Branko_G 20. december 2005 Prijavi Deli 20. december 2005 Pozdravljen, to je bilo zdaj hitro in učinkovito. Hvala in LP Citiraj Branko G Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 21. december 2005 Prijavi Deli 21. december 2005 Predvčerajšnjim sem pri grosistu kupil kakih 25 kg kristalov. Med njimi so tok fantastične stvari, da se mi bo verjetno v kratkem zmešalo. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 21. december 2005 Prijavi Deli 21. december 2005 Predvčerajšnjim sem pri grosistu kupil kakih 25 kg kristalov. Med njimi so tok fantastične stvari, da se mi bo verjetno v kratkem zmešalo. lalalaa si ji dal v vrečo pa hajde čez ramo? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 22. december 2005 Prijavi Deli 22. december 2005 Kok to prbližno stane... 25kg? ... k jst bi tut - k bom mela denarčka... Nesmiselno je govoriti o tem, koliko stane 25 kg kristalov, saj je to pač odvisno od tega, kaj in kdaj kupuješ. Zame je bil čas nakupa dober po tej plati, da gre tip, pri katerem sem kupoval, takoj po novem letu v Brazilijo po novo robo in mu je bil interes, da se čimveč stvari znebi. V tem je celo malo pretiraval; danes sva v Radečah pila skup kofe, ker mi je prinesel račun, pa mi je npr. rekel, da mu je žal, da mi je prodal 6 kristalnih ur (precej veliki kosi različnih kristalov, v katere je vdelana ura - dve celo z nihali). Res so fantastične - npr. iz azurit-malahita, vsaj dvokilskega kosa hrizopraza, ki ga je na trgu zelo malo ... Takšne ure je prej na sejmih prodajal za 100 Eurov/kos, jaz pa sem za šest kom plačal dobesedno drobiž). Pred leti pa sem npr. kupil kilogram rubinov za 350 takratnih nemških mark, na sejmih pa so takrat prodajali surove rubine po 800 mark/kila. Po drugi strani včasih kaj zajebeš. Euri so npr. zelo varljivi. Reče ti npr.- tole stane 20 Eurov in zdi se ti malo, zato kupiš. Potem doma zračunaš, da je 20 eurov pravzaprav slabih 5 čukov. Tako sem npr. enkrat precej predrago nabavil ene ahate ... bogenkratdaenkratvzame.com lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dyamant 23. december 2005 Prijavi Deli 23. december 2005 pa še ena tragika. danes, ko sem prišla v lj, sem ugotovila, da je kalcedon kar sam nekako popokal..kot, da bi nekako zmrznil, pa ni mogel.. mislim, da je ujel mojo misel.. zdaj mi je vsekakor ful bad , da sem rekla, da ga bom sama razbila... zgeda, da ima moja misel res udarno moč.. ne vem kako drugače si naj sicer to razlagam. (nauk zgodbe: naslednič bom raje razmislila, preden bom (o) komu rekla, da ga razbijem..) :xx!: ZANIMIV TA TVOJ GROSIST.... upam, da ga bom kdaj imela priliko spoznati... Citiraj http://waltm.net/mermaid.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mana 24. december 2005 Prijavi Deli 24. december 2005 Aha, in sedaj ti te kamne prodajaš?Nikoli nisem zasledila, če jih pač prodajaš... sončkee ps: še en nasvetek bi te prosila, če lahko glede enega kamenčka...za dragega, ki je levček, (baje asc vodnar...ma mi sploh ne deluje tako, ampak ok), nekaj za srečo, za uspeh, npr. na raznih sestankih, za sklepanje poslov... Nesmiselno je govoriti o tem, koliko stane 25 kg kristalov, saj je to pač odvisno od tega, kaj in kdaj kupuješ. Zame je bil čas nakupa dober po tej plati, da gre tip, pri katerem sem kupoval, takoj po novem letu v Brazilijo po novo robo in mu je bil interes, da se čimveč stvari znebi. V tem je celo malo pretiraval; danes sva v Radečah pila skup kofe, ker mi je prinesel račun, pa mi je npr. rekel, da mu je žal, da mi je prodal 6 kristalnih ur (precej veliki kosi različnih kristalov, v katere je vdelana ura - dve celo z nihali). Res so fantastične - npr. iz azurit-malahita, vsaj dvokilskega kosa hrizopraza, ki ga je na trgu zelo malo ... Takšne ure je prej na sejmih prodajal za 100 Eurov/kos, jaz pa sem za šest kom plačal dobesedno drobiž). Pred leti pa sem npr. kupil kilogram rubinov za 350 takratnih nemških mark, na sejmih pa so takrat prodajali surove rubine po 800 mark/kila. Po drugi strani včasih kaj zajebeš. Euri so npr. zelo varljivi. Reče ti npr.