free 17. februar 2009 Prijavi Deli 17. februar 2009 Presenecas! - Pises lahko celo mirno, brez reagiranja Skoda da tvoja tolerantnost do drugace mislecih ni sirsa tudi v drugih temah. Pravzaprav, ko ravno o tolerantnosti govorim(o)... mar ni ravno ta nek pokazatelj sirine cloveka, njegovega razumevanja in odvezanosti od prepricanj, ter dopuscanju, da imajo drugi svojo vero, boga, prepricanja, ob tem pa ostane neprizadet, mocen v svoji veri, itn? Kar se debate o duhovnih učiteljih tiče, je najboljše da vsak predstavi svoje argumente na miren način, pa naj si vsak potem odgovori po svoje ali so duhovni učitelji potrebni za dosego rasvetljenja ali pa ne. Debata o duhovnih učiteljih se lahko kmalu sprevrže v debato o tem, kaj je bilo prej kokoš ali jajce. En bo trdil, da če prideš v tujo deželo moraš vedno vprašati za pot nekoga, ki pozna teren, drugi pa bo trdil, da s dobrim zemljvidom in kompasom, GPS ali garminom v sedanjem času vedno prideš na cilj. Potem bo prvi rekel, da stvari niso tako enostavne, saj se pisati sam ne moreš naučiti pa tudi računati ne, vsaj brez navdiha nekoga. Potem bo spet drugi rekel, da so svetnice in svetniki pustili dovolj natančen zemljevid, da jih bo vsak, ki se ga bo potrudil brati lahko našel. In tako v neskončnost. Kaj naj če rečem, ALLAH VE Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantric 17. februar 2009 Avtor Prijavi Deli 17. februar 2009 Ucitelj mora ucenca na gobec, drugac je navaden sarlatan. Mora ga strest, zbrcat, oklofutat in ponizat. Mora mu ubiti ego.Ko gledam ucitelje, ki ujckajo svoje ucence samo zato da si hranijo Jaz. Je to podobno burleski. Vsi si pomagajo "lepo ziveti" namesto, da bi se vrgli v ogenj in zgoreli. Duhovni ucitelj mora bit morilec. Morilec ucencevega Ega. Citiraj Om hrim aim hrim Om Sarasvatyai namah Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brusnica 17. februar 2009 Prijavi Deli 17. februar 2009 Ucitelj mora ucenca na gobec, drugac je navaden sarlatan. Mora ga strest, zbrcat, oklofutat in ponizat. Mora mu ubiti ego.Ko gledam ucitelje, ki ujckajo svoje ucence samo zato da si hranijo Jaz. Je to podobno burleski. Vsi si pomagajo "lepo ziveti" namesto, da bi se vrgli v ogenj in zgoreli. Duhovni ucitelj mora bit morilec. Morilec ucencevega Ega. uuuouuu!!! haršš Citiraj Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.Nelson Mandela Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dayo 17. februar 2009 Prijavi Deli 17. februar 2009 Ucitelj mora ucenca na gobec, drugac je navaden sarlatan. Mora ga strest, zbrcat, oklofutat in ponizat. Mora mu ubiti ego.Ko gledam ucitelje, ki ujckajo svoje ucence samo zato da si hranijo Jaz. Je to podobno burleski. Vsi si pomagajo "lepo ziveti" namesto, da bi se vrgli v ogenj in zgoreli. Duhovni ucitelj mora bit morilec. Morilec ucencevega Ega.To je ena od metod. Ni primerna za vsakogar.Ego treba razkrojit v širši duhovni zavesti; težko to narest na silo. Imho. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 18. februar 2009 Prijavi Deli 18. februar 2009 Ljudje govorijo o uciteljih in nekih prepricanjih o tem kako naj bi izgledalo neko ucenje, nek odnos.Vecina tega verjetno prihaja iz knjig, prepricanj, filmov, zelja itn.To je lahko dalec od realnosti tega kar vecina ljudi tukaj realno zivi.V realnosti ima vecina ljudi malo energije. Se ne ukvarja z meditacijo, niti z nekim subtilnejsim delom na sebi. Vecina je tudi precej telesno zapackana, neociscena. Ceprav mnogi mislijo, kako "posebni" so. Mnogi pricakujejo velikega ucitelja, a niso pripravljeni sprejeti veliko svetlobe!In ce bi jo ze sprejeli, jo ne bi znali primerno uporabiti!Zato sta Potreba po ucitelju in Zelja po ucitelju med seboj lahko precej razlicni! Seveda vsi dobivamo na