nosorog 21. november 2004 Prijavi Deli 21. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>Pozdravček, prosila bi vas za nasvet. Kakšen kamen bi bil dober za človeka, ki ima probleme z jetri in ledvicami? Gre predvsem za čiščenje teh organov zaradi izredno toksičnih zdravil. Najlepša hvala, M. V zmerno topel poparek lakote in bezgovih listov naj za pol ure položi hrizopraz in to pupca. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
stankaa 22. november 2004 Prijavi Deli 22. november 2004 Ali kalcedonit vpliva tudi na prekomerno delovanje ščitnice? Glede na to, da vpliva na grleni predel? Citiraj Življenje je PLES do nebes...Imejte se radi med seboj, vedno!live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 22. november 2004 Prijavi Deli 22. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>Ali kalcedonit vpliva tudi na prekomerno delovanje ščitnice? Glede na to, da vpliva na grleni predel? Kalcedonit ne obstaja. Verjetno imaš v mislih kalcedon. Kalcedon lahko uporabiš za blažitev delovanja hiperaktivne ščitnice. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
stankaa 23. november 2004 Prijavi Deli 23. november 2004 Se mi je zdelo, da ja. No superca, ga imam.Hvalaaaaaa p.s.: In v primeru, da premalo dela ščitnica? A tudi ta kalcedon v smislu -uravnavanja? Citiraj Življenje je PLES do nebes...Imejte se radi med seboj, vedno!live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinksy 24. november 2004 Prijavi Deli 24. november 2004 No še eno vprašanje glede izbire kamna. Sem kozoroginja z ascendentom v levu in luno v tehtnici (merkur in mars v kozorogu, venera v strelcu). Prav bi mi prišel kamen za sproščanje napetosti in želodčnih težav ter bolj sproščeno izražanje čustev. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 25. november 2004 Prijavi Deli 25. november 2004 so mi hoteli podariti kamen, ker vedo, da jih zelo maram,pa niso vedeli, katerega bi, in potem sem dobila za darilo en lep takoimenovani zivi kamencek. sicer ne pase to sem, ampak..no ja...mogoce malo.ker se ze dolgo nic ne dogaja tu tinksy, dobrodosla za te informacije bos morala pocakat nosoroga.on je el padre del lapis domesticus Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 25. november 2004 Prijavi Deli 25. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>No še eno vprašanje glede izbire kamna. Sem kozoroginja z ascendentom v levu in luno v tehtnici (merkur in mars v kozorogu, venera v strelcu). Prav bi mi prišel kamen za sproščanje napetosti in želodčnih težav ter bolj sproščeno izražanje čustev. Element voda ti fali, ja. Poskusi z akvamarinom, če pa ti je vijolična bistveno bližja, kot morsko modra, si poišči sugilit. Morda bi ti sedel tudi zvezdni ahat, sam ne vem, kako se ga kaj zdajle pri nas dobi. Že dolgo nism bil nč po štacunah. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 26. november 2004 Prijavi Deli 26. november 2004 Nosek... ..... Prosim za nasvet, kateri kamen oz. kamne naj si omisli moja neomajna prijateljica. Sonce v Biku in močen ascendent v Škorpijonu Njene muke pa so sledeče: zelo je nagnjena k rejenju, pa je tudi tako avtosugestivno naravnana, da se resnično zredi, če gre mimo slaščičarne . Ves čas ima probleme z napihovanjem. Kar se mojih izkušenj tiče, je za te tegobe odličen eliksir iz karnerola, vendar bi rekla, da občutek napetosti v telesu povsem psihične narave. Mislim, da bi ji pomagal kakšen kristal, ki uravnoveša močne energije , ki precej obremenijo živce in posledično njen želodec. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vessna 26. november 2004 Prijavi Deli 26. november 2004 Prosim še meni pomagajte z nasvetom kak kristal je najprimernejši; Zase: imam že malahit, turkiz,ametist-je vredu? Rada bi bila bolj delavna, disciplinirana in primanjkuje mi koncentracije, motivacije, volje. Zelo nestabilna sem in čustveno nezanesljiva. sonce v rakuluna v ribahascedent v kozorogu Za sina 15let:Hiperaktiven, razpršen, odlaga obveznosti do zadnjega in potem ga dušijo, nemiren) sonce v tehtniciluna v bikuascedent v vodnarju Hvala vam! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 26. november 2004 Prijavi Deli 26. november 2004 Menda lahko vse te vaše simptome trajno odpravi neki kristal, pa sem pozabil, kako se mu že reče. Je pa baje drag kot žafran. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 26. november 2004 Prijavi Deli 26. november 2004 izcrpno tole, sstane.... Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 26. november 2004 Prijavi Deli 26. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>izcrpno tole, sstane.... Pa vedno kaj novega tudi :xx!: Tinec-lasek, kateri kamenček pa danes nosiš? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 26. november 2004 Prijavi Deli 26. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>Pa vedno kaj novega tudi :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 26. november 2004 Prijavi Deli 26. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>Nosek... ..... Prosim za nasvet, kateri kamen oz. kamne naj si omisli moja neomajna prijateljica. Sonce v Biku in močen ascendent v Škorpijonu Njene muke pa so sledeče: zelo je nagnjena k rejenju, pa je tudi tako avtosugestivno naravnana, da se resnično zredi, če gre mimo slaščičarne . Ves čas ima probleme z napihovanjem. Kar se mojih izkušenj tiče, je za te tegobe odličen eliksir iz karnerola, vendar bi rekla, da občutek napetosti v telesu povsem psihične narave. Mislim, da bi ji pomagal kakšen kristal, ki uravnoveša močne energije , ki precej obremenijo živce in posledično njen želodec. Njen kamen je heliotrop. V obliki eliksirja bo pomabal tudi proti napenjanju. Je primeren, za programiranje ( npr. proti avtosugestivnemu vzorcu, ki ga omenjaš). Sicer pa je za hujšanje odličen eliksir iz prehnita, pa tudi uporaba prehnita kot masažnega kamna (verjetno najučinkoviteje raztaplja maščobe). HELIOTROPTrigonalni SiO2Pogoste primesi: Al, Fe, K, Mg, OH, Trdota: 6,5 – 7Gostota: 2,58 – 2,64 g/cm3Element: zemlja - voda Heliotrop je mikrokristalni zeleni različek jaspisa oziroma plazme, z rdečimi pegami, ki so posledica prisotnosti železovih oksidov. Te rdeče pege nekoliko spominjajo na kapljice krvi, zato mu pravijo tudi krvavi jaspis (bloodstone). Počasi ga najeda KOH. Brusijo ga v kabošone. Izvor imena:Ime v grščini pomeni sončni obrat (helios – sonce, tropos – obračati). Povezan je s svetlobnim učinkom nad rdečimi pegami heliotropa, ki ga opazimo, če damo kamen v vodo. Ime krvavi jaspis pa je povezano z eno od legend o križanju Jezusa. Ob vznožju križa naj bi ležal zeleni jaspis, ki ga je poškropila kri iz ene od Jezusovih ran in nastal je krvavi jaspis. Nahajališča: Največ ga je v Indiji, pomembna nahajališča pa so tudi v Braziliji, Avstraliji, ZDA, Zimbabveju in na Kitajskem. Možnosti zamenjave:Po rdečkastih pegah v zeleni mineralni osnovi ga dokaj zanesljivo spoznamo. Še najbolj verjetna zamenjava bi bila s kakšno drugo vrsto jaspisa. Ponaredki:Kolikor mi je znano, heliotropa še ne ponarejajo. Tradicionalna uporaba: Zaradi legende o nastanku heliotropa, je iz obdobja srednjega veka ohranjenih precej rezbarij Jezusove glave iz tega kamna; rdeče pege predstavljajo kri iz ran, ki mu jih je prizadejala trnova krona. S krvjo so ga na nek način povezovali tudi v Peruju, saj so bili tamkajšnji Indijanci prepričani, da heliotrop najučinkoviteje zaustavi krvavitev. Iz srednjeveških tekstov je moč razbrati, da so ga uporabljali za zdravljenje infekcij, vnetij in zastrupitev. Pripisovali so mu veliko moč. Profesor Francis Barrett, velik poznavalec zdravilnih kamnov, kovin in rastlin pa v svoji knjigi Celestial Intelligencer iz leta 1801 pravi takole: »Tisti, ki nosi heliotrop bo postal stanoviten, ugleden in bo dolgo živel. Ta kamen ima še veliko drugih čudovitih lastnosti; svojega lastnika lahko naredi tudi nevidnega.