Skoči na vsebino

Kateri kamen?

Aliana

Recommended Posts

<{POST_SNAPBACK}>Super...zdej mi pa sam še povej kako naj mojga rutilčka uporabim najbolje...? Ga moram nosit s sabo, pijem vodo, v kateri je bil namočen,...???? :inocent:

Odvisno, kaj od njega pričakuješ (lalala).

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>"Raztaplja prikrite strahove, zlasti tiste, ki so kakorkoli vezani na seksualnost, krepitev samozavesti"

To.  :farb:

Nosi ga na obesku - ustrezno programiranega. O načinih programiranja si lahko prebereš v Mali enciklopediji zdravilnih kamnov.

Morda te bo zanimalo tudi tole - jeseni bom poleg delavnic kristaloterapije in holistične radiestezije vodil tudi dvodnevne delavnice, na katerih se bomo naučili tako dolgoročne odprave strahov kot tudi trenutne prevlade nad strhom, ki te je v neki situaciji ohromil.

lalala

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

<{POST_SNAPBACK}>...Ce sta razum in custva v pravilnem razmerju, je vse ok +++++potem se clovk lahk zanese tudi na custva  x;)x drgac pa, saj ves je vcasih tako, da eno sekundo ni razum prisaltan, pa lahko pades v prepad  x:Dx ...

Pred leti je bila na Radiu Študent serija oddaj Butskala. Prva se mi je zdela še zanimiva, potem pa je bil to en šodr brezveznih besed. Ampak za skale in kamne sem dobil pa zanimanje. Da bi nam prav skale kaj pomagale ne naši poti rasti, da bi bili kamni odločilni, hja, če si butnglavec potrem vsekakor JA.

Moje izkušnje so drugačne. Vsak mineral vsebuje tisočletja informacij. Vprašanje, katere bomo uporabili. Katere opazili. Ta ali oni, kateri kamen mi bo pomagal ...

v zvezi s kamnjem vedno izvem kaj koristnega. Tokrat je bila Vrbina misel: Razum in čustva naj bosta v pravilnem razmerju.

Točno to so pokazale vse kasnejše reakcije. Res pa je, Lia, se strinjam s teboj, srce naj vedno prevlada razum. Če si hotela reči to. Tisto o kamnu na mestu srca ni glih tvoj stil. Pa najsi bo to v temi kateri kamen.

Pozdrav z dopusta, PIKko

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.

<{POST_SNAPBACK}>Mi lahk svetujete- rabm en kamen za boljše počutje, proti stresu, za povečanje energije in aktivnosti, nekj kr pomaga za uskladitev telesa in duha... sem ovnica (sonce v ovnu, luna v levu, ascedent v levu).

hvala

xrolleyesx

Probi z ametrinom.

16. AMETRIN

Trigonalni SiO2

Pogoste primesi: Al, Fe, Ca, Mg, Li, Na

Trdota: 7

Gostota: 2,63–2,65 g/cm3

Element: ogenj-voda

Ametrin je kremen, ki vsebuje barvne cone ametista in citrina; ločeno in mešano. Naravni ametrini so izredno redki. Brusijo jih fasetno in kabošonsko.

Izvor imena: Ime ametrin je sestavljeno iz delov imen ametista in citrina.

Nahajališča: Nanj naletimo najpogosteje v Boliviji.

Možnosti zamenjave: Zamenjava s kakšnim drugim mineralom je malo verjetna.

Ponaredki: Umetno ga dobimo z žarjenjem ali obsevanjem ametistov; s prostim očesom ni mogoče ločiti, ali gre za naravno ali umetno obarvan ametrin. Na trgu najdemo tudi steklene imitacije.

Tradicionalna uporaba: Znan je šele dobrih deset let.

Uporaba danes: Eliksir iz ametrina ima močan očiščevalni učinek na metabolizem in tkivo, ugodno pa deluje tudi na avtonomni živčni sistem. Enak učinek dobimo tudi s polaganjem ametrina na solarni pleksus, česar se poslužujemo tedaj, ko želimo izboljšati zavestni nadzor nad celotnim telesom in zavestneje obvladovati življenje. Ker vsebuje lastnosti ametista in citrina, je nosilec vibracije duhovnih vrednot, kot tudi želje po samozavestnem ukrepanju, tako da ga lahko programiramo kombinirano kot prinašalca samozavesti, sreče in intuitivnosti.

Astrološke povezave: Pripisujemo ga ljudem, rojenim v naslednjih astroloških kombinacijah lev – strelec, lev – škorpijon, strelec – rak, rak – oven, rak – strelec, škorpijon – strelec in do neke mere oven – škorpijon. K boljši energijski uravnoteženosti pa pomaga osebam, rojenim v kombinacijah: oven – lev, strelec – lev, strelec – ribi, ribi – strelec, ribi – vodnar in škorpijon – tehtnica.

Kateri kamen??? je očiten dokaz, kako me lahko zanese tudi ena taka tema, ki me navidezno niti ne zanima.

