Skoči na vsebino

Kateri kamen?

Aliana

Recommended Posts

Holja...spet jaz...a mi lahko svetuješ, kateri kamen je zame glede na moj rojstni datum?7.12.1979 ob 3.40 Trbovlje...............že nekaj časa nosim okl vratu ametist....vendar si bom kupila akvamarin, večanje intuicije, zaščita pa to..in pa rada bi imel prstan in rumenega topaza, nosila na kazalcu, ker je ta povezan z jupitrom, ki je m oj planet, pa še dodatno izražen.........hvala.......
Nikoli ne bodi zadovoljen s tistim, kar si, če želiš postati tisto, kar nisi, kajti tam, kjer si postal zadovoljen, boš tudi ostal
Deli na socialnih omrežjih

ok. thanks... mislim, da bo.. jaz sem iz prve teze naredila sklep (prebrala bolj sam prvi stavek), da je vsak mineral kamnina.. vsekakor si se 1x posebej navedal, da je med mineralom in kamnino ločnica.. a ma nimam pred-pojma o teh kamninah... pol teh strokovnih izrazov itak ne štekam (homogen itd.), tak da raje neham komplicirati...

a zdaj pa k KARNEOLU!!!!

Diana, jaz sem ČULA, da karneol povzroča sexualne impulze.. kaj pa ti misliš o tem? (jaz še karneola nimam)..

(prdoritski smrdolit je drugače tud cool kamen..)

kakšna bikova glava pri tem karneolou?

oven/stelec? enega komada poznam... HOT!!! skratka z eno besedo: PREVROČE!!!

http://waltm.net/mermaid.gif

Holja...spet jaz...a mi lahko svetuješ, kateri kamen je zame glede na moj rojstni datum?7.12.1979 ob 3.40 Trbovlje...............že nekaj časa nosim okl vratu ametist....vendar si bom kupila akvamarin, večanje intuicije, zaščita pa to..in pa rada bi imel prstan in rumenega topaza, nosila na kazalcu, ker je ta povezan z jupitrom, ki je m oj planet, pa še dodatno izražen.........hvala.......

Fak. Zajeban. Si glih na mej med strelec/škorpijon in strelec/tehtnica. Mal se ravnaj, kateri od tehle ti barvno potegne:

- lapis lazuli

- ognjeni opal

-rodohrozit

Čist pa po mojem zmagaš, če ubodeš kak fluorit in sicer takšne barve, kakršna ti je všeč (je v vseh barvah)

lalala

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

lapis azuli že mam.je full močen..........ma itak pr vsakem čutim vročino v roki, če je pravi.........drgač mam pa rada modor in zeleno barvo...hvala
Nikoli ne bodi zadovoljen s tistim, kar si, če želiš postati tisto, kar nisi, kajti tam, kjer si postal zadovoljen, boš tudi ostal

že 2 dni premlevam to bikovo glavo v povezavi s karneolom... ??????????????????

( nikakor ne morem do knjige, sem 200 km vstan od lj, v totalnem selu, čisto nas je zametalo. 1 uro sem metala sneg, da sem sploh sam z očmi ujela malo civilizacije. in dobila 2 žulja, toliko o tem kok sem vajena z lopato delat... )

hmm...bikova glava?

že 2 dni premlevam to bikovo glavo v povezavi s karneolom... ??????????????????

( nikakor ne morem do knjige, sem 200 km vstan od lj, v totalnem selu, čisto nas je zametalo. 1 uro sem metala sneg, da sem sploh sam z očmi ujela malo civilizacije. in dobila 2 žulja, toliko o tem kok sem vajena z lopato delat... )

hmm...bikova glava?

Kako pa je ime temu totalnemu selu? lalala

Klele maš o karneolu iz knjige. lalala No2

20. KARNEOL

Trigonalni SiO2

Pogoste primesi: Fe, OH

Trdota: 6,5–7

Gostota: 2,58–2,64 g/cm3

Element: ogenj

Temu rdečemu različku drobno zrnatega kremena daje barvo prisotnost železa. Rdeče rjavi karneol imenujemo sard – v preteklosti so ju v glavnem enačili. Šele Sveta Hildegarda je začela med njima delati razliko. Brusijo ga kabošonsko.

Izvor imena: Njegovo ime izhaja iz latinske besede carneus, ki asociira na njegovo mesno barvo.

Nahajališča: Najlepši karneoli prihajajo iz Indije.

Možnosti zamenjave: Nekoliko sta mu lahko podobna ognjeni opal in rdeči jaspis.

Ponaredki: V trgovinah pod imenom karneol običajno prodajajo pobarvani kalcedon iz Brazilije in Urugvaja; s prostim očesom ju težko ločimo. Tudi naravne karneole pogosto žarijo, s čimer postane njihova barva bolj intenzivna.

