Skoči na vsebino

Kateri kamen?

Aliana

Recommended Posts

Prosim, če mi nekdo pomaga! Rada bi kupila darilo za očeta, ker bo kmalu imel rojstni dan. Ne morem mu drugače pomagati kot na prefinjen način kot je ta, da mu ˝podtaknem˝ nek kamen, ki bi mu izboljšal zdravje. Pri 20. letih je imel zlom leve goleni in verjetno so mu takrat zdravniki kaj narobe pozdravili in od takrat ima same težave. Golen ima skoraj vedno otečeno in popolnoma rdečo do vijolično. Ko pa se stanje poslabša, je tako hudo, da komaj hodi, koža se mu obupno lušči in ne more hoditi. Diagnoze ne vem, latinščine pa tudi ne obvladam tako, da bi lahko prevedla tiste čarovnije, ki jih pišejo zdravniki. Najbrž je vodenica. Kronična. Njegova starša sta oba imela vodenico. Kateri kamen torej? Hvala!

Pri težavah, ki jih ima, so nam lahko v pomoč kamni, ki jim vladata elementa voda - zrak in zemlja voda.

- Njegovo telo je občasno zanesljivo potrebno razstrupljanja. Tu bi prišel v poštev eliksir iz hrizopraza, ki bi dobro del tudi uravnavanju telesnih fluidov in videzu njegove kože, ne glede na to, ali v obliki eliksirja ali pa v neposrednem stiku s kožo.

- Ker pa je iz tvojega pisanja moč sklepati, da v zdravilno moč kamnov kaj prida ne verjame, ga boš verjetnob težko nagovorila k pitju eliksirjev. Morda se bo - tebi na ljubo - odločil, da bo podarjeni kamen vseeno nosil s seboj in si ga morda celo ksdahj položil na prizadeto mesto. V tem primeru izberi hrizokollo.

x;)x

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Deli na socialnih omrežjih

Piše, da je zaponka narejena iz 92,5% srebra, ostalo je pa baker.

Srebro v bistvu v kisiku sploh ne oksidira, temveč do tega pride zaradi žveplovodika, ki se nahaja v znoju, nekaj pa ga je tudi v zraku. V bistvu ne vem kaj je tisto, kar mu ponekod dodajajo, da zlepa ne potemni (baker oksidacije na površini prav gotovo ne preprečuje). Rusko srebro npr. ekspresno potemni (površina preide v srebrov sulfid), nekatera srebra pa so zelo obstojna. Kako obstojno je ameriško, boš ugotovila zelo kmalu.

lalala

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

x:Xx xDDx mislila sem ti omenit tudi lunin kamen in beli ahat - ves kok je slednji nezen in prijeten... lunin pa v bistvu 'sciti' pred luninimi -neg.- vplivi - odtod tudi ime, pa seveda barva je tudi razlog. x:)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Tile, ki sva jih z macono v zadnjih postih omenjali, + kalcedon recimo... taki ki ti ze na pogled zbujajo to... da si kar oddahnes, ko ga zagledas oz. primes v roke. x:)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Sicer bi pa tebi svetovala se tudi kaksen jaspis, karneol ali mahovnati ahat. x:)x :palec:

Tudi kalcite - vse (vseh barv). :palec:

Tu je ful kalcita, jaz shizim na zelenega. x:Xx :vio: xcivx

Picasso

Hm, na eni strani sem prebrala, da pri boleznih nog pomaga t.i. HARWIT? Kdo kaj ve o tem? Razmišljam, da bi očetu kupila malahit. Mogoče tudi akvamarin. Vsekakor nekaj, kar pomirja in blaži, ker je sicer tudi on, tako kot jaz, nagle jeze. Dobiti od jeznoriteža kamen z elementom ognja, če si tudi sam tak, pa verjetno ne prinaša kaj preveč dobrega. Sploh pa pri takih težavah.

Malahit vsebuje veliko bakra in kot tak razstruplja. :palec:

Harwit ne obstaja niti kot mineral niti kot trgovsko ime kakega kamna. To si verjetno našla na kaki internetni strani dvomljive kvalitete in avtorjev skromnega znanja.

Izziv - če mi kdo dokaže, da se motim (in da harwit obstaja), dam za kišto pera.

lalala

Ta harwit sem našla na strani: www2.arnes.si/~lvodop/ah.htm. Ja, res je amatersko, ampak luškano.

Bože sačuvaj!!! sem šel pogledat. Internet res vse prenese. Poleg harwita, je na tej strani še cel kup neumnosti:

- henotis: ne obstaja

- kakoit: ne obstaja

- krizoplast: ne obstaja

- pod sliko nekega modrega kamna piše meteorit; meteorit ni nikdar moder

- pod sliko raznobarvnih kamnov piše oniks; oniks je vedno le bel in/ali črn. Ostalo so oniks marmorji, ki nimajo z oniksom nič skupnega.

