Skoči na vsebino

Kateri kamen?

Aliana

Recommended Posts

Jaz imam veliko željo,da bi si privoščila kakšen kamen. Pa se mi ne sanja kakšen bi bil primeren zame. Mi lahko kdo pomaga?

sonce-sco

luna-riba

asc-kozorog

hvala hvala hvala :palec:

:palec:

spet se mi je na bolš poslabšal
Deli na socialnih omrežjih

Jaz imam veliko željo,da bi si privoščila kakšen kamen. Pa se mi ne sanja kakšen bi bil primeren zame. Mi lahko kdo pomaga?

sonce-sco

luna-riba

asc-kozorog

hvala hvala hvala :palec:

Po nebesni kombinaciji sodeč čutiš izrazito potrebo po varnosti si praktična in polna energije,. vendar tega na ven ne kažeš pretirano izrazito. Enako je s kamnom (oziroma mineraloidom), ki to kombinacijo simbolizira - snežnikastim obsidianom. V zdraviteljstvu je podcenjen in večina sploh ne ve, kakšna energija se skriva v njemu. Zelo blizu tej kombinaciji je tudi mavrični obsidian.

OBSIDIAN

Amorfni SiO2 + H2O

Pogoste primesi: Fe2O3, Al, C, Ca, Fe, K, Mg, Na

Trdota: 5 – 5,5

Gostota: 2,3 – 2,6 g/cm3

Element: zemlja - voda

Nastaja vulkansko, ko kisla, s kremenico bogata lava doseže površino Zemlje in se ohlaja tako hitro, da prerazporeditve atomov v kristalne strukture niso mogoče. Zato ostane amorfen. Za obsidian je značilen školjkast lom. Bazična barva obsidiana je črna, če pa vsebuje več železa, lahko to rezultira v rjavih vključkih (mahagoni obsidian). Zaradi fino razporejenih vključkov plina ima lahko srebrnkast lesk (srebrni obsidian), ali barvno mavrico, ki je posledica ujetih vodnih mehurčkov (mavrični obsidian). »Snežnikast« obsidian dobimo zaradi vključkov, ki so v obsidianu videti kot snežinke, gre pa za kremenove kristalčke skeletne rasti (npr. cristobalit). Iz lave z malo primesmi se včasih lahko formira tudi transparentni obsidian, ki ga na tržišču najdemo pod trgovskim imenom apache's tear.

Izvor imena:

Obsidian je opisoval Plinij, ki je s tem izrazom zajel vulkanska stekla sestave riolita do andezita, z vsebnostjo okoli 1% vode. Na osnovi njegovih opisov ga je v Etiopiji našel Rimljan Obsius, po katerem ima ime.

Nahajališča:

Najdemo ga na mestih, kjer so bili aktivni vulkani: Havaji (ZDA), Japonska, Java, Islandija, Italija … Apache's tear pa je najpogostejši v Arizoni in Novi Mehiki (ZDA).

Možnosti zamenjave:

Možna je zamenjava z nekaterimi barvno podobnimi minerali, kot so npr. gagat, tektit, piroluzit. Dogaja se tudi, da prodajajo obsidian pod drugimi imeni. Rjavo črn madžarski obsidian npr. včasih prodajajo pod imenom »tokajski luks safir«, sivkasti obsidian pa kot »islandski ahat«.

Ponaredki:

Včasih naletimo na ponaredke iz obarvanega stekla, obarvanega kalcedona, redkeje pa tudi oniksa.

Tradicionalna uporaba:

V predhelenski dobi so odkrhnjene kose obsidiana uporabljali za izdelavo strgal, nožev in konic kopij. Iz obsidiana so bila nekoč tudi rezila žrtvenih nožev. Združitev nasprotnih funkcij v enem simbolu prikazuje azteška navada, po kateri so za hitrejše celjenje ran uporabljali mazilo, ki vsebuje obsidianov prah; obsidian lahko torej odpre človeško meso, a ima tudi moč, da ga zapre.

