Skoči na vsebino

Kateri kamen?

Aliana

Recommended Posts

Zivjo Amarilis in dobrodosla! x:)x :palec:

Najprej mi je prisel na misel kalcedon (upostevam pa prav toliko filing, ki mi izzareva oseba po postu, kot filing, kakrsnega izzarevajo iz osebe osebni polozaji... pa se morda trenutni navdih... xDDx).

Morda bi ti sedel tudi citrin ali pa tigrovo oko, zelo fino pa bi bilo imeti se kaksnega v kombinaciji - morda bi ti dobro sedel karneol.

Ce ti zelo 'tolce ven' ASC, bi bil primeren tudi lunin kamen.

Izrazit sebe... hmm... morda bi ti sedel kateri od turmalinov, priporocam ti roznatega, najbrz pa bi ti bil vsec tudi fluorit (ki bi ti ga priporocila 'namesto' ametista, ki ti ga bo morda kdo priporocil ali so ti ga ze priporocali) - slednjega pa ni treba skoz nosit, skoz ga imeti pri sebi, le kdaj pa kdaj.

Za vsakdanje nosenje in torej nenehno uporabo je zate najbolj primeren kalcedon.

Tudi turkiz bi ti najbrz pasal. :palec: :vio:

(pa porocaj, kaj si nabavila xcivx)... x;)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

Hvala tinka,

sem bila kar malo zaletava - vem.  x:Ix  Sem pa našla objavo za kombinacijo strelec - rak, ta kamen naj bi bil citrin, če sem prav razumela, ker dopolnjuje to, kar v kombinaciji manjka. Nekaj časa sem nosila zlati kamen, ker naj bi bil za strelce, pa me zanima, če bi mi lahko kdo povedal, če je ta kamen zame ustrezen.

Za uro in kraj rojstva pa: 18:55, Celje

Lep deževan četrtek, amarilis  xDDx

Zelo mi je žal, sam verjetno te bom spravil v slabo voljo. Tisto, kar prodajajo pod imenom zlati kamen, je pretežno obarvano steklo, v katerega je zalit baker v prahu. Delajo ga kot ponaredek sončevega kamna. Sončev kamen (se pravi original) pa nosi energije zraka in zemlje, torej tiste, katerih v sončnem znamenju in ascendentu nimaš in bi blo čist o.k.

lalala

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

se nekaj bi vprasala...imam noseco prijateljico, ki je doma, ker ni zadosti pri moceh..nizka placenta ali karkoli ze:

stalo se pritozuje, da nima zadosti energije...da jo bolijo noge, je otecena...bla bla.

/dekle je oven-asc rak/

zanima me naslednje:

je kak kristalcek, ki bi ji olajsal tole stanje? je sploh priporocljivo za nosecnice uporabljat kamne?

jaz sem ji danes skoraj zelo impulzivno kar en ametist kupila, pa en rozni kamen, pa sem se zadrzala...

se mi je zdelo, da je (sploh rozni kamen) bolj odrazal moja custva do nje, mojo empatijo - kot njeno stanje.

sem razmisljala o boji stones pa moqui marbles(?)...so za ekstra energijo, ce prav razumem?

hvala za kak nasvet ob priliki xsrcx t

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

se nekaj bi vprasala...imam noseco prijateljico, ki je doma, ker ni zadosti pri moceh..nizka placenta ali karkoli ze:

stalo se pritozuje, da nima zadosti energije...da jo bolijo noge, je otecena...bla bla.

/dekle je oven-asc rak/

zanima me naslednje:

je kak kristalcek, ki bi ji olajsal tole stanje? je sploh priporocljivo za nosecnice uporabljat kamne?

jaz sem ji danes skoraj zelo impulzivno kar en ametist kupila, pa en rozni kamen, pa sem se zadrzala...

se mi je zdelo, da je (sploh rozni kamen) bolj odrazal moja custva do nje, mojo empatijo - kot njeno stanje.

sem razmisljala o boji stones pa moqui marbles(?)...so za ekstra energijo, ce prav razumem?

hvala za kak nasvet ob priliki xsrcx t

Z rožntim kremenom si zadela tudi sicer - v obliki eliksirja sproži delovanje encimov v telesu. Prav bi ji prišel tudi kak eliksir iz hrizopraza, akvamarina ali prehnita; da malo odplahne nepotrebne pizdarije iz telesa.

