Skoči na vsebino

Kateri kamen?

Aliana

Recommended Posts

<{POST_SNAPBACK}>ok čak da se spomnim kere vse mam zdej:

ametist, lunin, roževc, aktinolit, tigrovo oko, turkiz, rubin in kameno strelo. ja to bo to. pa ko  boš mel čas povej keri grejo fajn skupaj, da jih bom znala kombinirat. hvala. fuuulll si prijazen!!! xsrcx  :flower:

ametist: voda-ogenj

mesečev: voda-zrak

turkiz: voda-zrak

roževec: zemlja-zrak

aktinolit: zemlja-voda

tigrov uč: ogenj

rubin:ogenj-zrak

kamena strela: vsi elementi

Ni preprosto povedati, kaj komu paše, saj smo si ljudje različni. Rubin in tigrovo oko npr. gresta energijsko lepo skupaj, pa bi bila lahko ta kombinacija za marsikoga premočna. POo drugi strani tigrovega očesa seveda ne kombiniramo s turkizom ali mesečevim kamnom, saj bi zadušila ogenj tigrovega očesa.

Izhodišča:

voda (čustva), zrak (razum, intuicija), ogenj (razum, temperament), zemlja (čuti).

Voda in ogenj torej ne gresta skupaj, saj razum duši čustva. Zrak in ogenj gresta lepo skupaj (brez zraka ogenj ne more goreti) itd, itd.

Mal domišljije, mal vpogleda v lastne potrebe, pa se boš znašla. x:o)x x:o)x x:o)x

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Deli na socialnih omrežjih

danes dobila enega novega... magnezit in howlit. mam zraven en listek ampak je čist majhen... nosko helpppp!!! piše da pomaga pri slabih razvadah, zato mi ga je prijateljica kupila za pomaganje odvajanja od kajenja. x:o)x x;)x
spet se mi je na bolš poslabšal

<{POST_SNAPBACK}>danes dobila enega novega... magnezit in howlit.  mam zraven en listek ampak je čist majhen... nosko helpppp!!! piše da pomaga pri slabih razvadah, zato mi ga je prijateljica kupila za pomaganje odvajanja od kajenja.  x:o)x  x;)x

Eno stran nazaj pjt v teli temi. Maš dobr opis magnezita in mal slabši howlita. :o|o:

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Nosorog, tokrat bi te tudi jaz prosila za en nasvet. :inocent:

Mi je padlo v glavo, da bi se počastila z enim kamenčkom (tu sicer obstaja nevarnost, da se ne konča pri enem), pa me zanima, kaj bi ti rekel. Za to kombinacijo pa tudi nisem zasledila, da bi že kdo spraševal.

riba/asc strelec/luna dvojček

xsrcx

ポローナ

Pikapolonica (my blog)

<{POST_SNAPBACK}>Nosorog, tokrat bi te tudi jaz prosila za en nasvet. :inocent:

Mi je padlo v glavo, da bi se počastila z enim kamenčkom (tu sicer obstaja nevarnost, da se ne konča pri enem), pa me zanima, kaj bi ti rekel. Za to kombinacijo pa tudi nisem zasledila, da bi že kdo spraševal.

riba/asc strelec/luna dvojček

xsrcx

Ametrin - najbrž ga boš težko dobila. Če bodo težave in če si morda doma kje blizu kranja, pokliči Vilija Rakovca 041 542 028. Ponavadi jih ima. Za silo bi bil pa tud ametist dobr.

KREMEN - AMETRIN

Trigonalni SiO2

Pogoste primesi: Al, Fe, Ca, Mg, Li, Na

Trdota: 7

Gostota: 2,63 – 2,65 g/cm3

Element: ogenj – voda

Ametrin je kremen, ki vsebuje barvne cone ametista in citrina; ločeno in mešano. Naravni ametrini so izredno redki. Brusijo jih fasetno in kabošonsko.

Izvor imena:

Ime ametrin je sestavljeno iz delov imen ametista in citrina.

Nahajališča:

Nanj naletimo najpogosteje v Boliviji.

Možnosti zamenjave:

Zamenjava s kakšnim drugim mineralom je malo verjetna.

