corazon salsero 22. junij 2005 Prijavi Deli 22. junij 2005 pol se morva pa srečat Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 22. junij 2005 Prijavi Deli 22. junij 2005 jaz sem za! Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 22. junij 2005 Prijavi Deli 22. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Psi lajajo, karavana pa gre mimo.(arabski pregovor)Tule sem šel kar mimo.Vedno imam težave pri razumevanju tega pregovora. Tudi arabcev ne zastopim vedno.Pa še zastopil nisem, kdo je tukaj, kdo pa hodi mimo! Saj pridem še kdaj mimo teme o kamnih ... Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
corazon salsero 23. junij 2005 Prijavi Deli 23. junij 2005 tinka: kul, kje se pa dobiva, v lunatični kavarni ob 2h? ) Da me boš spoznala, bom mela na hrbtu zavezan hladilnik, stala bom na eni nogi in požvižgavala Stairway to heaven Kakšen drug predlog? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 23. junij 2005 Prijavi Deli 23. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Tule sem šel kar mimo.Vedno imam težave pri razumevanju tega pregovora. Tudi arabcev ne zastopim vedno.Pa še zastopil nisem, kdo je tukaj, kdo pa hodi mimo! Saj pridem še kdaj mimo teme o kamnih ... pregovor je v bistvu zelo preprost. Pomisli - kateri ljudje so tisti, katerih slabo mnenje o tebi te lahko prizadane, rani ipd.? S svojim govorjenjem ali pisanjem o tebi te prizadanejo le tisti, katere imaš rad ali jih na takšen ali drugačen način ceniš in s tem njihovemu mnenju daš težo. Mnenje ostalih ni pomembno, se te ne dotakne, skratka - vseeno ti je, ali govorijo o tebi ali ne, oziroma vseeno je, kaj govorijo, kajti njihovo mnenje itak "ne špila".Ti pač greš neprizadeto naprej, kot karavana, katero nadirajo psi. Arabcev pa pogosto tudi jaz ne razumem, čeprav sem tri leta in pol živel med njimi. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
corazon salsero 23. junij 2005 Prijavi Deli 23. junij 2005 Nosorog, še eno vprašanje: kako tak kamen (Rutilov kremen) očistim in kako mi bo najbolje služil (kaj naj počnem z njim)? Zanima me tudi, zakaj se uporablja voda, v kateri so namočeni kristali in jo spiješ (kakšen je učinek) in, katere kristale lahko skupaj (če sploh) namakaš. Hvala, srce si! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 23. junij 2005 Prijavi Deli 23. junij 2005 Piko okamenelega, kamnitega ali trdoglavega mnenja? Substance v tej temi so zelo trde... ali gre že kar za kamniti plaz? Zanimivo je opazovati ta razvoj dogodkov: Prvi kamenček - en majčken navaden hec. Al pa ne? drugi kamečič - hec je dobil majčkeno, resno vprašanje. Al pa ne? Vsul se je plazič resno resnih odgovorov. Al pa ne? Imam nekaj neresnih vprašanj. Ali pa ne? Dobim resen odgovor. Al pa ne? Uau, tam kjer se kamenjajo, pridejo gledalci navijat ... Kdo potem lahko še pravi, da nismo v pravi temi? Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 23. junij 2005 Prijavi Deli 23. junij 2005 Kamne kopljejo (da ne bi kdo bral koljejo) tudi v rudnikih, pod zemljo, kjer je tema, morda je to bližje onemu, kako se mu ze reče - ... Zdej pa bo prišel popoldanski čas, ko grem pošlatat eno pravo skalo. No, pa spomnilo me je, da bom zvečer v levi žep dal moj najljubši kamenček. Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
