XaBelle 20. julij 2007 Prijavi Deli 20. julij 2007 premale slikce...čeprav vijolčn je lahka ametist...za unga roza, bi tud lahka rekl, da je nežn ametistčrni se pa ne vidi dej meil al pa MSN pa ti poslem vecje. tle gor grejo sam do 25 kb Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Branko_G 20. julij 2007 Prijavi Deli 20. julij 2007 Imaš dva ametista in verjetno obsidian. Citiraj Branko G Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 20. julij 2007 Prijavi Deli 20. julij 2007 Legenda: *zvita (zvitost): ni mišljena zvitost v smislu oblike preste ali ovinka, ampak zviost v smislu premetenosti lalalazanc sem pa res pri eni stojnici gledala nakit iz biserne matice ... v bistvu sem cakala frenda in sm se neki morala zaposlit ta cas, pa sm se zaklepetala s prodajalcem, zacne mi razlagat, kako nastajajo biseri ... in recem, pismo, ce bi mela kaj kesa, bi kupla zapestnico iz nekega cudnega materiala ... kaj vem, kot medenina, le da bolj na zlato vlece in ne na rdeco (medenina mi niti ni vsec :xx!: ). pa da mam doma iz biserne matice uhane in zapestnico ... pa zacne: a ves, kaj se vsasih naredi? pa jaz: ja kaj? pa mi zacne okoli vratu devat biserno matico. pa mi umakne laseke in rece: vsasih se enostavno kaj podari. s tistim, da nimam denarja, nisem hotla kaj dobit ... ampak clovek je rekel, da se enostavno da z mano menit na tako drugacen nacin, da mi je to podaril in naj se ne sekiram za materialne stvari ... glede moskih, opalov, zvistosti ...tist, ki bo moje srce spremenil iz kamna v glino, bo pravi. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
XaBelle 20. julij 2007 Prijavi Deli 20. julij 2007 kateri kamni so primerni za KONCENTRACIJO, SPOMIN, MOTIVACIJO (ucenje) ? sicer pravijo da pri "zdravilnih ucinkih" horoskop ni pomemben ampak vseeno: sonce v devici, luna v biku Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
XaBelle 20. julij 2007 Prijavi Deli 20. julij 2007 HVALA Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 20. julij 2007 Prijavi Deli 20. julij 2007 citrin, jaspis .... limonino etericno olje. rumena barva. power brain caj (preizkuseno). solarplekux .... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 20. julij 2007 Prijavi Deli 20. julij 2007 dej meil al pa MSN pa ti poslem vecje. tle gor grejo sam do 25 kb lahka greš pa na www.shrani.si in naložiš slikice, pa je Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Branko_G 20. julij 2007 Prijavi Deli 20. julij 2007 citrin, jaspis .... limonino etericno olje. rumena barva. power brain caj (preizkuseno). solarplekux .... Zanimiva glazbena podlaga. Po moje ima dekle malo prešibak glasek za to vrsto glasbe, zato ostanem pri Evanescence. Citiraj Branko G Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 20. julij 2007 Prijavi Deli 20. julij 2007 evo slike od kamnov.Hvala za odgovor. Poslusi drugič brez virusov zrihtat - pa vseeno- roza- roževec ali rožnati kremen, vijoličast- ametist, črn- povsem lep črni onix ..ostalo bo pa nosorog povedal, ko pride/ upam, da drug tden/ iz pašamana. fajn bodi Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
XaBelle 20. julij 2007 Prijavi Deli 20. julij 2007 Poslusi drugič brez virusov zrihtat - pa vseeno- roza- roževec ali rožnati kremen, vijoličast- ametist, črn- povsem lep črni onix ..ostalo bo pa nosorog povedal, ko pride/ upam, da drug tden/ iz pašamana. fajn bodi sorry nism vedla da so virusi zravntnx za odgovor lahka greš pa na www.shrani.si in naložiš slikice, pa je a, pa res. zgleda da bi rabla kak kristal za iznajdlivost Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
