Skoči na vsebino

Kateri kamen?

Aliana

Recommended Posts

Super hvala za pojasnilo.

Pri zelenem kamnu sicer ni nobenih ostrih delov, so pa manjše izbokline. Sm iskal steklo na katerem bi to stestiral in nekak nism mogu spraskat domača okna x:)x sm se pa lotu pokrova od akvarija in sm z lahkoto naredil prask(ic)o na steklu.

Deli na socialnih omrežjih

Nosorog doma mam kr dve tvoji knjigi. Obe sta mi ful všeč, sej ne da ti hočem ful pihat na dušo ampak res sta dobr in razumljivo napisani. Dih zvezd mi je še posebej všeč, k je dost poudarka na astrologiji.

A lahko javiš točno kdaj in kje bo sejem v Munchnu? Al pa če maš kakšno internetno stran, k bi lahk o tem kej več zvedla?

Hvala Lp

x;)x

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

<{POST_SNAPBACK}>Nosorog doma mam kr dve tvoji knjigi. Obe sta mi ful všeč, sej ne da ti hočem ful pihat na dušo ampak res sta dobr in razumljivo napisani. Dih zvezd mi je še posebej všeč, k je dost poudarka na astrologiji.

A lahko javiš točno kdaj in kje bo sejem v Munchnu? Al pa če maš kakšno internetno stran, k bi lahk o tem kej več zvedla?

Hvala Lp

x;)x

Glede mnenja o knjigah - hvala lepa (čačača).

Sejem v Munchnu bo zadnji vikend v oktobru. Zadeva se dogaja v hangarjih bivšega airporta, predelanih v sejmišče. To je v predmestju Munchna, a ti ne znam točno povedati kje, saj sem vedno šel ali z organiziranim avtobusnim prevozom (ponavadi društvo ljubiteljev mineralov in fosilov Tržič) ali pa je vozil kdo drug.

Kar se tiče internetne strani - nimam je še in to je res neverjetna šlamparija. Vedno pride kaj vmes, da ne pridem do nje. Ko se bom v tem mesecu dokončno preselil, se bom posvetil tudi temu (čačača No2)

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

<{POST_SNAPBACK}>Živjo Nosorog!

Ima še dva ne (povsem) identificirana kamna. Če boš lahko preko slike povedal kako in kaj.

Za prvega mislim da je aventurin, drugi (slika istega kamna iz dveh koncev) pa žad?

Tnx!  :palec:

Prva slikca - lahko bi bil avanturin. O tem se boš prepričala, če boš v njem opazola svetleče pikice (včasih so bolj srebrnkaste, včasih pa bolj rumenkaste - gre za vključke sljude (fuchsit)). Na fotki sicer teh vključkov nisem opazil, a verjamem, da gre za avanturin in da jih boš v živo opazila.

Druga slikca: Lahko bi bil žad (jadeit, nefrit zafotovo ne - oba pogosto prodajajo pod imenom žad). Morda me na slikci, ki je nekoliko svetlejša moti le to, da je spodnji del temnejši, temnejša plast pa se zaključuje nekako v loku. To bi lahko pomenilo tudi geodno rast in potemtakem ne bi šlo za žad, ampak za kremen, ki mu je zeleno barvo dala prisotnost niklja v kremenici. Res je nekatere kamne na osnovi fotke strašno nehvaležno "določati".-

čačača

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

<{POST_SNAPBACK}>Prva slikca - lahko bi bil avanturin. O tem se boš prepričala, če boš v njem opazola svetleče pikice (včasih so bolj srebrnkaste, včasih pa bolj rumenkaste - gre za vključke sljude (fuchsit)). Na fotki sicer teh vključkov nisem opazil, a verjamem, da gre za avanturin in da jih boš v živo opazila.

Druga slikca: Lahko bi bil žad (jadeit, nefrit zafotovo ne - oba pogosto prodajajo pod imenom žad). Morda me na slikci, ki je nekoliko svetlejša moti le to, da je spodnji del temnejši, temnejša plast pa se zaključuje nekako v loku. To bi lahko pomenilo tudi geodno rast in potemtakem ne bi šlo za žad, ampak za kremen, ki mu je zeleno barvo dala prisotnost niklja v kremenici. Res je nekatere kamne na osnovi fotke strašno nehvaležno "določati".-

čačača

Hvala za brzino!

ja, prvi je potem sigurno avanturin - ima svetleče pikice xyesx Razumem, da gre težko takole preko slik, hvala vseeno :palec:

Diopsid, ki ga imam se pa kar pošteno kruši :inocent: še dobro, da imam kar veliko bunko, da mi ga ne zmanjka x;)x

<{POST_SNAPBACK}>Kako se pa mi lohk pridružimo temu društvu ljubiteljev mineralov in fosilov za izlet na sejem konc oktobra? A se je treba včlanit al lohk kr uletimo z njimi?

