Amis 31. avgust 2005 Prijavi Deli 31. avgust 2005 thx nosorog Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sončk 31. avgust 2005 Prijavi Deli 31. avgust 2005 potem grem danes še malo daljšo vrvico kupit...in ga začnem nosit Lp, S Citiraj http://www.cosgan.de/images/smilie/engel/n015.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 31. avgust 2005 Prijavi Deli 31. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}> potem grem danes še malo daljšo vrvico kupit...in ga začnem nosit Lp, S Klelele maš še tole (lalala.com): 103. JANTARFosilna smola iglavcev v kateri prevladujeta C12H20O in C80H120O5Trdota: 2–2,5Gostota: 1,05–1,09 g/cm3Element: akaša Jantar je okamenela smola iglavcev, nastala v sedimentnem okolju v obdobju terciarja in, kolikor mi je znano, najstarejši dragoceni mineral v zgodovini človeštva. Pojavlja se v različnih, na površini pogosto razpokanih oblikah. Najpogosteje je rumen do oranžen, lahko pa je tudi zelen, vijoličast ali črn. Ima školjkast lom mastnega sijaja. Tali se pri 200 do 220 oC. Neredko vsebuje ostanke žuželk ali rastlin, kar je običajno lepo vidno, saj je jantar največkrat prozoren ali vsaj prosojen. Delno ga topijo alkohol (20–25 %), eter (18–23 %) in benzol (9,8 %). Iz jantarja izdelujejo kameje, ga polirajo in oblikujejo v kabošone. Izvor imena: Večina poznavalcev meni, da izhaja ime jantar iz ne povsem pojasnjene litovske besede gintaras. Grški filozof Tales pa je odkril, da se nabije z električno negativnim nabojem, če ga podrgnemo z bombažno krpo – takrat so mu rekli elektron, kar je izvor besede elektrika. Nahajališča: Največ jantarja prihaja iz Baltika (Poljska, Rusija), lep je tudi jantar iz Burme (burmit) in Sicilije (simetit). Ostala pomembnejša nahajališča jantarja so še v Mehiki, ZDA, Kanadi in Dominikanski republiki. Možnosti zamenjave: Jantarju podobne smole so alingit, bucaramangit, cedarit, copalin itd. Ponaredki: Jantar pogosto ponarejajo iz umetnih mas, včasih pa le »izboljšajo« pravega. Ker je najbolj cenjen prozoren jantar, z različnimi postopki neprozornega zbistrijo. V ta namen ga »kuhajo«, pri čemer odstranijo plinaste in tekočinske vključke. Kuhan jantar spoznamo po značilnih okroglih tankih ploščatih napetostnih vključkih, ki jih pogosto vidimo s prostim očesom.Ponaredek jantarja iz umetne mase spoznamo s testom z razžarjeno kovinsko iglo. Ponaredek, ki se ga dotaknemo s takšno iglo, zasmrdi po plastiki, jantar pa po kadilu. V nasičeni raztopini soli jantar plava, ponaredki pa potonejo. Tradicionalna uporaba: Kot zdravilni kamen in amulet ga uporabljajo že vsaj 7000 let. Simbolizira Sonce in duhovno povezanost. Psevdo-Dionizij Areopagit je menil, da vsebuje jantar kvalitete zlata in srebra. V preteklosti so ga veliko uporabljali za lajšanje glavobolov, bolezni grla, ušes in oči. Vonj zažganega jantarja naj bi prinašal moč jasnovidnosti. Včasih so magi jantar uporabljali za krepitev svojih obredov, zelo pa je bil znan obred, ki ga za zaščito uporabijo ljudje, ki menijo, da jih nekatere situacije in ljudje izčrpujejo, oziroma da so žrtve psihičnega napada: V čistem in tihem prostoru prižgi belo svečo in sedi na pod. Okoli sebe naredi krog iz majhnih koščkov jantarja; pred tabo (znotraj tega kroga) naj bo tudi sveča. Zapri oči in vizualiziraj, kako plamen sveče hrani tvojo avro, jo krepi in dela neobčutljivo