free 23. februar 2009 Prijavi Deli 23. februar 2009 Ali vemo, od kod izvira, kaj vsebuje, kako kvalitetna je hrana, ki se znajde na našem jedilniku? http://www.s12.si/images/stories/akcije/moja_hrana_moja_izbira_studio12.jpg Vabljeni k spletni razpravi: Moja hrana - moja izbira? Na Pogovornem večeru Studia 12, ki bo v torek, 10.3.2009 ob 17.00, bomo govorili o ZDRAVI PREHRANI. Ali vemo, kaj se znajde na našem krožniku? Od kod izvira seme, kakšna gnojila so ga hranila, čigave roke so pobirale pridelek, kje je bil zapakiran, kako obdelan, kaj mu je bilo dodano ali odvzeto, kako je bil skladiščen, kdo ga je pripeljal do naše lokalne trgovine? Odgovor na vsako od teh vprašanj pomembno vpliva na to, kakšna je kvaliteta izdelka, ki se znajde na našem krožniku. Koliko lahko potrošniki vplivamo na naštete faktorje? Koliko lahko izbiramo? Znamo zbirati in prebirati informacije na etiketah? Se zavedamo vpliva vsega zgoraj naštetega na naše zdravje? Sodelovali bodo: - Anamarija Slabe, Inštitut za trajnostni razvoj - Sanja Lončar, projekt Skupaj za zdravje človeka in narave - predstavnik/-ca Ministrstva za zdravje - dr. Božidar Žlender, profesor Biotehniške fakultete, oddelek za živilstvo Kaj menite vi – smo Slovenci dovolj informirani o kvaliteti hrane, ki se znajde na naših policah? Znamo zdravo izbirati? Nam država zagotavlja varnost izdelkov? Kakšna je za vas zdrava (pre)hrana? Kupujete ekološko? Vnaprej pripravljeno? Konzervirano? Na tržnici? Iz pravične trgovine? VABIMO VAS, DA SE S SVOJIMI MNENJI IN VPRAŠANJI ZA GOSTE POGOVORNEGA VEČERA VKLJUČITE V RAZPRAVO, KI SMO JO ODPRLI TU NA FORUMU STUDIA 12. Na temelju te razprave in Pogovornega večera, bomo pripravili vsebinsko poročilo z ugotovitvami in predlogi, ter jih posredovali ustreznim institucijam na Ministrstvu za zdravje in drugim zainteresiranim javnostim. Vaša vprašanja in mnenja bomo sprejemali do 13. 3. 2009. Dogodek bomo V ŽIVO prenašali tudi na: www.studio12.tv. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 1. marec 2009 Avtor Prijavi Deli 1. marec 2009 Video vabilo na predavanje Moja hrana - moja izbira? >>> Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 10. marec 2009 Avtor Prijavi Deli 10. marec 2009 Danes Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 21. marec 2009 Avtor Prijavi Deli 21. marec 2009 Koga zanima, si lahko pogleda pogovorni vecer tukaj: Pogovorni večer: Moja hrana - moja izbira? 1.delPogovorni večer: Moja hrana - moja izbira? 2.delPogovorni večer: Moja hrana - moja izbira? 3.del http://www.s12.si/seyretfiles/uploads/thumbnails/user_63/user_63_tt81qbm0l7ir92.jpg Sodelujejo:Anamarija Slabe, Inštitut za trajnostni razvoj, Sanja Lončar, projekt Skupaj za zdravje človeka in narave, dr. Recek Marjeta, vodja sektorja za varnost in zdravstveno ustreznost hrane na Ministrstvu za zdravje, dr. Božidar Žlender, profesor Biotehniške fakultete, oddelek za živilstvo, Marjana Peterman, strokovnjakinja za prehrano iz Zveze potrošnikov Slovenije. Meni je 3 del se posebej dober, ker pojasnjujejo TABU tega ali je ekolosko pridelana hrana res drazaja kot konvencionalno pridelana. Sicer pa so pogovorni veceri Studia 12 redni oz. mesecni in brez vstopnine. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.