xyz 6. februar 2009 Prijavi Deli 6. februar 2009 - kako zaznaš ljubezen ? Spet odvisno od tega, kako se ljubezen definira. tebi predstavljajo breme ? je neoseben način, res kdaj 100 % neoseben ? Ni bilo govora o neosebnem načinu. Povej mi raje ti, glede na to, da si ti dve besedi tako spretno skoval skupaj. Nisi proti. Ti bom verjel, ko bodo tvoje izjave pričale o tem. Popolnoma nerelevantno je, če verjameš ali ne. - ha ha a tisto, da je ljubezen ambivalentna. Ne. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 6. februar 2009 Avtor Prijavi Deli 6. februar 2009 Spet odvisno od tega, kako se ljubezen definira. Ni bilo govora o neosebnem načinu. Povej mi raje ti, glede na to, da si ti dve besedi tako spretno skoval skupaj. Popolnoma nerelevantno je, če verjameš ali ne. Ne. - bom vprašal drugače. s čim zaznaš ljubezen ?- zakaj zavijaš z očmi ? Z doživetjem pojmov, ti pridobijo na globini, pojavnosti, vrednosti, zaživijo itd... vendar ne omejujejo, ker si jih ne lastiš samo pustiš, da se pojavljajo, dogajajo in opravijo svoje delo. No potrebno je tud razumet kaj sporočajo in vaja dela mojstra. Ti jih ne doživljaš in tudi poudarjaš veličino tega. Navkljub temu, da ničesar ne zamudiš in izgubiš, če doživiš celo vesolje - prej obratno, v večji polnosti in pojavnosti ga spoznaš. - sam verjetno verjameš, da pri takšnem pisanju izhajaš iz ljubezni do debate ne pa tudi iz ljubezni do odnosa ? o čem pa je bilo govora ?- seveda je ne relevantno. zgolj povem ti mnenje.- verjetno nekaj kar je samo tebi razumljivo in tega nebi ponovno razlagal Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 6. februar 2009 Prijavi Deli 6. februar 2009 - bom vprašal drugače. s čim zaznaš ljubezen ? O kateri ljubezni govoriš ? Definicijo, prosim.Sicer pa si lahko prihraniš čas in raje podaš odgovor, namesto da postavljaš navidezno inteligentna vprašanja. - zakaj zavijaš z očmi ? Vprašal si me, če so mi čustva v breme in mali smajli je zavil z očmi. In ? Kaj meniš, da to pomeni ? Ti jih ne doživljaš in tudi poudarjaš veličino tega. Še ena potrditev, da ne bereš pozorno. Ta izjava je povsem napačna. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
korenjezeljekoleraba 6. februar 2009 Prijavi Deli 6. februar 2009 Sem te raje citiral, preden zbrišeš Kako to, da se ljudem da razmišljati na splošno ? Verjetno je to golo naključje, da v neki tvorbi, kot je forum, ljudje komunicirajo in teoretizirajo;sicer se po forumih ponavadi goji krompir in pomaga starkam prehajati ceste. Veš, mene ne čudi to, da se ljudem da razmišljati, jaz sem presenečen, da se premnogim,ki so v forum včlanjeni, NE DA razmišljati, pa čeprav ti natipkajo eno goro besed...in premnogi ima dovolj časa za to, da ti napiše, da nima smisla toliko pisati.Ti ljudje dejansko na forumu nimajo kaj iskati.Naj izklopijo internetno povezavo, formatirajo disk in prodajo osebni računalnik,naj zažgejo vse knjige in grejo v Bolgarijo dojit otroke in okopavati krompir.Jaz pa bom teoretiziral še naprej. In takrat, ko ne bom sedel za monitorjem, bom spreminjal svet.Ja, dejansko. Ja, se čist strinjam. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 6. februar 2009 Prijavi Deli 6. februar 2009 Ja, se čist strinjam. Ampak gotovo zanalašč ! Daj no; kje je športni duh ? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 6. februar 2009 Avtor Prijavi Deli 6. februar 2009 O kateri ljubezni govoriš ? Definicijo, prosim.Sicer pa si lahko prihraniš čas in raje podaš odgovor, namesto da postavljaš navidezno inteligentna vprašanja. Vprašal si me, če so mi čustva v breme in mali smajli je zavil z očmi. In ? Kaj meniš, da to pomeni ? Še ena potrditev, da ne bereš pozorno. Ta izjava je povsem napačna. - Izberi si katero koli definicijo. Vprašanje je enako: s čim zaznavaš. Bomo potem definicije vključevali. - Lej ne vem, ti povej, sej to pa ja ni pretežko. Predvidevam, da ti čustva predstavljajo identiteto ali pa, da jih vidiš kot oviro ?