za vse zunanje vplive. Najboljše je, če vizualiziramo vdih energije plamena skozi temensko čakro, izdihnemo pa jo skozi vse pore in čutimo, da je z vsakim izdihom naša avra močnejša. Če je potrebno, postopek po nekaj dneh ponovimo. Uporaba danes: Jantar lahko uporabljamo na tretji čakri kot ognjeni kamen, po drugi strani pa ima, nabit z negativnimi ioni, magnetno moč, ki je atribut srebra oz. elementa vode. Če ga nosimo na goli koži na področju solarnega pleksusa, oblečeni pa smo v bombažno majico, se zaradi trenja med majico in mineralom v le-tem neprestano ustvarjajo negativni ioni, ki učinkovito čistijo blokade na tretji čakri in nas osvobajajo strahov, lahko pa ga uporabljamo tudi za odpravo vseh drugih blokad. Pomaga tudi pri želodčnih in žolčnih težavah, stimulira obnovo hrustanca v sklepih, pospešuje celjenje ran in blaži bolečine pri rasti zob majhnih otrok. Sončna vibracija jantarja krepi samozavest, v ozadju katere pa je nežna duša. Dela nas odprte, a naklonjene tradiciji. Kljub temu, da ne vsebuje silicija, ga programiramo kot prinašalca sreče in uspehov. Astrološke povezave: Klasični astrologi so ga povezovali s Soncem, torej z levom. Z upoštevanjem ascendenta je primeren za kombinacije lev – oven, lev – strelec, dvojčka – vodnar, pri odpravljanju težav s samozavestjo pa pomaga tudi kombinaciji devica – bik in ribi – tehtnica, čeprav jim barvno običajno ne ustreza. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sončk 31. avgust 2005 Prijavi Deli 31. avgust 2005 hvala nosorog S Citiraj http://www.cosgan.de/images/smilie/engel/n015.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
-Tea- 4. september 2005 Prijavi Deli 4. september 2005 Kje pa lahko kupim te kristale (smaragd, peridot)? Kako naj jih nosim, da bodo učinkoviti. Rada bi predvsem da bi mi pomagali v ljubezni in šoli, pa tudi zravju če je mogoče. Zasledila sem olivin peridot.. ali gre za enak kamen? In pa še, rada bi kupila primeren kamen za fanta, da bi mu pomagal pri šoli:* sonce- devica* luna - bik* ascendent - devica Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 5. september 2005 Prijavi Deli 5. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Kje pa lahko kupim te kristale (smaragd, peridot)? Kako naj jih nosim, da bodo učinkoviti. Rada bi predvsem da bi mi pomagali v ljubezni in šoli, pa tudi zravju če je mogoče. Zasledila sem olivin peridot.. ali gre za enak kamen? Olivin Smaragd Mal za pomoč... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
-Tea- 5. september 2005 Prijavi Deli 5. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Olivin Smaragd Mal za pomoč... Najlepša hvala! Ampak kaj ko sem tako draga (smaragd) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 5. september 2005 Prijavi Deli 5. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Kje pa lahko kupim te kristale (smaragd, peridot)? Kako naj jih nosim, da bodo učinkoviti. Rada bi predvsem da bi mi pomagali v ljubezni in šoli, pa tudi zravju če je mogoče. Zasledila sem olivin peridot.. ali gre za enak kamen? In pa še, rada bi kupila primeren kamen za fanta, da bi mu pomagal pri šoli:* sonce- devica* luna - bik* ascendent - devica Podpira ga sicer malahit (pri čustveni odprtosti). Sposobnost učenja sicer povezujemo zlasti z močjo v predelu pleksusa (citrin, jantar ...), dobrim spominom (kalcit, aragonit ...). Glede smaragda pa maš klele: Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
