Skoči na vsebino

Izrael vs Palestina

Marsa

Recommended Posts

Uroš ... men pa tole ne odpre ... ne mozilla ne IE ... mi javlja xciv ... halo, a ostalim dela :inocent:

"Izgleda, da si kliknil/a na pokvarjen link ali pa je stran že zastarala"

men tut ne dela :sori:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Deli na socialnih omrežjih

Čudn, da pa Kubancev ni noben snemal xrolleyesx

al pa AQfganistancev, pa Iračanov

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Čustveno so se izrazili

http://www.youtube.com/watch?v=dX17oIPKubA

Aja pa še tole, ko je Al Kaida , al Bush sam, zrušila dvojčka v New Yorku in pobila 2000 vojakov, kot je verjetno interpretacija levičarskih zagovornikov pravičnega terorizma.

So edin narod, ki je na ulicah skakljal od veselja, bili Palestinci. še celo Iranci, so se tovrstnega primitivizma vzdržali.

se opravičujem ... off topic ... kaj za ene pismenke so v tvojem nicku xcivx

čudež današnje tehnologije x:px hec... ubistvu še sam nevem točn katere so, ker sem jih sestavil v charmap-u... ubistvu je čist lahko: greš na Start (v kolikor uporablaš windowse) in klikneš ikonco zaženi. Pojavi se ti okenček Zaženi in vpišeš notri: charmap in pritisneš enter. Odpre se ti charmap in notri čaraš imena, nicke s črkami, simboli, itd.

simpl x:Dx

žalostna resnica...

od tukaj denar Izraelu za vojne :o|o:

In se pojavi vprašanje - od kod pa Hamasu denar za šole vrtce, bolnišnice... x?x ...in za financiranje terorizma?

Kdo je ustvaril Hamas?

Kdo je ustvaril Al Kaido?

Kdo je ustvaril Osama Bin Ladna?

Je bilo že omenjeno tu noter - navadni ljudje obeh strani imajo verjetno tega že dovolj.

Desetletja, stoletja vojn, nasilja, trpljenja, smrti.

AMPAK ZAKAJ SE POTEM TO NE NEHA???

Komu je v interesu da se nadaljuje terorizem?

Tistim ki služijo z orožjem.

Zakaj sta padla dvojčka v NY?

Da je Mr. Grm imel povod za napad na Irak.

Tam je nafta, in nafta je denar, moč.

Vse se vrti okrog denarja, moči, nadvlade, kdo bo koga, kdo bo imel več, kdo bo komu kaj vzel.

Deli in vladaj, to je že Julij Cezar vedel.

Kdo tu deli in kdo hoče vladat?

Mogoče sem idealist, optimist ali pa navaden butelj, ampak verjamem da to sovraštvo med Palestinci in Izraelci(ali Judi) ni tako globoko zakoreninjeno da ga LJUDJE ne bi zmogli premagat.

Narod se da zlahka zmanipulirat, zavajat, usmerjat.

Videli smo prikaz tega ne tako davno in zelo blizu.

Vse odvisno od tega kdo in zakaj in v katero smer hoče manipulirat.

Palestinci, Izraelci ali katerikoli drugi na smrt sprti narodi bi zmogli živet skupaj.

Če bi jih pustili pri miru.

Biblija omenja vesoljni potop kot božjo kazen ki naj bi z sveta splakniila vso pokvarjenost in zlo.

Mogoče svet spet potrebuje kaj podobnega.

Naj že useka tisti asteroid ali komet ali kar nam že obljiubljao, pa da počedi to svinjarijo z lica Zemlje.

Mogoče bo potem iz ostankov zraslo kaj lepšega.

Dovolj.

Ne, ne grem iz teme in tudi tole ni moj zadnji komentar tu noter.

Ampak tudi Alef ima včasih poln kufer vsega... :xx!: :vragec:

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

In se pojavi vprašanje - od kod pa Hamasu denar za šole vrtce, bolnišnice... x?x ...in za financiranje terorizma?

Kdo je ustvaril Hamas?

Kdo je ustvaril Al Kaido?

Kdo je ustvaril Osama Bin Ladna?

Je bilo že omenjeno tu noter - navadni ljudje obeh strani imajo verjetno tega že dovolj.

Desetletja, stoletja vojn, nasilja, trpljenja, smrti.

Vse se vrti okrog denarja, moči, nadvlade, kdo bo koga, kdo bo imel več, kdo bo komu kaj vzel.

