dyamant 26. november 2006 Prijavi Deli 26. november 2006 kwa, zdaj (nosko), ne bo te na sejem. pa ne me basat, ravno zdaj, ko se si taaaaako želela, da se skupaj (beri: v dvoje) prepričava o poceni, kvaliterni in eksotični ponudbi kristalov na tem sejmu. rep med noge torej.. Citiraj http://waltm.net/mermaid.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 27. november 2006 Prijavi Deli 27. november 2006 kwa, zdaj (nosko), ne bo te na sejem. pa ne me basat, ravno zdaj, ko se si taaaaako želela, da se skupaj (beri: v dvoje) prepričava o poceni, kvaliterni in eksotični ponudbi kristalov na tem sejmu. rep med noge torej.. krivda je moj podpis- je nekdo nekoč dejal.... Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 27. november 2006 Prijavi Deli 27. november 2006 Eh, nikogaršnja krivda ni. Na delavnco gre, smotkovič. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 27. november 2006 Prijavi Deli 27. november 2006 Eh, nikogaršnja krivda ni. Na delavnco gre, smotkovič. "smotkovič"= krivda pomeni- je kriv....opravičila se ne upoštevajo, ker tako zapadejo v sfero izgovorov , kar pomeni pa še večjo krivdo. Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 27. november 2006 Prijavi Deli 27. november 2006 Ja, upam, da se zdej zavedaš, da ga boš moral ti dvojno nadomeščat. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 27. november 2006 Prijavi Deli 27. november 2006 Morda bom zašel..kaj se ve..tistih 500 m je hudičevo dolgih..pa mnogo raznih uličic je do tam... Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 27. november 2006 Prijavi Deli 27. november 2006 če se boš že ti zgubu, kak bom šele js zalutala...ko se mi sploh ne sanja kje je to Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
freia 29. november 2006 Prijavi Deli 29. november 2006 Nosko, po dolgem času bi te jaz spet zlorabila... Nisem našla z iskalnikom, če si že kaj napisal o tem. Namreč, zanima me, če kakšen kristal pomaga proti slabosti. Sem precej neuporabna, ko me muči... :xx!: Hvala pa lalala Citiraj Življenje se ne meri po številu vdihov, pač pa po trenutkih, ki ti dih vzamejo. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 29. november 2006 Prijavi Deli 29. november 2006 Nosko, po dolgem času bi te jaz spet zlorabila... Nisem našla z iskalnikom, če si že kaj napisal o tem. Namreč, zanima me, če kakšen kristal pomaga proti slabosti. Sem precej neuporabna, ko me muči... :xx!: Hvala pa lalala Če me spomin ne vara, si medicinka (da ne bo nesporazuma - ne mislim na tisto ogromno žogo, ki se ji reče medicinka, ampak na to, da se mi zdi, da imaš medicinski poklic). Zato mi boš verjetno lahko povedala, od kod misliš, da slabost izhaja. Tako ti bom lažje priporočil ustrezen kamen. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 29. november 2006 Prijavi Deli 29. november 2006 dobla sem en cel kup obeskov iz kristalčkov zdej me pa zanima kak je razlika med pink in rose quarz.... no pink je itak roževec, ga ne morem nosti..kaj je pa potem rose quarz Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