melissa 5. september 2005 Prijavi Deli 5. september 2005 Ojla nosorog, mam nekaj vprašanj: danes je ful v modo masaže s kamni, vročimi, vulkanskimi, energetskimi........ bila sem na par predstavitvah in predavanjih prinas in v tujini. Tudi sama sem kupila kamne. Jih imam še zmeraj v predalu Vendar imam pomisleke glede tega. Mislim, da je premalo vedenja in odgovornosti. Ljudje kar kupijo kamne, jih polagajo po telesu in trdijo , da so zdravilni , sproščajo , zdravijo itd. Moja prijateljica v svoje kozmetičnem salonu uporablja kamne iz žada ter vulkanske kamne, ki jih segreva in polaga po telesu. Meni sebnono se to zdi zelo neodgovorno predvsem pa brez pravih učinkov. Jaz sem si pred leti prinesla iz Grčije_ Santorinija pravo vulansko skalo , ki pa je drugaćna od teh kamnov ,ki jih pri nas tako drago prodajajo. Zanima me tvoje mnenje o vsem in kje bi se lahko kaj več naučila oz. dobila kamne? Uf, sem zakomplicirala. Mnogolažje mi je pogovorno . Lep pozdrav! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
melissa 5. september 2005 Prijavi Deli 5. september 2005 Ojla nosorog, mam nekaj vprašanj: danes je ful v modi masaže s kamni, vročimi, vulkanskimi, energetskimi........ bila sem na par predstavitvah in predavanjih prinas in v tujini. Tudi sama sem kupila kamne. Jih imam še zmeraj v predalu Vendar imam pomisleke glede tega. Mislim, da je premalo vedenja in odgovornosti. Ljudje kar kupijo kamne, jih polagajo po telesu in trdijo , da so zdravilni , sproščajo , zdravijo itd. Moja prijateljica v svoje kozmetičnem salonu uporablja kamne iz žada ter vulkanske kamne, ki jih segreva in polaga po telesu. Meni sebnono se to zdi zelo neodgovorno predvsem pa brez pravih učinkov. Jaz sem si pred leti prinesla iz Grčije_ Santorinija pravo vulansko skalo , ki pa je drugaćna od teh kamnov ,ki jih pri nas tako drago prodajajo. Zanima me tvoje mnenje o vsem in kje bi se lahko kaj več naučila oz. dobila kamne? Uf, sem zakomplicirala. Mnogolažje mi je pogovorno . Lep pozdrav! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 5. september 2005 Prijavi Deli 5. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ojla nosorog, mam nekaj vprašanj: danes je ful v modi masaže s kamni, vročimi, vulkanskimi, energetskimi........ bila sem na par predstavitvah in predavanjih prinas in v tujini. Tudi sama sem kupila kamne. Jih imam še zmeraj v predalu Vendar imam pomisleke glede tega. Mislim, da je premalo vedenja in odgovornosti. Ljudje kar kupijo kamne, jih polagajo po telesu in trdijo , da so zdravilni , sproščajo , zdravijo itd. Če nekaj počnemo v trdni veri, da deluje, potem resnično deluje. To drži kot pribito. Moja prijateljica v svoje kozmetičnem salonu uporablja kamne iz žada ter vulkanske kamne, ki jih segreva in polaga po telesu. "Vulkanski kamni" je izraz, ki je trenutno v modi, ni pa povsem ustrezen. Vulkanskega (oz. magmatskega) izvora je namreč cca 92% kontinentalne skorje, prema tome lahko večini kamnov rečemo, da so vulkanski (žad pa je recimo metamorfna kamnina). Meni sebnono se to zdi zelo neodgovorno predvsem pa brez pravih učinkov. Za razliko od tebe nisem bil nikoli na nobeni predstavitvi. Dejstvo pa je, da so nekateri kamni, ne glede na to, ali jih uporabljamo za masažo ali kot