aiwa 29. julij 2004 Prijavi Deli 29. julij 2004 mene tud firbca? plis hiter nosorogec ti vse veš Citiraj spet se mi je na bolš poslabšal Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 29. julij 2004 Prijavi Deli 29. julij 2004 Med brskanjem po webu - angleške strani - sem opazil da za uglašeno delovanje kristalov / mineralov oz. za preprečitev nalaganje negativnih energij uporablja mineral KYANITE. Zadeva je Aluminijev Silikat in je modrikaste barve. Mogoče kdo ve, kako se mu reče pri nas in kako se ga uporablja? THX. Gre za Kianit oz. disten. Skupina nezosilikatov in ne aluminijevih silikatov. Skupina SiO4 je namreč značilna za nezosilikate, za aluminijeve oziroma alumosilikate pa SiO2, enako kot pri kremenu, le da nekatere silicijeve ione zamenjajo aluminijevi, s tem pa se spremenijo osnovne značilnosti zasičenosti. Če torej na internetu piše, da gre za aluminijev silikat, je narobe. DISTEN (KIANIT)Triklinski Al [6]2 [O | SiO4]Pogoste primesi: C, Ca, Cr, Fe, Mg, Ti, Ga, K Trdota: vzdolžna 4 – 4,5; prečna 6 – 7Gostota: 3,53 – 3,69 g/cm3Element: zrak Nastaja metamorfno pri velikih pritiskih in temperaturah iz boksita ali boksitnih glin. Običajno je nepravilno žarkast, v nejasno oblikovanih agregatih, pogosto z modrikastimi pegami (reticit). Je prozoren do prosojen, navadno moder, proti sredini pogosto temnejši, lahko pa je tudi bel, siv ali zelen. V kislinah ni topen. Izvor imena:Ime disten izvira iz grških besed dis (dve) in sthenos (moč), ker gre za kamen z različno trdoto glede na smer pritiska. Tudi njegovo drugo ime kianit izhaja iz grščine, saj izraz kyanos pomeni moder. Nahajališča:Najpomembnejša nahajališča distena brusne kvalitete so v Burmi, Braziliji, Keniji, ve Evropi pa ga najdemo v Alpah. Možnosti zamenjave:Podoben mu lahko sorodni silimanit. Ponaredki:Distena zaenkrat ne ponarejajo. Tradicionalna uporaba:V preteklosti ga niso veliko uporabljali niti za zdravljenje niti v magijskih postopkih. Uporaba danes:Danes velja za kamen nove dobe, saj njegova zračna energija krepi intuicijo, prinaša mir in harmonijo. Krepi tudi funkcijo možganov, motornega živčnega sistema in nagnjenost k ročnim spretnostim. Pomaga nam k občutku, da smo sami kovač svoje usode, saj njegova vibracija pripomore k ozaveščanju vzrokov, ki so privedli do nekega stanja. Ohlaja pretirana čustva in nas osvobaja frustracij. Za poslovni uspeh ga programirajo ljudje, ki ne uporabljajo agresivnih in manipulativnih tržnih prijemov. Astrološke povezave:Neodvisnost, ki jo simbolizira disten, se odraža v astrološki kombinaciji vodnar - tehtnica. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 29. julij 2004 Prijavi Deli 29. julij 2004 K krepitvi kvalitet, ki jih že tako ali tako imaš, rada pa bi jih še zadržala in razvila, pa ti bo pomagal rutilov kremen.Evo, včeraj sem šla po tale kamenček, tistega ta dragega jasno niso imeli , mi je logično, če je tako zelo drag, pa če ga je Nosorog že za eno fotko komaj dobil. Vzamem obesek, pa sem si nekje na križišču prmenjala zadevo. Imela feeling, da bom izgubila - zlati, ki mi ga je podaril dragi in res sem ga , pa potem našla, ker sem bila odločena, da ga tudi najdem. Takoj zatem, mi je postalo nekam tesno, utesnjeno sem se počutila, pa kot da bi me nekaj oviralo rpi normalnem dihanju. Pa tako enkak v smer vrtoglavice