Skoči na vsebino

Vprašanja, zanimanja

anzetk

Recommended Posts

Pozdravček, sem nov na forumu x:)x Mene zanima ogromno stvari glede duhovnosti in energetskih stvari. Večino tega si sčasoma razložim sam, saj odgovori kar sami pridejo in jih potem vidim. Nekaterih stvari si pa ne znam razložiti in nimam koga vprašati, razen moje učiteljice, katere pa ne morem stalno gnjaviti :inocent:

Nedolgo nazaj sem kar naenkrat zaznal oz. pričel razmišljati o tem da bi imel nek kamen, ki bi me spremljal in mi pomagal pri teh stvareh. Tisti teden ni bilo možnosti iti v LJ, ker ni bilo časa, pa še v Radovljici živim in imam 50km do tja xrolleyesx Včeraj pa smo se z družino odpravili v BTC po kamne(za vsakega enega) xDDx Najprej sem se sprehodil okoli steklenih vitrin in si ogledal raznorazne kamne. Nekateri so me zelo pritegnili, nekateri pa niti najmanj. Pri nekaterih sem šel z roko nad njih in sem začutil mravljince v prstih x:px ...res zakon hehe. No, v vitrini sem zagledal tudi nihala, katera so me tudi izredno pritegnila. No, na koncu po prib. 30min je vsak imel svoj kamen, oz. jaz sem si izbral kar tri x^x Eden izmed njih je bil Opal in sem ga kupil kot navaden kamen. Drugi je smaragd, katerega sem dal na verižico, tretji pa Labradorit kot nihalo. Po nakupu sem se zelo dobro počutil in sem imel občutek, da sem kupil tisto pravo. Sedaj me pa zanima, kako naj s temi kamni ravnam. Še posebaj z opalom in labradoritom. Opal je podoben TEMU, le da je drugačne barve in nekoliko drugačne oblike, Labradorit pa je TAKŠNEoblike. Ali ju je treba redno čistiti ? Kje naj jih hranim ? Ker je Labradorit nihalo, potem z njim raziskujemo oz. nekatere stvari zdravimo in čistimo. Katere določene stvari ta kamen zazna oz. zdravi in kako ga po "obredu" sčistimo (je to pod vodo in po tem da je na soncu ali kaj drugega).

Ker imam občutek, da sem s telesom na višji ravni duhovnosti, sem pričel hoditi na meditacije in podobne stvari ki jih izvaja in uči Dr. Lucija Mulej. Potem čutim, da imam sposobnost za vpliv drugih do mene, o uporabi tretjega očesa, energijske in duhovne sposobnosti. Na meditacijah katere obiskujem, imam občutek kot da sem to že nekoč delal oz. hitro dojamem neko vajo in stvar in je zelo uspešna. To so potrdile tudi njene besede. Zelo rad bi imel(če jih slučajno še nimam pa jih ne znam uporabljati), sposobnosti zdravljenja, videnja (dogodkov, simbolov, energij...) itd. . Je to potem res, da naj samo počakam na to in potem kar samo pride in da bo prišlo če bo hotelo. Včasih tudi vidim, da velikokrat energetko vplivam na nekoga ali pa dogodke.

Pred kratkim sem na forumu našel tudi link, ki me je povezal na stran z anketo, ki ti v rezultatih pove na kakšnem nivoju imaš razvite čakre.REZULTATI...kaj menite o rezultatu in kaj bi moral oz. pričel delati na sebi, da bi si pod nivojske čakre spravil na odprte in da bi še povečal nivo čakre tretjega očesa xrolleyesx In res ne vem zakaj imam ti dve čakri pod nivojem. Je pa tudi fora, da prib. 1/4 vprašanj nisem popolnoma razumel.

6. čakra oz. tretje oko. Čakra, ki me najbolj pritegne in imam občutek, kot da jo že imam, vendar ne vem kako narediti neko vajo, da bi videl ali je to to in se prepričal, če je le-ta trajna. Je mogoče rezultat tudi, da včasih kar vem da se bo nekaj zgodilo, ali pa da vem kaj bo nekdo rekel...

