Skoči na vsebino

Kateri kamen?

Aliana

Recommended Posts

<{POST_SNAPBACK}>Nosorog bi te prosil za nasvet- sem rojena v znamenju device- 09.09. 1970 med 17. in 18. uro - podznamenje? z luno v?- Imam trenutno ogromno opravka sama s sabo in s svojo oklico, sem hudičevo temperamentna, po malem tudi trmasta- ljudje okoli menie pravijo, da mora vedno biti po moje?- pa jim ne verjamem xrolleyesx

Pred nekaj dnevi nas je zapustila moja prijateljica, pa mi je trenutno še toliko težje,...

če utegneš, bi ti bila na moč hvaležna- priporočaš kakšen kamen? imam tigrovo oko- barve, ki mi ugajajo: modra, roza,...

Vnaprej hvala!

V podznaku si vodnar, tako, da me silni temperament kar čudi - moraš pač imeti zelo izražene vplive iz drugih logov (za te stvari sta pravi naslov Marsa in Bern). Poskusi z lapis lazulijem.

100. LAPIS LAZULI

Kubični (Na, Ca)8[(SO4, S, Cl)2 | (AlSiO4)6]

Pogoste primesi: Fe, K, OH, CO3, NO3, Be, Mg

Trdota: 5–5,5

Gostota: 2,4–2,9 g/cm3

Element: zemlja-zrak

Lapis lazuli je modra kamnina, v kateri prevladuje lazurit z belimi kalcitnimi in zlato rumenimi piritnimi vključki. Pogosto ga najdemo v metamorfno spremenjenih apnencih, skupaj s kalcitom in piritom. Kristalizira kubično, kristali so redki, vrasli, dodekaedrske oblike. Najpogosteje je zrnat. Njegova razkolnost je nepopolna, lom neraven do školjkast, sijaj pa steklen, nekoliko masten. Običajno je neprozoren. Lapis lazuli je tem bolj cenjen, čim več je v njem lazurita, tektosilikata iz sodalitove skupine, ki mu dajejo bleščečo modro barvo atomi žvepla. Kanadski lapis je nekoliko svetlejši, ameriški, afganistanski, argentinski in še nekateri drugi pa so znatno temnejši. Brusijo ga v kabošone, iz njega pa izdelujejo tudi kameje.

Izvor imena: V arabščini pomeni beseda azul nebo, oz. modrino. Lapis je latinska beseda za kamen.

Nahajališča: Najkvalitetnejši lapis prihaja iz Afganistana (afganistanski je bil npr. uporabljen v Tutankamonovi maski). Zelo kvaliteten je tudi argentinski, čilski in ruski lapis lazuli.

Možnost zamenjave: Podobna sta mu lahko sodalit in azurit. Lapis lazuli je bolj temno moder od sodalita, in precej trši od azurita.

Ponaredki: Včasih pod imenom lapis lazuli prodajajo jaspis, premazan s pasto, ki vsebuje bakrene vključke. To nas lahko zavede, saj smo običajno pri ugotavljanju pristnosti minerala pozorni predvsem na svetleče vključke, ki so sicer v lapisu posledica vsebnosti zrnc pirita. Pirit včasih dodajo tudi umetnemu kamnu – v takšnih primerkih je videti pirit pod lupo kot drobec, v naravnem lapis lazuliju pa jasno kristali.

Ker so najbolj cenjeni temno modri različki lapis lazulija, ga pogosto naoljijo ali dodatno obarvajo. Če je kamen pobarvan, lahko preverimo s krpico, namočeno v aceton. Dostikrat prahu lapis lazulija dodajo veziva in ga oblikujejo v različne figurice. Na trgu so tudi sintetični lapisi (Pierre Gilson, Francija).

Tradicionalna uporaba: Zaradi modre barve je bil vedno tesno povezan z religijo – menili so, da seva s sveto močjo. V Mezopotamiji, starem Egiptu in predkolumbovski Ameriki je simboliziral zvezdno noč in je bil kamen vladarjev in magov. Na muslimanskem vzhodu je veljal za amulet zoper uroke. Nosili so ga predvsem otroci, z njim pa so radi okrasili tudi konje.

