tantra 4. januar 2009 Prijavi Deli 4. januar 2009 Naraven um [ilustrativen primer] = trenutek - "Vrzel" med izdihom in ponovnim vdihom ...Tu misli [čustev, občutkov] za trenutek/trenutke NI ...Ko se pojavijo "meditant" dopušča, da pridejo in grejo - same od sebe, kakor so prišle ...Se jih Zaveda/je v toku Pozornosti.Enako "upravlja" s čustvi, ... Zunanjimi "provokacijami" [nanje odreagira lahkotno, čim manj čustveno destruktivno obremenjeno/potrebna leta -)]"Meditantov" um se ne "lepi" na vsebine v betici svoji [misli, čustva, občutke], ... Se ne obremenjuje z njimi [oz. čimmanj -)], se jih pa zaveda. Odreagira lahkotno ... [po možnosti konstruktivno, v kolker to gre, vedno ne -)].Kake lastnosti, čustva "destruktivna" v sebi prepozna, jih"izboljša na bolje", ...V mišljenju, čustvovanju, ravnanju v vsakodnevnem lajfu. Meditacija notranjega Uvida - Vipassanahttp://www.slo-theravada.org/meditacija.htmDo analognega se pride z AT - Avtogenim Treningom, "n - drugimi" načini.Za "urjenje Uma" se ne rabi postat Budhist, niti ni potrebe po sedenju v lotos, drugih položajih ...Vse je v "Glavi & Srcu - mišljenju, čustvovanju, ...". Na kar se pa lahko "upliva", Zavestno prepoznava,preobražuje na "manj destruktivno/arogantno". V bolj konstruktivno/kooperativno. -) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
The Dude 5. januar 2009 Prijavi Deli 5. januar 2009 Naraven um [ilustrativen primer] = trenutek - "Vrzel" med izdihom in ponovnim vdihom ...Tu misli [čustev, občutkov] za trenutek/trenutke NI ... OK, pač uporabljaš termin naraven um, ki ga enačiš z zavestjo. Kako pa imenuješ to, kar sem sam imenoval za um (proizvajalec misli)? Hehe, še meni se zdi zanimivo, kak sem ga opredelil. Se mi zdi zanimivo vprašanje. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 5. januar 2009 Prijavi Deli 5. januar 2009 Svetlost, Rigpa, Naraven um, Nekarmatičen um, Zavest, ... = eno te isto ...Izraze v Tibetanski knjigi Življenja in Umiranja navaja/uporablja avtor Sogyal Rinpoche, osebni svetovalec Dalai Lame ...Meditativne prakse v knjigi se da prilagodit tako ateistu, kot Muslimanu, drugim veroizpovedim b.p.! NI treba bit/postat Budhist. -)Dalai Lama prav, da se Religije NE menjava kot srajce...Narava Uma, Zavest, ... so v knjigi "razložene v nulo", skupaj z raznimi praksami "meditativnimi, za več uvida/uvidov ..." Knjiga je napisana/prilagojena za Zahod, za Tibetance stvari "laufajo" mistično/arhetipskomalce bolj "plastično", z njihovo tradicijo/kulturo pogojenimi arhetipi & simboli, ... -)Če ne druzga, je knjiga še zmeraj uporabna za "sekret papir, ali za podkurt", če komu ni všeč.Papirja tle en mal je ... -)Meni vsekakor je v korist, zato v šporgetu ne bo zaključila svojega "poslanstva". -) Destruktivne misli, čustva, hrepenenja, želje [nerealne, destruktivne, ...] neozaveščene/nagonske so v "karmatičnem" Umu,Naraven Um se na njih NE lepi, se ne obremenjuje z njimi ... Jih pa prepoznava, preobražuje ....bla bla bla itd -)Več v Tibetanski knjigi Življenja in Umiranja, ... Jasno, komur se to sploh bere & razmišlja o prebranem, ...Večini se itak "J" za to ... -) Vsakomur svoje, jebi ga. Svet se vrti naprej. -) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
The Dude 5. januar 2009 Prijavi Deli 5. januar 2009 Svetlost, Rigpa, Naraven um, Nekarmatičen um, Zavest, ... = eno te isto ...Izraze v Tibetanski knjigi Življenja in Umiranja navaja/uporablja avtor Sogyal Rinpoche, osebni svetovalec Dalai Lame ...Meditativne prakse v knjigi se da prilagodit tako ateistu, kot Muslimanu, drugim veroizpovedim b.p.! NI treba bit/postat Budhist. -)Dalai Lama prav, da se Religije NE menjava kot srajce...Narava Uma, Zavest, ... so v knjigi "razložene v nulo", skupaj z raznimi praksami "meditativnimi, za več uvida/uvidov ..." Knjiga je napisana/prilagojena za Zahod, za Tibetance stvari "laufajo" mistično/arhetipskomalce bolj "plastično", z njihovo tradicijo/kulturo pogojenimi arhetipi & simboli, ... -)Če ne druzga, je