Skoči na vsebino

negativna energija

crusnik

Recommended Posts

lep pozdrav prvo vsem.

pravkar se mi je pokazal en vzorec.. o tem več kasneje.

no torej, povem vam prej nekaj zgodb z mojega življenja. pač ponavadi naletim na ljudi, ki so v slabem stanju, depresivni, potrti. sem prvo mislil da je samo taka 'sreča' pač. recimo... prejšnja punca je bila kar fajn v razsulu ko sem jo spoznal. po enem letu pa pol, se je ženska pobrala, pridobila na samozavesti itd...jaz pa sem začel vedno bol slabo funkcionirat in se lomit. in me je pustila. ni več prenašala moje slabe kvalitete življenja, in mogla več gledat kako sem propadal. ok, pač sprejel sem vse skup pa požrl. se počasi postavil nazaj na noge. in pride v moj lajf druga punca, ki pa je bila anksiozna. takoj skapiram kaj je narobe, se zaštekava in kmalu se vse skupaj razvilo v nekaj več. sem zelo dobro vplival, okrevala je nenavadno hitreje kot se ponavadi okreva pri takšnih psiholoških težavah. in zdaj je že zadosti močna da stoji na svojih nogah, samozavestna itd... ampak jaz sem po "domače" rečeno: "BADLY FUCKED UP" (se opravičujem za izraz, ampak drugače se ne da opisat). slučajno vidite povezavo med prvo in to drugo zvezo? in to ni osamljen primer, večkrat se je tak mi dogajalo. vedno sem se spraševal zakaj. in našel sem odgovor...to pa je ta vzorec. da ljudem posrkam negativno energijo. zakaj tak sklepam? recimo če pogledam, da na začetku imam dober vpliv, na koncu pa slab. se v bistvu vloge zamenjajo. pa recimo v tem primeru se tudi vidi: ta je mela oseba anksioznost. katera se je kar dobro ozdravila, medtem se moje stanje poslabšalo in dobival sem napade panike..pač simptome anksioznosti. ne tak močne kot ona, ker sem močnejša osebnost, ampak dobil sem to kar je ona imela. no pa mimogrede, nisem trenutno anksiozen, ampak čutim utešnjenost, nelagodje...skratka slabo počutje. ona pa je trenutno na kar lepem...pa je rekla da tisti čas ko se nisva vidla,se je dosti bolje počutila. takrat mi je vse postalo malo jasno. zakaj se vsemoje zveze končajo na skoraj isti način. zakaj se tolko depresivnih ljudi lepi na mene. ampak za vse to bi rad da mi nekdo ki se spozna na energije, pove če je to sploh možno, da menjam negativno za pozitivno pri ljudeh. in če mi laho kot pomaga pri tem kako sprostiti to negativno energijo..ne nazaj na njih ampak nekam kjer nebo nikomur škodilo.

Deli na socialnih omrežjih

Zanimivo in fajn, da to opažaš. Ko sem te bral, sem se spomnil na tale rek:"Iste sorte ptiči skupaj letajo". x:Dx Ta rek ti da mislit med drugim tudi to, da se lahko vprašaš o svojih motivih - kaj te je pritegnilo pri teh dveh puncah. Tvoji vzorec je mogoče ta, da želiš pomagat..pa kaj vem kaj še vse. Pri partnerjih je nasploh izmenjava energij zelo močna,.to kar si ugotovil po moje drži. Opazuj, kakšni ljudje te privlačijo,..iz tega se boš lahko kaj naučil o sebi.

ja prav imaš, res rad pomagam. ampak problem je v tem da nevem kak to iz sebe spravit. ta energija me ubija. prej ko sem pisal sem bil relativno ok. zdaj je dosti hujše, dobesedno ubija. mora se to končat, čas se vleče... :xx!: prosim, karkoli samo da se neha

ja prav imaš, res rad pomagam. ampak problem je v tem da nevem kak to iz sebe spravit. ta energija me ubija. prej ko sem pisal sem bil relativno ok. zdaj je dosti hujše, dobesedno ubija. mora se to končat, čas se vleče... :xx!: prosim, karkoli samo da se neha

Hja, ko te bo dovolj ubijalo, boš že opustil. x:Dx

Sicer pa ni nič narobe, če rad pomagaš. Opazuj, na kak način želiš pomagat ljudem. Če se ti potem slabše počutiš, potem to ni OK. Pazi nase.

