nosorog 23. marec 2006 Prijavi Deli 23. marec 2006 A mi prosim lahko kdo pomaga najti, kje piše kaj o safirjih? Hvala! Pa ne samo katremu znaku pašejo ampak, če kje piše še kaj več. Tole je iz Nosorogove knjige Mala enciklopedija zdravilnih kamnov: KORUND Korunde najdemo v pegmatitnih žilah. Pogosto so ob magnetitu, kristalnih skrilavcih, zrnatih apnencih in dolomitih. Značilno brazdani kistali so običajno podolgovati in sodčkasti, velikokrat pa ga najdemo tudi v zrnatih agregatih, pomešanega z magnetitom in hematitom. Korund je prozoren do prosojen, skoraj brez razkolnosti in školjkastega, neravnega loma. Je zelo odporen mineral in izpostavljenost atmosferskim vplivom mu ne škodi. Počasi se topi v boraksu in fosforni soli.Zrnate primerke in motne, nejasno obarvane kristale, imenujemo navadni korund. Majhnim zrnom navadnega korunda pomešanega z magnetitom pa pravimo smirek. Uporabljamo ga za izdelavo brusnega papirja. Plemenita, običajno pleohronična različka korunda pa sta rubin in safir. SAFIRPogoste primesi: Cr, Fe, Ti, VElement: zrak-voda Najpogosteje naletimo na modre safirje, čeprav s tem imenom označujemo tudi vse ostale plemenite korunde, razen rdečega (rubin). Obarva jih prisotnost titana in železa. Padparadža (sinhalski izraz za lotosov cvet) je zelo redek rožnato oranžen safir, ki prihaja iz Šrilanke. Druga trgovska imena so leukosafir (brezbarvni, prozorni), orientalski smaragd (zeleni), orientalski ametist (vijolični) in orientalski topaz (rumeni). Brusijo jih fasetno in kabošonsko. Izvor imena: Ime safir izhaja iz sanskrtske besede Sani, kar pomeni Saturn. Nahajališča: Pomembna nahajališča safirja so v Burmi, Šrilanki, Indiji, Tajski, Avstraliji, Nigeriji, Keniji, Montani (ZDA), Kambodži, Braziliji in Kolumbiji. Možnosti zamenjave: Safirje vseh barv ločimo od podobnih mineralov predvsem po tem, da je safir trši. Rdečkast do rumenkast safir je lahko podoben veliko mehkejšim citrinu, žganemu ametistu ali rumenemu ortoklazu. Brezbarvni safir pa bi lahko zamenjali tudi s kameno strelo ali morda cirkonom, ki pa ima visoko dvolomnost. Ponaredki: Pravi safir zelo težko ločimo od sintetičnega. Paziti moramo predvsem na prisotnost tipičnih vključkov, ki jih v sintetičnem safirju ni.Mnogo lažje pa ga ločimo od modrega ali prozornega stekla, ki je mehkejše. Safirjem spreminjajo barvo z žarjenjem in jim včasih pri tem postopku dodajajo tudi različne spojine. Pogosto jih tudi barvajo in oljijo. Tradicionalna uporaba: V perzijski mitologiji stoji svet na velikanskem safirju, od katerega se odbija svetloba in nebo je zato modro. V starih kulturah Indije in po nekaterih podatkih tudi Evrope, pa so ga povezovali s Saturnom, vendar dvomim, da je šlo za plemeniti modri safir, temveč verjetno za vijolično različico indijskega safirja. Da safir krepi vid, njegova magijska moč pa lahko reši človeka iz zapora, so verjeli v antični Grčiji in srednjeveški Evropi. Albertus Magnus, škof iz 13. stoletja, je trdil, da safir gasi notranji ogenj in jezo. V krščanski tradiciji simbolizira čistost duše in sveto moč božjega kraljestva, varuje pred revščino, izdajstvom, prevaro (partnerski odnosi), napačno sodbo, slabo voljo, življenje pa napolni s pogumom in veseljem. Vpliva tudi na vitalnost in krepi mišice. Glede na energijska elementa, ki mu vladata, naj bi vse navedeno sicer ne držalo. Toda kadar je goreči vernik nosil safir in bil prepričan, da je pod božjo zaščito, je bil tudi ustrezno sproščen in samozavesten, kar omogoča prosti pretok energij po fizičnem in energijskih telesih; zato je torej v takšnem primeru safir posredno krepil tudi mišice. Sveta Hildegarda ga je presenetljivo uvrščala med tople kamne. Priporočala ga je predvsem za zdravljenje