kak drugačen vir energije, mnogo bolj učinkoviti, če jih prej segrejemo. Čee lahko - glede na energijo - v grobem kamne deliva na tiste, ki energizirajo in one, ki pomirjajo, velja za prve, da so učinkovitejši, če so topli (logično - kristalna mreža intenzivneje niha in oddajajo več energije). Jaz sem si pred leti prinesla iz Grčije_ Santorinija pravo vulansko skalo , ki pa je drugaćna od teh kamnov ,ki jih pri nas tako drago prodajajo. Zanima me tvoje mnenje o vsem in kje bi se lahko kaj več naučila oz. dobila kamne? Katere kamne v bistvu iščeš? Sam jih nabavljam na sejmih. Zadnji vikend v oktobru je npr. mega sejem v Munchnu, prvi vikend v decembru pa v Lj, na Vegovi 4.Razumevanje o načelih uporabe kamnov lahko prav gotovo dobiš v moji knjigi Mala enciklopedija zdravilnih kamnov, v kateri pa se z masažami resda nisem ukvarjal. Uf, sem zakomplicirala. Mnogolažje mi je pogovorno . Lep pozdrav! Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cat 6. september 2005 Prijavi Deli 6. september 2005 Živjo nosorog! Kupila sem turkiz, presenečena sem nad barvo, ker je v njem tako modra, zelena in črna barva. Mislila sem, da je bolj moder. Zanima me, kje se ga nosi, v predelu grla, srca? Ali recimo deluje, če ga dam zvečer pod povšter? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 6. september 2005 Prijavi Deli 6. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Živjo nosorog! Kupila sem turkiz, presenečena sem nad barvo, ker je v njem tako modra, zelena in črna barva. Mislila sem, da je bolj moder. Zanima me, kje se ga nosi, v predelu grla, srca? Ali recimo deluje, če ga dam zvečer pod povšter? Nič nenavadnega. Ali je bolj intenzivno moder, ali vleče na zeleno, je odvisno od primesi bakra. Pri tebi pač verjetno ta primes ni enakomerno razporejena. Lahko ga nossiš tako na grlu, kot na prsih, saj zdravi tako grleno področje, kot pljuča. Res pa je, da na pljuča BOLJŠE DELUJEJO ZELENKASTE >variante. čačača Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
melissa 6. september 2005 Prijavi Deli 6. september 2005 Hvala nosorog. Bom pogledala v tvojo knjigo. LP! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cat 8. september 2005 Prijavi Deli 8. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Turkiz, zlasti vdelan v zlato. Si pa zlo na začetku vodnarja, tako, da si oglej tudi diopsid. Morda ti sede ... lalala Torej doma imam zdaj en kos turkiza, ki je v bistvu zelen in zelo malo moder in mi je všeč. Sem si pa želela včeraj želela kupit še turkiz na verižici, pa so imeli samo svetlo modre odtenke in mi sploh niso bili všeč Potem sem pogledala še za diopsid in so imeli samo neobdelane kose. Takoj sem si kupila enega lepega zelenega. Me pa zanima, ali se ga da zbrusit in morda prevrtat, da bi ga lahko nosila okrog vratu, ker nimajo tega kamna v obliki obeskov, tako so rekli v Ahatu. Včeraj me je pritegnil tudi malahit - lep zelen s črnimi progami, ampak nisem nabavila in rdeči kamni, ne oranžni, ampak prav rdeči. Bi mi pasal tudi kateri od rdečih? Sicer pa že več let zbiram kamne, tako jih imam doma že kar nekaj. Ametistov imam kar nekaj in zmeraj naletim nanje, ena piramida ametista je že leta in leta v ribjem akvariju, imam en velik kos roževca, lapisa - bolj všeč kot turkiz, imam tudi žad in karneol, pa še en svetlo moder kamen(skoraj bel) z zlatimi nitkami. Kateri