Ponaredki:

Umetno ga dobimo z žarjenjem ali obsevanjem ametistov; s prostim očesom ni mogoče ločiti, ali gre za naravno ali umetno obarvan ametrin. Na trgu najdemo tudi steklene imitacije.

Tradicionalna uporaba:

Znan je šele dobrih deset let.

Uporaba danes:

Eliksir iz ametrina ima močan očiščevalni učinek na metabolizem in tkivo, ugodno pa deluje tudi na avtonomni živčni sistem. Enak učinek dobimo tudi s polaganjem ametrina na solarni pleksus, česar se poslužujemo tedaj, ko želimo izboljšati zavestni nadzor nad celotnim telesom in zavestneje obvladovati življenje. Ker vsebuje lastnosti ametista in citrina, je nosilec vibracije duhovnih vrednot, kot tudi želje po samozavestnem ukrepanju, tako da ga lahko programiramo kombinirano - kot prinašalca samozavesti, sreče in intuitivnosti.

Astrološke povezave:

Pripisujemo ga ljudem, rojenim v naslednjih astroloških kombinacijah lev – strelec, lev – škorpijon, strelec – rak, rak – oven, rak – strelec, škorpijon – strelec in do neke mere oven – škorpijon. K boljši energijski uravnoteženosti pa pomaga osebam, rojenim v kombinacijah: oven – lev, strelec – lev, strelec – ribi, ribi – strelec, ribi – vodnar in škorpijon – tehtnica.

<{POST_SNAPBACK}>gospod nosorog, mene pa zanima kaj je kamen, ki ga prodajajo pod imenom petansit in za kaj se uporablja... x:)x

A kaj spominja na tigrovo ali sokolje oko? Če da, gre za pietersit. Petansit po mojem res ne obstaja.

ja, pa res spominja na to. je nekoliko prelivajoč, le da zgleda njegova struktura bolj kockasto zrnasta s svetlikajočimi vstavki in žilicami. polovica kristala je "zlato-rjavo-rdeča" druga polovica je pa v temnih modrikastih tonih. jah, težko opisat pravilno. pietersita ni v tvoji knjigi, pa me zanima za kaj in kako se ga uporablja?

...sicer pa eno super dobro leto, veliko uspehov in sploh vsega dobrega in navdihujočega....pa na novo knjigo tudi... x:)x :palec:

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

<{POST_SNAPBACK}>ja, pa res spominja na to. je nekoliko prelivajoč, le da zgleda njegova struktura bolj kockasto zrnasta s svetlikajočimi vstavki in žilicami. polovica kristala je "zlato-rjavo-rdeča" druga polovica je pa v temnih modrikastih tonih. jah, težko opisat pravilno. pietersita ni v tvoji knjigi, pa me zanima za kaj in kako se ga uporablja?

Pietersit je relativno redek, zato ga ne bom dal niti v novo verzijo knjige. V Namibiji ga je odkril Sid Pieters, malo drugačno barvno različico pa so našli tudi na Kitajskem - pravijo mu kitajsko tigrovo oko (v kamnu zasledimo linije krokidolita, kot pri tigrovem očlesu, ima pa še inosilikatno verigo (OH/Si4O11)2 , tako da učinki so nekoliko drugačni. V Mehiki mu pravijo "stormstone" in v tamkajšnji šoli Jane Ann Dow učijo, da je idealen kamen, ki nam pomaga prebroditi kaotična obdobja življenja.

Nimam navade povzemati učinkov, ki so jih ugotavljali drugi. Sam se še nisem poglobil v sestavo in način nastanka tega kamna, tako da o učinkih ne bi niti predpostavljal. Sam neki je zihr - zaradi precejšnje vsebnosti železta zanesljivo krepi pretok energije v telesu.