XaBelle 20. julij 2007 Prijavi Deli 20. julij 2007 Poslusi drugič brez virusov zrihtat - pa vseeno- roza- roževec ali rožnati kremen, vijoličast- ametist, črn- povsem lep črni onix ..ostalo bo pa nosorog povedal, ko pride/ upam, da drug tden/ iz pašamana. fajn bodi aja se neki. tam sm na eni temi prebrala, da mas (si meu) taprave citrine. a mas se kasnga? (placam) al pa ce ves kje se dobi original?? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 20. julij 2007 Prijavi Deli 20. julij 2007 aja se neki. tam sm na eni temi prebrala, da mas (si meu) taprave citrine. a mas se kasnga? (placam) al pa ce ves kje se dobi original?? Ja, imam se jutri pogovoriva- zdajle grem v počivališče . Drugač pa ni problema- dobiš !!! Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
XaBelle 21. julij 2007 Prijavi Deli 21. julij 2007 Ja, imam se jutri pogovoriva- zdajle grem v počivališče . Drugač pa ni problema- dobiš !!! o super! mas se kj druzga na zalogi? mogoce safir? ta je med drazjimi, ne? a ga tut ponarejajo?? neb rada kasnga ponaredka prou drago placala. ps: da ne bo pomote, ne fehtam zastonj Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
XaBelle 21. julij 2007 Prijavi Deli 21. julij 2007 a jantar tut na vlko ponarejajo? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
XaBelle 21. julij 2007 Prijavi Deli 21. julij 2007 citrin, jaspis .... limonino etericno olje. rumena barva. power brain caj (preizkuseno). solarplekux ....kje pa se dobi power brain caj? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
XaBelle 21. julij 2007 Prijavi Deli 21. julij 2007 kere od teh kamnov ponarejajo??JANTARJASPISKAMENA STRELAKARNEOLMESECEV KAMENSAFIRSELENIJTOPAZTURLIMAN kje se jih dobi (po zmernih cenah)pa ce kdo ve se okvirne cene nej pripise. Hvala!!! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 22. julij 2007 Prijavi Deli 22. julij 2007 Imaš dva ametista in verjetno obsidian. Poslusi drugič brez virusov zrihtat - pa vseeno- roza- roževec ali rožnati kremen, vijoličast- ametist, črn- povsem lep črni onix ..ostalo bo pa nosorog povedal, ko pride/ upam, da drug tden/ iz pašamana. fajn bodi Po mojem pa un črni ni oniks; ma nekam zabrisano belo linijo. Se bl nagibam k temu, da gre za rožeNec. Za prvega pa je res težko reči, ali je roževec ali ametist. kateri kamni so primerni za KONCENTRACIJO, SPOMIN, MOTIVACIJO (ucenje) ? Mal poglej po drugih temah. Vsaj trikrat sem o em že pisal. sicer pravijo da pri "zdravilnih ucinkih" horoskop ni pomemben ampak vseeno: sonce v devici, luna v biku Kaj pa ascendent? o super! mas se kj druzga na zalogi? mogoce safir? ta je med drazjimi, ne? a ga tut ponarejajo?? neb rada kasnga ponaredka prou drago placala. Ponaredki: Pravi safir zelo težko ločimo od sintetičnega. Paziti moramo predvsem na prisotnost tipičnih vključkov, ki jih v sintetičnem safirju ni.Mnogo lažje pa ga ločimo od modrega ali prozornega stekla, ki je mehkejše. Safirjem spreminjajo barvo z žarjenjem in jim včasih pri tem postopku dodajajo tudi različne spojine. Pogosto jih tudi barvajo in oljijo. ps: da ne bo pomote, ne fehtam zastonj a jantar tut na vlko ponarejajo? Ponaredki: Jantar pogosto ponarejajo iz umetnih mas, včasih pa le »izboljšajo« pravega. Ker je najbolj cenjen prozoren jantar, z različnimi postopki