- Ja, sej ni blema. večkrat is povedal - ne čustvo ... ja govorili smo o ljubezni. ampak sam si rekel, da ta vse povezuje . Lej nima veze. Ne, da se mi tle. najbolj me zanima odgovor na prvo vprašanje. Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 6. februar 2009 Prijavi Deli 6. februar 2009 najbolj me zanima odgovor na prvo vprašanje. - Izberi si katero koli definicijo. Vprašanje je enako: s čim zaznavaš. Zaznavanje kot pojem vidim v primeru definicije, katero sem podal, nezadosten,zato ga nadomestim z besedo "spoznati". Ljubezen spoznavam skozi prisotnost. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 7. februar 2009 Avtor Prijavi Deli 7. februar 2009 Zaznavanje kot pojem vidim v primeru definicije, katero sem podal, nezadosten,zato ga nadomestim z besedo "spoznati". Ljubezen spoznavam skozi prisotnost. Vredu. Ljubezen spoznavaš skozi prisotnost. s čim spoznaš to prisotnost ? Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 7. februar 2009 Prijavi Deli 7. februar 2009 s čim spoznaš to prisotnost ? S tem, da sem. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 7. februar 2009 Avtor Prijavi Deli 7. februar 2009 Vredu. Ali lahko spoznaš brez, da najprej zaznaš ? Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 7. februar 2009 Prijavi Deli 7. februar 2009 Ali lahko spoznaš brez, da najprej zaznaš ? Spoznavanje je tako kognitivno kot emocionalno. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 7. februar 2009 Avtor Prijavi Deli 7. februar 2009 Spoznavanje je tako kognitivno kot emocionalno. Nisem ravno ziher na kaj se nanašaš s kognitivnim. Kognitiven = spoznaven, kar se nanaša na mentalne procese. Mentalni procesi lahko vodijo do emocij. Tko bi jaz lahko razumel zgornji stavek. Torej, če prav sklepam za spoznanje o ljubezni potrebujemo; telo, um s primernimi mentalnimi procesi, doživetje - kdor doživi čustveno dojame ? Torej imamo na eni strani nekoga, ki gleda pojedino. Na drugi strani nekoga, ki je sredi pojedine ? Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 7. februar 2009 Prijavi Deli 7. februar 2009 "Da Ljubezen je Inteligentna Ne Ljubezen ni Inteligentna" me samo zanima...a smisel teh vprašanj naj bi bil približat se ljubezni...al še spet eno samo analitično secirenje lastnih egotripov v neskočnost....to je zgolj retorično vprašanje....na katerega seveda ne pričakujem nobenega odgovora Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 7. februar 2009 Avtor Prijavi Deli 7. februar 2009 ego trip torej btw; moj smajli je boljši k tvoj Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 7. februar 2009 Prijavi Deli 7. februar 2009 Nisem ravno ziher na kaj se nanašaš s kognitivnim. Kognitiven = spoznaven, kar se nanaša na mentalne procese. Mentalni procesi lahko vodijo do emocij. Tko bi jaz lahko razumel zgornji stavek. Recimo, da se v grobem nanašam na učne sposobnosti, ki so seveda neločljive tudi od miselnih procesov.Vpliv pa je, bi rekel, vzajemen... mentalni procesi vodijo do emocij in emocije do mentalnih procesov;je pa polje delovanja obojih človeško telo. Torej, če prav sklepam za spoznanje o ljubezni potrebujemo; telo, um s primernimi mentalnimi procesi, doživetje - kdor doživi čustveno dojame ? Ljudje spoznavamo obstoj na ta način. Ne, da potrebujemo, temveč so to simbolično ponazorjeni procesi človeškega bitja. Ne vem pa točno, kaj misliš s "čustveno dojame".... Torej imamo na eni strani nekoga, ki gleda pojedino. Na drugi strani nekoga, ki je sredi pojedine ? Primer je zanimiv. Včasih se o sebi več naučimo tako, da opazujemo druge. Svetilka ne more osvetliti same sebe. al še spet eno samo analitično secirenje lastnih egotripov v neskočnost. Ne zgolj lastnih, temveč predvsem občih. Čeprav je pomen besede "ego" v tej kombinaciji vsekakor sporen. Saj veš, nekdo mora izumljati jezik, med tem, ko ostali lupijo banane. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 7. februar 2009 Avtor Prijavi Deli 7. februar 2009 Recimo, da se v grobem nanašam na učne sposobnosti, ki so seveda neločljive tudi od miselnih procesov.Vpliv pa je, bi rekel, vzajemen... mentalni procesi vodijo do emocij in emocije do mentalnih procesov;je pa polje delovanja obojih človeško telo. Ljudje spoznavamo obstoj na ta način. Ne, da potrebujemo, temveč so to simbolično ponazorjeni procesi človeškega bitja. Ne vem pa točno, kaj misliš s "čustveno dojame".... Primer je zanimiv. Včasih se o sebi več naučimo tako, da opazujemo druge. Svetilka ne more osvetliti same sebe. Ne zgolj lastnih, temveč predvsem občih. Čeprav je pomen besede "ego" v tej kombinaciji vsekakor sporen. Saj veš, nekdo mora izumljati jezik, med tem, ko ostali lupijo banane. Ja primer je mišljen banalno ali kot karikatura Čustveno dojame bi mogoče kasneje. Najprej bi rad našel skupne točke te debate. Ok telo imamo. Seveda govorim iz pozicije človeka.Smo pač v tej obliki. Zatorej govorim o telesu. Torej tle bi se jaz vprašal, kako naše telo sprejema informacije oz. zaznava;- video- audio- vonj- dotik- okus Pa najbolj uporabljani so IMO; video in audio potem pa pride drugo. S tem smo omjeni ? Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
unis 7. februar 2009 Prijavi Deli 7. februar 2009 Moja dva centa.Polemike o doživljanju,izkustvu, razumevanju, intiuitivnemu spoznanju, vedenju o RESNICI in višjem SPOZNANJU, so vse samo bale oz. bikova jajca. Človek s svojim omejenim fizičnim aparatom (=telo) doživljanja celotnega spektra stvarstva ne more doumeti ne razumeti ne doživeti nekaj kar je večje od njegovega razumevanja, pa naj se to še tako širi z različnimi knjigami, kasetami, poskusi in meditacijami. Samohipnoza vam daje boga, afirmacije pozitivnih besed in bildanje samozavestnejše podobe vam pomaga, da mi niste kot en kup dreka na avtobusu, ko se nesramno prerinem mimo vašega Visočanstva, hrepenite po ljubezni, spoštovanju, odlikovanju, samospoznanju, raziskovanju, dominaciji, dokazati in postaviti svoja "dva centa" v mozaik nesmisla. Želel bi si, da bi se za trenutek ustavili in pogledali na svet skozi oči nekoga, ki ne zna uporabljati vse tehnološke napredke družbe.Brez pravil o govoru, brez pravil o pisanju, brez pravil o moralnem napačnem in pravilnem.Filozofirat na prazen želodec je sizifovo delo, met vpliv med ljudmi je tuji težko garanje za "spoznanje", osvojit punco je misija lova na enga majhnega pava k se z leti spremeni vsaj po širini v slona, drugi pa temu rečejo.Jebeš vse skupi, poglej ta ekosistem in to povezavo med sabo.Neki mora bit na tem.Ko vas jebe, jzt ko zaprem oči, vidim čuda stvari.Zato se bom potopil v svet lastnih fantazij, ki so pod vplivom droge bolj realne od realnejšega sveta.In nato.. ko človek skozi medicino spozna, da "jaz" je možganska funkcija, da se telo lahko avtonomno premika po svetu, le ena neverjetna floskula za vse tiste, ki pričakujejo nadpomoč s svojimi nadprizadevanji v smislu duhovnosti. a je važno?a mi je treba ločit in razumet kaj to je ljubezen oz. kva to inteligenca proti kurcu k kaže v nebo? relax stari, itak boš umrl.No worry, no hurry, no murry-murry prjatli k te žicajo nonstop. dejte se v roke fantje in si naslednjič upajte na ves glas napizdit eno staro partizanko, ki se vam vrine med vrsto.Nobene tolerance in simpatije in empatije in moralnega vprašanja kaj je prav.Doseži svoj cilj pa magar s tankom.Vsaj si si dal duška in življenje živel v polnem zamahu, si kot otrok, ki razkrije meje peskovnika in mu domišljija ponori, da ustvari svojo vizijo, vizijo v katero je tako zatopljen, da pozabi na vprašanja kam gre, od kod je in kaj je njegov smoter. Naj se v vas prebudi strast, naj vas dvigne v višave čutenja enormnih občutkov naslade samo ob že v pogledu na reč, ki jo zasledujete.Sanje. Na koncu, ko bo vse minljivo izbrisal čas, bo samo ena stvar ostala trdna.In to je vaša integriteta življenja.Vaš udarec ob mizo in vaše verovanje. Nobenega vprašanja več, nobenega dvoma.... In sem spet ...na začetku.. čutim mrzli veter, ki mi reže obraz, barve se prelivajo na nebu in drevesa se lomijo v ozadju.Pred nami pa travnik, na drugi strani sovražnik.Poglej