Zanima me še tudi za katere energijske stvari lahko uporabljam opal in za kaj je dobro, da imam Smaragd kot verižico.

Najlepša hvala za odgovore in upam, da mi boste čimveč pomagali in da bodo le-ti popolnoma resnični oz. delujoči. Upam tudi, da mi boste pripravljeni pomagati tudi na še kakšna druga vprašanja xrolleyesx

Želim vam srečno, veselo, zdravo in uspešno leto na vseh področjih in da bo leto 2009 BOLJŠE kot preteklo leto x:Dx

Najlepša hvala, Anže

Sledim svojemu srcu...

Deli na socialnih omrežjih

Smaragd ali Škofov smrček se zna prati v krvi sveže zaklanega prašiča.

Kri mora biti še topla in med pranjem je treba recitirati vedske mantre.

Tako je. Zraven mahamo še z vranjim peresom in na vse štiri

strani neba pihnemo pepel mlade vrbe.

xwizardx

Norost je vcasih najvecja modrost…

Pozdravljen...

priporočam ti, da se posvetiš tudi literaturi o duhovnosti...namreč, tudi sama se intenzivno poučujem in spoznavam svet duhovnosti....predvsem meni osebno je namenjena avtorica Dooren Virtue, seveda so pa tudi številni drugi, samo meni bilo dano, da me ona vodi skozi skrivnosti višjega....

Naslovi knjig;

Čiščenje čaker

Angeli

Božje vodsto

to niso le navadne knjige, ki jih samo prebereš....dejansko so pisane v obliki učbenikov in ti dajo ogromno novega znanja in spoznanja...za vsako od njih si vzami dovolj časa....te knjige trenutno tudi sama intenzivno razčlenjujem....tu so še naslovi, ki tudi mene čakajo...iste avtorice...

Nadangeli in Vnebovzeti mojstri

Kristaloterapija

Pogovori z Angeli

Angelska terapija

Še naslov njene spletne strani;

http://www.angeltherapy.com

Prav tako ti toplo priporočam knjigo "Tečaj čudežev", ki jo je izdala Fondation for Inner Peace....

In še bi ti predvsem tem svetovala literaturo avtorice Louise L. Hay;

Moč je v tebi

Življenje je tvoje

Telo je tvoje...

Pozitivne afirmacije

Priporočam ti še, da obiščeš tudi spletne strani, kjer boš našel še veliko več naslovov in napotkov.....

http://louisehay.wwwhubs.com

http://www.hayhouseradio.com

Tako, mislim, da sem ti zaenkrat kar nekaj "dela" posredovala....sicer pa, saj sam veš, da predno se resnično posvetiš duhovnosti in višjemu Jaz-u moraš očistiti sam sebe vseh zamer, do sebe, do drugih, ker boš le tako sam sebi odprl pot za spoznavanje višjega in le tako boš lahko brezpogojno in z vso ljubeznijo dajal in sprejemal vse darove, ki so ti namenjeni...

Če pa ti lahko še kakorkoli pomagam....bom to storila z veseljem....vendar vedi....sama hodim po tej poti šele kratek čas, spoznavam, se učim in odkrivam....vsak dan znova pa sem obdarjena z novim spoznanjem, novo izkušnjo in novim Blagoslovom....in s široko odprtimi rokami sprejemam novo znanje in spoznanje..

Želim ti vse dobro....

Sedaj me pa zanima, kako naj s temi kamni ravnam.

Mislim, da obstaja tema v fotumu kristali, kjer ne opisano čiščenje kristalov...Drugače jih pa čistiš v soli, v solni raztopini, v raztopini vode in sode bikarbone, z drugimi minerali/ predvsem baker, hematit../ pa tudi mentalno z nihalom, z procesom tranformacije z različnimi tehnikami / reiki, biorgonomija.../

Ker je Labradorit nihalo, potem z njim raziskujemo oz. nekatere stvari zdravimo in čistimo. Katere določene stvari ta kamen zazna oz. zdravi in kako ga po "obredu" sčistimo (je to pod vodo in po tem da je na soncu ali kaj drugega).