neprozornega zbistrijo. V ta namen ga »kuhajo«, pri čemer odstranijo plinaste in tekočinske vključke. Kuhan jantar spoznamo po značilnih okroglih tankih ploščatih napetostnih vključkih, ki jih pogosto vidimo s prostim očesom.Ponaredek jantarja iz umetne mase spoznamo s testom z razžarjeno kovinsko iglo. Ponaredek, ki se ga dotaknemo s takšno iglo, zasmrdi po plastiki, jantar pa po kadilu. V nasičeni raztopini soli jantar plava, ponaredki pa potonejo. kere od teh kamnov ponarejajo??JASPISKAMENA STRELAKARNEOLMESECEV KAMENSELENIJTOPAZTURLIMAN kje se jih dobi (po zmernih cenah)pa ce kdo ve se okvirne cene nej pripise. Jaspis: ponaredki: Pod imenom jaspis včasih prodajajo različne kamnine, ki nimajo z jaspisom nobene povezave. Zelo redki pa so ponaredki iz plastike ali keramike.Dobiš pri meni. Navaden 60 centov, avstralski 3 eure. Kamena strela, ponaredki:V nakitu kremen včasih zamenjajo s steklom. Steklo je mehkejše od kremena in s pravim kremenom ponaredek iz stekla zlahka razimo. Na trgu najdemo tudi sintetični kremen. Dobiš pri meni - 45 Eurov/kg Karneol, ponaredki: V trgovinah pod imenom karneol običajno prodajajo pobarvani kalcedon iz Brazilije in Urugvaja; s prostim očesom ju težko ločimo. Tudi na¬ravne karneole pogosto žarijo, s čimer postane njihova barva bolj intenzivna. Dobiš pri meni, 60 centov/kom. Mesečev kamen, ponaredki: Imitacije mesečevega kamna izdelujejo iz sintetičnega spinela, žga¬nega ametista ali modrikastega stekla. Včasih pod imenom mesečev kamen prodajajo tudi labradorit. verjetno misliš SELENIT, ne selenij. Ne ponarejajo ga. Topaz, ponaredki:Na trgu so prisotni modri in prozorni sintetični topazi. Pod imenom orientalski topaz večkrat kupimo citrin ali rumeni safir. Žgani ametist, ki je mnogo mehkejši, včasih prodajajo kot madeirski topaz, rumeno rjavi kremen pa kot škotski topaz. Prav tako pod imenom topaz večkrat ponujajo dimni kremen. Najpogosteje pa z žarjenjem ali obsevanjem topazom spremenijo barvo. Z žarjenjem postanejo rumeni topazi rdečkasti, oranžno rdeči pa rožnato rdeči. Brez¬barvni topaz, obsevan z röntgenskimi žarki, postane rumenkast. Turmalin, ponaredki: Ful vrst jih je. Ene ponarejajo, ene ne. Ene dobiš pr men, ene ne.Hvala!!! Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
XaBelle 22. julij 2007 Prijavi Deli 22. julij 2007 (popravljeno) TNX ZA ODGOVOR. a JANTAR pa SAFIR tut mas? ASCENDENT... u neki knjigi sm nasla tabelo o temu.. no js sm uglavnm to mal narobe razumela al je blo pa u knigi narobe napisan (u to sicer dvomm) tko da mam najbrz ascendent v biku. (js sm mislna da je to isto - tko je zgledal u uni knigi) v cem se pa turlimani razlikujejo? ja, tam sm hotla napisat selenit, pa sm se zmotla - vrjetn me je kemijski element (selenij) zmedu a mas to obdelane al neobdelane kamne? kje pa te lahk najdem? na strani trgovine AHAT sm nasla neke ahate proti sevanju. a res tko delujejo al je to sam reklama da prvabjo kupce? ce res delujejo, po cem se razlikujejo od navadnega ahata? kaj pa KVARCNA ZVEZDICA (tut to sm na uni strani nasla)? ma to posebno moc al je isto ce uporablam nvadno - neobdelano kameno strelo? a jo mas? pa un crn kamn je na drugi strani prosojno siv (ce to kaj vec pove o njem) no to bo za enkrat vse. LP se nek sm pozabla: kaj je razlika med navadnim in avstralskim jaspisom? Popravljeno 22. julij 2007 -> XaBelle Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 22. julij 2007 Prijavi Deli 22. julij 