Guest lara7

zivjo crusnik, ce dovolis bi dala komentar x:)x nek vzorc se ponavlja dokler ga ne presezemo oz. dokler potrebujemo take izkušnje..tako, da poglej malo pri sebi zakaj to potrebuješ..kar zadeva energijo.. ni stvar v tem, da si ti posrkal negativno energijo..sploh ne..gre za to, da so one tebi "požrle" vso pozitivnio energijo zato so se počutile bolje.. ti si pa ostal brez in si padu "dol"..morda je tvoj problem v tem, da na začetku zveze ne prepoznaš, da ti punca krade energijo..ne narobe razumet..to celo človeštvo počne..nezavedno..nekateri tudi zavedno..ljudje smo pravi energetski vampirji..jasno, saj brez energije ne moremo funkcionirat ali pa zelo zelo slabo..ko nam pa zmanjka energije takrat pa umremo..ti lahko pri sebi vidiš kako slabo se zdaj počutiš..a prepoznaš..primerjaj počutje pred vsem tem in zdaj pa boš jasno videl..če bi vedela bolj podrobno bi ti lahko še kaj več povedala..

kar pa zadeva odpuščanje negativne enrgije..enostavno..ful športaj..moraš se fajn prepotit, ogromno se tuširaj..od vrha glave navzdol..pomembna je kronska čakra(na vrhu glave)..moraš jo spirat.. to lahko narediš vsakič. ko se boš počutil zelo slabo.. takoj pod tuš..presenečen boš koliko bolje se boš počitll po tem..vendar vedno od vrha glave..tuš nad glavo..to je pomembno..veliko bodi v naravi..sprehodi, če do sedaj nisi meditiral začni zdaj.. ipd.

poznam pa še ene posebne vaje, ki so namenjene ravno temu..ampak to bi ti morala pokazat.. tega ti ne morem pisat..

če te še kaj zanima..sem ti veseljem pripravljena pomagat..neke izkušnje imam sama..zraven tega treniram že 4 leta eno kitajsko tehniko, tako, da so mi te stvari jasne..ne vem pa vsega sevveda.. se tudi sama še učim.. x;)x lep dan ti želim..

Veš v čem je problem, v tvoji vrednoti, če pomagam in se žrtvujem za druge ( partnerja ), potem sem vreden njegove ljubezni (ona pa pol gre :) ).

1. Nikomur ne moreš pomagat, če verjameš v to, you are fucked up by your ego.

2. Normalno da si čist fuč, navezuješ se na drugih težave, s tem si lastiš pravico in vrednost do njihove ljubezni ( zopt fucked up ego). V glavnem, ego te je prepriču, da si vreden ljubezni samo, kadar se žrtvuješ.

TA KRATKO BOŠ VEDNO POTEGNU TI, PA NE KRIVIT PARTNERJA ALI TISTEGA, KI MU POMAGAŠ, PA TUDI SEBE NE. Ego te je nategnu - žrtvuj se in ... blablabla.

Kot si sam ugotovil, jim gre ob tebi na bolje, seveda, ker jih filaš s tvojo energijo, a nekak grem stavit, da ko gre ta oseba stran od tebe, in ko skuri to OD TEBE PODARJENO ENERGIJO se ji vsi stari problemi vrnejo. Tak da na dolgi rok od tega nimaš nič dobrega ne ti ne oseba, ki ji KAO pomagaš.

Stari, temu se reče EGO PAKT (podobno kot os zla iz 2. SV, pa jim je ratal? :) )

V GLAVNEM, ZDAJ JE KAR JE, PA NAJ TE NE SKRBI, KER TA POSLEDICA TVOJIH DEJANJ (nezavedanja) NIMA NOBENE DOLGOROČNE TEŽE, ČE SI TO PRIZNAŠ, SI ODPUSTIŠ IN SI DOVOLIŠ NE VEČ KUPOVAT OZ. SE ŽRTVOVAT ZA LJUBEZEN AMPAK IT V SVOJE OBČUTKE, V SEBE IN POČISTIT S TO TVOJO NEVREDNOSTJO.

