Skoči na vsebino

Kateri kamen?

Aliana

Recommended Posts

pravkar so mi spipal zob....pa me zanima ker kristal je najbolš da si ga dam gor x?x

a si nej dam ametist al dam mahagoni obsidian xnckrivx

Men so ga tud včeraj. Gor nisem dal nič. Sem pa v preteklosti takšne stvari že reševal s herkimerjevim diamantom. Med ametistom in mahagonij obsidianom bi izbral drugega.

Serbus!

Trenutno sprobavam kamenčke, da bi ugotovila, kateri mi energetsko najbolj paše in me dodatno stimulira. Na mojem sporedu so: dumortierit, jaspis, kalcit in amnetist. A bi za mojo kombinacijo bil ustreznejši kateri drug kamen?

sonce: devica

asc: škorpijon

luna: strelec

Jaspis.Po možnosti rdeči.

Za kakršen koli nasvet bom zelooo hvaležna! x:)x

Lep in uspešen dan vsem skupaj! xrainbowx

Papa, simona limona x;)x

Mene tudi zanima kateri kamen je primeren zame.

sonce:dvojček

ascendent:rak

luna:strelec

Za nasvet o uporabi kamna in njegovih pozitivnih učinkih bom zelo hvaležna, ker se ravno ne spoznam najbolje na astrologijo.

Dumortierit in jadeit se mi zdita najprimernejša zate.

lalala

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Deli na socialnih omrežjih

Men so ga tud včeraj. Gor nisem dal nič. Sem pa v preteklosti takšne stvari že reševal s herkimerjevim diamantom. Med ametistom in mahagonij obsidianom bi izbral drugega.

Kje naj jih pa dobim, ker prvič v življenju slišim tako zakomplicirana imena za kamne. :eek: :vio: Mislim, je to resno to, ali sem nasedla na "zajebancijo"? :eek: Samo vprašam, da ne bi bilo pomote, nočem nikogar užaliti, samo čundo mi je...kako pa to izračunaš, kater kamen je zate primeren? Mi to lahko kdo objasni? Prosim? :eek: :inocent: :inocent: :eek:

Ups, napačno sem prilepila, se opravičujem, moralo bi pisati:

Ker me pač zanima glede mojih kamnov, saj to je logično, kajne?

Kje naj jih pa dobim, ker prvič v življenju slišim tako zakomplicirana imena za kamne. :eek: :vio: Mislim, je to resno to, ali sem nasedla na "zajebancijo"? :eek: Samo vprašam, da ne bi bilo pomote, nočem nikogar užaliti, samo čundo mi je...kako pa to izračunaš, kater kamen je zate primeren? Mi to lahko kdo objasni? Prosim? :eek: :inocent: :inocent: :eek:

Ups, napačno sem prilepila, se opravičujem, moralo bi pisati:

Ker me pač zanima glede mojih kamnov, saj to je logično, kajne?

Ne vem, iz kje si, zato ti težje svetujem, kje poglej za te kamne.

Drugače pa: Pod trgovskim imenom žad prodajajo dragoceni jadeit in ceneni nefrit. Išči torej žad, a pazi, da ne kupiš nefrita. Nekatere vrste nefrita izda špinačno zelena barva, a so tudi drugačni.

Lahko pa se celo zgodi, da ti pod imenom žad prodajo pekinško steklo.

lalala

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

(simona limona @ 13. Mar 2007, 09:47) *

Serbus!

Trenutno sprobavam kamenčke, da bi ugotovila, kateri mi energetsko najbolj paše in me dodatno stimulira. Na mojem sporedu so: dumortierit, jaspis, kalcit in amnetist. A bi za mojo kombinacijo bil ustreznejši kateri drug kamen?

sonce: devica

asc: škorpijon

luna: strelec

Jaspis.Po možnosti rdeči.

Za kakršen koli nasvet bom zelooo hvaležna! icon_smesko.gif

Lep in uspešen dan vsem skupaj! rainbow.gif

Papa, simona limona icon_smile_wink.gif

Jaspis, odlično!!! Ni kaj, zadnje čase mi res večkrat pod roko pride ravno ta lep kamenček! x;)x Bo treba nabavit še rdečega, ker moja mini zbirka zaenkrat premore samo 'šekasto' rjavega!

Kaj pa je pravzaprav posebnost rdečega jaspisa, če smem vprašat? Razen barve, seveda! hehe! x:Dx

Hvala za nasvet glede kamna! Se že veselim jaspis-simonine naveze! hehe! :P

Papa, Simona

http://shrani.si/files/metuljwfik.gif

Jaspis, odlično!!! Ni kaj, zadnje čase mi res večkrat pod roko pride ravno ta lep kamenček! x;)x Bo treba nabavit še rdečega, ker moja mini zbirka zaenkrat premore samo 'šekasto' rjavega!

