Skoči na vsebino

Religija

čebelica01

Recommended Posts

Jaz osebno moram reč,da sem verna samo po določenem branju odlomkou o veri se mi je pojavil močen dvom in se sprašujem v koga jaz sploh verjamem?Kaj je sploh vera?

Francoski filozof Michel Onfray je avtor knjige" Ateološka razprava " v kateri trdi,da bog nikoli ni obstajal.

Tisočletja nazaj so imeli veliko težino svetniki.V tistih časih jih je bilo ogromno in eden od njih je bil določen,da naj bo ˝ sin boga zemlje ˝ in tako je tudi bilo….

Novinar,kritik,pisatelj,politik anglež Cristopher Hitchens je avtor knjige " God is not great - How religion poisons everything " .

Jaz osebno teh dveh knjig nisem prebrala sam mi jih pa priporočajo,da naj jih preberem in jih tudi bom.

Sami bralci pravijo,da ob samem branju knjig nam lahko postane jasno,da ni nikoli bilo nobenih dokazou,da je bog resnično obstajal in je tudi res,da židi ga še vedno čakajo,da se jim prikaže in nikoli ga niso nehali čakati.

Sami vedo,da se nikoli ne bo prikazal in to,da bog obstaja je vse v naših glavah.Najbrž je to res….

Bolj se poglabljam v to in vedno bolj dvomim in se sprašujem kaj je sploh res….eh ja……

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 72
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

to pa je referenca. x:Dx

js grem na slo-tech forum vprašat kako se procesor navija, zakaj mi plata ne jemlje 1 GB RAMA in kakšne morm nabavt itd. bla bla bla. nikol v živlejni pa še nisem šou k mesarji po batne obročke. x:px

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Ne moreš se jeziti ali pa dvomit v boga ne da bi vanj h krati verjel...

Jaz se ne jezim, ne dvomim, ne verujem

Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.

Nelson Mandela

Ne moreš se jeziti ali pa dvomit v boga ne da bi vanj h krati verjel...

Jaz se ne jezim, ne dvomim, ne verujem

Sam tukaj pa ni logike....ne dvomim,ne verujem?

Če ne dvomiš pol veruješ...

Jaz,če ne dvomim pol verjamem in verujen al si pa neutro glede tega...

Sam tukaj pa ni logike....ne dvomim,ne verujem?

Če ne dvomiš pol veruješ...

Jaz,če ne dvomim pol verjamem in verujen al si pa neutro glede tega...

Fora je da se sploh ne sprašujem če je bog ampak zase vem da ga ni...

Nelson Mandela

Kaj da ni BOGA!?

Ja, kaj ste vsi zgubili kompas aj kaj? Če ni BOGA kdo je pa burek ustvaril? Kdo daje soncu svetlobo in pomladi pomlad. Kdo je TA, ki cvet razpne in tudi posuši ter ga v zdravilni čaj sapremeni. ALLAH samo ALLAH!!!

Ljudje kaj ne vidite, da vam je satan zamešal um in vas vodi z svojo lažno filozofijo, kot nevedne teličke v klavnico! Ljudje uvidite, da na sočne z dišečimi rožicami posijane poljane vodi pot predanost BOGU Islam ne pa satanovi nauki. Ljudje čitajte Koran, ki je kot voda ljubezni. Ko slediš Islam in Koran spreminjaš svojo dušo v rožnate poljane katere ALLAH zaliva z blagodišečim nektarjem. Kdo pa je bolj varen kot ta, ki čuva ga ALLAH. Naj se cel svet spravi proti tebi, če te ALLAH čuva boš varen bolj kot kralji v svojih trdnjavah. ALLAH se smeji napuhu človeka, mogočnega kralja. Vedi da je TEMU, ki Zemljo Sonce in zvezde drži v orbiti ni nič težko. Največjega kralja bom v svojem napuhu ponižal, ter pravičnega bom nagradil po svojih dejanjih, saj ljubim ljubezen in pravičnost. Zatorej raje sledi Islam!

O ljudje poslušajte te nauke, ne pustite se zapeljati satanovemu nauku, filozofiji niča, relativizma in nesmisla. BOŽJI jarem je lahak, satanov pa žuli, je dejal Jezus in res je tako. Ko gledam vaš obup ni potrebno mnogo pameti, da se hitro ugotovi, kam pes v vašem primeru taco moli. BOG je sreča upanje in ljubezen, satan pa svojim častilcem podari obup ter vero v nič in nesmisel.