Sumljivih je pa še precej drugih fotk.

lalala

:O: xcivx

boze sacuvaj indeed!!

me zanima, kateri kamen bi bil primeren za zensko, rojeno 26.10.64

celje.

mogoce se slisi malo cudno vprasanje, pa je to nekdo, ki ze vse, ima, mati, biznismenka...dobro zgleda, zdrava, trdna (ne trda),

malo prevec naspidirana, mogoce...ampak bi ji rada nekaj dala, takega...za v office, da ji bo kake dobro vibre posljalo :vio:

se eno vprasanje: v knjigi marjetke jersek Kandelar je zraven prilozen en zelen kamen. kdo je to? in kaj naj z njim?

ga kdo pozna? lep, motno zelen. kot soca pozimi.

mogoce bolje v vilince poskocit za tole...

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

:O:  xcivx

boze sacuvaj indeed!!

me zanima, kateri kamen bi bil primeren za zensko, rojeno 26.10.64

celje.

mogoce se slisi malo cudno vprasanje, pa je to nekdo, ki ze vse, ima, mati, biznismenka...dobro zgleda, zdrava, trdna (ne trda),

malo prevec naspidirana, mogoce...ampak bi ji rada nekaj dala, takega...za v office, da ji bo kake dobro vibre posljalo  :vio:

se eno vprasanje: v knjigi marjetke jersek Kandelar je zraven prilozen en zelen kamen. kdo je to? in kaj naj z njim?

ga kdo pozna? lep, motno zelen. kot soca pozimi.

mogoce bolje v vilince poskocit za tole...

Skratka, ma vse tiste kvalitete, ki so značilne za tipične škorpijone. S kamnom ji daj kaj, česar nima v zadostni meri. Energije, tipa safir oz. kaj podobnega, cenovno sprejemljivega. Če najdeš kak primeren apofilit (po možnosti ne povsem brezbarven), morda kombiniran s stilbitom? Nekako čutim, da bi bil pravi, sam ne vem, kako je s ponudbo tega kamna na trgu. Je namreč strašno podcenjen. Prva rezerva - turkiz.

Čeprav je pa seveda možno, da ji te nežne barve sploh ne bodo sedle in bo hotela kaj svojega, škorpjonskega - rdeča, rjava. Ampak - kot sem rekel - teh energij ima dovolj. Bodi pozorna na barve njenih oblek, pa boš lažje zbrala.

Tisto pr Jerškovi je res avanturin.

lalala

uf...hvala, nosorog, ampak sem zatipkala....zenska je 26.9. rojena... :o|o:

oprosti stokrat. je pa glede barv res taka, skorpijonska...vsa v crnem, temno rudecem, rdece-rjavem, olivno zelenem...tudi vonje ima take...zelo temne, bohotne...ne vem, kako bi rekla...je tako zametno, toplo temno bitje.

ce bi bila drevo, bi bila nekje med tiso ( splosen feeling), rdecim javorjem (barvno) in brezo...(po strukturi krosnje in listih)

zagotovo sem pomagala zdajle s tem...?

x:)x mateja...jaz poimenujem skoraj vsako stvar, tako, da...mi je najbolj naravno tako.

ribicakatja, hvala, nisem opazila!

sem mislila najprej, da je kaksen zad, pa mi ni bilo jasno, zakaj bi bil zad... ma nekaj gruntam zadnje dni, pa me samo glava boli.

mi gre na zivce, nimam glavobolov nikoli, zadnje dva dni pa totalno.... :eek:

Kdo lahko spremeni svet?

Pravi Malahit or not?

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

nosko, kaj je primerno za osebo, ki ima težave s srcem (aritmija, pešanje srčne mišice...)....ni še kritično, gre pa nekako v tej smeri. domnevam, da bi bil ok kak zelen kamen, sam ziher pa nisem, glede na to, da so poškodbe že tud mal fizične in ne sam energetske narave...pa način uporabe (stik s kožo, eliksirji...)....plis...

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

nosko, kaj je primerno za osebo, ki ima težave s srcem (aritmija, pešanje srčne mišice...)....ni še kritično, gre pa nekako v tej smeri. domnevam, da bi bil ok kak zelen kamen, sam ziher pa nisem, glede na to, da so poškodbe že tud mal fizične in ne sam energetske narave...pa način uporabe (stik s kožo, eliksirji...)....plis...

Pri aritmiji pogosto pomaga nošenje večjega akvamarina. Vendar ni nujno, da bo to o.k. Lažje ti bom svetoval, če mi poveš kaj več o vzrokih aritmije in pešanja srčne mišice, o tem, koliko je oseba stara in o kakšnih njenih specifičnih navadah.

[Videti je pravi. Linije niso prekinjene.

thx

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Nosko nujno rabim enega za sprostitev, toplega, močnega, pomirjujočega.

Mislim kamen :vio:

:palec: x:Dx x;)x

A si prepričana, da glih kamen? x;)x

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

aira, predlagam ti, da se ulezes na kako skalo v istri,

ali pa kvalitetno talno ogrevanje...ce namesto klasicno uporabljenih opecnatih ploscic uporabis...ne vem,

na primer...kak rdece-oranzen kamen, bi mogla bit zadovoljena vsaj glede toplote in moci.

zna bit drago, sicer...ampak predlagam topli pod iz ognjenega opala. pa dosti valjanja po njem! :palec: x:Dx x:Dx x:Dx

drugace pa labradorit ful lepo pomirja...ampak ni ravno topel...je pa kar mocen...ma nekako dve od treh pokrijes, kakorkoli ze!

:8):

Kdo lahko spremeni svet?

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...