Skoči na vsebino

Kateri kamen?

Aliana

Recommended Posts

Mhmm xscratchx ,Nosorog ,a mi lahk napišeš,če je primeren zame kamen KARNEOL. x?x kakšni so njegovi učinki??

:palec: Sem ga dobila v dar od meni zelo ljube osebe..pa ga skor morem nosit.. x:Dx

Ta kamen je kao namenjen ribicam ,ter jim prinaša poslovne in osebne uspehe..Tk piše na onmu listku zraven kamna..

Sam jz nisem glih prava riba,ampak kombiinacija ribe,vodnarja in škropijona...

Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.

Richard Bach

Deli na socialnih omrežjih

lisbona morš napisat kaj je kaj..torej sonček v ribici..podnak? lun? x;)x

Kako pa je ime temu totalnemu selu? lalala

Klele maš o karneolu iz knjige. lalala No2

20. KARNEOL

Trigonalni SiO2

Pogoste primesi: Fe, OH

Trdota: 6,5–7

Gostota: 2,58–2,64 g/cm3

Element: ogenj

Temu rdečemu različku drobno zrnatega kremena daje barvo prisotnost železa. Rdeče rjavi karneol imenujemo sard – v preteklosti so ju v glavnem enačili. Šele Sveta Hildegarda je začela med njima delati razliko. Brusijo ga kabošonsko.

Izvor imena: Njegovo ime izhaja iz latinske besede carneus, ki asociira na njegovo mesno barvo.

Nahajališča: Najlepši karneoli prihajajo iz Indije.

Možnosti zamenjave: Nekoliko sta mu lahko podobna ognjeni opal in rdeči jaspis.

Ponaredki: V trgovinah pod imenom karneol običajno prodajajo pobarvani kalcedon iz Brazilije in Urugvaja; s prostim očesom ju težko ločimo. Tudi naravne karneole pogosto žarijo, s čimer postane njihova barva bolj intenzivna.

Tradicionalna uporaba: V starem Egiptu je veljal za varovalni kamen. Amuleti in talismani so bili oblikovani kot roka, pest, oko, lev, čebela, glava šakala, žaba, največkrat pa kot bikova glava. Transformacijski vpliv ognjenega karneola je ščitil pred uroki, nošen na levi roki pa je deloval proti jezi, ljubosumnosti, zavisti in je odpravljal depresijo. Karneol so pri postopku balzamiranja polagali na grlo mumije, da bi zaščitil dušo pred vsemi vplivi zla, ki jo lahko doletijo na poti v onostranstvo. Zelo popularen je bil tudi v Evropi, o čemer pričajo ohranjene geme iz obdobja antike. Sveta Hildegarda je pri pogostih krvavitvah iz nosu priporočala pitje karneolovega vina; vino pogrejemo in vanj za nekaj časa položimo karneol. Tu gre pravzaprav za homeopatski učinek (zdravljenje enakega z enakim), saj je znano, da krvavitve iz nosu povzroča preveč energije elementa ognja.

Uporaba danes: Ker je kamen ognja, je primeren za plahe ljudi, saj nošen na predelu solarnega pleksusa okrepi pogum. Velja tudi za odličen kamen govornikov, pa najsi ga nosijo okoli vratu ali kot prstan.

Eliksir iz karneola izboljša krvno sliko, zagotavlja dobro prekrvavitev organov in tkiva, umivanje s karneolovo vodo pa deluje proti aknam. Če si splakujemo usta s karneolovo vodo ali pa ga damo kar v usta, si okrepimo dlesni. Energija karneola stimulira tudi seksualne impulze. Njegova vibracija krepi entuziazem in nam pomaga pragmatično reševati probleme. Zelo je primeren za programiranje proti pomislekom, s katerimi »hranimo« svoje strahove.

Brušenega v enakostranični trikotnik polagamo na šesto čakro in uporabljamo za meditativni vstop v svet elementa ognja.

tule maš napisan o karneolu ;)

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

lisbona morš napisat kaj je kaj..torej sonček v ribici..podnak? lun? x;)x

ja,itak... x:Dx x;)x

Sonce-ribi

luna -škropijon

podznak-vodnar..

V bistvu mi je nosorog že enkrat napisal,kateri kamni pašejo na to mojo kombinacijo,sam tega KARNEOLA ni omenil...

Zato me zanima,če je sploh pametno,da ga nosim???Al kako je s tem?? xnckrivx

tule maš napisan o karneolu ;)

oooo,hvala klarus xsrcx

Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.

Richard Bach

ja,itak... x:Dx x;)x

Sonce-ribi

luna -škropijon

podznak-vodnar..