Prvo omembo zdravilnih učinkov lapis lazulija najdemo na papirusu Ebers (iz obdobja okoli 1600 p. n. št.), kjer zasledimo podatek, da so Egipčani z mešanico lapisa, mleka in blata iz Nila zdravili bolezni oči. Uporabljali so ga tudi proti glavobolom in nevralgijam. Amuletno moč so mu pripisovali tudi v Indiji, kjer so ploščice lapisa vgradili v zlate obročke in jih nosili kot zaščito pred neželenimi energijskimi vplivi. Amuleti iz lapis lazulija so bili priljubljeni tudi v Makedoniji – tam so bile nosečnice prepričane, da jih varuje pred splavom. V srednjem veku so v Evropi iz lapis lazulija pridobivali barvilo ultramarin, ki je bilo tisti čas precej uporabljano med slikarji. Prepričani so tudi bili, da je lapis lazuli zelo učinkovit za zdravljenje melanholije, stanj po kapi, epilepsije, obolele vranice in blaznosti.

Uporaba danes: Učinkovito aktivira žlezo ščitnico in uravnava krvni pritisk (polaganje na peto čakro, nošenje ogrlic iz lapis lazulija, pitje eliksirov). Eliksir, blaži tudi vročico in zdravi krvne bolezni, ter, po prepričanju nekaterih sodobnih ezoterikov, okrepi sposobnost energijskega dela na daljavo.

Na finoenergijskih ravneh nas osvobaja bojazni, zaradi katerih smo pasivni, nam daje modrost in nam pomaga izraziti misli in čustva. Primeren je za programiranje priklica duhovne ljubezni. Kombiniramo ga lahko tako z zlatom, kot s srebrom.

Astrološke povezave: Večina astrologov ga pripisuje devici. Če upoštevamo sončno znamenje in ascendent, pripada kombinacijama devica – vodnar in vodnar – kozorog. Ljudje, rojeni v nekaterih drugih astroloških kombinacijah, pa ga lahko nosijo predvsem zato, da jim pomaga do energijskega ravnotežja. Astrološke kombinacije, ki jih uravnoteža vibracija lapisa, so strelec – devica, strelec – škorpijon, dvojčka – ribi, devica – tehtnica, kozorog – tehtnica in kozorog – dvojčka.

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Pozdravček!

Mene pa nekaj zanima..nosorog?:) Pomagaj prosim...lahko pa tud kdo drug x;)x  x:Dx

imam: tigrovo oko, roževec, kamena strela, mesečev kamen, zlati kamen, oniks(cist crn ane?:)), karneol, amazonit(sej je to tak svetlo zelen z belimi lisami???) in pa en kamen v prstanu, ki ga nosim fuuuul rada pa ne vem kaj je-tak temno moder in zlate lise ima notri.... (verjetno lapis lazuli, zlate lise pa so vključki pirita - glej moj prejšnji post, kjer je opisan)

Vbistvu mam tega fuul pa ne znam uporabit :sori:

Kateri kamen rabim ko grem na izpit? To sem nekako že med prebiranjem tele teme ugotovila da dumortierit ali pa kalcedon...kaj pa od teh ki jih imam??

Na primer tigrovo oko. nekaj o njem boš izvedela dva posta nazaj, ko sem odgovarjal Mystici

Drugo me pa še zanima v kaksni kombinaciji naj uporabljam kamne za samozavest in spoštovanje samega sebe??

Včasih me kr panika zagrabi, če sem predolgo od doma-to se mi dogaja po zelo stresnem dogodku, ki se je pred dvemi leti zgodil doma in od takrat naprej si ne upam nikamor vec it, brez da bi me zagrabila panika kaj se dogaja pri nas doma....sploh ne vem kako bom prezivela en teden pocitnic stran od doma ceprov si jih fuuul zelim.... :inocent:

Ne potrebuješ kombinacij. Izberi en kamen in ga ustrezno programiraj. Če ga nameravaš nositi pri sebi stalno, naj to ne bo tigrovo oko. Morda raje karneol.

Praviš, da te je strah ločenosti od doma, v resnici pa je strah ta, ki JE ločenost. Strah lahko eksistira le, kadar ne čutimo povezave z okoljem, ko se ne čutimo del celote. Navaden pezde je - ne dovoli nam, da sevamo svojo energijo navzven. Veliko vrst strahu poznamo, za vse pa je značilno, da nam v energijskem smislu porušijo razporejenost energije v telesu. Kadar je le mogoče, ga spravi ven. Npr. - voziš se v avtu, na cesto skoči otrok. Sicer uspeš ustaviti, a v pleksusu te zvija. Takrat se zaderi. Če to ni mogoče, globoko vdihni in s silo izdihni-z mentalno naravnanostjo, da izdihuješ vse napetosti. Mel smo že ene teme o strahovih, kjer sem o tem precej napisal (ne pri kamnih). Poskusi najti na forumu, res se ne spomnim, kje je to bilo.