Nihala navadno ne čistimo, če ga pa, potem navadno z drugim nihalom- mentalno ali pa z postopki transformacije.

Tisto z vodo ali soncem in luno- je bolj tako x;)x

Zelo rad bi imel(če jih slučajno še nimam pa jih ne znam uporabljati), sposobnosti zdravljenja, videnja (dogodkov, simbolov, energij...) itd. . Je to potem res, da naj samo počakam na to in potem kar samo pride in da bo prišlo če bo hotelo. Včasih tudi vidim, da velikokrat energetko vplivam na nekoga ali pa dogodke.

Sposobnost/ moje mnenje / je 25%, ostalo je vaja in delo....Seveda bo samo prišlo, ko boš začutil, da si temu namenjen. Sposobnost prepoznavanja- kaj sploh je v tebi....in čemu naj bi bil namenjen

Pred kratkim sem na forumu našel tudi link, ki me je povezal na stran z anketo, ki ti v rezultatih pove na kakšnem nivoju imaš razvite čakre.REZULTATI...

Te ankete ne poznam x;)x x:Dx x:Dx Bi pa dejal, da je rezultat/ ajmo da je kao neko merilo, čeprav mislim da ni-pravzaprav ne vem za kaj gre / -živa katastrofa, ker imaš med drugim zaprte oziroma slabo delujoče ključne čakre- zemeljsko, srčno in kronsko. V takem stanju bi bil ti potreben poštene pomoči, vendar ne bi sklepal po rezultatu neke ankete.

6. čakra oz. tretje oko. Čakra, ki me najbolj pritegne in imam občutek, kot da jo že imam, vendar ne vem kako narediti neko vajo, da bi videl ali je to to in se prepričal, če je le-ta trajna. Je mogoče rezultat tudi, da včasih kar vem da se bo nekaj zgodilo, ali pa da vem kaj bo nekdo rekel...

Očitno imaš močno razvito /ali pa ne-ne vem/ intuicijo, oziroma imamo jo vsi, le dostop do nje je navadno omejen ali pa kar prekinjen. Vaje so navadno različne, gre pa v bistvu za Tantrične ali pa taoistične vaje koncentracije -kasneje vizualizacije, ki se pojavlja skupaj z prvimi...Za prebujenje tretjega očesa imaš jogijske vaje -najprej seveda dihanje /lahko bi dodal še določeno dieto/ pranajamo-prečiščevanjem nosnic, pa izmeničnih vdihov in izdihov-anuloma viloma pranajama, pa razne oblike tratake - osredotočenega pogleda na točke nad plamenom sveče, točke na steni, luno, zvezdo, pa koncentracijo usmerjenega pogleda na tretje oko z mantranjem...itd Načinov je veliko, vendar bi ti svetoval, da najdeš nekoga, ki pozna in izvaja te vaje ali pa vsaj kakšno knjigo o tem, če ti bo pomagala- knjiga je knjiga- praksa pa praksa. V glavnem gre za veliko dela skozi daljše časovno obdobje...ne gre v enem tednu, razen če si rojen že tako, obenem pa z primerno visokim zavedanjem x;)x x;)x

Zanima me še tudi za katere energijske stvari lahko uporabljam opal in za kaj je dobro, da imam Smaragd kot verižico.

Tole je pa bolj v domeni Tadeja

Najlepša hvala za odgovore in upam, da mi boste čimveč pomagali in da bodo le-ti popolnoma resnični oz. delujoči. Upam tudi, da mi boste pripravljeni pomagati tudi na še kakšna druga vprašanja xrolleyesx