pot ucitelje. V takih okoliscinah je pac nivo ucenja primeren temu kar se moramo nauciti. Veckrat je to dajanje, sprejemanje ali ucenje skozi neke odnose, brezpogojno delo in ljubezen do samega sebe ter drugih, odvezanosti od prepricanj, itn... nekaj nas ucijo starsi, nekaj partner, sodelavci, razne skupine, prijatelji, ljudje ... Najvec dela ima menda clovestvo na nivoju custev (ezotrericno trebusna cakra). Tipicen "dokaz" zato je recimo vecina forumov, tisto kar se najvec gleda na tv, za kar gre najvec denarja, itn Ni treba kaj dosti meditirat da vidimo kje so najvecje tezave clovestva, kajti ce pogledamo clovekov odnos do narave, okolja lahko vidimo dovolj, kje je potrebno najvec dela. Clovestvo kot celota ne more naprej, brez da v vecji meri osvojimo in spremenimo sedanji odnos in nacine.Dokler se ukvarjamo s tako banalnimi osebnostnimi problemi, kot jih je videti skozi nasa zivljenja, predvsem v vsakodnevnih odnosih, izpadejo neka prepricanja o " Ucitelju", precej iluzorna ali sanjska. Namisljena. Dokler se ne bomo naucili hoditi, ne bomo znali teci! Da pa bi znali dobro teci, potrebujemo veliko moci, izurjenosti, pripravljenosti, treningov, itn.Da pa bomo imeli moznost trenirati, pa potrebujemo ta planet in okolje, ter primerne odnose v druzbi v kateri se bomo lahko normalno razvijali. Morda ima vecina nas nalogo predvsem da pomagamo tistim ki prihajajo, tudi na nacin, da ohranimo ta planet v stanju da se bodo tudi oni lahko razvijali! Preprican sem, da nam "Ucitelji" pri tem pomagajo!Moda je to nase resnicno Ucenje.Verjetno dosti bolj kot v nasi namisljeni predstavi o tem kako posebni smo in kako bomo zato dobili samo nasega posebnega Ucitelja. Ceprou, izjeme so vedno, z razlogom! Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 18. februar 2009 Prijavi Deli 18. februar 2009 Ucitelj mora ucenca na gobec, drugac je navaden sarlatan. Mora ga strest, zbrcat, oklofutat in ponizat. Mora mu ubiti ego.Ko gledam ucitelje, ki ujckajo svoje ucence samo zato da si hranijo Jaz. Je to podobno burleski. Vsi si pomagajo "lepo ziveti" namesto, da bi se vrgli v ogenj in zgoreli. Duhovni ucitelj mora bit morilec. Morilec ucencevega Ega. Sam sem sicer pristas mnenja, da je treba ego vzgajati, ne ubiti. Ampak metode, o kakrsnih govoris, je v enem obdobju uporabljal Gurdieff. Njegovi ucenci so bili predvsem plemici in drugi bogati Rusi. Najprej jih je nagonil na trznico prodajat solato ipd. In tudi kasneje je bil zelo rigorozen - nihce ni smel nicesar narediti po svoji, ampak le po njegovi glavi. Folk je bil recimo v bazenu, ki se je polnil z vodo. Voda mu je pocasi prisla cez glavo, a ven sio sel lahko takrat, ko je to dovolil on - ce si sel ven prej, nisi vec smel biti njegov ucenec. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 18. februar 2009 Prijavi Deli 18. februar 2009 Ucitelj mora ucenca na gobec, drugac je navaden sarlatan. Mora ga strest, zbrcat, oklofutat in ponizat. Mora mu ubiti ego.Ko gledam ucitelje, ki ujckajo svoje ucence samo zato da si hranijo Jaz. Je to podobno burleski. Vsi si pomagajo "lepo ziveti" namesto, da bi se vrgli v ogenj in zgoreli. Duhovni ucitelj mora bit morilec. Morilec ucencevega Ega. Sicer pa ko v resnici srečamo takega človeka, ga takoj napademo, da nam vsiljuje svoja prepričanja, da je šarlatan, da je neuravnovešen, da skrbi samo zase, da ga briga samo to, kako bi izkoristil druge, da je nasilen, da ni duhoven, da je psihično nestabilen ... in se raje skrivamo v "varnih" klubih ujčkajočih bleferjev, ki se nas nikoli ne lotijo osebno, ki nas nosijo v rokavicah, in nas uspavajo z mentalnimi prepričanji o nenasilju, pozitivnem mišljenju, angelih, prepuščanju življenju, kritični masi (ja, masa bo vse storila, samo da meni