bi bil pa to? Še nekaj kamena strela, ki jo imem že 10 let, je povsem 'opešala' kamen je bil na enem koncu mlečen sicer pa zelo prozoren, čist, zdaj pa je povsem bel in se skoraj malo kruši. Je to zaradi tega ker sem ga leta namakala v vodi in pila potem to vodo? cat Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 8. september 2005 Prijavi Deli 8. september 2005 <{POST_SNAPBACK}> Potem sem pogledala še za diopsid in so imeli samo neobdelane kose. Takoj sem si kupila enega lepega zelenega. Me pa zanima, ali se ga da zbrusit in morda prevrtat, da bi ga lahko nosila okrog vratu, ker nimajo tega kamna v obliki obeskov, tako so rekli v Ahatu. Da. Diopsid kvalitete, primerne za obdeolavo (nakit) prihaja iz Burme, Sibirije, Pakistana in Južne Afrike, malenkost slabši pa is Avstrije, Brazilije, Italije, ZDA, Madagaskarja, Kanade in Sri Lanke. Brusijo jih v kabošone, briljante in vsaj dve vrsti stopničastih brusov. Včeraj me je pritegnil tudi malahit - lep zelen s črnimi progami, ampak nisem nabavila in rdeči kamni, ne oranžni, ampak prav rdeči. Bi mi pasal tudi kateri od rdečih? Zanesi se na svoj občutek. Če "ti potegne", ga vzemi. Sicer pa že več let zbiram kamne, tako jih imam doma že kar nekaj. Ametistov imam kar nekaj in zmeraj naletim nanje, ena piramida ametista je že leta in leta v ribjem akvariju, imam en velik kos roževca, lapisa - bolj všeč kot turkiz, imam tudi žad in karneol, pa še en svetlo moder kamen(skoraj bel) z zlatimi nitkami. Kateri bi bil pa to? Znaš gor pripopat slikco? Da ne lupam na pamet. Iz prve mi namreč nič ne pride na misel. Še nekaj kamena strela, ki jo imem že 10 let, je povsem 'opešala' kamen je bil na enem koncu mlečen sicer pa zelo prozoren, čist, zdaj pa je povsem bel in se skoraj malo kruši. Je to zaradi tega ker sem ga leta namakala v vodi in pila potem to vodo? Ne boš verjela, ampak voda počasi raztaplja kameno strelo. Sčasoma ji razje površino. Zato jo je dobro redno jemat iz vode, malo obisat, pocrkljat ... cat čačača Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cat 8. september 2005 Prijavi Deli 8. september 2005 Super, hvala nosorog za informacije. LAhko enkrat ob kakšni priliki napišeš kaj več o diopsidu, mi je take fascinantne barve (kot eni bomboni iz moje mladosti, ki jih je dedek nosil s sabo , če ne si bom pa tvojo knjigo sposodila v knjižnici ali jo nabavila in si prebrala. Ali lahko kamne zbrusimo sami in prevrtamo z navadnim vrtalnikom, ali mora biti to kakšna posebna konica za vrtanje Sori no, mogoče je tole vprašanje bolj butasto Jaz bi kar sama tole porihtala Bom probala svetlo moder kamen fotografirat in sliko objavit A kameno strelo lahko še rešim? Neki gospod Leo Alexander nekaj na S se pa piše, in se ukvarja tudi z aurosomo, mislim pa da je iz NL, mi je namreč rekel, da je ta kamena strela moj 'življenski kristal'. lpCAt Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 8. september 2005 Prijavi Deli 8. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Super, hvala nosorog za informacije. LAhko enkrat ob kakšni priliki napišeš kaj več o diopsidu, mi je take fascinantne barve (kot eni bomboni iz moje mladosti, ki jih je dedek nosil s sabo , če ne si bom pa tvojo knjigo sposodila v knjižnici ali jo nabavila in si prebrala. Ali lahko kamne zbrusimo sami in prevrtamo z navadnim vrtalnikom, ali mora biti to kakšna posebna konica za vrtanje Sori no, mogoče je tole vprašanje bolj butasto Jaz bi kar sama tole porihtala Bom probala svetlo moder kamen fotografirat in sliko objavit A kameno strelo lahko še rešim? Neki gospod Leo Alexander nekaj na S se pa piše, in se ukvarja tudi z aurosomo, mislim pa da je iz NL, mi je namreč rekel, da je ta kamena strela moj 'življenski kristal'. lpCAt Klele maš diopsid, ostalo zvečer - zdele nekam šibam. čačača DIOPSIDMonoklinski CaMg[si2O6]Pogoste primesi: Cr2O3, FeO, MnO, TiO2, V2O3, ZnO, MgSiO3Trdota: 5–6Gostota: 3,27–3,31 g/cm3Element: voda-zemlja Gre za krhek prozoren do prosojen mineral iz skupine piroksenov, za katere so značilne razkolne razpoke, ki se sekajo pod kotom okoli 90o. Lahko je brezbarven, siv, rumen, črn, najbolj pogosto pa svetlo- do srednje zelen. Zeleno ga obarva FeO – več je v njem FeO, bolj temno zelen je. Formira kratke, prizmatske kristale, običajno dvojčke, ki imajo vedno pravokoten presek in so običajno lamelarni. Navadno nastaja metamorfno, najdemo pa ga tudi v magmatskih kamninah. Ima jasno razkolnost, na svežih lomih steklen sijaj in je komaj zaznavno pleohroičen. Topen je v HF. Večje prozorne primerke uporabljamo za nakit. Zlasti lepi so diopsidi najdeni leta 1964 v Indiji, ki dajo pod točkasto svetlobo učinek štirikrake zvezde (črna zvezda). Nekatere barvne različke diopsida prodajajo pod naslednjimi imeni: rumeno zelen – bajkalit, smaragdno zelen – kromov diopsid, vijoličast – violan in zelen – alalit. Zanimivo je, da najdemo diopsid tudi kot sestavni mineral v nekaterih meteoritih. Brusijo jih kabošonsko in fasetno. Izvor imena: Grški izraz dis pomeni dvojen, opsis pa videz, kar je izvor imena tega minerala. Nahajališča: Najkvalitetnejše diopside so našli v Burmi, Rusiji, Pakistanu in Južni Afriki. Možnosti zamenjave: Včasih so mu lahko podobni hidenit, moldavit, peridot, vezuvianit ali smaragd. Ponaredki: Sintetično ga še ne izdelujejo, niso pa mi znane niti druge oblike ponarejanja tega minerala. Tradicionalna uporaba: Ni znana. Uporaba danes: Eliksir iz diopsida krepi hrbtenico, spomin in uravnava hitrtost duhovnega razvoja. Deluje hladilno, zato nekoliko pomaga tudi pri vnetjih kože, precej bolj pa pri revmi. Položen na srce stabilizira čustva, pomirja, sprošča, nam pomaga ljubiti sebe in biti v življenju pozitivno naravnan. Je primeren mineral za vsestranska programiranja. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 8. september 2005 Prijavi Deli 8. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ali lahko kamne zbrusimo sami in prevrtamo z navadnim vrtalnikom, ali mora biti to kakšna posebna konica za vrtanje Sori no, mogoče je tole vprašanje bolj butasto Jaz bi kar sama tole porihtala Pred parimi leti sem na sejmu mineralov v Munchnu kupil pribor za brušenje - če se ne motim, pa ga imajo trenutno v Bauhausu. Brusilne konice so korundne, kar pomeni, da lahko z njimi brusišm kamne, ki imajo po mohsu manjšo trdnost kot 8 (torej zelo veliko kamnov). Za brušenje vseh kamnov bi potrebovala diamantno konico. Navaden sveder pa je zihr premalo - no ja, za diopsid pravzaprav dovolj, saj ima trdoto po mohsu le 5 - 6, vendar pa bi morala delati z vrtalnikom z veliko obrati. Bom probala svetlo moder kamen fotografirat in sliko objavit A kameno strelo lahko še rešim? Če ima površino "načeto", jo