Skoči na vsebino

Stonehenge

anzetk

Recommended Posts

Lp. Zadnje čase se veliko sprašujem, kaj je sploh bil ta stonehenge in bi rad malo več vedel kaj resnično je to bilo. Kako je vse skupaj nastalo ? Zakaj je tam tako močna energija ? Zakaj ta kraj vsi poznajo ? Je morda vse le skrivnost ? xrolleyesx

Sledim svojemu srcu...

Deli na socialnih omrežjih

Ko sem se pred nekaj mesecev potikala tam okoli, nisem zaznala nič posebnega, mogoče zato, ker smo tja šli v večji skupini v okviru faksa. Kapavem ... Mogoče me je to zmotilo. x:Ix

Drgač pa bi se naj tamle zbirali in izvajali svoje obrede druidi. In še to, podobnih zadevščin je po Britaniji več.

Gonna rise up

Burning back holes in dark memories

Gonna rise up

Turning mistakes into gold

Per aspera ad astra

To je bil mislim da 2000 pr. n. št. Res mi ni jasno zakaj, kako in za koga so to takrat delali tamkajšnji ljudje....če so to sploh bili ljudje in ne kakšna nadnaravna bitja oz. bilokva... :)

Sledim svojemu srcu...

• 2 weeks later...

Sem ravno pred kakšnim mesec gledala dokumentarca o tem in so se spraševal, kdo ga je zgradil in zakaj. Na koncu so prišli do sklepa, da so morali to zgraditi še pred Rimljani, v bistvu staroselci iz železne dobe (vsaj mislim, da je bila ta doba). Ta male bloke kamenja so prepeljali iz Walesa s čolni - drevaki, najprej po morju potem pa še po reki in na koncu še po kopnem. Ta velike bloke so pa izklesali iz kamnoloma, ki je bi oddaljen kar nekaj 10 km in to so vse prepeljali z vrvmi in ovalnimi količki, ki so jih podstavljali pod kamenje. V glavnem zdi se skoraj nemogoče vleči take ogromne bloke kamenja skozi tako dolgo pot. Vse skupaj so pa sestavili tam s pomočjo vrvi in obtežitve, neke vrste škripcem. Na začetku so bili postavljeni samo ta veliki bloki, potem pa so kasneje postavili še tiste manjše bloke. Niso pa ugotovili, čemu naj bi bilo namenjen ta projekt, še posebno, ker ga je bilo tako težko graditi. Aha, pa enkrat na leto se tam zbere množica ljudi ( ne vem datuma - to se zgodi samo na tisti dan v letu) in gledajo vzhod sonca, ker vzhaja ravno v tisti lini, kjer je postavljen blok v sredini.

Drgače je pa ta dokumentarec eden iz serije dokumentarcev Naked Science.

http://shrani.si/f/n/lZ/46ldb8qZ/byrdpixelbyfruitkait-d4l.png

(popravljeno)

To smo pa meli pri umetnostni zgodovini... neki se še spomnim...

Začeli so ga graditi okoli 3500 pr. n. št.. Okoli njega so okopali okoli 56 jam, in najprej so postavili sredni kamen in so ga gradili okli 200 let! je sestavljen iz 80 klad ki so jih pripeljal od 320 km oddaljenega Prescellyjskega gorovja kater so po vsej verjetnosti pripeljali z ladjam. nekatere klade tehtajo okoli 26 ton!

Namen je pa ubistvu domnevno kot merilec letnega časa ( srednji kamen in sončna svetloba... na ta način so vedeli kdaj se prične pomlad in kdaj zima), seveda so ga pa uporabljali tudi v obredne namene (čaščenje bogov ter daritve) in uporabljali so ga za pokopne obrede in pokopališče, ker so tiste prej omenjene jame simbolizirale vhod v podzemlje. Pred kratkim pa je neki ameriški zvezdoslovec prišel do teorije da so ga uporabljali tudi v astrološke namene (opazovanje neba). je pa še en znanstvenik trdil da predstavlja idealno kozmologija, dovršeno in popolno podobo vesolja saj naj bi bil posvečen 12 bogovom nebesnega živalskega kroga.

x^x

Popravljeno -> Brusnica

Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.

Nelson Mandela

Ja nekje je tut video in prikaze demonstracije kako so res postavili tiste ogromne kamne http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/smile.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/smile.gif

uu, maš mogoče kak link? :inocent: ker jaz sem bil do sedaj mnenja, da so dozdajšnje "znanstvene" razlage za lase privlečene x:o)x me res zanima, kako so z vrvmi in škripci, 26 tonske bloke premikal :vio:

Ubistvu ni nobena znanost tale Stonehenge, kar je ta mož tudi pokazal.

Kako to misliš nobena znanost?

to so pa ja moral veliko v to dat... če so ga gardil stoletja z tonskimi skalami... v določeno obliko za določene namene... to je prav tako skrivnostno kot piramide

Nelson Mandela

zanimivo, res dobr mu je tole uspelo :palec: res je, da je imel ta blok "le" 8.7 tone, ampak ga je še vseeno uspel postavit... ampak stvar, ki se jo še vedno sprašujem je: ali je sploh mogoče še uporabiti samo vrvi in les pri blokih težkih 25 ton? in če je odgovor ja, potem me zanima kako so v egiptu postavili obelikse težke 700 ton?? :eek:

zanimivo, res dobr mu je tole uspelo :palec: res je, da je imel ta blok "le" 8.7 tone, ampak ga je še vseeno uspel postavit... ampak stvar, ki se jo še vedno sprašujem je: ali je sploh mogoče še uporabiti samo vrvi in les pri blokih težkih 25 ton? in če je odgovor ja, potem me zanima kako so v egiptu postavili obelikse težke 700 ton?? :eek:

jaz mislim da je to posledica duhovne zavesti in preprostejšega življenja... bolj so bli iznajdljivi itd... danes si tega ne znamo predstavljati brez tovornjakov in ostale tehnologije...

Nelson Mandela

To pa težko sprejemem ...po moji logiki so bili precej bolj pametni , kot smo mi do sedaj... x:)x in imeli boljšo tehnologijo...(saj kar se gradnje piramid tiče, egipt , južna amerika...) x:)x

no sej to je bilo nekako moje bistvo v nejasnih vrsticah zgoraj ;) :D

Nelson Mandela

• 3 years later...

Stonehange in piramide so zadeve, ki jim znanost še ne more do živega z njenimi "logičnimi" zaključki, in to me veseli x:Dx

Pomeni da to poriva v drugačno smer razmišljanja in dojemanja stvari.

• Lajkam 1
  • Buuuu 3

http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpg
Ne meči svinjam biserov!

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...