ni treba ničesar!), o neki zdaj moderni "Skrivnosti", pa o tem, da je vse Eno, vseeno in vse relativno itd. itd., kolikor ima kdo domišljije. Kot je nekdo dejal: "Ignoranca je blaženost." Zame je duhovni učitelj tist, ki je delo na samem sebi že oddelal. Tist, ki še dela na samem sebi, je še iskalec - sadhak. Imho.Tudi prosvetljeni delajo naprej na sebi. Razvoj se ne ustavi. Hmm vzgoja ega Sem gledala včeraj oddajo Preverjeno. Vzgoja otrok. Da se starši bojijo lastnih otrok??Nosorog tvoje metode so mi postale izredno všeč. Nek določen red in disciplina tud morata bit!Torej: a potrebujemo učitelje ali ne? Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 18. februar 2009 Prijavi Deli 18. februar 2009 Učitelje ja, duhovne učitelje odvisno kak, kje, ... po želji posameznika.Če se posameznik ne bo sam zavestno odločil za duhovno pot potem ga lahko uči ''navečji mojster''in je vprašanje kaj bo ali če sploh bo kak rezltat. (?)Zakaj pa ločuješ "duhovne učitelje" in "učitelje"?Seveda, bistvena je izbira, od-ločitev posameznika za duhovni, življenjski razvoj. Sem želela prej omenit, da bi se navezala na, da smo temo o otrocih že imeli.Učitelje za otroke in mladino rabimo za red v družbi. To je v prvi vrsti, potem imajo posamezniki možnost proste izbire duhovnega.Tudi 99% odraslih potrebuje učitelje za red v družbi. Zato pa imamo tako razsuto stanje na planetu. Ena izmed največjih napak ljudi je, da mislijo, da so odrasli, ko končajo določeno šolanje, izobraževanje in ko so stari določeno število let. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dayo 18. februar 2009 Prijavi Deli 18. februar 2009 Sam sem sicer pristas mnenja, da je treba ego vzgajati, ne ubiti. Ampak metode, o kakrsnih govoris, je v enem obdobju uporabljal Gurdieff. Njegovi ucenci so bili predvsem plemici in drugi bogati Rusi. Najprej jih je nagonil na trznico prodajat solato ipd. In tudi kasneje je bil zelo rigorozen - nihce ni smel nicesar narediti po svoji, ampak le po njegovi glavi. Folk je bil recimo v bazenu, ki se je polnil z vodo. Voda mu je pocasi prisla cez glavo, a ven sio sel lahko takrat, ko je to dovolil on - ce si sel ven prej, nisi vec smel biti njegov ucenec.Kolkr vem, je Gurdieff velik ljudi predvsem zjebal, da niso bli za nobeno rabo več, ne materialno, ne duhovno Tudi prosvetljeni delajo naprej na sebi. Razvoj se ne ustavi.Se popolnoma strinjam. Z "delom na sebi" sem mel bolj v mislih, delanje na sebi še v okviru svojega malega ega in svojih malih dramic. S tem se "razsvetljeni" pač ne ukvarja več. Njegov razvoj je iz luči v še večjo in močnejšo luč. Torej: a potrebujemo učitelje ali ne?Vsekakor. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 18. februar 2009 Prijavi Deli 18. februar 2009 Hmm vzgoja ega Sem gledala včeraj oddajo Preverjeno. Vzgoja otrok. Da se starši bojijo lastnih otrok??Nosorog tvoje metode so mi postale izredno všeč. Nek določen red in disciplina tud morata bit!Ta, zadnji prispevek sem gledal tudi jaz. Dol s permisivno vzgojo! Authority rules x!x Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 18. februar 2009 Prijavi Deli 18. februar 2009 Ucitelj mora ucenca na gobec, drugac je navaden sarlatan. Mora ga strest, zbrcat, oklofutat in ponizat. Mora mu ubiti ego.Ko gledam ucitelje, ki ujckajo svoje ucence samo zato da si hranijo Jaz. Je to podobno burleski. Vsi si pomagajo "lepo ziveti" namesto, da bi se vrgli v ogenj in zgoreli. Duhovni ucitelj mora bit morilec. Morilec ucencevega Ega. O Tantric /al pa kakšen, ki je dal palec temu pisanju/ A lahko tole, kar si napisal, mal razložiš. Sploh tole o poniževanju. In še blj o ubijanju ega. Mislm, kako naj bi to zgledal. Super bi blo, če bi lahko proces opisal s primerom. Konkretnim, če se le da. Hvala. Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 18. februar 2009 Prijavi Deli 18. februar 2009 O Tantric /al pa kakšen, ki je dal palec temu pisanju/ A lahko tole, kar si napisal, mal razložiš. Sploh tole o poniževanju. In še blj o ubijanju ega. Mislm, kako naj bi to zgledal. Super bi blo, če bi lahko proces opisal s primerom. Konkretnim, če se le da. Hvala. Če te že zanima, iz gole radovednosti predvidevam, je kar dobro opisano v Čarovnikovem vajencu. Saj je gotovo še kje, ampak se spomnem samo na tega, tako na hitro ... Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 18. februar 2009 Prijavi Deli 18. februar 2009 Če te že zanima, iz gole radovednosti predvidevam, je kar dobro opisano v Čarovnikovem vajencu. Saj je gotovo še kje, ampak se spomnem samo na tega, tako na hitro ... Seveda sem radoveden, ne pa golo radoveden. Dobr, da si omenu to knjigo. Sem jo bral že velik let nazaj, tko da se ne spomnim detajlov, ampak če bi jo doživljal kot poniževanje in ubijanje, bi si to zapomnil. Zapomnil sem si pa nekej druzga. Kako mu je duhovni učitelj pomagal skozi vsakdanja običajna posvetna opravila odkrivat sebe in s tem preobražat njegove vrednote, porive, skratka, njegov "ego" skoz istočasno spoznavanje, da je duhovnost živetje življenja v zavedanju in pozornosti na vsak trenutek, vsako početje, vsakega človeka, vsako stvar in seveda samega sebe ter da je pravi duhovni učitelj življenje samo z vsakim trenutkom, dogodkom, stvarjo, človekom. Mrbit, mrbit manjka v tej knjigi /nisem ziher, ker se res ne spomnim detajlov/ več poudarka na iskanju vzrokov za tako avtorjevo vedenje. Tko da se mi zdi zgodba knjige kt nezaključen krog. Manjka razsvetljenje. Hec. Manjka sprejetje egota kt nekej, kar je njegov sestavni del in kt tak...dober. A sem si dobr zapomnu, Alan? Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dayo 18. februar 2009 Prijavi Deli 18. februar 2009 Če te že zanima, iz gole radovednosti predvidevam, je kar dobro opisano v Čarovnikovem vajencu. Saj je gotovo še kje, ampak se spomnem samo na tega, tako na hitro ...Pa ta knjiga je izmišljena zgodbica, ne?Poleg tega, kolkr se spomnim, avtorja nobena od tistih metod ni pripeljala v kako duhovno realizacijo... Uma ali ega pač ne moreš ubit tko, da človeka enkrat z dilo po betici užgeš. Če ne bi bli že vsi street-fighterji razsvetljeni.Jogini bi rekel, da so potrebna leta in desetletja duhovne prakse za presedlanje v zavest brez ega in uma. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 18. februar 2009 Prijavi Deli 18. februar 2009 Preveč resno je vzel Flisarjevo delo: Čarovnikov vajenechttp://www.ednevnik.si/album.php?u=Boris&a...amp;up_id=33035Debata je bila tulehttp://www.svet-je-lep.com/phorum/read.php...t=12794&v=fBlog zapis tulehttp://www.rtvslo.si/blog/m-i-r-a-n-mir-n/...nizko-pade/1182 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 18. februar 2009 Prijavi Deli 18. februar 2009 Seveda sem radoveden, ne pa golo radoveden. Dobr, da si omenu to knjigo. Sem jo bral že velik let nazaj, tko da se ne spomnim detajlov, ampak če bi jo doživljal kot poniževanje in ubijanje, bi si to zapomnil. Zapomnil sem si pa nekej druzga. Kako mu je duhovni učitelj pomagal skozi vsakdanja običajna posvetna opravila odkrivat sebe in s tem preobražat njegove vrednote, porive, skratka, njegov "ego" skoz istočasno spoznavanje, da je duhovnost živetje življenja v zavedanju in pozornosti na vsak trenutek, vsako početje, vsakega človeka, vsako stvar in seveda samega sebe ter da je pravi duhovni učitelj življenje samo z vsakim trenutkom, dogodkom, stvarjo, človekom. Mrbit, mrbit manjka v tej knjigi /nisem ziher, ker se res ne spomnim detajlov/ več poudarka na iskanju vzrokov za tako avtorjevo