- tole stane 20 Eurov in zdi se ti malo, zato kupiš. Potem doma zračunaš, da je 20 eurov pravzaprav slabih 5 čukov. Tako sem npr. enkrat precej predrago nabavil ene ahate ... bogenkratdaenkratvzame.com lalala Citiraj Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote. Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje. Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči. afriški pregovor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 24. december 2005 Prijavi Deli 24. december 2005 Aha, in sedaj ti te kamne prodajaš? Ne ravno intenzivno. Nekaj jih sicer res dam v trgovine, drugo je pa bolj tako, za na delavnice ipd. ps: še en nasvetek bi te prosila, če lahko glede enega kamenčka...za dragega, ki je levček, (baje asc vodnar...ma mi sploh ne deluje tako, ampak ok), nekaj za srečo, za uspeh, npr. na raznih sestankih, za sklepanje poslov... Rutilov kremen (venerini lasje). Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tjama 24. december 2005 Prijavi Deli 24. december 2005 Pozdravljen nosorog, lepo bi te prosila za nasvet, kateri kamen naj kupim fantu (lev, asc.dvojček, luna v ovnu)? Ps: Velikokrat ga boli glava. Citiraj Vse naše sanje se lahko uresničijo, če imamo dovolj poguma, da jim sledimo. (Walt Disney)T design Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 24. december 2005 Prijavi Deli 24. december 2005 Pozdravljen nosorog, lepo bi te prosila za nasvet, kateri kamen naj kupim fantu (lev, asc.dvojček, luna v ovnu)? Ps: Velikokrat ga boli glava. Povsem pravi bi bil brazilianit, a ga boš težko dobila. Za rezervo bo o.k. tudi rutilov kremen. A slučajno ve za vzroke glavobola? Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tjama 25. december 2005 Prijavi Deli 25. december 2005 Ne za glavobole ne ve vzroka, ga pa velikokrat boli, ko je tako vreme; megla, veliko vlage v zraku... že od otroštva naprej. Sej ga spravljam naj gre na kak pregled pa noče. Najlepša hvala za odgovor! Aja pa še to, brazilianit bom težko dobila , kaj pa rutilov kremen? Ga prodajajo v ahatu? Citiraj Vse naše sanje se lahko uresničijo, če imamo dovolj poguma, da jim sledimo. (Walt Disney)T design Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 25. december 2005 Prijavi Deli 25. december 2005 Ne za glavobole ne ve vzroka, ga pa velikokrat boli, ko je tako vreme; megla, veliko vlage v zraku... že od otroštva naprej. Sej ga spravljam naj gre na kak pregled pa noče. Najlepša hvala za odgovor! Aja pa še to, brazilianit bom težko dobila , kaj pa rutilov kremen? Ga prodajajo v ahatu? Si mi že s temle veliko povedala- Občutljiv je torej na vremenske spremembe, kar je ponavadi znak oslabljenega eteričnega telesa. Nabavi mu kakšen večji kalcedon, še boljše pa bi bilo, če bi imel priliko, da občasno za nekaj časa kar leže v krog iz kalcedonov. Rutilov kremen bi v Ahatu morali imeti. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dyamant 25. december 2005 Prijavi Deli 25. december 2005 ZANIMIV TA TVOJ GROSIST.... upam, da ga bom kdaj imela priliko spoznati... še prej pa seveda tebe.. si pakistanski oniks? poznaš? mami sem kupila za božička eno večjo žival iz tega, zdaj pa itak ne veve kaj naj bi to bilo.. kamem je drugače svetlo-olivno zelen, mal rjavkast..(oniksa teme nisem najdla, vsega pa se mi seveda ne ljubi pregledat). aja, pa ono glede Smiljanića, da ne ve kako se dela eliksir vzamem ponižno nazaj. se mi je že zgodilo, da sem nekaj bolj od oka govorila o enem tipu, pa tip - po ne vem kaki logiki - uleti na forum in me ful nasere.. Citiraj http://waltm.net/mermaid.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
