Skoči na vsebino

Kateri kamen?

Aliana

Recommended Posts

<{POST_SNAPBACK}>Saj spomin mi dobr funkcionira, sam koncentracija pa katastrofalna. Sam to ni klasicen diabetes, ampak insipidus(se pravi premajhna produkcija antidiuretskega hormona in ne insulina).

Bi moral mal po medicinskih knjigah naštudirat, kakšni so vzroki za to. Če jih ne poznam, ti težko svetujem ustrezni kamen.

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Deli na socialnih omrežjih

Guest mačona

NOSOROG, ko boš kaj na forumu, bi te prosila, da še poveš zame in za nojega fanta, za kerega so keri kamni primerni:

ON: Bik, Luna Ško, Asc Teh, Ven in Ma v Ovnu, Merkur v Biku.

Jaz: Devica; Lu, Ve, Ma v Levu; Asc Strelec, Me Teh.

Naj ti povem, da se mi zdi zanimivo, da me privlačijo kamni nežnih barv, kot je biserovina, roževec, amazonit - vse te imam in mi ustrezajo. Turkiz tudi imam. Privlači me tudi opal in žad, akvamarin, tudi kaj rumenega in tigrovo oko.

<{POST_SNAPBACK}>NOSOROG, ko boš kaj na forumu, bi te prosila, da še poveš zame in za nojega fanta, za kerega so keri kamni primerni:

ON: Bik, Luna Ško, Asc Teh, Ven in Ma v Ovnu, Merkur v Biku.

Jaz: Devica; Lu, Ve, Ma v Levu; Asc Strelec, Me Teh.

Naj ti povem, da se mi zdi zanimivo, da me privlačijo kamni nežnih barv, kot je biserovina, roževec, amazonit - vse te imam in mi ustrezajo. Turkiz tudi imam. Privlači me tudi opal in žad, akvamarin, tudi kaj rumenega in tigrovo oko.

ON: Bik - tehtnica: rožnati kremen

Bikovo naravo najdemo v rožnatem kremenu že zaradi dejstva, da velja po ljudskem izročilu za kamen plodnosti, pa tudi zato, ker njegova vibracija krepi fizično telo. Zračna energijska komponenta Venere, ki vlada tako biku kot tudi tehtnici, se v rožnatem kremenu kaže na višjih nivojih, saj dela osebe, ki ga nosijo bolj senzitivne in nežne. Če osebi, rojeni v tej planetarni kombinaciji rožnata barva ni blizu, lahko poseže tudi po nekaterih zelenih kamnih (smaragd, peridot).

ONA: Devica - strelec: moqui marbles

Te osebe ubija statično delo, zato vedno iščejo poklice, ki zanje pomenijo izziv. Kot je za strelce v ascendentu precej običajno, so intelektualne, kritične in polne živčne energije. V svetu okrasnih kamnov najdemo njihove energijske lastnosti v kroglicah moqui marbles, ker pa za nakit niso primerne, jim pripisujemo zlato.

Energije nežnejših barv, ki jih najdeš v biserovini, turkizu, amazonitu, opalu, žadu, akvamarinu ... in ki ti pačejo, so kompenzacija za tiste energije, ki ti jih nekoliko manjka (predvsem voda). Medtem ko je npr. tigrovo oko spet blizu energijam, ki vejejo iz tvoje astrološke kombinacije.

lalala

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Guest mačona
O, hvala za informacije? Kako je zdaj s temi kroglicami niso primerne za nakit - zlato se pa pripisuja takim ljudem ali tem kroglicam? Predvidevam, da ljudem. Ja, saj mam rada zlato, ampak ga še ne nosim.

• 2 weeks later...
<{POST_SNAPBACK}>ok, keri kamen je ze proti celulitu?  :ermm:  :sniky:

tisti mislim, ko ti pol kar pol noge zmanjka, in to tista polovica, ki je noces, da se razumemo!

a je ahvamarin? neki svetlomodrega, ce se prav spominjam?

nos pomagi....!  xcivx

Ma nimam več kj pomagat. Zdj maš mojo novo knjigo in se itak nimam več kj pametnega delat, ker maš dostop do večine mojih kristalnih skrivnosti. Odpreš jo na strani 332 - 333 (Indeks nekaterih psihičnih in fizičnih stanj, pri katerih pogosteje posegamo po mineralih), pogledaš pod rubriko celulit in zmagaš.

lalala

Iz prve roke.... oz. Iz prve knjige, ki mi je prišla pod roke, piše akvamarin in vsi kamni, ki jim vlada element vode.