freia 29. november 2006 Prijavi Deli 29. november 2006 Če me spomin ne vara, si medicinka (da ne bo nesporazuma - ne mislim na tisto ogromno žogo, ki se ji reče medicinka, ampak na to, da se mi zdi, da imaš medicinski poklic). Zato mi boš verjetno lahko povedala, od kod misliš, da slabost izhaja. Tako ti bom lažje priporočil ustrezen kamen. lalala Upsa oprosti.Slabost izhaja iz zgodnje nosečnosti. Tako da bom v vsakem primeru kmalu medicinka hvala pa šalala (a je ta tudi v tvojem repertoarju?) Citiraj Življenje se ne meri po številu vdihov, pač pa po trenutkih, ki ti dih vzamejo. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 29. november 2006 Prijavi Deli 29. november 2006 Upsa oprosti.Slabost izhaja iz zgodnje nosečnosti. lapis lazuli Tako da bom v vsakem primeru kmalu medicinka Zvito si se ognila ne ravno neposrednem vprašanju - si drgač medicinka al ne? hvala pa šalala (a je ta tudi v tvojem repertoarju?) Nak. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Branko_G 30. november 2006 Prijavi Deli 30. november 2006 dobla sem en cel kup obeskov iz kristalčkov zdej me pa zanima kak je razlika med pink in rose quarz.... no pink je itak roževec, ga ne morem nosti..kaj je pa potem rose quarz Isto, samo v nemščini. Citiraj Branko G Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
freia 30. november 2006 Prijavi Deli 30. november 2006 Delujeeee! jes jes jes Kristali so zakon, Nosko pa tud! Citiraj Življenje se ne meri po številu vdihov, pač pa po trenutkih, ki ti dih vzamejo. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Desire 4. december 2006 Prijavi Deli 4. december 2006 Mene pa nekej zanima, če mi lahk kdo pove kaj več o Modrem Safirju, sama sem našla par informacij na netu, rada bi pa kakšno ne vem mejbi eno tako karakterno posebnost... Nikoli ga še nism vidla v živo pa ne vem zakaj me ta kamen tko intuitivno privlači že od nekdaj poleg ametista Nisem šla brat vsega za nazaj, mogoče ste že pisali kje o njem? Tukej pa par stavkov o tem, kar sm našala na netu: Safirji spadajo poleg Diamatov, Rubinov in Smaragdov v skupino dragih kamnov. Obstajajo v različnih barvnih variantah kot so rumena, zelena, črna in violična, najbolj poznan pa je vsekakor Safir modre barve. Najbolj znana nahajališča so na Češkem, Braziliji, Keniji, Indiji, Avstaliji in na Sri Lanki. Safir je poznan kot kamen modrosti in vsaka izmed barv jo predstavlja. Pomaga pri fokusiranju, pomirja um in pomaga pri sproščanju negativnih misli, ki povzročajo mentalno napetost. Ker vibracija Safirja prinaša mir in jasnost v um, na ta način vnaša na vse nivoje harmonijo; psihično, mentalno in telesno raven. Kristal pomaga in odstanjuje depresijo in duhovno zmedo ter pomaga pri koncentraciji, prinaša obilje in pritegne v vaše življenje darove vseh vrst. Če ga položite na grlo vas razbremeni stresa in pomaga pri samoizražanju. Še posebno pomirja preobremenjeno telo in regulira delovanje žlez. Pomaga tudi pri zdravljenju oči, odstranjuje stres in nečistočo – toksine iz telesa, uravnava in pomaga pri krvnih težavah in pomaga pri krvavitvah, jača vene in pomaga pri njihovi prožnosti. Smatra se, da podaljšuje življenje in pomlajuje ter zelo dobro vpliva na živčni sistem in srce. Citiraj One's destination is never a place, but a new way of seeing things- Henry Miller Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 4. december 2006 Prijavi Deli 4. december 2006 Mene pa nekej zanima, če mi lahk kdo pove kaj več o Modrem Safirju, sama sem našla par informacij na netu, rada bi pa kakšno ne vem mejbi eno tako karakterno posebnost... Nikoli ga še nism vidla v živo pa ne vem zakaj me ta kamen tko intuitivno privlači že od nekdaj poleg