Skoči na vsebino

Duhovni ucitelji

tantric

Recommended Posts

Guest Agape

:C: Ego struktura - sestavljanje Negativno­­/Pozitivne polarnosti zavesti, ki obstaja ločeno od Višjega Jaza. Ego ohranja iluzijo ločenosti , z usmerjanjem na dualnost in na scenarij: dobro/slabo.

Eterično telo - nefizično telo - telo duše.

Svobodna volja - izvirno darilo Boga vsakomur in vsaki duši; Svobodna volja vam daje možnost , da lahko storite karkoli si želite, ne glede ali je to za vaše najvišje dobro, ali ni. Oglejte si nazaj Astralno telo (telo poželjenj).

Gaja - duh Zemlje.

Zlata doba - tisto obdobje v Zemljini zgodovini, kjer so civilizacije izkusile premik iz nižjih frekvenc na višje.

Mrežni sistem - elektroenergetska mreža, ki teče skozi in okoli planeta.

Varnostne sile - skupina fizičnih in nefizičnih bitij iz različnih realnosti, ki so se zbrali, da bi vodili in pomagali človeštvu v nadaljnji rasti njegove evolucije.

Zunanji planet - obstaja, ki zajema prostor in se pojavlja izven meja Zemlje.

Slaboumno sočutje - ta pojem uporabljamo, da bi opisali dejanje posameznika ali naše še vedno običajne navade vmešavanja in dajanja pomoči drugim ljudem ne, da bi najprej ugotovili, ali sta naš nasvet in energija sploh primerni. S tem dejanjem preprečujemo posameznikom iti skozi njihove lastne izkušnje in tudi, da bi s tem lahko ojačali. Slaboumno sočutje običajno spremlja tudi velika izguba energije.

Deli na socialnih omrežjih

:C: Ego struktura - sestavljanje Negativno­­/Pozitivne polarnosti zavesti, ki obstaja ločeno od Višjega Jaza. Ego ohranja iluzijo ločenosti , z usmerjanjem na dualnost in na scenarij: dobro/slabo.

Dobro/slabo je le en vidik, v osnovi pa gre za jin/jang teorijo. Ego je torej na delu v vsakem trenutku, ko nekaj sodimo.

folk... pa wi ko da se zajebawate. ko da nočte, da bi wam blo kej jasn :vragec:

ni kle dobro slabo, lepo grdo...

samo takle mamo...

je pa ego ena fajn potuha za izgowore.

ubogi ego... moj d best frend :palec:

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

Guest Agape

tukaj lahko vidiš,kam nas je Ego :vragec: pripeljal..

Bio pozdrav, v četrtek 23.04.09 sem na Bledu poslušal predavanje g.doc.dr.Gorazda Pretnarja-zaposlen na zavodu za varovanje Zdravja Koper -po rodu trmast gorenjc (prijatelj in mikrobiološki raziskovalec g.Antona Komata-oba EKOLOGA)-obisk ni bil prav velik,ker ljudje ne želijo slišat o grozljivki v kateri živimo.Pa začnimo,kaj sem slišal in uspel si zapomnit ... -škropljeni pesticidi pri ogrevanju rose,ko posije sonček- potujejo v oblake in nam brezplačno škropijo našo zemljico,rastine,nas itd -tako,da toliko o Eko-bio Pridelkih-beri bili bio pridelki -mesar Mlinarič prodaja bio klobase....že vrsto let nam zamre paradajz,kumarice in ostalo,ko poškropi nepravi dež... znanstveno so dokazali,da deževnica vsebuje koktel preko 100 pesticidov !!!! Ko v Nemčiji ali kjer koli drugje uporabljajo pesticide-dež pa nam brezplačno opravi škropljenje....in potem ta dež odteče v reke- te pa v morje in v podtalnice tam pa v kuhinjsko pipo.. tako pa je zapisal-povedal Pretnar.. Vse to se dvigne v stratosfero in v oblake in se potem kot padavine vrne nazaj na zemljo. Rastline imajo imunski sistem, to je kutikula, ki je včasih povoskana ali obogatena z drugimi polisaharidi, ki jo varujejo pred okoljem. Ko kapljica dežja, v kateri je bil močan pesticid, pade na solato ali na jabolko, se čez čas posuši, koncentracija pesticida se na tej točki veča, zato se bo naredila mikroskopsko majhna rana. Neprilagojene rastline so po dežju ranjene, vendar mi tega ne opazimo. V naslednjih dneh se tja naselijo glivice in rastline začnejo prezgodnjo razgradnjo. Buče na Štajerskem nikoli niso potrebovale fungicidov, zdaj jih potrebujejo. In pridemo do never ending story, ko zaradi posledic uporabe pesticidov spet škropimo s pesticidi.