x^x domača naloga

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

<{POST_SNAPBACK}>ok, keri kamen je ze proti celulitu?  :ermm:  :sniky:

tisti mislim, ko ti pol kar pol noge zmanjka, in to tista polovica, ki je noces, da se razumemo!

a je ahvamarin? neki svetlomodrega, ce se prav spominjam?

nos pomagi....!  xcivx

Lani sem na sejmu v Muenchnu videl nekakšne masažne zadevice, narejene iz raznih mineralov. Zadeva je bila preprosta, lepo brušen lesen disk, na sredino pa vstavljena mineralna krogla, ki se je prosto vrtela. Če bi dobila tako iz akvamarina, bi kroglo veselo porivala po neželjenih delih telesa x;)x x:Dx

Ampak to je bilo v Muenchnu, sejem je pa spet enkrat jeseni. :o|o:

Guest mačona
Ali je možno, da ti nek kamen, ki te je pritegnil s svojo barvo, obliko in energijo, ko ga nosiš, v resnici začne škoditi ali pa sploh ne deluje, pa naj te še tako privlači?

<{POST_SNAPBACK}>Ma nimam več kj pomagat. Zdj maš mojo novo knjigo in se itak nimam več kj pametnega delat, ker maš dostop do večine mojih kristalnih skrivnosti. Odpreš jo na strani 332 - 333 (Indeks nekaterih psihičnih in fizičnih stanj, pri katerih pogosteje posegamo po mineralih), pogledaš pod rubriko celulit in zmagaš.

lalala

he...hvala vseeno...

eni se delajo pametni, eni pa so x;)x x:Xx

akvamarin, kdaj se lahko narocim za masazo? x:Dx x:Dx x:Dx

cosmca :vio: xcivx

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

<{POST_SNAPBACK}>Ali je možno, da ti nek kamen, ki te je pritegnil s svojo barvo, obliko in energijo, ko ga nosiš, v resnici začne škoditi ali pa sploh ne deluje, pa naj te še tako privlači?

Zelo možno. Nek kamen te lahko ob nakupu pritegne, vendar je takrat verjetno prepojen s številnimi drugimi energijami (drugi kamni, ljudje, ki so si ga ogledovali...) Ko se je pri tebi doma, zlasti če si ga očistila, otresel teh energij, je prišla na dan njegova prava energija. Mogoče ti ta ne ustreza več tako zelo.

Možno je tudi, da ti sicer njegova energija ustreza, ampak samo v določeni količini. Tudi energije je lahko preveč in če ga imaš dolgo ob sebi, te lahko začne motiti.

Toliko. Več bi lahko povedal naš rogati strokovnjak.

Guest mačona
Ah, in jaz nimam časa, da bi se poglabljala in posvečala tem stvarem. Preveč je že vsega. Pa hvala za tako podrobno razlago.

• 2 weeks later...

Pozdravljeni!

Kot novi član sem se registrirala samo zato ker me zanima tema o kamnih. Prav rada bi vedela kašen kamen mi priporočate. Sem ribica z asc v tehtnici in luno v škorpijonu.

Privlači me moldavit, vendar se ga bojim saj sem pred kratkim imela zelo stresno življenje z zelo vzburkanimi čustvi, pa se bojim, da bi se mi to ob uporabi tega kamna ponovilo, ali pa da bi se mi ponovile stare stresne situacije.

Hvala za odgovor in lep pozdrav vsem!

Vita

<{POST_SNAPBACK}>Nosorog, kateri kamen bi mi priporočal za dvig samozavesti oz. za večjo zbranost, preganjanje strahu pred nastopom?

hvala.  x:Ix  x:Xx

V ta namen se lahko na različne načine (odvisno od izbora) uporabi kakšnega od naslednjih kamnov:aktinolit, avanturin, ametrin, citrin, dendritni ahat, dioptaz, dumortierit, girasol, granati, jantar, karneol, oker ahat, rutilov kremen, sončni kamen in tigrovo oko.

Povej mi, katere kamne imaš in povem ti, kako jih v cilju krepitve samozavesti uporabiš. Če nimaš nobenega, mi malček namigni, katere barve so ti všeč.

lalala

<{POST_SNAPBACK}>Tok, tok...

me je slučajno zaneslo k vam, pa iskreno povedano mi kar ugaja, sem že tudi nabavil knjige Nosoroga- pa moram reči, da je zanimivo branje xbookx

Pri nakupu pa si pozabil, da so knjige najcenejše, če jih kupiš neposredno od avtorja.

lalala

<{POST_SNAPBACK}>Pozdravljeni!