levo, poglej desno, prevevajo te spokojni obrazi tovarišev, ki te ne bodo nikoli zapustili.Njihovo mesto je označeno z nagrobnim kamnom.Zapuščeno vojaško pokopališče, ki je plod ideje o razčiščevanju "pojmov". Ko bo prišla moja ura, ne bom niti za trenutek podvomil v svoje odločitve.Preveva me spokojnost in ponos na lastno odločitev svoje poti, ne glede na to, kaj vse se ti ponuja.Ali je pravilna ali napačna pot, sploh me ne zanima. Že zdavnaj me je minila dlakojajcevska operacija izvora besed in premlevanja o njenem nastanku, ter iz lastne torbe znanja kazanju tiča kdo ima prav oz. kdo je bolj verodostojen ter "ekspert" v nekem področju, ki lahko ima le dobro misel razsvetliti ljudi s pravilnimi odgovori.No, tudi gverilske taktike mučenja imajo podobno nalogo.Dovolj mi je poslušanja ob pivu vseh neverjetnih holivudskih zaključkov različnih govorcev, ki probajo nardit vtis na poslušalce-prav tiste k sploh ne poslušajo ampak samo razmišljajo kaj bojo naprej rekli. raje naj mi kdo pove kako bi mi ga punca pofafala. Citiraj protestno masturbira na marsino sliko. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mako106 7. februar 2009 Prijavi Deli 7. februar 2009 ego trip torej btw; moj smajli je boljši k tvoja je od foušije zelen...al kaj mu je se mi zdi da moj bol zdrav zgleda...god...i love my egowhoeverwannabe raje naj mi kdo pove kako bi mi ga punca pofafala.če še tolko govoriš....kolko pišeš...drugega itak ne bo imela za delat...in če boš še pridno dalje dosti besedičil...bo imela dovolj časa....da se nauči ti ga tak potegnit....da ti bo pamet stala...tam nekje izven atmosfere...nekje med saturnom in plutonom Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 7. februar 2009 Avtor Prijavi Deli 7. februar 2009 a je od foušije zelen...al kaj mu je se mi zdi da moj bol zdrav zgleda...god...i love my egowhoeverwannabe To mora bit zelen od projekcij eee si vidu je že bolje Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 7. februar 2009 Avtor Prijavi Deli 7. februar 2009 Tud to, da maš vsega pol kurac je del tvojega procesa. Uživej ne. Ne bi pa jaz bil zajeban do ljudi, ki pač niso na isti frekvenci alpa, ki so tam kjer si bil ti prej. Ka pa veš mogoče se še kdaj vrneš nazaj preverit, če ti še vedno vse isto izgleda Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest VilaSonca 7. februar 2009 Prijavi Deli 7. februar 2009 Saj veš, nekdo mora izumljati jezik, med tem, ko ostali lupijo banane.jaz bi vedno lupila banane, če bi lahko ... če bi mela na izbiro ... al delati al sedeti v krogu in lupiti banane ... off, ne se ozirat name. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 7. februar 2009 Prijavi Deli 7. februar 2009 jaz bi vedno lupila banane, če bi lahko ... če bi mela na izbiro ... al delati al sedeti v krogu in lupiti banane ... off, ne se ozirat name. Mogoče ti Unis lahko kako pomaga Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest VilaSonca 7. februar 2009 Prijavi Deli 7. februar 2009 dragi, jaz sem mislila ... da bomo mi opičnjaki meli kaj za jest! ti pa takoj dobiš pokvarjeno misel. mislim, da si Unis zasluži svoje ... mogoče ni najlepše ravnal s punco ... i neda više. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 7. februar 2009 Prijavi Deli 7. februar 2009 dragi, jaz sem mislila ... da bomo mi opičnjaki meli kaj za jest! ti pa takoj dobiš pokvarjeno misel. Ja, sorry, saj veš... moški opičnjak pač. mislim, da si Unis zasluži svoje ... mogoče ni najlepše ravnal s punco ... i neda više Aja, jaz sem to bolj razumel kot željo, katera se še ni uresničila. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest VilaSonca 7. februar 2009 Prijavi Deli 7. februar 2009 Ja, sorry, saj veš... moški opičnjak pač. Aja, jaz sem to bolj razumel kot željo, katera se še ni uresničila.čist fajn, da ste ... čist fajn. kako zdaj pol? še ni mel punce, pa sanja ... al ma punco, pa še se ga ni usmilila? sorry, če sem preveč radovedna. peace. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.