Uporaba danes:

V zdraviteljstvu je obsidian neupravičeno nekoliko podcenjen, saj je izredno vsestransko uporaben. S polaganjem na prizadeto mesto, nevtralizira bolečine (najučinkovitejši je apache's tear), za poživitev in izboljšanje cirkulacije tudi v ekstremnih slučajih, ko je že poškodovano ožilje, pa sta, zlasti kot eliksir, najboljša snežnikasti in mahagoni obsidian. Na splošno eliksir iz obsidiana raztaplja napetosti, energijske blokade, ter na celični ravni blaži šok po poškodbi. Eliksir uporabljamo tudi v slučajih hladnih rok in nog. Obsidian, položen na ureznino, pa bistveno skrajša čas celjenja ran.

Znana je meditacija z obsidianom, oblikovanim kot ogledalo, ki jo zaključimo s kameno strelo. Takšna meditacija, kot tudi nošenje obeskov iz obsidiana, nam pomaga doseči duhovno svobodo skozi transformacijo naših senčnih strani, izbrska na plan pozabljene sposobnosti, krepi intuicijo, omogoča stik z akašo in pomaga razumu dojeti fenomene energijskih svetov. Programiramo ga običajno za zdravje, zaščito ali krepitev intuicije

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Bejba je verjetno precejšen individualist - fajn jo je met za sodelavko na bilokerm področju, saj je ustvarjalna, zdravo samokritična ... Njen kamen je hematit z rutilovo zvezdo, katerega pa je precej težko dobiti. V trgovinah sploh ni šans, znala pa bi ga imet M. Rezar (041 760 429) ali Željko Krump (041 638 8219. Ta kamen za nakit ni primeren, pa še precej drag je. Komot ga lahko zamenjaš z ognjenim opalom. Če ga ne dobiš v štacunah, poskusi pri V. Rakovcu (041 542 028). _al je tudi tega težko dobiti (tale tvoja levinja je nekaj posebnega, "njeni" kamni pa zato tudi.

Morda ji včasih manjka nekoliko čustvene mehkobe, zato boš naredila prav tudi, če ji kupiš turkiz ali larimar. :wOOt: :wOOt: :wOOt: :wOOt: :wOOt: :wOOt: :wOOt: :wOOt:

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Evo imam tudi jaz eno vprašanje. Nič nisem Kremenčkova in nimam pojma o kamnih x:Ix , pa me zanima, kateri kamen bi meni kot leviji, luno v ribah in asc. tehtnica; ohranjal moj nivo energije, podpiral še naprej potrpežljivost in razdajanje. V bistvu ne gre za to, da bi rada privabila kaj novega v svoje življenje, ampak bi rada enega kamnitega sopotnika x:Dx . No upam, da nisem kaj bedastega napisala, če ne ste pa dobili en zdravilni smeh x;)x .
Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Sodalit (*je podobnega videza malo kot lapis), Janja. Ce 'palis' na modro, poleg slednjega tudi modri safir.

Lepidolit bi ti tudi pasal, sicer pa rozevec.... ta pa skoraj vsem. :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Ja, JanjaK sodalit je bil ful casa moj stalni spremljevalec.. dokler se me ni navelical x:o)x

Jaz tud levinja, asc tehtnica x:)x

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Na kaj ti je pa vplival Aliana ? Sem čisti neznalec, to je eno področij, o katerih še nimam pojma in me je danes nekaj sem zvabilo x:Ix , moram malo sčekirat xsrcx . Pa kako se je izgubil? Zanima me kako si začutila, da je zate in kako, da je bilo dovolj x:Ix .

Takrat sem se ful intenzivno ukvarjala z nastopi, takimi in drugacnimi..

Sem sla v trgovino in malo brskala tam med kamencki, pa mi je bil ta vsec, ker je bil moder.. pol sem pa se prebrala, da je dober za govornike, pomaga pri nastopih, samozavest, zbranost in to.. in sem ga kupila..

Pa saj ne vem, nobenih noro mocnih obcutkov ali kaj takega.. itak je bil cisto majhen srcek, ker ne maram skal nosit okrog vratu.. ampak preprosto v redu sem se pocutla z njim..

Potem mi je pa padel dol iz verizice, tko na cuden nacin, kar odprla se je tista zankica srebrna.. enkrat, in sem ga nasla v kopalnici. Pa cez dva dni se enkrat, v postelji. Pa cez en teden spet.. In cetrtic ga sploh nisem vec iskala, ker je bilo vec kot ocitno, da je bilo dovolj..

Pojdi pogledat, pa saj bos hitro vedela a je zate al ni..

