strelka02 14. september 2004 Prijavi Deli 14. september 2004 Marsa ...zelo vesela. Pozdravček Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 14. september 2004 Prijavi Deli 14. september 2004 me veseli! Se tole - ce si nagnjena k zaskrbljenosti in podobnim stanjem, bo to zate sploh kul izbira, saj so vsi od nastetih (krizopraz, zad, aventurin, oniks, turkiz) tudi 'zascitni' kristali, torej zanje verujejo, da scitijo pred negativnimi vplivi. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 14. september 2004 Prijavi Deli 14. september 2004 Hm, ja rada bi če mi poveste kateri kamen je zame najbolj primeren. Znamenje StrelecAscedent RakLuna pa je v Kozorogu Sama sicer nosim turkiz.. ker mi je všeč. Pa če kaj več lahko zvem o citrinu, meni je znano da deluje na spolno čakro, zvedela pa sem da je tudi dober za samozavest. HvalaPozdravček Pri kombinacijah, v katerih se v sončnem znamenju in ascendentu srečata ogenj in voda skozi rakovo in strelčevo energijo, nekako nekaj manjka. Vse kapacitete so nekako "na broju" nekako pa manjka iniciative. Energijsko adekvaten kamen tej situaciji je ametrin. Tisto, kar manjka, bi se pa verjetno res našlo v citrinu. Zato: KREMEN - CITRINTrigonalni SiO2 Pogoste primesi: Al, Fe, Ca, H, Mg, Li, NaTrdota: 7Gostota: 2,63 – 2,65 g/cm3Element: ogenj Citrin je različek kremenovega kristala, ki mu da rumeno barvo prisotnost železovih hidratov. Je prozoren do prosojen mineral, s steklenim leskom na svežih prelomih. Brusimo ga fasetno in kabošonsko. Izvor imena: Ta različek kremena je dobil ime zaradi lepe rumene barve, saj latinska beseda citrus pomeni limono. Do 16.stoletja so ime citrin uporabljali še za nekatere primerke drugih kristalov (beril, cirkon …), po letu 1546, pa se to ime nanaša le na ta rumeni kremen. Nahajališča:Največ kvalitetnih citrinov je bilo najdenih v Braziliji, Španiji, na Madagaskarju, pa tudi v Rusiji. Možnosti zamenjave:Lahko ga zamenjamo z rumenim safirjem in z rumenim diamantom. Oba sta trša, rumeni diamant pa ima tudi močnejši žar. Podoben mu je lahko tudi topaz, rumeni beril ali rumeni turmalin. Včasih naletimo tudi na primerke fasetno (ploskovno) brušenega čadavca, ki so zelo podobni manj kvalitetnim citrinom. Ponaredki:Na trgu je dosti ponaredkov iz žganega ametista in čadavca, v zadnjem času pa naletimo tudi na vse več sintetičnih citrinov. Ponarejajo ga tudi iz stekla. Tradicionalna uporaba:Iz preteklosti je znana predvsem uporaba citrina pri odpravljanju nočnih mor. Uporaba danes:Je najbolj priljubljen kristal za delo na tretji čakri in vsebuje vse transformacijske odlike ognjenih kamnov. V zadnjem času ga veliko uporabljajo šolarji za dosego boljših uspehov v šoli. Tudi če ne obvladamo tehnik programiranja, privede do boljšega uspeha v šoli že sama fizična prisotnost citrina na šolarjevi mizi in otrokovo prepričanje, da mu kamen res pomaga. Eliksir iz citrina stimulira presnovo, podpira delovanje želodca, pankreasa in lajša diabetes v zgodnji fazi. Krepi živce, nas naredi dinamične, usmerjene navzven in željne novih izkušenj. Nošenje nakita iz citrina na timusu, lahko povzroči lažje srčne aritmije in nespečnost. Energijsko ga aktivirata hematit in ametist. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 14. september 2004 Prijavi Deli 14. september 2004 Bravo, Ametrin je pa res tudi zelo kul izbira, se posebej pa bi bil po mojem vsec Amis. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 14. september 2004 Prijavi Deli 14. september 2004 saj, raziskujes, pa kaj, pac na vse zivo pomislis...sem potem se spomnila, da maras mensezdi tigrov uch - to bi pa morda ze bolj bilo kompatibilno - ne samo zaradi pescene okraste barve, pac pa tudi tako, je bolj masiven, ni prosojen kot ametist.To bi bila morda zanimiva kombinacija, me zanima, kaj bo Nos reku o njej. Tokrat imaš prav, čeprav so lahko sklepi na tej osnovi tudi presenetljivo napačni. Najboljše je kar poskusiti. Jaz sem. Najprej sem se prepustil čisti energiji ametista, nato pa sem mu z dveh bokov pritisnil boji stonese. Energija ametista je trenutno bistveno upadla. Sem bil presrenečen, saj železo ponavadi aktivira. A tlele gre za obliko železa, imenovano limonit in ta nekaj jebe. Načeloma se pri nošenju vseh kamnov, ki vsebujejo limonit, po nekajk dneh počutim slabše. Drugi primer pa kaže podporo dveh popolnoma različnih kamnov. Če pritisneš hematit na palico selenita, začne ta dobesedno streljati energijo. Če pa bi sklepal na isti osnovi (eden prosojen, drugi masiven), si tega ne bi mislil. lalalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 14. september 2004 Prijavi Deli 14. september 2004 zanimivo, ful... moram tud jaz probat se s temi 'extraordinaire' bolj... jaz sem v glavnem te 'klasicne' preizkusala...Limonit, se spomnim, da si ze parkrat omenil.... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 14. september 2004 Prijavi Deli 14. september 2004 ojla, nosko hvala ....ja, saj običajno probam...sam zdej pa res nisem bila na volji za kakšen ponesrečen eksperiment .....sem prebrala v knjigi o datolitu...pa moram priznati, da me je do neke mere presenetila izbira...hm... mej se ps: a je u redu polnjenje boji-jev na soncu, če nimaš hematita al je to čist mim Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 14. september 2004 Prijavi Deli 14. september 2004 ojla, nosko hvala ....ja, saj običajno probam...sam zdej pa res nisem bila na volji za kakšen ponesrečen eksperiment .....sem prebrala v knjigi o datolitu...pa moram priznati, da me je do neke mere presenetila izbira...hm... mej se ps: a je u redu polnjenje boji-jev na soncu, če nimaš hematita al je to čist mim Odkrivam ene nove razsežnosti datolita. Tisto, kar piše v knjigi pač ni vse. Po barvi itak vem, da tinje mimo. Boji stonesi na soncu? Zelo o.k. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 14. september 2004 Prijavi Deli 14. september 2004 thx Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 14. september 2004 Prijavi Deli 14. september 2004 Ja, bo kar držalo...se mi kar precej pozna da manjka inciative..tale moj rakec me precej drži nazaj. Hvala Pozdravček Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 15. september 2004 Prijavi Deli 15. september 2004 Hm, ja rada bi cˇe mi poveste kateri kamen je zame najbolj primeren. Znamenje StrelecAscedent RakLuna pa je v Kozorogu Sama sicer nosim turkiz.. ker mi je vsˇecˇ. Pa cˇe kaj vecˇ lahko zvem o citrinu, meni je znano da deluje na spolno cˇakro, zvedela pa sem da je tudi dober za samozavest. HvalaPozdravcˇek Pri kombinacijah, v katerih se v soncˇnem znamenju in ascendentu srecˇata ogenj in voda skozi rakovo in strelcˇevo energijo, nekako nekaj manjka. Vse kapacitete so nekako "na broju" nekako pa manjka iniciative. hm...ne vem, jaz sem isto: sonce strelec- asc. rak, edino da imam luno v vodnarju.ne bi rekla, da mi manjka iniciative, bolj mi manjka vztrajnosti...ce gledamo na veliko.se mi zdi, da mi prej manjka malo prizemljitve kot kaj drugega...pa saj mogoce je to to:malo korenin, da stvari lahko dobro stojijo in se naprej razvijajo.bom uporabljala karneol zaenkrat, kot si mi ze svetoval.zadnjih par dni imam neko cudno scemenje v krizu.... sem se spomnila na tvojo omembo tega dela telesa v zvezi z drugo cakro,ampak trenutno cutim to...scemenje in toplo mi je tam. Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 15. september 2004 Prijavi Deli 15. september 2004 saj to je pa tako povezano tud z drugo čakro...dogaja se Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 15. september 2004 Prijavi Deli 15. september 2004 bo ze res...ampak je ful hecno... v bistvu upam, da je to to, ker ce ne pa res ne vem, kaj bi bilo....edino, ce mi raste rep Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 15. september 2004 Prijavi Deli 15. september 2004 Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Martina 15. september 2004 Prijavi Deli 15. september 2004 Lepo prosim za pomoč! Kakšne kamne naj kupim za sina, ki je rojen 30.08.95, ter hčero rojeno 18.06.92, ter zase roj. dan imam 16.10.71? Najlepša hvala za pomoč!!!Martina Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kitty 15. september 2004 Prijavi Deli 15. september 2004 Sicer se ne spoznam na kamne ( ne še ) , a se mi zdi, da ni toliko pomembno kdaj je kdo rojen . Greš po instinktu . Jaz sem šla po vseh 21-ih Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 15. september 2004 Prijavi Deli 15. september 2004 Lepo prosim za pomoč! Kakšne kamne naj kupim za sina, ki je rojen 30.08.95, ter hčero rojeno 18.06.92, ter zase roj. dan imam 16.10.71? Najlepša hvala za pomoč!!!MartinaZaupaj nam še ure in kraje rojstva. To bo bistveno zožilo izbiro. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kristalka 15. september 2004 Prijavi Deli 15. september 2004 hej......noskorog Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 15. september 2004 Prijavi Deli 15. september 2004 hej......noskorog Kukuc! Sem te ravnokar bral v dnevniku ... Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aira 15. september 2004 Prijavi Deli 15. september 2004 Najprej sem se prepustil čisti energiji ametista... kolk si ti meni sexi ko te takole berem... mljask. (hmmm... vročina 28,2.. malo lahko tudi blodim, anje .. ) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 15. september 2004 Prijavi Deli 15. september 2004 Najprej sem se prepustil čisti energiji ametista... kolk si ti meni sexi ko te takole berem... mljask. (hmmm... vročina 28,2.. malo lahko tudi blodim, anje .. ) Ah, morda pa je vročina (ogenj - transformacija) le skurila ene ovire, da je lahko prišlo na površje tisto, kar v resnici čutiš. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 16. september 2004 Prijavi Deli 16. september 2004 Bravo, Ametrin je pa res tudi zelo kul izbira, se posebej pa bi bil po mojem vsec Amis. ojla, marsa...videla šele zdaj tvoj post...ametrin imam doma...sam nimam pojma, če je pravi...glede na to kar nosko piše o ponaredkih, sem pol zlo nesigurna, kako je s tem...kupila sem ga pred leti na sejmu, je pa tak, nekako po plasteh zložen...no ja, mogoče se da pa tud tko ponarejat...kaj pa vem....že dolgo si iz njega nisem nardila eliksirja...mogoč bi blo pa dobro...trenutno uporabljam eliksir iz snežnega obsidijana...deluje... pišuka, je dobra tale tema o kristalih Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amarilis 16. september 2004 Prijavi Deli 16. september 2004 Živjo Marsa, Sem strelka, z ascedentom v raku in luno v dvojčkih. Rada bi te vprašala kateri kamen bi mi pomagal najbolje izraziti semo sebe, se pravi tako, da bi bila čim bolj v stiku z energijo, ki jo imam v sebi. Včasih jo namreč malo zatajim, pa je ne bi rada, ker vem, da smo vsi ljudje čudoviti. Hvala in lep nasmejan četrtek, Amarilis. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 16. september 2004 Prijavi Deli 16. september 2004 o amarilis, dobrodosla rozica! bi ti samo rekla, da poglej par objav nazaj, kjer je napisano za isto kombinacijo strelec-rak. tudi napisi uro in kraj rojstva, ker to bojda pomaga ( glej par postov nazaj) ti bo naprej ze kdo drug vec povedal, pocakaj malo Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amarilis 16. september 2004 Prijavi Deli 16. september 2004 Hvala tinka, sem bila kar malo zaletava - vem. Sem pa našla objavo za kombinacijo strelec - rak, ta kamen naj bi bil citrin, če sem prav razumela, ker dopolnjuje to, kar v kombinaciji manjka. Nekaj časa sem nosila zlati kamen, ker naj bi bil za strelce, pa me zanima, če bi mi lahko kdo povedal, če je ta kamen zame ustrezen.Za uro in kraj rojstva pa: 18:55, Celje Lep deževan četrtek, amarilis Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.