rešiš le s poliranjem. Neki gospod Leo Alexander nekaj na S se pa piše, in se ukvarja tudi z aurosomo, mislim pa da je iz NL, mi je namreč rekel, da je ta kamena strela moj 'življenski kristal'. Kakšno pa je tvoje mnenje? lpCAt Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cat 9. september 2005 Prijavi Deli 9. september 2005 Tnx, Nosorog za te podatke, nasvete, napotke Kar se tiče življenskih kamnov tiče pa, ne verjemem, da bi bil kakšen tako nepogrešljiv, da brez njega ne bi mogla. Tudi to kameno strelo sem najdla po nekaj letih, založena je bila... sem čist pozabila nanjo torej ... Jah, jest tolk verjamem drugim Eto sliko plavega kamna. lpCat Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 9. september 2005 Prijavi Deli 9. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Tnx, Nosorog za te podatke, nasvete, napotke Kar se tiče življenskih kamnov tiče pa, ne verjemem, da bi bil kakšen tako nepogrešljiv, da brez njega ne bi mogla. Tudi to kameno strelo sem najdla po nekaj letih, založena je bila... sem čist pozabila nanjo torej ... Jah, jest tolk verjamem drugim Eto sliko plavega kamna. lpCat Pri peskanih in spoliranih kamnih je takole, preko fotke, večkrat težko določiti, za kateri kamen gre. Na prvi pogled bi lahko bil kateri od zrnatih kremenov, ali pa celo nekvaliteten larimar. Govoriš pa o zlatih nitkah, katerih na fotki ne vidim. Zlate nitke pomenijo prisotnost TiO2 (rutil), ki je pogost v kremenih. Tako da gre verjetno dejansko za vrsto zrnatega kremena z rutilom, pri katerem pride do vtisa modre barve zaradi loma svetlobe skozi fine kristale, kjer se rdeči del svetlobe absorbira, modri pa zrcali. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cat 9. september 2005 Prijavi Deli 9. september 2005 Ja, hvala nosorog Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ho-masubi 9. september 2005 Prijavi Deli 9. september 2005 Ojla nosorog A bi mi lahko plis pomagal identificirat ene par kamnov, k jih mam že nevemkolkcajta in pojma nimam kaj bi lahko bili. Sm prebrskal celo knjigo in nekak nism najdu nobenega opisa, slike, ki bi ustrezala tem kamnom (če sploh so ). LP Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ho-masubi 9. september 2005 Prijavi Deli 9. september 2005 Tuki je pa še eden LP Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 9. september 2005 Prijavi Deli 9. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ojla nosorog A bi mi lahko plis pomagal identificirat ene par kamnov, k jih mam že nevemkolkcajta in pojma nimam kaj bi lahko bili. Sm prebrskal celo knjigo in nekak nism najdu nobenega opisa, slike, ki bi ustrezala tem kamnom (če sploh so ). [attachmePrvi bi lahko bil labradorit, oblikovno prilagojen potrebam akupresure, za druzga podpišem, da je makedonski rubin, malo manj jasno pa je pri tretjem. Treba bi ga bilo testirati na trdoto. Če bi z njim (če je na drugi strani morda kak ostrejši del) z lahkoto zarazil steklo, pripada družini kalcedonov. V to družino sicer spadajo karneol, sard, hrizopraz, jaspis, ahat, lidit, kvarcin in lutecit, a tvoj kamen ima tako različne in neizrazite primesi, da bi ga težko specialno ruknil v katero od teh vrst. Če je mehkejši, oziroma bi se blo treba zelo matrat, da v steklu z njim pustiš kakšno sled, je lahko celo vrsta opala. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.