free 31. januar 2009 Prijavi Deli 31. januar 2009 Posredujem:Center Evropa, Urad vlade za komuniciranje in Predstavništvo Evropske komisije v Republiki Sloveniji vas vabijo na okroglo mizo z naslovom »Kako v Evropi kupovati etično in preživeti?« Evropska unija s svojimi ukrepi skrbi za informiranost in zaščito potrošnika na notranjem trgu Evropske unije. Ali je končni cilj - ozaveščen potrošnik - že dosežen? Trenutna finančna kriza, boj za zajezitev podnebnih sprememb in težnja po uravnoteženem razvoju držav počasi oblikujejo drugačnega, etičnega potrošnika. To naj bi bil potrošnik , ki med drugim kupuje ekološke izdelke je ekološko ozaveščen, podpira pravično trgovino in bojkotira izdelke ali storitve podjetij, ki izkoriščajo poceni delovno silo. O tem, kakšni so trenutni vzorci potrošništva v EU in o tem, ali je razvoj v smeri etičnega potrošnika mogoč, se bomo na okrogli mizi pogovorili z gosti: · Blanka Tivadar, FDV, Center za socialno psihologijo · Živa Gobbo, Focus, društvo za sonaraven razvoj · Meta Arh, Arhea Solutio d.o.o. · Marjana Dermelj, ena izmed pobudnic pravične trgovine Tri muhe Okrogla miza bo potekala v sredo, 4. februarja 2009, ob 17. uri v Centru Evropa na Dalmatinovi 4 v Ljubljani. Razpravo bo vodila Eva Perčič iz Memo Instituta. Udeležba na dogodku je brezplačna, vendar vas prosimo, da svojo prisotnost potrdite na telefonski številki: (01) 438 22 70 oziroma na e-naslov: info@center-evropa.si Okrogla miza je ena izmed akcij v okviru sporazuma o upravljavskem partnerstvu na področju komuniciranja evropskih vsebin med Evropsko komisijo in Slovenijo. Matjaž ŠtefančičCenter Evropa Informacijsko in izobraževalno središče Dalmatinova 4, SI – 1000 Ljubljana [t] 01 438 2270 [f] 01 438 2360 [e] matjaz@center-evropa.si Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Mineja 14. februar 2009 Prijavi Deli 14. februar 2009 Je kdo šel? So kaki odmevi? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 14. februar 2009 Avtor Prijavi Deli 14. februar 2009 Jst ne. Zal. Menda bodo na portalu Studia 12 kmalu posnetek tega predavanja. Je pa tukaj 1 prispevek na podobno temo: Omizje Etični potrošnik in etično trženje >>Zelo zanimiv pa je tudi tale prispevek, ki govori o alternativnem trgovinskem modelu:Ekološko pridelana hrana kot alternativni trgovinski model >> Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Dancerka 17. februar 2009 Prijavi Deli 17. februar 2009 Menda bodo na portalu Studia 12 kmalu posnetek tega predavanja. Je pa tukaj 1 prispevek na podobno temo: Omizje Etični potrošnik in etično trženje >> Super filmček! Ja, se strinjam s povedanim.. Preveč je vse razdrobljeno itd. Obstaja kar nekaj ljudi, ki jih te stvari zanimajo in bi oz. že kupujejo drugače.. Potem obstaja še en potencialen krog kandidatov, ki bi se jih dalo prepričati..Nekaj ljudi se verjetno ne bi dalo, oz vsaj težje... Mogoče, če jih življenje prisili (kake hude bolezni itd) Tudijaz.org poznam - fajn zadeva Je pa res, če je recimo glasilo komaj 2x na leto, ti pa si vsak dan soočen z 'brainwashingom' iz reklam in trgovin, ter rabiš vsaj recimo vsak teden kupovati hrano itd - pol je 2x na leto nekaj prebrat o tem absolutno premalo. Ravno zato so mi ti angleški blogi ful všeč - http://myzerowaste.com in http://therubbishdiet.blogspot.com/ - dnevna doza pozitivizma in vidiš, kako se tudi drugi 'matrajo' s tem, ha ha.. /Pa dobiš kako inspiracijo/idejo, kaj bi tudi lahko v svojem življenju spremenil drugače../ V tujini so imeli tudi reality showe, ko so npr 3 družine imele izziv iti čimbolj na zeleno... http://www.csmonitor.com/2008/0109/p14s04-sten.html (tuki se je šlo predvsem za energijo, isto oz. podobno bi se lahko naredilo za odpadke oz zeleno/etično potrošnjo nasploh..) Se veselim posnetka predavanja!! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 17. februar 2009 Avtor Prijavi Deli 17. februar 2009 a moj Blog si kej pogledala? dost zanimivi clankov in povezav. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Dancerka 17. februar 2009 Prijavi Deli 17. februar 2009 (popravljeno) Hojla, ja, tvoj blog sem pogledala! Našla post o eko hrani & mi je bil ful všeč /Ne vem pa, zakaj je moj komentar tam od zadnjič izbrisan oz. se ne vidi?) Če hočeš bolj 'mainstream' naredit oz. da bo več ljudi bralo, je po moje bolš se čimbolj osredotočat na rešitve (kot npr. v tistem postu Kje lahko kupiš eko hrano/izdelke - super!) in manj postov o katastrofah itd - tako kot so tudi v filmčku zgoraj ugotovili... Folk ma rajš konkretne korake, kako in kaj.. zelo konkretne.. Drgač eni kr mislijo, da je 'to tam daleč' al pa da se ne da nič spremeniti, al pa da 'okoljevarstveniki pretiravajo'.. al pa kr 'izklopijo'.. Je fajn, da je veliko novic.. sam je razlika, a pišeš za ljudi, ki jih to ful zanima, al pa na splošno... (pa tudi tisti, ki jih to zanima, znajo cenit pozitivne novice vmes - tud na Greenpeace jih objavljajo, pozitivne rezultate prizadevanj itd..)Saj ti imaš tud kr nekaj veselih novičk, fajn! Js bi dala mogoče 1 pozitiven/vesel post, al pa še raje 3 ali več pozitivnih sončkastih novic, pa mogoče 1 bl negativen prispevek.. (ponekod je ful pozitivnih na kupu, drugje pa več negativnih, pa lahko človek dobi občutek, da ni nič pozitivnih, pa sploh ni res!! ) Osebno sem recimo že tolko teh negativnih novic prebrala, da rabim orenk 'dozo pozitivizma' & pol grem brat te zero waste 'garbloggerje' al pa recimo slovenske Pozitivke itd... (tam je tudi marsikaj fajn..)Saj je tudi že nekaj drugih slovenskih eko bloggerjev, sam se mi zdi res vse to kar precej razdrobljeno.. Je pa super, da se tudi v Sloveniji dogaja & premika!! Popravljeno 17. februar 2009 -> Dancerka Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nelika 18. februar 2009 Prijavi Deli 18. februar 2009 Jaz bi se vprašala kako v 3. svetu kupovati etično in preživeti. V Vietnamu sem se zastrupila s hrano,pa da ne omenjam kaj vse vidiš na tržnici.....Vse!!!!!!!!!!!!!!!!Kar leze in gre... Citiraj Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 15. marec 2009 Avtor Prijavi Deli 15. marec 2009 Tega ravno ne mores preveriti kajne razen, ce vse po vrsti sprasujes tule na forumu. Pa se to ti ne bo dalo povsem realne slike.Pa cetudi je temu kot pravis, dokler pocenm tisto kar verjamem da je vredu, si lahko preprican, da ce ne sedaj, bo v prihodje vsekakor primeren odziv. Sicer pa poglej temo Ekologija in okoljevarstvo: 23.380 ogledov, moj blog: 16.421 ogledov A rabis se kej vedet? Ce so ljudje skepticni in se tesko premaknejo iz vsakdanjega nacina zivljenja, se ne pomeni, da jih teme kot so "Ekologija n okoljevarstvo" ne zanimajo. Problem je le "v resnici" nekaj storiti. Kontra efekt res morda, pri kom; dejstvo pa je, da v tem kar pocnem dobivam(o) vedno vec podpore (mediji, clanki, internet strani, vedno vec se o tem govori kot glavnem in najbolj pomembnem problemu sedanjosti in prihodnosti). Zal je ekologija in okoljevarstvo tema, o kateri bomo kmali govorili prav vsi kot nekaj vsakdanjega. Smo na prehodu k temu. Vsi smo bombardirani