Dancerka 23. marec 2009 Prijavi Deli 23. marec 2009 Hvala! Sem pogooglala rastlinco, pa zgleda mal preveč občutljiva za mojo 'hotelsko oskrbo': "Adiantum raddianum-Venerini laski: Spada med praproti in je zelo priljubljena, zaradi trikotastih lističev, ki se takoj odzovejo na napačno oskrbo. Če jo pozabimo zaliti se robovi nežnih ..." Pr men bo preživelo le kaj bolj 'robustnega' - sem gledala 'money plant' - zgleda obstaja več vrsttole sem že imela v sobi pred mnogimi leti kot najstnica, pa me je spominjala na Bodysnatcherse, in je morala ven http://4presents.co.uk/GiftOptions.aspx?gif=180&sit=3 Kalanhojo sem že imela v študentu (darilo), je preživela, a nisma bili glih prijateljici..Tale mi je pa ful kjut: http://www.wildchicken.com/nature/garden/nature_200_040.htm - pa ne vem, če bi bla primerna za spalnico..pa itak bi direktna svetloba najbrž bla 'prehuda' ('Leaves may scorch in bright direct sunlight.') Škoda.. na enem angleškem feng shui sajtu pravijo, da so money plant rastlince fajn, sam ne za v spalnico.. Sam zdaj katere? (ker jih je ful s tem imenom-?) A mogoče kdo ve kaj več? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
555 23. marec 2009 Prijavi Deli 23. marec 2009 Money plant ali money tree je drugače Tolstica (Crassula ovata). Njeni okrogli mesnati listi spominjajo na kovance, v teh listih pa rastlina shranjuje vodo, denar pa povezujejo z elementom voda in tako naj bi ta rastlinica spodbujala pritok denarja. Postaviš jo v jugovzhodni del tlorisa stanovanja ali hiše ali sobe ali pisarne... Sam še večjo denarnico si nabavi Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alfonz 30. marec 2009 Prijavi Deli 30. marec 2009 Za spalnico priporočam lepe mlade rožice nekateri jim rečemo tudi mačkice. Citiraj "Del našega časa nam ukradejo, del si ga izprosijo, del, ki ostane, pa se neopazno izgubi." Seneka Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 24. april 2009 Prijavi Deli 24. april 2009 Tkole so odgovorili na moja vprasanja: Vprasanje:Zanima me ali ionizator pusca v okolici saje, kar pomeni, da v obsegu recimo cca. pol metra ostajajo pozitivni ioni, tisti, ki jih spusti oziroma pobere iz zraka ionizator?Oziroma: ce ionizator postavim recimo na policko ob steno, ali bo stena v kratkem casu postala umazana zaradi pozitivnih ionov (siva, crna)?Odgovor:umazanija iz zraka se nabira na vseh površinah, najbolj intenzivno v okolici ionizatorja, kar se pozna kot temne lise. Če ionizator stoji preblizu stene, le-ta res lahko postane črna oziroma siva. Priporočamo, da ga postavite vsaj pol metra stran od stene ali pa steno za ionizatorjem prebarvate z akrilno barvo in tako preprečite, da bi se umazanija lepila na steno. Temu efektu se žal ne da izogniti, vseeno pa bolje da se umazanija iz zraka nalaga v okolico kakor v vaša pljuča. Lep pozdrav, Ionex team.Vprasanje:ali ionizator skoncentrira pozitivne ione na eno mesto oz. cca. pol metra od ionizatorja?pomeni, da jih sicer vdihujemo, a v dosti manj skoncentrirani meri, kot ce se nahajamo v recimo pol metra od ionizatorja?Odgovor:Ionizator ne skoncentira ionov samo na eno mesto, saj se ioni širijo po celem prostoru. Je pa seveda koncetracija ob viru višja, zato astmatikom in alergikom priporočamo, da vdihujejo ob ogljikovi nitki. Za moberitne dodatne informacije in .... Ni vse zlato kar se sveti! * Komentiram: Doma sem ze imel ionizator. Zgodilo se je, da je bil prostor okoli ionizaterja cca. meter stran scasoma sivo-crn od saj oz. pozitivnih ionov, ki jih je skoncentral v nek radij ionizator. Tako je postalo pohistvo, stena in vse kar se je nahajalo v blizini zelo umazano.Jasno, da ne bi potreboval beliti stanovanja vsake pol leta sem ionizator rajsi ukinil. Pojavilo pa se mi je zgornje vprasanje: torej, ce ionizator skoncentrira pozitivne ione (ostanke) na neko tocno oz. radij, potemtakem morda ni primerno, da se v tem radiju kaj dosti nahajamo, pomeni tudi to, da morda v tem radiju ni primerno imeti postelje, saj potemtakem skoncentrirano vdihujemo pozitivne ione, kar je ravno nasprotno od zeljenega. Oziroma se ti nalagajo v nasa pljuca, kakor se recimo na pohistvo ,steno itn.V kolikor pa ioniozatorja ne bi imeli, bi jih sicer tudi, a morda ne v takim skoncentrirani meri! Tako me sedaj zanima, ali je ioniozator primerna zadeva, se posebej, ce ga ne postavimo na primerno mesto, oziroma je lahko primeren le takrat, kadar je postavljen na tako mesto, kjer nam ne bo skodoval oziroma ne bomo v radiju oddanih skoncentriranih pozitivnih ionov.