oči. Pri očesni mreni je bilo treba safir segreti v roki ali nad ognjem, nato pa se tri dni zapored zjutraj in zvečer z ovlaženim kamnom dotakniti mrene v očesu, ki naj bi na ta način uplahnila ali izginila. Rdeče, otekle ali suhe oči pa je zdravila tako, da je dal bolnik safir najprej v usta, ga ovlažil s slino, nato pa si s to slino dobro namazal oči. Uporaba danes: Safir obrača ljudi k duhovnosti; prilagaja energije ljubimcev, jih obarva duhovno ter ustrezno manjša čisti seksualni nagon. Ker pa s tem ljubezen transformira na višjo raven, prinaša tudi zvestobo. Eliksir iz safirja deluje proti vročini, pomaga črevesju in pomirja. Na čelo položimo safir pri vnetju sinusov, s polaganjem safirja na prizadeto mesto pa si lahko pomagamo tudi pri revmi. Za programiranje ni najbolj primeren. Zanimiv in lep je različek, imenovan zvezdni safir. Ta vsebuje rutil, ki da kabošonsko brušenem kristalu zvezdast učinek. Običajno je moder, a znan tudi v nekaterih drugih barvnih različkih. Velja za dragulj upanja in božanske pravice, pripisujejo pa mu moč, da varuje pred revščino, jezo, izdajstvom in napačno sodbo. Tri linije zvezdnega safirja, ki se križajo na sredini, pa simbolizirajo vero, upanje in ljubezen. Astrološke povezave: Je kamen rakov z ascendentom v dvojčkih, kombinaciji vodnar – lev pomaga pri raztapljanju trme, v pomoč pa je tudi vodnarjem z ascendentom v kozorogu, zlasti kadar zaradi prezaposlenosti zanemarjajo družino. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nordika 23. marec 2006 Prijavi Deli 23. marec 2006 Prebrala ! Seveda korund se mu tudi reče, sem čisto pozabila ! Prav lepa hvala za tale kratek opis Citiraj Support bacteria, they're the only culture some people have! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
modro zelena 26. marec 2006 Prijavi Deli 26. marec 2006 Zelo pozno se vključujem v to temo. Upam, da mi bo vseeno kdo svetoval.- zanima me kater kamen je najprimernejši za depredijo, tesnobe, brezvoljnostt in podobno? Je pomembno kaj sem po horoskopu? Če je, potem naj povem še, da sem dvojčica, v Asc. škorpijon, v luni pa kozorog. Lp in hvala za odgovore! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 26. marec 2006 Prijavi Deli 26. marec 2006 Zelo pozno se vključujem v to temo. Upam, da mi bo vseeno kdo svetoval.- zanima me kater kamen je najprimernejši za depredijo, tesnobe, brezvoljnostt in podobno? Je pomembno kaj sem po horoskopu? Če je, potem naj povem še, da sem dvojčica, v Asc. škorpijon, v luni pa kozorog. Lp in hvala za odgovore! Pri tej kombinaciji čustvena energija škorpijona res ni prav intenzivna. Tesnobe, depra in brezvoljnost so običajno povezani z oslabljenim tretjim energijskim centrom (pleksus). Okrepi ga s fizičnimi vajami (sedeš na tla, se opreš z rokami nazaj in dvigneš noge kakšnih 15 cm od tal. Poskusi to pozo vzdrževati tako dolgo, da se ti začnejo od napora tresti trebušne mišice - pri tem se namreč osvobajajo energijske blokade), mentalno-čustvenimi vajami (sprostiš se, daš obe roki na pleksus in se vanj smejiš - pri tem na področju pleksusa skušaš videti rumeno svetlobo). Kamni - citrin, jantar. Glede na to, da ti je blizu zeleno modra barva lahko izbereš tudi azurit-malahit. Ta sicer tretje čakre ne krepi, a vpliva na čustveni svet in s tem posredno na depro. lalala pa še tralalero Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
