Skoči na vsebino

Kateri kamen?

Aliana

Recommended Posts

<{POST_SNAPBACK}>nosorog, tadnjič sem v ahatu iskla datolit, pa ga nimajo. a mogoče veš v kateri trgovini ga imajo oz. kako lahko pridem do njega?...upam, da ni svijnsko drag...

:vio:

Drag sploh ni. Ker gre za kamen, ki se za okras ipd. skorajda ne uporablja, so precej večje možnosti, da ga dobiš, na sejmih.

lalala

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Deli na socialnih omrežjih

Zivjo!

Mene pa zanima, kateri kamen, mineral, kristal...bi mi priporočali glede na to, da imam grozne probleme s hrbtenico - je v totalnem badu že kar nekaj let. Bolečine v križu in desni nogi pa so se pojavile pred dvema letoma, zadnja dva meseca pa so skoraj že neznosne (bolečina od boka do kolena - živčevje)

Sem kozoroginja, stara sem 26, precej časa preživim pred računalnikom (drugače ne gre), občasno obiskujem kiropraktika, redno telovadim. Je pa res, da nisem še hodila na nobeno vodeno fizioterapijo- bo treba.

Mogoče se sliši neumno, ampak vseeno...obstaja kakšen za uravnavanje potenja?

Hvala

Ko si opisala svoje težave, se kar sama ponuja velika verjetnost, da imaš moten pretok energije v nekaterih meridianih. Za to je treba poiskati vzroke, saj lahko le na osnovi dejanskih vzrokov težav najdemo ustrezen kamen za pomoč.

V hrbtenici potekata meridiana mehurja in vodilni meridian, v desni nogi pa najdemo ledvični, vranični, jetrni in žolčni meridian (upam, da nisem katerega pozabil, saj nisem ravno totalen poznavalec meridianov).

Hrbtenica:

- če je moten pretok v vodilnem meridianu (imam občutek, da je), se to lahko odraža v spolnih disfunkcijah (tudi glede stališč - vedenjski vzorci), živčevje, kosti, možgane .,.. Na potenje bolj vpliva centralni meridian, ki pa poteka bolj po sprednjem delu telesa. Težave omili polaganje avanturina na trtico, ki blokade počasi raztaplja ali kakšnega aktivnega kamna, pri katerem bo v prvi fazi bolečina še hujša, po preboju blokade pa mine (npr. rubin). Vendar je za trajne rezultate treba najti vzrok blokade.

Desna noga:

- ledvični: vpliva na lkedvice, kosti, trebušno prepono ...

-žolčnikov: žolčnik, možgani, vid, organi na desni strani telesa.

- jetrni: jetra, mišice, trebušna prepona ...

Če te boli noga zaradi motenega pretoka v meridianu, so težave gotovo še kje. Sporoči več o tem, če opažaš šđe kakšno motnjo in lažje bomo prišli do rešitve.

lalala

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

:vragec:

hehe

me zadnch frend vprasha ker kamen de bi biu zanjga

pa pravm: Fant....koko ti je zhe ime?

pa prau: Peter

sm reku: Hehe....pol ga pa zhe itaq mash :vio:

666 zlomkou....tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

<{POST_SNAPBACK}>:vragec:

hehe

me zadnch frend vprasha ker kamen de bi biu zanjga

pa pravm: Fant....koko ti je zhe ime?

pa prau: Peter

sm reku: Hehe....pol ga pa zhe itaq mash :vio:

666 zlomkou....tralala

Naqjbrž je meu kr skalo, ne sam običn kamen ... x:Dx x:Dx x:Dx

<{POST_SNAPBACK}>Zivjo!

Mene pa zanima, kateri kamen, mineral, kristal...bi mi priporočali glede na to, da imam grozne probleme s hrbtenico - je v totalnem badu že kar nekaj let. Bolečine v križu in desni nogi pa so se pojavile pred dvema letoma, zadnja dva meseca pa so skoraj že neznosne (bolečina od boka do kolena - živčevje)

Sem kozoroginja, stara sem 26, precej časa preživim pred računalnikom (drugače ne gre), občasno obiskujem kiropraktika, redno telovadim. Je pa res, da nisem še hodila na nobeno vodeno fizioterapijo- bo treba.