V bistvu mi je nosorog že enkrat napisal,kateri kamni pašejo na to mojo kombinacijo,sam tega KARNEOLA ni omenil...

Zato me zanima,če je sploh pametno,da ga nosim???Al kako je s tem?? xnckrivx

oooo,hvala klarus xsrcx

Zate ni ravno optimalen izbor, a zanašaj se na svoje občutke in ga nosi, če ti paše in dokler ti paše. Nimam pa občutka, da ti bo prav dolgo pasal ...

lalala

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Ojla.Sem čisto frišna na tem področju, pa bi vas vprašala za kakšen nasvet. Sicer sem prebrala vse kar ste napisali o tej temi ,vseeno pa bi me zanimalo kakšen kamen bi bil zame ustrezen.

Sem kozoroginja z soncem v kozorogu, luna v škorpijonu in ascedent v dvojčku. Že nekaj časa imam oniks, ki je vdelan v srebrn obesek , pred kratkim pa sem si kupila aventurin in citrin, razmišljam pa tudi o roževcu.

Kaj menite vi?

Imam malo težav s kožo , pa tudi zelo črnogleda in brezvoljna sem kar prevečkrat.

Lep pozdrav x:)x x:)x

Datolit (nežno rumenozelen). Malo težje ga je dobiti, glede na to, da je pri tebi "glavni" kozorog, pa ti morda niti barva ne bo sedla. Zato lahko izbereš "svoj" kamen tudi med lapis lazulijem, astrofilitom ali turitela jaspisom.

lalala

tole je nosorog napisal x;)x

za kožo pa je najbolš, da v kremo daš aventurin x;)x :palec:

pri citrinu je pa vprašanje, če je sploh pravi..ker je zelo veliko ponaredkov :8):

There is

One Mind,

One Truth,

misle sem dobla po mailu in mi je bla tolk vešč, da jo mam zdej za podpis..smajli glih zraven spada(namesto lalalalalala x:o)x x:Dx )

ikonca je pa nova zato, ker mam za to leto precej aktivno nastrojene plane x^x in zato more tud bit ikonca temu podobna x:px

ne vem če sem brala hesseja, ziher da sem sam sem že en mal pozabla :inocent: x:o)x xDDx

There is

One Mind,

One Truth,

Hvala za odgovore Klarus. Le glede tega astrofilita me zanima a je to mogoče isto kot apofilit.saj ne da pametujem, ampak glede tega astrofilita nič ne najdem .

Lep pozdrav :palec:

Astrofilit nima bene veze z apofilitom. Ime asociira na zvezdno formo, ki je pri tem mineralu zelo pogosta. Kot nakit ga običajno ne uporabljamo, čeprav bi bilo iz manjših astrofilitnih zvezd mogoče izdelati obeske. Po kemijskisestavi vpliva na transport kisika v krvi, na pljuča in spomin, na simbolični ravni pa je nosilec tako zemeljskih kot duhovnih vibracij.

lalala

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Hvala za odgovore Klarus. Le glede tega astrofilita me zanima a je to mogoče isto kot apofilit.saj ne da pametujem, ampak glede tega astrofilita nič ne najdem .

Lep pozdrav :palec:

Apofilit in astofilit sta dva različna minerala .Astrofilit je zelo,zelo redek, tako da bi se na tvojem mestu odločil za kakšno drugo opcijo glede kristalov oz. kamnov v te namene.

Raje bi si mal pregledal energijsko pretočnost pa čakre , predvsem 1. , pa tudi o ostalih malo više bi razmislil...Ker je problem najbrž malce globji pa tudi drugačen, kot pa to navadno mislimo.

xegox :palec:

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Hvala obema nosorog in Matjaž Bogdan. Kaj pa glede oniksa, aventurina in citrina(upam da je pravi)

Naj jih tudi uporabljam glede na moja znamenja ali naj se prepustim intuiciji ? Kar se tiče kamnov ki mi jih je priporočil klarus, mi vsaj po barvi najbolj sede lapis lazuli.

Kaj pa glede oniksa, aventurina in citrina(upam da je pravi)

Naj jih tudi uporabljam glede na moja znamenja ali naj se prepustim intuiciji ?

Valjda. Kwa č'š komplicirat. Sicer pa je tud pri oniksu velka šansa, da bo mal pobarvan x:Dx x:Dx x:Dx

lalala

:palec: Jz bi tud prosla Nosoroga za nasvet.

Kateri kamen bi bil zame,glede na moje težave s kožo(po obrazu imam bele lise-vitiligo),nagnjena sem k perfekcinizmu in nič ni dovolj dobro zame.

Po horoskopu sem kozorog.

:palec: Hvala!