Mogoče sem idealist, optimist ali pa navaden butelj, ampak verjamem da to sovraštvo med Palestinci in Izraelci(ali Judi) ni tako globoko zakoreninjeno da ga LJUDJE ne bi zmogli premagat.

Narod se da zlahka zmanipulirat, zavajat, usmerjat.

Videli smo prikaz tega ne tako davno in zelo blizu.

Vse odvisno od tega kdo in zakaj in v katero smer hoče manipulirat.

Palestinci, Izraelci ali katerikoli drugi na smrt sprti narodi bi zmogli živet skupaj.

Če bi jih pustili pri miru.

Biblija omenja vesoljni potop kot božjo kazen ki naj bi z sveta splakniila vso pokvarjenost in zlo.

Mogoče svet spet potrebuje kaj podobnega.

Naj že useka tisti asteroid ali komet ali kar nam že obljiubljao, pa da počedi to svinjarijo z lica Zemlje.

Mogoče bo potem iz ostankov zraslo kaj lepšega.

Dovolj.

Ne, ne grem iz teme in tudi tole ni moj zadnji komentar tu noter.

Ampak tudi Alef ima včasih poln kufer vsega... :xx!: :vragec:

ja sej, se cist vse strinjam....

sej to je se najbolj tupemu (torej tud men x;)x) jasno, ampak point je ravno v nemoci. xyesx

da se vse to ve, pa nic oz. vse isto.

ja, demokracija in vse to je prinesla s sabo tud ful balasta, ful resnic, ful napisanih zgodovin, "Pravih" dejstev (kera so pa prava? sej mi pa hrvati mamo tud "vsak svoja", pa v istem obdobju smo zivel na tem istem obmocju, pa kako je to mozno? da pol preprosto ni ena resnica, Taprava in ciao. xDDx).

(no najbrz glih al pa tud zato nisem nikol marala zgodovine)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

I

dobro si napisal, denar je danes dejansko moč in za to se to dogaja. menim, da se vse to ne neha, ker se pač ne sme nehat; dejstvo je, da je skoraj bolj kot sovraštvo med ljudmi zakoreninjen kapitalizem, ki "zasužnjuje" ljudi, gospodarji pa so tisti, ki imajo več denarja (sej si že omenil denar=moč). Vojne pa žal generirajo denar.

kolikor mi lepo živimo, se moramo zavedati, da živimu v sistemu z napako... ta napaka zaposljuje majhne otroke v revnih državah, ta napaka pušča ljudi v 3. svetu lačne in ta napaka kuha vojne.

vsi smo krivi. posredno.

libido je dejansko moč... tisto čemur sanjsko in iluzorično pravimo "ljubezen".

denar je samo sredstvo. x;)x

legalna kraja, zločin, na nedelu utemeljen privilegij.

bog ne daj, da zadanem miljon na loto. x:Dx

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Ja in? Sej ni v tem point. Ne govorimo o tem ce so ali niso. Point je, da ima nek dedek, ki komaj se hodi bore malo moci vplivati na razmere kot so vojne, razen, ce ni visoko premozna in ambiciozna oseba. Zato se mi ne zdi prevec smiselno pricakovat, da ce so Izraelci pozabili kako je bilo med II. svetovno vojno; ker velika vecina tistih ni vec ziva. Ce pogledam nekatere slovenske staresine... se cloveku prej milo stori, kot pa pricakuje aktivnost. Ce pa nekateri posamezniki se so zivi, pa dvomim, da imajo pomemben vpliv na tekoce dogodke.

Kar so naredili, vplivali so. Vpliv so imeli. Morda se tudi motim.

Domnevam, da spremembo lahko prinesejo le novesji rodovi in morda nihce drug.

Ti, ki bodo razumeli, da zob za zob ni primeren nacin resevanja sporov.

Zanasati se na to, ker so redki dedki izkusili taborisca in imajo zato zavest, da bodo vzgajali podoce generacije miru, se mi zdi zal neucinkovito pricakovanje.

Dosti vec moznosti bi dal dusam z zavestjo in izkustvom tegob 2 svetovne vojne, ki so se ali se bodo ponovno reinkarnirale. To bodo morda tisti novejsi rodovi, ki bodo v prostor prinasali vec miru.

Ej, ja kje pa živiš. Še v Sloveniji je veliko ljudi ki so sprobali kaj to pomeni taboršče. Nehi no.

