanjski trati, sredi romantike pod mesečino z xy-om .. v z položaju ?http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/blush.png...Priznam...zelo malo ostane...od te moje humane etike....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon22.gifIn takisto pri izjemah ....evo letos!So se mi med tem, ko sem dopustnikovala doma razpasli molji ..... morala vso hrano, ki sem jo imela v omari zavreči....in ja....sem jih sesala, pipsala....s papirji pobirala...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon26.gif ..Grozen občutek imela še nekaj dni zatem... No zdaj v nedeljo....pa sem hčerinčki, ki se zdaj pari na zadnjih izpitih, v študenta prinesla domače hruške, jabolka, zelenjavo....Ko sem to razložila na mizo....se je ob 21 h prikamikazal - kot strela z neba ....v sobo ogromen sršen.Al se je ujel na luč ali na vonjave hruške ....ma čist brez orientacije to bitjece....nikakor ga nismo spravili v svet nazaj....Prostor je bil bolj majhen ...od našega mahanja in usmerjanja bil čisto zmeden....pa se je zavlekel skozi ozko špranjo za omaro....Kaj hujšega ?! ....ven ni več šlo.....Omara pa podkajlana, težka....Smo s fenom pihal , obsvetljevali izhod....razen njegovega brenčanja nismo dosegli nič....Pol ure se fino matrali....in jade.... nisem hotela it z mislijo, da se jim ponoči, ko bodo punce spale... prikrade v posteljo....Me je zagrabil strah....in seveda smo organizirali premik omare, da bi lahko zlezel ven...Vmes sem pripravila glaž, pa mape s trdimi platnicami, pa brisače....kao rekvizite za izgon....Vse šlo po planu ....dokler se na prostem spet ni zmedel in začel napadat....Žal, v enem od zamahov ga je moj dragi pokončal, čeprav sem upala, da se bo sršen prej zmatral in ga bom v tist glaž ujela pa ven zanesla....Naj povem, da ima hčer skoraj fobijo pred osami in sršeni ....in kar se tega tiče... sem vedela, da tisti večer pred izpitom ne bi zaspala, če bi vedela , da ima za omaro koncertno družbo....In ja zavraga....sršenji pik ni kar tako....ne veš nikoli ali je za nekoga usoden .... Po drugi strani pa sem se zavedala, da smo zaradi strahu pokončali neko bitje, ki samo živi po svojem ustroju....Tak, da ja....mi vest nekaj kljuva odzadaj...morda bi le lahko drugače vse skupaj izpeljala.... Premagovanje strahu, a ne ...to bo to, al kako ? 3 Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 2. september 2015 Prijavi Deli 2. september 2015 Pri nas sta že oba tamala letos izkusila pik - ne sicer sršenov, ampak ose in čebele. Je pa pik zelo hitro izzvenel. Čakanje, zamujanje - so velike razlike med poslovnimi in neformalnimi srečanji. In velike razlike med kulturami. Prezgodnji prihodi pri daljših obiskih so lahko za gostitelje neprijetni, celo znak nekulturnosti. Z izkušnjami in časom ljudje postavljajo neka nenapisana pravila. In pri tistih, s katerimi se mi srečujemo, se dogovorimo za srečanje po določeni uri - se pravi, kadarkoli po tisti uri. In to po izkušnjah pomeni vsaj pol ure kasneje in človek se pač temu prilagodi . Eni naši gostji je bilo nerodno, ker je prišla točno ob uri (priganjal jo je njen mož Švicar - kateremu je nedoumljivo, da se zamuja in mu ni mogla dopovedati, da je pri Slovencih drugače), vsi ostali povabljenci so pa prišli skoraj uro kasneje. Jaz imam hibo velike nestrpnosti, zastoji, kolone, čakalne vrste, gneča - vse to mi dviguje pritisk. In v dolgih čakalnih vrstah se učim od drugih - potrpežljivosti. Treniram potrpežljivost - ker mi je dejansko manjka v življenju. Mi je pa všeč ena lepa, razumna gesta v dolgih čakalnih vrstah pred blagajnami - da spustiš nekoga z enim artiklom naprej, če imaš pred sabo poln voziček robe. Mi je to všeč pri drugih in tudi sama to delam. ....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif ....Tud sama velikokrat opazim tole...in spustim koga naprej....priznam pa, da tud zato, ker mi je neprijetno, če me kdo za hrbtom nestrpno čaka, ker v roki drži samo en artikel... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png 3 Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 2. september 2015 Prijavi Deli 2. september 2015 Pri nas imamo visoko ograjeno zemljišče, kjer ne teče voda (in je strm, z robidovjem zaraščen breg). Na vratih opozorilo zarad psov. Kdor pride notri brez najave, za tega poskrbijo psi (in si je kriv sam, pa makar težke roke naslanjal na ograjo). Maček potolče miši in krte, pesjani ostalo. Itak nam leteča eskadrilja požre/uniči najmanj polovico pridelka, pa imamo lepljive plošče, kisove, pirove vabe, mišolovke. Letos je ful os in sršenov navrtal najlepše hruške in jabka (ki so že tako prerešetana s črvi). Še na ograjenem vrtu mečkam gosenice vseh sort, barv, velikosti in izdanj. V hiši imamo komarnike tam, kjer zračimo oz. napete mreže v kleti (in rešetke na oknih). Kar pride v hišo skozi vhodna vrata, potolčem jaz. Nemilosrdno ujamem in zmečkam komarja, muho usekam po betici, pajke posesam. Vešče (=nočni metulji, ne oni mokarji) imajo edine privilegij, da se jih žive ujame in nepoškodovane izpusti. Pravila so jasna in se jih držimo vsi. 4 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.