Še to sem nekje prebrala enkrat od ene punce da je skoz nosila srcek rozevca ko pa ga je zgubila je zgubila tudi fanta..potem si je spet kupila prstan iz rozevca in spet postala zaljubljena in srecna z nekom drugim...a je to res mozno da tako kamni vplivajo, ker jaz nosim prstan in rozevca ze nekaj casa pa sem samska se vedno.. xDDx

Preko izgubljenega srčka se je zgodilo le nekaj, za kar obstaja vzrok drugje. Verjameš v usodo? Jaz da. Včasih človek ne ve, zakaj se mu nekaj dogaja, a sčasoma razume. Tako je bilo vsaj pri meni. Razumem tudi, zakaj se mi je nekaj neprijetnega danes zgodilo (sam razlagal res ne bi). Zjutraj sem namreč razbil avto (povzročil sem nezgodo, v katerem sta bila razbita še dva avta), do tega pa je pripeljal splet na videz neverjetnih okoliščin, a mislim da vem, zakaj se mi je to zgodilo. Sama si verjetno (tudi) zato, ker ne sevaš energije (ne dovolijo ti razni strahovi). Rožnati kremen, ki ga imaš, deluje zlasti takrat, kadar ga programiraš s svojimi željami in upi, se stalno zavedaš, s kakšnim namenom ga nosiš, kakšno funkcijo zate opravlja ... Pristop - nosila ga bom, pa bomo videli, če bo kaj, ni pravi. Ima pa tudi spomin in lahko se ščasoma )glede na to, da je na tebi) spontano programira s tvojimi dvomi in strahovi in jih še potencira. Glavni point je v tem - privlačiš natanko takšne energije, kakršne sevaš. Če je npr, v nekem prostoru več ljudi, ki se nečesa ustrašijo iz blišnje in daljne okolice pritegnejo tovrstne energije in to lahko privede do prave panike.

Če si želiš pomagati s kamni, stopi v knjižnico in vzemi mojo knjigo Mala enciklopedija zdravilnih kamnov. Tam imaš podrobno opisane možnosti uporabe kamnov za različne namene, variante programiranja, razlage, kako je mogoče, da programirani kamni sploh delujejo ...

Hvala za odgovore pa...upam da nism bla predolga xsrcx

aja še tok za informacijo sonce mam v ovnu, luno v devici in asc v ovnu x^x

Jst pa sonce v vodnarju asc. pa v levu - lalala x:o)x x:o)x x:o)x

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

<{POST_SNAPBACK}>Zdravo vsem!

Prosim, tudi jaz imam vprašanje. Imam opal in tigrove oči. Ker imam sonce v ovnu, luno v levu in ascendent v strelcu me zanima kdaj in kako jih lahko uporabljam?

Moram pa nujno prebrati to knjigo.

Hvala za odgovor.  xrolleyesx  xrolleyesx  xrolleyesx

Ognja imaš toliko, da tigrovega očesa sploh ne rabiš. Opal pa prav pride vedno, vedeti moraš le, da je eden kamnov, ki se najlažje in najraje spontano programira - ne nosi ga torej ob živčnosti ali kadar ti je v kakšnem drugem smislu bad. Drugače pa bo lepo hladil tvoj ogenjček.

lalala

Pozdravljeni!

Včeraj sem si kupila jantar in ga preko noči očistila v vodi v katero sem dodala sol. Danes sem ga nekaj časa imela pri sebi v predelu solarnega pleksusa in sem imela občutek, kot da čutim v trebuhu neko napetost in bolečino, zato sem ga po določenem času odstranila. Upam, da ti občutki niso bili bolj psihične narave, ker sem pač vedela, da je jantar tam kjer je. Bom poskusila z nošenjem zopet jutri.

Sedaj imam pa še eno vprašanje. Tudi mojega fanta zanimajo kamni in seveda ga zanima, kateri kamen priporočate njemu. Je kozorog z luno prav tako v kozorogu in asc v strelcu. Morda naj omenim samo to, da ima težave z želodcem in je pred leti imel celo rano na želodcu.

Hvala za odgovor, Nosorog, tebi pa želim čim manj kritičnih situacij in seveda čim manj razbitih avtomobilov.