Skozi ta proces, boš ugotovil, da si vreden ljubezni tak kot si, s KAO plusi in KAO minusi. Takrat boš dobil partnerja ob katerem ne boš imel občutka, ja jo morš ˝REŠIT˝, ker boš spoznal, da tega enostavno NE MOREŠ, pa naj si še tako želiš. In to nima nobene veze s sebičnostjo!

trenutno pa ti preostane samo eno. Začni ZAVESTNO globoko dihat (ne hiperventilirat, samo globoko dihat), na ta način si boš prečistil tvojo življensko energijo, to boš moral ponovit večkrat!. Te energije imaš enako veliko, kot si jo imel, le da si jo zapacal s tujimi dramami. In ker so tuje, delujejo na tebe kot tujek, ki ga tvoje telo zavrača, zato si sedaj cel zmozgan.

Let it be a bee.

Guest lara7
NVK, povsem se strinajm s tabo.. vendar mislim, da glede na to v kaksnem "stanju" je crusnik, bo samo dihanje premalo..še posebej če ga ne obvlada..mislim na dihalne tehnike..pomagati si bo moral s še čem drugim no..nočem pametovat..tak občutek imam.. x:)x

tak občutek imam.. icon_smesko.gif

Tvoj filing je čist pravi.

In res je, obrazložil sem tak, tolk da sem. A verjetno sama veš, da dihanje pomeni veliko več kot samo hlastanje po kisiku. icon_smesko.gif.

Lahk bi mu napisu cel roman, začenjši z definicijo, kaj ego sploh je in zakaj v nobenem primeru sledenje njemu ne prinese nič dobrega (no na neki točki je doberm ker te uči, kak in zakaj ni dober). A to je njegova pot, ta roman že piše in tudi najdaljše potovanje se prične s prvim najbolj negotovim korakom.

Začel je razmišljat, spregledal je ego, vidl, da tak naprej ne gre (razen če se tak odloči in spet se mu bo vse ponovilo).

Je na pravi poti, poti do samospoznanja do ljubezni do sebe in posledično drugih. Skozi to ljubezen tudi vidiš, da ima vsak svojo pot. To pot samo spoštuješ, se ne vmešavaš, samo sprejemaš in ljubiš to kar je, kajti zopet, vse kar te moti pri drugih ali bi rad se na kak način vmešaval, začni pri sebi insamo pri sebi, kar vidimo pri drugemu kot senco je v resnici naša senca in naš problem (neočiščena vrednota).

Je na poti, ki mu bo razkrila vse in mam občutek, da si ne več željan metat peska v oči. Za časovno usklajenost razodejstev pa zanj in za vse nas skrbi Bog ali kakorkoli mu že rečeš. Tak da, jaz sem mu povedal, naprej pa mora sam razvozlat, kar že dolgo v njem počiva. Le tako bo resnično razumel in doumel.

Let it be a bee.

Veš v čem je problem, v tvoji vrednoti, če pomagam in se žrtvujem za druge ( partnerja ), potem sem vreden njegove ljubezni (ona pa pol gre :) ).

1. Nikomur ne moreš pomagat, če verjameš v to, you are fucked up by your ego.

2. Normalno da si čist fuč, navezuješ se na drugih težave, s tem si lastiš pravico in vrednost do njihove ljubezni ( zopt fucked up ego). V glavnem, ego te je prepriču, da si vreden ljubezni samo, kadar se žrtvuješ.

TA KRATKO BOŠ VEDNO POTEGNU TI, PA NE KRIVIT PARTNERJA ALI TISTEGA, KI MU POMAGAŠ, PA TUDI SEBE NE. Ego te je nategnu - žrtvuj se in ... blablabla.

Kot si sam ugotovil, jim gre ob tebi na bolje, seveda, ker jih filaš s tvojo energijo, a nekak grem stavit, da ko gre ta oseba stran od tebe, in ko skuri to OD TEBE PODARJENO ENERGIJO se ji vsi stari problemi vrnejo. Tak da na dolgi rok od tega nimaš nič dobrega ne ti ne oseba, ki ji KAO pomagaš.