stankaa 23. junij 2005 Prijavi Deli 23. junij 2005 Glede na to, da je okus drugih bil precej sterilen s hrastovobelo kombinacijo, me ima, da bom naredila revolucijo, ko bom sama doma in popestrila to enoličnost tako, da bom polepila pohištvo kar s kamenčki, ki sem jih že bogvedi kdaj prinašala iz raznih obal domov... ali pa školjke, samo da ne bo tako monotono. Tudi tista mlečnoprozorna stekla za police in vratca omare mi grejo na živce, bom spet dala duška svoji domišljiji in čopičem, barvi za steklo.Saj ne bomo imeli laboratorija doma, mora biti malo prifliknjeno pisano!! Kamenčke polepit v obliki valov in sončka... mmmmm no, mogoče bom pa le uslišala dragega, da ne bo ta revolucija tako zelo močna, mogoče mu pripravim samo en blagi barvni šokec ...... iz šatulje svoje ametiste ven in na bele predale hmmm Kakšne kamene barvne boje bijem... kar pasalo je to napisat, tu mi vsaj ne more on na glas protestirat Citiraj Življenje je PLES do nebes...Imejte se radi med seboj, vedno!live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 23. junij 2005 Prijavi Deli 23. junij 2005 Kamen ima prečudovito lastnost, da lahko hladi, ko je vroče, greje ko je hladno. Ni lepšega kot zvečer ležati na razgretem kamnu in zreti v zahajajoče sonce. Ali v roke prijeti hlad oglajenega kamna. Včasih je prehladen, ko me že zebe...Če si zagret za kamne, potem se ne vpije, če ti kdo v roke porine malo bolj vroč kamenček. Paziti je tudi treba, da se ga ne poliva z mrzlo vodo, ker se lahko razpoči, to pa tudi ni najboljša reakcija. Že dolgo so mi ljube kombinacije les-kamen, okrasni predmeti iz plemenitega lesa z lepim marmorjem ali granitom. Meni je potem vprašanje, kateri les gre s tem ali onim kamnom, lahko tudi primerno. Torej, kamen v kombinaciji z lesom je taprava reč! Ampak - Kateri les???Joj kolk sem lesen! Kaj bi pomenilo - joj kolk sem kamnit? Mejte kamne povsod, le na enem mestu raje ne! Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 23. junij 2005 Prijavi Deli 23. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}>tinka: kul, kje se pa dobiva, v lunatični kavarni ob 2h? ) Da me boš spoznala, bom mela na hrbtu zavezan hladilnik, stala bom na eni nogi in požvižgavala Stairway to heaven Kakšen drug predlog? a zdaj bos pa trmo kompenzirala z odstekanostjo al kaj sem trenutno prezaposlena, ampak vsaj ob 2h na luni bom zihr!v zivo pa kje drugje pa drugic Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 23. junij 2005 Prijavi Deli 23. junij 2005 nabavila girasol.ampak je tako mali ... komaj omembe vreden.vecjih ni bilo. a naj kak eliksir udarim al kaj?je pa tak, spoliran toliko, da imam nekaj, ko cakam na pravo stvar. predvidevam, da je to ognjeni kamen? glede na ime?in pomoc pri odpravi tekocin iz telesa?ampak zgleda mi vodno. ma ne vem..sem posodila knjigo, pa ne morem pogledat kaj na zdaj, ga okopam ali peljem na plazo se soncit? Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mana 23. junij 2005 Prijavi Deli 23. junij 2005 tale je bla pa res dobra Citiraj Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote. Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje. Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči. afriški pregovor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 24. junij 2005 Prijavi Deli 24. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}>nabavila girasol. predvidevam, da je to ognjeni kamen? glede na ime?in pomoc pri odpravi tekocin iz telesa?ampak zgleda mi vodno. ma ne vem..sem posodila knjigo, pa ne morem pogledat kaj na zdaj, ga okopam ali peljem na plazo se soncit? Girasol...a je to vrste opala? (nimam knjige ) girasol....voda/ogenj če bi ga imela sama--bi ga okopala( samo ne v "morju")...potem pa dala na svetlo senčit Za kaj se uporablja ta kamen...če je opal je itak božansk po lepoti , ...mislim v zdravilne namene, ima kako posebnost ali zdravi tako kot opal? Pozdravček Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 24. junij 2005 Prijavi Deli 24. junij 2005 proti oteklinam. in moj je prow lep in bozanski Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