Kot novi član sem se registrirala samo zato ker me zanima tema o kamnih. Prav rada bi vedela kašen kamen mi priporočate. Sem ribica z asc v tehtnici in luno v škorpijonu.

Privlači me moldavit, vendar se ga bojim saj sem pred kratkim imela zelo stresno življenje z zelo vzburkanimi čustvi, pa se bojim, da bi se mi to ob uporabi tega kamna ponovilo, ali pa da bi se mi ponovile stare stresne situacije.

Hvala za odgovor in lep pozdrav vsem!

Vita

Že iz kombinacije se vidi, da si zelo čustvena in ta čustva imaš rada urejena (še jih skali kakšna težava, izza vogala že žuga depra). Zato bi ti koristili kamni, ki okrepijo pleksus ( citrin, jantar). Kamen, ki sicer simbolizira tvoje kvalitete, pa je jadeit.

Moldavit je zračen kamen, bi še malo poudaril tvoje "tehtanje", zato z njim zaenkrat počakaj.

lalala

Nosorog bi te prosil za nasvet- sem rojena v znamenju device- 09.09. 1970 med 17. in 18. uro - podznamenje? z luno v?- Imam trenutno ogromno opravka sama s sabo in s svojo oklico, sem hudičevo temperamentna, po malem tudi trmasta- ljudje okoli menie pravijo, da mora vedno biti po moje?- pa jim ne verjamem xrolleyesx

Pred nekaj dnevi nas je zapustila moja prijateljica, pa mi je trenutno še toliko težje,...

če utegneš, bi ti bila na moč hvaležna- priporočaš kakšen kamen? imam tigrovo oko- barve, ki mi ugajajo: modra, roza,...

Vnaprej hvala!

Nosorog, hvala za odgovor!

Pravzaprav mi je jantar vedno bil nekako všeč, pa se kar nisem mogla odločiti za njega. Mislim, da se bom sedaj z večjim pogumom odloči za nakup kakšnega kosa jantarja.

Hvala še enkrat in veliko uspehov!

Vita

Pozdravček!

Mene pa nekaj zanima..nosorog?:) Pomagaj prosim...lahko pa tud kdo drug x;)x x:Dx

Sicer imam doma že par kamenčkov ampak nekako jih ne znam pravilno skupaj uporabljat...pa tudi imen ne vem za dva kamencka..

imam: tigrovo oko, roževec, kamena strela, mesečev kamen, zlati kamen, oniks(cist crn ane?:)), karneol, amazonit(sej je to tak svetlo zelen z belimi lisami???) in pa en kamen v prstanu, ki ga nosim fuuuul rada pa ne vem kaj je-tak temno moder in zlate lise ima notri....

Vbistvu mam tega fuul pa ne znam uporabit :sori:

Kateri kamen rabim ko grem na izpit? To sem nekako že med prebiranjem tele teme ugotovila da dumortierit ali pa kalcedon...kaj pa od teh ki jih imam??

Drugo me pa še zanima v kaksni kombinaciji naj uporabljam kamne za samozavest in spoštovanje samega sebe??

Včasih me kr panika zagrabi, če sem predolgo od doma-to se mi dogaja po zelo stresnem dogodku, ki se je pred dvemi leti zgodil doma in od takrat naprej si ne upam nikamor vec it, brez da bi me zagrabila panika kaj se dogaja pri nas doma....sploh ne vem kako bom prezivela en teden pocitnic stran od doma ceprov si jih fuuul zelim.... :inocent:

Še to sem nekje prebrala enkrat od ene punce da je skoz nosila srcek rozevca ko pa ga je zgubila je zgubila tudi fanta..potem si je spet kupila prstan iz rozevca in spet postala zaljubljena in srecna z nekom drugim...a je to res mozno da tako kamni vplivajo, ker jaz nosim prstan in rozevca ze nekaj casa pa sem samska se vedno.. xDDx

Hvala za odgovore pa...upam da nism bla predolga xsrcx

aja še tok za informacijo sonce mam v ovnu, luno v devici in asc v ovnu x^x

(popravljeno)

Zdravo vsem!

Prosim, tudi jaz imam vprašanje. Imam opal in tigrove oči. Ker imam sonce v ovnu, luno v levu in ascendent v strelcu me zanima kdaj in kako jih lahko uporabljam?

Moram pa nujno prebrati to knjigo.

