Skoči na vsebino

Kateri kamen?

Aliana

Recommended Posts

<{POST_SNAPBACK}>Bom še kle poskusla:

A mi lahko kdo kaj več pove o UNAKITU in EPIDOTU?

Hvala!

Dober poskus. Izvoli:

EPIDOT

Monoklinski Ca2(Fe3+, Al)Al2[O | OH | SiO4 | Si2O7]

Pogoste primesi: Cr, K, Mg, Mn, Na, Sr, Ti, U, Ca, La, Nd

Trdota: 6–7

Gostota: 3,35–3,50 g/cm3 (unakit 2,85–3,2 g/cm3)

Element: zemlja

Pojavlja se v nizkotemperaturnih, predvsem kontaktno metamorfnih kamninah, v lepih monoklinskih kristalih pestrih oblik, ki navadno rastejo v žarkastih skupkih. Lahko je tudi zrnat ali vlaknat. Običajno je pistacijino zelen, rumenkast do temnozelen, včasih celo siv ali črn, steklenega sijaja, popolne razkolnosti in školjkastega loma. Zaradi značilne barve so mu včasih rekli talit (gr. thallos – mlada veja). Epidot je močno pleohroičen, v HCl pa daje zdrizasto kremenico. Kadar nastopa skupaj s kalijevim glinencem, mu pravimo unakit. Kvalitetne primerke epidota brusijo fasetno, unakit pa kabošonsko.

Izvor imena: Njegovo ime izhaja iz grške besede epidozis, kar pomeni prirastek.

Nahajališča: Lepe kristale epidota najdemo v Avstriji, Franciji, Italiji (Elba), Mehiki in Mozambiku.

Možnosti zamenjave: Podobni so mu klinozoisit, od katerega ga ločimo po barvi, turmalin, ki nima razkolnosti, aktinolit, ki ima popolno razkolnost v dveh smereh, po razkolnosti pa se loči tudi od avgita, in rogovače.

Ponaredki: Epidota zaenkrat ne ponarejajo.

Tradicionalna uporaba: Ni zanesljivo znana.

Uporaba danes: V epidotu zasledimo vpliv vseh elementov, prevladuje pa element zemlja. Deluje na procese in organe povezane s prvo čakro – krepi telo in vse zdravilne ter prebavne procese, jetra, imunski sistem in povečuje produkcijo žolča. Pospešuje okrevanje po težjih boleznih, preobremenitvah, stresih in pomaga prebroditi frustracije ob neuspehih. Izboljšuje izkoristek naših kapacitet v skladu z našimi sposobnostimi. Zaradi njegove »prilagoditvene« vibracije ga pri zdravljenju pogosto uporabljamo skupaj z drugimi minerali. Vibracija epidota nam podarja več potrpljenja v odnosu do dražečih vplivov okolja, nas prizemljuje in osvobaja iluzij, kar počasi pripelje do želje po spremembi. Uporabljamo ga kot nakit, ročni kamen in pri meditaciji. Primeren je tudi za kakršna koli programiranja, ki so v skladu z njegovimi učinki.

Astrološke povezave: Je kamen devic z ascendentom v biku, energijsko primeren pa je zlasti za rake z ascendentom v vodnarju.

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Deli na socialnih omrežjih

Nosorog, lepo prosim še za en nasvet. Ker grem ravno v "nabavo" za prijateljico. x:Dx

Torej - nekaj za mojega možka (škorpijon, asc v levu, luna v ribah) in zame (bikica, asc tehtnica, luna v kozorogu). Citrin v popku že uporabljam za izpite - deluje!!! Odkar ga uporabljam, mi gre mnogo, mnogo bolje! x^x Hm, imaš kakšno mnenje o štacunci na Čopovi v Lj?

LP

Življenje se ne meri po številu vdihov, pač pa po trenutkih, ki ti dih vzamejo.

<{POST_SNAPBACK}>Nosorog, lepo prosim še za en nasvet. Ker grem ravno v "nabavo" za prijateljico.  x:Dx

Torej - nekaj za mojega možka (škorpijon, asc v levu, luna v ribah) in zame (bikica, asc tehtnica, luna v kozorogu). Citrin v popku že uporabljam za izpite - deluje!!! Odkar ga uporabljam, mi gre mnogo, mnogo bolje!  x^x  Hm, imaš kakšno mnenje o štacunci na Čopovi v Lj?

LP

Dedec:

- Če drži, da je energičen, čustven, trmast, kot tudi družaben in individualen (dober organizator s potrebo, da folk okoli njega pleše, kakor on špila), mu kupi kunzit, prva rezerva pa je datolit.