Poglej, tukaj ti nihče ne bo našteval vsega kar ti želiš, ker vse tole je precej komplksna stvar, je ogromno dela na samem sebi, torej moraš imeti voljo in tudi čas, pa ogromno vztrajnosti- kako ti bo pa to nekdo na hitro razložil- pojma nimam. To je težko pričakovati. Malaziva ti je dala nekaj naslovov, njej pač odgovarjajo avtorice Virtue in Hay, meni morda kaj drugega, tretjemu spet nek drug aspekt...Po moje bi bilo fajn, če bi začel lepo z hatha jogo, pa potem malce nadaljeval- vendar je to samo moje mnenje, ne se obesit na to. Lahko tudi s kabalo, reikijem, hermetizmom, kakšno drugo obliko joge, biorgonomijo, taoizmom, tai-chi-jem, kakšno duhono vzhodnjaško borilno veščino, Pretnerjev Tadej ima precej izdanih knjig, od kristaloterapije-zdravilnih kamnov pa tudi holistične radiestezije- delo z nihalom- obe sta cool pa še kakšno jogo ali taoistične vaje in boš začel...Pa spet- je le moj osebni nasvet- kako boš delal- je povsem na tebi...Pa počakaj na mnenje drugih- več glav- več ve...in tako..boš imel več izbire..

Želim vam srečno, veselo, zdravo in uspešno leto na vseh področjih in da bo leto 2009 BOLJŠE kot preteklo leto x:Dx

Najlepša hvala, Anže

Lepo bodi in obenem pozdravljen Anže xvrtcx

Matjaž

Opsa- Tantra ima veliko teh materialov, če bo slučajno pogledal sem....

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

@malaziva

Najlepša hvala za naslove knjig. Nekatere si bom kar hitro sposodil, knjigi Moč je v tebi in

Življenje je tvoje pa že imam doma.

@Matjaž Bogdan

Res sem vam hvaležen za zelo koristne odgovore na večino mojih vprašanj. Do sedaj sem spoznal, da bom moral še veliko "preštudirat", obiskati kakšen tečaj in seveda delati na sebi in čakati, da tisto samo pride k meni.

Res vama najlepša hvala za koristne odgovore xflowx

Bodita lepo... x:)x

Sledim svojemu srcu...

"1g" prakse [tudi krampa in lopate -), da se glava "sprazni" od ...]

odtehta "tono papirja", praujo praktiki ...

Je pa tut "papir" v korist. V kolker gre za uporabne informacije ... za bralčev "pogled, ..." -)

Hmmm razumem x:Ix Zanima me potem če si jo prebral/a in kakšni so vtisi ...

Si član Sant Mat sekte? -)

Pa zdj tle po forumu blefiraš nekj, al kuga zdaj? -)

Sant Mat: Pot Mojstrov [by Julian Johnson]

http://www.om-ezoterika.sempco.si/Detajl.asp?id=8690122524

"Knjiga je obširna razlaga Santon ki Šikše, Sant Mata ali nauka velikih duhovnih Mojstrov. Avtor, potem, ko je preživel skoraj sedem let z enim od takšnih mojstrov, opisuje Surat Šabd Jogo ali Jogo Slišnega Življenjskega Toka. To je znanstveni sistem, ki omogoča vzpon v najvišja področja duhovnega sistema.":

Sant mat - hrepenenje duše, meditacija na notranjo svetlobo in zvok

http://www.lunin.net/forum/index.php?showt...mp;#entry307342

"Sedaj živeči Učitelj Sant Mata Sant Baljit Singh je dejal:

Učitelj pride na ta svet in vas poskuša prebuditi, kajti vi ste zavestna bitja. Njegova naloga je, da vam pomaga, da to spoznate. Začnite živeti kot zavestna bitja in boste preželi celotno vesolje. Ne boste poznali le nekaj krajev na tem svetu, ampak se bo pred vami razprostrlo celotno vesolje. Učitelj vas prebuja, stresa vas in vam pomaga, da razumete. Ljudje spijo in Učitelj jih stresa: »Hej, zbudi se! Čas je. Toliko vekov je preteklo, toliko življenj. Mnogo let tvojega sedanjega življenja je minilo. Dovolj si naredil v materialnem svetu. Dovolj si trpel. Naredimo sedaj nekaj boljšega. Osvobodimo se trpljenja.« Učitelj nam zagotavlja: »Stori, kar ti pravim in tvoje trpljenje se bo končalo.

Naučite se živeti v Svetlobi. Morali bi svetiti kot sonce

in podarjati Svetlobo tistim, ki so v temi."