Tradicionalna uporaba: V starem Egiptu je veljal za varovalni kamen. Amuleti in talismani so bili oblikovani kot roka, pest, oko, lev, čebela, glava šakala, žaba, največkrat pa kot bikova glava. Transformacijski vpliv ognjenega karneola je ščitil pred uroki, nošen na levi roki pa je deloval proti jezi, ljubosumnosti, zavisti in je odpravljal depresijo. Karneol so pri postopku balzamiranja polagali na grlo mumije, da bi zaščitil dušo pred vsemi vplivi zla, ki jo lahko doletijo na poti v onostranstvo. Zelo popularen je bil tudi v Evropi, o čemer pričajo ohranjene geme iz obdobja antike. Sveta Hildegarda je pri pogostih krvavitvah iz nosu priporočala pitje karneolovega vina; vino pogrejemo in vanj za nekaj časa položimo karneol. Tu gre pravzaprav za homeopatski učinek (zdravljenje enakega z enakim), saj je znano, da krvavitve iz nosu povzroča preveč energije elementa ognja.

Uporaba danes: Ker je kamen ognja, je primeren za plahe ljudi, saj nošen na predelu solarnega pleksusa okrepi pogum. Velja tudi za odličen kamen govornikov, pa najsi ga nosijo okoli vratu ali kot prstan.

Eliksir iz karneola izboljša krvno sliko, zagotavlja dobro prekrvavitev organov in tkiva, umivanje s karneolovo vodo pa deluje proti aknam. Če si splakujemo usta s karneolovo vodo ali pa ga damo kar v usta, si okrepimo dlesni. Energija karneola stimulira tudi seksualne impulze. Njegova vibracija krepi entuziazem in nam pomaga pragmatično reševati probleme. Zelo je primeren za programiranje proti pomislekom, s katerimi »hranimo« svoje strahove.

Brušenega v enakostranični trikotnik polagamo na šesto čakro in uporabljamo za meditativni vstop v svet elementa ognja.

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Energija karneola stimulira tudi seksualne impulze.

yes, saj sem vedla....

ha, ha--> a prideš na šampanjec? selo ne moreš grešiti. prvo selo iz Radgone, proti vzhodu, magistralna cesta ga deli na 2 neenakopravna dela. jaz sem seveda v tem drugem, močnejšem, ob Muri. selo je baje dobilo ime po mlinih na Muri.. sem pa tam kjer so modre utripajoče lučke..

ni šans da zgrešiš... (celo selo ima sam 30 številk). ogromno svinj in krav (in seveda ovc) tak da se počutim kar domače...

(če si pa slučajno premisliš in ne prideš, pa lepo praznuj. jaz bom kar doma. do tega predpisanega rompompoma mi letos pač ni).

Energija karneola stimulira tudi seksualne impulze.

yes, saj sem vedla....

ha, ha--> a prideš na šampanjec? selo ne moreš grešiti. prvo selo iz Radgone, proti vzhodu, magistralna cesta ga deli na 2 neenakopravna dela. jaz sem seveda v tem drugem, močnejšem, ob Muri. selo je baje dobilo ime po mlinih na Muri.. sem pa tam kjer so modre utripajoče lučke..

ni šans da zgrešiš... (celo selo ima sam 30 številk). ogromno svinj in krav (in seveda ovc) tak da se počutim kar domače...

(če si pa slučajno premisliš in ne prideš, pa lepo praznuj. jaz bom kar doma. do tega predpisanega rompompoma mi letos pač ni).

Mam občutek, da se je ena vegeterianka prelevila v dyamant.

čačača

da te malo prebudim iz novoletnega spanja..

jaz sem se namreč vedno pri darilih..

sem dobila tvojo knjigo za božicka (danes sem se komaj zvedla). od tipa. ki sem mu že 100x rekla, da naj mi ne kupuje tako dragih daril, ker nimam niti keša, da bi cenovno primerljiva darila kupovala nazaj... neposlušnost na višku--> s tem me pa res prav malo segreje..

zdaj pa se to. eni pupi sem mislila kupiti eno takšno majhno himalajsko lučko. ampak je gospa Dana rekla (ne se zdaj smejat, ker je res rekla... meni je ful Sonček), da so te lučke cisto sintetične in da sol ni prava (=umetna). meni je zdaj vseena p****, sam da to deluje proti (geopatogenim najbolj, ne? na navodilih pa je bilo tudi proti električnim in itd. ) sevanjem. zato jo je pred casom tudi sama mislila kupiti..

zdaj pa se to. eni pupi sem mislila kupiti eno takšno majhno himalajsko lučko. ampak je gospa Dana rekla (ne se zdaj smejat, ker je res rekla... meni je ful Sonček), da so te lučke cisto sintetične in da sol ni prava (=umetna). meni je zdaj vseena p****, sam da to deluje proti (geopatogenim najbolj, ne? na navodilih pa je bilo tudi proti električnim in itd. ) sevanjem. zato jo je pred casom tudi sama mislila kupiti..