Če hočeš ti kkšnega pripeljem.

dedki imajo izjemne vplive na vnuke.

sej poglej mal okol sebe.

mislis da kr otrok ima blazotno sovrastvo ze kr v seb? npr. do komunistov??

ne podcenjuj starosti in beteznosti.... oz. vpliva predstavnika slednjega na mlajse rodove.

zal se sovrastvo hitrej vcepi in prime kot ljubezen (ne vem zakaj je tako).

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

ne podcenjuj starosti in beteznosti.... oz. vpliva predstavnika slednjega na mlajse rodove.

:palec: :palec: :palec:

To ti lahko povem iz prve roke. Dedki in babice imajo tako močen vpliv na vnuke, da se družine razbijejo in tudi kaj hujšega. :o|o:

Ja in? Sej ni v tem point. Ne govorimo o tem ce so ali niso. Point je, da ima nek dedek, ki komaj se hodi bore malo moci vplivati na razmere kot so vojne, razen, ce ni visoko premozna in ambiciozna oseba. Zato se mi ne zdi prevec smiselno pricakovat, da ce so Izraelci pozabili kako je bilo med II. svetovno vojno; ker velika vecina tistih ni vec ziva. Ce pogledam nekatere slovenske staresine... se cloveku prej milo stori, kot pa pricakuje aktivnost. Ce pa nekateri posamezniki se so zivi, pa dvomim, da imajo pomemben vpliv na tekoce dogodke.

Kar so naredili, vplivali so. Vpliv so imeli. Morda se tudi motim.

Domnevam, da spremembo lahko prinesejo le novesji rodovi in morda nihce drug.

Ti, ki bodo razumeli, da zob za zob ni primeren nacin resevanja sporov.

Zanasati se na to, ker so redki dedki izkusili taborisca in imajo zato zavest, da bodo vzgajali podoce generacije miru, se mi zdi zal neucinkovito pricakovanje.

Dosti vec moznosti bi dal dusam z zavestjo in izkustvom tegob 2 svetovne vojne, ki so se ali se bodo ponovno reinkarnirale. To bodo morda tisti novejsi rodovi, ki bodo v prostor prinasali vec miru.

Na nove rodove imajo dedki ki komaj hodijo in ki so brez zob velik vpliv. Sploh v teh državah, kjer družina ki živi skupaj v zelo široki obliki, tudi 50 ali več članov. Na to razširjeno družino ima starešina-glava družine velik vpliv. V muslimanskih skupnostih pa, kolikor je meni poznano se pa glas starešine vzame zdravo za gotovo. xrolleyesx

Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.

Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.

Doživljamo sedanji trenutek.

Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

Samo danes lahko delujemo.

Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

Ja sej, sem pisal da so vplivali. Ce je res, in koliko, pa ne morem trditi, ker ne vem.

Iz prve roke x;)x Moja mati ni pustila prevec vplivat od starih, hvalabogu. Imajo ze otroci ponavad dovolj "zagat" od starsev; kar sem tudi pisal zgoraj.. o tem, da se prenasa, slepo sledi, pa niti ne ve vec zagotovo zakaj. Sledenje iz namisljenosti in nevednosti.

A temu je se vedno dejansko tako? :inocent:

...

Na nove rodove imajo dedki ki komaj hodijo in ki so brez zob velik vpliv. Sploh v teh državah, kjer družina ki živi skupaj v zelo široki obliki, tudi 50 ali več članov. Na to razširjeno družino ima starešina-glava družine velik vpliv. V muslimanskih skupnostih pa, kolikor je meni poznano se pa glas starešine vzame zdravo za gotovo. xrolleyesx

ja sej vem, sej je res, kar si pravil v 2. odstavku, vendar ker smo govorili o tem prepletenm krogu sovrastva (to so cele familije, celi klani pa to, po mojem si sploh ne mroemo rpedstavljat, kok enga sovrastva krozi, zato je pa tud tok bede pa vsega).

v bistvu mormo mi vsi -ves svet- resevat nekaksno karmicno biblijsko rak rano nekoga....

no ja, lohk gledas iz ful razlicnih moznih koncev, vidikov, a mene zanima sam oz. predvsem en; da bi bil clovek enkrat ze Clovek in ne zver, varan..

a se bomo kr pobil med sabo al kaj?!

zarad interesov enih, da ne recem kerih oz. kaksnih (oz. kako jih vidim, energetsko) ... !

Picasso

Da. Verjetn res. Zna bit pa tud kaj drugega, neznosna zelja po miru (ki je zelo ocitno v manjsini).

