tinka 16. junij 2005 Prijavi Deli 16. junij 2005 ? iz cesa pa je?a ni iz svedske? glede na moje fizicno stanje bom se do lekarne tezko prisla... glezenjnizavgmajno.com Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
diana 17. junij 2005 Prijavi Deli 17. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Peridot. Prva rezerva - smaragd. Draga pnca ... Hvala nosorog . Peridota še nimam in grem takoj pogledat v knjigo, da zvem kaj več Lep pozdravček Citiraj Nasmeh soncu! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 17. junij 2005 Prijavi Deli 17. junij 2005 72. PERIDOT (OLIVIN)Rombični (Mg,Fe)2[siO4] Pogoste primesi: Al, Ca, Mn, Ni, Co, Cr, TiTrdota: 6,5–7Gostota: 3,27–3,37 g/cm3Element: zemlja-zrak Peridot je ime za prozorni različek olivina, olivno do zelenkasto sive barve, školjkastega loma, steklenega, nekoliko mastnega sijaja, jasne razkolnosti in visoke lomnosti. Jasno razviti kristali so redki, pogosteje se pojavlja v zrnatih agregatih. Najdemo ga v gabru, peridotitu in bazaltu. V metamorfnih procesih rad preide v serpentin, aktinolit in antofilit. Peridotu včasih pravijo tudi večerni smaragd. Nekoliko je topen v HCl; več je v peridotu železa, bolj je topen. Brusijo ga fasetno, redke večje primerke pa obdelajo včasih tudi v kameje. Izvor imena: Ime peridot, so temu mineralu nadeli francoski draguljarji in mineralogi. Nekateri menijo, da izhaja iz grške besede perididonai – veliko dodati, drugi pa, da iz arabskega izraza faridat – dragulj. Nahajališča: Avstralija, Brazilija, Južna Afrika, ZDA, Zaire, Norveška. Možnosti zamenjave: Mineral, ki so ga včasih prodajali pod imenom peridot iz Šrilanke, je bil napačno pripisan družini olivinov. Ko so leta 1950 ugotovili, da gre za nov mineral, so mu nadeli ime sinhalit (Sinhala – staro ime za Šrilanko). Podoben je predvsem hrizoberilu, ki je jasno rumen in skoraj nima dvolomnosti. Ponaredki: Ponarejajo ga iz zeleno obarvanega stekla (dublete), sintetičnega spinela in sintetičnega korunda, ki nimata tako visoke dvolomnosti. Tradicionalna uporaba: Ni popolnoma jasna, saj so ga včasih poznali pod imenom hrizolit, ki je označeval še nekatere druge kamne podobnih barv. V zdraviteljske namene in za nakit so peridot uporabljali že v starem Egiptu. V srednjem veku je veljal za kamen zaščite pred hudobnimi duhovi, prinašalca modrosti in prijateljstva. Sveta Hildegarda je bolečine v predelu srca zdravila tako, da je prizadeto mesto namazala z olivnim oljem, v katerem je bil peridot. Prepričana je tudi bila, da nošenje peridota krepi razum. Vročičnim bolnikom pa je svetovala pitje eliksirja iz peridota. Uporaba danes: Eliksir iz peridota ima močan razstrupljajoč učinek, krepi jetra, žolčni mehur in metabolizem. S polaganjem na prizadeto mesto si z njim pomagamo pri kožnih problemih, tudi ko gre za bradavice. Obesek iz peridota, nošen na predelu srca, nam pomaga živeti naše lastno življenje in zaupati svojim izkušnjam in pogledom, hkrati pa nam da moč opaziti lastne napake in vzroke zanje. Raztaplja napetosti, občutke samoobtoževanja in nas vzpodbuja, da odpravimo vzroke vedenjskih vzorcev. Običajno ga vdelamo v zlato in programiramo za pridobitev materialnega blagostanja, miren sen, pa tudi za privabljanje ljubezni. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 18. junij 2005 Prijavi Deli 18. junij 2005 Tulit bo moj, sem ga naročila, tralalali (upam, da bo vsaj pravi, ko ga že tolk časa si želim ) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
diana 18. junij 2005 Prijavi Deli 18. junij 2005 Še enkrat hvala nosorog in juhuhuuu. A peridot bi se lahko dobil v npr. Ahatu, a ne?! Imam pa še eno prošnjo. Moja mama je tud čist v kristalih in valda ona bi tud tvoje priporočilo Je oven, asc. bik, luna lev (ma, je na meji 21.03., če mene kdo kaj vpraša je bolj ribica in ne oven ) Citiraj Nasmeh soncu! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 19. junij 2005 Prijavi Deli 19. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Še enkrat hvala nosorog in juhuhuuu. A peridot bi se lahko dobil v npr. Ahatu, a ne?! Imam pa še eno prošnjo. Moja mama je tud čist v kristalih in valda ona bi tud tvoje priporočilo Je oven, asc. bik, luna lev (ma, je na meji 21.03., če mene kdo kaj vpraša je bolj ribica in ne oven ) Zoisit z rubinom. Prva rezerva: rodonit. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 19. junij 2005 Prijavi Deli 19. junij 2005 ej stari....kul jst ga nosim zhe ene 8 let okol vratu zlomk (tralala) Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 19. junij 2005 Prijavi Deli 19. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}> ej stari....kul jst ga nosim zhe ene 8 let okol vratu zlomk (tralala) Ker imaš pakt s te ne potegne na dno, kadar greš z njim v vodo. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
