Skoči na vsebino

Kateri kamen?

Aliana

Recommended Posts

Nosorog pravi:

(ne morem citirat..ne vem zakaj :inocent: )

Ma ne, to je za sklenino, sam pr tej bejbi ni vidt, da je problem v sklenini.

V tej situaciji maš prav, sam treba se je pozabavat z vzrokom. Jaz sem npr. prepričan, da se naša prepričanja zrcalijo v stanju naše biologije. Tole bi znal biti problem v eni od prvih treh čaker, najverjetneje prvi. Težava simbolično kaže na to, da osebi nekaj izpodjeda temelje. Verjetno je nesmiselno klele ugibat, za kakšne temelje gre, to bi se pač dalo ugotoviti skozi pogovor. Morda pa ji bo tudi tale namig dovolj, da pošteka, v čem je štos. Kle je treba torej predvsem najdt pr4oblematično prepričanje in ga spremenit - pri tem je lahko v podporo lapis lazuli.

Strelka02:

Ja howlit pa magnezit je za sklenino...za zobe x:Dx

Drugo vzrok....zanimivo. :vio:

Ja korenina so temlji ....če so korenine fuč potem tudi zrase vse bolj piškavo :inocent:

Fajn :palec:

xsrcx

Deli na socialnih omrežjih

Hvala;Nosorog.

Ali je možno,da mi bo ta kamen kaj pomagal,če ga bom nosla vsak dan na verižici?

Ne mislim. Kamen je lahko na tej ravni poodpora, a dejstvo je, da bi bilo dobro ozavestiti in spremeniti kakšna stališča v zvezi z usmerjanjem tvoje moči navzven.

Predvsem me ubija ta perfekcionozem.

Po čem sklepaš ,da mi tretja čakra ne deluje najbolje. x?x x?x

Tako sem pač začutil.

Mi lahko napišeš kak link ,kjer je obrazloženo delovanje čakr.

Ustreznega linka ni; vsaj jaz ne vem zanj. Če klikneš na moj podpis, boš našla forum, kjer se pogovarjamo o čakrah na način, da bi lahko zadevo ustrezno razumela, a smo komaj pri drugi.

Hvala še enkrat.

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Komaj pri drugi čakri??Kdaj boste pa prišli do tretje čakre?

Nič jasno x?x x?x

Ne razumem, kaj zdaj ni jasno. Mal bolj sistematično se pač pogovarjamo o čakrah, začeli smo s prvo, zdaj smo pri drugi. Napredujemo v tempu, ki je odvisen od postavljanja vprašanj. Ker je forum bolj nov, gre pač počasi, meni pa se tudi ne mudi. Na tem forumu to ni mogoče, ker je prehiter - vsi živi se vključujejo, notri je pol velik balasta in tema ne more imeti zaključene podobe.

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Ne razumem, kaj zdaj ni jasno. Mal bolj sistematično se pač pogovarjamo o čakrah, začeli smo s prvo, zdaj smo pri drugi. Napredujemo v tempu, ki je odvisen od postavljanja vprašanj. Ker je forum bolj nov, gre pač počasi, meni pa se tudi ne mudi. Na tem forumu to ni mogoče, ker je prehiter - vsi živi se vključujejo, notri je pol velik balasta in tema ne more imeti zaključene podobe.

Ne,ne..sj je vse jasno.. x:Ix Sem misla,da nisem vidla vsega..Včeri sem natančno prebrala vse tvoje odgovore in vprašanja od forumcov..pa tud Sonce je dost dejstev napisala..

:palec: Zanimivo..

Bom lepo počakala,da pridete še do tretje čakre.

Hvala!

Nosorog pravi:

(ne morem citirat..ne vem zakaj :inocent: )

Ma ne, to je za sklenino, sam pr tej bejbi ni vidt, da je problem v sklenini.

V tej situaciji maš prav, sam treba se je pozabavat z vzrokom. Jaz sem npr. prepričan, da se naša prepričanja zrcalijo v stanju naše biologije. Tole bi znal biti problem v eni od prvih treh čaker, najverjetneje prvi. Težava simbolično kaže na to, da osebi nekaj izpodjeda temelje. Verjetno je nesmiselno klele ugibat, za kakšne temelje gre, to bi se pač dalo ugotoviti skozi pogovor. Morda pa ji bo tudi tale namig dovolj, da pošteka, v čem je štos. Kle je treba torej predvsem najdt pr4oblematično prepričanje in ga spremenit - pri tem je lahko v podporo lapis lazuli.

Strelka02:

Ja howlit pa magnezit je za sklenino...za zobe x:Dx

Drugo vzrok....zanimivo. :vio:

Ja korenina so temlji ....če so korenine fuč potem tudi zrase vse bolj piškavo :inocent:

Fajn :palec:

xsrcx

sem to omenla sestri...rekacija je bila zelo odklonilna..prav jezna je bla xrolleyesx

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

• 3 weeks later...
Ojla x:)x Nosko, eno pitajnce.......kaj mi znaš povedat o elbaitu? :inocent: In seveda.....kje ga dobit.......k v kakšnem Ahatu npr. ga nimajo? Thx.

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

ker bi bil pa taprau zame? sm lev, v ascedentu pa strelec

Mal vroča si; zato ametrin.

Ojla x:)x Nosko, eno pitajnce.......kaj mi znaš povedat o elbaitu? :inocent: In seveda.....kje ga dobit.......k v kakšnem Ahatu npr. ga nimajo? Thx.