modro zelena 26. marec 2006 Prijavi Deli 26. marec 2006 hvala ti, hvala ti, hvala ti! Že jutri grem pogledat za kamne. Danes pa probam z vajami. Upam, da bo kaj koristilo.Kaj pa veš kar se tiče zdravstvenih težav in kamnov?- imam namreč hudo okvaro hrbtenice (krivino- skolioza, kifoza) posledično težave s črevesjem in težave z želodcem. Lahko kaj pomaga? Ja,ja, saj vem, želodec so živci...vse je v glavi, saj se strinjam. Samo včasih pomaga tudi kaj drugega. A ni tako? Pozdravček! aja, in še nekaj.- kolikokrat na dan je najbolj prporočljivo počet ti dve vaji?- verjetno je enkrat premalo?! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Branko_G 26. marec 2006 Prijavi Deli 26. marec 2006 Pozdravljeni, hči ima migrene. Ali imakdo izkušnje s tem oz. kateri kamen ? Hvala in LP Citiraj Branko G Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 26. marec 2006 Prijavi Deli 26. marec 2006 Pozdravljeni, hči ima migrene. Ali imakdo izkušnje s tem oz. kateri kamen ? Hvala in LP V MS smo na delavnici, katere ssi se udeležil, izvajali metodo dveh kamenih strel. S to metodo sem nekoč pri eni ženski odpravil kronični glavobol po eni sami terapiji. lalala brez čačača Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 26. marec 2006 Prijavi Deli 26. marec 2006 hvala ti, hvala ti, hvala ti! Že jutri grem pogledat za kamne. Danes pa probam z vajami. Upam, da bo kaj koristilo.Kaj pa veš kar se tiče zdravstvenih težav in kamnov?- imam namreč hudo okvaro hrbtenice (krivino- skolioza, kifoza) posledično težave s črevesjem in težave z želodcem. Lahko kaj pomaga? Ja,ja, saj vem, želodec so živci...vse je v glavi, saj se strinjam. Samo včasih pomaga tudi kaj drugega. A ni tako? Pozdravček! aja, in še nekaj.- kolikokrat na dan je najbolj prporočljivo počet ti dve vaji?- verjetno je enkrat premalo?! Pri skoliozi kamni zares ne bodo pomagali. S tem niti nimam izkušenj, a če bi jo imel jaz, bi se odločil za vadbo joge; asane, kot je npr. kobra, imajo na ukrivljenost hrbtenice zagotovo dober vpliv. Vaji delaj vsaj trikrat dnevno; če ju boš izvajala korektno, bo prišlo do rezultatov zelo hitro. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Branko_G 27. marec 2006 Prijavi Deli 27. marec 2006 Pozdravljen, bom poskusil.Drugače ko me pa ni zraven kaj misliš o usnjeni ogrlici z ametistom ?LP Citiraj Branko G Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 27. marec 2006 Prijavi Deli 27. marec 2006 Pozdravljen, bom poskusil.Drugače ko me pa ni zraven kaj misliš o usnjeni ogrlici z ametistom ?LP Energija vijoličaste barve je načeloma najgostejša. Ugotoviti moraš, ali je kristal primeren za otrokov energijski sistem, ali ne. Če je zanjo premočan, bo v prvi fazi dvignil njene vibracije, potem pa bo začelo biopolje pešati, saj metabolizem ne bo dohajal visokih vibracij, ki jih je v avričnem polju sprožil kristal. Če misliš, da z ugotavljanjem primernosti ne bo šlo, mi pošlji v E obliki njeno fotko ter datum in uro rojstva. Fotko ustrezno pomanjšaj, ker sem na brezžičnem internetu. Mail - tadej.pretner@email.si tralalero brez lalala al pa mogoče čačača Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Branko_G 27. marec 2006 Prijavi Deli 27. marec 2006 Pozdravljen Tadejsem ti poslal na mail.Hvala in LP Citiraj Branko G Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dukimen 27. marec 2006 Prijavi Deli 27. marec 2006 Lep pozdrav! Že dolgo spremljam LNF, veliko zanimivega in poučnega. Pohvala vsem, ki ga urejate in tudi sodelujete kot člani. Sam bi se aktivno vključil s vprašanjem o kristalu BRAZILIANIT. Se rehabilitiram po operaciji tumorja v hrbtenjači in nekje sem prebral, da je ta kamen zelo primeren za odpravo hrbteničnih bolečin in celo hrbtenjačnih tumorjev. Hvala in lep pozdrav! Citiraj "It is not a shame to be down but to stay down" Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dyamant 27. marec 2006 Prijavi Deli 27. marec 2006 bo v prvi fazi dvignil njene vibracije, potem pa bo začelo biopolje pešati, saj metabolizem ne bo dohajal visokih vibracij, ki jih je v avričnem polju sprožil kristal. a veš slučajno kaj je drugače s temi visokimi vibracijami--> jaz tudi imam (meni se barem zdi tako) TRENUTNO malo previsoke vibracije.. ja, v bistvu bi rekla, da ja... in da si želim NIŽJE- ali naj ne komliciram??! kaj zdaj naj neredim? a na daljši čas te visike vibracije noso priporočljive... meni že zdaj ne paše najbolj.. kako si kaj? dukimen- vse dobro in veliko zdravja še naprej! Citiraj http://waltm.net/mermaid.