Skoči na vsebino

Kateri kamen?

Aliana

Recommended Posts

<{POST_SNAPBACK}>Ne pomaga noben kamen. Žal se ne znamo učit na napakah svojih staršev ali napakah kogarkoli pač. Moramo kaj sami zajebat (makar zgolj s pasivnostjo), da začnejo klikerji delat.

lalala

:palec: heh ...že dolgo ne česa tko dobro napisanega xokx

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>kakšen namig kje začeti iskat  :inocent:  x:Dx

Ali Ahat, ali pa pokliči kerga od tehlih dveh juncev:

-Miran Rezar, 04160 429 (je iz Lj, ma ful kvalitetne kamne sam je mal drag)

-Vili Rakovc, 041 542 028 (je iz Kranja, ma lepe kamne in zmerne cene, sam je trenutno na morju - sva se glih dons slišala).

lalala

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

<{POST_SNAPBACK}>Ja Sončk, tisti, ki je zate, tudi asociira na sončk - jantar. Saj si iz Kranja, a ne? Sprehodi se do Tretjega očesa v starem centru, tam bi ga skorajda morala dobiti. Sem bil dons tam, pa ga sicer nisem opazil, a nisem ga niti iskal - sem pa opazil precej drugih, kar lepih kosov.

lalala

O hvala lepa nosorog x:Xx xsrcx

Kaj si ti tudi iz KR x?x

Veš kaj me še zanima...kje naj ga pa nosim...oz če ga naj bi imela skoz ob sebi...kot verižico, ali ga dam v žep...kako naj bi to imela da bo učinkovito.

Hvala in Lp,

S x:)x

http://www.cosgan.de/images/smilie/engel/n015.gif

<{POST_SNAPBACK}>O hvala lepa nosorog x:Xx  xsrcx

Kaj si ti tudi iz KR x?x

Veš kaj me še zanima...kje naj ga pa nosim...oz če ga naj bi imela skoz ob sebi...kot verižico, ali ga dam v žep...kako naj bi to imela da bo učinkovito.

Hvala in Lp,

No če bi sama imela jantar...pa ga nimam. Ampak dala bi ga na mal daljšo vrvico, verižico..tako da bi bil ta obesek v višini želodca , no pleksusa. to bi najbolj delovalo na samozavest...na 3 čakro.

bo nosorog več povedal...sem se samo mal vključila.. v pogovor x:)x

mene pa zanima mal korala. ste že nekaj napisal ..vem v temi rdeča korala, pa kljub temu.

sama sem pred leti kupila zapestnico iz koral...niso rdeče so bolj take roza oranžno rdeče. Še isti teden so se mi rasule. :sori:

no pred kratkim pa sem našla založene rasute koralce :8): pa sem jih kombinirala z enimi belim kamni...mislim da je mesečev kamen ..nisem prepričana ...lahko je tudi mlečni kremen :8):

zanima me če sem dober tole skombinirala. Pa če bi se dalo kaj več povedat o korali....večina literature omenja da korala nosi moško energijo, se jo uporablja tudi kot afrodiziak, vpliva na kri, kosti... sama ko jo nosim nimam takega občutka.

so mi pa zelo všeč. x:)x

Torej kakšne lastnosti ima ta korala.

naj pa še dodam, se zelo čistijo v sodi bikarboni....taka mila raztopina. polnila pa sem jo v takem svetlem senčnem prostoru :vio:

pozdravček xsrcx

<{POST_SNAPBACK}>No če bi sama imela jantar...pa ga nimam. Ampak dala bi ga na mal daljšo vrvico, verižico..tako da bi bil ta obesek v višini želodca , no pleksusa. to bi najbolj delovalo na samozavest...na 3 čakro.

bo nosorog več povedal...sem se samo mal vključila.. v pogovor x:)x

Ojla Strelka in Nosorog x:Xx .

to bi bilo kar dobro...sem že kupila jantar...v trgovini Ahat na Čopovi...saj veš dvojčki smo hitri x:Dx :vio:

Je pa kamenček ki se ga da na verižico...imam eno zelo fino verižico iz srebra, ki pa ni tako dolga :sori: .