Stari, temu se reče EGO PAKT (podobno kot os zla iz 2. SV, pa jim je ratal? :) )

V GLAVNEM, ZDAJ JE KAR JE, PA NAJ TE NE SKRBI, KER TA POSLEDICA TVOJIH DEJANJ (nezavedanja) NIMA NOBENE DOLGOROČNE TEŽE, ČE SI TO PRIZNAŠ, SI ODPUSTIŠ IN SI DOVOLIŠ NE VEČ KUPOVAT OZ. SE ŽRTVOVAT ZA LJUBEZEN AMPAK IT V SVOJE OBČUTKE, V SEBE IN POČISTIT S TO TVOJO NEVREDNOSTJO.

Skozi ta proces, boš ugotovil, da si vreden ljubezni tak kot si, s KAO plusi in KAO minusi. Takrat boš dobil partnerja ob katerem ne boš imel občutka, ja jo morš ˝REŠIT˝, ker boš spoznal, da tega enostavno NE MOREŠ, pa naj si še tako želiš. In to nima nobene veze s sebičnostjo!

trenutno pa ti preostane samo eno. Začni ZAVESTNO globoko dihat (ne hiperventilirat, samo globoko dihat), na ta način si boš prečistil tvojo življensko energijo, to boš moral ponovit večkrat!. Te energije imaš enako veliko, kot si jo imel, le da si jo zapacal s tujimi dramami. In ker so tuje, delujejo na tebe kot tujek, ki ga tvoje telo zavrača, zato si sedaj cel zmozgan.

Se strinjam s tem, kar si želel povedat. Mislim, da je zdaj dobil že kr prave odgovore. x:)x

1. Tak hudo, kot si napisal ni. x:Dx Je res, da je to eden izmed njegovih porogramov in takoj, ko je razlog, da komu pomaga njegov ego, je fucked up. hehe. Ampak pomoč je lahko tudi s svojim vzgledom ali majhnim nasvetom. Tudi ti si mu zdaj želel pomagat. Torej način in od kod izvira pomoč sta pomembni. On ima s tem sigurno težave.

Guest lara7

hvala NVK.. x:)x

ja, da mu vse pišeš..ha..celo enciklopedijo bi lahko spisal..pa verjetno ne bo potrebno. ocitno se je začel prebujat oz. se je že prebudil, začel gledat okoli sebe in se spraševat kaj se mu dogaja.. je na zelo dobri poti da se iz tega izvleče "nepoškodovan"..kot si napisal z drugimi besedami..to je njegova pot in samo njegova zato vpletanje ali vmešavanje in dovoljeno..razen, če sam prosi za pomoč..vse je pod kontrolo Boga.. z vsem kar si napisal se kar najbolj strinjam, ker tako v resnici tudi je..

vsi smo prehodili ze del poti in še hodimo po njej in bomo do konca življenja..življenje je nenehen razvoj zato, ni nikjer znaka stop..samo naprej.. x:)x

ja ego je zelo prefinjen..v glavnem samodestruktiven, je naš sovražnik čeprav včasih deluje kot naš najboljši prijatelj..vendar je to samo njegova strategija, da nas prevara..ego nikoli ne deluje v naše dobro..pa naj zgleda še tako sladek in prijazen..slej ko prej bo pokazal zobe.. v resnici je naša prijateljica naša duša..do nje se moramo prebit mimo ega..zato moramo tudi mi bit zviti, da prevaramo ego..in scasoma postaja vedno manjši, nebogljen..na plano pa prihaja naša duša..scasoma..takrat bomo končno svobodni..brez blokad, omejitev, ega..no, saj ego bo vedno..za balans..vendar bo čist majčken in ne bo imel več imel zadnje besede... xDDx

upam, da bo to že v tem življenju..kako se že veselim.. x:)x

hvala NVK.. x:)x

ja ego je zelo prefinjen..v glavnem samodestruktiven, je naš sovražnik čeprav včasih deluje kot naš najboljši prijatelj..vendar je to samo njegova strategija, da nas prevara..ego nikoli ne deluje v naše dobro..pa naj zgleda še tako sladek in prijazen..slej ko prej bo pokazal zobe.. v resnici je naša prijateljica naša duša..do nje se moramo prebit mimo ega..zato moramo tudi mi bit zviti, da prevaramo ego..in scasoma postaja vedno manjši, nebogljen..na plano pa prihaja naša duša..scasoma..takrat bomo končno svobodni..brez blokad, omejitev, ega..no, saj ego bo vedno..za balans..vendar bo čist majčken in ne bo imel več imel zadnje besede... xDDx