« Veljal je za talisman vojakov. Uporaba danes:Danes velja za najboljši zaščitni mineral proti akutnim infekcijam. Eliksir stimulira limfne žleze, deluje pa tudi razstrupljajoče in reducira pretirano kislost telesa. Sorodne učinke ima na višjih energijskih ravneh, saj ga uporabljamo za zaščito pred škodljivimi zunanjimi vplivi, revitalizacijo ob psihični izčrpanosti, vzpostavitev kontrole nad aktualnimi dogodki, poleg tega pa pomirja in stimulira sanjanje. Za zaščito pred infekcijami ga nosimo na timusu, sicer pa ga polagamo na prizadeto mesto. Tudi programiramo ga običajno v zaščitne namene. Astrološke povezave:K energijskemu ravnotežju pomaga ljudem, rojenim v astroloških kombinacijah škorpijon – škorpijon in kozorog – ribi. Simbolizira energije kombinacij škorpijon – bik in bik – škorpijon, energijsko pa ustreza tudi kombinaciji škorpijon – vodnar. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 26. november 2004 Prijavi Deli 26. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>Prosim še meni pomagajte z nasvetom kak kristal je najprimernejši; Zase: imam že malahit, turkiz,ametist-je vredu? Rada bi bila bolj delavna, disciplinirana in primanjkuje mi koncentracije, motivacije, volje. Zelo nestabilna sem in čustveno nezanesljiva. sonce v rakuluna v ribahascedent v kozorogu Za sina 15let:Hiperaktiven, razpršen, odlaga obveznosti do zadnjega in potem ga dušijo, nemiren) sonce v tehtniciluna v bikuascedent v vodnarju Hvala vam! Za tvojo kombinacijo sem v knjigi "Dih zvezd" zapisal tole: Značilnost oseb, rojenih v tem znamenju, je velika občutljivost in čustvenost, intuitivnost, pa tudi domiselnost. Tudi opal je mineral takšnih lastnosti, saj je energijsko izredno občutljiv. Resnična potreba teh ljudi pa je večja odločnost, zato je priporočljivo, da si svoj kamen poiščejo med tistimi, ki jim vladajo energije zemlje in ognja. Kamen te energijske kombinacije ne sme imeti pretirane prevlade ognja, saj bi lahko njihovo občutljivost celo potenciral. Zelo primerno je ahatovo oko. Poba: Dvojni zrak, zato je neprizemljen. Čeprav sta začetni izhodišči različni, pa ne bi blo švoh, če tudi njemu kupiš ahatovo oko, saj simbolizira usmerjenost k cilju in odločnost,. Vsebuje dovolj energije zemlje, da mu bo malo obtežilo nogice in potegnilo na zemljo. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 26. november 2004 Prijavi Deli 26. november 2004 Najlepša hvala Nosorogec Briljanten kot vedno! Po tale prehnit pa bom stopila tudi sama . Ker je tak kamen in z takimi čudovitimi lastnostmi enostavno treba imeti, 'uvek dobro dodje' Bi se ti dalo napisati dve besedi še o njem. Oz. kemijsko formulo, da ne bo spet prišlo do brljotine pri prevajanju iz slo v it in obratno Tnx, tnx, tnx Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 26. november 2004 Prijavi Deli 26. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>Najlepša hvala Nosorogec Briljanten kot vedno! Po tale prehnit pa bom stopila tudi sama . Ker je tak kamen in z takimi čudovitimi lastnostmi enostavno treba imeti, 'uvek dobro dodje' Bi se ti dalo napisati dve besedi še o njem. Oz. kemijsko formulo, da ne bo spet prišlo do brljotine pri prevajanju iz slo v it in obratno Tnx, tnx, tnx Nosorogec sem bil, ko sem bil še majhen. Zdaj sem veeeeeeeelik Nosorog. PREHNITRombični Ca2Al2[(OH)2 | Si3O10] Pogoste primesi: Fe, H2OTrdota: 6 – 6,5Gostota: 2,87 – 2,93Element: zrak – voda Prehnit je ledvičast, stalaktiten, prosojen svetlozelen mineral steklenega sijaja. Kristalov prav pogosto ne tvori. Spoznamo ga po barvi in ledvičastih in kroglastih agregatih. Pojavlja se kot sekundarni mineral v votlinah bazaltov, skupaj z zeoliti, datolitom in kalcitom. Ponavadi je prosojen, jasne razkolnosti in neravnega loma. Je piroelektričen, če pa ga segrevamo, izloča vodo. V HCl je slabo topen, po žarjenju pa je topnost mnogo boljša, pri tem pa se izloča sluzavi SiO2. Brusijo ga kabošonsko in fasetno. Izvor imena:Poimenovan je po kapitanu Prehnu, ki ga je konec 18. stoletja prinesel iz Rta Dobre nade. Nahajališča:Glavna nahajališča so v Južni Afriki, Indiji in Avstraliji. Možnosti zamenjave:Od kremena in berila ga ločimo po nižji trdoti. Ponaredki:Prehnita zaenkrat ne ponarejajo. Tradicionalna uporaba:Ni znana. Uporaba danes:Med vsemi minerali verjetno prehnit najbolj učinkovito raztaplja maščobo in pospešuje izločanje toksinov. V ta namen položimo več kamnov hkrati na področje jeter, trebušne slinavke in tankega črevesa, s čimer v telesu okrepimo tudi regeneracijske procese. Raztaplja neprijetne miselne in čustvene vzorce, zaradi katerih se nekaterih življenjskih situacij vztrajno izogibamo. Na ta način nas energijsko očisti, tako da smo sposobni bolj neposredno dojemati nove izkušnje, s tem pa tudi okrepi percepcijo. Astrološke povezave:Pripada tehtnicam z ascendentom v raku, kombinaciji bik – bik pa pomaga pri problemih s prekomerno težo. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 27. november 2004 Prijavi Deli 27. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>Nosorogec sem bil, ko sem bil še majhen. Zdaj sem veeeeeeeelik Nosorog. Hvala veeeeelik NosoR O G! Oh. on je s pravo batino na glavi, nič več mičken nosorogec, noče bit Nosko, ne Nosek.... Tudi prav! Dovolj dobrikanja in osvajanja. Dvojka! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 27. november 2004 Prijavi Deli 27. november 2004 <{POST_SNAPBACK}><{POST_SNAPBACK}>Nosorogec sem bil, ko sem bil še majhen. Zdaj sem veeeeeeeelik Nosorog. Tudi prav! Dovolj dobrikanja in osvajanja. Dvojka! Tegale "dvojka" pravzaprav nikoli nisem prav razumel. To ti reče kdo, ki ti hoče povedati, da tte je odjebal, ampak zakaj "dvojka", kaj to pravzaprav pomeni in od kod to, pa res ne vem. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 27. november 2004 Prijavi Deli 27. november 2004 Dvojka je izraz, ki smo ga uporabljali v osnovni šoli, označeval pa je konec neke platonske ljubezni Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Florijan Cvetko 28. november 2004 Prijavi Deli 28. november 2004 Šel sem v trgovino s kristali, v skladu s tukaj najdenimi navodili, in nenadoma mi je izmed množice kamnov v roke skočil Zoisit. Je hotel kar z menoj domov. Sem prisluhnil. V trgovini so bili zelo prijazni in so mi v vrečko vtaknili še, kaj naj bi zoisit odpravljal. Prebral sem šele doma. In se zgrozil. Namenjen naj bi bil za spolne težave. Ajajaj, kaj pa moje moško samoljubje??? Odrešite me, o vedci, in povejte, da to ne drži, ampak, recimo, da se zoisit uporablja za ... recimo ... zapeko ali kaj takega ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Florijan Cvetko 28. november 2004 Prijavi Deli 28. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>Dvojka je izraz, ki smo ga uporabljali v osnovni šoli, označeval pa je konec neke platonske ljubezni Dvojka izhaja iz dveh prstov, ki pomenita črko V, to pa je znak za ukaz "Voljno" ali za tiste, ki jim je bila JLA prihranjena, "odj..i". Zdaj pa naj mi še nekdo hitro razloži, kdo si je izmislil izraz "model", ki je zdaj v modi... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 28. november 2004 Prijavi Deli 28. november 2004 Najbrž naša Contessa, ona se ukvarja z modo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 28. november 2004 Prijavi Deli 28. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>Šel sem v trgovino s kristali, v skladu s tukaj najdenimi navodili, in nenadoma mi je izmed množice kamnov v roke skočil Zoisit. Je hotel kar z menoj domov. Sem prisluhnil. V trgovini so bili zelo prijazni in so mi v vrečko vtaknili še, kaj naj bi zoisit odpravljal. Prebral sem šele doma. In se zgrozil. Namenjen naj bi bil za spolne težave. Ajajaj, kaj pa moje moško samoljubje??? Odrešite me, o vedci, in povejte, da to ne drži, ampak, recimo, da se zoisit uporablja za ... recimo ... zapeko ali kaj takega ... Ma Cvetko.... a ti bi si zapeko rad zrihtal z zoisitom? Pošpegaj tri teme pred to, imamo temo o zoistu, Nosko je razložil kako in kaj z njim Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Florijan Cvetko 28. november 2004 Prijavi Deli 28. november 2004 <{POST_SNAPBACK}>Ma Cvetko.... a ti bi si zapeko rad zrihtal z zoisitom? Ma ne, zapeke tudi nimam. Ampak laže bi moje moško samoljubje preneslo, da bi si izbral kamen, ki pomaga pri zapeki ki je nimam, kot pri spolnih težavah, za katere sem bil do zdaj prepričan, da jih nimam. Čas za samoanalizo ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.