Pozdrav!

Vita

Veš Nosorog kar si mi napisal vse drži...in jst se tega tud zavedam...vseh mojih strahov, kakšno energijo oddajam in vsega...vem tud in se zavedam, da če hočem sebi dobro se moram spremeniti...problem je samo ker ne vem kako...in sem mislila da mi kamni lahko pomagajo, ker me že od nekdaj privlačijo...ampak bolj ko berem, bolj sem zmedena, saj vidim da včasih z nepravilnim nočenjem, čistenjem ali programiranjem lahko naredimo še več škode kot koristi...hm...in kaj zdaj narediti?!?! :sori: :inocent:

Drugače sem pa našla neki malega v eni temi o strahu, ko si že priporočal jantar v obesku, ki ga nosiš na področju 3.čakre in ko se bombažna majčka drgne ob jantar se sproscajo pozitivni ioni in te ni več strah...bom pa to poskusila ko me bo zagrabila panika, ker bom ločena, daleč nekje stran od doma... x;)x

Eh ta nasa psiha je k.....bi blo bolš da je neb mel x^x

pozdravčke xsrcx

aja morm vam še neki povedat...včeri sem šla spat z roževcem xDDx xDDx

Nisem mogla zaspat, pa sem vzela roževčka k meni v roko in ko sem se popolnoma umirila je v roki vse začelo gomazeti in sprehajati po celi roki, prov cutila sem toplino....zjutraj ko sem se zbudila je bil kamen ob meni in nisem se mogla spomnit kdaj sem včeraj zaspala...pa še jst bolj mečem stvari po sobi, kamnček je pa kr pr men zdržal... x^x no evo ena nova ideja namesto plišatega medvedka x:Dx

xsrcx

<{POST_SNAPBACK}>Pozdravljeni!

Včeraj sem si kupila jantar in ga preko noči očistila v vodi v katero sem dodala sol. Danes sem ga nekaj časa imela pri sebi v predelu solarnega pleksusa in sem imela občutek, kot da čutim v trebuhu neko napetost in bolečino, zato sem ga po določenem času odstranila. Upam, da ti občutki niso bili bolj psihične narave, ker sem pač vedela, da je jantar tam kjer je. Bom poskusila z nošenjem zopet jutri.

Sedaj imam pa še eno vprašanje. Tudi mojega fanta zanimajo kamni in seveda ga zanima, kateri kamen priporočate njemu. Je kozorog z luno prav tako v kozorogu in asc v strelcu. Morda naj omenim samo to, da ima težave z želodcem in je pred leti imel celo rano na želodcu.

Hvala za odgovor, Nosorog, tebi pa želim čim manj kritičnih situacij in seveda čim manj razbitih avtomobilov.

Pozdrav!

Vita

1. Poskusi jantar "nabiti" z negativnimi ioni (podrgneš ga v bombažno krpo) in si ga nato spet položi na pleksus. Na ta način bolečin skorajda ne bi smelo biti.

2. Njegove osebnostne kvalitete se v energijskem smislu zrcalijo v okamenelem lesu (na sejmih lahko kupiš čudovite primerke).

3. Pri rani na želodcu je koristno pitje eliksirja iz heliotropa, turkiza, variscita ali zoisita.

lalala

<{POST_SNAPBACK}>Nosorog naj ti opišem svojo izkušnjo...

Rojena sm 5.11.78 ob 12:20 v Lj (sonce: škorpijon, luna: kozorog, ASC: kozorog...). Kot mi je znano (čeprav prav dosti nevem o tem) moj kamen ni kamena strela, ampak meni je poleg diamanta, kristala in vseh teh prozornih kamnov najbolj všeč.

Zato sem si pred dvema tednoma kupila kameno strelo (ovalno, gladko - najbrž obdelano xnckrivx ), jo očistila in prejšnji petek z njo pomeditirala pred testom IQja. Nevem zakaj, mogoče zaradi kamna in/ali meditacije, mi je bil test preprost kot pasulj in sem ga še predčasno končala. Ne bom se hvalila z rezultatom mojega IQ testa ( :eek: ), ampak lahko povem da sem povabljena v Menso x:Dx .

Kaj praviš - mi je pomagala kamena strela - me je odprla, umirila...?