ametista Nisem šla brat vsega za nazaj, mogoče ste že pisali kje o njem? Tukej pa par stavkov o tem, kar sm našala na netu: Safirji spadajo poleg Diamatov, Rubinov in Smaragdov v skupino dragih kamnov. Obstajajo v različnih barvnih variantah kot so rumena, zelena, črna in violična, najbolj poznan pa je vsekakor Safir modre barve. Najbolj znana nahajališča so na Češkem, Braziliji, Keniji, Indiji, Avstaliji in na Sri Lanki. Safir je poznan kot kamen modrosti in vsaka izmed barv jo predstavlja. Pomaga pri fokusiranju, pomirja um in pomaga pri sproščanju negativnih misli, ki povzročajo mentalno napetost. Ker vibracija Safirja prinaša mir in jasnost v um, na ta način vnaša na vse nivoje harmonijo; psihično, mentalno in telesno raven. Kristal pomaga in odstanjuje depresijo in duhovno zmedo ter pomaga pri koncentraciji, prinaša obilje in pritegne v vaše življenje darove vseh vrst. Če ga položite na grlo vas razbremeni stresa in pomaga pri samoizražanju. Še posebno pomirja preobremenjeno telo in regulira delovanje žlez. Pomaga tudi pri zdravljenju oči, odstranjuje stres in nečistočo – toksine iz telesa, uravnava in pomaga pri krvnih težavah in pomaga pri krvavitvah, jača vene in pomaga pri njihovi prožnosti. Smatra se, da podaljšuje življenje in pomlajuje ter zelo dobro vpliva na živčni sistem in srce. Safir je v bistvu mineral korund- Al2 O3 z vključki , ki ga obarvajo modro/in ostale variacije/...Rdeč ,orenžno rdeč,vijolično rdeč korund je pa rubin...Brezbarvni korund imenujejo levko safir.Drugače je pa najbolj znamenito najdišče safirjev v Kašmirju, visoko v gorah, kjer je skoraj celo leto sneg....Safir je najbolj znan vsekakor moder , ker ime izhaja iz latinščine sapphirius, kar pomeni modro.Torej je safir, kot tudi rubin v bistvu korund z vključki, ki mu dajo določeno obarvanost. V sloveniji se nahaja korund v eklogitu-metamorfna kamnina-/ rožnati kristali/ , ki ga dobimo okoli pohorja/ kar nekaj jih imam doma/ -so pa neuporabni za draguljarstvo. so pa safirji in rubini pogosto sintetično izdelani... Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 5. december 2006 Prijavi Deli 5. december 2006 Mene pa nekej zanima, če mi lahk kdo pove kaj več o Modrem Safirju, sama sem našla par informacij na netu, rada bi pa kakšno ne vem mejbi eno tako karakterno posebnost... Nikoli ga še nism vidla v živo pa ne vem zakaj me ta kamen tko intuitivno privlači že od nekdaj poleg ametista Nisem šla brat vsega za nazaj, mogoče ste že pisali kje o njem? Tukej pa par stavkov o tem, kar sm našala na netu: Safirji spadajo poleg Diamatov, Rubinov in Smaragdov v skupino dragih kamnov. Obstajajo v različnih barvnih variantah kot so rumena, zelena, črna in violična, najbolj poznan pa je vsekakor Safir modre barve. Najbolj znana nahajališča so na Češkem, Braziliji, Keniji, Indiji, Avstaliji in na Sri Lanki. Safir je poznan kot kamen modrosti in vsaka izmed barv jo predstavlja. Pomaga pri fokusiranju, pomirja um in pomaga pri sproščanju negativnih misli, ki povzročajo mentalno napetost. Ker vibracija Safirja prinaša mir in jasnost v um, na ta način vnaša na vse nivoje harmonijo; psihično, mentalno in telesno raven. Kristal pomaga in odstanjuje depresijo in duhovno zmedo ter pomaga pri koncentraciji, prinaša obilje in pritegne v vaše življenje darove vseh vrst. Če ga položite na grlo vas razbremeni stresa in pomaga pri