malimihec 13. december 2010 Prijavi Deli 13. december 2010 razlika med takrat in sedaj pa je v tem da pastirji ( župniki ) sedaj ne zlorabljajo ovce ampak otroke 2 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
malimihec 13. december 2010 Prijavi Deli 13. december 2010 prebral pa sem biblijo ... kuran ... bhagavat-gito .... srimadbhagavatan ... in še kaj in povsod sem našel veliko snovi za učenje ... le v bibliji so zgodbe za pastirje ... zanimivo ane ... heee pa tukaj nas je precej ki smo tudi prebrali še kaj drugega, ne samo priročnik za pastirje IN nič ni simbolika ... takrat so bili le pastirji ... njihove ovce ... in poglavar plemena .... ki je itak posexal vse ki so mu pripadali 2 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kristina11 13. december 2010 Prijavi Deli 13. december 2010 razlika med takrat in sedaj pa je v tem da pastirji ( župniki ) sedaj ne zlorabljajo ovce ampak otroke To, kako deluje in dela cerkev in njeni kao pastirji je skregano z vsem, kar učijo. Za vse to, bodo slej ko prj morali plačati. In cerkev sama kot taka, je samo moje mnenje, ne bo obstala, ker jo bomo prerasli.Zato nikoli ne mešam vere in cerkve. 1 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
malimihec 13. december 2010 Prijavi Deli 13. december 2010 kristina predlaga 11. zapoved zavestni ljudje ne potrebujejo zapovedi, ker živijo naprej od tega Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kristina11 13. december 2010 Prijavi Deli 13. december 2010 Ne vem, pastirji in ovce ..jaz sem si vedno to razlagala drugače, nikoli dobesedno.Duhovni pastir naj bi svojim ovčkam pomagal pri duhovnem razvoju. kristina predlaga 11. zapoved zavestni ljudje ne potrebujejo zapovedi, ker živijo naprej od tega In kdo pravi, da se jaz ne brigam zase, ampak samo zase.. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
malimihec 13. december 2010 Prijavi Deli 13. december 2010 ja vidiš tvoja razlaga je tvoj pogled .... moja razlaga je moj pogled ... in tukaj smo da se učimo torej ni nujno poslušat mene, najprej obdelaj sebe in boš imela vso življenje kaj delat ... ... če ti pa ostane še kaj časa, pa seveda smeš pokukat tudi k meni zdaj pa hitro odpri biblijo na stoenaintrideseti strani in si preberi eno pravljico za lahko noč pastircem ... lahko noč kristina ... in lepo spančkaj ... in jutri se zdrava zbudi brez glavobola 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kristina11 13. december 2010 Prijavi Deli 13. december 2010 Ja, ravno zato je svet tako pisan in v zimskem času tako pasje mrzel...Bom pokukala k tebi...samo za primerjavo, koliko kilometrov sem za tvojo zavestjo...Srečava se na zadnjem ovinku..http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/vitez.gif 2 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
malimihec 13. december 2010 Prijavi Deli 13. december 2010 nisi za mojo zavestjo ... ti si pri svoji 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 13. december 2010 Prijavi Deli 13. december 2010 BOJANTE isti šmorn so ti jehovci in rkc ... ne eni ne drugi niso ne boljši ne slabši ti si pač izbral RKC in ga zato uživaj drugi se pa ukvarjamo z zavestnimi zadevami, ker to bolj ustreza našemu razvoju preizkusili smo religije in jih pustili za seboj prej ali slej se boš tudi ti znašel točno na tem TA TUKAJ IN ZDAJ PA TEGA ŠE NE ZNAŠ VIDETI ZATO NE SODI DRUGIH PO SEBI Kot prvo, si Napačno ugotovil, da sem izbral rkC. Če bi jo, potem bi se valjal v njej . Jaz preizkušam religije že več kot 15 let , od jehovcev, harekrišnovcev, rkcjevcev, mormonovcev, baptistov, binkoštnevcev, adventistov, neokatehumencev, muslimanovcev, in še kaj bi se našlo . Pri vseh