Nosorog lahko ti malo več poveš in predlagaš...

Hvala in lep dan,

http://www.cosgan.de/images/smilie/engel/n015.gif

kupila heliotrop. vsaj tako je pisalo na njem (nisem nabavljala v lj-zato je cel kažin). kamen je kar precej drugačen od tistega, ki je poslikan v knjigi. Je nekam rdeče-rjave barve, vmes pa so prosojni vključki, ki potegnejo na oker, sivo in modro. a so heliotropi tako različnih barv? al pa sem kupila nekaj čisto drugega?

....šit pa neprofesionalne trgovine...sami problemi....

:vio:

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

<{POST_SNAPBACK}>O hvala lepa nosorog x:Xx  xsrcx

Kaj si ti tudi iz KR x?x

Nisem. V Tretjem očesu v Kr je zmanjkalo mojih knjig, pa sem jim pač pripeljal nove. lalala

Odvisno, ali ga kupiš v obliki nakita ali kot surov kamen (čeprav ni kamen, ampak okamenela smola).

V knjigi Mala enciklopedija zdravilnih kamnov sem pri jantarju zapisal takole:"Sončna vibracija jantarja krepi samozavest, v ozadju katere pa je nežna duša. Dela nas odprte, a naklonjene tradiciji ...

1. surov kamen

- z njim si krepimo tretjo čakro(polaganje) in s tem samozavest, samospoštovanje, samodisciplino, ambicije, velikodušnost ... Hvala in Lp,

2. Nakit

Pri nošenju nakita z namenom okrepiti samozavest, izkoriščamo okoliščino, da se jantar nabije z negativnimi ioni, če ga podrgnemo z bombažno krpo. Na mestih energijskih blokad vedno najdemo presežek pozitivnih ionov, ki jih z negativno nabitim jantarjem nevtraliziramo in blokada gre pa-pa. Zato nosimo npr. obesek na pleksusu, tako, kot ti je svetovala Strelka.

3. lalala x^x

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

<{POST_SNAPBACK}>mene pa zanima mal korala. ste že nekaj napisal ..vem v temi rdeča korala, pa kljub temu.

sama sem pred leti kupila zapestnico iz koral...niso rdeče so bolj take roza oranžno rdeče. Še isti teden so se mi rasule. :sori:

no pred kratkim pa sem našla založene rasute koralce :8): pa sem jih kombinirala z enimi belim kamni...mislim da je mesečev kamen ..nisem prepričana ...lahko je tudi mlečni kremen :8): zanima me če sem dober tole skombinirala.

Če je mesečev kamen, je kombinacija odlična, če pa je mlečni kremen, je dobra (lalala)

Pa če bi se dalo kaj več povedat o korali....večina literature omenja da korala nosi moško energijo, se jo uporablja tudi kot afrodiziak, vpliva na kri, kosti... sama ko jo nosim nimam takega občutka.

Imaš popolnoma prav. :palec:  "Stromovnjake"pri rdeči korali pač zjebe rdeča barva, ki načeloma pripada Marsu, zato mislijo, da gre za ognjeni kamen. Tudi v djotišu jo imajo napačno za ognjeni kamen. Vse vrste koral so v resnici tipični ženski kamni, zato so jih ženske na mediteranu tudi nosile za ureditev menstrualnih problemov.

Ko pridem domov, ti nalimam, kaj sem o korali napisal v Mali enciklopediji zdravilnih kamnov. lalala 

so mi pa zelo všeč. x:)x

Torej kakšne lastnosti ima ta korala.

naj pa še dodam, se zelo čistijo v sodi bikarboni....taka mila raztopina. polnila pa sem jo v takem svetlem senčnem prostoru :vio:

O.K. Faca.pozdravček xsrcx

<{POST_SNAPBACK}>kupila heliotrop. vsaj tako je pisalo na njem (nisem nabavljala v lj-zato je cel kažin). kamen je kar precej drugačen od tistega, ki je poslikan v knjigi. Je nekam rdeče-rjave barve, vmes pa so prosojni vključki, ki potegnejo na oker, sivo in modro. a so heliotropi tako različnih barv? al pa sem kupila nekaj čisto drugega?