samoizražanju. Še posebno pomirja preobremenjeno telo in regulira delovanje žlez. Pomaga tudi pri zdravljenju oči, odstranjuje stres in nečistočo – toksine iz telesa, uravnava in pomaga pri krvnih težavah in pomaga pri krvavitvah, jača vene in pomaga pri njihovi prožnosti. Smatra se, da podaljšuje življenje in pomlajuje ter zelo dobro vpliva na živčni sistem in srce. SAFIR Al2O3Pogoste primesi: Cr, Fe, Ti, VElement: zrak-voda Najpogosteje naletimo na modre safirje, čeprav s tem imenom označujemo tudi vse ostale plemenite korunde, razen rdečega (rubin). Obarva jih prisotnost titana in železa. Padparadža (sinhalski izraz za lotosov cvet) je zelo redek rožnato oranžen safir, ki prihaja iz Šrilanke. Druga trgovska imena so leukosafir (brezbarvni, prozorni), orientalski smaragd (zeleni), orientalski ametist (vijolični) in orientalski topaz (rumeni). Brusijo jih fasetno in kabošonsko. Izvor imena: Ime safir izhaja iz sanskrtske besede Sani, kar pomeni Saturn. Nahajališča: Pomembna nahajališča safirja so v Burmi, Šrilanki, Indiji, Tajski, Avstraliji, Nigeriji, Keniji, Montani (ZDA), Kambodži, Braziliji in Kolumbiji. Možnosti zamenjave: Safirje vseh barv ločimo od podobnih mineralov predvsem po tem, da je safir trši. Rdečkast do rumenkast safir je lahko podoben veliko mehkejšim citrinu, žganemu ametistu ali rumenemu ortoklazu. Brezbarvni safir pa bi lahko zamenjali tudi s kameno strelo ali morda cirkonom, ki pa ima visoko dvolomnost. Ponaredki: Pravi safir zelo težko ločimo od sintetičnega. Paziti moramo predvsem na prisotnost tipičnih vključkov, ki jih v sintetičnem safirju ni.Mnogo lažje pa ga ločimo od modrega ali prozornega stekla, ki je mehkejše. Safirjem spreminjajo barvo z žarjenjem in jim včasih pri tem postopku dodajajo tudi različne spojine. Pogosto jih tudi barvajo in oljijo. Tradicionalna uporaba: V perzijski mitologiji stoji svet na velikanskem safirju, od katerega se odbija svetloba in nebo je zato modro. V starih kulturah Indije in po nekaterih podatkih tudi Evrope, pa so ga povezovali s Saturnom, vendar dvomim, da je šlo za plemeniti modri safir, temveč verjetno za vijolično različico indijskega safirja. Da safir krepi vid, njegova magijska moč pa lahko reši človeka iz zapora, so verjeli v antični Grčiji in srednjeveški Evropi. Albertus Magnus, škof iz 13. stoletja, je trdil, da safir gasi notranji ogenj in jezo. V krščanski tradiciji simbolizira čistost duše in sveto moč božjega kraljestva, varuje pred revščino, izdajstvom, prevaro (partnerski odnosi), napačno sodbo, slabo voljo, življenje pa napolni s pogumom in veseljem. Vpliva tudi na vitalnost in krepi mišice. Glede na energijska elementa, ki mu vladata, naj bi vse navedeno sicer ne držalo. Toda kadar je goreči vernik nosil safir in bil prepričan, da je pod božjo zaščito, je bil tudi ustrezno sproščen in samozavesten, kar omogoča prosti pretok energij po fizičnem in energijskih telesih; zato je torej v takšnem primeru safir posredno krepil tudi mišice. Sveta Hildegarda ga je presenetljivo uvrščala med tople kamne. Priporočala ga je predvsem za zdravljenje oči. Pri očesni mreni je bilo treba safir segreti v roki ali nad ognjem, nato pa se tri dni zapored zjutraj in zvečer z ovlaženim kamnom dotakniti mrene v očesu, ki naj bi na ta način uplahnila ali izginila. Rdeče, otekle ali suhe oči pa je zdravila tako, da je dal bolnik safir najprej