je šlo . Hm, a je možno , da je to kak prvi učinek kamna, da nisem bila uglašena z njim, al je treba karkoli posebnega narest, preden ga uporabiš? Danes sem pa čisto v redu edino noge od kolen navzdol imam full težke, kar se mi že leta ni dogajalo. Janja, tule si lahko mal prebereš o njem. Videla boš, da pozitivno deluje ravno na dihala, zato je reakcija nenavadna. Glede na njegovo precej nežno energijo, mi tudi misel, da gre za začasno fazo energijskega prilagajanja ni blizu (čeprav ni nemogoče). Prej bi rekel, da je energijsko zasvinjan. Tresni ga čez noč v slano vodo. RUTILOV KREMENTrigonalni SiO2 + tetragonalni TiO2 Pogoste primesi: Fe, Sn, V, Cr, Nb, Ta, Na, K, Cl, S, CTrdota: 7Gostota: 2,68 – 2,72 g/cm3Element: ogenj - zrak Gre za kremen v katerega je vključen rutil v obliki drobnih iglic. Sam rutil ima kovinski do diamanten sijaj, je rumenkast, rdeč, rjavordeč do črn. Izvor imena:Ime je dobil po barvi (lat. rutilus – rdečkast). Nekdaj so ta mineral imenovali Venerini lasje, kasneje pa sagenit. Nahajališča: Madagaskar, Brazilija, Južna Afrika, Indija, Sri Lanka, Nemčija in Švica. Možnosti zamenjave:Včasih sta mu nekoliko podobna turmalinski kremen in hematitni kremen. Ponaredki:Rutilovega kremena še ne ponarejajo. Tradicionalna uporaba:Tradicionalno je veljal za kamen, ki nam izboljša razpoloženje in olajša izkašljevanje. Uporaba danes:Glede na to, da mu deloma vlada energijski element zrak, dejansko pomaga pri nekaterih boleznih respiratornega trakta, zlasti pri kroničnem bronhitisu; zaradi energije ognja, ki ga mineral vsebuje, pa ga ne uporabljamo pri astmi. Eliksir stimulira moč regeneracije celic, krepi tok energije v telesu in ugodno deluje na ledvica ter na hrbtenico. Nosimo ga v glavnem na prsih in solarnem pleksusu, kjer ima antidepresivni učinek, raztaplja prikrite strahove, zlasti tiste, ki so kakorkoli vezani na seksualnost. Zelo močna pa je meditacija v krogu iz rutilovega kremena, saj prinaša neodvisnost, duhovno moč in kreativnost. Programiramo ga zlasti za priklic ustvarjalnih impulzov, krepitev samozavesti in usmerjenost k cilju. Astrološke povezave:Pripada nebesnima kombinacijama lev - vodnar in vodnar - lev, primeren pa je tudi za kombinacije lev - tehtnica in lev - dvojčka. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 30. julij 2004 Prijavi Deli 30. julij 2004 Oho, hvala Nosorogec. Pismu ti obvladaš tole področje . Jaz nimam pojma, se mi zdi pa privlačna tema. Ni simpl, samo nek kamen si omislit, je treba še marsikaj vedeti . Hvala za informacijo. Danes bo šel čez noč v imitacijo morja . Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Akvamarin 30. julij 2004 Prijavi Deli 30. julij 2004 Gre za Kianit oz. disten. Skupina nezosilikatov in ne aluminijevih silikatov. Skupina SiO4 je namreč značilna za nezosilikate, za aluminijeve oziroma alumosilikate pa SiO2, enako kot pri kremenu, le da nekatere silicijeve ione zamenjajo aluminijevi, s tem pa se spremenijo osnovne značilnosti zasičenosti. Če torej na internetu piše, da gre za aluminijev silikat, je narobe.Hvala za tole, nosorog. Medtem sem sicer že ugotovil, da gre za disten (iz knjige), ne pa tudi tega, da to ni aluminijev silikat. Zanimiv mineral, ga bom poskusil dobiti. Sicer nisem tehtnica v asc. pa bo verjetno vseeno v redu. Bom videl, kaj bom čutil ob njem.