Mogoče se sliši neumno, ampak vseeno...obstaja kakšen za uravnavanje potenja?

Hvala

Katjusa, kot pravi nosorog, je treba v prvi vrsti vedno poiskati vzrok za bolečine, in prav gotovo gre za energetsko neravnovesje po telesu, najprej pa je treba pogledati stanje medenice, ker je skoraj vedno kriva za bolečine v hrbtenici. Če želiš bolj konkretno razlago o tem me pa kar klikni! xsrcx

BOLEČINA JE KRIK TKIVA PO PRETOČNI ENERGIJI

Dober večer ekipa :vio: :palec: :palec:

Moji mami bi rada podarila en kamen. Hm, potožila mi je, da ima kri kot vodo :O: in da njeno telo ne absorbira železa. Zaradi tega je brez moči, takoj se utrudi.Nedavno se je slučajno srečala z neko(baje) zdravilko, ta ji je rekla, da ima povsem 'zamašene' vse čakre.Zaradi tega ni pretoka energije v telesu, ne absobcije železa. Kaj narediti? :sori:

Kateri kamen bi bil primeren zanjo?

Mama ima Sonce v Tehtnici, ima zelo poudarjen ascendent v Levu :vragec: , Luno pa v Ovnu.

Tnx, tnx, tnx :inocent:

<{POST_SNAPBACK}>Dober večer ekipa :vio:  :palec:  :palec:

Moji mami bi rada podarila en kamen. Hm, potožila mi je, da ima kri kot vodo :O:  in da njeno telo ne absorbira železa. Zaradi tega je brez moči, takoj se utrudi.Nedavno se je slučajno srečala z neko(baje) zdravilko, ta ji je rekla, da ima povsem 'zamašene' vse čakre.Zaradi tega ni pretoka energije v telesu, ne absobcije železa. Kaj narediti? :sori:

Kateri kamen bi bil primeren zanjo?

Mama ima Sonce  v Tehtnici, ima zelo poudarjen ascendent v Levu :vragec: , Luno pa v Ovnu.

Tnx, tnx, tnx :inocent:

A je vegi? Motnje v absorbciji železa so pogoste pri vegijih, do njih pa pride tudi, če nam manjka bakra (kar je redko). Tole je smešno, sam špila - zvečer naj skozi jabolko porine večji žebelj in ga pusti tam. Zjutraj pa naj žebelj odstrani in jabolko poje.

Njen kamen je cirkon. Ker pa so pogosto radioaktivni (nastajajo v temperaturni fazi, v kateri se izločajo tudi radioaktivni elementi), ji kupi raje železov granat (almandin).

Za odpiranje čaker je dobrih precej fizičnih in mentalnih vaj. Ker predvidevam, da se jih ne bo lotila, naj pije belo omelo. Zdravilna je le spomladi in ob koncu leta. Bele bunkice so strupene. Nabereš liste, jih posušiš in jih daš zvečer v vodo. Zjutraj vodo spiješ (brez gretja).

lalala

Oh Nosko, najlepša hvala! xflirtx

Ma ni vegi :sori: . Samo meso ji pa res ne gre preveč. Bom podala svetovano naprej, v torek pa na lov za granatom!

Aja, obljubila sem ji, da ji izdelam eno mantro :palec: x^x . Pa se bo končno začela malo ma(n)trat x:px x:px :vragec:

Nosorog - še eno vprašanje bi imela zate.

Partnerju bi kupila kamen..pa nisem glih ziher..kater bi mu pasal :2src:

Sonce v strelcu, asc v tehtnici, luna v biku..(mars vodnar, venera škorpija :O: )

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

<{POST_SNAPBACK}>Nosorog  - še eno vprašanje bi imela zate.