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 27. marec 2006 Prijavi Deli 27. marec 2006 Lep pozdrav! Že dolgo spremljam LNF, veliko zanimivega in poučnega. Pohvala vsem, ki ga urejate in tudi sodelujete kot člani. Sam bi se aktivno vključil s vprašanjem o kristalu BRAZILIANIT. Se rehabilitiram po operaciji tumorja v hrbtenjači in nekje sem prebral, da je ta kamen zelo primeren za odpravo hrbteničnih bolečin in celo hrbtenjačnih tumorjev. Hvala in lep pozdrav! Če je vzrok bolečinam v hrbtenici zastala energija, bo brazilianit o.k. A težko ga je dobiti. Skoraj ravno tako dober bo tudi avanturin. lalala a veš slučajno kaj je drugače s temi visokimi vibracijami--> jaz tudi imam (meni se barem zdi tako) TRENUTNO malo previsoke vibracije.. ja, v bistvu bi rekla, da ja... in da si želim NIŽJE- ali naj ne komliciram??! Zrak in voda si. Zemlje ti manka. To sicer ne pomeni, da ti priporočam, da otegneš papke in te zakopljejo. Lahko pa bi si omislila kakšen zemeljski kamen. kaj zdaj naj neredim? a na daljši čas te visike vibracije noso priporočljive... meni že zdaj ne paše najbolj.. Če jih imaš, jih imaš. Začni jih razvijati v kaj uporabnega. Na tvojem mestu bi mal delu vaje za boljšo zaznavo in če bi bil napredek hiter (zelo verjetno) bi poskusil to na nek način izkoristiti. kako si kaj? Ne vem. Še nisem razmišljal o tem (lalala.com) dukimen- vse dobro in veliko zdravja še naprej! Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dukimen 27. marec 2006 Prijavi Deli 27. marec 2006 Če je vzrok bolečinam v hrbtenici zastala energija, bo brazilianit o.k. A težko ga je dobiti. Skoraj ravno tako dober bo tudi avanturin. Nosorog, hvala za hiter odgovor!Menim, da so glede na operativni poseg bolečine sestavni del rehabilitacije, vendar me najmanj skrbijo. Rad bi kaj naredil na pretoku energije, ker imam hrbtenjačo atrofirano (tumor je že naredil svoje).Kljub mikroskopskem nevrokirurškem posegu je lahko kakšen košček tumorja ostal in bi ga rad elimiral, da ne bi ponovno začel rasti. Če bi bil brazilianit najprimernejši bi vseeno prosil za namig, kje se ga da dobiti, drugače grem na lov za avanturinom. Dyamant, hvala za lepe želje! Lep pozdrav. Citiraj "It is not a shame to be down but to stay down" Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 27. marec 2006 Prijavi Deli 27. marec 2006 Brazilianit je tako redek, da ga v naših trgovinah ne boš dobil. Jaz sem ga kupil od enega deaslerja, ki pa je trenutno v Braziliji in bo tam še nekaj mesecev.Obstaja cel kup energijskih vaj, ki bi ti pomagale. Klele maš eno: - Sedemo, se sprostimo in v trtici vizualiziramo trikotnik zlato rumene barve, obrnjen s konico navzdol. Vtis trikotnika zadržimo in dvignemo pozornost v sredino glave, kjer vizualiziramo kroglo bleščeče rumene svetlobe. Kroglo nato s svetlobnim trakom enake barve povežimo s trikotnikom, ki smo ga vizualizirali v trtici. - Izdihnimo in se ponovno osredotočimo na rumeno energijsko kroglo sredi glave. Vizualizirajmo, kako jo s poočasnim vdihom spustimo v trtico, kjer aktivira rumeni trikotnik, ki presvetli ves spodnji del telesa. Z izdihom pa jo dvignemo nazaj v glavo, kjer aktivira energijski center, ki smo ga tam vizualizirali v začetku, in presvetli celo glavo in vrat, do ramen. Cikel vdihov in izdihov običajno ponovimo dvanajstkrat. lalala pa še tralalero Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dyamant 28. marec 2006 Prijavi Deli 28. marec 2006 kam je obrnjen vrh trikotnika v trtici? predstavlja vodo, če je obrnjen navzdol? in zakaj navzdol, kakšno funkcijo ima oz logiko? http://epique.free.fr/___images/x7.jpg dianček , jaz VIDIM napisamo, da je vrh obrnjen navzdol. preberi še 1x ob priliki!!! Citiraj http://waltm.net/mermaid.