Morda je na trgu res kaj sintetične soli, a jaz vsekakor ne vem zanjo. Nekatere uvoznike celo osebno poznam (Compat in Verusco - himalajska sol, Ara - poljska sol) in vem, da gre za pristno kameno sol. Soli tudi nihče ne bo šel delat sintetično, saj mamo dosti naravne (Danagavčasihmalpihne.co).

Da nekoliko ščiti pred različnimi sevanji drži (sol sevanja do neke mere absorbira), kaže pa, da ne deluje v takšni meri kot ionizator zraka, kot smo mislili do pred kratkem.

lalala

(ja, sam, če ga Sonček včasih mal pihne, mu oprostimo.. če bi vsi imeli take soncne ženske doma, bi bilo tipom ful bolje..)

kaj sem ze mislila???!!! aja, ti negativni ioni? (ionizator zraka...) zakaj so sploh ti negativni ioni? za splošno dobro počutje, ali za kaj? to so taisti negativni ioni, s katerimi čistimo kristale.. drugače pa ob morski obali je ful negativnih ionov, če prav sklepam ravno zaradi soli, ne?? jooooj, morska obala...

elementi te himalajske lučke pa grejo tudi po njene obliki: trikotnik(stožec)---> ogenj

kvadrat--->zemlja (te verzije nisem vidla)

krog---> zrak (če sem si prav zapomnila) ??

ampak tako oblikovana lučka vpliva predvsem na elemente v prostoru (kolikorpač), na njo/človeka pa ta element vpliva sam posredno (prek prostora), direkto pa ne..

Karneol sem jaz mojemu hinkotu kupila (prvi njegov kamen) predno se je usedel na "samoljot" za rusijo...

No, sem ga prepričala, da je to kamen zanj in, da ga ful varuje in, da ga more imeti skos v žepu itd...

Totap pograbil na taka moja prigovarjanja (zdej brez kamna nikamor)...Se hje pa tako ufural, da zdej drugega sploh noče,,,pa sem mu kupila rutilov kremen (po nasvetu nosoroga) in ga tudi povoha ne... xrolleyesx

Ma samo, da je on srečen in da mu je ql :palec:

*

Ma kar se tiče tehle solnih lučk, pa me nekaj bega (meni je sicer ful zakon, jo imam že par let sedaj)...

Zakja so take razlike v cenah???

Ista teža stane nekje 4jurčke, drugje pa 7,8 jurjou.

Čudno tole

x!x

Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote.

Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje.

Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči.

afriški pregovor

Guest mačona
zlati kamen je qrc. :xx!: pa tok sem se veselila, da ga bom očistila, zdaj pa nič. bo pač mel sam funkcijo nakita. xrolleyesx

Ma kar se tiče tehle solnih lučk, pa me nekaj bega (meni je sicer ful zakon, jo imam že par let sedaj)...

Čudno tole

x!x

Mana, a veš slučajno, kjer so najcenejše? razen v Obi-ju na Rudniku... ??

Jaz sem jo kolegici po zelo ugodni ceni kupila v BTCju, hala A, in sicr v čist zgornjem nadstropju (tam k je sport 2000).

Imaš tako trgovinco s slikami, temi lučkmi in knjigami...fajn trgovinca!

:vio:

Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote.

Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje.

Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči.

afriški pregovor

(ja, sam, če ga Sonček včasih mal pihne, mu oprostimo.. če bi vsi imeli take soncne ženske doma, bi bilo tipom ful bolje..)

kaj sem ze mislila???!!! aja, ti negativni ioni? (ionizator zraka...) zakaj so sploh ti negativni ioni? za splošno dobro počutje, ali za kaj? to so taisti negativni ioni, s katerimi čistimo kristale.. drugače pa ob morski obali je ful negativnih ionov, če prav sklepam ravno zaradi soli, ne?? jooooj, morska obala...

Gre za enake negativne ione, kot so tisti, s katerimi čistimo kristale, le da enkrat nastopajo v vodi, drugič v zraku. Raven negativnih ionov (povišanje pozitivnih) pa npr. povzroča vsak odprt plamen (tudi sveče). Več + ionov je v zraku, bolj utrujene se počutimo.

elementi te himalajske lučke pa grejo tudi po njene obliki: trikotnik(stožec)---> ogenj

kvadrat--->zemlja (te verzije nisem vidla)

krog---> zrak (če sem si prav zapomnila) ??

ampak tako oblikovana lučka vpliva predvsem na elemente v prostoru (kolikorpač), na njo/človeka pa ta element vpliva sam posredno (prek prostora), direkto pa ne..