z informacijami... to je sedanjost. Ljudje imamo lastne probleme in ob vsem pesimizmu in zivljenjskih problemih ter izcrpanosti, nam veckrat ni za poslusat se "slabe" novice o prihodnosti in sedanjosti. Sicer pa, enkrat si mi rekel, da sem kauc-ekolog. Tvoje videnje mene. Pri sebi sem to do neke mere izboljas. Ne vem pa, kako si ti pri sebi izboljsal in, ce si se vprasal koliko si temu kar obsojas podoben ti sam!?Hocem rect, lahko bit optimist, politik, ekolog, duhovnez, ali pa vsaj dovolj slisen in glasen (tudi na forumu), ... izza racunalniskega ekrana, tezje pa sprejemat strahove okolja, jih podajati naprej bolj optimisticno oz. ostati ob tem optimist. Zal je velikokrat tako, da vec ko ves, vecji imas razlog za pesimizem; ker je realnost (vsaj akr se tice ekologije in okoljevarstva) precej manj okrasena, kakor je lahko iz vidika kauc-percepcije.Ceprav je lahko celo obratno, torej, da neki nevirtualni, fizicni odnosi lahko dajo doloceno vspodbudo. No, kot je lazje poslusat nekaj tv porocil, je dosti tezje recimo dejansko bit v Gazi in recimo snemat neka nehumana dogajanja iz leta v leto. Pravijo, da zleze pod kozo, v zivljenje. Vsakemu informacije skozi medije do ene mere zlezejo pod kozo. Ceprav morda na zacetku dobi odpor in zeljo po zavracanju, je neka mera ("relanosti") morda vseeno potrebna. - Torej ne pretirano ziveti od novic, informacij, ki v preveliki meri vplivajo negativno, kakor tudi ne biti povsem izoliran, oz. negirati, da obstajajo. - Ne eno in ne drugo po moje ni "zdravo". Zdej, koliksna je mera, ki je komu primerna pa pac ne morem soditi. Sodim lahko le zase. Sem na forumu, kjer smo razlicni ljudje in povem jasno je, da v kolikor nekoga neka tema ali pisanje ne zanima, lahko enostavno temo zapusti. Obenem pa je vecina tem se kar vredu razporejena v svoje naslove oz. popredalckana. Lahko bi bile se bolj ociscene balasta, a bi morda zato bile nekatere druge stvari slabse. Kompromisi so potrebni tudi pri tem.Prav tako, kot lahko nekdo ugasne tv dnevnik; razen v druzini, kjer so druzinski clani prisiljeni poslusat neke novice, saj zivijo pa v premajhnem stanovanju. No, mislim da je "stanovanje" imenovano internet ali forum tu precej veliko. Se najboljsi nacin zato, da je temu tako, pa je tukaj >> Free me včasih spominja na tiste pripadnike apokaliptičnih sekt.Toliko bombardiranja z ekološkimi in ostalimi tegobami, da s tem doseže povsem kontra efekt. Tko da dej mal optimizma jebemu, globalno segrevanje mi pa imamo končno spet nekaj kar je zimi podobno. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 15. marec 2009 Prijavi Deli 15. marec 2009 Free me včasih spominja na tiste pripadnike apokaliptičnih sekt.Toliko bombardiranja z ekološkimi in ostalimi tegobami, da s tem doseže povsem kontra efekt. Tko da dej mal optimizma jebemu, globalno segrevanje mi pa imamo končno spet nekaj kar je zimi podobno. free je tolk ekoloshki.....de she prdnt ne upa zlomk.....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 15. marec 2009 Avtor Prijavi Deli 15. marec 2009 Se srecata 2 zlate ribice... pa je bla ena full napihnjena... pa ji pravi prva:"Ja, kaj pa je s tabo!?" Pa odgovori druga: "Ma, nc, brezveze". Pa pravi prva: "Maaa, zakaj pa si tolk napihnjena, sej se bos glihkr razpocla!?". Pa odgovori druga: "Maaaa, me je ujel en tamau, pa sm mu rekla: "Jst sm zlata ribica in izpolnila ti bom 3 zelje". Pa je tamau odgovoru: Ma, dej ne ga srat, kdo pa se verjame v zlate ribice!!!". Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.