Kaj pa je pravzaprav posebnost rdečega jaspisa, če smem vprašat? Razen barve, seveda! hehe! x:Dx

Hvala za nasvet glede kamna! Se že veselim jaspis-simonine naveze! hehe! :P

Papa, Simona

Klele maš opis jaspisa iz moje knjige Mala enciklopedija zdravilnih kamnov:

22. JASPIS

Trigonalni SiO2

Pogoste primesi: Al, Ca, Fe, K, Mg, Mn, Na, O, OH

Trdota: 6,5–7

Gostota: 2,58–2,91 g/cm3

Element: zemlja-voda

Je pripadnik družine drobnozrnatega mikrokristalnega vlaknatega kremena – neprosojnega kalcedona, školjkastega loma. Znanih je preko 80 vrst jaspisa. Najpogostejši so rumeni, zeleni, imenovani plazma in rdeči. Poleg enobarvnih, poznamo precej strukturno zanimivih različic kot sta npr. pokrajinski jaspis in turitella jaspis z vključki fosilizirane polžje lupine.

Lahko vsebuje do 20 % vključkov različnih drugih mineralov. Brusijo ga kabošonsko.

Izvor imena: Izvor imena je grški (iaspis), kar pomeni drag kamen zelene barve (plazma), zelen jaspis z rdečimi pikami pa imenujemo heliotrop.

Nahajališča: Glavna nahajališča jaspisa so v Nemčiji, Franciji, Rusiji, ZDA in Indiji. V Sloveniji je največ zelenega jaspisa v okolici Polhovega gradca, rdeči jaspis pa so našli tudi pri Turjaku, Ilirski Bistrici, okolici Brežic …

Možnosti zamenjave: Včasih so mu podobni navadni prodniki s primesmi.

Ponaredki: Pod imenom jaspis včasih prodajajo različne kamnine, ki nimajo z jaspisom nobene povezave. Zelo redki pa so ponaredki iz plastike ali keramike.

Tradicionalna uporaba: V starem Egiptu so delali iz jaspisa zaščitne amulete v obliki skarabeja, egipčanski kralj Nechepsus pa je za krepitev prebavnega trakta nosil zeleni jaspis, graviran z zmajem sredi žarkov. Ameriški indijanci so jaspis uporabljali pri ceremonijah priklica dežja.

V srednjem veku je bil kamen bojevnikov. Vgrajen naj bi bil tudi v ročaj meča legendarnega junaka germanskih epov Siegfrieda. Rdeči jaspis, graviran z likom leva ali lokostrelca, je veljal za zaščito pred strupi. Svojemu lastniku je tudi omogočal vpogled v prihodnost. S polaganjem jaspisa so si pomagali pri zaustavljanju krvavitev in ob posebno močnih menstruacijah.

Uporabljala ga je tudi Sveta Hildegarda. Slab sluh je zdravila tako, da je naročila pacientu, naj v koščka jaspisa diha tako dolgo, dokler se ne ogrejeta in ovlažita, nato pa jih vtakne v ušesa in pokrije z vato. Podoben nasvet je veljal tudi pri nahodu, le da si je v tem primeru pacient vtaknil topel jaspis v nosnici. Zelo ga je cenila tudi kot zaščitni kamen; menila je, da varuje pred prividi in zračnimi duhovi, če pa ga damo v usta, okrepi razum in prežene misli, ki nas oddaljujejo od cilja.

Uporaba danes: Eliksir iz jaspisa deluje na prebavo, vitalnost, mehur in žolčni mehur, zaradi prisotne energijske komponente elementa vode pa je opazen tudi ugoden vpliv na imunski sistem. Njegova vibracija pomaga tudi v boju z nočnimi morami in izboljšuje koncentracijo. Polaganje ploščice jaspisa na obolelo mesto deluje proti revmi in protinu, segret manjši ovalni kos jaspisa, potisnjen v nos, pa pomaga pri nahodu. Seveda niso vse vrste jaspisa enako učinkovite za vse tegobe; rdeči je najboljši za okrepitev cirkulacije in energijskega pretoka, rumeni krepi imunski sistem, zelenega pa uporabljamo proti vnetjem in za razstrupljanje. Na finoenergijskih ravneh jaspis okrepi pogum in po potrebi agresijo (rdeči), vztrajnost (rumeni) in sposobnost, da se zaščitimo (zeleni).