sem bil . Pri kolikih pa si bil ti ? Bil sem brez religije, pred vsem tem, tako kot si ti zdaj , vendar sem spoznal, da žal tudi to ni prava pot . Here + Now . Lp + # 2 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 13. december 2010 Prijavi Deli 13. december 2010 bojante, lepše bi bilo, da greš par korakcev nazaj in štartaš od tistega, kjer si ugotovil, da negativnega ijn pozitivnega ni.... Zakaj da bi hodil nazaj, in nazadoval, če pa sem na tisti stopnji že bil pred veliko leti - brez ugotovitve , z spoznanjem . Če pa nekdo ne spozna kaj je Pozitivno , in kaj negativno, potem se mu pa pač še kaže delo ki ga ima za opraviti na sebi . Lep pozdrav do tedaj , čaw Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 13. december 2010 Prijavi Deli 13. december 2010 Nebi se jaz strinjala s tem, da je bila biblija namenjena pastirjem.Ali je današnji duhovni razvoj ljudi tako zelo drugačen kot izpred tisoče let, da je Biblija kao preživeta... Glejta , obema + večini tule manjka Podatek, da je bila Biblija Namenjena Celotnemu Stvarstvu, z Vsemi Vesolji katere Vsebuje . Problem pa je nastal, da so se ti zapisi na našem Planetu takoooOOOooo popačili, da je dandanes za povprečneža že težko razbrati kaj več kot pa napol zblojene pravljice . To pa je nastalo zaradi prepisovanja Biblije skozi Stoletja ( Tisočletja ) , in pol je še ta pokvarjena rkc naredila ta svoje, z njihovimi "čistopisi" . Tko da, glede na to, da tooolk' manjka v Bibliji, je še dobro , da sploh kdo kaj razume kar je v njej . Za tistega, ki pa ni zmožen Duhovnega Razumevanja je pa tako ali tako brezveze, ker mu je vseeno ali bere nietzeja, shakespeara, ali pa kake ljudske pripovedke . Lp + # moytsa ... bojante si ne želi pomoči on gre svojo pot, ki jo potrebuje in prav je tako KRISTINA ti pravim komu je namenjena ... ti pa izberi ali ti ustreza To si dobro povedal o sebi , dasiravno Ni prav da je tako . Ampak ti in verjetno tudi Mojca, itak nevesta kaj je prav in kaj narobe , tko da vama je popolnoma vseeno, in lahko delata kar hočeta . Problem je le, da se na ta način izogibata odgovornosti za svoje odločitve in za svoja dejanja . Posledice pa bosta morala itak sama sebi pripisati . Lp + # Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 13. december 2010 Prijavi Deli 13. december 2010 Pa toliko se tukajle gor govori o drugih...par korakcev nazaj, pa spet nekam naprej. Ali tako zelo vemo, kje se nahaja nekdo drug. Jaz bi rekla, da ne. Se niti ne sprašujem, ali mi ustreza ali ne...ker kolikor vem, je Biblija precej popravljena in prilagojena, vemo komu...So mi pa določeni deli biblije zelo...všeč, ali blizu..posebno še tisti, kako se ovčke pase..http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_cool.gif Dobro si to ugotovila : najprej je treba ugotoviti kje sploh smo napram drugim ; na kako visoki duhovni stopnji . In tudi jaz lahko Potrdim , da Mihko + Mojca žal nevesta kje + kod sta , ker sodita preveč površno , brez Globljega Uvida, brez Celostne slike, ter brez manjkajočih Podatkov za katere sta žal bila prikrajšana v njunem življenju . In kot sem že povedal, si tudi to dobro povedala: Biblija - Sveto Pismo je takoooooooooo osiromašena, da je že kar hudo , ... Že Šesta + Sedma Mojzesovi Knjigi manjkata, kjer je razloženo o življenju na drugih Planetih, in potem še in še manjka... Lp + # ni pomembno kje se nahajaš ti ... meni sem pomemben najprej jaz, ker sem prišel razvijat sebe ... svojo neskončno zavest če pa na svoji poti lahko pomagam še tebi, če mi dovoliš, pa sem zelo vesel ... He, he, he, ... niti tega neveš, da imamo Vsi omejeno zavest ... Miiiiiiislim, ampak ti pa si smešen, ... in potem greš