....šit pa neprofesionalne trgovine...sami problemi....

Najpogosteje naletimo na heliotrope, ki približno ličijo na tistga, čigar slikco sem objavil v knjigi. Vendar pa - heliotrop je vrsta jaspisa, kateremu da rdeče pege vsebnost železa, jaspisov pa je preko 80 vrst - tudi okrasti ... Zato ni nujno, da si narobe kupila.

lalala, pa še tralalero x^x

<{POST_SNAPBACK}>hm, moj je nekaj podobnega, sicer pa sej imajo prave tule pri nas,  ane Nosorog?

mimogrede, namakanje v slani vodi, ja ali ne?

tnx Strelka02 xsrcx pa tebi tud Nosorog x:Xx

Odvisno kateri kamen misliš namakati (tokrat tralalero brez lalala)

<{POST_SNAPBACK}>Kateri kamen bi bil primeren zame:

sonce: bik

luna: rak

asc: dvojček

Uravnotežena kombinacija, punca pa precej draga; smaragd. Prva rezerva - peridot.

niti lalala, niti tralalero x:o)x

dannnnnn...

jaz bi tudi prosila za nasvet glede kamna;

sonce: dvojček

luna: devica

asc: devica

sončkeeeeeeee

Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote.

Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje.

Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči.

afriški pregovor

<{POST_SNAPBACK}>dannnnnn...

jaz bi tudi prosila za nasvet glede kamna;

sonce: dvojček

luna: devica

asc: devica

sončkeeeeeeee

dannnnn.....

Najprimernejša sta - po videzu precej razulična - sončni kamen ali aleksandrit.

Če boš kupovala sončni kamen, naj ti ne podtaknejo ponaredka, ki ga ponavadi prodajajo pod imenom zlati kamen. Aleksandritov pa je na trgu tudi največ sintetičnih.

lalala

<{POST_SNAPBACK}>heliotrop, rabim tole z limfami poštimat... sem ga v trgovinici nabavila, zdej pa sem v dilemi, kak očistit....

Jaspisom ponavadi slana voda ne škodi. Sam splahni ga pol dobr.

lalala

strelka02...hvala za slikice. no, zdej se mi pa res zdi, da nisem zgrešila. najbolj je podoben tistim, v četrti slikici v prvi vrsti. xsrcx

nosorog hvala.

...evo, pojma nimam...ni se mi sanjalo, da jih je tolk vrst... :switz:

če se heliotrop uporablja za eliksir: kako pogosto ga je potrebno čistit in filat na soncu?

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

<{POST_SNAPBACK}>strelka02...hvala za slikice. no, zdej se mi pa res zdi, da nisem zgrešila. najbolj je podoben tistim, v četrti slikici v prvi vrsti. xsrcx

nosorog hvala.

...evo, pojma nimam...ni se mi sanjalo, da jih je tolk vrst... :switz:

če se heliotrop uporablja za eliksir: kako pogosto ga je potrebno čistit in filat na soncu?

Ti po mojem poznaš tudi kakšne druge aktivacijske tehnike. Npr. z nihalom. S soncem pri temu kamnu ne pretiravaj.

lalalo

<{POST_SNAPBACK}>mene pa zanima mal korala.

54. KORALA

Aragonit, rombični CaCO3

Pogoste primesi: Fe, Mg

Trdota: 3–4

Gostota: 2,6–2,7 g/cm3

Element: akaša-voda

Gre za aragonitne skelete, ki jih v tropskih in subtropskih morjih gradijo kolonije mehkužcev. Barva koral je lahko zelo različna in je odvisna od pogojev rasti in organskih sestavin. Brusijo jih kroglasto, kabošonsko, včasih pa jih uporabljajo tudi za izdelavo kamej.