melissa 25. december 2005 Prijavi Deli 25. december 2005 Predvčerajšnjim sem pri grosistu kupil kakih 25 kg kristalov. Med njimi so tok fantastične stvari, da se mi bo verjetno v kratkem zmešalo. lalala ku,ku Ti bom pomagala, da se ti ne zmeša Bi za božička mela kakšen kamenček za srečo Morda se tebi ne bo zmešalo od " preveč" kamnov. meni pa od sreče Ku,ku Lep večer! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 25. december 2005 Prijavi Deli 25. december 2005 še prej pa seveda tebe.. si pakistanski oniks? poznaš? mami sem kupila za božička eno večjo žival iz tega, zdaj pa itak ne veve kaj naj bi to bilo.. kamem je drugače svetlo-olivno zelen, mal rjavkast..(oniksa teme nisem najdla, vsega pa se mi seveda ne ljubi pregledat).aja, pa ono glede Smiljanića, da ne ve kako se dela eliksir vzamem ponižno nazaj. se mi je že zgodilo, da sem nekaj bolj od oka govorila o enem tipu, pa tip - po ne vem kaki logiki - uleti na forum in me ful nasere.. 1. Kdo ve; morda pa enkrat oba spoznaš. Itak je brez veze karkoli planirat, k bog pol itak po svoje nardi (lalala.com) 2. Pakistanski oniks je trgovsko ime za pakistanski oniks marmor. Pravi oniks je vedno le črn in/ali bel. 3. Če glede Smiljaniča karkoli vzameš ali ne vzameš nazaj, pa verjemi, da mi je popolnoma vseeno. (lalala.comNo2) ku,ku Ti bom pomagala, da se ti ne zmeša Bi za božička mela kakšen kamenček za srečo Morda se tebi ne bo zmešalo od " preveč" kamnov. meni pa od sreče Ku,ku Lep večer! Kasno stiže kraljevič Marko na Kosovo polje. A ni božička dons ob polnoči konc? Razen če ne misliš originalnega božiča. Do 4. stoletja so ga namreč praznovali 6. januarja, pol pa so datum božiča "prilagodili" prazniku Mitrovega kulta in kulta Sol invictus - njihovih pripadnikov je bilo takrat še ful in zato so v tem obdobju pokristjanjevanja božič naštelali na 25.12., tako, da so skupaj praznovali. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
melissa 25. december 2005 Prijavi Deli 25. december 2005 1. Kdo ve; morda pa enkrat oba spoznaš. Itak je brez veze karkoli planirat, k bog pol itak po svoje nardi (lalala.com) 2. Pakistanski oniks je trgovsko ime za pakistanski oniks marmor. Pravi oniks je vedno le črn in/ali bel. 3. Če glede Smiljaniča karkoli vzameš ali ne vzameš nazaj, pa verjemi, da mi je popolnoma vseeno. (lalala.comNo2)Kasno stiže kraljevič Marko na Kosovo polje. A ni božička dons ob polnoči konc? Razen če ne misliš originalnega božiča. Do 4. stoletja so ga namreč praznovali 6. januarja, pol pa so datum božiča "prilagodili" prazniku Mitrovega kulta in kulta Sol invictus - njihovih pripadnikov je bilo takrat še ful in zato so v tem obdobju pokristjanjevanja božič naštelali na 25.12., tako, da so skupaj praznovali. lalala Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii kristalčki že delujejo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xsunkissxthisx 26. december 2005 Prijavi Deli 26. december 2005 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Branko_G 27. december 2005 Prijavi Deli 27. december 2005 Pozdravljeni, imam nenehne težave z prehladi in anginami. Večina je posledica ukrivljenosti nosnega pretina. Ali si lahko pomagan z minerali ( lapis lazuli ? ) in kako ?Zanima kako si izboljšam imunost. Lp Citiraj Branko G Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 27. december 2005 Prijavi Deli 27. december 2005 Pozdravljeni, imam nenehne težave z prehladi in anginami. Večina je posledica ukrivljenosti nosnega pretina. Ali si lahko pomagan z minerali ( lapis lazuli ? ) in kako ?Zanima kako si izboljšam imunost. Lp Lahko poskusiš z lapisom, glede imunosti, pa bi jaz probal z demantoidom (vrsta granata). 1. Demantoid- piješ eliksirje- vzameš ga v levo roko, se prepustiš njegovi energiji, potem pa poskusaš "začutiti" sebe v mejag energijskih teles - držiš nekaj časa tako pozornost. 2. Lapis v Levo roko, z njim se uglasiš, potem pa se nekaj časa smeješ v predel nosu, nekaj časa pa v pljuča. Upam, da je jasno, saj smo, če se ne motim, nekaj podobnega počeli na Murskosoboški delavnici. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dyamant 27. december 2005 Prijavi Deli 27. december 2005 2. Pakistanski oniks je trgovsko ime za pakistanski oniks marmor. Pravi oniks je vedno le črn in/ali bel. hmm...spet zagazila.. našla---> marmor = kristaliziran kalcit.. torej je kristal?? enaka sestava kot apnenec. to mislijo kemijsko sestavo? Citiraj http://waltm.net/mermaid.