Če smo tečni - direktno pač nekaj nate vpliva le takrat, ko si s tem v neposrednem stiku. In dejansko temu je tako (glej Malo enciklopedijo zdravilnih kamnov, stran 113, drobni tisk)

Karneol *

Čudno tole

x!x

Ni tako zelo čudno. Odvisno, koliko je vmes posrednikov in kakšno količino je uvoznik kupil. Če kupiš cel kontejner lučk in če kable kupiš v Italiji, kjer so najcenejši, lučke pač lahko ponudiš poceni. Kdor pa jih uvaža po malo in kable kupuje pri nas, jih pač poceni ne more imeti.

lalala

Najcxenejše lučke iz himalajske soli dobiš seveda pri Nosorogu. Teže in cene:

-2,5 kg...........2.000 SIT

-3,5 kg...........2.500 SIT

-7 kg.............5.000 SIT (ta je le še ena)

lalala

Nosorog, si pa res štručko za te zadeve :palec:

Mene zanima, kateri kamen bi mi pomagal k izboljšanju koncentracije in duševne umirjenosti, predvsem za učinkovitejše intelektualno delo, sedaj ko delam diplomo. Če je datum rojstva pomemben: 27.12.1982

Vidim pa, da bi bili taki kristali tudi primerno darilo...se še oglasim x;)x btw, kje imaš ti svojo trgovino z njimi, da si ta čudesa narave v živo ogledam?

lp, Aleš

ne vpraš me nič, ker nič ne vem...

Nosorog, si pa res štručko za te zadeve :palec:

Mene zanima, kateri kamen bi mi pomagal k izboljšanju koncentracije in duševne umirjenosti, predvsem za učinkovitejše intelektualno delo, sedaj ko delam diplomo. Če je datum rojstva pomemben: 27.12.1982

Vidim pa, da bi bili taki kristali tudi primerno darilo...se še oglasim x;)x btw, kje imaš ti svojo trgovino z njimi, da si ta čudesa narave v živo ogledam?

lp, Aleš

Sam datum, brez ure in kraja rojstva mi en kurc pomaga.

O kristalih za učenje in koncentracijo sem že nekajkrat pisal. Mal poglej po temah.

Nimam štacune. Od mene dobijo robo le tisti, s katerimi sem povohan.

lalala

a lahko še za mojo mami poveš...................6.6.1952 ob 22 20..kateri kamen je najboljši.............še posebno za večanje intuicije, stik z duhovnim, in boljš povezavo s kolektivnim nezavednim..........kater kamen je najbolšji pri meditaciji?

Najcxenejše lučke iz himalajske soli dobiš seveda pri Nosorogu. Teže in cene:

-2,5 kg...........2.000 SIT

-3,5 kg...........2.500 SIT

-7 kg.............5.000 SIT (ta je le še ena)

lalala

Nosko, kok si ti fajn.. cenejših res se nisem vidla.. sam a ti hodiš kaj v Lj, razen ko imaš seminarje, 20.1. so kristali, ne?? (meni se tako ali tako nikoli ne mudi.. sploh z darili...)

ta trgovina o kateri je govorila Mana to je tista trgovina kje naj bi imeli tudi kristale?? vidim, da Nosorog kar naprej naznanja, da je v hali A neka trgovina s kristalčki, sam jaz se je nisem vidla..

vauuuu, dianček ima pa cel forum pod drobnogledom. mal se zajebavam.. pa novo ikono...(pa ona prej je bila tok sončna. sem si mislila dati nekaj sličnega, ko ste se vsi usajali (beri: srali) cez ovco, sam potem bi imele ful slične.. ). ej, sem cula po radiu, da imate v NG celih 5°C. Noro... jaz se bom pa spet nasnifala tega snega med metanjem..

a lahko še za mojo mami poveš...................6.6.1952 ob 22 20..kateri kamen je najboljši.............še posebno za večanje intuicije, stik z duhovnim, in boljš povezavo s kolektivnim nezavednim..........kater kamen je najbolšji pri meditaciji?

Titanit (sfen). Tudi peridot.

lalala

Nosko, kok si ti fajn.. cenejših res se nisem vidla.. sam a ti hodiš kaj v Lj, razen ko imaš seminarje, 20.1. so kristali, ne?? (meni se tako ali tako nikoli ne mudi.. sploh z darili...)

V Lj pridem vsaj trikrat mesečno. Jutri recimo bom v Lj.

ta trgovina o kateri je govorila Mana to je tista trgovina kje naj bi imeli tudi kristale?? vidim, da Nosorog kar naprej naznanja, da je v hali A neka trgovina s kristalčki, sam jaz se je nisem vidla..

To je trgovina v zgornji etaži Hale A v BTCju. V isti etaži ma štacuno tudi Ahat. Štacuni se reče Galerija art - knjigarna alternativa.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...