Ametist pa je njeno ogledalo, kadar vse štima. Kljub ovnu v sončnem znamenju bi ji res sedel kak energijski kamen. Morda prej kot boji stones ali moqui marbles kak granat.

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

x:Xx

v en (svetlo zeleni) granat sem pa tudi nekam dolgo buljila, ja....

Demantoid verjetno (vrsta granata). A da jih majo v Ahatu?

Eliksir krepi jetra, imunski sistem in pospešuje tvorbo krvi.

lalala

ma ne vem...pisalo je zeleni granat, zato sem si zapomnila, ker sem vedno mislila, da so granati rdeci...ne vem zakaj, zaradi granatnih jabolk verjetno x:Ix

sem ga gledala, pa sem se sprasevala, ce bi mi pomagal, da neham kadit... :8): potem sem ugotovila, da bi bilo boljse, ce neham sama x;)x

Kdo lahko spremeni svet?

Kateri kamen pa najbolj pomaga pri koncetraciji in pomnjenju?

V kemijskem smislu je za dobro funkcioniranje spomina in seveda možganov nujno potrebna zadostna količina kalcija. Na vibracijski ravni torej lahko rečemo, da pripomorejo k boljšemu spominu kalcit, aragonit, apatit in podobni minerali. Dejstvo pa je, da dekoncentracijo pogosto povzroča tudi nemir (beri razpršena energija ali blokade) na področju tretje čakre. Zato so nam pri tem lahko v pomoč ognjeni kamni (npr. citrin, karneol, zlati topaz ...

lalala

Ah, morda pa je vročina (ogenj - transformacija) le skurila ene ovire, da je lahko prišlo na površje tisto, kar v resnici čutiš.  x:Ix  x:Xx  x:o)x

lalala

ah, če bi vedno tako "sladkal" dvomim da bi sploh obstajala kakšna ovira. :inocent: x:Ix khm.

aja ups- tole je tema o kristalih.

pokam.........

hej......noskorog x:Xx

Kukuc! x:Xx x:Xx x:Xx

Sem te ravnokar bral v dnevniku ... :palec:

hih......ja...lepo.....hvala za mejle....oni mobiteli v bosni.....jaooo x:Dx x:Dx x:px

druga dva...pa nista bla najbolj.....nič ni blo....nekaj je blo narobe :sori: :o|o: x!x

x:)x sej je ok....tnx....

kdaj bo kaka delavnica na ptuju, al pa mb recimo?? x;)x x:Xx

:palec:

A maš potem en tak kamenček pri sebi samo takrat ko npr. bereš, se učiš ipd. ali je bolje, če ga imaš vedno s sabo? A je dovolj, če ga postaviš kam v sobo ali ga imaš kje na sebi?

Jst počnem kr vse od tega naštetga. lalala

Kakšen je vpliv marmorja? Je pomembno poreklo? barva???

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Kakšen je vpliv marmorja? Je pomembno poreklo? barva???

MARMOR

Trigonalni CaCO3 in/ali (Ca, Mg)CO3

Pogoste primesi: Ba, C, Fe, Mn, Pb, Sr, Zn

Trdota: 3 – 3,5

Gostota: 2,7 – 2,9 g/cm3

Element: zemlja - voda

Marmor je metamorfna kamnina, ki nastane iz apnenca ali dolomita, ki se pod vplivom temperature in pritiska preoblikujeta. Običajno je bel, rumenkast ali rjavkast, drobno do grobozrnat, včasih pasast. Uporabljamo ga kot okrasni in gradbeni kamen.

Izvor imena:

Ime izhaja iz grške besede marmaros (skalna gmota).

Nahajališča:

Najpomembnejša nahajališča marmorja so v Italiji, Franciji, Španiji, Grčiji, Angliji in ZDA.