pametovat tkole kar na slepopovršno , heh, ... he, he, he Ti pa si "As" Dobro si se razkril , heh . Le tako naprej ... Lp + # Ali ti zase točno veš, kje se nahajaš ? Vprašanje ni mišljeno provokativno. Če si iskreno sam sebi odgovoriš, boš vedel, kje si ?Boš in si prepričan, da si točno tam, kjer misliš da si? Mi vsi razvijamo zavest, vsak po svoje. Je lepo in toplo pri srcu, če ti jenekdo pripravljen pomagati, če ne veš, kako naprej. Je pa večkrat najbolj prav, da odgovore na svoje zakaje najdeš sam. Dobro povedano Lp + # zato pa se je zgodila sodoma in gomora, ker so pastirji sexali ovce Pa Še Mnoooooooooogo več kot samo to so zganjali , ... , 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 13. december 2010 Prijavi Deli 13. december 2010 Ojla, Brezo..Ne sodi , a ne boš sojen....po mojem pomeni isto kotBrigaj se zase.To bi morala biti 11. božja zapoved.Potem bi bil svet še lepši..lp Če bi se vsak brigal samo zase, bi bil svet še bolj v qurcu...še dobro da obstajajo kakšne nune, menihi in druge dobre dušice, ki pomagajo drugim človečkom...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif Tisti ki poznate kako kakšne psihoterapije ipd. potekajo...ponavadi eden v skupini izpostavi določeno vprašanje...ne zaradi njega samega, ampak zaradi skupine v kateri se nahaja...in če s tem vpliva na razmišljanje skupine, v boljši smeri bo deležen pozitivnih posledic tudi sam...lahko gre pa tudi v negativni smeri...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif Edino kar si kle Nadpovprečno Točno + Dobro Ugotovil pred Mnooooooogimi zavedenimi verniki, je to napačno Katoliško čaščenje kruha ... To pa Zato, ker so si Biblijo razlagali napačno : razumevali so jo Dobesedno . To pa je tudi Jehovopričevska temeljna Napaka. Namreč, Biblijo je treba Vedno razumeti na Duhoven način, in Ne dobesedno, ker je precej simbolike v njej. Glede onega, da se Bog nahaja povsod, pa je Logično, kajti On je Skonstruiral + Ustvaril vse Atome Materije, in jih tudi Vzdržuje z svojo Energijo , in jih tako Ohranja . Zato je On "povsod zraven" , tudi znotraj Atomov zraka, vode, kamnov, rastlin, živali, ljudi, itd , itd , itd . Jamski človek, torej "PredAdamit" pa je izumrl, zato, ker je Stvarnik poselil ta Planet z povsem novo, našo sedanjo raso . Od tedaj naprej se je tudi "Evolucija" PedAdamitov ustavila, ki je bila do tedaj natančno Vodena od Stvarnika . Lp + # Zdaj si me pa res nasmejal...mislim to o rasah se moram pa prav smejat...niti pod razno se ti ne sanja o rasah...Adam je metafora, Lucifer je metafora, izgon iz raja je metafora...to sem že nekje drugje omenil... Ker itak vemo da je večina stvari v Bibliji popačenih, resnice je pa tam okol 40%...pa še od tiste številke vprašanje koliko ljudje sploh razumejo notranji pomen raznoraznih zgodbic... Da se ne bomo kregal in smetil kao foruma...Bojante ali si sposoben preveriti verodostojnost informacij v procentih...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_question.gif Če nisi, povej iz kje pobiraš take in bom jaz ali kdo drug preveril...bomo prihranili marsikateri živčni zlom...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/OK2.gif 2 Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
malimihec 13. december 2010 Prijavi Deli 13. december 2010 je brezo ... mi je všeč učna ura na obeh straneh ... konstruktivno obema točka B+B Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