LP

Članstvo ni potrebno. Za avtobusni prevoz bo čez ene deset dni začela zbirati prijave Marjana (031 662 848). Ne jo še klicat - čez 10 dni ...

čačača

<{POST_SNAPBACK}>Hej, ho-masubi, tisti prvi, modri kamen bo kr modri safir, ki je brušen le na enem delu zaradi masaže ali pa akupresure  x:)x

Lom kamna, ki je viden na delu, ki ni brušen, ni prav nič safirjev. Ravno zaradi loma sem se "odločil" za labradorit, pa čeprav na zbrušenem delu ni videti nobene mavrice zaradi prelivanja svetlobe.

čačača

Zanimivo. Me pa nekaj bega. Če je kamen "brušen", potem ga je najbrž nekdo brusil. Ta kamen pa je bil najden točno take oblike in sicer zakopan na eni odmaknjeni plaži na Krfu. Očitno je bil "naravno" brušen in to ravno (naključno) v obliko primerno za akupresuro, kot pravita oba.

Hm, no, imam kar nekaj teh safirjevih kosov iz Indije, tko da, no ja, enivej...

mislim pa, da je ta kamen nekdo izgubil, ker v naravi ne bi bil brušen, lahko pa, da ga je nekdo skupaj s svojo boleznijo zakopal in se tako poslovil od njega x;)x

Mene pa zanima kateri kamen naj fantu kupim za na pot...za srečno pot...pa res se boji letenja...levček je (če je to pomembno)

Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote.

Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje.

Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči.

afriški pregovor

<{POST_SNAPBACK}>Mene pa zanima kateri kamen naj fantu kupim za na pot...za srečno pot...pa res se boji letenja...levček je (če je to pomembno)

Prou spešl za avion sicer ne vem, a v Ameriki (kjer je najbolj tresnjen folk) veljata za kamna, ki "zagotavljata" varno vožnjo kunzit in stavrolit.

Aha, hvala.

Kaj pa ametist?...a ni ta tut za pot?

Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote.

Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje.

Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči.

afriški pregovor

Moja prijateljica se odpravlja v tujino za dlje časa. Pa bi ji rada en kamenček podarila, preden gre. Kaj bi mi svetoval takega, "splošnega", malo za zaščito pa za boljše počutje daleč od doma... xrolleyesx
Življenje se ne meri po številu vdihov, pač pa po trenutkih, ki ti dih vzamejo.

<{POST_SNAPBACK}>Moja prijateljica se odpravlja v tujino za dlje časa. Pa bi ji rada en kamenček podarila, preden gre. Kaj bi mi svetoval takega, "splošnega", malo za zaščito pa za boljše počutje daleč od doma...  xrolleyesx

Za začetek mi povej kaj o njej. Lahko tudi leto in uro rojstva - al pa kj druzga. Kaj počne, kakšne batrve so ji ljube ...

radovedni (d ne rečem zvedavi) nosorog

<{POST_SNAPBACK}>Za začetek mi povej kaj o njej. Lahko tudi leto in uro rojstva - al pa kj druzga. Kaj počne, kakšne batrve so ji ljube ...

radovedni (d ne rečem zvedavi) nosorog

Bikica je, mislim, da je v podznaku kozorog, nisem pa prepričana. Letnik 1977. Odhaja pa na študij. Rada ima umetnost, kulturo, vendar sama ne ustvarja. Trenutno ima fazo zelene barve, sicer ji je ljuba tudi rdeča, modra. Rada bi ji podarila mogoče tak kristal, ki bi ji pomagal priti v stik s samo seboj, če me razumeš. Se mi zdi malce zadržana.

Hvala x;)x

<{POST_SNAPBACK}>Bikica je, mislim, da je v podznaku kozorog, nisem pa prepričana. Letnik 1977. Odhaja pa na študij. Rada ima umetnost, kulturo, vendar sama ne ustvarja. Trenutno ima fazo zelene barve, sicer ji je ljuba tudi rdeča, modra. Rada bi ji podarila mogoče tak kristal, ki bi ji pomagal priti v stik s samo seboj, če me razumeš. Se mi zdi malce zadržana.

Hvala  x;)x

Jadeit je kot ustvarjen zanjo.

-Našla ga boš pod imenom žad, vendar bodi pozorna, saj pod tem imenom prodajajo tako jadeit kot tudi ceneni nefrit.

čačača

<{POST_SNAPBACK}>Jadeit je kot ustvarjen zanjo.

-Našla ga boš pod imenom žad, vendar bodi pozorna, saj pod tem imenom prodajajo tako jadeit kot tudi ceneni nefrit.

čačača

Hvala, Nosorog! x:Xx Sem se kar bala, da sem malce preveč "nalog" naložila za en kristal. Ampak, kdor obvlada, obvlada. x;)x :palec:

Ker nisem poznavalec, bom tvegala in kupila žad/jadeit, v upanju, da je pravi...

Pozdravček! x:)x

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...