Tako morda vojne potrebujejo vzgled miru, in mir za vzgled potrebuje vojne, da "se" lahko razume in ceni; v kolikor se ni zaradi razumevanja postal tudi prakticno samoumeven, naraven.

(Sem se spomnil na otroke.. kako se mimogrede vse med sabo zmenijo, spustijo in gredo dalje).

Clovek naj bo clovek. Strinjam. Mislim pa, da situacija zal ni tako preprosta.

Namrec, kaj komu pomeni biti clovek je zelo razlicno.

Recimo na forumu so/smo si nekateri zelo razlicni v razumevanju medsebojnih odnosov. Kar je nekomu samoumevno in povsem sprejemljivo, je lahko drugemu absurdno in tezavno.

Ta razdalja med nami tukaj je kljub vsemu zelo velika, saj je razdalja med nasim bistvom in zunanjo lupino prav tako. To se izkazuje v praksi, ko se soocamo z lastno dvojnostjo.

Z locevanjem na dobre in slabe ljudi, prijatelje in nasprotnike. V nerazumevanju tega, da clovekovo dejanje ni clovek, ampak "zgolj" njegovo dejanje, ki izhaja iz ravni njegovega razumevanja.

Clovek naj bo clovek. Cist strinjam. Mislim pa, da situacija zal ni tako preprosta.

Namrec, kaj komu pomeni biti clovek je zelo razlicno.

x:o)x x:Dx ja, vec kot ocitno. xDDx

ampak ja, seveda, sej so ze kulture cist razlicne, okolja, vse.... jasno zato je pa tok zapleteno. ker zivimo na istem svetu, se prravi se cutimo poklicane, da mi presojamo, kaj je bolj prav in hodmo red delat pa taksno, ker smo pac bolj ozavesceni oz. se imamo za taksne. in nam je nekaj nepojmljivo, enim pa edino normalno...

zato je pa tok delikatna situacija....

Picasso

Da. x:)x :palec:

zanimivo pa je, ko v glavi vedo kako bi bilo bolje in "prav"; a v praksi se pobijejo.

pomoje kaze na to kako nosimo ljudje v sebi dosti tistega kar realno se ni predelano. strah v vecini ni fajn. :o|o:

Ma, ves kaj.. jst pojma nimam o tej palestini pa izraelu :sori: pa se zaspan sm x:o)x

nas pa tkole "bodejo" tile svetovni nemiri malo po malo.... :o|o:

Zahod večinoma ne razume muslimanskih držav, ali pa noče razumeti. To je popolnoma drug svet, čeprav so ti ljudje, ko se pogovarjajo z "zahodom" v kravatah, imajo doma-družino, ki ima drugačno življenje kot naše družine, drugačno razmišljanje.....

Tako kot mi njih ne razumemo ali nočemo razumeti, tako tudi oni nas ne razumejo in mogoče tudi nočejo razumeti. .

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

ja, popolnoma drugi svetovi.

jah, oboji bi se mroal tdurit razumet drugi druge, sploh v primerih sodelovanja, povezovanja; primer: ce mi hodimo red tja delat, naj bi seveda premogli mal vec razumevanja, ce pa oni pridejo v nas svet zivet, se bi lohk pa morda tud mal bolje prilagodil, pa bi blo za vse boljse.

sam dokler bodo "musliji teroristi", ne more bit konc sovrastva.

Free - jaz tud ne (pojma), pa kaj, v bistvu kot sem ze veckrat rekla, ne rabim bit zgodovinar in politolog, da obsodim pobijanje nedolznih (in se na podmukel pokvarjen nacin, otroke!!).

Imajo totalno dbest folk (izraelci), kot vsi; znanstvenike, ustvarjalce, cashatorje,....... glavce hude. preziveli so eno najhujsih strahotnih krivic v zgodovini.

AMPAK vse to jim nikakor ne daje nikrkasnih pravic, da takole govedarijo.

In karmicno si delajo shtalo, ocitno je nekaj s to karmo....

Sita sem tega, da se tisocletne zgodovine vlaci, kar je pa sam izgovor da so lohk se dalje vojne.

Vojne so NEUMNE, neinteligentne.

Zdaj bi se lohk ze vsi janezki naucil kej druzga pogruntat, konstruktivnejsega, za met premoc. xrolleyesx

Picasso

jah, neke vrste inteligenca to ze je (taktike itd., "nadmudrivanje sovraga"), a v slabo, v negativno, v smrt in opustosenje, porusenje, genocide....