Partnerju bi kupila kamen..pa nisem glih ziher..kater bi mu pasal :2src:

Sonce v strelcu, asc v tehtnici, luna v biku..(mars vodnar, venera škorpija :O: )

Če boš poiskala kak čeden rodohrozit in mu ga podarila, zihr ne boš kikslna.

RODOHROZIT

Trigonalni MnCO3

Pogoste primesi: Ca, Fe, Zn

Trdota: 4

Gostota: 3,3 – 3,7 g/cm3

Element: zrak – ogenj

Rodohrozitovi kristali so pogosto romboedrični in skalenoedrični, po videzu zaobljeni in majhni. Največkrat je drobnozrnat do kompakten, steklenega sijaja, popolne razkolnosti po ploskvah romboedra. Pri rodohrozitu je pogosto jasno opazna pasnatost, prelom pa je videti nasekan. Običajno je rožnat, lahko pa tudi rdeč, siv, zelen ali rumen, največkrat neprosojen, vendar pa včasih celo prozoren. Izpostavljen atmosferskim vplivom počasi prehaja v manganove hidrokside, barva pa se mu spreminja v črno. V toplih kislinah je dobro topen. Je pomembna manganova ruda. Le redke prozorne kristale včasih brusijo fasetno, sicer pa kot kabošon.

Izvor imena:

Ustrezno ga opiše ime, ki izhaja iz grščine: rhodochroos – rožnat.

Nahajališča:

Največje in najlepše so našli v Argentini, v rudnikih srebrove rude, ki so jih v 13. stoletju izkoriščali Inki, od tedaj pa so opuščeni. Pomembna nahajališča so tudi in ZDA.

Možnosti zamenjave:

V nasprotju s podobnim rodonitom, omočen z vročo HCl zašumi. Od njega pa se loči še po manjši trdoti in po tem, da je rodonit temneje rdeč, s prehodi na vijolično. Po barvi mu je podoben tudi tulit.

Ponaredki:

Rodohrozit je relativno pogost mineral, v obliki kapnikov pa še vedno nastaja v opuščenih rudnikih srebra. Zato ga še ne ponarejajo.

Tradicionalna uporaba:

Kot okrasni kamen je v uporabi šele od leta 1950, zato tradicionalna uporaba ni znana.

Uporaba danes:

Nošenje rodohrozita priporočajo v obdobju večjih fizičnih naporov, saj njegova vibracija deluje ugodno tako na mišice kot tudi na vse žleze. Eliksir krepi cirkulacijo, krvni pritisk, pa tudi delovanje spolnih organov. Pri glavobolih ga, podobno kot rubin, polagamo na teme. Njegova vibracija čisti tudi čustveno telo, zato je priporočljivo kopanje v vodi, v kateri je bil rodohrozit. Naša življenja obogati z dinamiko in neosebno, vseobsegajočo ljubeznijo. Za programiranje ni primeren, v nekaterih starejših zapisih pa zasledimo, da nošenje rodohrozita privlači ljubezen.

Astrološke povezave:

Pripada strelcem z ascendentom v tehtnici. Rojenim v kombinaciji kozorog – kozorog pomaga k večji čustveni odprtosti, energijsko pa uravnoteža tudi leve z ascendentom v biku in tehtnice z ascendentom v raku.

Nosko - lepo vse tole.(sploh tisto tam...o veselici v spolnih organih mi zelo dopade :2src: ) Zanima me pa slednje..ga sploh imajo v Ahatu???