malimihec 13. december 2010 Prijavi Deli 13. december 2010 pa kljub temu vse drži kar sem povedal jaz sem izbral , vsi smo izbrali jaz sem avatara>>> vsi smo avatara prihajamo iz neskončnosti in se utelesimo v materialnem svetu smo inkarnacija neskončnega, zato, da imamo materialno izkušnjo seveda popolnoma sprejemam drugačne vzorce ampak moj cilj zaradi katerega sem tu je : skozi materialno telo izkušam in spoznavam svojo neskončnost ... prav tako kot ti vse kar naju loči je, da vsak od najo različno imenuje točno to. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
malimihec 13. december 2010 Prijavi Deli 13. december 2010 in kaj ima pri tem religija ... ? religija je danost iluzije skozi katero potujemo, spoznavamo ... potem se osvobodimo okov in najdemo spoznanje zunaj vsega več od vsega osvobodimo v sebi ... bližje smo neskončni resnici o sebi o vsem Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kristina11 13. december 2010 Prijavi Deli 13. december 2010 Kaj ima pri tem religija-vsaka vsebuje določene smernice , kako razbiti iluzije in razširiti našo omejeno zavest. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
malimihec 13. december 2010 Prijavi Deli 13. december 2010 nobena religija ne razblinja iluzije, temveč jo ohranja, ker je pač ena od danosti skozi katero gremo na svoji poti do spoznanja moramo priti sami ves čas imamo zraven sebe svoj neskočni jaz ( dušo ... svobodno voljo ... naddušo vsega katere del smo ... ), ki nas vodi, imamo pa tudi ego, ki nas ovira ker poslušamo ego, ne slišimo svoje substance ... pot po kateri hodimo je POT POPOLNOSTI pa saj bo še brezo kaj razložil in odločimo se ali želimo biti bakhti ali se zliti v ENO Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kristina11 13. december 2010 Prijavi Deli 13. december 2010 Potemtakem naj bi vera ovirala POT POPOLNOSTIKar nekaj globoko vernih so jo ravno z vero našli.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
malimihec 13. december 2010 Prijavi Deli 13. december 2010 skozi oviro ki jo spoznavamo, se prebijamo, se približujemo resnici in ovir je več ... in nismo prišli lenariti Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 13. december 2010 Prijavi Deli 13. december 2010 Potemtakem naj bi vera ovirala POT POPOLNOSTIKar nekaj globoko vernih so jo ravno z vero našli.. Sevedaaa, le da tema dvema "majstroma" to še ni kapnilo Upajmo, da se jima kmalu posveti Lp + # Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
malimihec 13. december 2010 Prijavi Deli 13. december 2010 kristina, še enkrat ... vera ni znanje ... vera je nekaj kaj smo povzeli kot resnico bilo bi preenostavno nismo prišlo povzet resnico, prišli smo jo spoznat skozi izkušnje ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kristina11 13. december 2010 Prijavi Deli 13. december 2010 Mislim, da je veliko tega, kar v svetem pismu napisano, nam navadnim smrtnikom nerazumljivo...Mogoče še nismo dovolj zreli, da bi ga v popolnosti razumeli. In dotlej bo to samo ena izmed mnogih duhovnih knjig, ki smo jih prebrali in od njih odnesli nič. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
malimihec 13. december 2010 Prijavi Deli 13. december 2010 lepo bodite in pričnite z delom Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 13. december 2010 Prijavi Deli 13. december 2010 Mislim, da je veliko tega, kar v svetem pismu napisano, nam navadnim smrtnikom nerazumljivo...Mogoče še nismo dovolj zreli, da bi ga v popolnosti razumeli. In dotlej bo to samo ena izmed mnogih duhovnih knjig, ki smo jih prebrali in od njih odnesli nič.Dooobro si ugotovila : ne le "mogoče" , temveč Zares še ni dovolj zrel, da bi to dojel, na žalost . No, po drugi strani pa spet nekaterim žal ni dano, ker "si ne zaslužijo" . Lp + # Jaz grem kakat, pol pa molit, pol pa spat , za zgooodaj vstat . Večerjali smo pa itak že . Lp + # Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.