Inteligenca lohk ustvar atomske bome - in zdravila za raka in metode za resevanje zemlje.

Picasso

Mi recimo ne moremo razumet, da je kakšen narod nerazgledan....... Pa če malo bolj sledimo, recimo v Iranu so zablokirali internet v taki meri, kot odgovarja vladi, da jih vodijo kt ovce.

Kubanci, recimo, vse je prilagojeno tako, da vlada vodi kot jim paše. Ljudje so blokirani v informacijah. Potem ni nič čudnega, da ne vidijo cele slike. Če odrasel moški ali ženska reče ŽIVELA REVOLUCIJA. x:Dx Pa kakšna revolucija, ljubi bog, kje živiš? (naš pogled-moj pogled) Eno je da ne smejo govort kaj dosti, drugo pa je informacijska blokada.

Tega je v svetu še in še.

"Izraelski premier Ehud Olmert je danes zagrozil, da bo Izrael kljub prekinitvi ognja, ki jo je razglasil pred dvema tednoma, "na oster in nesorazmeren način" odgovoril na palestinsko raketno obstreljevanje z območja Gaze.

Olmert je ob začetku zasedanja vlade pred novinarji še povedal, da je vojski ukazal, naj pripravi odgovor, do katerega bo prišlo "v času, na kraju in na način, ki ga bomo izbrali mi".

"Ne pristajamo na vračanje na nekdanja pravila igre, odzvali pa se bomo na način, s katerim bomo končali neprekinjeno obstreljevanje, ki prebivalcem na jugu države preprečuje vrnitev v normalno življenje," je še povedal Olmert.

Obrambni minister Ehud Barak je medtem povedal, da bo Izrael izvedel "toliko akcij, kolikor bo potrebno". "Hamas je dobil resen udarec, če bo potrebno, pa bo dobil še druge," je dodal Barak.

Gibanje Hamas, ki od junija 2007 vlada na območju Gaze, se je že odzvalo na Olmertove izjave, jih obsodilo in menilo, da je izraelski premier grožnje izrekel v luči predčasnih parlamentarnih volitev, ki bodo v judovski državi 10. februarja.

"Olmertove izjave predstavljajo manipulacijo, ki je del predvolilne kampanje" v Izraelu, je v izjavi za javnost iz Gaze sporočil tiskovni predstavnik Hamasa Taher al Nunu. Po njegovem mnenju je cilj teh groženj tudi propad prizadevanj Egipta za vzpostavitev miru ter izvajanje pritiska, pod katerim bi palestinsko ljudstvo sprejelo izraelske pogoje.

Predstavnik Hamasa je še navedel, da je njegovo gibanje tudi od drugih palestinskih skupin na območju zahtevalo, naj "spoštujejo odločitev glede razmer na terenu v Gazi". Hamas je 18. januarja, nekaj ur po Izraelu, ločeno razglasil prekinitev ognja.

Z območja Gaze so bile sicer danes izstreljene štiri rakete. Razneslo jih je na jugu Izraela, pri čemer pa ni bil nihče ranjen niti ni bila povzročena škoda, je sporočila izraelska vojska. Odgovornost za današnje raketno obstreljevanje so prevzele Brigade mučenikov Al Akse, oboroženo gibanje, ki je povezano z gibanjem Fatah palestinskega predsednika Mahmuda Abasa.

Hamas je sicer danes v Egipt znova poslal svojo delegacijo iz Damaska in Gaze, ki bo z egiptovskimi posredniki spregovorila o utrditvi prekinitve ognja med tem gibanjem in Izraelom ter o spravi s Fatahom. V Egiptu danes pričakujejo tudi Abasa, ki se bo predvidoma sešel z egiptovskim kolegom Hosnijem Mubarakom.

Hamas pred pristankom na začetek procesa sprave z rivalskim Abasovim gibanjem Fatah ali na začetek pogajanj o usodi leta 2006 zajetega izraelskega vojaka Gilada Šalita zahteva odpravo izraelske blokade in ponovno odprtje prehodov na območju Gaze, je sporočil Hamasov vir v Damasku.

Vodja Hamasa v izgnanstvu Haled Mašal je medtem dopotoval v Iran, kjer se bo med drugim sešel z iranskim predsednikom Mahmudom Ahmadinedžadom. Mašal, ki živi v Siriji, uživa polno podporo Irana in redno obiskuje Teheran.

http://dnevnik.si/novice/svet/1042241277

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...