Sant Mat promotivna knjigica: Pot Mojstrov [by Julian Johnson]

je promocija za "Sveti Zvok in Sveto Svetlobo". Bodi srečen in naredi kvantni skok Zavesti ... -)

Učenje Velikega Duhovnega Učitelja Sant Baljit Singh -a [njegovih predhodnikov] dosegljivo tudi Zate, da te Razsvetli -) Bratje in Sestre Sant Mata Ti bodo v pomoč

...

http://www.santmat.si/

http://www.santmat.si/meditacija-slovenija.php

Surat Šabd Yoga [Yoga Slišnega Življenjskega Toka] Te odreši zdajšnjega nemira ... -)

Ali po domače povedano, odličen sistem pranja možganov, ... Ko si enkrat "noter". -)

Potovanje vase

Predavanje bo v sredo, 14. januarja 2009, ob 19. uri

Predavanje bo potekalo v Meditacijskem centru Svetlobe in Zvoka, Slomškova ulica 7, Ljubljana

Vstop prost.

Predavatelj: prof. Zoran Jevtić

"Sant Mat (Sveta pot) je najstarejša in najenostavnejša pot, kako spoznati samega sebe kot dušo in se zliti s prvotnim Izvorom vsega obstoječega. Temelj te duhovne poti, ki je stara toliko kot človeštvo, je meditacija na notranjo Svetlobo in notranji Zvok (usmerjanje pozornosti na ustvarjalno energijo v nas, ki prežema in vzdržuje celotno vesolje). Na nivoju uma in intelekta človek ne more vzpostaviti stika s to energijo, toda resnični duhovni Učitelji, ki so se zedinili z notranjim Zvočnim tokom, nas lahko povežejo s tem ustvarjalnim počelom v nas. S tem se začne naše potovanje k Izvoru iz katerega izhajamo.

Sant Mat ali »Znanost o duši«, kot jo nekateri imenujejo, je duhovna pot, ki je dostopna pripadnikom vseh religij in ni vezana na rituale.

Sant Baljit Singh, sedanji Učitelj duhovne znanosti Sant Mata, vzpostavi vez med človekovo dušo in Izvorom vsega obstoječega."

Samo tolerance/priznavanja drugih poti, je v Sant Matu bolj malo. -)

Je že bla debata na lunin.net, pa je njihov fanatični fan z jebeno izpranimi možgani spizdil dol iz tegale foruma. -)

Vipassana, Mikrokozmična orbita, ... v Sant Matu NE veljajo NIČ.

Šteje samo njihovo učenje. Posameznik je nadziran od njemu določenega duhovnega brata/sestre, kateri/katera ga spremlja na duhovni poti, da ne zabluzi stran od njihovega učenja ... [ko je nekdo enkrat "noter"] ... Da mu je v "pomoč" ... -)

" ... Osvobodimo se trpljenja.« Učitelj nam zagotavlja: »Stori, kar ti pravim in tvoje trpljenje se bo končalo ..."

http://www.lunin.net/forum/lofiversion/index.php/t7462.html

Sant mat - hrepenenje duše, meditacija na notranjo svetlobo in zvok

http://www.lunin.net/forum/index.php?showt...mp;#entry307342

Sant Mat ?

http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1142329279/0

Vipassana - druge prakse za to sekto NE veljajo NIČ

Tudi ta ne velja pri njih:

"...‘Opazovanje’ diha

Ta prva metoda je zelo stara in jo najdemo v vseh šolah budizma. Njeno bistvo je v tem, da usmerimo pozornost, nalahno in čuječe, na lastni dih.

Dih je življenje, osnovni in najbolj temeljni izraz življenja. V judaizmu ruah, dih, pomeni tudi božjega duha, ki prežema stvarstvo; tudi v krščanstvu obstaja globoka zveza med Svetim duhom, brez katerega nič ne bi imelo življenja, in dihom. Po Buddhovih naukih je dih, ali prana po sanskrtsko, ‘voz duha’, saj je prav prana tisto, kar dela, da se naš um giblje. Zatorej ko z ustreznim uravnavanjem dihanja umirimo um, ga s tem samodejno tudi ukrotimo in umirimo. Saj menda vsi vemo, v kakšno olajšanje nam je, če smo lahko sredi nakopičenih življenjskih težav vsaj nekaj minut sami s sabo in se nadihamo, globoko in v miru. Celo takšna preprosta vaja nam lahko veliko pomaga.

