Pohodnik 27. februar 2009 Prijavi Deli 27. februar 2009 Pozdravljeni! Že lep čas imam probleme z visokim krvnim tlakom in sicer niha mi od 95/140 do 105/160 kar je absolutno previsoko.Kadar grem k zdravniku mi vedno samo predpiše tablete nikakor pa me noče napotiti k kardiologu, jaz bi pa rad tlak, če je le mogoče normaliziral brez tablet.Pozna kdo kakšen način kako bi si lahko pomagal, ali pa ve za kakšnega zdravilca, ki se spozna na te zadeve in bi mi lahko pomagal. Lep pozdrav vsem! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 27. februar 2009 Prijavi Deli 27. februar 2009 Zivjo! Tule sem nekaj enkrat pisala o tem (vendar nisem zdruzila tem, ker je v uredniskem forumu), pa si mal oglej. Poleg nastetega (oz. ne vem ce sem omenila) ti svetujem vadbo joge, predvsem pa dihanja, s katerim si lahko izredno pomagas sam. No vsaj meni je pomagalo, ko sem tudi imela te tezave. Vsake tablete sem izkljucno odklanjala, na koncu celo nehala hodit tedensko na ekg, pac pa sem se odlocla zadeve vzet v svoje roke, kar je blo pogumno in clo drzno in to velja zame, nikakor ne priporocam tega drugim, vendar pa sem vedno v prvi vrsti za naravno zdravljenje oz. cimdalj, ce se le in dokler se da.... In seveda da se zacne pri vzroku oz. se nanj povrne.Tko da sem praviloma proti tabletam in *kemiji*, vendar izjemoma sem pa za (ce ne gre drugace in ce pomaga oz. da je potrebno hitro ukrepanje, kajti naravne zadeve pogosto ne delujejo cez noc - vcasih pa tudi ) No zato je fajn joga - ker hkratno uravnovesa delovanje vsega organizma, pretok vseh caker.Hkrati je dovolj blaga in ni obremenjujoca za srce in ne vpliva na povisanje pritiska (z izjemo stoje na glavi, ki je s temi tezavami ne izvajaj) - ce seveda furas klasicno telesno joga vadbo s preprostim jogijskim dihanjem - pocasi, najprej globok in poln izdih, potem vdih, ki se zacne v trebuhu in potem se razsiri v pljuca in nazadnje v vrsicke pljuc, pri cemer lahko se nekoliko 'pomagas' tako, da mal dvignes ramena. Gre tudi za stres in tudi posledicno oz. sopovezano nezdravo prehranjevanje, mal 'prezracit' in precistit krvi tudi ne bi skodilo in pac kar sem rekla: zmerna blaga vadba, ce se le da, na svezem zraku. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 27. februar 2009 Prijavi Deli 27. februar 2009 Pohodnik, lep pozdrav in dobrodošel Nasvet, ki ti ga je dala Marsa je ful dober in ga toplo priporočam. Dodaš lahko še kake druge vaje za sproščanje in umirjanje, ki jih morda poznaš, v kombinaciji /v umirjenem stanju/ z vizualizacijami... Rad bi pa opozoril še na en faktor, katerega posledica je lahko visok pritisk. To so potlačena ali celo zatrta čutenja; predvsem jeza /zamera/ in strah, akutno tud sram. Gotov poznaš stanja, ko te ima, da bi eksplodiral, pa ne smeš al pa se ne spodobi; ko ti dvigne pisker, ko se ti zamegli, ko te stisne v želodcu, ko ti zadrgne grlo in ne spraviš besede ven, ko bi se pogreznil, ko bi razbijal, pa tko... Če pri sebi opažaš take situacije, pol bi blo zlo dobr, da se poglobiš vanje in poskušaš, sam al pa s pomočjo, ugotovit zakaj in od kod izvirajo, kaj je zadej in jih predelat, preobrazit, zacelt. Predvsem zatrta jeza je tista, ki ti na daljši rok razjebe ne sam pritisk, pač pa zlo slabo vpliva na cel organizem /aritmija, povišan holesterol, nevarnost embolij.../. Velik uspeha Pohodnik. Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mihael_11 27. februar 2009 Prijavi Deli 27. februar 2009 Koliko pa si star, če ni skrivnost? Definitivno je prva stvar za zniževanje pritiska pravilna prehrana, poleg tega pa ti priporočam redno gibanje(dovolj je že vsakodnevna hoja). Moja mami je nekajkrat obiskala tudi bioenergetika in ji je v roku enega leta pritisk padel(prej je imela povprečno okrog 180, sedaj ima 140 in ne rabi več tablet). Vedno je mislila, da je to dedno pogojeno, pa se je očitno motila. Seveda ti to povzročajo tudi morebitna potlačena čustva, nerešeni problemi... (vse je res). Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pohodnik 28. februar 2009 Avtor Prijavi Deli 28. februar 2009 (popravljeno) Hvala vsem za pomoč! Star sem 36 let ta težava me muči že kar nekaj časa vendar opažam, da pritisk narašča, sem pa tip človeka, ki redko eksplodira in največ tlači v sebi.Začel sem se gibati tako, da sem še kar aktiven, že dva meseca redno vsako jutro izvajam tibetančke (o njih sem prebral na tej strani), nimam pa nič pojma o jogi in dihalnih vajah tako da bom poskusil še s tem.Ali je potrebno za jogo obiskat kakšen tečaj ali se je lahko dobro naučim tudi iz kakšne literature? Popravljeno 28. februar 2009 -> Pohodnik Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 28. februar 2009 Prijavi Deli 28. februar 2009 hoj! no to je pametno, da si takoj zacel sam *ukrepati* (gibanje, tibetanci).Se prehrana je ultra pomembna.Ce pravis da zadrzujes v sebi vse, imas mroda tezave s prebavo tudi?Mnogokrat so namrec te tezave povezane s prebavo - vsi organi morajo optimalno funkcionirat, zato so tibetanci zelo primerni, kot tud joga. Obstaja se kup vaj in ostalega koristnega (pripopam linke na te teme), malo si poglej tudi temo o cakrah. Zelo bi ti koristil gozd ali blizina vode, magari v vodo simbolicno, na miselni oz. duhovni ravni, 'spustis' svoje negativne vzorce, razne zamere in tud svoje obcutke krivde itd., da vse to 'odplavi voda'. Izberi si kaksno afirmacijo (link je v temi, kamor sem ti v prvem odgovoru podala link, kjer sem tud se mal vec napisala, mdr. svetovala tudi par cajev oz. zelisc itd.), zelo priporocljiva je recimo tale (od L. Hay): 'Moje srce je zdravo in deluje v ritmu ljubezni', 'vse je v redu', 'zaupam procesu zivljenja' in druge.Nauci se imeti sebe bolj rad, se sprejmi z vsemi morebitnimi napakami in spusti ljubezen v svoje srce, ne se bat, da bos ranjen (verjetno si bil, pa zato tlacis), ker ravno strah vse zavira. ODLOCI se, da bos deloval v smeri svetlobe in ljubezni (), najprej pa do sebe, sicer ni nic mozno. Morda 'te vsi hocejo' (oz. nekaj od tebe) ali se tako pocutis, pa ne bi rad 'jih' izneveril oz. skusas bit ustrezljiv, fer in tako dalje... Poskrbi zase in se nauci reci ne! (ce imas s tem probleme), prav tako pa se zavedaj, da 'nisi atlas in ne nosis sveta na ramah'. Vse je v redu - si cimveckrat govori.Z dihom oz. dihanjem se pa da RES SVASTA! () aja - kaj je bolje?sama sem se sicer vsega tega naucila iz bukel in pac iz lastne praxe, vadbe, a drugim tega ne morem priporocati. Praviloma folku najbolj koristijo skupinske vadbe oz. taksne pod 'nadzorom', z uciteljem.Vendar pa lahko napravis preizkus, ki ti skodit ne more: kot si se *naucil* izvajat Tibetance, se lahko tud preprostega jogijskega Pozdrava soncu, pa bos videl, kako pa kaj - kam te bo to obrnilo, potegnilo in usmerilo.Morda bos ugotovil, da pravzaprav ti pa ne pase (al kaj jaz vem kaj, saj ni vse za vse ), ali pa bos ugotovil, da je super, da pa bi raje delal v vodeni skupini, ali pa ti bo zaenkrat to sedlo in bos delal te vaje, potem pa bos videl. Skratka, ti pripopam se par linkov* (oglej pa si tud onega zgoraj, ker se tu v tej novi temi nisem hotla prevec ponavljat, ne pa tud suhoparno sam pripopat linka in ciao). *DihanjeIzdihZdravilni vdihCakre (na LN/Zdravje)Cakre (na LN/Forumu)Pozdrav soncu in sprostitvene vajeTaoisticne vaje Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.