Skoči na vsebino

Kateri kamen?

Aliana

Recommended Posts

Noso x:Dx

Zanima me ali se vsi kamnčki,ki jih postavm pred močnejšo svetlobo vidjo skozi in tile so tisti Tapravi, pristni? ostali,ki se ne vidjo so predusem ponarejeni, umetni?

V temle ni nikakršne povezave, saj poznamo glede na optične lastnosti tri vrste kristalov:

- prozorni: tudi skozi debelejši kristal z ravnimi ali vzporednimi mejnimi ploskvami lahko npr. prbereš napis "pokowc"

- prosojni: skozi zelo tanko ploščico kristala bolj zaslutiš kot vidiš napis "pokowc"

- neprozorni: napisa "pokowc" niti slučajno ne vidiš, saj tak kamen nne preseva svetlobe.

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Deli na socialnih omrežjih

Ah, pri turmalinih zihr ne velja, da je na trgu večina ponaredkov.

hehe... x;)x x:Dx

Ja, turmalin je res tako specificen zaradi strukture, da je vecinoma to kar to, sem ravno prejle opazovala roznatega in to pomislila... :vio:

S citrini sem imela precej opraviti, vendar sama ga nimam, mi ne sedejo rumenkaste energije, zolca imam tako ali tako prevec... ;)

Pac pa ste nekje omenjali granat - dbest! :palec:

Ful kul 'nadomestek' za rubin z ne tako 'usodnimi' energijami.

zelo priporocam! :palec: :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

poznamo glede na optične lastnosti tri vrste kristalov:

- prozorni: tudi skozi debelejši kristal z ravnimi ali vzporednimi mejnimi ploskvami

- prosojni: skozi zelo tanko ploščico kristala bolj zaslutiš

- neprozorni: napisa niti slučajno ne vidiš, saj tak kamen ne preseva svetlobe.

Zanimivo, ščetka poje mi x:Dx
.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

oj.

žal nisem brala tegale foruma od začetka tako da ne vem če je bilo o tem že kaj govora. Ampak mene zanima kakšen kamen bi bil dober za probleme v menopavzi.

Mami zadnje čase zelo dajejo hormoni in je čisto boga. Pa me zanima kakšen kamen bi ji lahko podarila, da bi ji olajšal vse skupaj?

Hvala za odgovore.

poljubčke in pozdravčke

spet se mi je na bolš poslabšal

Ampak mene zanima kakšen kamen bi bil dober za probleme v menopavzi.

Mami zadnje čase zelo dajejo hormoni in je čisto boga. Pa me zanima kakšen kamen bi ji lahko podarila, da bi ji olajšal vse skupaj?

Hvala za odgovore.

poljubčke in pozdravčke

Granat grosular. Glej sosednjo temo (granati).

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Kalcedon, ce ti je vsec sinjemodra barva, tudi turkiz bi bil primeren.

Ce se bolj nagibas k zelenim odtenkom, pa si izberi aventurin, krizopras ali smaragd.

Ce ti je vsec bela barva in ti bo potegnil, si izberi beli ahat ali pa mlecni kremen. :palec:

Ce ti je vsec crna barva in si bos izbrala oniks, ga kombiniraj s katerim od nastetih kamnov ali pa z rozevcem - ki je tudi fajn izbira in sem ga pozabila zgoraj podat. :vio:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Kalcedon, ce ti je vsec sinjemodra barva, tudi turkiz bi bil primeren.

Ce se bolj nagibas k zelenim odtenkom, pa si izberi aventurin, krizopras ali smaragd.

Ce ti je vsec bela barva in ti bo potegnil, si izberi beli ahat ali pa mlecni kremen.  :palec:

Ce ti je vsec crna barva in si bos izbrala oniks, ga kombiniraj s katerim od nastetih kamnov ali pa z rozevcem - ki je tudi fajn izbira in sem ga pozabila zgoraj podat.  :vio:

Ej zadela si v piko! Točno o teh kamnih razmišljam! Sem se že bala da boš predlagala tigrovo oko, mi namreč ne ustreza.

x:Dx

sanci_cat

:palec:

... x;)x xDDx x:o)x - s temi polozaji pa ze ne (tigrovega ocesa). x;)x

Me veseli, potem bos ziher dobro izbrala in pravega. :vio: :palec:

p.s. sem opazila, da si podala se en komentar - ja, primerno, fajn, ocitno si v kul stiku, rozevec je prima zate, po mojem, ima pa zelo lustkano vibracijo, kot asc rak si najbrz zelo obcutljiva in tudi zato sem pomislila na oniks - ampak obstaja moznost, da se oblacis v crno oz. si izbiras take, temacnejse barve (v bistvu zaradi zascite) in je kar 'nujno', da imas kaj svetlega kot tudi s pozitivno vibracijo - namrec, tudi opal je zelo velikokrat, najbrz najveckrat, svetel, a njegove vibracije pa niso tako blage oz. so bolj specificne.

Picasso

O, Amis...

Hmmm - tebi bi prej tigrovo oko, hocem reci, tebi bi ga morda predlagala...

Sicer pa tudi jaspis ali granat - po mojem bi ti zelo ustrezali kamni v zemeljskih odtenkih in tudi ne prevec prosojni.

Ne spomnim se, kje imas Luno, si pa nekako sco/Devica kombinacija, a ne?

Pri tebi me nekaj 'moti' pri chartu, hocem reci, nekje nisi cisto tipicna, hmmm, da ne bos zdaj narobe razumela... nekdo je tako skladen s svojimi polozaji, da vsakic dobim isto informacijo, vibracijo.... Ti pa mi poleg sco delujes zelo merkurjevsko, v zacetku sem celo mislila, da imas mocnega dvojcka...

V bistvu pa bi ti morda svetovala celo ametist - se mi zdi, da bi bilo kul, ce bi si odprla malo tole, tretje oko...

Aja, saj res - 100% sem rpepricana, da bi ti bil vsec boji. xcivx :palec:

Torej - evo - svetujem ti pravzaprav boji kamen (se bolje je, ce sta v paru, pravijo).

*Imamo celo temo na forumu, Nosorog je ful napisal, zelo zanimiv kamen. x:)x

Picasso

Za Amis in vse, ki jih bo boji se pritegnil ali zanimal njegov opis in celo videz (sem ob chekiranju teme ugotovila, da imamo -sicer v drugi, samo je link- celo fotko).

Boji kamni

Picasso

marsa, hvala za tole x:)x .

tale nepredvidljivost je pravzaprav nekam normalna za moje položaje. z uranom in plutonom v prvi hiši, ni za pričakovat kakšnega tipično devica-ascendenta. bern mi je razložil, da mam merkurja res ful močnega oz. povdarjenega. pa luno mam v dvojčkih. tko da se nekak najdem bolj v kombinaciji sco-dvojčki-vodnar (ne nujno v tem vrstnem redu x:Dx ). devica pa nekako kurs drži in mal prizemljuje te kažine.

sem pa pred leti sanjala, da mam na izbiro kameno strelo in ametist in sem se v sanjah čisto jasno zavedala, da je ametist zame pravi. no, pol sem se pa začela mal s kristalčki ukvarjat. pa še za moje rojstvo je mama dobila od fotra prstan z ametistom. poglej ti "naključja". x;)x

iz jaspisa si eliksir delam (rdeč in zeleni jaspis ). granat mi je ful všeč. taka globoka barva x:px .

boji-jev pa res še nimam, pa pred časom sem jih celo ogledovala v ahatu, pa si mal skomine delala. vidiš, tle mi pa asc seka ven. po intuiciji se me vedno nekaj dotakne(sploh pri kristalih), pa pol ne kupim dokler nimam razumske razlage x^x . sam na srečo ni vedno tako in vsaka reč je konec koncev za nekaj dobra. x:)x x;)x

tko zdej grem pa o boji-jih brat x:px xsrcx

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

O, fino, Amis, hvala ti za povratno informacijo (in tako kvalitetno) x^x :palec:

No, vidis, potem si vseeno 'prava'. :palec:

Zanimivo, vidis, ker mene je 'zmotil' tvoj asc, saj vidis, vedno te 'tlacim' v dvojcke in skorpijone samo. xDDx

Kul, potem imas ze vse na broju. x8Dx :palec:

Razen bojija - ves kaj je zanimivo?

Pomivam prejle tamle posodo in zagledam dve peski (marelicni), ki sem ju vceraj dala susit.