Kaki alah pa burek... pa kaki alah pa pomlad... pa to ti je vse narava... če bi bil bog ne bi bilo evolucije, ne bi bilo tolk nasilja itd... sicer pa vsak ma svoja prepričanja in ni pravično če vsiljujemo ali pa govorimo da ima nekdo napačno mnenje če nima enakega kot mi

Nelson Mandela

Debate so že laufale/laufajo. Debatna dinamika je/bo "eno te ista".

Kot zmeraj pri takih/podobnih temah. -)

to pa je referenca. x:Dx

js grem na slo-tech forum vprašat kako se procesor navija, zakaj mi plata ne jemlje 1 GB RAMA in kakšne morm nabavt itd. bla bla bla. nikol v živlejni pa še nisem šou k mesarji po batne obročke. x:px

xrainbowx

ALLAHU AKBAR

Ja kaj ste popolnoma ob pamet, da verjamere v več resnic, A je za vas 1+1=3? Mogoče po satanu, ne po ALLAHU. Verjamete v nič, kako pa potem obstajate? Kar je, je in se v nič nikoli ne spremeni. Ljudje spreglejte nesmisel satanove vere. Ne verjamete, da vas ALLAH čuva? Če lahko vi čuvate svoje otroke, koliko vas lahko bolj čuva ALLAH, ki je ustvaril svet!

Če imate vi misli in čustva, um razum in zavest, kako lahko lahko te atribiute odrekate ALLAHU, ki je resnica nad umom, razumom, čuti in zavestjo. ALLAH samo ALLAH!

Kljub relativizmu žejnega odžeja samo voda in lačnega kruh in to je ALLAHOV nauk! Modrer človek ga sledi. ljudje spreglejte kako enostavna in lahka je ALLAHOVA vera in kako nesmiselna in nerazumljiva je satanova filozofija. Ne pustite se ji zapeljati, saj vodi v bolečino in trpljenje. ALLAH AM NIM! Satan vam obljublja osvoboditev. Ja kakšno osvoboditev, v grehu ni svobode. Kaj me hočete prepričati, da je narkoman svoboden. V grehu ni svobode. Četudi je satan naivnemu človeku predstavil drogo kot osvoboditev, ga je na koncu spremenil v sužnja, ki se mora poniževati na vse možne načine, da dobi košček blata za kosilo. Žalos žalost. Sladka je obljuba greha na začetku a na koncu ti iluzija nadene zanko okoli vrata in te pčasi zaduši. Potem ko pa umreš, ti še sveče ne prižge na grobu. Zato ljudje, raje sledite Islam in Koran.

SALAM ALEJKUM

pa kaj ta alah hudiča no... kaj pa če smo henduisti al pa mormoni al pa amiši zaboga... bod sej mal bol razgledan ane... so tud druge vere kot pa sam ta islam porkamadona tut... nikjer ne piše da je to prava vera... vse vere so "prave" nekateri od nas pa pač v to ne verjamemo ane... ODPRI OČI če si že tok "veren" in na pravi poti bla bla bla

Nelson Mandela

Kaki alah pa burek... pa kaki alah pa pomlad... pa to ti je vse narava... če bi bil bog ne bi bilo evolucije, ne bi bilo tolk nasilja itd... sicer pa vsak ma svoja prepričanja in ni pravično če vsiljujemo ali pa govorimo da ima nekdo napačno mnenje če nima enakega kot mi

ALLAH vskogar vodi po svoji poti in ga nič ne sili.

SELAM ALEJKUM

ALLAH vskogar vodi po svoji poti in ga nič ne sili.

SELAM ALEJKUM

hahaha ne me smejat!... e ko boš po smrti ugotovu da tam ni nič ... ti že zdele povem... HAHAHA SM TI REKLA! xDDx

Nelson Mandela

hahaha ne me smejat!... e ko boš po smrti ugotovu da tam ni nič ... ti že zdele povem... HAHAHA SM TI REKLA! xDDx

Filozofsko vprašanje za Brusnico

A verjameš v stari filozofski nauk, s katerim se je strinjal še sam Einstein, da nič nemore iz nič nastati in se v nič spremeniti?

SALAM ALEJKUM

Še eno vprašanje za forumovce.

Kdo po vaših mislih vodi vaša življenja? Bog ali sami!?

SELAM ALEJKUM

xDDx xDDx xDDx

Filozofsko vprašanje za Brusnico

A verjameš v stari filozofski nauk, s katerim se je strinjal še sam Einstein, da nič nemore iz nič nastati in se v nič spremeniti?

SALAM ALEJKUM

Še eno vprašanje za forumovce.

Kdo po vaših mislih vodi vaša življenja? Bog ali sami!?

SELAM ALEJKUM

xDDx xDDx xDDx

Seveda da naprimer vesolje ni nastalo iz nič... so bli pa elektron, proton in nevtron

Če bi bog vodil naša življenja zakaj so potemtakem vojne? pa pokristjanjevanje? pa zakaj nedolžni umirajo, napoleon pa niti kaznovan ni bil??