Možnosti zamenjave:

Včasih je lahko podoben aragonitu.

Ponaredki:

Marmorja ne ponarejajo.

Tradicionalna uporaba:

Grki in Rimljani so najbolj cenili parski beli marmor, ki so ga antični kiparji poznali pod imenom lichnites lythos, Rimljani pa so ga imenovali marmor parium. Prepričani so bili v transformacijsko moč marmorja. Transformiral naj bi žalost v veselje, priklical na površje vsa zatirana čustva in nam pomagal, da jih podoživimo in se s tem osvobodimo morečih čustvenih vzorcev. Simbolizira bogastvo, blišč in slavo, Indijci pa so ga nosili tudi za osebno zaščito.

Uporaba danes:

Bivanje v zgradbi iz marmorja v telesu izboljšuje vse procese, ki so kakor koli povezani s kalcijem.

Astrološke povezave:

Marmorja običajno z astrološkimi znamenji ne povezujemo.

Barva pri delovanju marmorja ni ključna. V glavnem je pač karbonat in kot tak vpliva na spomin (hehe), kompaktnost kosti, kvaliteto zob ter takšne in podobne neumnosti. Odvisno pa je, kaj mu da barvo. Če je to npr. železo, je videti rdečkast in nekoliko vpliva še na cirkulacijo, če je to ... (blablabla)

Moja marmorna plošča je bele barve in sem si jo privlekla direkt iz kamnoloma v Italiji. Upam, da si je nisem zaman tovorila in si zmanjšala potovalni prostor. Upam, da deluje na spomin, prav zares x:)x

Celo domišljam si da deluje, boljše, kot tisti marmor, ki je obdelan, tale je direkt surova.

Bistvo je, da jaz verjamem.

Amen!

Jas te mam tak rada

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

cosma x:Xx x:Dx x:Dx

lepo da si nazaj xcivx :palec:

a si ze kaj fit od vleke marmornatih plosc...? sicer ne pise, da so ga tradicionalno uporabljali za

vecanje misicne mase, ampak...od tam je kar dolga, mogoce kak pozitiven stranski ucinek :8):

(pa - ce je nisi pozabila tam, sigurno dobro deluje na spomin :palec: )

jaz imam pa za sabo svoj prvi zmenek z karneolom...sicer ne vem, ce je kaj vidno spremenjenega, ampak mi je dogajalo sto na uro xsingx

se je kar vse treslo neki...

nisem vedla, kako bi si ga ocistila, pa sem ga dala na sonce za 2 dni...ker so me zmedle vse te variante s soljo, slano vodo, gor dol...a je ok dat na sonce? se mi je zdelo, da bi blo, glede na energijo sonca...

ce ne, me prosim ustavite, predno bo prepozno!!!

sem zaenkrat samo enkrat imela cas za malo globje srecanje... pa se mi zdi, da imam ful energije

xwizardx :vtz: xyiyax

Kdo lahko spremeni svet?

cosma  x:Xx  x:Dx  x:Dx

lepo da si nazaj  xcivx  :palec:

a si ze kaj fit od vleke marmornatih plosc...? sicer ne pise, da so ga tradicionalno uporabljali za

vecanje misicne mase, ampak...od tam je kar dolga, mogoce kak pozitiven stranski ucinek :8):

(pa - ce je nisi pozabila tam, sigurno dobro deluje na spomin  :palec: )

Tinka lepo te je spet brati. Saj ne, da nisem uživala, sonca, morja in ostalih razvajanj, ampak mi tudi paše biti tu in z vami podeliti vsa moja **silna znanja** in male sreče.

Sem si tako skalo prinesla, da je troje v enem. Sem fit-kot fitnes pripomoček, deluje na spomin definitivno-kar je rekel že nosorog in tretja .....khmmmm kaj že xscratchx

Jas te mam tak rada

Dalai Lama

Karneolu je sonce ful vsˇecˇ. Prou totaln fan. lalala

pol sva glih za skupi :vio: :2src: x:o)x

bom nadaljevala, vceraj ni slo, ker so moji fevdalci dviginili najemnino za 25%

in sem se tako razkurila, da sem sla kar spat ob osmih.

a obstaja kaksen kamen proti pohlepnim grdobam :sniky:

naj se jim pokvari repa in skisa kepa!