ELBAIT

Na(Li, Al)3Al6[(OH)1+3 | (BO3)3 | Si6O18]

Pogoste primesi: F, Fe, Mn, Ti, Cu

Element: zrak-ogenj

Pojavlja se v vseh barvah, lahko pa je tudi brezbarven. Med elbaite uvrščamo tudi zeleni turmalin z rdečo sredico, ki ga najdemo pod trgovskim imenom dinjasti kremen (watermelon turmalin).

Izvor imena: Poimenoval ga je W. Vernadsky in sicer po otoku Elbi.

Nahajališča: Pomembnejša nahajališča so v Braziliji, ZDA (Kalifornija) in Afganistanu.

Možnosti zamenjave: Glede na to, da se pojavlja v vseh barvah, je možnost zamenjave pri brušenih primerkih izredno velika. Podobni so mu lahko ametist, hrizoberil, topaz, spinel, cirkon itd.

Ponaredki: Ponarejajo ga iz obarvanega stekla, včasih pa manj intenzivno obarvane elbaite dodatno obarvajo ali pa jim z žarjenjem oziroma obsevanjem spremenijo barvo.

Uporaba danes: Krepi delovanje žlez, metabolizem in imunski sistem. Pri meditaciji ga uporabljamo za olajšanje vizualizacije, kot večbarvni mineral pa pomaga k harmoniji duha, duše, intelekta in telesa. Dinjastemu kremenu pripisujejo vibracijo razumevanja, prijateljstva in ljubezni; pomaga nam k čistemu izrazu namere. Na fizični ravni je najbolj učinkovit kot eliksir. Regenerira živčevje ter pomaga pri paralizi in multipla sklerozi.

Imajo ga malo bolj šminkerski dealerji. Če si resen interesent, me kontaktiraj na OS.

zanima me pa še za moio prjatlco...je vodnar ..ascedent pa v levu

He he, ta kombinacija sem tud jaz. V svoji knjigi Dih zvezd nisem bil do sebe prav nič prizanesljiv (kot posledično nisem do tvoje prijateljice), saj sem to kombinacijo opisal takole:

vodnar-lev: rutilov kremen

Lastnost rutilovega kremena je, da deluje ugodno na respiratorni trakt (element zrak), krepi pa tudi pretok energije v telesu (element ogenj). Ljudje, katerim vlada Uran, v ascendentu pa Sonce, so romantični in običajno ljubeči. Radi prevzemajo odgovornost in so individualisti. Ljudi držijo "na distanci", kolektivnega dela pa so sposobni le tedaj, kadar poteka po njihovih željah in idejah. Ker se običajno v svoji koži počutijo zelo dobro, je verjetno brezpredmetno, da jim za raztapljanje trme svetujem nošenje safirja. x:Dx x:Dx x:o)x x^x

O, hvala ti. :palec: Kaj to šminkerski dealer kamnov? In zakaj? A je tko lep? x:o)x Al tko drag? x:Dx

Kakšni zelo lepi watermelon turmalini so lahko precej dragi. Šminkerski dealerji majo šminkerske kamne po šminkerskih cenah x:Dx x:Dx x:Dx

He he, ta kombinacija sem tud jaz. V svoji knjigi Dih zvezd nisem bil do sebe prav nič prizanesljiv (kot posledično nisem do tvoje prijateljice), saj sem to kombinacijo opisal takole:

vodnar-lev: rutilov kremen

Lastnost rutilovega kremena je, da deluje ugodno na respiratorni trakt (element zrak), krepi pa tudi pretok energije v telesu (element ogenj). Ljudje, katerim vlada Uran, v ascendentu pa Sonce, so romantični in običajno ljubeči. Radi prevzemajo odgovornost in so individualisti. Ljudi držijo "na distanci", kolektivnega dela pa so sposobni le tedaj, kadar poteka po njihovih željah in idejah. Ker se običajno v svoji koži počutijo zelo dobro, je verjetno brezpredmetno, da jim za raztapljanje trme svetujem nošenje safirja. x:Dx x:Dx x:o)x x^x

aha=P zanimivo x^x hvala x:)x

Kakšni zelo lepi watermelon turmalini so lahko precej dragi. Šminkerski dealerji majo šminkerske kamne po šminkerskih cenah x:Dx x:Dx x:Dx

Aha. x:Dx V kakšnem razponu pa so te cene, vsaj tolk približn? Se ga da oz. sme kako tak oblikovat al nekak skup spacat, da se lohk udobno nosi k obesek? A da je šminkerski? Mhm. Se ga pa torej ga lohk dobi tud pri nešminkerju za nešminkersko ceno (beri noskotu)? :inocent: x:o)x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Oj! Nosko, mam eno vprašanje zate. Nimam še tvoje zadnje knjige (delam na tem da bom si jo kupil) in me zanima kateri kamni so najboljši za:

prvo čakro

drugo čakro,

tretjo čakro,

četrto čakro,

peto čakro,

šesto čakro,

in sedmo čakro.

Upam, da boš tak dober pa mi odgovoril. Sej ne rabiš naštevat vseh, ampak tiste ki čakro najbolj spodbujajo ;)

Hvala :D

Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT!

If you have great passion, then you can do high fashion!

a ni tak, da so za prve tri dobri ognjeni kamni..kak karneol(maš :P )

za 4. čakro rožnati kremen al pa avanturin(maš oboje :P )

za grleno sodalit( maš :P )

za 3 oko pa ametist, sam tu pa nisem ziher :inocent: (tega pa tud menda maš :D )

men se zdi no :inocent:

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...