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

No super, hvala za tvoj odgovor. Ja ti je bilo kar nekajkrat sporočeno, da je dovolj x;)x .

Pismu spet eno zame novo zanimivo področje... :palec:

Evo imam tudi jaz eno vprašanje. Nič nisem Kremenčkova in nimam pojma o kamnih  x:Ix , pa me zanima, kateri kamen bi meni kot leviji, luno v ribah in asc. tehtnica; ohranjal moj nivo energije, podpiral še naprej potrpežljivost in razdajanje. V bistvu ne gre za to, da bi rada privabila kaj novega v svoje življenje, ampak bi rada enega kamnitega sopotnika  x:Dx . No upam, da nisem kaj bedastega napisala, če ne ste pa dobili en zdravilni smeh  x;)x .

Ne vem nič o tebi, sam pri tejle nebesni kombinaciji bi bilo idealno, če bi si izbrala (ali pa si si ga že) poklic, v katerem bi lahko delala z ljudmi. Pozitivna plat tvoje osebnosti je ravno to, da znaš življenje jemati iz zabavne plati, se pa zgodi, da znaš biti v stanjih nerazpoloženosti presenetljivo netaktna (redko) - zaradi leva v soncu pa si seveda rada v središču pozornosrti. Tvojo energijsko kombinacijo, njene kvalitete in slabosti simbolizira brazilijanit.

Precej redek je. Lahko je sicer brezbarven, večkrat pa je rumen do rumeno zelen. Eliksir pomaga pri stanjih psihične izčrpanosi in krepi nadzor nad količino vode v telesu. Ima silno energijo in prebija energijske blokade. Kot nakit vpliva na občutek neodvisnosti, oplemeniten s spoštovanjem tradicionalnih vrednot.

K krepitvi kvalitet, ki jih že tako ali tako imaš, rada pa bi jih še zadržala in razvila, pa ti bo pomagal rutilov kremen.

Nosko... sem mal LNMagazin 'prelistala'... ke dobro  x8Dx ... ( tvoji prispevki o kristalih    :palec:)

... brazilijanit  x?x ... tega pa pri nas še nismo jemali  :inocent:

Redek je in drag k svina. Enkrat sem si sposodu za fotografirat ene kamne, zraven pa je bil tud brazilijanit, vreden kakšnih 400 do 500 jurjev. Spešl sm pazil na njega, a na koncu je bil to edini kamen, ki mi je padel na tla. Na srečo se ni nič zgodilo, drugače bi najebal. Drugač pa - kaj pa vem; doma mam en dvocentimetrski kristal brazilijanita in moram reči, da nimam kakšnega posebnega odnosa do njega. Sam pr men je problem v tem, da imam kamnov preprosto preveč in potem ne znam najti časa, da bi vsem poklonil dovolj zaslužene pozornosti. :wOOt: :wOOt: :wOOt:

...Spešl sm pazil na njega, a na koncu je bil to edini kamen, ki mi je padel na tla. Na srečo se ni nič zgodilo ...

:eek: x?x - kaksne sestave pa je - oz. ali si cepel, ko ti je padel? xDDx x:o)x x:Dx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

NaAl3((OH)2/PO4)2, pogoste primesi Ca, K, Cl, Fe, Ti Element: ogenj - zrak

Kristalizira v kratke prizme ali bipiramide, redkeje je zrnat, grob ali kroglast, z zvezdasto zgradbo. Kos, ki mi je padel na tla je bil ful razvejan in pravo čudo, da se ni nič zgodilo (za vsak slučaj pa je bila kap že pripravljena, da me zadane)

:wOOt: :wOOt: :wOOt:

... to se dokaj krhko slisi, vseeno... (sem seveda sicer laik tule - sploh v primerjavi s tabo... ampak vseeno)...

Zanimivo v glavnem. xDDx x8Dx :palec:

Vis, jaz sem se kar kramp... mi je ze kaksen kamen padel na tla... x:Ix - da se ne vadim, tudi po moji krivdi..