Malo smo vandrali po gorah, med drugim sta me dve šjori peljali na Mangrt. Sploh nisem gledal skal, mogoče sem avtomatično pogledal na gore naokoli. Predvsem sem gledal kamne, manjše, večje in ta največje. Kakšnih oblik so, ali se v njih da čutiti energijo. Naglas tega seveda nisem razpravljal, hehe, le kaj bi si mislili planinci! Ampak sebe nimam za planinca, zato gledam na poti predvsem podrobnosti, tokrat pač kamne. Spraševal sem se, kateri kamen mi bo najbolj všeč, kateri me bo najbolj pritegnil. ... pri sestopu z gore sem na vse skupaj že malo pozabil, ko zagledam KAMEN. Ampak kakšen kamen! Balvan = kamen velikan.

Presenetilo me je dvoje: da je tako ogromen kamen osamljen na Mangrtskem sedlu; kako ga je zaneslo tja? Da ima precej gladko odrezan kos, v katerem bi lahko z malo več domišljije videl desno polovico glave. (desno oko, nos, usta, lica, valoviti kratki lasje...)

No, če ima ta kamen obliko glave, ima potem v sebi tudi obliko razuma? Da ni v svoji notranjosti izoblikovano tudi nekaj, kar je po obliki pdobno srcu?

PIKamen

P.S. Ko smo ravno v pravi temi:

Nekje sem slišal (mislim da po TV ali kino, ne vem več) o enem kamnu, ki se imenuje The Philosopher's Stone. A kdo ve, kje se ga da kupiti?

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.

a se hecaš s tem filozofskim kamnom :eek: :inocent: ....tole je bila domena raznih ezoterikov v prejšnjih stoletjih....kolikor vem, so ga nameravali izdelati in menda je vsaj enemu tudi uspelo....sam to sodi med mite in legende....

....bi blo pa fajn, ja....če bi ga kar tako prodajali.... x:Dx x;)x

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

Hello!

Jaz sem danes odkrila zanimivo trgovinico v mojem kraju (hvala Selene! ;)) in tam prodajajo tut kristalčke in kamenčke. In zdej rabim pomoč vas, strokovnjakov... kateri kamenčki,kristalčki bi meni najbolj ustrezali - horoskop: Kozorog, luna Bik, ascendent Dvojček.

Lep, sončen pozdravček!

Pa še nekaj me zanima... Imam kar nekaj modrih koral. Ful so mi lepše kot rdeče in bela, a nažalost še nikjer nisem zasledila, da bi kaj pisalo o njih. Predpostavljam, da potem velja za vse korale isto? Se motin ali ne?
Nasmeh soncu!

<{POST_SNAPBACK}>Imam vprašanje. Prijateljica je dvojček, v asc. kozorog in luno ima v ribah kateri kamen je zanjo bolj primeren? Peridot ali Titanit?

Glede na luno v ribah ji bo morda titanit ce3lo bolj sedel. Ga je pa težje dobiti, kot peridot, ki je tudi povsem primeren.

lalala

<{POST_SNAPBACK}>Pa še nekaj me zanima... Imam kar nekaj modrih koral. Ful so mi lepše kot rdeče in bela, a nažalost še nikjer nisem zasledila, da bi kaj pisalo o njih. Predpostavljam, da potem velja za vse korale isto? Se motin ali ne?

Matr si faca. Jst kljub številnim obiskom sejmov mineralov pri nas in v tujini modre korale še nisem videl (le zelo, zelo bledo modrikaste). Si prepričana, da jih ni kdo malce pobarval?

!00% ni pobarvana. Nabrala sem jih na plaži na Tajskem, tam so ležale namesto kamnov. Rdečih ni bilo, ma so bile v večini bele in seveda nekaj modrih ter šekastih -> oranžno-bela kombinacija. x:Dx

Nosorog, a pa mogoče veš za pomen? Je isti kot za ostale korale?

Nasmeh soncu!

<{POST_SNAPBACK}>!00% ni pobarvana. Nabrala sem jih na plaži na Tajskem, tam so ležale namesto kamnov. Rdečih ni bilo, ma so bile v večini bele in seveda nekaj modrih ter šekastih -> oranžno-bela kombinacija.  x:Dx

Nosorog, a pa mogoče veš za pomen? Je isti kot za ostale korale?

V glavnem je isto, saj je aragonitna osnova enaka, prav tako jim vlada akaša-voda. Žal ne vem, kaj je tisto, kar povzroči modro barvo. Resnici na ljubo nisem nikjer še niti naletel na kak tekst o modrih koralah. Na drugih koncih sveta - zlasti tam, kjer se je ohranilo trad. izročilo o uporabi koral - pač prevladujejo bele in rdeče.

lalala

<{POST_SNAPBACK}>Hello!

Jaz sem danes odkrila zanimivo trgovinico v mojem kraju (hvala Selene! ;)) in tam prodajajo tut kristalčke in kamenčke. In zdej rabim pomoč vas, strokovnjakov... kateri kamenčki,kristalčki bi meni najbolj ustrezali - horoskop: Kozorog, luna Bik, ascendent Dvojček.

Lep, sončen pozdravček!

Datolit (nežno rumenozelen). Malo težje ga je dobiti, glede na to, da je pri tebi "glavni" kozorog, pa ti morda niti barva ne bo sedla. Zato lahko izbereš "svoj" kamen tudi med lapis lazulijem, astrofilitom ali turitela jaspisom.

lalala

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...