Ja, tvoj kamen je snežnikasti (tudi mavrični) obsidian, ki je na prvi pogled videti pravo nasprotje kamene strele, ki ti je všeč. Glede na sestavo pa razlika ni tako drastična. V obsidianu prevladuje kremen (čisti kremen je kamena strela), s tem, da se je ohlajeval tako hitro, da se atomi niso uspeli razporediti v kristalno strukturo in je ostal amorfen. Kristalno strukturo pa imajo snežinke v obsidanu. Kamena strela je sicer kamen univerzalne energije in zato pritegne večino kolikor toliko uravnoteženih ljudi.

Ne mislim, da si IQ test dobro rešila zaradi kamene strele, ampak zato, ker si pač brihtna. Čeprav takšni testi pogosto vsebujejo vprašanja (pz probleme), ki zahtevajo aktivacijo ustvarjalnih kapacitet. Pri teh stvareh pa je kamena strela lahko v pomoč, saj nam lahko pomaga, da iz kolektivnega nezavednega "potegnemo" določene informacije, ki nam pomagajo pri rešitvah določenih nalog.

lalala

<{POST_SNAPBACK}>Nosorog: Kje lahko dobim informacije o tvoji knjigi?

Lahko bi imel kakšno koristno povezavo v tvojemu podpisu. :palec:

Ker sem računalniški bebec, je link pri podpisu zame zelo trd oreh, ideja pa je čudovita. Se bom ob prvi priliki, ko bom imel čas, malce poigral in poskusil spesniti link (material ni problem, le tehnično o tem pojma nimam, čeprav mi je v preteklosti kreacija linka že ratala). Do takrat lahko dobiš osnovne informacije o knjigi na spletnih knjigarnah Julia doria ali om shiva. Če te zanima kaj posebnega pa le vprašaj strička nosoroga.

lalala

<{POST_SNAPBACK}>Veš Nosorog kar si mi napisal vse drži...in jst se tega tud zavedam...vseh mojih strahov, kakšno energijo oddajam in vsega...vem tud in se zavedam, da če hočem sebi dobro se moram spremeniti...problem je samo ker ne vem kako...in sem mislila da mi kamni lahko pomagajo, ker me že od nekdaj privlačijo...ampak bolj ko berem, bolj sem zmedena, saj vidim da včasih z nepravilnim nočenjem, čistenjem ali programiranjem lahko naredimo še več škode kot koristi...hm...in kaj zdaj narediti?!?! :sori:  :inocent:

Drugače sem pa našla neki malega v eni temi o strahu, ko si že priporočal jantar v obesku, ki ga nosiš na področju 3.čakre in ko se bombažna majčka drgne ob jantar se sproscajo pozitivni ioni in te ni več strah...bom pa to poskusila ko me bo zagrabila panika, ker bom ločena, daleč nekje stran od doma... x;)x

Eh ta nasa psiha je k.....bi blo bolš da je neb mel x^x

pozdravčke xsrcx

Zavedati se moraš tega, da ne obstaja čarobna palčka ali formula, ki bi te čez noč spremenila. Spreminjanje v želeno podobo je proces, ki zahteva precej časa. Če te zanimajo metode spremembe s pomočjo kamnov, se udeleži kakšne moje dvodnevne kristalne delavnice, ki jih bom po žepu prijazniih cenah spet imel od jeseni dalje.

lalala

Hvala nosorog! Bom se udeležila tvojega seminarja...kdaj pa kam bos pa napisal se kaj vec o teh seminarjih?! kdaj bodo pa kje?!Sporoči prosim, da ne zamudim. Ker ponavadi gredo stvari kar mimo mene :o|o: xrolleyesx x:Dx

Mogoče še mami zvlečem s sabo, al pa kako kolegico... xDDx

<{POST_SNAPBACK}>Ognja imaš toliko, da tigrovega očesa sploh ne rabiš. Opal pa prav pride vedno, vedeti moraš le, da je eden kamnov, ki se najlažje in najraje spontano programira - ne nosi ga torej ob živčnosti ali kadar ti je v kakšnem drugem smislu bad. Drugače pa bo lepo hladil tvoj ogenjček.

lalala

Najlepša hvala nosorogec x;)x , si bom zapomnila.