Zatorej, kadar meditirate, dihajte naravno, tako kot vselej. Pozornost nalahno usmerite na izdih. Kadar izdihnete, v duhu sledite izdihu. Vsakič, ko izdihnete, izpuščate vse svoje stremljenje. Predstavljajte si, kako se vaš dih raztaplja v vseobsegajočem prostranstvu resnice. Med vsakim izdihom in vnovičnim vdihom boste opazili naravno vrzel, v kateri kopni stremljenje.

Pomudite se v tej vrzeli, v tem odprtem prostoru. In ko spet vdihnete, se ne osredotočite na vdih, ampak še naprej odpočivajte um v vrzeli, ki se je odprla.

Kadar vadite, je pomembno, da se ne zapletete v miselno komentiranje, razčlenjevanje in notranje čvekanje. Nikar ne zamešavajte takšnega vsiljivega komentiranja, ki poteka v umu (‘Zdaj vdihujem, zdaj pa izdihujem.’), za pozornost; pomembna je le čista navzočnost.

In nikar se preveč ne osredotočajte na dih: oddelite mu kakih 25 odstotkov pozornosti, preostala pa naj bo spokojno sproščena in odprta. Ko se boste bolje zavedali svojega dihanja, boste odkrili, da postajate čedalje bolj navzoči, da zbirate vse razdrobljene vidike samih sebe vase in postajate celota.

Zdaj vam diha ni treba več ‘opazovati’, ampak se polagoma poistovetite z njim, kakor da postajate on sam. Tako dih, dihalec in dihanje postajajo eno; dvojnost in ločenost se razblinita.

Videli boste, da vam ta nadvse preprost postopek urjenja v pozornosti prečiščuje misli in občutja. Počutili se boste, kakor da bi se levili, kakor da se z vas lušči nekaj starega in dotrajanega.

Nekateri ljudje se pri takšnem opazovanju dihanja ne morejo sprostiti ali pa jim je pri tem nelagodno; zdi se jim malodane klavstrofobično. Zanje bo naslednja tehnika primernejša...”

_________

Vipassana Slovenija

http://www.si.dhamma.org/

V Sant Matu velja samo njihovo -) [pridobit čimveč ljudi, ...] Širit njihovo "učenje", ...

Sant Mat - štart, kogar pač to zanima -)

"Kaj je Sant Mat?

To je praktična duhovna pot, ki človeku omogoča spoznati sebe kot Dušo in pot po kateri najde Boga. Bistvo te Poti je kompetentni živeči Učitelj (Sat Guru) in vsakodnevna meditacija na notranjo Svetlobo in Zvok. Za resnično samospoznanje, spoznanje Boga in vstopa v višje duhovne ravni potrebujete ustrezno metodo meditacije in pravo duhovno vodstvo. Naučite se vstopiti v ta ozka duhovna vrata ko se osvobodite lastnih omejitev in si nabrati duhovno bogastvo, s tem notranjo moč in modrost.

Kaj je kompetentni Učitelj?

Učitelj je v sebi s pomočjo prejšnjega Učitelja prišel v trajen stik z najvišjo ravnijo zavesti, ki jo imenujemo Bog. Od Njega dobiva moč in pooblastilo, da kot duhovni Učitelj pomaga človeštvu. On ima moč, da vzpostavi zavestno povezavo med indvidualno dušo in Bogom. Učitelj prebudi spečo dušo v nas, ki je prekrita z vtisi uma in materije in ji daje izkustvo Božje moči, ki se razodeva skozi notranjo Svetlobo in notranji Zvok. ta vpostavitev notranjega stika se imenuje iniciacija, kjer dobite na prvi meditaciji prva notranja izkustva. Z vsakodnevno meditacijo in ob upoštevanju nekaterih njujnih navodil za skladno življenje (vegetarijanstvo, brez opojnih snovi, izogibanje nasilju, pošteno služenje, brez okultizma, ...) se ta duhovne izkušnje vztrajno razvijejo, dokler ne vzpostavimo zavesten notrabji kontakt z nad-dušo Učitelja. Za predane meditante se lahko ta kontakt vzpostavi prej kot v šestih mesecih. Danajšnji živeči Učitelj je Sant Baljit Singh, ki je to nalogo prevzel marca 2005.