Nelson Mandela

pa kaj ta alah hudiča no... kaj pa če smo henduisti al pa mormoni al pa amiši zaboga... bod sej mal bol razgledan ane... so tud druge vere kot pa sam ta islam porkamadona tut... nikjer ne piše da je to prava vera... vse vere so "prave" nekateri od nas pa pač v to ne verjamemo ane... ODPRI OČI če si že tok "veren" in na pravi poti bla bla bla

Samo levičarski fanatik, vidi v vsaki raligjozni suri nestrpnost in sovraštvo. HA HA HA Pa kdo je tuki ozkogleden in fanatičen, jaz že ne. Kot da bi človeku ponudil na mizo na stotine vrhunsko pripravljenih okusnih jedi, on pa bi povsod videl samo postano polento in se sploh nebi dotaknil dišečih jedi, ter bi raje ostal lačen. Pa kdo ima tukaj oprano glavo, jaz žen.

SELAM ALEJKUM

ni res da vidimo sovraštvo... sicer nisem fanatik... rekla sem samo da ne verjamem v boga... to še ne pomeni da ne verjamem v nekaj več...sicer pa kako je pokristjanjevanje posledica fanatikov?

Nelson Mandela

Na tem forumu imate pa res zblojene pojme o religiji. Edina prava religija je katoliška in edina prava naloga klenih privržencev je očiščevanje Zemlje peklenskih podrepnikov.

Tako veli tudi Pismo:

Ko prideš v deželo, ki ti jo daje Gospod, se ne uči posnemati gnusob tistih narodov! Naj se ne najde pri tebi nihče, ki bi vedeževal, ugibal iz znamenj, vražaril ali čaral, ki bi zaklinjal, popraševal duha mrtvih ali se obračal do mrtvih!

Tako veli Devterenomij!

Ne obračajte se na duhove mrtvih in ne povprašujte vedeževalcev!, nas uči Leviticus.

Verba vana aut risui apta non loqui.

Zmaga: Io, Galileo dovessi lasciar la falsa impressione che il sole sia il centro del monde e che non si muova e che la terra non sia il centro del mondo e si muova. La detta falsa dottrina e contraria alla Sacra Scrittura.

če mene prašate NOBENA vera NI NAPAČNA.... dokler se z njo ne zaničuje ljudi in prepričanja le teh

Nelson Mandela

Seveda da naprimer vesolje ni nastalo iz nič... so bli pa elektron, proton in nevtron

Če bi bog vodil naša življenja zakaj so potemtakem vojne? pa pokristjanjevanje? pa zakaj nedolžni umirajo, napoleon pa niti kaznovan ni bil??

Naj na odgovor odgovorim z vprašanjem.

Če torej verjameš, da se nekaj kar je, ne more v nič spremeniti, kam potem, če je po smrti nič, odidejo naša čustva, misli in zavest. Pa ja ne boš dejala v nič.

Če res sami vodimo svoja življenja, se nam hitro postavi sledeči filozofski problem. Je bil človek, ki je izrecno trdil, da sam izbira svojo pot in ne Bog. Pa se je po svoji izrecni in svobodni volji odpravil v mesto. Ko se je sprehajal po mestu, ga je povozil tramvaj. A me hočeš prepričati, da si je res sam po svoji volji izdral usodo, da ga je zbil tramvaj.

SELAM ALEJKUM

ALEJKUM SALAM

Naj na odgovor odgovorim z vprašanjem.

Če torej verjameš, da se nekaj kar je, ne more v nič spremeniti, kam potem, če je po smrti nič, odidejo naša čustva, misli in zavest. Pa ja ne boš dejala v nič.

Če res sami vodimo svoja življenja, se nam hitro postavi sledeči filozofski problem. Je bil človek, ki je izrecno trdil, da sam izbira svojo pot in ne Bog. Pa se je po svoji izrecni in svobodni volji odpravil v mesto. Ko se je sprehajal po mestu, ga je povozil tramvaj. A me hočeš prepričati, da si je res sam po svoji volji izdral usodo, da ga je zbil tramvaj.

SELAM ALEJKUM

ALEJKUM SALAM

Stoposto je alah zutrej ustau se spovnu enega janeza in reku dons mi je dovgcajt in bom naredu da te zbije tramvaj! tisto si jst razlagam kot trenutek nesreče, nepazljivosti nepredvidljivosti... kar se pa tiče glede duše... verjamem da gredo v gajo... sicer pa kje je dokaz da je bog?

Nelson Mandela

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...