Kdo lahko spremeni svet?

Kamen najbrž ne...kaj drugega pa mogoče :sick:

je pa najbrž kakšen kamen za pridobivanje bogastva...to bo boljša odločitev.

Npr. citrin, ki ga daš v najbolj oddaljen desni kot v hiši ali stanovanju x;)x

Ali pa na vatko nekaj kapljic etričnega olja bergamotke in pačulija, no pa še kakšen listek bazilike...

to nosiš v levem žepu.

To so hišne čarovnije x:Dx x:Dx x:Dx

Kaj bolj resnega bo pa kdo drug povedal x:)x

Pozdravček xsrcx

Danes sem dobila verižico in uhane iz turkiza x:)x iz Yellowstona. Je mogoče tudi tam kje blizu nahajališče? Barva čist indijanska na take k padam. Preberem, da je to za Rake x:)x pa še kaj za povrhu. Ali naj očistim verižico? V vodo pa sol? Zaponka je srebrna.

Jas te mam tak rada

Dalai Lama

Danes sem dobila verižico in uhane iz turkiza  x:)x  iz Yellowstona. Je mogoče tudi tam kje blizu nahajališče? Barva čist indijanska na take k padam. Preberem, da je to za Rake  x:)x  pa še kaj za povrhu. Ali naj očistim verižico? V vodo pa sol? Zaponka je srebrna.

Ne znam povezat. Yellowstone je če se ne motim v Montani, v ZDA pa so znana nahajališča turkiza v Nevadi, Novi Mehiki, Arizoni, Kaliforniji in Koloradu. Ampak kolikor se mi zdi, je Yellowstone tudi reka, znana po "obarvanih kanjonih". Nisem tolk doma v zemljepisu, da bi vedu, kje teče. Obarvani kanjoni (ne spomnim se, s kakšnimi barvami) pa so nastali, ko si je voda utrla pot skozi teren, v kkaterem so se v preteklosti "dogajali" hidrotermalni procesi, v katerih se iz magme izločajo minerali v fazi, ko se ohladi pod 450 stopinj C. V tej fazi se izloča ogromno mineralov in vzroki obarvanosti so lahko različni. 99% prepričan sem, da se v tej fazi izloča tudi turkiz, saj sicer ne bi mogel vsebovati toliko vode.

Rakom je turkiz blizu. Zlasti barvne enačice, ki niso intenzivno modre. Da pa vsebuje velik vode (ki rakom paše - lalala) smo pa že povedal. Tradicionalno so ga vdelovali v zlato, sam po filingu in energijskih lastnostih bolj paše v srebro.

Turkizi so občutljivi predvsem na razne kreme (koža). Maščobo vpijejo in ratajo umazano zeleni, česar ne moreš več spucat. Kar se srebra tiče je lohk tud štala. Ne vem kakšne primesi dajejo jenkiji v srebro - od tega je odvisno, kako rad oksidira, oksidacijo pa nedvomno pospešuje slana voda.

Na bod tečna, no. Daj vso turkizno in srebrno kramo zraven hematita ali malahita, pa se bo vse skp spucal k svina.

lalala

Na bod tečna, no. Daj vso turkizno in srebrno kramo zraven hematita ali malahita, pa se bo vse skp spucal k svina.

lalala

Pol naredim golaž- hematit+malahit+turkiz :wOOt: deal!

Piše, da je zaponka narejena iz 92,5% srebra, ostalo je pa baker.

Yellowstone sem omenila, ker nisem vedela, če je nahajališče tam ali pa je to pač samo jenkijevska potrošniška poteza, da prodajajo vse povprek. Sem pa vedela, da ti veš x:)x :palec:

Hvala!

Jas te mam tak rada

Dalai Lama

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...