v usta, ga ovlažil s slino, nato pa si s to slino dobro namazal oči. Uporaba danes: Safir obrača ljudi k duhovnosti; prilagaja energije ljubimcev, jih obarva duhovno ter ustrezno manjša čisti seksualni nagon. Ker pa s tem ljubezen transformira na višjo raven, prinaša tudi zvestobo. Eliksir iz safirja deluje proti vročini, pomaga črevesju in pomirja. Na čelo položimo safir pri vnetju sinusov, s polaganjem safirja na prizadeto mesto pa si lahko pomagamo tudi pri revmi. Za programiranje ni najbolj primeren. Zanimiv in lep je različek, imenovan zvezdni safir. Ta vsebuje rutil, ki da kabošonsko brušenem kristalu zvezdast učinek. Običajno je moder, a znan tudi v nekaterih drugih barvnih različkih. Velja za dragulj upanja in božanske pravice, pripisujejo pa mu moč, da varuje pred revščino, jezo, izdajstvom in napačno sodbo. Tri linije zvezdnega safirja, ki se križajo na sredini, pa simbolizirajo vero, upanje in ljubezen. Astrološke povezave: Je kamen rakov z ascendentom v dvojčkih, kombinaciji vodnar – lev pomaga pri raztapljanju trme, v pomoč pa je tudi vodnarjem z ascendentom v kozorogu, zlasti kadar zaradi prezaposlenosti zanemarjajo družino. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Desire 5. december 2006 Prijavi Deli 5. december 2006 Safir je v bistvu mineral korund- Al2 O3 z vključki , ki ga obarvajo modro/in ostale variacije/...Rdeč ,orenžno rdeč,vijolično rdeč korund je pa rubin...Brezbarvni korund imenujejo levko safir.Drugače je pa najbolj znamenito najdišče safirjev v Kašmirju, visoko v gorah, kjer je skoraj celo leto sneg....Safir je najbolj znan vsekakor moder , ker ime izhaja iz latinščine sapphirius, kar pomeni modro.Torej je safir, kot tudi rubin v bistvu korund z vključki, ki mu dajo določeno obarvanost. V sloveniji se nahaja korund v eklogitu-metamorfna kamnina-/ rožnati kristali/ , ki ga dobimo okoli pohorja/ kar nekaj jih imam doma/ -so pa neuporabni za draguljarstvo. so pa safirji in rubini pogosto sintetično izdelani...O hvala za razlago, zanimivo nism vedla to za okolico Pohorja, da je tud nahajališče korundov, zato pa sprašujem v tem forumu, kjer vidim, da ste sami stručkoti Teli pri nas, ki praviš, da so neuporabni za draguljarsto so verjetno tudi na izgled drugačni al kako ? Mogoče pa obstaja kakšna slikca čist tko me zanima, še sama ne vem zakaj me je ta kamen tolk prevzel.... Citiraj One's destination is never a place, but a new way of seeing things- Henry Miller Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 5. december 2006 Prijavi Deli 5. december 2006 Teli pri nas, ki praviš, da so neuporabni za draguljarsto so verjetno tudi na izgled drugačni al kako ? Mogoče pa obstaja kakšna slikca čist tko me zanima, še sama ne vem zakaj me je ta kamen tolk prevzel.... Pri nas najdemo zgolj navadne korunde - so zrnati in motni, nejasno obarvani. Uporabljajo jih za izdelavo šmirgel papirja.Safir in rubin pa sta plemenita različka korunda. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Desire 5. december 2006 Prijavi Deli 5. december 2006 SAFIR Al2O3Pogoste primesi: Cr, Fe, Ti, VElement: zrak-voda Najpogosteje naletimo na modre safirje, čeprav s tem imenom označujemo tudi vse ostale plemenite korunde, razen rdečega (rubin). Obarva jih prisotnost titana in železa. Padparadža (sinhalski izraz za lotosov cvet) je zelo redek rožnato oranžen safir, ki prihaja iz Šrilanke. Druga trgovska imena so leukosafir (brezbarvni, prozorni), orientalski smaragd (zeleni), orientalski ametist (vijolični) in orientalski topaz (rumeni). Brusijo jih fasetno in kabošonsko. Izvor imena: Ime safir izhaja iz sanskrtske besede Sani, kar pomeni Saturn. Nahajališča: Pomembna nahajališča safirja so v Burmi, Šrilanki, Indiji, Tajski, Avstraliji, Nigeriji, Keniji, Montani (ZDA), Kambodži, Braziliji in Kolumbiji. Možnosti zamenjave: Safirje vseh barv ločimo od podobnih mineralov predvsem po tem, da je safir trši. Rdečkast do rumenkast safir je lahko podoben veliko mehkejšim citrinu, žganemu ametistu ali rumenemu ortoklazu. Brezbarvni safir pa bi lahko zamenjali tudi s kameno strelo ali morda cirkonom, ki pa ima visoko dvolomnost. Ponaredki: Pravi safir zelo težko ločimo od sintetičnega. Paziti moramo predvsem na prisotnost tipičnih vključkov, ki jih v sintetičnem safirju ni.Mnogo lažje pa ga ločimo od modrega ali prozornega stekla, ki je mehkejše. Safirjem spreminjajo barvo z žarjenjem in jim včasih pri tem postopku dodajajo tudi različne spojine. Pogosto jih tudi barvajo in oljijo. Tradicionalna uporaba: V perzijski mitologiji stoji svet na velikanskem safirju, od katerega se odbija svetloba in nebo je zato modro. V starih kulturah Indije in po nekaterih podatkih tudi Evrope, pa so ga povezovali s Saturnom, vendar dvomim, da je šlo za plemeniti modri safir, temveč verjetno za vijolično različico indijskega safirja. Da safir krepi vid, njegova magijska moč pa lahko reši človeka iz zapora, so verjeli v antični Grčiji in srednjeveški Evropi. Albertus Magnus, škof iz 13. stoletja, je trdil, da safir gasi notranji ogenj in jezo. V krščanski tradiciji simbolizira čistost duše in sveto moč božjega kraljestva, varuje pred revščino, izdajstvom, prevaro (partnerski odnosi), napačno sodbo, slabo voljo, življenje pa napolni s pogumom in veseljem. Vpliva tudi na vitalnost in krepi mišice. Glede na energijska elementa, ki mu vladata, naj bi vse navedeno sicer ne držalo. Toda kadar je goreči vernik nosil safir in bil prepričan, da je pod božjo zaščito, je bil tudi ustrezno sproščen in samozavesten, kar omogoča prosti pretok energij po fizičnem in energijskih telesih; zato je torej v takšnem primeru safir posredno krepil tudi mišice. Sveta Hildegarda ga je presenetljivo uvrščala med tople kamne. Priporočala ga je predvsem za zdravljenje oči. Pri očesni mreni je bilo treba safir segreti v roki ali nad ognjem, nato pa se tri dni zapored zjutraj in zvečer z ovlaženim kamnom dotakniti mrene v očesu, ki naj bi na ta način uplahnila ali izginila. Rdeče, otekle ali suhe oči pa je zdravila tako, da je dal bolnik safir najprej v usta, ga ovlažil s slino, nato pa si s to slino dobro namazal oči. Uporaba danes: Safir obrača ljudi k duhovnosti; prilagaja energije ljubimcev, jih obarva duhovno ter ustrezno manjša čisti seksualni nagon. Ker pa s tem ljubezen transformira na višjo raven, prinaša tudi zvestobo. Eliksir iz safirja deluje proti vročini, pomaga črevesju in pomirja. Na čelo položimo safir pri vnetju sinusov, s polaganjem safirja na prizadeto mesto pa si lahko pomagamo tudi pri revmi. Za programiranje ni najbolj primeren. Zanimiv in lep je različek, imenovan zvezdni safir. Ta vsebuje rutil, ki da kabošonsko brušenem kristalu zvezdast učinek. Običajno je moder, a znan tudi v nekaterih drugih barvnih