Veliko pozitivne energije vsem. :flower: :flower: :flower:

<{POST_SNAPBACK}>Nosorog katere kamenčke bi pa meni priporočal. Rojena 7.12.1976, 22.05 v LJ (sonce v strelcu, asc Lev, Luna v Dvočkih)

Hvala:)

Tvojo kombinacijo sem v knjigi Dih zvezd "odpravil" takole:

strelec-Lev.....Diamant

Diamant mnogi astrologi pripisujejo znamenju ovna, pa vendarle je bil tradicionalno ljudem v pomoč pri doseganju zastavljenih ciljev, kar je kvaliteta strelca, poleg tega pa tako vizualno kot tudi energijsko nedvomno vsebuje tudi levov blišč. Glavna odlika diamanta je trdota in kot diamant so običajno tudi strelci s podznakom leva. Kljub energijskim vplivom levove toplote znajo biti čustveno nekoliko pretrdi, večkrat tudi nesramni, zato je zanje morda primernejši kamen ametrin ali pa celo ametist.

lalala (zdj pa prčakujem, da jih bom zarad "nesramnosti" malček slišal)

lalalaNo2

<{POST_SNAPBACK}>Tvojo kombinacijo sem v knjigi Dih zvezd "odpravil" takole:

strelec-Lev.....Diamant

Diamant mnogi astrologi pripisujejo znamenju ovna, pa vendarle je bil tradicionalno ljudem v pomoč pri doseganju zastavljenih ciljev, kar je kvaliteta strelca, poleg tega pa tako vizualno kot tudi energijsko nedvomno vsebuje tudi levov blišč. Glavna odlika diamanta je trdota in kot diamant so običajno tudi strelci s podznakom leva. Kljub energijskim vplivom levove toplote znajo biti čustveno nekoliko pretrdi, večkrat tudi nesramni, zato je zanje morda primernejši kamen ametrin ali pa celo ametist.

lalala  (zdj pa prčakujem, da jih bom zarad "nesramnosti" malček slišal)

lalalaNo2

No evo pa vem zakaj me diamanti že od nekdaj privlačijo. xDDx

Slišal? Ne vem zakaj bi jih :ermm: , pa tudi kakšnih nesramnosti ne vidim oz. zaznavam. Bo napisano kar držalo x:Ix

<{POST_SNAPBACK}>Hvala za odgovor.

V knjižnici sem si sposodila tvojo knjigo (prejšnjo) in upam, da jo bom uspela na dopustu prebrati (je precej špehasta x;)x ). Novo pa v kratkem kupim. :palec:

:flower:  xrainbowx  xrosex

Verjetno si si sposodila knjigo Minerali*zdravje*duhovnost (to je pred pred prejšnja - lalala). x^x x^x x^x

oj nosko, jaz sem si pa glezenj zvila in zdaj ko sem si po 14 dneh gipsa uspela pridobit malo

gibalnosti nazaj ( avta vozit itd se vedno ne morem) bi te prosila za kak kameni nasvet v zvezi z oteklinami in bolecinami. oboje se imam, predvsem oteceno.

(a je kaksen kamen za povecano gibljivost? :inocent: saj se slisi ful blesavo, ampak.... )

sem gledala po knjigi ampak je takih kamnov ( proti oteklinam, za umiritev...) kar nekaj...pa se nisem znala odlocit. x:Ix

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Imam kar nekaj kamečkov in vsi so posebni xwizardx . Ko se zbudim jim zaželim dobro jutro, ko grem spat pa lahko noč x:Ix ... Pa me mal ferbec matra kateri je predpisan zame x:Dx . Sem tehtnica, asc. bikica in v luni strelka (zasanjano, prizemljena popotnica x:px ).

Hvala, hval za odg. :hepko:

Nasmeh soncu!

<{POST_SNAPBACK}>Imam kar nekaj kamečkov in vsi so posebni xwizardx . Ko se zbudim jim zaželim dobro jutro, ko grem spat pa lahko noč  x:Ix ... Pa me mal ferbec matra kateri je predpisan zame x:Dx . Sem tehtnica, asc. bikica in v luni strelka (zasanjano, prizemljena popotnica  x:px ).

Hvala, hval za odg.  :hepko:

Peridot.

Prva rezerva - smaragd.

Draga pnca ... x:o)x

<{POST_SNAPBACK}>x:Dx  :vio:

bom poskusila...do zdaj sem se samo pogovarjala, mogoce sem  bila prenezna  :inocent:

hvala  x:Xx

( pijes svedsko? ali se masiras? kakor vem, se da oboje...?)

Oboje. Če jo preveč spiješ, se precej na mehk userješ. Delam jo pa sam (lalala). vlekarnahjedragakprasica.com

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...