...sicer pa eno super dobro leto, veliko uspehov in sploh vsega dobrega in navdihujočega....pa na novo knjigo tudi... x:)x  :palec:

˙ Hvala enako. Knjigo ravno še mal berem, predno jo dam "postaviti". Mam pa "postavljanje" knjige že plačano - ker se je letos mal zaostrila davčna zakonodaja. Tako da mislim, da v marcu res bo.

hvala za odgovor. se bom zaenkrat zanesla na to kar pišeš, kaj bom pa pogruntala mogoče še sproti. sam ti imaš običajno prav.

jupiiiii...za knjigo! :palec:

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

<{POST_SNAPBACK}>tipicno...jaz sem pa fulkrat bla tam, pa ga niso imeli! :o|o: 

bom sla pogledat...

lepo, da si ga dobila!  :palec:  xsrcx

Thx, tinka xsrcx ... pa pri tebi, kaj uspeha x?x :palec:

Nosorog, sem šla spet malo pogledat tvoje prispevke v magazinu in videla, da naj bi bil apofilit tudi energetsko ustrezen za mojo kombinacijo (riba/strelec). Kaj misliš? :inocent:

Pa še eno vprašanje, če boš pri volji. Kaj bi priporočil eni rahlo čustveno zavrti vodnarki z asc v devici?

thx xsrcx

ポローナ

Pikapolonica (my blog)

<{POST_SNAPBACK}>Thx, tinka xsrcx ... pa pri tebi, kaj uspeha x?x  :palec:

Nosorog, sem šla spet malo pogledat tvoje prispevke v magazinu in videla, da naj bi bil apofilit tudi energetsko ustrezen za mojo kombinacijo (riba/strelec). Kaj misliš? :inocent:

Pa še eno vprašanje, če boš pri volji. Kaj bi priporočil eni rahlo čustveno zavrti vodnarki z asc v devici?

thx xsrcx

Apofilit je energijska preslikava tebe z vsemi tvojimi kvalitetami in hibami. Pri kombinaciji ogenj - voda je pogosto štala, kaj pride na površje. Če prevlada voda, te mučijo občasne zaskrbljenosti, medtem ko pa je strelčeva energija precej bolj optimistična. Če te mučijo kakšne skrbi, je vseeno boljši kak ametrin, če pa se počutiš uravnoteženo, seži po apofilitu. Tudi ljudsko ime apofilita (ribje oko) simbolizira ribe in aktivno komponento, kar moč vida definitivno je. Mimogrede - apofilit je eden mojih najljubših kamnov in včasih sem prav žalosten, da je tako podcenjen. Na trgu včasih najdeš čudovite zelenkaste pravilno kristaljene primerke, ki pa se jih folk kar nekako izogiba.

Za kombinacijo vodnar - devica, sem v knjigi Dih zvezd zaoisal naslednje: Ti ljudje imajo pogosto težave s samozavestjo, saj so gotovi vase le navidez, za to masko pa se skriva velika živčna energija in negotovost. To dvojnost simbolizira aleksandrit, vendar je za te osebe kajpak bolje, da si izberejo npr. fluorit, ki jim pomaga potlačena čustva v veliki meri stabilizirati.

lalala

<{POST_SNAPBACK}> Apofilit je energijska preslikava tebe z vsemi tvojimi kvalitetami in hibami. Pri kombinaciji ogenj - voda je pogosto štala, kaj pride na površje. Če prevlada voda, te mučijo občasne zaskrbljenosti, medtem ko pa je strelčeva energija precej bolj optimistična. Če  te mučijo kakšne skrbi, je vseeno boljši kak ametrin, če pa se počutiš uravnoteženo, seži po apofilitu. Tudi ljudsko ime apofilita (ribje oko) simbolizira ribe in aktivno komponento, kar moč vida definitivno je. Mimogrede - apofilit je eden mojih najljubših kamnov in včasih sem prav žalosten, da je tako podcenjen. Na trgu včasih najdeš čudovite zelenkaste pravilno kristaljene primerke, ki pa se jih folk kar nekako izogiba.

lalala

ne bit zalosten, jaz bi ga z veseljem cenila, ce bi vedela, da obstaja in, da je dober zame

(recimo, da se pocutim bistveno bolj uravnotezeno :inocent: ) mislim, sem kao strelec/rak, ampak imam dosti ribjega, ribjega ocesa pac ne.

zanima me pa tole:

kako je mogoce, da so tako zelo razlicni?!!

in recimo, da ga zelim cenit, in, da ga nimajo v ahatu, bi se dalo nosorogu pogledat, ce se skriva kje kaksen doma...?

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...