upam, da bo to že v tem življenju..kako se že veselim.. x:)x

Huh, jes pa si ne bi želel met svoj ego za sovražnika. x:Dx

Guest lara7

Dx vidim, da te ego isto farba kot mene, skuša naju prepričat v ˝jaz sem nepremagljiv˝. Ampak najini posti, način razmišljanja ali nerazmišljanja dokazuje, da je ŽE premagan. Velikokrat pozabljava, čez kaj vse sva že šla skoz, imam občutek, da se še predobro zavedaš, kako boleč zna bit ˝boj˝ z egom, ko se trudiš zaupat nečemu, kar sploh ne vidiš...

Saj res! hvala.. x:)x

Seveda, že premagan oz. vztrajno se ga premaguje, njegovih 5 minut izteka..hi hi milo rečeno..vendar je zato še bolj odločen..vendar je tudi duša že močnejša..oba se razvijata..ampak na srečo zmeraj zmaga pozitiva.. svetloba..

Vojna z egom.. najtežja, najbolj "krvava" vojna..

Smisel življenja..razvoj..boj..zmaga.. x:)x škoda da ne gre kar "prišel, videl, zmagal"..bi bilo prelahko.. x;)x

"Ego" se "ozavešča & preobražuje." Enako "Id". ... -)

Id, ego, super-ego [po Sigmund Freudu]

http://209.85.129.132/search?q=cache:b-IaX...lient=firefox-a

Id, ego, and super-ego are the three parts of the "psychic apparatus" defined in Sigmund Freud's structural model of the psyche

http://en.wikipedia.org/wiki/Ego

"OSEBNOSTNE STRUKTURE: ID, EGO IN SUPEREGO

ID ali ONO je Freud poimenoval človekove primarne nagone (biološki: po hrani, vodi, izogibanju bolečini, seksualnosti, tudi agresivnosti – boj za preživetje). Id je rezervoar energije za doživljanje in vedenje. Ne ve in se ne sprašuje, kaj je prav in kaj narobe, le išče zadovoljitev svojih nagonov tu in zdaj - deluje po načelu ugodja. Delovanje ida v vsakdanjem življenju doživljamo kot vzgibe, ki jih ne moremo nadzorovati in obvladovati. Id je nezaveden proces.

EGO ali JAZ se začne razvijati, ko se nagonom prvič postavijo na pot zahteve in omejitve okolja. Sprva se razvija iz potlačevanja idovih nagonov, kasneje skozi različne identifikacije. Ego je usmerjen k zaznavanju in upoštevanju realnega sveta - deluje po načelu realnosti. Je posrednik med idovimi nagoni in zunanjim svetom in je večinoma zavesten (nezavedni del ega so npr. obrambni mehanizmi). Ego vso energijo za svoje delovanje črpa iz ida. Načelo ugodja pri zadovoljevanju potreb se začne z razvojem ega podrejati načelu realnosti. To ne pomeni, da človek neha iskati ugodje in sprostitev napetosti, vendar zdaj to počne na socializirane načine: zagotavlja toliko zadovoljitev nagonov in na takšne načine, kot to dopušča socialna realnost.

SUPEREGO ali NADJAZ se začne razvijati zadnji, iz ega (okrog 3. leta), ko začno starši in drugi ljudje otroka učiti, kaj lahko in kaj ne sme, kaj je prav in kaj narobe. Te zapovedi in prepovedi okolja, družbene norme, moralna pravila, se strukturirajo v superego. S tem družbena (zunanja) kontrola vedenja preide v notranjo. Superego je torej ponotranjeni etični kodeks: vsebuje kriterije za to, kaj je dobro/slabo, sprejemljivo/nesprejemljivo. Če jih kršimo, nam pošlje občutke krivde in slabe vesti. Vključuje ego-ideal: idealizirano podobo o sebi, kakršen bi rad bil. Superego je deloma zavesten, deloma nezaveden, npr. veliko nevrotičnih vedenj lahko izvira iz nezavednih občutkov krivde: potreba po žrtvovanju, pretirano razvajanje otrok, nevrotični altruizem, samodestruktivno vedenje ...