Skratka, sodobni človek bi moral zahtevati od države, da redno analizira padavine in poroča, kaj in kje je padlo z dežjem. Nisem še slišal, da bi pri nas inšpektorati za zdravje jemali ljudem po farmah in po tovarnah vzorce krvi in jih analizirali z namenom ugotoviti, ali so v njih pesticidi ali težke kovine.

uporaba sprejev,šamponov,dišečih smrečic-se lahko naslednji dan ugotovi v krvi..Proizvajalec DOVE dodaja DDT v svoje prekrasno zapakirane izdelke...po besedah Pretnarja bodo vložili tožbo v imenu vseh prebivalcev planeta in sesuli DOVE z odškodnino vsem živečim...Komat in Pretnar sta dala pregledat kri-imata veliko prisotnost ddt,ki prehaja v kri skozi umivanje.. (pove Pretnar,da najmanj,kar se mu lahko zgodi je rak na prostati... pesticidi-insekticidi v raznih sprejih za uničevanje insektov (klopi,komarji, mravlje, bolhe, ščurki…) in v šamponih proti lasnim ušem Mnogi proizvajalci zobnih past in mil, ki vsebujejo triklosan, zagotavljajo, da aktivna snov deluje še 12 ur po uporabi, kar pomeni, da nismo izpostavljeni tej snovi samo med umivanjem zob in rok, ampak še precej dlje. zdrava prehrana naj bi bile ribe-vsebujejo pa živo srebro pa še kaj-severni Jadran-znaki izpadanje las v šopih.. včeraj ste verjetno videli na poročilih,da je prepovedano jest školjke,polže in ribe,ki se pasejo po dnu iz našega bratskega jadrana..ker so zastrupljene zaradi neke alge...od česa pa je alga ? sedaj pa naše uboge čebelice,ko naberejo cvetni prah popijejo roso in pesticid ga odložijo v satje in se umaknejo iz panja,ko začutijo,da umirajo,da ne bi okužile sostanovalcev...potem smo pa mi na vrsti z žlico medu v ustih... po besedah Pretnarja imamo genski material za 120 let-ampak že zarodek v začetni fazi dobi strupene primesi in potem ubogi otroci umirajo že v rani mladosti za raki...jetra pri naši starosti 50 let imajo že lahko 75 let... Dejstvo je, da so deklice manj občutljive za vplive pesticidov kot dečki. Na dečke hormonski motilci bolj vplivajo, pesticidi imajo torej na nas nevidne in nečutne vplive že v obdobju razvoja. Ko se iz nekaj celic razvijajo naši možgani, je mogoče s hormonskimi motilci vplivati na človekov razvoj. Naši otroci bodo postajali drugačni, kot smo mi. Ni nujno, da je to tako opazno, da bi rekli, da so nenormalni. Pesticidom pripisujejo vpliv na hiperaktivnost, pri kateri so otroci popolnoma normalni, niso pa sposobni biti dalj časa zbrani. tako da, STRUP JE STRUP-NI VARNIH DOZ-samo ministrstva so jih postavila,da trgovina lahko še laufa... http://209.85.129.132/search?q=cache:E9XMg...lient=firefox-a http://www.pesticidi.net/pdf/To_se_spijemo_pa_gremo.pdf http://www.pesticidi.net/opesticidih/zanim..._pesticidih.asp http://209.85.129.132/search?q=cache:yZ8_-...lient=firefox-a g.Pretnar ali g.Komat se z veseljem odzoveta na predavanje z vprašanji-samo povabiti jih je treba.... moj nasvet -skrbite za duševno zdravje-dušo,ker toksični odpadek-telo ostane na zemlji.. Ostane nam le še priklopit se na Božjo mano-prano,kar nam delno uspeva-treba bo pa 100 % koristit to edino pravo -čisto energijo. Zmaga v življenju je umret v starosti, v svoji postelji in to zdrav-pa srečno. poskušal sem ostat čim bolj pozitiven-vi pa po želji tipka delete ali pa posredujte prijateljem-mogoče sovražnikom ););) vsi smo pod istim nebom. takle pa imajo v Raju http://www.kam.soltek.de/viewtopic.php?f=28&t=767 http://www.trebnik.com/nasveti.php hvala Pretnarju in Komatu,ki vstrajata na poti osveščanja....žal ni odziva množic,da bi lahko ustavili to morijo.. om an

