Lunin net 28. februar 2002 Prijavi Deli 28. februar 2002 Kuhajte z občutkom! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 1. junij 2002 Prijavi Deli 1. junij 2002 kaj je zate občutek pokowc Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 1. junij 2002 Prijavi Deli 1. junij 2002 "Preden začneš slikati, moraš imeti v konici čopiča srce, roko in misli". kitajski pregovor TO zame pomeni početi stvari z občutkom. Prevedeš ga lahko na vsa polja ustvarjalnega izražanja, torej tudi na kuhanje. Ne štekam pa, kako, da to sploh sprašuješ - kako ne veš, kaj pomeni početi stvari s filingom???... Marsa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~"Jaz iščem le eno - da bi izrazil tisto, kar hočem... In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem". Picasso Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
PATRICIA 11. junij 2002 Prijavi Deli 11. junij 2002 DEFINITIVNO JE POTREBNO KUHATI Z OBČUTKOM!KOT PAČ PRI VSEH OSTALIH STRVAREH; MENI OSEBNO SE ZDI DA JE DOMAČA HRANA RAVNO ZARADI TEGA BOLJ POLNA IN SKRATKA BOLJŠA; MISEL V ENERGIJO ----HRANA ---.... OPAŽAM, DA SE ZADNJE ČASE ZELO REDKO PREHRANJUJEM-VA ZUNAJ( RAZEN KOSIL- MALIC - SLUŽBA) KAR NEKAKO MI NE DIŠI....KAR SEVE POSLEDIČNO VPLIVA NA TO, DA SVA VELIKO ZA ŠTEDILNIKOM; PATRICIA Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 12. junij 2002 Prijavi Deli 12. junij 2002 jest , ko kuham ustvarjam. Umetniško se navdihnem in s pripomočki izdelujem navidezni ritem:_: pokowc Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
andrej 13. junij 2002 Prijavi Deli 13. junij 2002 Ko kuhamo z dušo in pri tem zares uživamo je hrana bolj okusna. To sem preizkusil na prijateljih. Z zelo preprostimi jedmi in sestavinami in z dušo je bila jed vedno zelo dobra. Tudi zato je hrana v gostilnah včasih tako slaba. Se mi je že zgodilo da v isti gostilni ista jed zaradi drugega kuharja izgleda čisto drugače. andrej Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 13. junij 2002 Prijavi Deli 13. junij 2002 mislim, ko kuham, mešam...se pogovarjam z hrano, nekako pretakam pogovor v tekoče ali popečeno energijo..dodatki, to so začimbe mi polepšajo sliko lonca. pokowc Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 17. junij 2002 Prijavi Deli 17. junij 2002 Točno res!Prav tako je treba ravnati - pogovarjati se s hrano - sama na nek način meditiram, se zahvaljujem - marsikdaj se nekako že s tem "nasitim" - eterične energije hrane s kuhanjem prodrejo vame in potem pojem zelo malo. Res je, da se "opazi" filing!!Sama ne pomnim, kdaj smo nazadnje jedli v gostilni, če/ko pa smo, pa vem, da zagotovo nisem bila zadovoljna...Prav zares sem že razmišljala, če bi si s sabo prinesla jabolčni kis in olivno in bučno olje... Tako solate zunaj praktično ne naročim, kar je zoprno, ker sem odvisna od solate... A čez mojo je ni! Nama z Mitjo tista hrana "ne dela". Kot da ne bi nič jedel, potem si samo nasičen.Ko pa jemo hrano, ki jo pripravimo doma, pa ne samo, da je okusnejša, kar pomirjen si potem, kar predeš... Ko smo nekoč skoraj stradali (več kot 10 let sva bila podnajemnika, oba nezaposlena, tako sva večkrat po več mesecev in celo leta (!!!) čakala na honorar), sem bila prisiljena porabiti vse zaloge v shrambi in ko ni bilo niti več makaronov, riža..., sem naredila kosmičeve polpete (navadno pa sem notri dajala več sestavin - ker sem pač več imela doma in se mi je zdelo, da bodo tako polpeti okusnejši, tako sem dodajala tudi jajca, da se bodo "lepše prijeli") - seveda brez jajca - dodala sem samo čebulo, ki sem jo prej prepražila, in seveda začimbe - te sem pač imela.Popolnoma me je presenetil dober okus, polpeti se niso niti malo prijemali in niso bili nič "pocasti" - pravzaprav - tako dobri niso bili še nikoli.Od takrat pa seveda jajca ne dajem več notri. Tako ne samo, da je jed pripravljena s filingom, itak boljša, prav zares velja - najboljše je najbolj preprosto. Marsa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~"Jaz iščem le eno - da bi izrazil tisto, kar hočem... In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem". Picasso Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Anatha 21. junij 2002 Prijavi Deli 21. junij 2002 Mene je popolnoma prevzela izkusnja peke kruha. Ob njej sem podozivela vse cikluse zivljenja in smrti in ponovnega rojstva, res neverjetno. Testo mesis z rokami, vedno si v intimnem kontaktu z njim, potem vzhaja in cutis, kako je zivo zaradi kvasovk, in na koncu ga das v pekac in se zavedas pocasne smrti teh drobnih bitij, ki bodo dale svoje zivljenje zate. In ceprav se morda slisi neumno, je bila to ena najglobljih duhovnih izkusenj. Kot materinstvo v malem. In kruh je bil potem bozanski ( ) razen da sem se jaz custveno vezala nanj in ga nisem mogla jesti tako sprosceno kot drugi - konec koncev je bil to moj otrok!). Jaz imam sploh rada direkten stik s hrano. Tako naprimer najraje jem z rokami, solato, sadje, karkoli pac gre. Hrana ima kar drugacen okus. Anatha Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vanja 5. julij 2002 Prijavi Deli 5. julij 2002 Vam pa jaz povem kaj je filing pri kuhanju: Kuhaš omako ! v večji skodelici zmešaš: dve do tri žlički ostre moke s polovico skodelice paradižnikove omake iz tetrapaka (kupiš), dodaš eno žličko gorčice+eno žličko kisle smetane+eno žličko majoneze+eno žličko jogurta in to vse skupaj priliješ na čebulo že praženo in obvezno, ko začne vreti dodaj kozarec vode in soliš. Poskusiš in.... mmmmmmmm. To je filig.Omaka uspe, obisk je zadovoljen in to je to. Sestavine korigiraj po okusu. ČAO !! Vanja ! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.