diana 20. junij 2005 Prijavi Deli 20. junij 2005 Hvala nosorog. In knjiga Mala enciklopedija zdravilnih kamnov je odlična stvar Citiraj Nasmeh soncu! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 20. junij 2005 Prijavi Deli 20. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Hvala nosorog. In knjiga Mala enciklopedija zdravilnih kamnov je odlična stvar golazh je she boljshi zlomk Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
diana 20. junij 2005 Prijavi Deli 20. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}> golazh je she boljshi zlomk Odvisno kakšen golaž . Sm kar zberčna glede mesnih zadev Citiraj Nasmeh soncu! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 20. junij 2005 Prijavi Deli 20. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}>kasna filozofija, brez upostevanja razuma . Razum je policaj. Občasno ga je treba skenslat. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 20. junij 2005 Prijavi Deli 20. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Kaj pomeni to skenslat? (ne razumem tega izraza)Ce sta razum in custva v pravilnem razmerju, je vse ok +++++potem se clovk lahk zanese tudi na custva drgac pa, saj ves je vcasih tako, da eno sekundo ni razum prisaltan, pa lahko pades v prepad Policaj je tvoj "Freund und Helfer"..... zakaj kdo ne mara policajev ? Skenslat lohk prevedeš npr. kot odstranit. Pr goli zajebanciji pa menda ja ne bomo razpravljal o pravilnem razmerju med razumom in čustvi. V praksi me policaj asociira na omejitev. V bistvu je ponavad tko, da ko jih rabiš, jih ni, drgač pa težijo. Moj včasih najljubši bobnar Ginger Baker je bil kot mulc v eni bandi, k so tud mal policaje ubijal. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 20. junij 2005 Prijavi Deli 20. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Tja, fajn da mi kdo pove, kaj bomo razpravljal, kaj pa ne. [COLOR=blue]Mal težiš, pa še tečna si. Mene v praksi policaj asociira na pomoc in red; meni nikol nic ne tezijo Mene pa ne, pa včas mi težijo. A je to dans cool, policaje ubijat, al kaj?Hm.... Kakor komu. Živela različnost. Vidis kak se da fajn ljudi spoznat, pri goli zajebanciji... jaz pol pri tebi ugotavljam, kaj se da s kamni nardit, kaj pa ne Ze bezim.............. S kamni se da narediti marsikaj. Npr. kakšnega policaja frderbat* z dobro merjenim udarcem v glavo. lalala Legenda: * frderbat = umakniti iz obtoka (lalala No2) Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 21. junij 2005 Prijavi Deli 21. junij 2005 ...heh...pa tako me mika dat še kakšno predrzno pripombo....pa ne bom.... hvala komurkoliže za različnost in predrznost..... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 21. junij 2005 Prijavi Deli 21. junij 2005 zanimivo.... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 21. junij 2005 Prijavi Deli 21. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}>ja, nekateri razumejo nekatere stvari sele, ko jih sami dozivijo...jaz sem pa ze zelo dolgo na tem svetu vcasih sem v vsakem kamnu videla rozico, zdaj pa rozice sama risem Pozdravcek! :xx!: V dveh postih si že napovedala, da boš spokala s tele teme, pa ti nekako ne gre od rok. Pa mislim, da bi bila to ena tvojih boljših potez v zadnjem letu. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 21. junij 2005 Prijavi Deli 21. junij 2005 huda kri, pa ne se vidva kregat, no! ej nosorog-bi ti samo rekla, da sem si nabavila svedsko grencico in mi je vsec, ampakce si ti to res sam delas - vsaka cast!saj tam je en trilion stvari noter! Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 21. junij 2005 Prijavi Deli 21. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}> huda kri, pa ne se vidva kregat, no!ej nosorog-bi ti samo rekla, da sem si nabavila svedsko grencico in mi je vsec, ampakce si ti to res sam delas - vsaka cast!saj tam je en trilion stvari noter! Ne gre za kreg, ampak za to, da se praska tem, kjer jo ne srbi in pametuje neki v tri p. Se vid, da je že dolg na svet, k deluje precej neelastično, pa občutek mam, da se počut ogroženo, če kdo misl drugač. Doma narest švedsko grenčico ni nobena umetnost. V zeliščni lekarni kupiš zapakirano mešanico zelišč za švedsko grenčico, jo tresneš v šnopc, pa je. Natančen recept imaš v knjigi Marije Treben: Zdravje iz božje lekarne. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 21. junij 2005 Prijavi Deli 21. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}> kam naj zakopljem kamne da se mi bojo najhitrej spucal kaj pa če jih dam, v mrežo pa pustim v reki kak dan al dva To počnem jaz, kadar jih iz kakšnega sejma prinesem večjo količino; za nekaj dni jih nesem v en potok in v mislih vnaprej omenjam mamo morebitnemu vsiljivcu, ki bi se jih drznil najti. Do zdaj se to še ni zgodilo. ganičeznedostopenteren.com Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 21. junij 2005 Prijavi Deli 21. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}>To počnem jaz, kadar jih iz kakšnega sejma prinesem večjo količino; za nekaj dni jih nesem v en potok in v mislih vnaprej omenjam mamo morebitnemu vsiljivcu, ki bi se jih drznil najti. Do zdaj se to še ni zgodilo. ganičeznedostopenteren.com malo frke, ce ti gre glezenj iz lezajev...ampak drugace pa ful dobra ideja,sem tudi jaz ze zelela to opravit. lia, kaj pa sonce, za zacetek....? Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 21. junij 2005 Prijavi Deli 21. junij 2005 o vrba,srečna, draga, vas domača..... če tisto zgoraj opisano jemlješ kot napad in na taisto temo napišeš pol strani, je res za razmislit, kdo ma tle probleme...če ti pa nosorogov slog po sistemu u "u tri lepe krasne", ne paše, ga pa enostavno ne beri. saj ni tak problem. to znamo in zmoremo vsi.... mej se .... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 21. junij 2005 Prijavi Deli 21. junij 2005 Že večkrat sem opazil Vrbino ime pri tej temi in sem si rekel, tole bo pa zanimivo branje! Nekdo je rekel - kdor je brez greha, naj prvi vrže kamen. Ampak tu se je kamenja kar vsulo, haha,upam da nismo v temi Kateri kamen??? naj vržem prvega, da bom brez greha? Da pa ima spiranje v tekočem potoku dober vpliv, sem videl zadnjič na pikniku, ko so namočili vanj gajbe s pirom. Menda je bil zato še boljši. Lia, sicer pa mislim, da je spiranje kamnov pod pipo veliko boljše, kot če ga sploh ne spiraš. Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 21. junij 2005 Prijavi Deli 21. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}>kasna filozofija, brez upostevanja razuma . Tale tema je namenjena kamnov, zato razpravo s tabo zaključujem. Lahko pa vseeno pogledava nazaj, kdo je začel (glej post zgoraj). Če si slučajno mislila, da sem s svojim postom aakhuta užalil in si se hotela iti njegovega odvetnika, ti moramo o njem povedati, da je redkokdo na temle forumu tako z vsemi žaubami namazan, kot on in odvetnika v tvoji osebi gotovo ne rabi - če bi on sam mislil, da sem bil žaljiv, bi mi brez dvoma omenil mamo, al pa kakšnga druzga iz familije. Glede na to, da pa v postih, kjer se malce zajebavamo iščeš "ravnotežje med razumom in čustvi", al kaj jaz vem kaj že, mi pa pač deluješ neelastično. In če ma voja generacija drugačne zajebancije spoštuj drugačnost zajebancij drugih generacij. Seveda ti ne mislim govoriti, v katerih temah si lahko in v katerih ne. Sama si dvarat rekla, da iz te tme pokaš in ko sem videl, da ti to ne gre od rok, sem te k temu pač malo spodbujal, kajti - še enkrat ponavljam - ta tema je namenjena debatam o kamnih ne pa tvojim presojam, kdo uporablja razum in kdo ne. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 21. junij 2005 Prijavi Deli 21. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}>... aakhuta ...da je redkokdo na temle forumu tako z vsemi žaubami namazan, kot on Točno tole sem rabil, da bo tole izrazil! Veš, Aakhi mi je strašno simpatičen fant, za katerega imam občutek, da noče biti simpatičen in lušten fant, pa se poskuša posluževati vsega mogočega, ampak povem ti - pri njemu imam občutek, da mu hudeč sploh noče pomagati ali priskočiti na pomoč! Zdej ne vem, ali mu to preprečuje kamen, ki ga ima okoli vratu, ne vem. Tako kolne, preklinja, benti, pa nikakor ne uspe priklicati tistega vraga! Sej ne vem, zakaj in če - mu ni prijetno biti prijazen fantek, hihi, to so moja natolcevanja in ugibanja.... Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.