Ko sem brala lastnosti - me je prav prešinilo - tole bo genau kamen zanj.. :palec:

Hvala za trud(ognjenega opala pa še nisem uspela najt :C: )

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

nataly,

ognjeni opal imajo v ljubljani v ahatu. vsaj vceraj zvecer ob 19h je se bilo tako.

imajo ene 4 kamne, trije so zelo zmesani, eden je pa bolj 'cist',

ce ves kaj mislim...vsi so dokaj majhni, ampak nic manj ognjeni x;)x

poleg tega mislim, da imajo tudi spolirane, ampak nisem gledala,

ker me ne privlacijo kaj dosti.

niso prav poceni, ampak...saj ne rabis vsak dan novega :inocent:

:palec: t

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

<{POST_SNAPBACK}>A lahko še meni priporočate kamen. Tazga k bi ugodno na moje učenje deloval ali pa samo da bi mojemu karakterju pasal ( Sonce- vodnar, luna- strelec, ASC- oven, Mars- devica, Venera - oven, merkur - ribice) :onfire:

Hvala!  :palec:

Hiastolit sem ti določil - v obdobju vodnarja je pač prav, da imajo ravno vodnarji v roki ključ za uravnavanje štirih energijskih elementov (hiastolitu namreč vladajo vsi elementi).

Da ti bo dejansko pomagal pri koncentraciji, iskanju energijskega ravnotežja ob tvojih občasnih "fazah ekscentričnosti" ipd, si poišči poglavje o programiranju kamnov; sprogramiraj ga in začni razturat.

LALALA

HIASTOLIT

Rombični Al2 [O | SiO4]

Pogoste primesi: C, Ca, Cr, Fe, Ga, K, Mg, Mn, Ti

Trdota: 5 – 5,5

Gostota: 3,12 g/cm3

Element: uravnava štiri elemente

Hiastolit je različek andaluzita (po Andaluziji – Španija), ki vsebuje temnejši, običajno v obliki križa vključen grafit, ki je metamorfno spremenjena organska snov. Navadno ga najdemo v glinastih skrilavcih. Je rdeče, rjave, zelenkaste, bele ali sive barve; včasih je videti v eni smeri zelenkast, gledano z druge strani pa rdečkast. Sijaj je steklen, prelom neraven do školjkast, razkolnost včasih slabo vidna, sicer pa je relativno krhek. V kislinah ni topen. Brusijo jih kabošonsko, prozorne primerke brez križa (andaluzit), pa fasetno.

Izvor imena:

Zaradi forme v obliki križa v sredini minerala, so ga v 16. stoletju imenovali »silex niger cum cruce candida«, kasneje pa so ga preimenovali v hiastolit. To ime izhaja iz grške besede hiazo – formira črko x, ki ima formo lege grafitnega jedra.

Nahajališča:

Najkvalitetnejši hiastoliti prihajajo iz Šri Lanke in Brazilije. Pomembna nahajališča so tudi v Avstraliji, Rusiji, ZDA, Kanadi in Španiji.

Možnosti zamenjave:

Kvadratni presek in grafitna sredica križne oblike sta tako specifični, da je zamenjava malo verjetna.

Ponaredki:

Hiastolita zaenkrat še ne ponarejajo.

Tradicionalna uporaba:

Ameriški šamani so ga uporabljali za pospeševanje različnih procesov, saj so verjeli, da z njim lahko uravnavajo vse osnovne energijske elemente, oziroma okrepijo delovanje kateregakoli drugega energijskega elementa.

Uporaba danes:

Ob uporabi hiastolita dejansko ugotovimo, da bi mu težko pripisali prevlado kakšnega elementa, saj deluje na fizični ravni izrazito ohlajujoče, na finoenergijskih ravneh pa se vede podobno kot projektivni minerali. Uporabljamo ga lahko za pomoč pri revmi, protinu, prav tako tudi tedaj, ko sta motorika in percepcija zelo oslabljeni. Ob nervozah, strahovih in drugih ekstremnih čustvenih stanjih deluje izredno pomirjajoče, po drugi stani pa aktivira analitično stran misli, raztaplja iluzije ter krepi čut za realnost in aktivnost. Za specifične namene je najboljša uporaba v meditaciji oziroma ustrezno programiranje hiastolita.

Astrološke povezave:

Hiastolit je kamen vodnarjev, zlasti tistih, ki imajo ascendent v ovnu ali strelcu.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...