Lahko bi rekli, da je id popolnoma nemoralen, ego se trudi biti moralen, superego pa je pretirano moralen, pogosto. Niti id niti superego nista v stiku z realnostjo. Id stremi k prijetnemu, zahteva zadovoljitev “tu in zdaj”, superego pa stremi k idealnemu, zahteva popolnost. Konfliktnost obstaja zlasti med idom in superegom, ego pa ima funkcijo reševanja teh konfliktov. Odloča, kateri impulzi bodo zadovoljeni, kdaj, kje, kako, da bosta oba zadovoljna. Konflikti in njihovo razreševanje oz. preseganje imajo tudi pozitivno funkcijo: so gonilo osebnostnega razvoja.

(OPOMBA: Strukture so samo metafore za določene duševne procese, opisna oznaka za specifične oblike vedenja in doživljanja.)"

http://www2.arnes.si/~jcurk/TEORIJE/freud.html

x:Dx

Z egom se ne bori. Ego se preobraža. Eni ga tud pijemo.

:vio:

mogoče tebi pomaga, ampak v meni so samo pomnoži negativna čustva, kakrsšna koli že so. potem raje si zvijem kakega pa se pomirim. ampak to je na nek način beg pred to bitko.

rad bi se zahvalil vsem za odgovore, v njih je dosti za premislit. včerajšnja bitka je končana, ampak vojna še ni dobljena. ampak pot je dobra.

mogoče tebi pomaga, ampak v meni so samo pomnoži negativna čustva, kakrsšna koli že so. potem raje si zvijem kakega pa se pomirim. ampak to je na nek način beg pred to bitko.

rad bi se zahvalil vsem za odgovore, v njih je dosti za premislit. včerajšnja bitka je končana, ampak vojna še ni dobljena. ampak pot je dobra.

Crusnik pozdravljen.

Sem čakal, da se oglasiš in da kej napišeš o seb. Ker, iz tistga, kar si do sedaj napisal, je razbrat edino to, da ti ni fajn.

Kar se pa egota tiče, se pak preobraža, če češ prit do sebe a ne. Če se z njim boriš, je to ene vrste beg od sebe. Take mam jst izkušnje.

Ego je zlo zgovorna stvarca, ki velik pove o men in ga je dobr slišat in zastopt. Pravzaprav je neprecenljiv. Tiste bolečine /negativna čustva/, k pravš, ja poslušej jih, vpraš jih...skoznje pele pot do tebe, ne mimo njih.

xsrcx

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

Guest lara7

no, butl.. jaz sem pa tebe čakala.. in dočakala..da napišeše tudi kaj resnega.. x:)x ja ego nam kaže, kje smo ..in kaj še imamo za "opravit"..a so komu te besede znane.. čeprav način, da si enga zrola ni najboljši..s tem ne bo nikamor prišel.. samo poslabšal bo (boš-verjetno bereš crusnik x:)x ) stvari..joint kaže na to, da se te je strah..

no butl kaj pa ti praviš.. x;)x

no, butl.. jaz sem pa tebe čakala.. in dočakala..da napišeše tudi kaj resnega.. x:)x ja ego nam kaže, kje smo ..in kaj še imamo za "opravit"..a so komu te besede znane.. čeprav način, da si enga zrola ni najboljši..s tem ne bo nikamor prišel.. samo poslabšal bo (boš-verjetno bereš crusnik x:)x ) stvari..joint kaže na to, da se te je strah..

no butl kaj pa ti praviš.. x;)x

Pa če butl se je zezal. Čist lepo je povedal, pol pa še mal začinil na koncu za hec. x:)x :palec:

Guest lara7
kako? ne razumem zdaj.. kaj se je zezal? hm. nimam pojmam o čem govoriš..a moram še enkrat prebrat al kaj..mislim..blondy? xDDx

crusnik, če dovoliš?

Mogoče kako knjigo od Marjetke Novak o angelih, si lahko prebereš!

Rezanje eteričnih vezi!

Toliko za začetek, ni nujno lahko probaš!

Lahko pa tudi vzameš v roke Doreen Virtue!

Toliko z moje strani, mali namig, ni zakon lahko da ti bo pomagalo!

Počasi pravijo, se daleč pride! :mezik:

Ne moremo narediti Velikih stvari - le drobne stvari z veliko ljubezni.

Mati TEREZIJA

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...