Slaboumno sočutje - ta pojem uporabljamo, da bi opisali dejanje posameznika ali naše še vedno običajne navade vmešavanja in dajanja pomoči drugim ljudem ne, da bi najprej ugotovili, ali sta naš nasvet in energija sploh primerni. S tem dejanjem preprečujemo posameznikom iti skozi njihove lastne izkušnje in tudi, da bi s tem lahko ojačali. Slaboumno sočutje običajno spremlja tudi velika izguba energije.

lepo pozdravljen Agape

tole je malce tako...no ja -čudno....Tole slaboumno sočutje... je zraslo na katerem zaljniku? Če je na tvojem, potem ga očitno sam nisi sposoben, ne občutiti, ne izražati. Malce sem prebral tvoje komentarje...po eni strani se usmerjaš v realizacijo človeka popolnoma skozi duhovni princip, po drugi strani pa izražaš s svojo "enostavno " prizemljenostjo -kar si svetoval v neki temi- veliko mere agresije, nestrpnosti, ortodoksno zavestni-ego izvorno individualnost, torej -skratka- ničesar ti ne štima...Zadnje čase bolj malo berem tale forum, kar niti ni čudno....Govoriš o mati Merri, o Brunu...itd...obenem pa tvoje misli, tvoja čustva..tvoj izraz -so tako daleč,. da bi lahko začel kar z veroukom....Ko že govorimo o izražanju osebnega mnenja, seveda..vsakdo ima to pravico, ti, jaz, itd...samo tvoje izraze enostavno ne razumem../ verjetno mlatim prazno slamo, kot si opisal v neki temi o debati med obiskovalci foruma/ -najbrž moja stopnja razumevanja ni še tako visoko...verjetno...

No sedaj bi pa podal še svoje mnenje o temle kar sem izpostavil- o SLABOUMNEM sočutju...Ta tvoja razlaga me spominja na človeka, ki je farbenblint pa ima seveda tudi v krogu slikarjev kaj povedati...in pove- da je vsakršno razglabljanje o barvah popolnoma odveč ,ker so barve naša projekcija, predstav, pa lahko do medicinskega dojemanja števila barvo določljivih receptorjev itd...