2007 TNX ZA ODGOVOR. a JANTAR pa SAFIR tut mas? Mam neke jantarje, ki vsebujejo insekte. Safir mam pa le eden in ta ni za prodajo. ASCENDENT... u neki knjigi sm nasla tabelo o temu.. no js sm uglavnm to mal narobe razumela al je blo pa u knigi narobe napisan (u to sicer dvomm) tko da mam najbrz ascendent v biku. (js sm mislna da je to isto - tko je zgledal u uni knigi) Datum, uro pa kraj rojstva napiš, pa bo. v cem se pa turlimani razlikujejo? Da ne pišem romana - stopi v knjižnico in si izposodi mojo Malo enciklopedijo zdravilnih kamnov. Not boš našla vse živo. ja, tam sm hotla napisat selenit, pa sm se zmotla - vrjetn me je kemijski element (selenij) zmedu a mas to obdelane al neobdelane kamne? Ene in druge. kje pa te lahk najdem? Vzpostavi kontakt na OS. na strani trgovine AHAT sm nasla neke ahate proti sevanju. a res tko delujejo al je to sam reklama da prvabjo kupce? ce res delujejo, po cem se razlikujejo od navadnega ahata? Ne delujejo. kaj pa KVARCNA ZVEZDICA (tut to sm na uni strani nasla)? ma to posebno moc al je isto ce uporablam nvadno - neobdelano kameno strelo? a jo mas? Mam eno in drugo. O obeh si lahko prebereš v Mali enciklopediji... pa un crn kamn je na drugi strani prosojno siv (ce to kaj vec pove o njem) no to bo za enkrat vse. LP se nek sm pozabla: kaj je razlika med navadnim in avstralskim jaspisom? Jaspisov je ene 80 vrst. Nekoliko bolj cenjena sta mookait (avstralski jaspis) in turitela jaspis. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
XaBelle 22. julij 2007 Prijavi Deli 22. julij 2007 no tile jantarji z insekti se mi zdijo zanimivi kaka je pa cena? a insekti kj spremenijo ucinek? LJ, 31. 08. 1991 okol 4-5h zjutrej - ne vem tocn evo, meil na os sm pa ze poslala kolk je pa kj draga/poceni tale tvoja knigca? da vem kam it - u kniznco al knigarno Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 23. julij 2007 Prijavi Deli 23. julij 2007 o super! mas se kj druzga na zalogi? mogoce safir? ta je med drazjimi, ne? a ga tut ponarejajo?? neb rada kasnga ponaredka prou drago placala. ps: da ne bo pomote, ne fehtam zastonj Ja , vse v redu, -samo da jaz iam nekako zbirko in ne prodajam/ večinoma/ -naravni citrin ti pa lahko podarim-enga seveda...Drugače sem iz Ljubljane, pol pa javi na OS, če imaš kakšno idejo-kje in kdaj in kako . Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
XaBelle 24. julij 2007 Prijavi Deli 24. julij 2007 a majo navadni kamni - uni iz reke al pa morja - tut kako moc pa energijo?? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 24. julij 2007 Prijavi Deli 24. julij 2007 Ja seveda- odvisno od sestave... Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
XaBelle 24. julij 2007 Prijavi Deli 24. julij 2007 Ja seveda- odvisno od sestave... kok bi se pa dalo ugotovit sestavo? (na bol amaterski nacin) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 24. julij 2007 Prijavi Deli 24. julij 2007 Tle ni amaterskega načina- pri kakšnem / dobrem / geologu- petrologu ...ne vem kaj misliš- amatersko ??? prnesi k meni , pa bova pogruntala,- seveda , če si iz lj .... Pa nasploh mislim, da bi se ti morala kakšne osnove geologije lotit- glede na tvoja vprašanja- kar dežujejo in očitno bolj malo poštekaš- kar je vsekakor razumljivo . ...ali se osredotočiš na geološka vprašanja ali pa kristaloterapijo- nekaj moraš izbrat- če pa oboje- te pa čaka orenk delo .... Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.