A vcasih - kar poskocijo... xDDx xcivx x;)x

No, ampak - ametist je edini, ki se mi je raztrescil...

opal pa mi je samo takole odskocil parkrat... x^x

Pac pa blazno iscem svoj akvamarin (v trzicu mi ga je mjitja kupil, ful lep xsrcx ... in ga ni nikjer :sori: :V: - samo racunam nanj, kar vem, da se bo pojavil). :palec: :2src: x^x

Picasso

Redek je in drag k svina

x:Dx x:o)x x:Dx

Mi nekak deluje, da ga ne bom imela x;)x al se na levji snobizem računa tule x:o)x ?

Tisti tvoj post o meni ima pa eno samo napako :O: . Začne se z ne vem nič o tebi, sledi pa tako zelo dober opis, da se boljše res ne bi dalo povedati. Redko redko mi res kaj pade dol in takrat znam biti resnično zelo netaktna,. Sicer itak nikoli nisem taktna :o|o: , ampak ko mi mogoče 2x letno pade dol, sem pa neprebavljivo netaktna :o|o: x:Dx xrolleyesx .

Res si me izvrstno opisal, drži čisto vse. Delam z ljudmi, pa življenje si jemljem z zabavne plati, pa tradicionalne vrednote so mi všeč in ljubim neodvisnost. Vse čestitke x:px .Tvoj nasvet bom pa upoštevala pri svojem naslednjem naskoku Ahata x8Dx .

Hvala ti za komentar x:)x :palec: .

oj pozdravček. sem si včeraj omislila prstanček iz obsidiana in mi je prav všeč.

hvala za nasvetek. ja janček ti priporočam kakšen kamenček, ker res dobro delujejo.

moja prijateljica si ga je omislila ker je imela zelo zje... glasilke in je bila vedno brez glasu. Potem pa je zagledala kamenček ki je bol prov za njeno znamenje in za njene težave. kupila si ga je in ga nosila okrog vratu in od takrat še ni bila brez glasu. neverjetno!

sem bila zelo presenečena. in sem čisto navdušena.

spet se mi je na bolš poslabšal

Sodalit (*je podobnega videza malo kot lapis), Janja. Ce 'palis' na modro, poleg slednjega tudi modri safir.

Lepidolit bi ti tudi pasal, sicer pa rozevec.... ta pa skoraj vsem.  :palec:

Evo, padla prva varianta, ne da bi sploh vedela, da je to to, kar si mi svetovala ti. Ampak mi je bil enostavno všeč x:px . No vidim, kamenčke, pa čajčke veš ti zame x:Dx x;)x .

Lepidolit bi ti tudi pasal, sicer pa rozevec.... ta pa skoraj vsem.  :palec:

Evo, padla prva varianta, ne da bi sploh vedela, da je to to, kar si mi svetovala ti. Ampak mi je bil enostavno všeč x:px . No vidim, kamenčke, pa čajčke veš ti zame x:Dx x;)x .

:palec: No saj sem vedela, da ti bo vsec. x:Xx :vio:

Pa lustne vibre ima. x:Xx

Picasso

K krepitvi kvalitet, ki jih že tako ali tako imaš, rada pa bi jih še zadržala in razvila, pa ti bo pomagal rutilov kremen.

Evo, včeraj sem šla po tale kamenček, tistega ta dragega jasno niso imeli x:)x , mi je logično, če je tako zelo drag, pa če ga je Nosorog že za eno fotko komaj dobil.

Vzamem obesek, pa sem si nekje na križišču prmenjala zadevo. Imela feeling, da bom izgubila xsrcx - zlati, ki mi ga je podaril dragi in res sem ga :eek: , pa potem našla, ker sem bila odločena, da ga tudi najdem.

Takoj zatem, mi je postalo nekam tesno, utesnjeno sem se počutila, pa kot da bi me nekaj oviralo rpi normalnem dihanju. Pa tako enkak v smer vrtoglavice je šlo x:Ix . Hm, a je možno , da je to kak prvi učinek kamna, da nisem bila uglašena z njim, al je treba karkoli posebnega narest, preden ga uporabiš?

Danes sem pa čisto v redu edino noge od kolen navzdol imam full težke, kar se mi že leta ni dogajalo.

Med brskanjem po webu - angleške strani - sem opazil da za uglašeno delovanje kristalov / mineralov oz. za preprečitev nalaganje negativnih energij uporablja mineral KYANITE. Zadeva je Aluminijev Silikat in je modrikaste barve. Mogoče kdo ve, kako se mu reče pri nas in kako se ga uporablja? THX.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...