Skoči na vsebino

Kateri kamen?

Aliana

Recommended Posts

V ponedeljek grem verjetno v Lj pa bi rada šla tudi do trgovine s kristali. Mi lahko kakšen svetuje kateri kristal bi ustrezal spodnjim horoskopom?? Prosim! xscratchx Predvsem me zanima za mami, pa da bi kamen pomagal, da ne bi toliko pozabljala stvari ker jo spravlja v obup, ali pa nekaj za pomiritev. Za odgovore se najlepše zahvaljujem!

Mi lahko poveste, kateri kamen bi pa meni najbolj ustrezal glede na horoskop:

sonce v vodnarju, luna v devici in ascendent v dvojčku.

Pa moji mami:

sonce v dvojčku, luna v raku in ascendent v škorpjonu.

Najlepša hvala in lep pozdrav!

Deli na socialnih omrežjih

Mi lahko poveste, kateri kamen bi pa meni najbolj ustrezal glede na horoskop:

sonce v vodnarju, luna v devici in ascendent v dvojčku.

Tvoj kamen je verdelit (zeleni turmalin), vendar pa bi ti k energijskemu ravnotežju bolj pomagalo nošenje lapis lazulija.

Pa moji mami:

sonce v dvojčku, luna v raku in ascendent v škorpjonu.

Hm. Za tole kombinacijo omenjene težave niso ravno značilne. Poskusi z jadeitom.

Najlepša hvala in lep pozdrav!

V ponedeljek grem verjetno v Lj pa bi rada šla tudi do trgovine s kristali. Mi lahko kakšen svetuje kateri kristal bi ustrezal spodnjim horoskopom?? Prosim! xscratchx Predvsem me zanima za mami, pa da bi kamen pomagal, da ne bi toliko pozabljala stvari ker jo spravlja v obup, ali pa nekaj za pomiritev. Za odgovore se najlepše zahvaljujem!

Sorči, k sem prej spregledal.

lalala

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Sta atemist in mesečev kamen primerna za sonce škorpijon, luna ribi, asc. kozorog.? Je atemist priporočljiv za spalnice? Kateri kamen je najbolj primeren za moje znake? xhypnox xyiyax

Za to kombinacijo sta najprimernejša snežnikasti in mavrični obsidian. Od tistih dveh, ki ju omenjaš, pa je primernejši ametist.

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Hvala nosorog. Samo še nekaj, ali spadata lapis lazuli in jadeit med dražja kamna? Približno koliko stane ene 2x2 velik? :/

Lepo se imejte!

Jadeit in lapis lazuli spadata med okrasne kamne. Dejstvo pa je, da sta dovolj cenjena, da določajo najbolj kvalitetnim primerkom ceno na gram.

Koliko stane tako velik je totalno odvisno od kvalitete. Na sejmu dobiš manj kvaliteten kos za tisočaka, kvalitetnejši pa je lahko nekajkrat dražji.

lalala

Draga Marsa in spostovani Nosorog!

Ker sem precej zmedena, čeprav sem sama iskala, kateri kamen bi mi ustrezal, bi rada to vprašala tu. Rojena sem 7. aprila 1973 ob 1:35 zjutraj, v Trbovljah. Kljub zmedenosti sem si včeraj v trgovini Ahat kupila ogrlico iz hematita in še prstanček za povrh z istim kamnom. Torej, kar vsak mesec bi si kupila kakšno ogrlico, pa ne vem, če je to smiselno....?!

Kaj pa dolžina ogrlice? Všeč mi je, da je ogrlica tik ob vratu, oz. da ni predolga, vendar spet ne vem... Kot da nisem dovolj potrpežljiva in bi čakala na to, da bi mi jo skrajšali.

Lep in miren teden želim ter vnaprej se že najlepše zahvaljujem za odgovor!

Pa pa.... xrolleyesx

Draga Marsa in spostovani Nosorog!