Hotel sem le reči, da težko sprejemam tvojo sodbo o nečem, kar mislim, da niti nisi izkusil, razloge poznaš ti...tudi jaz, če sem natančen, vendar ne bi o tem...niti tega čustva trenutno nisi sposoben ne občutiti, ne izraziti, si ga pač zaradi svojega vcepljenega objektivno pridobljenega pravila -privzetega- povsem odstavil na drug tir, slepi, bi se lahko izrazil ...Navadno se ne spuščam ravno na osebni nivo, ker forumi naj verjetno ne bi bilo za to, vendar me je tole tvoje / in velika večina ostalih tvojih komentarjev/ piojasnilo in definicija- slaboumnega sočutja ...malce pretreslo...in mi vzbudilo sočutje zate..zato sem se oglasil... sicer pa ne zameri- pač moji občutki ob branju tvojih komentarjev..in sem izrazil svoje mnenje..

O egu je bilo pa v drugih temah toliko opisanega, da je brez smiselno...očitno ne poznaš in se ne zavedaš funkcije, niti potreb, ne pogojenosti, ne povezave, ne vpliva ega ...pač tvoj pogled..sprejemljivo kot vsak drugi...

Lepo bodi xvrtcx

Matjaž

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Guest Agape

x:)x vsak po svoje Boga moli,umetost je biti prizemljen in dušno bitje

če te nekaj vrže iz tira-pomeni,da si srečal ogledalo-ego-učitelja

zdej pa še malo verouka...

ni moje stvarenje-mi je pa zelo všeč-tako da delim z vami...

PESEM

Pokleknil sem, da molil bi, a molil nisem dolgo, preveč me dela je čakalo.

Sem hitro moral delati,

račune štir´ bo kmalu treba plâčati.

Zato pokleknil sem,

zdrdral molitev, nato pa hitro vstal.

Dolžnost krščansko sem opravil

in duša v zadovoljstvu naj počiva.

Ves ljubi dan bilo ni časa,

da širil jaz besede bi veselja.

Bilo ni časa,

da prijateljem govoril bi o Bogu.

Se bal sem, da smejali bi se mi.

Ni časa, ni časa,

za delati imam še toliko stvari.

Ni časa, ki bi namenil ga

za duše ki so v stiski

in tako je šlo vsak dan, do časa, časa smrti.

Prišel sem pred Boga

in stal pred njim sem žalostno ga zroč.

V rokah Boga sem videl knjigo,

to knjiga je bila življenja.

Ozrl vanjo Bog se je, rekoč:

»O tebi nič ne piše.

Nekoč hotél sem tvoje vpisati ime,

a žal bilo ni časa«.

Torej imaš čas da nadaljujeva?

BOG TE BLAGOSLÔVI!

Nekoč je živel človek z imenom George Thomas. Bil je pastor v malem mestecu New England.

Na velikonočno jutro je v cerkev prinesel zarjavelo in obtolčeno staro ptičjo kletko in jo postavil na prižnico.

Oči navzočih so se zazrle v kletko in kakor v odgovor na to, je pastor začel govoriti…

»Ko sem včeraj šel skozi mesto, sem zagledal mladega fanta, ki je nosil tole ptičjo kletko. Na dnu kletke je imel tri drobne ptičke, ki so drgetali od mraza in strahu.

Ustavil sem fanta in ga vprašal: »Kaj imaš tu, sinko?« »Samo nekaj starih ptičev,« je odgovoril. »In kaj boš storil z njimi?« sem ga vprašal. »Nesel jih bom domov in se z njimi zabaval,« mi je odvrnil. »Dražil jih bom in jim potrgal perje, da se bodo tepli med seboj. Zares se bom imel fino.« »Ampak slej ko prej se boš naveličal. In kaj boš storil potem?« »Oh, imam nekaj mačkov. Njim jih bom vrgel.« Pastor je za nekaj trenutkov obmolknil. »Koliko hočeš za te ptiče, sinko?« »Hm??!!! Zakaj pa bi sploh hoteli imeti te ptiče, gospod. Saj so samo navadni poljski ptiči. Nič ne pojejo in niti lepi niso!« »Koliko?« je pastor še enkrat vprašal. Fant je pogledal pastorja če ni malce trčen in rekel »10 dolarjev?«

Pastor je segel v žep in vzel deset dolarski bankovec, ter ga dal fantu. Trenutek zatem fanta ni bilo več.