Še enkrat hvala. Obstajamo navadni ljudje in obstajajo mojstri Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 3. avgust 2004 Prijavi Deli 3. avgust 2004 Tudi jaz prosim za nasvet- kateri kamen.Nimam nikakršnega znanja o kamnih :o|o: .Jih pa nabiram že celo življenje .Že kot otrok sem nosila kamne (navadne) domov, ker so me pritegnili. Pa imela kamen v žepu ali pa v torbici. Pa se zalotim, da jih gledam in tudi pobožam. Sonce imam v Škorpijonu, Asc. Ribi, Luna v Devici. Partner pa Sonce v Strelcu, Asc. Devica in Luna na zadnji stopinji Leva.Rada bi mu podarila kakšen kamen. Recimo za pod povšter ali žep.Tudi jaz bi kamen za v žep . Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 3. avgust 2004 Prijavi Deli 3. avgust 2004 Pri tej kombinaciji verjetno svoje čustvene in fizične energije kar pogosto ne znaš usmerjati v konstruktivne vode. Še dobro, da zemeljska devica tole dvojno vodno kombinacijo malo ublaži. Znaš pa biti intuitivna in sočutna. Vse te kvalitete nosi rdeča korala (mineral, ki je zaradi barve videti ognjen, v resnici pa je voda). K splošni uravnoteženosti ti bo pomagal zvezdni ahat. Tvoj tipček: Brezkompromisno sledi lastnim ciljem. Kritičen, nemiren in ljudem zna povedati, kar jim gre. Velika interesna širina, praktičnost.Vse te energije vsebuje oniks. K TEMU, DA SE MALČEK PRIBLIŽA DUHOVNIM SFERAM, PA MU BO POMAGAL LAPIS LAZULI. LALALA Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 3. avgust 2004 Prijavi Deli 3. avgust 2004 Hvala Nosorog za tvoj čas in znanje Si me kar dobro prečital. Misim, da moram res delati na vsesplošni uravnoteženosti.Moja Luna v Devici je zelo poudarjena, pa jo skušam čim bolje uporabiti. Na žalost sem sama sebi največji Kadija :o|o: :xx!: Kar se pa tipčka tiče...super bi bilo, če bi bil res bolj tak, kot ga opisuješ. Bom šla na lov za kamni. Mislim, da imamo tudi v It veliko izbiro. Zvezdni ahat- hm, moram to v italijanščino spravit. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 3. avgust 2004 Prijavi Deli 3. avgust 2004 To v resnici ni kamen iz družine ahatov. Le pri nas ima takšno ime. Gre za geode zvezdaste oblike v vulkanski kamnini, bogati z glinencem in kremenom. Običajno zapolnjene s kremenom, redkeje tudi s kalcitom. V tujini jih poznajo pod imenom amuletstone. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 3. avgust 2004 Prijavi Deli 3. avgust 2004 Tnx Sicer pa se lahko tudi do Lj pripeljem. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 3. avgust 2004 Prijavi Deli 3. avgust 2004 Poskusi v Trstu. Trgovina IPANEMA ob železniški postaji, blizu parkirišča na obali. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 4. avgust 2004 Prijavi Deli 4. avgust 2004 Hvala za informacijo , Hm, trgovina Prima Rovisa, enega največjih podjetnikov v Ts vseh časov.Zanimivo, gre za trgovino -muzej, ker je g. Rovis strasten zbiralec kristalov in mineralov. Baje je njegova lastna kolekcija neprecenljiva. Bom šla pošpegat jutri, pa javim o vtisih in morebitnih nakupih! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 5. avgust 2004 Prijavi Deli 5. avgust 2004 Takole, sem šla pogledat trgovino IPANEMA v Ts. Pa je ni več na tistem mestu, za hotelom Jolly (zdaj so tam ene prav nemarne cote :o|o: ) Trgovina IPANEMA se nahaja v Via Romagna 6, nad končno postajo Opčinskega tramvaja. (No, če bo kdo iskal, naj mi piše na os, pa mu bom v nulo razložila kako do tja.) V glavnem, če v trgovini ne bi nekoristno tičal en tako odvraten možakar, bi me težko nagnali ven! Imajo ogromno kamnov, ne bi mogla reči, kakšne so cene, ker nisem bila v nobeni drugi trgovini. Ogromno kristalov namreč razprodajajo. Cel kup kamenčkov se da kupit za en evro, potem imajo milijon obeskov znižanih tudi po 80%. Jaz sem se zaljubila v en res čudovot malahit. kar čutila sem, da mora z mano! Stal je najprej 15 evrov, pa so bili malahiti znižani na 7,5, pa sem še malo mutila tipa, da sva se zmenila za 5. Ko sva na koncu računala vse kar sem kupila, je moj malahitek stal 3 evre... Ali je zvezdni ahat = mesečev kamen?Oz. amuletstone?No, niso imeli. :o|o: Kupila sem en granat, ker mi je bil všeč in en mičken olivinček, ker me je prevzela barva, po obliki in velikosti spominja na rozino . Ahatu se reče po italijansko-agata,imajo jh cel kup, bolje rečeno več sort. Modre, prozorne, neke crazy :o|o: ...k njim pa spadajo karneoli. Uh, ponavjam, če prodajalec ne bi bil tako obupen primer, bi dosti več kupila. No, vseeno imam 10 kamenčkov. Kupila sem jih -nekatere po nasvetu, za katerega sem prosila, druge po filingu. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 5. avgust 2004 Prijavi Deli 5. avgust 2004 Ali je zvezdni ahat = mesečev kamen?Oz. amuletstone?No, niso imeli. :o|o: Ahatu se reče po italijansko-agata,imajo jh cel kup, bolje rečeno več sort. Modre, prozorne, neke crazy :o|o: ...k njim pa spadajo karneoli.Zvezdni ahat ni mesečev kamen. Na tule še mal podatkov, če ti bo kaj pomagalo. ZVEZDNI AHAT (AMULETSTONE)Trigonalni SiO2Trdota: 7Gostota: 2,5 g/cm3 Element: voda Geode zvezdaste oblike v vulkanski kamnini, bogati z glinencem in kremenom, so običajno zapolnjene s kremenom, redkeje tudi s kalcitom. Izvor imena:Pri nas smo ga tako poimenovali zaradi geod, v katerih se pojavja in so pogosto zvezdaste oblike, v resnici pa ga k ahatom sploh ne prištevamo. Zaradi zaščitne funkcije, ki jo je imel v preteklosti, so mu nadeli imena, izpeljana iz besede amulet (angleško - amuletstone, nemško – amulettstein). Nahajališča:Pomembnejša nahajališča zvezdnega ahata so v Avstraliji, Mehiki, ZDA in na Poljskem. Možnosti zamenjave:Lahko mu je nekoliko podobna septarijska konkrecija, v kateri pa je polnila več in je pogosteje kalcitno. Ponaredki:Zvezdnega ahata ne ponarejajo. Tradicionalna uporaba:V ritualih priklica dežja so ga uporabljali v mnogih delih Pacifika, vključno z Novo Gvinejo in Avstralijo, kjer so ga domorodci nosili na telesu v prepričanju, da jim bo povečal magijske sposobnosti. Uporaba danes:Pri nas ga cenijo predvsem kot zbirateljski kamen, programiramo pa ga za zaščito pred aidsom in rakom; to izhaja iz srednjeveškega mita o zvezdnih kamnih, ki so varovali pred kugo. Sicer pa deluje zelo podobno kot kremen, oziroma zaradi podobnega nastanka, kot ahat. Astrološke povezave:Je nosilec energij, kakršne najdemo v ljudeh, rojenih v znamenju škorpijona in ascendentom v raku ali ribah, pa tudi rakov z ascendentom v škorpijonu. - Tole, da karneol spada med ahate, ni čisto res. Tako karneol kot ahat namreč spadata v družino kalcedonov. Sta torej sorodnika, ni pa karneol ahat. - Neki crazy? Če se ne motim, obstaja res vrsta ahata, ki jo