-Ti

Energijska kombinacija je uravnotežena in strašno lepa. Rožnati kremen, smaragd, perudot.

Štacuna na Čopovi? Ena naših boljših štacun, s tem, da ni težko biti med boljšimi, če je tovrstnih štacun mal. Trudijo sicer se, med robo imajo nekaj ponaredkov, nekaj kosov prodajajo pod napačnimi imeni (česar ne popravijo, čeprav jih na napako opozoriš - a to verjetno ni stvar prodajalk), ponudba pa je dovolj široka. Se mi pa skoraj zdi, da v povprečju punce v mariborskih trgovinah Ahata vedo o kamnih več kot pa tiste, ki delajo v ljubljanskih.

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Zdravo x:)x

Kristali me privlačijo že dolgo časa, ampak ne najdem pravega zase.

Pred leti sem kot darilo prejela kameno strelo, ob kateri pa sem se počutila bolj slabo kot pa dobro.

Prosim, če mi lahko poveste, kateri bi mi ustrezal za pomoč pri učenju in samozavesti. Rojena sem 20.1.1983 ob 10.53.

lp xsrcx

<{POST_SNAPBACK}>Zdravo  x:)x

Kristali me privlačijo že dolgo časa, ampak ne najdem pravega zase.

Pred leti sem kot darilo prejela kameno strelo, ob kateri pa sem se počutila bolj slabo kot pa dobro. 

Prosim, če mi lahko poveste, kateri bi mi ustrezal za pomoč pri učenju in samozavesti. Rojena sem 20.1.1983 ob 10.53.

lp  xsrcx

vodnar/oven, a netipičen vodnar (čist na z7ačetku). Verjetno maš vseen mal problemov z ekscentričnostjo in energijskim neravnotežjem zato:

- če kamne znaš programirati, izberi hiastolit in ga ustrezno programiraj

- če tega ne znaš, izberi rubin ali cirkon. Raje rubin, saj so cirkoni pogosto nekoliko radioaktivni (vsebnost torija)

čačača

Najlepša hvala za odgovor x:Dx , se bom odločla za rubin. Nekje sem prebrala, da je boljše za začetek kak manjši, ker je kr močen.

Drugace pa me zanima še kateri je pravšenj za mojo mami. Rojena je pa 15.10.1962, ura 02.02. x?x

...ammm...ekscentrik sm pa res x:px

lp

Guest mačona

Mene pa zanima, ali bi bilo kaj narobe, če bi fotru kupila te 4 kamne: hematit, akvamarin, malahit in žad (ali pa brez tega zadnjega) - da bi si jih dajal v kopel za noge. Ima pa povišan holesterol, krvni tlak in obolele arterije (nekaj takega, kar lahko privede do ateroskleroze in do odprte rane, če se ne zdravi). Je pa Tehtnica z Luno v Ovnu in Asc Strelec. Nekaj močnega ali ognjenega mu jaz ne bi dajala, ker je vzkipljiv in razdražljiv, čeprav vseeno rabi nekaj, da bo zaupal vase in v proces zdravljenja. Hočem mu dati vsaj trohico upanja, vere, karkoli.

Te navedene kamne bi lahko shranjevala skupaj - niso slučajno taki, ki ne smejo nikakor biti skupaj?

<{POST_SNAPBACK}>dannnnn.....

Najprimernejša sta - po videzu precej razulična - sončni kamen ali aleksandrit.

Če boš kupovala sončni kamen, naj ti ne podtaknejo ponaredka, ki ga ponavadi prodajajo pod imenom zlati kamen. Aleksandritov pa je na trgu tudi največ sintetičnih.

lalala

kako pa naj vem, da ni ponaredek???

sm iz LJ, a maš kakšen nasvet kje naj kupim ta kamen, pa še unga za fanta (kunazit, stavrolit) da bo ziher tak t'prau?

sončkeeeeeee

:vio: :vio: :vio:

Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote.

Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje.

Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči.

afriški pregovor

Spoštovani!

Imam prijatelja, ki se po ločitvi težko pobira. Nima prave enregije. Zapira se vase, veliko spi, same črne misli mu hodijo po glavi in se z njimi tudi precej ukvarja.

Kateri kamen bi mu koristil, da bi videl svetlo prihodnost in veselje. Da bi imel več življenjske energije.