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Branko_G 27. december 2005 Prijavi Deli 27. december 2005 Tadej, vse jasno, bom poskusil z pretokom energij in še z aktivacijo grlene čakre. LP Citiraj Branko G Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 27. december 2005 Prijavi Deli 27. december 2005 2. Pakistanski oniks je trgovsko ime za pakistanski oniks marmor. Pravi oniks je vedno le črn in/ali bel. hmm...spet zagazila.. našla---> marmor = kristaliziran kalcit.. torej je kristal?? enaka sestava kot apnenec. to mislijo kemijsko sestavo? Marmor je metamorfno preoblikovan apnenec. Kalcit je kristal sam po sebi. Kemijska sestava pa je (če odmislimo primesi) enaka pri kalcitu, apnencu, marmorju (ma včasih zraven magnezij), dolomitu (ma zraven magnezij. Kalcit je kristal, marmor pa prištevamo h kamninam. lalala Kje si pa to neumnost prebrala, da je marmor kristaliziran kalcit? Zihr internet. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dyamant 27. december 2005 Prijavi Deli 27. december 2005 Kje si pa to neumnost prebrala, da je marmor kristaliziran kalcit? Zihr internet. niti ne. za svoje kristalčke in Kristale pa že nisem tok lena.. LEKSIKON Cankarjeve založbe, letnik bo kar 1981 (imam fotografski spomin). mal se dolgočasno zajebavam. kristal ni kamnina???? prezapleteno za mojo blot pamet.. kaj pa je rekla znanost? v leksikonu piše... Citiraj http://waltm.net/mermaid.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 27. december 2005 Prijavi Deli 27. december 2005 niti ne. za svoje kristalčke in Kristale pa že nisem tok lena.. LEKSIKON Cankarjeve založbe, letnik bo kar 1981 (imam fotografski spomin). mal se dolgočasno zajebavam. kristal ni kamnina???? prezapleteno za mojo blot pamet.. kaj pa je rekla znanost? v leksikonu piše... Če piše tako, kot si navedla, je narobe. Pa poglejva, kaj je kamnina in kaj kristal: - Kamnina je naravna združba mineralov. Torej - ponavadi jo sestavlja več različnih mineralov oz. odlomkov iz različnih kamnin. Takim pravimo polimineralne kamnine. Obstajajo pa tudi monomineralne kamnine, torej takšne, ki jih sestavlja le en mineral. Takšen je marmor. Razlika med mineralom in monomineralno kamnino je v tem, da monomineralna kamnina kljub enaki kemijski sestavi, kot jo ima mineral, v fizikalnem smislu - za razliko od minerala - ni homogena. -Kristal rečemo mineralu, ki je omejen z ravnimi ploskvami, koti pri kristalih istega minerala pa so - ne glede na velikost kristala - vedno enaki. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dyamant 28. december 2005 Prijavi Deli 28. december 2005 (popravljeno) najbolj specialen je ta del-->kot si navedla (lahko pa preveriva mojo sposobnost povzemanja):vsak kristal je mineral.vsak kristal je kamnina. POPRAVI ME PROSIM, ČE JE NAROBE. MORAM ZNATI EKSAkTNO ZARADI ENE DRUGE STVARIl. da ne bom tam kake bedarije čvekala. kaj, Diana, ti imaš karneol?? nevarano, nevarno, nevarno... pa se eno "fejst" vprašanje... kok velik kristal bi rabila, da bi me energijsko "pokril" ? imam svojo idejo, ampak zanima me seveda tvoja... Popravljeno 28. december 2005 -> dyamant Citiraj http://waltm.net/mermaid.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 28. december 2005 Prijavi Deli 28. december 2005 (lahko pa preveriva mojo sposobnost povzemanja):vsak kristal je mineral.vsak kristal je kamnina. POPRAVI ME PROSIM, ČE JE NAROBE. MORAM ZNATI EKSAkTNO ZARADI ENE DRUGE STVARIl. da ne bom tam kake bedarije čvekala. Vsak kristal je mineral: to držiVsak mineral ni kristal: to držiVsak kristal je kamnina: nikakor ne drži. Saj sva že rekla, kaj je kamnina. Pa še enkrat: -Če zanemariva kamnine, sestavljene iz večih mineralov - nek mineral zgubi naziv mineral in dobi naziv kamnina takrat, ko v fizikalnem smislu ni homogen. Vrste kamnin, glede na nastanek:- magmatske: nastajajo neposredno iz magme, kakor imenujemo lavo, preden pride na površje- sedimentne- metamorfne (gnajs, marmor) čačača Kaj je kaj in kako kaj nastane, imaš vse zelo podrobno razloženo v moji knjigi Mala enciklopedija zdravilnih kamnov (strani 17 - 22) čačača No2 Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.