knjiga še zmeraj uporabna za "sekret papir, ali za podkurt", če komu ni všeč.Papirja tle en mal je ... -)Meni vsekakor je v korist, zato v šporgetu ne bo zaključila svojega "poslanstva". -) Destruktivne misli, čustva, hrepenenja, želje [nerealne, destruktivne, ...] neozaveščene/nagonske so v "karmatičnem" Umu,Naraven Um se na njih NE lepi, se ne obremenjuje z njimi ... Jih pa prepoznava, preobražuje ....bla bla bla itd -)Več v Tibetanski knjigi Življenja in Umiranja, ... Jasno, komur se to sploh bere & razmišlja o prebranem, ...Večini se itak "J" za to ... -) Vsakomur svoje, jebi ga. Svet se vrti naprej. -) O, sem prebral to knjigo že 3x . Ni kaj, izjemno čtivo. Že uvod 70 al 80 strani je izreden. Zanimalo me je tvoje mnenje. Itak se na besede ne obešam rad. Glavno da se razumemo o čem se gre, pa tudi če brez besed. Ok, kot um sem mislil na karmični al karmatični um. Čeprav zdaj, ko te berem vidim, da je moje razumevanje vseeno malenkost drugačno. Temu kar ti praviš karmatični um, jaz pravim ego. In čemur ti praviš naravni um, jaz pravim zavest. Saj konec koncev pa ni tako pomembno, da le prideva oba do cilja, ko misli ne švigajo čisto po svoje in da postane um tih in hkrati živ, kreativen, čuječ. Poln pozornosti. In se ne lepi na misli. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 5. januar 2009 Prijavi Deli 5. januar 2009 "Temu kar ti praviš karmatični um, jaz pravim ego"Tle v zvezi z egom, mam občutek, da bo Nosorog "uletu". -)"Zdrav, nearoganten, prepucan" ego = v korist ... za "Zdravo Samozavest, ... -)." Si štartal z "yogo, indijsko - yogijskim pogledom na ego"? -)Sam sem se z izrazom ego srečal, ko sem imel predavanja v zvezi s Freudom, ... "In čemur ti praviš naravni um, jaz pravim zavest." V Sogyalovi knjigi sta to 2 izraza/še več jih je za "eno te isto". Bistvo najine debate glede Sogyalove knjige si pa strnil tule:"... ko misli ne švigajo čisto po svoje in da postane um tih in hkrati živ, kreativen, čuječ. Poln pozornosti. In se ne lepi na misli." Dodajam še, da se "ne lepi" na čustva, občutke, čimmanj tut na "zun. provokacije". -)Da se "ne obeša" na njih, kot praviš sam [oz. čimmanj -)].O, sem prebral to knjigo že 3x . Ni kaj, izjemno čtivo. Že uvod 70 al 80 strani je izreden.Zanimalo me je tvoje mnenje. Itak se na besede ne obešam rad. Glavno da se razumemo o čem se gre, pa tudi če brez besed. Ok, kot um sem mislil na karmični al karmatični um. Čeprav zdaj, ko te berem vidim, da je moje razumevanje vseeno malenkost drugačno. Temu kar ti praviš karmatični um, jaz pravim ego. In čemur ti praviš naravni um, jaz pravim zavest. Saj konec koncev pa ni tako pomembno, da le prideva oba do cilja, ko misli ne švigajo čisto po svoje in da postane um tih in hkrati živ, kreativen, čuječ. Poln pozornosti. In se ne lepi na misli. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
The Dude 5. januar 2009 Prijavi Deli 5. januar 2009 "Temu kar ti praviš karmatični um, jaz pravim ego"Tle v zvezi z egom, mam občutek, da bo Nosorog "uletu". -)"Zdrav, nearoganten, prepucan" ego = v korist ... za "Zdravo Samozavest, ... -)." Si štartal z "yogo, indijsko - yogijskim pogledom na ego"? -)Sam sem se z izrazom ego srečal, ko sem imel predavanja v zvezi s Freudom, ... "In čemur ti praviš naravni um, jaz pravim zavest." V Sogyalovi knjigi sta to 2 izraza/še več jih je za "eno te isto". Bistvo najine debate glede Sogyalove knjige si pa strnil tule:"... ko misli ne švigajo čisto po svoje in da postane um tih in hkrati živ, kreativen, čuječ. Poln pozornosti. In se ne lepi na misli." Dodajam še, da se "ne lepi" na čustva, občutke, čimmanj tut na "zun. provokacije". -)Da se "ne obeša" na njih, kot praviš sam [oz. čimmanj -)]. Ego, kot skupek vseh pogledov na svet. Jaz sem na izraz ego prvič naletel, ko sem pred ene 10 leti bral en zanimiv sestavek enga filozofa (Alan Watts). Od takrat se nonstop učim o egu in ga spoznavam. Ne ločim več od kje sem kaj potegnil,..sigurno so tudi kakšni indijski vplivi zraven. Ja itak,.misli, čustva, zunanji svet. To lepljenje je v navadi in potem so reakcije močne,.identificiramo se s čustvi in idejami. Če pa se pridobi ena distanca, lahko lažje opazuješ, kaj se dogaja v tebi in zunaj tebe, konec koncev pa je to povezano. Eh, saj ne rabim na dolgo. Vem, da razumeš. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 5. januar 2009 Prijavi Deli 5. januar 2009 S tem so me svoj čas "šopal" -) [poleg ostalega]http://www2.arnes.si/~jcurk/TEORIJE/freud.htmlhttp://en.wikipedia.org/wiki/EgoDrugač pojma nimam. Vse preplonkal ... -)Sm raj takrat bral Tibetansko knjigo mrtvih, Slavinskega, Avtogeni Trening od Grudna, ... -) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dbk 7. januar 2009 Prijavi Deli 7. januar 2009 Ja, še kar zagovarjam, ker ne vidim smisla človeškemu trpljenju, ki samo od sebe ne mine.. Citiraj Sometimes I wishmy face wouldn't use its freedom of expressionhttp://www.triumphrat.net/images/smilies/Cigar.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 7. januar 2009 Prijavi Deli 7. januar 2009 Zapiski - Jung.dochttp://marela.uni-mb.si/skzp/Interno/Zapiski/Jung.docPsihologijahttp://www.zum.si/forum/viewtopic.php?t=333&start=0 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 12. januar 2009 Prijavi Deli 12. januar 2009 Reka: 21-letnica pet let prisilno za zidovi psihiatrične bolnišnice, ker naj bi bila lezbijkahttp://dnevnik.si/novice/aktualne_zgodbe/1042235894http://www.index.hr/vijesti/clanak/rijecan...zbe/416866.aspx Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 24. februar 2009 Prijavi Deli 24. februar 2009 Namišljeni bolniki v psihiatričnih bolnišnicahhttp://www.kvarkadabra.net/article.php/Ros...nov-eksperiment Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dean61 3. marec 2009 Prijavi Deli 3. marec 2009 Vsi psihiatri imajo nekaj skupnega. Pojma nimajo kako naj kakšno bolezen ozdravijo.Edino kar delajo je, da kemično blažijo simptome. Psihiatrična bolnica pa ni nič drugega, kot zapor in izolacija bolnikov. Seveda psihiatri dostikrat bolj ali manj uspešno opravljajo delo psihologa, vendar tudi tukaj v večini primerov ne pridejo dalje od predpisovanja tabletk. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 5. avgust 2009 Prijavi Deli 5. avgust 2009 Vsi psihiatri imajo nekaj skupnega. Pojma nimajo kako naj kakšno bolezen ozdravijo.Edino kar delajo je, da kemično blažijo simptome. Psihiatrična bolnica pa ni nič drugega, kot zapor in izolacija bolnikov. Seveda psihiatri dostikrat bolj ali manj uspešno opravljajo delo psihologa, vendar tudi tukaj v večini primerov ne pridejo dalje od predpisovanja tabletk. Žal so večinoma tako omejeni, da kaj drugega, kot so tablete, sploh ne poznajo. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 13. avgust 2009 Prijavi Deli 13. avgust 2009 Zdaj tudi neprostovoljna hospitalizacija na psihiatriji Pristojni so lahko začeli izvajati nov zakon o duševnem zdravju, ki med drugim prinaša kar nekaj novosti na področju neprostovoljne hospitalizacije psihiatričnih bolnikov. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 13. avgust 2009 Prijavi Deli 13. avgust 2009 1. Jaz sem tud zgrožena nad tem zakonom Vsak ki ima samo diagnozo kakršnekoli motnje, kot npr. tvoj guru, Alan, s katerim ustanavljate stranko in ki ga je v njegovi osebni zadevi , ki jo predstavlja vaša e-stran , http://sites.google.com/site/alanpepelko/poziv sodišče " dokazano " , torej uradno spoznalo za težje osebnostno motenega človeka, lahko v primeru kakršnekoli kaprice na zahtevo svojcev, osebnega zdravnika ali CSD ali drugega pod prisilo pristane na zaprtem oddelku Moj prijatelj nima ničesar uradno dokazanega. Gre zgolj za mnenje brez psiholoških testov in dokazov. Tak zakon, kot je to sranje, pa seveda samo še dodatno poslabša stvari. (In mimogrede: mi ne ustanavljamo stranke, temveč smo podprli eno drugo skupino ljudi, ki to počne.) Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 17. avgust 2009 Prijavi Deli 17. avgust 2009 Seveda to ni nič fizikalno dokazano, ampak njega in ostale je pregledal SODNI IZVEDENEC PSIHIATER. Podal je svoje strokovno mnenje, ki je uradno in upoštevano in žal tudi v pomoč sodišču pri presoji stanja in pri sami razsodbi. Pa če traja pogovor 10 ali 100 minut, je to, kar rečejo sodni izvedenci, na sodišču razumljeno kot resnica v primeru, da stranka v postopku sama ne nabavi novih izvedencev, ki prvotno mnenje ovržejo ali pa potrdijo. Saj že to, da so mnenja psihiatričnih sodnih izvedencev različna, lahko vsakemu daje vedet, da to ni zanesljiva metoda ocenjevanja osebe. Kolkokrat se samo bere, da je prvi podal mnenje o prištevnosti, drugi izvedenec pa o celo bistveno zmanjšani prištevnosti , skratka, lahko si nasprotujejo , ker je na drugi strani pred stranko še vedno le človek z lastnimi očali. Sodišče pa tisto zadnje mnenje upošteva in razsodi glede nanj, žal in ga resno jemlje. Če je zadeva ugotovljena na sodišču, ima pač tolko trdnejšo vrednost. Navadnega psihiatra še lahko zapustiš, nehaš hodit, ga ne šljiviš in živiš po svoje. Če pa je to rekel sodni izvedenec, pa je v primeru, da njegovo mnenje ni blo ovrženo z drugačno ugotovitvijo drugega odnega izvedenca (sodišče ti ga lahko dovoli ali pa tudi ne!), velja za dejstvo o tebi. Ko smo že pr tem, po moje bi lakho tvoj prijatlej zahtevla obnovo postopka in ovrgel negativno mnenje o njem z zahtevo še kakšnega mnenja. Če pa ti praviš, da to nič ni res in da sodišča na tem svetu nimajo dokazov in da so ugotovitve sodišču zapriseženih delavcev nične, pa je to spet samo tvoje osebno mnenje, do katerega imaš pravico. A uradno dejstvo pa še vedno ostaja, ali je kdo nor ali normalen. Pa če se kdo zdravi ali ne. Uradnega dejstva o njem on ni zavrgel, lahko pa si samo misli svoje, oni njega imajo za takega in konec. Kar je zaskrbljujoče, je to,da je zdaj prisilna hospitalizacija možna nad komerkoli na osebno željo kogarkoli tudi takrat, ko ni ogroženo nikogaršnje zdravje ali življenje - če te torej kdo hoče nardit za norega in zapret , te tudi LAHKO, z vzvodi moči države. Mislim da je zapor bolj časten kot to.V glavnem je tako, kot pišeš. Pa vendar ni brezizhodno, kot morda zgleda iz tvojega pisanja. Največji problem je v tem, da smo tako nerazviti, da verjamemo nekim t.i. "strokovnjakom" samo zato, ker so se določeno število let učili na pamet nepopolne teorije in domneve psihologije in psihiatrije, sami pa niso delali za rast svoje zavesti. Sodni izvedenci psihiatri niso tam naključno, imajo točno določeno vlogo in delajo po navodilih. Ljudi pa umsko prepričujejo in z zakonom določijo, da je to kao neovrgljivo "strokovno" mnenje. In vendar v resnici ni v tem nič strokovnega. Samo delo po navodilih. To so stare totalitarne prakse vladanja, danes skrite in zavite v celofan strokovnosti, demokracije in človekovih pravic. In to ljudje na različne načine podpiramo, vede ali nevede. Samo sprašujem se lahko, kolikim ljudem je bilo na tak in podobne načine uničeno življenje ... Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 21. avgust 2009 Prijavi Deli 21. avgust 2009 Nekaj navedb iztrganih iz Zakona o duševnem "zdravju" (Uradni list RS št. 77/2008): 9. člen(1) Posebne metode zdravljenja se lahko izvajajo le izjemoma, pod pogoji, ki jih določa ta zakon, in le v psihiatričnih bolnišnicah. (2) Posebne metode zdravljenja so: – zdravljenje z elektrokonvulzivno terapijo, – hormonsko zdravljenje, – uporaba psihotropnih zdravil v vrednostih, ki presegajo največji predpisani odmerek.[...](6) Zdravljenje z uporabo psihotropnih zdravil v vrednostih, ki presegajo največji predpisani odmerek, se lahko izvaja, če: – je podana pisna privolitev osebe ali skrbnika, – ni na voljo nobenih drugih učinkovitih metod zdravljenja za ustrezno zdravstveno oskrbo in – je to nujno potrebno za zdravljenje osebe. Elektrošok in drogiranje pacientov je še vedno praksa "strokovnjakov" psihiatrov ... Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.