corazon salsero 24. junij 2005 Prijavi Deli 24. junij 2005 Jst bi še vedno rada vedla, kako mi bo moj rutilov kremen najbolje služil....kaj naj počnem z njim, kako naj ga čistim (ne vem a je vodn al sončn al zemeljski al...), kje naj ga mam, v glavnem, vse. TY Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 24. junij 2005 Prijavi Deli 24. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Jst bi še vedno rada vedla, kako mi bo moj rutilov kremen najbolje služil....kaj naj počnem z njim, kako naj ga čistim (ne vem a je vodn al sončn al zemeljski al...), kje naj ga mam, v glavnem, vse. TY Ti pošljem z domačega računalnika, ko bo usposobljen (nekje do srede). Tam imam vse v elektronski obliki pa pač ni treba še enkrat pisat - materiala o rutilu pa je kar precej. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
corazon salsero 24. junij 2005 Prijavi Deli 24. junij 2005 Najvboljši si Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 26. junij 2005 Prijavi Deli 26. junij 2005 nosorog, zanima me, na kakšen način deluje eliksir iz girasola? Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 27. junij 2005 Prijavi Deli 27. junij 2005 jst pa nisem Tulita dobila Nosorogec, pa bi rabila en kamenček zase, rabim energijo pa voljo pa umirjenost... help Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 27. junij 2005 Prijavi Deli 27. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Najvboljši si 30. RUTILOV KREMENTrigonalni SiO2 + tetragonalni TiO2Pogoste primesi: Fe, Sn, V, Cr, Nb, Ta, Na, K, Cl, S, CTrdota: 7Gostota: 2,68–2,72 g/cm3Element: ogenj-zrak Gre za kremen v katerega je vključen rutil v obliki drobnih iglic. Sam rutil ima kovinski do diamanten sijaj, je rumenkast, rdeč, rjavo rdeč do črn. Najpogosteje ga brusijo kabošonsko, pa tudi fasetno. Včasih naletimo tudi na kameje iz rutilovega kremena. Izvor imena: Ime je dobil po barvi (lat. rutilus – rdečkast). Nekdaj so ta mineral imenovali Venerini lasje, kasneje pa sagenit. Nahajališča: Madagaskar, Brazilija, Južna Afrika, Indija, Šrilanka, Nemčija in Švica. Možnosti zamenjave: Včasih sta mu nekoliko podobna turmalinski kremen in hematitni kremen. Ponaredki: Rutilovega kremena še ne ponarejajo. Tradicionalna uporaba: Tradicionalno je veljal za kamen, ki nam izboljša razpoloženje in olajša izkašljevanje.Šamani so ga postavljali na oltar z namenom, da bi okrepil delovanje posameznega magijskega obreda. Uporaba danes: Glede na to, da mu deloma vlada energijski element zrak, dejansko pomaga pri nekaterih boleznih respiratornega trakta, zlasti pri kroničnem bronhitisu. Zaradi energije ognja, ki ga mineral vsebuje, pa ga ne uporabljamo pri astmi. Eliksir stimulira moč regeneracije celic, krepi tok energije v telesu in ugodno deluje na ledvica ter na hrbtenico. Nosimo ga v glavnem na prsih in solarnem pleksusu, kjer ima antidepresivni učinek. Raztaplja prikrite strahove, zlasti tiste, ki so kakorkoli vezani na seksualnost. Zelo močna pa je meditacija v krogu iz rutilovega kremena, saj prinaša neodvisnost, duhovno moč in kreativnost. Programiramo ga predvsem za priklic ustvarjalnih impulzov, krepitev samozavesti in usmerjenost k cilju. Astrološke povezave: Pripada nebesnima kombinacijama lev – vodnar in vodnar – lev, primeren pa je tudi za kombinaciji lev – tehtnica in lev – dvojčka. NE čisti ga v slani vodi, saj so tam, kjer pridejo iglice rutila na površino kremenove osnove mikroskopske luknjice, v katere lahko prodre slana voda - kasneje voda izhlapi, sol kristalizira, kamen pa poči. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 27. junij 2005 Prijavi Deli 27. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}>nosorog, zanima me, na kakšen način deluje eliksir iz girasola? 36. GIRASOLAmorfni ali trigonalni SiO2 + H2OTrdota: 5,5–6,5Gostota: 2,3–2,5 g/cm3Element: voda-ogenj Girasol je trgovsko ime za vrsto mlekovca – amorfnega do kriptokristalnega kremenovega različka, ki je zaradi drobnih vključkov tekočine specifične belkaste barve. Vsebuje precej vode, a bistveno manj kot opal, tako da do intenzivnega prelivanja barv ne pride, čeprav prihaja na sončni svetlobi zaradi njegove prosojnosti do vizualnega učinka, ki nam takoj pove, da imamo opravka z mineralom, ki je opalu soroden. Brusijo ga kabošonsko. Izvor imena: Ime izhaja iz italijanskih besed girare (krožiti) in sole (sonce). Nahajališča: Nahajališča najlepših girasolov so v Braziliji in na Madagaskarju. Možnosti zamenjave: Možna je zamenjava z nekaterimi vrstami opalov, rožencev in z mesečevim kamnom. Ponaredki: Kot okrasni kamen ni zelo razširjen in ni mi znano, da bi ga ponarejali. Ponarejanje tudi ne bi bilo preprosto, saj pravi girasol prepoznamo po specifičnem barvnem učinku, ki ga opazimo, kadar je izpostavljen sončni svetlobi. Tradicionalna uporaba: Ni znana. Verjetno so ga zamenjevali s kremeni in opali. Uporaba danes: Vibracija girasola revitalizira telo, živce in stimulira aktivnost žlez, hkrati pa tudi reducira vročino in odpravlja otekline, blaži bolečine in pomaga pri diareji. Na finoenergijskih ravneh girasol krepi aktivnost in voljo za doseganje ciljev, vendar se ob tem ne dotakne naših čustev, kar je lahko pozitivno za razsodno odločanje. Deluje tudi proti strahovom, zaskrbljenosti in transformira občutke tesnobe v odločnost in samozavest. Vpliva na zavest o duhovni svobodi in nepriznavanje omejitev; za ta namen ga lahko zelo uspešno programiramo. Astrološke povezave: Primeren je za astrološke kombinacije lev – rak, rak – lev, pa tudi rak – oven. Priporočljiv je tudi za rojene v znamenju raka in z ascendentom v devici, saj jim pomaga obvladovati vsakdanje skrbi. K energijski uravnoteženosti pomaga tudi kombinacijama ribi – škorpijon in lev – kozorog. LALALA Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 27. junij 2005 Prijavi Deli 27. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}>jst pa nisem Tulita dobila Nosorogec, pa bi rabila en kamenček zase, rabim energijo pa voljo pa umirjenost... help Pij svež mlačen čaj iz velike koprive (nesladkan), vanj pa prej tresni za ene pol ure girasol. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 27. junij 2005 Prijavi Deli 27. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}>nabavila girasol.ampak je tako mali ... komaj omembe vreden.vecjih ni bilo. a naj kak eliksir udarim al kaj?je pa tak, spoliran toliko, da imam nekaj, ko cakam na pravo stvar. predvidevam, da je to ognjeni kamen? glede na ime?in pomoc pri odpravi tekocin iz telesa?ampak zgleda mi vodno. ma ne vem..sem posodila knjigo, pa ne morem pogledat kaj na zdaj, ga okopam ali peljem na plazo se soncit? Vse odgovore maš par postov nazaj (girasol) Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 27. junij 2005 Prijavi Deli 27. junij 2005 Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.