Hvala, aleksandra

Zivjo in dobrodosla! :vio: :palec:

(*tvojo temo sem prestavila k (tejle) temi, ki je bila naslovljena enako - da je ne bos iskala)..

menim, da je nesmiselno polagat vse upe v nek kamen.... saj eno zhalovanje je pac normalno in bo moral se na drugih nivojih se k sebi spravit, bo tezko samo kamen pomagal.

Sicer pa mu lahko podaris rozevec, karneol ali citrin, tudi turmalin ne bi bil napak, se posebej roza, tudi oniks bi mu utegnil dobro deti, lahko pa se odlocis tud za turkiz ali zhad, za katera pravijo, da prinasata sreco...

:palec:

pa xcrossfingx za tvojega frenda, ki zanj upam, da se cimprejm 'pobere'.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Pozdravljena, Aleksandra!

Se pridružujem Marsinemu mnenju, da bo prijatelj moral ozavestiti tudi vzrok za težavo, s katero se sedaj spopada, in najti svojo pot, kako se bo iz tega zvlekel.

Vsaka sprememba v življenju se nam zgodi z določenim namenom - da lahko naša duša "oddela" kakšen svoj nauk, ki se ga je prišla učit.

Za to je potrebno preseči marsikateri vzorec svojega čustvovanja, razmišljanja, ki smo ga dobili tudi v svojem otroštvu ali v medsebojnih odnosih. Večkrat so nam največja težava tudi določene značajske lastnosti, ki nas pri tem omejujejo.

Jaz sem jih kar nekaj ozavestila tudi s tem, da sem od Tadeja izvedela, kateri je tisti "moj kamen". Res je, kar mi je preko njega sporočil in zdaj me pri mojem razumevanju in iskanju poslanstva svoje duše spremlja in podpira ta ali kateri drugi kamen.

Se mi pa zdi, da je veliko vredno prav to, da ima nekoga, ki mu stoji ob strani in mu je mar zanj.

Lep pozdrav ! x:)x

<{POST_SNAPBACK}>Najlepša hvala za odgovor x:Dx , se bom odločla za rubin. Nekje sem prebrala, da je boljše za začetek kak manjši, ker je kr močen.

Drugace pa me zanima še kateri je pravšenj za mojo mami. Rojena je pa 15.10.1962, ura 02.02.  x?x

...ammm...ekscentrik sm pa res x:px

lp

Tvoji mami bi človek težko prisodil, da je rojena v zračnem znamenju, saj se najboljše počuti pri rutinskih delih. Zračni vpliv se kaže le pri njeni občasni pretirani zaupljivosti, sicer pa je praktična in kritična. Njen kamen je danburit, energijsko pa ji ustreza tudi kunzit.

čačača

<{POST_SNAPBACK}>Mene pa zanima, ali bi bilo kaj narobe, če bi fotru kupila te 4 kamne: hematit, akvamarin, malahit in žad (ali pa brez tega zadnjega) - da bi si jih dajal v kopel za noge. Ima pa povišan holesterol, krvni tlak in obolele arterije (nekaj takega, kar lahko privede do ateroskleroze in do odprte rane, če se ne zdravi). Je pa Tehtnica z Luno v Ovnu in Asc Strelec. Nekaj močnega ali ognjenega mu jaz ne bi dajala, ker je vzkipljiv in razdražljiv, čeprav vseeno rabi nekaj, da bo zaupal vase in v proces zdravljenja. Hočem mu dati vsaj trohico upanja, vere, karkoli.

Te navedene kamne bi lahko shranjevala skupaj - niso slučajno taki, ki ne smejo nikakor biti skupaj?

Holesterol: najboljša sta eliksirja iz prehnita in/ali avanturina.

Krvni pritisk: hrizokola, kalcedon, lapis lazuli, rodohrozit, sodalit. Sam sem imel včasih povečan krvni pritisk, pa sem si ga zrihtal z nošenjem večjega lapis lazulija.

Obolele arterija: eliksir iz obsidiana, zlasti, če ga prej še malo programiraš in daš v nesladkan čaj iz njivske preslice.

lalala

<{POST_SNAPBACK}>kako pa naj vem, da ni ponaredek???

sm iz LJ, a maš kakšen nasvet kje naj kupim ta kamen, pa še unga za fanta (kunazit, stavrolit) da bo ziher tak t'prau?

sončkeeeeeee

:vio:  :vio:  :vio:

Prave sončne kamne imajo v galeriji art/knjigarni alternativa v zgornjem štuku Hale A v BTCju.

Stavrolit bi morali imeti v Ahatu - ga ne ponarejajo, tako da ni panike.

Kunzit pa na kakšnem sejmu ...

čačača

<{POST_SNAPBACK}>Spoštovani!