prodajajo pod trgovskim imenom "crazy lace agat". - Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 5. avgust 2004 Prijavi Deli 5. avgust 2004 Hej, super, hvala Nosorog. Bom se potrudila za ta zvezdni ahat. nič podobnega nisem zasledila v IPANEMA trgovini. Nekaj me zelo zanima. Kamen svetuješ na osnovi zodiakalnega znamenja in ascendenta. Kaj pa če slednja nista zelo poudarjena? Ali lahko drug kamen škodi? Hočem reči, danes sem se zaljubila v en malahit in olivin.Ali morda nista primerna zame? Priporočaš mi zvezdni ahat, ki ščiti pred adisom :o|o: , no, saj prav...ampak :o|o: Imam še koralo, ahat in ametist, en karneol, 2 roževca.Kateri bi bil za pod povšter oz. za med dva povštra ? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 5. avgust 2004 Prijavi Deli 5. avgust 2004 Nekaj me zelo zanima. Kamen svetuješ na osnovi zodiakalnega znamenja in ascendenta. Kaj pa če slednja nista zelo poudarjena? Ali lahko drug kamen škodi? Hočem reči, danes sem se zaljubila v en malahit in olivin.Ali morda nista primerna zame? Priporočaš mi zvezdni ahat, ki ščiti pred adisom :o|o: , no, saj prav...ampak :o|o: Imam še koralo, ahat in ametist, en karneol, 2 roževca.Kateri bi bil za pod povšter oz. za med dva povštra ?Tako malahit kot (še bolj) olivin sta zate čist o.k. Pri tem določanju skušam biti čim bolj precizen, a zadeva je v resnici precej širša:- Malahit je nosilec tebi sorodnih energij in na nek način in do neke mere energijsko resonira s tabo.Si namreč dvojna voda (sončno z. asc.) in zemlja po luni. V malahitu pa prevladujeta energiji zemlje in vode (o njem si lahko prebereš v LN magazinu, v rubriki kristali). - Olivin pa te privlači zaradi energij, ki jih na nek način potrebuješ, saj v tvoji rojstni kombinaciji niso tako močno izražene. V olivinu prevladujeta energiji elementov zraka in zemlje. Ob tvojni vodi ti tista zemlja v vsakem slučaju paše, zrak pa tudi, saj ti ga pri najmočnejših astroloških faktorjih na nek način #"manjka". Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 5. avgust 2004 Prijavi Deli 5. avgust 2004 Na še kle neki od olivina PERIDOT (OLIVIN)Rombični (Mg,Fe)2 [siO4] Pogoste primesi: Al, Ca, Mn, Ni, Co, Cr, TiTrdota: 6,5 – 7Gostota: 3,27 – 3,37 g/cm3Element: zemlja - zrak Peridot je ime za prozorni različek olivina, olivno do zelenkastosive barve, školjkastega loma, steklenega sijaja in slabe razkolnosti. Najdemo ga v gabru, peridotitu in bazaltu. Nekoliko je topen v HCl. V metamorfnih procesih rad preide v serpentin, aktinolit in antofilit. Peridotu včasih pravijo tudi večerni smaragd. Izvor imena:Ime peridot, so temu mineralu nadeli francoski draguljarji in mineralogi (grška beseda perididonai, pomeni veliko dodati). Nahajališča:Avstralija, Brazilija, Južna Afrika, ZDA, Zaire, Norveška. Možnosti zamenjave:Mineral, ki so ga včasih prodajali pod imenom peridot iz Šrilanke, je bil napačno pripisan družini olivinov. Ko so ugotovili, da gre za nov mineral, so mu nadeli ime sinhalit (Sinhala – staro ime za Šrilanko). Po barvi je podoben hrizoberilu, demantoidu, diopsidu, smaragdu, vezuvianitu in verdelitu. Ponaredki:Ponarejajo ga iz zeleno obarvanega stekla (dublete), sintetičnega spinela in sintetičnega korunda. Tradicionalna uporaba:Ni popolnoma jasna, saj so ga včasih poznali pod imenom hrizolit, ki je označeval še