Kako začeti na tej Poti?

Najprej se bodoči učenec zaveda oz. najde Učitelja, Sat Guruja (resnični Učitelj), potem se mora udeležiti njegovega satsanga (druženje z Resnico) in se dodobroma seznani s to Potjo. Preden dobi iniciacijo, naj bo učenec dovolj pripravljen za začetek potovanja po tej Poti. Naše izkustvo je, da je ravno začetek najpomembnejši za duhovni razvoj skozi to meditacijo. Le kaj pomaga iniciantu še tako bleščeče prvo duhovno izkustvo, ko pa ne najde dovoj volje in časa za meditacijo. Biti morate res željni meditacije, kajti le v teh trenutkih lahko najdemo vseprežemajočo harmonijo in srečo. Nato pa jo zavedajoč, da je to v nas samih, lažje delimo okrog sebe. Modrost in Ljubezen namreč. Začetnik te duhovne poti mora torej: najti Učitelja, se udeležiti njegovih satsangov, se dobroma seznaniti s Potjo in zavestno vstopiti v stik z notranjim Zvokom (iniciacija in redna meditacija). Začetno obdobje za uvajanje v Sveto Pot je predpisana na tri mesece, zajema pa nekaj pogojev in dodeli se vsakemu mentorska pomoč. Dobite ustrezne infromacije (brošure satsangov) in kolikor se da redno obiskujete videosatsange v izbranih krajih za satsang.

Sicer tu ni nobene prisile, nobeden od članov ne bo striktno preverjal če spolnjujete pogoje in tudi ničesar se ne zaračunava. Mero si boste morali sami prislužiti in kdor bo prestal tri mesece uvajanja, ta bo že moral vedeti kaj je potrebno za uspešno prakticiranje meditacije. Ta meditacija in pot je enako na voljo ne glede na materialno bogastvo. Tu gre za duhovno druženje in za duhovne odnose. Stroške za potovanja pokrivate sami, kupujete brošure po stroškovni ceni, najem prostorov za satsange pa se pokrivajo s prostovoljnimi prispevki. Učitelj za iniciacijo ne potrebuje vašega denarja, On je posvetno služenje opravil in sedaj je v duhovni službi. Torej če ste iskreni in željni duhovne poti, potem prisrčno vabljeni!

"Sant Mat (Sveta pot) je najstarejša in najenostavnejša pot, kako spoznati samega sebe kot dušo in se zliti s prvotnim Izvorom vsega obstoječega. Temelj te duhovne poti, ki je stara toliko kot človeštvo, je meditacija na notranjo Svetlobo in notranji Zvok (usmerjanje pozornosti na ustvarjalno energijo v nas, ki prežema in vzdržuje celotno vesolje). Na nivoju uma in intelekta človek ne more vzpostaviti stika s to energijo, toda resnični duhovni Učitelji, ki so se zedinili z notranjim Zvočnim tokom, nas lahko povežejo s tem ustvarjalnim počelom v nas. S tem se začne naše potovanje k Izvoru iz katerega izhajamo.

Sant Mat ali »Znanost o duši«, kot jo nekateri imenujejo, je duhovna pot, ki je dostopna pripadnikom vseh religij in ni vezana na rituale.

Sant Baljit Singh, sedanji Učitelj duhovne znanosti Sant Mata, vzpostavi vez med človekovo dušo in Izvorom vsega obstoječega."

http://www.santmat.net/

Email: info@santmat.si"

Osebno me tale "jajca" ne zanimajo, pravico do informacije, lastnega mnenja/pogleda ima pa vsekakor vsak. -)

Mnenje o stvareh naj ustvari si vsak sam, v "okvirjih" svojih, kjer pač "v betici svoji" je. -)

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...