različkih. Velja za dragulj upanja in božanske pravice, pripisujejo pa mu moč, da varuje pred revščino, jezo, izdajstvom in napačno sodbo. Tri linije zvezdnega safirja, ki se križajo na sredini, pa simbolizirajo vero, upanje in ljubezen. Astrološke povezave: Je kamen rakov z ascendentom v dvojčkih, kombinaciji vodnar – lev pomaga pri raztapljanju trme, v pomoč pa je tudi vodnarjem z ascendentom v kozorogu, zlasti kadar zaradi prezaposlenosti zanemarjajo družino. lalala Hvala tudi tebi za izčrpno analizo Oba sta napisala da je ful ponaredkov, verjetno je tud sama vrednost Safirja kr precejšnjaglede na dimenzije . velikost in vse skupej?Ne vem zanima me al si je kje pr nas možno ga ogledat ne vem da ga vzameš v roke in se povežeš s kamnom, da bi vedla oziroma začutla če je to to nekej kar me ful privlači v zvezi z njim, pa tu glede na karakterne lastnosti in vse kr si napisal mi totalno ustreza.Zanimiv je tudi izvor besede in povezava s Saturnom, pa ravn zdej, ko sm v obdobju Saturnovega povratka na moje natalno Sonce in Luno; to sicer spada v drugo temo sam tko mi je zanimiva povezava, k si omenil SaturnČe si izbereš nek kamen a je smiselno. če ga želiš meti ob sebi kje ga imaš nevem na obesku, v žepu, na prstanu?Kar se tiče astrološke navezave je moj ascendent v škorpijonu, tko da tukej ne pašem ravn, ampak to je verjetno itak tko intuitivno ? Hvala obema xrosex Pri nas najdemo zgolj navadne korunde - so zrnati in motni, nejasno obarvani. Uporabljajo jih za izdelavo šmirgel papirja.Safir in rubin pa sta plemenita različka korunda. lalala aha za šmirgl papir, no lepša je ta druga različica Citiraj One's destination is never a place, but a new way of seeing things- Henry Miller Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 5. december 2006 Prijavi Deli 5. december 2006 Pri nas najdemo zgolj navadne korunde - so zrnati in motni, nejasno obarvani. Uporabljajo jih za izdelavo šmirgel papirja.Safir in rubin pa sta plemenita različka korunda. lalala ne zajebavaj, da so motni -so lepo nežno rožnati...lepota eklogita z drobnimi granatki in korundki je lepa reč.za dušo in srce....pa šmirgl papir- kok si to upaš rečt !!!???- No ja, mal je tudi pri nas plemenit- vsaj to lahko dopustiš... Hvala obema xrosex aha za šmirgl papir, no lepša je ta druga različica ne verjemi vsega ,kar si skrite žlehnobe izmislijo !!! Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 5. december 2006 Prijavi Deli 5. december 2006 Safirja kr precejšnjaglede na dimenzije . velikost in vse skupej? Klele maš nekaj splošnega o vrednosti kamnov: V ožjem pomenu so dragi kamni le diamant, rubin, safir in smaragd, čeprav v to skupino nekateri zaradi visoke cene uvrščajo tudi aleksandrit, morganit in še nekatere kristale, kar načeloma ni napačno. Za primerjavo teže dragih kamnov so stoletja uporabljali rožičeva semena; kasneje je bila uvedena standardna teža, ki se je, glede na trgovsko središče, nekoliko razlikovala. Od začetka prejšnjega stoletja pa velja za karat, kakor se standardna teža imenuje, povsod po svetu enaka vrednost – 0,2 grama. Da ima nek mineral oziroma kristal lahko status dragega kamna, mora biti dovolj redek, trd, primerno prozoren, pomembna je seveda tudi čistost, pri barvnih kamnih pa še sijaj in odtenek barve. Okrasni kamni so minerali, ki jih bodisi obdelane ali pa neobdelane uporabljamo za okras. Včasih je bilo zanje