Hvala za odgovor. xrolleyesx xrolleyesx xrolleyesx

Popravljeno -> jadas

<{POST_SNAPBACK}>imam jantar pa tigrovo oko.

ahat mam, ampak ne vem, če je dendritni - kakšen je to sploh?

kaj pa onix?

Jantar

Včasih so magi jantar uporabljali za krepitev svojih obredov, zelo pa je bil znan obred, ki ga za zaščito uporabijo ljudje, ki menijo, da jih nekatere situacije in ljudje izčrpujejo, oziroma da so žrtve psihičnega napada:

V čistem in tihem prostoru prižgi belo svečo in sedi na pod. Okoli sebe naredi krog iz majhnih koščkov jantarja; pred tabo (znotraj tega kroga) naj bo tudi sveča. Zapri oči in vizualiziraj, kako plamen sveče hrani tvojo avro, jo krepi in dela neobčutljivo za vse zunanje vplive. Najboljše je, če vizualiziramo vdih energije plamena skozi temensko čakro, izdihnemo pa jo skozi vse pore in čutimo, da je z vsakim izdihom naša avra močnejša. Če je potrebno, postopek po nekaj dneh ponovimo.

Uporaba danes: Jantar lahko uporabljamo na tretji čakri kot ognjeni kamen, po drugi strani pa ima, nabit z negativnimi ioni, magnetno moč, ki je atribut srebra oz. elementa vode. Če ga nosimo na goli koži na področju solarnega pleksusa, oblečeni pa smo v bombažno majico, se zaradi trenja med majico in mineralom v le-tem neprestano ustvarjajo negativni ioni, ki učinkovito čistijo blokade na tretji čakri in nas osvobajajo strahov, lahko pa ga uporabljamo tudi za odpravo vseh drugih blokad. Pomaga tudi pri želodčnih in žolčnih težavah, stimulira obnovo hrustanca v sklepih, pospešuje celjenje ran in blaži bolečine pri rasti zob majhnih otrok. Sončna vibracija jantarja krepi samozavest, v ozadju katere pa je nežna duša. Dela nas odprte, a naklonjene tradiciji. Kljub temu, da ne vsebuje silicija, ga programiramo kot prinašalca sreče in uspehov.

TIGROVO OKO

Tradicionalna uporaba: Rimski vojaki so ga nosili graviranega z zaščitnimi simboli, da bi jih varoval med bitko. V srednjem veku so iz njega delali amulete za zaščito pred uroki, demoni in zlim očesom.

Uporaba danes: Deluje transformacijsko in na tretji čakri pretvarja strahove v energije samozavesti. Kadar se počutimo brezvoljne in brez moči, vzamemo v levo roko večji kos tigrovega očesa in se prepustimo njegovim vibracijam. Vzpostavil bo pospešeni tok energije v telesu, vendar ne tako izrazito kot tigrovo železo.

Tigrovo oko nekateri uporabljajo tudi v meditacijah za vzpostavitev stika s prejšnjimi življenji. Takšno meditacijo izvajamo izpostavljeni sončni svetlobi, s tigrovim očesom v levi roki.

Programiramo ga za zaščito pred vsemi vrstami nevarnosti, za porast samozavesti, poguma in pridobivanje materialnih dobrin. Običajno ga vdelamo v zlato, vendar ni dobro, da ga nosimo dlje kot en teden; to velja nasploh za vse okrasne kamne, ki vsebujejo limonit (FeOOH).

AHAT - iz tegale spodaj boš videla, da je tudi oniks le vrsta ahata. Dendritni ahat pa je prepleten z omrežjem dendritov (zelenkasti vključki drugih kristalčkov), ki simbolizirajo vztrajnost.

V grobem ahate delimo na trakaste, ki jih sestavljajo pravilni pasovi raznobarvnega kalcedona, mahovne, kjer vsebuje mlečna osnova kloritove luske in vključke oksidov, kateri spominjajo na mah, strukturo, ki ponazarja pokrajino, ima pokrajinski ahat, mavrične barve ognjenega ahata pa povzročajo vključki železovih oksidov med tankimi plastmi kalcedona. Kadar se v ahatu izmenjujejo črne in bele plasti, govorimo o oniksih. Ahatom, pri katerih se izmenjujejo debelejše plasti rjave, rdeče, pa tudi bele barve, pravimo sardoniksi.

Oniksa pri kamnih za samozavset ponavadi kaj prida ne omenjam, saj ima nekoliko "nekultivirano" energijo. Podpira ljudi, ki želijo slediti lastnim ciljem ne glede na to, kaj o tem mislijo drugi - ne izogibajo se niti sporom, da le dosežejo svoj namen.

lalala

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...