Izvor imena: Ime za korale izhaja iz grščine; Teofrast jih je imenoval kuralion, Dioskorid pa korallion.

Nahajališča: Iz okolice Japonske prihajajo rdeče, rožnate in bele korale. Rdeče in rožnate so tudi v Sredozemskem in Rdečem morju ter v morju okoli obal Afrike in Malezije. Črne in zlate korale prihajajo iz morij zahodnega dela Indije, Avstralije in Pacifiških otokov.

Možnosti zamenjave: Brušene rdeče korale bi lahko zamenjali s karneolom, rodonitom, roževcem ali spessartinom.

Ponaredki: Imitacije izdelujejo iz stisnjenega obarvanega kalcijevega karbonata, kateremu dodajo različna veziva, iz zdrobljenih koral z dodatkom plastike, obarvanega (uranskega) stekla, roževine, kavčuka in kosti. Pogosto jih tudi barvajo ali pa jim spreminjajo barvo s segrevanjem.

Tradicionalna uporaba: Po grški legendi je korala nastala iz Meduzine krvi. Njena glava, ki jo je odsekal Perzej, se je spremenila v koralo, iz brizgajoče krvi pa se je rodil krilati konj Pegaz.

Najpogosteje naletimo na bele ali rdeče korale. Rdeče, pripadnice sredozemske vrste Corallium rubrum, so bile zelo cenjene v obdobju starega Rima; tamkajšnje ženske so nosile koralne uhane kadar so hotele očarati moške. Stari Egipčani in Grki so za zaščito njiv pred insekti uporabljali zmlete korale, ki so jih pomešali s semenom in gnojilom. Kelti so v mlajši železni dobi uporabljali korale za okras čelad in ščitov, kasneje pa so jih zamenjali z rdečim emajlom. Baročni zlatarji srednje Evrope so od 16. do 18. stoletja korale uporabljali v povezavi s figurami iz dragih kovin; iz njih so delali razne pošasti in mitična bitja, torej like, povezane z domišljijo in fantastiko. Nekdanji prebivalci mediteranskega pasu so menili, da so korale v tesni povezavi z morjem in Mesecem, torej z elementom vodo, tako da so jih tamkajšnje ženske nosile za ureditev menstrualnih problemov. V starih zapisih lahko celo zasledimo, da so rdeče korale, ki jih je npr. ženska nosila kot nakit, pobledele v času menstruacije, potem pa je njihova barva postala ponovno intenzivnejša. Niz koral so nosili kot zaščito pred uroki, verjeli pa so tudi, da pomagajo pri celjenju ran in nervozi.

Korale so imele tudi zelo vidno vlogo v religioznih in magijskih obredih na Pacifiških otokih. Polagali so jih na grobove, da bi varovale umrle, uporabljali pa so jih tudi kot okrasje v templjih.

Uporaba danes: Korala danes velja za talisman bajaličarjev, saj krepi moč percepcije. Še vedno pa jih kot nakit nosijo predvsem ženske. Znani so koralni amuleti, ki ščitijo pred nezgodami, nasiljem, strupi, sterilnostjo itd., moški pa nosijo predvsem amulete, ki ščitijo pred nevarnostjo na plovbi in pred morskimi psi. Korala, položena pod posteljno blazino, prinaša miren sen. Uporabljajo jih tudi kot okras bivalnih prostorov, saj naj bi bile korale prinašalke sreče, poleg tega pa njihova vibracija izboljšuje energijsko atmosfero v prostoru.

V zdraviteljstvu jih pri bolečinah v trebušnem delu in ob slabi prebavi polagamo na trebuh. S koralami si lahko pomagamo tudi pri ranah, saj zaustavljajo krvavitve, kadar pa imamo utrujene ali vnete oči, jih položimo na veke. Zaradi kemijske sestave krepi eliksir iz koral kosti in zobno sklenino, koralni obeski, ki jih običajno vdelamo v srebro, pa prinašajo čustveno odprtost.

Astrološke povezave: Rdečo koralo pripisujemo škorpijonom, ki imajo ascendent v ribah.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...