Pastor je vzel kletko in jo nežno odnesel na konec ulice kjer je bilo drevo in nekaj trave.

Postavil je kletko na tla, odprl vrata in jo nežno potresel, da so ptiči odleteli na svobodo.

Tako je pojasnil zakaj ima prazno ptičjo kletko na prižnici, nato pa je pastor začel pripovedovati naslednjo zgodbo:

Nekega dne sta se pogovarjala satan in Jezus. Satan se je ravno vrnil z édenskega vrta ter se veselil in širokoustil: »Tam spodaj sem ravnokar ujel svet, poln ljudi. Naredil sem past in nastavil vabo, ki se ji ne bodo mogli upreti!«

»In kaj boš storil z njimi?« ga je vprašal Jezus.

Satan je odvrnil: »Zares se bom imel fino. Naučil jih bom kako naj se najprej poročijo in nato ločijo, kako naj sovražijo in izrabljajo drug drugega, učil jih bom popivati, kaditi in preklinjati. Naučil jih bom kako naj izumijo puške in bombe in se pobijajo med seboj. Zares se bom zabaval!«

»In kaj boš storil potem ko se boš naveličal?« ga je vprašal Jezus. »Pobil jih bom,« je ponosno dejal satan.

»Koliko hočeš zanje?« ga je vprašal Jezus. »Zakaj pa bi sploh hotel imeti te ljudi, saj sploh niso dobri. Ti bi jih rešil, oni pa bi te v zahvalo še sovražili. Pljuvali bi vate, te preklinjali in te ubili. Saj menda nočeš imeti takih ljudi!«

»Koliko?« je Jezus še enkrat vprašal.

Satan je pogledal Jezusa in mu posmehljivo rekel: »Tvojo kri, tvoje solze in tvoje življenje.«

Jezus je dejal: »NAJ BO!«. In potem je plačal ceno – za nas je umrl na križu!!!

Pastor je dvignil ptičjo kletko, odprl vratca in nato odkorakal s prižnice. :2src:

Kakšen naj bi bil učitelj,pa še duhovni zraven? Hmm...sladek kot med....tak na katerega se samo lepiš lahko ,poln ljubezni,sreče,prave sreče.

Duhovni učitelj ti posreduje tisto energijo,ki jo dobro prepoznaš kot čisto,brez ega,do katere lahko pride vsak,prav vsak od nas.Vsi smo prevodniki:)

Meni pomeni se ozvočit,se sinhronizirat,da lahko padem v nevtralnost,zavedanje.Srečanje z nekom,ki je v kontaktu s seboj je meni kar pomembno,pa ne nujno,..ampak me na nek način "spovne" kdo v resnici sem,kaj je naša prava resnica.Tale teči gor in dol iz službe v trgovino,je tako tako:):):)Družba je spet neko narekovanje,...vsi nam narekujejo kdo MORAMO bit,kaj je prav in kaj ne,ko pa vse kar rabimo že imamo in to brez nič,brez prosit.Tako enostavno je,da je včasih težko ločit med družbo in notranjim mirom.S tem se ukvarjam zdaj,premostiti moje notranje z zunanjim. xsrcx

• 3 months later...
nekdo mi je danes postavil vprašanje : katero magijo pa učiš ? kakšne vrste , iz kerga konca ? in odvrnil sem mu : EDINO ! spravim te iz tvoje buče ne glede na to kaka vrsta sranja je v njej , pa iz kerga konca

in kakšen odgovor si mu s tem dal? edino? ta odgovor mu je lahko kaj pomagal edino v primeru, da razume kaj ti pojmuješ pod "edino magijo". To je tvoja besedna zveza, tvoj koncept - če ne (znaš) razložiš kaj ti vidiš pod tem pojmom, si rekal isto, kot če bi rekel "mavrično magijo" ali "cigu migu"... razen, če so tvoji odgovori sami sebi namen, oz. odgovarjaš "sebi".