In pomislim - glej glej, ne smao da zgleda kot nekaksna peska (kar sem rekla v temi Nefrit), zgleda celo kot zelo konkretna peska - namrec marelicna. xDDx

Samo da je malo vecji in okroglejsi, a vtis mi je bil nekako tak.

Smo jih imeli, ko sem delala v tisti trgovinici, pa je bil kar velik interes - tedaj sem ga prvic videla, pa me je takoj pritegnil, ne vem kako to, da ga nimam, morda zato, ker ni bil najbolj poceni, pa se 'dva moras imet' :|| - pa tko...

pa pac, vsega pac nisem mogla imeti, ze lapisovo ogrlico sem komaj prebavila, ko sem jo 'morala imeti'. xDDx

jaz pa sicer shizim na nezne kamne, npr. akvamarin, zeleni kalcit, krizopras, ne vem ce ravno najbolj ne shizim na opal, mi je se posebej blizu, no... pa na 'preproste' po videzu - npr. kamena strela...

Folk mi nosi rubine (ker sco) in ametiste (ker riba) - nic od tega mi ne ustreza, ametist se manj, ga ne potrebujem, celo je edini kristal, ki mi je padel po tleh in se raztrescil, sicer se ne spomnim, da bi se mi to zgodilo kdaj in s katerim drugim.

In smaragd mi je zelo vsec, turmalin... v bistvu so mi najbolj vsec beli in zeleni kristali, no teh imam najvec.

mah, to je poseben svet, se dobro da obstaja to okoli nas in da imam in sem imela sreco, da sem lahko en pikec delcek tega, da me to obkroza nekako skozi daljse obdobje. xsrcx

Picasso

ja, hecno tole, ko praviš kaj nas po intuiciji privlači. mene je ametist res vedno. ma itak, ko je pa vijolične barve. čisto me očara tudi jantar, prosojen in nekoliko prelivajoč. pa ne, da bi imela kaj dosti stvari iz njega (en obesek čist običen na usnjeni vrvici)- ampak jih obvezno opazim: ametiste, jantar, opale in mavrični meseček......to je to, kar prvo vidim...potem občudujem naprej...................ko sem v lj grem v ahat, če le imam čas...kar tako-napast oči.

ko sem bila v turčiji sem videla smaragde-prvič v živo, pa kakih 20 let nazaj x^x ....mislim, to pa je nekaj...globokozeleni smaragdi, da not padeš...nora izkušnja...še mesece sem mislila nanje...pa ni bla fora v bogastvu zakladnice...ampak BARVA, BARVA...ahhhh

no ja , kristalčki so itak poglavje zase in vedno očarljivi, mar ne? x:)x x;)x xsrcx

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

... saj zdaj je brez veze, kao, ampak a ves da sem pomislila tudi na jantar, pravzaprav me je zdajle zacudilo, ko sem sla nazaj pogledat ob tvoji omembi, pa videla, da nisem rekla. :palec:

Ja, smaragd! :2src: pa ne samo zaradi barve, v bistvu je tak 'mehek' skoraj, sploh so mi vsec berili, pa tudi turmalini - ta je tudi dosti skorpijonom potegnil...

Mitja ima roznatega, jaz pa zelenega. xcivx x:)x

Po drugi strani pa je stevilnim skorpijonom (in tudi ribam) zelo vsec malahit - meni pa ni.

Mah, lohk sam hvalim skoz... da pa polariziram tole - 'negativne' izkusnje pa sem imela samo z rubini...

Pre... zame.... imam pickene pickene v uhanckih - ajde, to pa je ok, pa se v tem primeru mi zna srce razbijat pa ratam celo malo agresivvna, 'polna krvi', nekako, nasponana... uhh, zame je mlecni kremen, beli ahat... wow, folk pa cisto presenetim s svojim izborom, navadno se jim zdi, da bom cist navalila na kaksne karneole, rubine, skratka, bolj 'energicne' kamne, vsaj po videzu...

jaz pa zelene, zelene, zelene, bele, modre... in sele nato oranzne, rdece, crne, drugo...

jantarja ne rabim (pih! xDDx), citrina tudi ne, sem pac 'pleksusarka', kot 'pravi' free. x;)x

Tigrovega ocesa ne rabim, ker ga imam - moje oko je podobne barve. x:)x x;)x

Kwa so kul kamni! :2src: xcivx xsingx

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...