- To je nasprotno od tega kar odgovarjajo, ko pravijo, da se ioni razprsijo oziorma da bi jih tudi sicer vdihnili.Seveda bi jih, toda mislim, da ne v tako veliki in skoncentrirani meri! Dojemam, da gre pri vsej stvari morda predvsem zato, da se pozitivni ioni na nekem mestu skoncentrirajo, kakor na drugem negativni ioni. Morda je to bistvena "umetnost" ionizatorjev? Ali se motim?Kaj mislite o tem? js mam ionizator, ionex. je pa res super napravica,veliko boljši zrak je. http://www.ionex.si/ionizator-ionex.html Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alfonz 25. april 2009 Prijavi Deli 25. april 2009 (popravljeno) Ionizator si lahko izdela vsak sam, če se le malo spozna na spajkanje. Cena doma izdelanega je vsaj desetkrat nižja od kupljenega. Učinek je isti, veliko umazanije v bližini postavitve. Popravljeno 25. april 2009 -> Alfonz Citiraj "Del našega časa nam ukradejo, del si ga izprosijo, del, ki ostane, pa se neopazno izgubi." Seneka Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 13. januar 2010 Prijavi Deli 13. januar 2010 koliksna je jakost delovanja, hrup? ali je med uporabo ponoci motec (svetloba, hrup)?ali lahko uporaljas za izhlapevanje tudi etericna olja?Verjetno imas navedene specifiakcije jakosti? (kolk ionov na kvadratni meter?)Ali pri tvorbi negativnih ionov v zrak oddaja strupen ozon in dušikovih oksidov? na ebayu, kul. Najboljši ionizatorhttp://breathe.si/ super! kaksna je delovna doba aparata? Zivljenjska doba delovanja ionizoranja? Koliko ur? Tkole piše; Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ciko88 8. september 2011 Prijavi Deli 8. september 2011 (popravljeno) Naj povem svoj primer. Pred 2 leti sem kupil ionizator zraka in čutim, da imam ponoči boljši spanec in manj zbujanj. Zadeva se mi zdi zelo zanimiva in učinkovita po mojih občutkih.Pred dobrim mesecem sem na velikem LED zaslonu pred Merkurjem v Celju zasledil še ionizator goriva, pri katerem sem bil na začetku bolj skeptičen. Nato sem obiskal http://www.drius.si, zastopnika za DrionHeat & DrionPower za Slovenijo in se odločil za nakup DrionHeat --> ionizator za oljni gorilec Buderus za ogrevanje hiše.Razultati so bili presenetljivi. Testiral sem, v kolikšnem času se sanitarna voda ogreje ter meril čas delovanja gorilca. Brez DrionHeat je za ogretje sanitarne vode gorilec potreboval dobrih 5 minut, ko sem čez tri dni, ko se je vse ohladilo zadevo zopet testiral, toda tokrat z DrionHeat, je gorilec sanitarno vodo ogrel v presenetljivih 3 minutah. Nad razultatom sem bil pozitivno presenečen. Se pravi, porabil sem za slabe 2 minute manj goriva. Zadevo lahko le priporočam. Popravljeno 8. september 2011 -> Ciko88 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
igipop85 17. maj 2012 Prijavi Deli 17. maj 2012 pozdravljena družba...od usega sranja k ga dobite v trgovinah pa k vm ga ponujajo je najbol d ne uzamete čist nč, škoda denarja in časa za take zadeve...d ne omenjam vašega zdravja...če res kdo želi investirat v svoje zdravje in želi pit najbol prefiltrerano vodo in najkvalitetnejši sistem za čiščenje zraka nej se obrne na CARICO izdelke...jest vem kaj hočm vi se pa sami odločte....ma 10 letno garancijo,ozonator ionizator,10 filtrou...uglavnem nora zadeva.un za vodo pa niti klora niti svinca pa use ostale kemikalije ne spusti skoz...d best se počutm...vidna razlika,v spanju in čez dan....če koga zanima nej mi piše d mu povem kako se dobi....pa nikamor ne rabs hodt dam ti ga prpele in use:) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 18. maj 2012 Prijavi Deli 18. maj 2012 Cene? Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.