če že uporabljaš besedo "magija", se poskušaj zavedati, da se je v vsej zgodovini te besede, ta beseda uporabljala na različne načine, v različnih kontekstih je pomenila različne stvari. magija, magika, besede besede, vsakomur je neka beseda pomenila, včasih posamezniku, včasih kolektivni zavesti - je še vedno zgolj beseda, koncept, pripomoček za izmenjavo mnenj v obliki, kot "poskušaš" svoje vedenje/znanje predstavljati drugim (na tem forumu).

--==[ x X x ]==--

Gu« pomeni tema in »Ru« pomeni svetloba. Guru (duhovni učitelj) s svetlobo prežene temo in podari modrost, ki izkorenini nevednost.

»Gu« pomeni tudi tistega, ki je nad vsemi lastnostmi (gunathitha) in »Ru« pomeni tistega, ki je presegel fizično obliko (rupavardžitha).

Ne iščite duhovnih učiteljev v človeški podobi, ne glede na njihov sloves, saj tudi njih omejujejo lastnosti, ki so jih razvili in še vedno potrebujejo božansko podobo, da bi si lahko predstavljali resničnost. Če so oni sami omejeni, kako naj potemtakem vas poučujejo o neomejenem Bogu? V molitvi se obrnite na božanskost, ki presega vse stvari oziroma molite k Bogu v sebi, da se vam razkrije. Božanskost, ki je v vas sprejmite za svojega duhovnega učitelja in le-ta vas bo razsvetlila.

Številni,ki jih danes imajo za duhovne učitelje,šepetajo mantre-svete formule na uho nato pa iztegujejo roko po denarju.Plačilo pričakujejo za vse kar storijo.Taki učitelji samo škodujejo in nikogar ne razsvetljujejo.Resnični duhovni učitelj je kot očesni kirurg,ki odstrani mreno z bolnikovega očesa in mu popravi vid.Duhovni učitelj bi moral odstraniti tančico nevednosti in navezanosti,ki zamegljuje pogled učenca ter obnoviti njegovo prirojeno duhovno videnje.

Pravi učitelj je tisti,ki vam govori o vseprisotnosti Boga in ne tisti,ki vam obljublja odrešitev,če položite svoje denarnice k njegovim nogam.Naj vas ne zavedejo ti posvetni ljudje,ki so polni pohlepa in sebičnosti.Molite Bogu naj razsvetlivaš um, prebudi vaš razum in postane vaš učitelj.Zagotovo vas bo vodil in to z oltarja vašega lastnega srca. xDDx

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Budalasti ljudje vidijo v Guruju navadnega cloveka. Inteligenten clovek vidi v njemu boga. Guru je Brahman.

:vio:

Je ravno obratno... :inocent: x:Dx

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Naj bo...

Brahman je Guru.

Sta zdaj zadovoljna?

Ja... x:Dx :palec:

Dokazal si kam spadaš... :inocent: :vio:

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Budalasti ljudje vidijo v Guruju navadnega cloveka. Inteligenten clovek vidi v njemu boga. Guru je Brahman.

najbl pošten je boh potalou pamet. usak zase misl, da jo ima najweč.

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

Eni pa vidijo boga v vsakemu bitju in celo v kamnu.

Kaj je takim guru - če sploh kaj?

Eni pa vidijo boga v vsakemu bitju in celo v kamnu.

Kaj je takim guru - če sploh kaj?

nadzavestnost gurujev je najbolj vsakdanja stvar...ki je ljudje nočemo razumet in sprejet x:Dx ker nas je strah da bo naš ego oškodavan...glede svoje vsepomembnosti x:Dx

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...