:palec: Jz bi tud prosla Nosoroga za nasvet.

Kateri kamen bi bil zame,glede na moje težave s kožo(po obrazu imam bele lise-vitiligo),nagnjena sem k perfekcinizmu in nič ni dovolj dobro zame.

Po horoskopu sem kozorog.

:palec: Hvala!

Mi zaupaš še svoj ascendent? Če ga ne veš, mi pa povej datum, uro in kraj rojstva.

Lalala

ker kristalček je pa dobr za v avto x:px :vio:

Za "varno vožnjo" delajo amulete iz kunzita - zlasti v ZDA.

alalal (beri rikverc)

ker kristalček je pa dobr za v avto x:px :vio:

alalal (beri rikverc)

alalal (beri rikverc)

alalal (beri rikverc)

hvala x:Dx

hvala x:Dx

There is

One Mind,

One Truth,

ascedent:VODNAR

luna:RAK

sonce:KOZOROG

:palec: :palec: :palec:

Tvoj kamen je fluorit - najdeš ga v pestrih barvnih različkih. Sicer pa je težava, ki jo imaš, povezana z nepravilnim delovanjem predvsem tretje čakre. Če se ne motim, je pri tebi izraženo pozitivno polarizirana - to pomeni, da nekatere stvari kljub luni v raku rešuješ nekoliko "po moško." Sicer pa je nesmiselno klele o tem govorit, saj bi potrebovala kar precej komunikacije, da bi našla vzrok.

lalala

kaj pa za zobe..moji sestri so odkrili polip pod zobno korenino in ma kr sranje...ker bi tu pomagal....mogoč mam kakega, pa ji ga lahka dam :vio:

There is

One Mind,

One Truth,

kaj pa za zobe..moji sestri so odkrili polip pod zobno korenino in ma kr sranje...ker bi tu pomagal....mogoč mam kakega, pa ji ga lahka dam :vio:

Za zobe howlit ali pa magnezit......eliksir x:)x

Ma ne, to je za sklenino, sam pr tej bejbi ni vidt, da je problem v sklenini.

tole je vneto, če je gnoj ..pa boli najbrž tudi zelo...kašen kamenček, ki bi mal ohladil bolečino......

Zobozdravnik...njaboljša rešitev :palec:

V tej situaciji maš prav, sam treba se je pozabavat z vzrokom. Jaz sem npr. prepričan, da se naša prepričanja zrcalijo v stanju naše biologije. Tole bi znal biti problem v eni od prvih treh čaker, najverjetneje prvi. Težava simbolično kaže na to, da osebi nekaj izpodjeda temelje. Verjetno je nesmiselno klele ugibat, za kakšne temelje gre, to bi se pač dalo ugotoviti skozi pogovor. Morda pa ji bo tudi tale namig dovolj, da pošteka, v čem je štos. Kle je treba torej predvsem najdt pr4oblematično prepričanje in ga spremenit - pri tem je lahko v podporo lapis lazuli.

Tvoj kamen je fluorit - najdeš ga v pestrih barvnih različkih. Sicer pa je težava, ki jo imaš, povezana z nepravilnim delovanjem predvsem tretje čakre. Če se ne motim, je pri tebi izraženo pozitivno polarizirana - to pomeni, da nekatere stvari kljub luni v raku rešuješ nekoliko "po moško." Sicer pa je nesmiselno klele o tem govorit, saj bi potrebovala kar precej komunikacije, da bi našla vzrok.

lalala

Hvala;Nosorog.

Ali je možno,da mi bo ta kamen kaj pomagal,če ga bom nosla vsak dan na verižici?

Predvsem me ubija ta perfekcionozem.

Po čem sklepaš ,da mi tretja čakra ne deluje najbolje. x?x x?x

Mi lahko napišeš kak link ,kjer je obrazloženo delovanje čakr.

Hvala še enkrat.

V tej situaciji maš prav, sam treba se je pozabavat z vzrokom. Jaz sem npr. prepričan, da se naša prepričanja zrcalijo v stanju naše biologije. Tole bi znal biti problem v eni od prvih treh čaker, najverjetneje prvi. Težava simbolično kaže na to, da osebi nekaj izpodjeda temelje. Verjetno je nesmiselno klele ugibat, za kakšne temelje gre, to bi se pač dalo ugotoviti skozi pogovor. Morda pa ji bo tudi tale namig dovolj, da pošteka, v čem je štos. Kle je treba torej predvsem najdt pr4oblematično prepričanje in ga spremenit - pri tem je lahko v podporo lapis lazuli.

u hvala :vio: xsrcx se boma pogovorile in ji bom to razložla :palec:

There is

One Mind,

One Truth,

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...