nekatere druge kamne, peridotu podobnih barv. V zdraviteljske namene, kot tudi za nakit, so peridot uporabljali že v starem Egiptu. V srednjem veku je veljal za kamen zaščite pred hudobnimi duhovi, prinašalca modrosti in prijateljstva. Uporaba danes:Eliksir iz peridota ima močan razstrupljajoč učinek, stimulira jetra, žolčni mehur in metabolizem. S polaganjem na prizadeto mesto, si z njim pomagamo pri kožnih problemih, tudi ko gre za bradavice. Obesek iz peridota, nošen na predelu srca, nam pomaga živeti naše lastno življenje in zaupati svojim izkušnjam in pogledom, hkrati pa nam da moč opaziti lastne napake in vzroke zanje. Raztaplja napetosti in občutke samoobtoževanja in nas vzpodbuja, da odpravimo vzroke vedenjskih vzorcev. Običajno ga vdelamo v zlato in programiramo za pridobitev materialnega blagostanja, miren sen pa tudi za privabljanje ljubezni. Astrološke povezave:Pripisujemo ga kombinacijam tehtnica - bik, dvojčka - kozorog, bik - vodnar in do neke mere bik - dvojčka. Energijsko pa uravnoteža rojene v kombinaciji tehtnica - tehtnica Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 5. avgust 2004 Prijavi Deli 5. avgust 2004 Nimam več besed, Krokodil! Kar nerodno mi je od vse te pozornosti! Oba kamna, najprej malahit in potem še rozinca-olivin sta me max fascinirala, se jima kar nisem mogla upreti. Zanimivo, res. Malahit sem programirala, zelo močno sem občutila vibracije Pravzaprav sem ga zaprosila za pomoč. Rozinica olivin pa je že v kozarcu za eliksir. Pa še to:sem res dvojna voda in deviška Luna. Imam pa 4 planete v znamenju Tehtnice in več planetov na 19.stopinji, ki tudi ponazarja Tehtnico. Vage kolikor hočeš! 'tipček' si je pa prilastil granat. Grem čitat Ln magazin Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 7. avgust 2004 Prijavi Deli 7. avgust 2004 Nimam več besed, Krokodil! Kar nerodno mi je od vse te pozornosti! Kako mi laskas...ampak verjetno si mislila na nosoroga Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 7. avgust 2004 Prijavi Deli 7. avgust 2004 Uh , sedaj mi je šele nerodno JasnoZahvaljujem se N O S O R O G U Tebe Kroko pa lepo pozdravljam Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 7. avgust 2004 Prijavi Deli 7. avgust 2004 Tebe Kroko pa lepo pozdravljam Boljse to, kot pa kamen v hrbet Lep pozdrav tudi tebi Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 7. avgust 2004 Prijavi Deli 7. avgust 2004 Boljse to, kot pa kamen v hrbet A si ga že tudi dobil :xx!: Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 7. avgust 2004 Prijavi Deli 7. avgust 2004 A si ga že tudi dobil :xx!: Boris, poglej naslov teme (Kateri kamen) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 7. avgust 2004 Prijavi Deli 7. avgust 2004 Sory, jaz sem mislil na večjega :o|o: , lep dan Kroki Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
2227 12. avgust 2004 Prijavi Deli 12. avgust 2004 Lep pozdrav! Jaz bi tudi imel vprašanje dve. Tudi mene zanima kateri "kamen" bi bil ta pravi zame, sem pa Oven asc Rak. In zanima me kaj za ena kamna bi lahko bila to, en cel popolnoma beli, in en popolnoma črn? Kakšna ideja? Kupil v trgovini malo niže Ahata v MBju in takoj pozabil kaj za eno ime je pisalo na šlatlici. HvalaLP Citiraj ..try to be pleasant and polite Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.