Ker sem precej zmedena, čeprav sem sama iskala, kateri kamen bi mi ustrezal, bi rada to vprašala tu. Rojena sem 7. aprila 1973 ob 1:35 zjutraj, v Trbovljah. Kljub zmedenosti sem si včeraj v trgovini Ahat kupila ogrlico iz hematita in še prstanček za povrh z istim kamnom. Torej, kar vsak mesec bi si kupila kakšno ogrlico, pa ne vem, če je to smiselno....?!

Kaj pa dolžina ogrlice? Všeč mi je, da je ogrlica tik ob vratu, oz. da ni predolga, vendar spet ne vem... Kot da nisem dovolj potrpežljiva in bi čakala na to, da bi mi jo skrajšali.

Lep in miren teden želim ter vnaprej se že najlepše zahvaljujem za odgovor!

Pa pa.... xrolleyesx

Isto si vprašala na ene drugem forumu. Sem ti že odgovoril tam.

lalala

Živjo!

Kupujem darilo za prijateljico, pa me zanima, kateri kamen bi priporočali mladenki s soncem v škorpijonu, ascendentom v dvojčkih in luno v raku. Jaz pridno uporabljam heliotrop za škorpijone z asc. vodnarja. Ali je to tudi zanjo vredu? Že vnaprej hvala za pomoč.

Lep pozdrav!

Danes sem pospravljala po stanovanju in sem našla kamenčke, ki sem jih prinesla s sicilijskega vulkana. So grobi, rahlo drobljivi, največji ima premer 4,5 cm. Zgledajo, kot bi bili iz žgane gline. ZAnima me pa naslednje: ali imajo kamenčki pobrani z roba vulkanskega kraterja kakšno energijsko, zdravilno ali kakršnokoli drugo vrednost, razen da lepo zgledajo?

Seveda imajo določeno energijo- tudi kamni v gradaščici in kamni v hosti jo imajo- sam občutit jo moraš ...tudi okamenel vulkanski pepel ima svojo bazično energijo.-ali kar pač imaš ..primi ga v roko in boš začutila kaj ti daje...nekaj prav zihr...

xegox

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Seveda imajo določeno energijo- tudi kamni v gradaščici in kamni v hosti jo imajo- sam občutit jo moraš ...tudi okamenel vulkanski pepel ima svojo bazično energijo.-ali kar pač imaš ..primi ga v roko in boš začutila kaj ti daje...nekaj prav zihr...

xegox

Definitivno čutim njihovo energijo, ko jih držim v roki, podobna je divji ognjeni energiji, ki se zadržuje okoli etne in mi ugaja. Vendar nisem toliko senzibilna, da bi iz dotika lahko ugotovila, če so občutki povezani samo s spomini ali kaj več. Predvsem pa me je zanimalo, če jih je možno uvrstit v kakšen klasičen predalček?

Živjo!

Kupujem darilo za prijateljico, pa me zanima, kateri kamen bi priporočali mladenki s soncem v škorpijonu, ascendentom v dvojčkih in luno v raku. Jaz pridno uporabljam heliotrop za škorpijone z asc. vodnarja. Ali je to tudi zanjo vredu? Že vnaprej hvala za pomoč.

Zanjo so najprimernejši: lepidolit, hermanova krogla, čaroit in labradorit. Labradorit je poleg heliotropa o.k. tud za škorpijon-vodnar.Lep pozdrav!

Danes sem pospravljala po stanovanju in sem našla kamenčke, ki sem jih prinesla s sicilijskega vulkana. So grobi, rahlo drobljivi, največji ima premer 4,5 cm. Zgledajo, kot bi bili iz žgane gline. ZAnima me pa naslednje: ali imajo kamenčki pobrani z roba vulkanskega kraterja kakšno energijsko, zdravilno ali kakršnokoli drugo vrednost, razen da lepo zgledajo?