vedenje. Tko da se mi zdi zgodba knjige kt nezaključen krog. Manjka razsvetljenje. Hec. Manjka sprejetje egota kt nekej, kar je njegov sestavni del in kt tak...dober. A sem si dobr zapomnu, Alan? Sem si tudi jaz tako zapomnil. Ampak je bilo je tudi poniževanje in ubijanje. Pa ne njega, učenca, temveč njegovih predstav, prepričanj, filozofiranja ipd. Kar je neresničnega, mora odpasti, da lahko učenec zraste. Je pa res manjkalo prosvetljenje, ker, kolikor lahko zaznam, Flisar ni prosvetljen. Pa ta knjiga je izmišljena zgodbica, ne?Poleg tega, kolkr se spomnim, avtorja nobena od tistih metod ni pripeljala v kako duhovno realizacijo...Baje je zgodba resnična, kot pravi avtor in drugi, ki so govorili z njim. Realizacije pa ni videti, ker je konec koncev bil tudi premalo časa s tistim učiteljem. Pa tudi čas ne bi bil problem, če bi bil totalno predan, da bi v tistem kratkem času opravil preobrazbo. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 20. februar 2009 Prijavi Deli 20. februar 2009 Biti samemu sebi duhovni učitelji (pa tudi učitelj česa drugega) je tako, kot da bi se iz sedečega položaja dvignil v stoječega, tako da se primeš za lastne lase in potegneš gor. Ravno to oziroma tako prepričanje je tisto kar mene moti pri tem.Da ne moreš biti sam sebi duhovni učitelj, da ne moreš sam sebe duhovno dvignit.Dokaz?Tisti primer je dobesedno za "lase privlečen"... Ker se postavlja vprašanje - kdo je bil učiteljev učitelj?In učitelj od učiteljevega učitelja?Kdo je bil prvi?Ker nekdo je BIL prvi.In ta prvi ni imel učitelja.Torej - če je lahko on, zakaj drugi ne bi mogli?Zna kdo to pojasnit?Samo ne mi spet s kakšnimi abotnimi primerjavami z mehaniki ali kaj podobnega.Glava oz. um ni avtomobilski motor. Ne trdim da so učitelji - duhovni ali kakršnikoli drugi - nepotrebni.Ampak do zdaj me še nihče ni prepričal da se ne da brez njih doseči istega kot z njimi.Zame je to samo stvar izbire poti - lažje ali težje.Kakor komu paše... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayan 20. februar 2009 Prijavi Deli 20. februar 2009 Ni čisto mimo, ko rečemo, da je največji in najboljši učitelj Življenje. No, eni pravijo, da je Smrt tista največja učiteljica. Men je smrt življenje v bistvu. Kakšen pa naj bi bil učitelj, tu si pa sam v tem kakšen boš do tega vmes kakšno naj bi bi bilo življenje in kakšno dejansko je... Citiraj ~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 20. februar 2009 Prijavi Deli 20. februar 2009 Ravno to oziroma tako prepričanje je tisto kar mene moti pri tem.Da ne moreš biti sam sebi duhovni učitelj, da ne moreš sam sebe duhovno dvignit.Dokaz?Tisti primer je dobesedno za "lase privlečen"... Ker se postavlja vprašanje - kdo je bil učiteljev učitelj?In učitelj od učiteljevega učitelja?Kdo je bil prvi?Ker nekdo je BIL prvi.In ta prvi ni imel učitelja.Torej - če je lahko on, zakaj drugi ne bi mogli?Zna kdo to pojasnit?Samo ne mi spet s kakšnimi abotnimi primerjavami z mehaniki ali kaj podobnega.Glava oz. um ni avtomobilski motor. Ne trdim da so učitelji - duhovni ali kakršnikoli drugi - nepotrebni.Ampak do zdaj me še nihče ni prepričal da se ne da brez njih doseči istega kot z njimi.Zame je to samo stvar izbire poti - lažje ali težje.Kakor komu paše... Jst pa mislm da ne. Gotov da ima vsak človk svojo kreativnost, se mi pa zdi tud, da je nima noben živeči tolk, da bi lahko v popolni izoliranosti dosegel enak nivo kt tist, ki mu je dosegljivo vse znanje in izkušnje vseh preteklih in sedanjih rodov tu in sedaj in seveda socialni stik z okoljem. Pravzaprav clo mislm, da človek, ki bi ga dal v popolno osamo že ob rojstvu in mu zagotovil samo hrano, vodo in ustrezno temperaturo, ga pa izoliral od vsakega stika z okoljem, sploh nima šans, da bi preživel. Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 20. februar 2009 Prijavi Deli 20. februar 2009 Učenju izogniti se ne moremo... od ostalih živali smo se npr. marsičesa naučili.Tudi od soljudi, jasno, se učimo konstantno, če to hočemo ali ne. Ampak to, da se učimo konstantno in da je to neizogibno, še vedno ne odgovori na vprašanje o "potrebi" po duhovnem učitelju. Je to sploh lahko en sam človek ? Menim, da ne, oz. da je to bolj ovira kot dobrobit. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dayo 20. februar 2009 Prijavi Deli 20. februar 2009 Kdo je bil prvi?Ker nekdo je BIL prvi.Eni bi rekel, da je bil prvi Bog osebno. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayan 20. februar 2009 Prijavi Deli 20. februar 2009 Ampak to, da se učimo konstantno in da je to neizogibno, še vedno ne odgovori na vprašanje o "potrebi" po duhovnem učitelju. Je to sploh lahko en sam človek ? Menim, da ne, oz. da je to bolj ovira kot dobrobit. Po moje ti lahko en sam človek veliko da. Če si mu popolnoma predan in greš skozi iniciacijo. Mislim pa, da ga moraš v eni točki zapustiti, ker ga prerasteš. Razen če tudi on "odmre". Za vnadalje pa se mi zdi, da skoraj moraš imeti nekaj takega osnovnega za sabo. Ali je to bila razbremenitev od naučenega, ali s sprejetje nečesa določljivega ali nedoločljivega...pa je odvisno kar si potreboval. Ampak skozi enega se po moje moraš uresničiti. Velikokrat vidim tudi neko partnerstvo tako. Ko se partnerja nekako izpolnita in se sporazumeta, da si ne moreta več ničesar dati... Eni pa ostanejo tudi takrat... Citiraj ~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
The Dude 20. februar 2009 Prijavi Deli 20. februar 2009 Učenju izogniti se ne moremo... od ostalih živali smo se npr. marsičesa naučili.Tudi od soljudi, jasno, se učimo konstantno, če to hočemo ali ne. Ampak to, da se učimo konstantno in da je to neizogibno, še vedno ne odgovori na vprašanje o "potrebi" po duhovnem učitelju. Je to sploh lahko en sam človek ? Menim, da ne, oz. da je to bolj ovira kot dobrobit. Dao De Jing pravi: " 100 smrtnikov, 100 različnih razmišljanj" in zato se ni pametno preveč opirati na razmišljanje, hehe. No pa vseeno. Se strinjam s tabo, učimo se lahko od ljudi, živali, narave.. to, kdo je naš učitelj, je odvisno od nas samih, kako pozorni smo in kako globoko želimo. Razni učitelji nam lahko dajo veliko znanja, širine, raznih pogledov,..ne morejo pa nam dat globine. To je odvisno od tistega, ki se uči,..kako zavestno živi, opazuje ego, koncepte, življenje. Kako že pravijo: učitelj ti lahko pokaže vrata, vstopit moraš pa sam. To bi bil tudi odgovor butlu, glede izoliranosti. Saj v življenju (da ne bomo zdaj govorili o neki namišljeni izoliranosti) nisi nikoli sam. Obkrožajo te ljudje, narava. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 20. februar 2009 Prijavi Deli 20. februar 2009 Saj v življenju (da ne bomo zdaj govorili o neki namišljeni izoliranosti) nisi nikoli sam. Obkrožajo te ljudje, narava. Ja. Po moje ti lahko en sam človek veliko da. Nedvomno.V bistvu je mama kot človek naš prvi duhovni učitelj. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 20. februar 2009 Prijavi Deli 20. februar 2009 To bi bil tudi odgovor butlu, glede izoliranosti. Saj v življenju (da ne bomo zdaj govorili o neki namišljeni izoliranosti) nisi nikoli sam. Obkrožajo te ljudje, narava. Sej glih o tem govorim. Rečt, da človek ne potrebuje učiteljev je po mojem napačno. Ves čas imamo učitelje okol sebe /druge ljudi, okolje, situacije/ in od njih se učimo. Je pa seveda od naše učljivosti odvisn, kolk se naučimo in od naše kreativnosti, kolk dodamo temu tujemu znanju svojih spoznanj. Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.