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dyamant 28. marec 2006 Prijavi Deli 28. marec 2006 Zrak in voda si. Zemlje ti manka. ja, in to konkretno. shit, pa sem cela v zraku, sploh ne morem dol. jaz se tako težko prizemljim, da to ni res.. To sicer ne pomeni, da ti priporočam, da otegneš papke in te zakopljejo.tudi to je ena opcija. opcija, ki se bo definitivno zrealizirala. ( iz citata enega oblikovalca letnih koledarjev:) "vse je samo vprašanje časa". Lahko pa bi si omislila kakšen zemeljski kamen.jup, sem že imela hematit. pa ni bilo nekega ful efekta. ne vem koliko sta povezani, ampka pri meni ni toliko fora v samem elementu zemlja, temveč v zaprti 1. čakri. ker imam to ponovadi zaprto, v tačkah sploh nimam energije. treba jo lastnoročno odpret. prej sem to počela z meditacijo s karneolom (z ustrezno afirmacijo), zdaj se pa matram peš..kateri zemeljski kamen, torej? Absolutno rabim nekaj za 1. čakro.. nekaj konkretnega.. mogoče bi tudi kako esenco Začni jih razvijati v kaj uporabnega. zdaj sem pa radovedna postala-> kaj uporabnega? boljša zaznava--> kaj si pa naj začnem z njo?? Ne vem. Še nisem razmišljal o tem zanimivo, jaz pa.. Citiraj http://waltm.net/mermaid.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dyamant 28. marec 2006 Prijavi Deli 28. marec 2006 mrrrmrrrrrmr, saj res površno berem (če me besedilo ne prevzame) , sprašujem zakaj navzdol???? katera logika se skriva za tem in če gre za prepucavanje egota in nepreverjene čirečare... tarlalablalalero fuj fuj fuj eeeeeeeeeeeeehhhhhhhhhhhhhhhh, pa kakšen EGO???? ka kaj je s tabo-- si in love??? MOJA LOGIKA (mojstri upam, da podajo svojo)---> s špicom se energija (in slično) PONAVADI usmerja. tudi, če energijo usmeriš direkt v špic, jo bo razklal. vsekakor je špic del elementa, snovi, česarkoli, ki MOČNO usmerja tok. (mogoče tudi zato pri feng shuei, tendenca po ZAOBLENIH robovih). sicer se pa Nosko na to bolj razume... a si že kaj plavaš????????????????????????? jaz sem zdaj čisto not padla v delfine. Citiraj http://waltm.net/mermaid.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dyamant 28. marec 2006 Prijavi Deli 28. marec 2006 sorči, ampak jaz brez zejebancije ne štekam kje in o kakšnem, čigavem , katerem EGO-tu govoriš...kako lahko to vizualizacijo povezeš s kakšnim ego-tom... malo nam razloži stvar oz. tvojo misel no, kaj zdaj, a že kaj plivaš... Citiraj http://waltm.net/mermaid.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 28. marec 2006 Prijavi Deli 28. marec 2006 Plavaš -se reče. Poslušaj , dyamant - tvoje figurice in ta tvoja riba !! človk je kar zadet, če to gleda. Skratka - men je všeč. Zastonj droga- ampak pri tebi se pa vidi/ bere/ , da "zelo , zelo, " rada plavaš . Pa še prav imaš -če ti znese.Pa tako naprej.... Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 28. marec 2006 Prijavi Deli 28. marec 2006 kam je obrnjen vrh trikotnika v trtici? predstavlja vodo, če je obrnjen navzdol? in zakaj navzdol, kakšno funkcijo ima oz logiko? http://epique.free.fr/___images/x7.jpg Vaja je povzeta iz ene od vej jog, v kateri trikotnik, obrnjen s konico navzdol simbolizira energijski minus, krogla v glavi pa energijski plus. Torej tu gre za klasično finto polarnosti. Da se še malček dopolnim - če pogledaš indijski simbol prve čakre (mooladhare), ki ima sedež v trtici, najdeš v njem tudi trikotnik, s konico obrnjen navzdol, v katerem je narisana kača (kundalini). Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 28. marec 2006 Prijavi Deli 28. marec 2006 To sicer ne pomeni, da ti priporočam, da otegneš papke in te zakopljejo.tudi to je ena opcija. opcija, ki se bo definitivno zrealizirala. ( iz citata enega oblikovalca letnih koledarjev:) "vse je samo vprašanje časa". Sm pred časom sreču eno znanko in jo pobaral, kje je bla. Pa je rekla: "Na delavnici, kjer delamo z glino. Sm že mal v letih, pa se morm počas na zemljo navadt." lalaa Lahko pa bi si omislila kakšen zemeljski kamen.jup, sem že imela hematit. pa ni bilo nekega ful efekta. ne vem koliko sta povezani, ampka pri meni ni toliko fora v samem elementu zemlja, temveč v zaprti 1. čakri. ker imam to ponovadi zaprto, v tačkah sploh nimam energije. treba jo lastnoročno odpret. prej sem to počela z meditacijo s karneolom (z ustrezno afirmacijo), zdaj se pa matram peš..kateri zemeljski kamen, torej? Absolutno rabim nekaj za 1. čakro.. nekaj konkretnega.. mogoče bi tudi kako esenco Mogoče čadavec. Ampak poglej mal v knjigo od B.A.Brennan - Moč zdravilnih rok. Tam maš tud fizične vaje za aktivacijo prve čakre. Začni jih razvijati v kaj uporabnega. zdaj sem pa radovedna postala-> kaj uporabnega? boljša zaznava--> kaj si pa naj začnem z njo?? Na to temo sugestije zaenkrat ne veljajo. Če misliš, da nimaš tega kaj rabiti, tega pač ne razvijaj. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 28. marec 2006 Prijavi Deli 28. marec 2006 A? ja, res sem plavala.... uuuuu.... mislim da me en čara na daljavo. eeeem, veste da za pretok energije ni dobro, da konzumirate hrano? najboljše da jeste sadje.... uuuuulp hvala, v bistvu si ful malo povedal ... si kdaj praksal to zadevo, glede na to, da jo tako veselo priporočaš? lp Ravno sem v tisti fazi pisanja učbenika za bioenergoterapijo, ko vključujem vaje za "pripravo zdravilca". Od ene sedmih, osmih, je tale med tistimi, ki so mi najbolj všeč in jo delam 2 - 3x tedensko.Še ena je ful dobra - dlani daš kakih 20 cm vsaksebi, vmes pa termometer. Če vizualiziraš prehod ognja ali mraza iz rok, dejansko pokaže razliko. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dyamant 28. marec 2006 Prijavi Deli 28. marec 2006 Še ena je ful dobra - dlani daš kakih 20 cm vsaksebi, vmes pa termometer. Če vizualiziraš prehod ognja ali mraza iz rok, dejansko pokaže razliko. aha, ta je ful bombastična... ja, imaš pravo, te fizične vaje iz knjige Brennanove bi bilo še pametneje delati... ker sem v bistvu ugotovila, da - jaz bom rekla stiskanje in sproščanje misič - ful ugodno vpliva na pretok energije skozi telo. sploh, če spustiš skozi visoke, tuje vibracije, ki se jih fizično telo že po de foltu ne razveseli. pa še mogoče mogoče kakšno esenco, pa še mogoče ta kamenček. ob priliki. a čadavec bi naj bil za meditacijo ali samo tako za nosit. (verjetno si že kje pisal, si bom že našla. da ne boš 1000x enihinistih stvari razlagal). zepo, lepo, da mi ti je všeč moje plivanje! mogoče se vama pridružim z nosorogom, ko bosta plivala po onih rudnikih in iskala kamne. ne vem no, samo jaz si predstavljam te rove fajn mokre in blatne! skratka, da imaš malo za plivati.. zagotovo po Diani na morju!!! ej, pa res, saj je že nosorog pisal, da je rov ali ka že v vodi... (lalala). 50 m po štriku navzdol... jao mene! bi mogla prej provat na samem, da ne bi potem vidva crknila od smeha, ko bi me gledala.. jaz pa štrik--> dve NEKOMPATIBILNI zadevi. (mogoče dvigalo.. ha, ha..) Citiraj http://waltm.net/mermaid.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.