v rabi ime poldragi kamni, ki pa ga ne uporabljamo več, saj ni v skladu s predpisi Mednarodnega gemološkega društva.Tržna vrednost dragih in okrasnih kamnov se zelo spreminja; nekateri imajo sicer konstantno visoko vrednost (diamant, rubin, safir, smaragd, biseri), cena drugih pa je odvisna od trenutnih, ne le modnih oziroma draguljarskih trendov, temveč tudi od kulturnih in religioznih tokov. Rimljani so npr. izredno cenili ahate, na Orientu je bil včasih popularen lapis lazuli, od 5. do 14. stoletja pa dragih kamnov zaradi prepričanja, da bodo s tem uničili njihovo magično moč, sploh niso brusili. Vedno je tudi zelo nihala vrednost akvamarinov, granatov in topazov. Danes je tipični primer modnega, precenjenega kamna, larimar. Ne vem zanima me al si je kje pr nas možno ga ogledat ne vem da ga vzameš v roke in se povežeš s kamnom, da bi vedla oziroma začutla če je to to nekej kar me ful privlači v zvezi z njim, pa tu glede na karakterne lastnosti in vse kr si napisal mi totalno ustreza. Ne vem, kako so trenutno založene naše štacune. Načeloma kamen v glavnem pustijo šlatat. Itak pa po tak kamen ne greš v štacuno, ampak ga kupiš na sejmu al pa direktno od kakšnga dealerja. Če si izbereš nek kamen a je smiselno. če ga želiš meti ob sebi kje ga imaš nevem na obesku, v žepu, na prstanu? Kjer ti paše Kar se tiče astrološke navezave je moj ascendent v škorpijonu, tko da tukej ne pašem ravn, ampak to je verjetno itak tko intuitivno ? Ne vem pa, katero imaš sončno znamenje. Intuitiven izbor je drgač ql - po možnosti, da se ne zanašaš le na barvo, ampak kamen res začutiš. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Desire 5. december 2006 Prijavi Deli 5. december 2006 ne verjemi vsega ,kar si skrite žlehnobe izmislijo !!! Ha ha Citiraj One's destination is never a place, but a new way of seeing things- Henry Miller Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Desire 5. december 2006 Prijavi Deli 5. december 2006 Ne vem, kako so trenutno založene naše štacune. Načeloma kamen v glavnem pustijo šlatat. Itak pa po tak kamen ne greš v štacuno, ampak ga kupiš na sejmu al pa direktno od kakšnga dealerja.Aha dobr pol počakam na kakšn sejem pa da vidim čudes Kjer ti paše Nice to hear.Ne vem pa, katero imaš sončno znamenje. Intuitiven izbor je drgač ql - po možnosti, da se ne zanašaš le na barvo, ampak kamen res začutiš.Itak čuti so mi prioriteta, sicer ga pa začutim že na daljavo, drugač pa devica - the Sun, ampak to je tko itak... Citiraj One's destination is never a place, but a new way of seeing things- Henry Miller Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 5. december 2006 Prijavi Deli 5. december 2006 ne zajebavaj, da so motni -so lepo nežno rožnati...lepota eklogita z drobnimi granatki in korundki je lepa reč.za dušo in srce....pa šmirgl papir- kok si to upaš rečt !!!???- No ja, mal je tudi pri nas plemenit- vsaj to lahko dopustiš... ne verjemi vsega ,kar si skrite žlehnobe izmislijo !!! Matr mi je všeč, če me občasno kdo napizdi (odvisno sicer kdo; vsakmu se ne pustim). Itak čuti so mi prioriteta, sicer ga pa začutim že na daljavo, drugač pa devica - the Sun, ampak to je tko itak... Jebi ga, za vsak slučaj si oglej oziroma testiraj še aktinolit v prozornem kremenu. Se mi zdi, da bi moral tud relativno dišat tvoji kombinaciji. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.