Imam prijatelja, ki se po ločitvi težko pobira. Nima prave enregije. Zapira se vase, veliko spi, same črne misli mu hodijo po glavi in se z njimi tudi precej ukvarja.

Kateri kamen bi mu koristil, da bi videl svetlo prihodnost in veselje. Da bi imel več življenjske energije.

Hvala, aleksandra

Pridružujem se mnenju Marse in Ahatka, za oporo pa mu je lahko kakšen kamen, ki vsebuje transformacijsko kodo (metamorfnega nastanka). Takšni so najprimernejši kot opora pri novih začetkih. Metamorfni kamni so npr. disten, epidot, lapis lazuli, stavrolit, zoisit ...

čačača

<{POST_SNAPBACK}>zanimivo... xscratchx

a zato ker gre za tako naravo tezave? :8):

• Metamorfni minerali: Nastanejo, ko so v globjih delih zemeljske skorje magmatske in sedimentne kamnine izpostavljene pritiskom in visokim temperaturam. Pod vplivom teh dejavnikov se spremenijo fizikalne lastnosti in struktura kamnine ob bolj ali manj spremenjeni kemijski sestavi, kristali pa se v kamninah usmerijo tako, da so metamorfne kamnine večkrat videti plastnate ali valovite; temu pojavu pravimo foliacija.

Tovrstni minerali so nam v pomoč pri vseh situacijah, ko smo po dolgem času pred novim začetkom. To se zgodi, ko se npr. odločimo za zamenjavo zaposlitve, prekinemo dolgoletno vezo s partnerjem, pri mladih ljudeh npr. takrat, ko se odločijo, da bodo zapustili starše in zaživeli samostojno … Vse te situacije so povezane s stresi, nostalgijo, bolečino, težavami in ker imajo metamorfni minerali glede na svoj nastanek na nek način vgrajeno »transformacijsko kodo«, nam v takšnih primerih olajšajo odločitve kot tudi čustvene posledice odločitev. Po teh mineralih torej posežemo takrat, ko smo zaradi nekega ustaljenega načina življenja, ki nas ubija, globoko nezadovoljni in vemo, da nekaj moramo storiti. Vibracije teh mineralov nam pomagajo do pravih odločitev, hkrati pa delujejo transformacijsko na vse strahove, nervoze in kompromise, ki smo jih bili navajeni in jih sprejemali zato, ker nismo imeli moči, da kaj ukrenemo. Minerali iz te skupine so npr.: disten, epidot, lapis lazuli, marmor, stavrolit, zoisit …

čačača

Guest mačona
Prebrala sem Dih zvezd in mi je simpatična knjiga. Ampak kar nekaj pravopisnih napak (večinoma odvečne vejice) sem našla. Sicer je pa lepo "narejena skup". x:)x :palec:

<{POST_SNAPBACK}>Prebrala sem Dih zvezd in mi je simpatična knjiga. Ampak kar nekaj pravopisnih napak (večinoma odvečne vejice) sem našla. Sicer je pa lepo "narejena skup". x:)x  :palec:

Ja. Z lektorji se mi nekako ni izšlo (glede zanašanja na to, da bodo popravili moje napake), zato sem zadnjo knjigo (Mala enciklopedija zdravilnih kamnov) naredil brez lektorja - sem jo raje sam na koncu še petkrat prebral.

Dih zvezd je dejansko "narejena skup". Te knjige nimam rad, nimam odnosa do nje (čeprav je v teh. smislu korektno "narejena") in je zagledala luč sveta povsem slučajno. Namreč - neko podjetje, ki se ukvarja tudi z internetom, je poznalo mojo knjigo Minerali*zdravje*duhovnost in izrazili so željo, da jim za internet pripravim varianto, da bi si folk npr. odtipkal datum, kraj in uro rojstva, pa bi mu ven padel kamen, nato bi lahko šel dalje na opis kamna, simboliko ... Zmenili smo se, za koliko jim to pripravim. Pripravil sem, a potem se nekako nismo zmenili - niso želeli plačati dogovorjenega zneska in ker sem material pač imel ter vanj tudi nekaj vložil (fotke ...), sem naredil iz tega knjigo Dih zvezd. In rezultat - tehnično korektna knjiga, a hkrati edina moja knjiga, ki nima duše.

jebiga.com

:vio: nehaj brundat, kaj zaj mene tu briga kero maš ti rad....

:2src: krasne so vse....pa če ti duše ne občutiš v toti knjigi, pol ni rečeno da je ni....

:vio: krasne so :2src: :palec:

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...