Konec koncev so primarno prav vsi kamni magmatskega izvora (tudi sedimentni in metamorfni so bili sprva magmatski). Zato je jasno, da delujejo. Včasih opaziš, da je kak kamen začel razpadati in se spreminjati v prah (zaradi atmosferskih in drugih vplivov). Takšni pa so res brez energije, a ko takšne njihove delce odnese voda in se kje usedajo - tako nastajajo sedimentne kamnine - so spet energijsko bogati.

Konec koncev so primarno prav vsi kamni magmatskega izvora (tudi sedimentni in metamorfni so bili sprva magmatski). Zato je jasno, da delujejo. Včasih opaziš, da je kak kamen začel razpadati in se spreminjati v prah (zaradi atmosferskih in drugih vplivov). Takšni pa so res brez energije, a ko takšne njihove delce odnese voda in se kje usedajo - tako nastajajo sedimentne kamnine - so spet energijsko bogati.

To razumem tako, kot da ti kamenčki še niso tapravi KAMNI. Sej pa tud zgledajo kot milka luflee.

Ne da niso tapravi kamni, kamni so že tapravi, tudi če je sprijet vuklanski pepel , le hotel ti je povedati, da ves čas pri kamninah poteka metamorfoza, samo mi se pri našem mini času, ki ga preživimo tule, tega ne zavedamo in si tudi težko predstavljamo. Vsak kamen je izgotovljen kamen, ko se začne njegov propad , se sproži proces spreminjanja tega kamna z možnimi dodatki drugih mineralov in veziv v povsem drugo kamnino. Vsak kamen je vreden , nobenemu ne moreš reči- ta še ni pravi, ali pa -je odslužil, ker če je odslužil . bo sodeloval pri nastanku novega/ novih / kamnov...

Obdrži jih- vsaj za lep spomin, saj verjetno nisi pri etni vsak mesec... pa tudi, če / po tvoje/ nimajo imena, če začutiš energijo, jih uporabi, ne meči jih vstran, če glih nimajo prelepega izgleda- važna je kvaliteta, ki jo nosijo v sebi. No ja - to je sicer moje mnenje, ti boš pa naredila kar pač misliš, da je prav.

xegox :palec:

A lahko spraviš slikco tistega tvojega vulkanskega kamnčka tle gor ?-morda bi pogruntali za katero kamninico gre ..

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Ne da niso tapravi kamni, kamni so že tapravi, tudi če je sprijet vuklanski pepel , le hotel ti je povedati, da ves čas pri kamninah poteka metamorfoza, samo mi se pri našem mini času, ki ga preživimo tule, tega ne zavedamo in si tudi težko predstavljamo. Vsak kamen je izgotovljen kamen, ko se začne njegov propad , se sproži proces spreminjanja tega kamna z možnimi dodatki drugih mineralov in veziv v povsem drugo kamnino. Vsak kamen je vreden , nobenemu ne moreš reči- ta še ni pravi, ali pa -je odslužil, ker če je odslužil . bo sodeloval pri nastanku novega/ novih / kamnov...

Obdrži jih- vsaj za lep spomin, saj verjetno nisi pri etni vsak mesec... pa tudi, če / po tvoje/ nimajo imena, če začutiš energijo, jih uporabi, ne meči jih vstran, če glih nimajo prelepega izgleda- važna je kvaliteta, ki jo nosijo v sebi. No ja - to je sicer moje mnenje, ti boš pa naredila kar pač misliš, da je prav.

A lahko spraviš slikco tistega tvojega vulkanskega kamnčka tle gor ?-morda bi pogruntali za katero kamninico gre ..

Zepo ful si prjazn x:)x in si tko lepo napisal. Pa saj jih nisem hotela stran vršt. Imam jih že kakšne tri leta, ves čas so na polički nad kuhinjsko napo, u glinenem lončku. in nisem jaz rekla da nimajo imena, ravno to sprasujem ves cas, ce majo kaksno ime in ja bom probala spravit sliko gor. Hvala in ostani v cvetju! xflowx

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...