Glede na to, da so ga v preteklosti uporabljali za izdelavo magijsko defenzivnih obeskov (sovraštvo so vračali proti pošiljatelju), ga tudi danes programiramo v glavnem v zaščitne namene; turitella jaspis programiramo za zaščito pred toksičnimi učinki onesnažene narave, strupi in radiaciji.

Astrološke povezave: Rdeči jaspis je kamen astrološke kombinacije devica – škorpijon, turitella jaspis pa kombinacije devica – tehtnica.

lalala

Klele maš opis jaspisa iz moje knjige Mala enciklopedija zdravilnih kamnov:

22. JASPIS

Trigonalni SiO2

Pogoste primesi: Al, Ca, Fe, K, Mg, Mn, Na, O, OH

Trdota: 6,5–7

Gostota: 2,58–2,91 g/cm3

Element: zemlja-voda

itd. itd. itd. .......

Superca! Res hvala za posredovani info!

Lep dan še naprej! xrainbowx

Papa!

http://shrani.si/files/metuljwfik.gif

Ne vem, iz kje si, zato ti težje svetujem, kje poglej za te kamne.

Drugače pa: Pod trgovskim imenom žad prodajajo dragoceni jadeit in ceneni nefrit. Išči torej žad, a pazi, da ne kupiš nefrita. Nekatere vrste nefrita izda špinačno zelena barva, a so tudi drugačni.

Lahko pa se celo zgodi, da ti pod imenom žad prodajo pekinško steklo.

lalala

Lahko dobiš tudi PRASEM, ki ga prodajajo po imenom Afriški Žad.

Branko G

Nosorog,

prosim, lahko poveš za mojo sodelavko, kateri kamen ji sede. rojstni dan ima danes :), torej, 20.3.1957, 8:15, Trbovlje.

Hvala za tvoj trud!

Azurit-malahit ali hrizokolla.

lalala

O, to je bilo pa hitro! Hvala!

se to dadobiti pri nas v Ahatu npr., dajo še ta teden razveselimo...

Hrizokollo majo ziher (verjetno pod imenom krizokol), azurit-malahit pa vprašanje. Sicer pa je hrizokolla veliko bolj kompaktna, pa tudi lepša - skratka, primernejša za darilo.

lalala

z šolo smo včeraj šli v žičko kartuzijo in tam imajo celo zbirko dragih kamnov za kupit.prodajalec pa je odgovoril na vprašanjekateri je pravi zame:''pravi kamen za vsakega je ta kateri ti prvi pade v oči in je najlepši tebi''

tako je rekel on.zdaj pa ne vem če je to res

http://shrani.si/files/1hdglixjhzw0t3.jpg

včlante se na ta forum če hočete:

www.chapika04.mojforum.si

recimo nekako takole

Ker je kamen živo bitje, on oddaja in tudi sprejema vibracije. In če ti je všeč, potem mu ti odddajaš polno pozitivnih vibracij, katere ti on na nek način nazaj vrača. x;)x Simpl.

• 3 weeks later...

Sem nova na tem forumu in zadnje čase ogromno preberem o kamnih in kristalih in vem, da se moram še ogromno naučiti.

Ker sem prebrala mnoge vaše nasvete, vas tudi jaz prosim za pomoč pri izbiri kamnov.

Sem levinja, rojena 1.8.1983, moj partner pa dvojček, rojen 30.5.1979. V tem času si urejava stanovanje, jaz končujem študij in iščem službo, letos se poročiva, čez kakšno leto pa načrtujeva otroka.

Lepo vas prosim za pomoč pri izbiri kamnov.

Prosila bi vas še za mnenje, če lahko en kamen uporabljava oba, ali morava imeti vsak svojega.

Mogoče pozna kdo zeleni morganit?

Iskrena hvala za vso pomoč!

Lep sončen dan vsem! x:)x

Večina ti bo odgovoril Nosorog, jaz ti lahko mineralološko -Morganit je rožnata verzija Beryl-a .Variacije Beryla so -rožnati- morganit , zelenkasto rumen-heliodor , zelen - emerald, modri odtenki-akvamarin, brezbarven-goshenit ,pa še lepo rdeč-rdeči beril ali tudi bixbit...Tko , da zelenega morganita ni- ne more biti, ker potem bi se imenoval- emerald , če je beryl.

Pa zdi se mi, da bi morala imeti vsak svoj kamen, ne glede kako rada se imata itd...vsaj za uporabo...

Tudi jaz želim tebi lep sončen dan ..pa še srečen zraven

xegox :palec:

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

aloha, Minci, dobrodosla! :palec:

Kot si najbrz opazila, sem tvojo novo temo prikljucila k ze obstojeci.

Seveda, vsak od vaju naj ima svojega (najbolje se je odlociti po feelingu), vendar za 'skupnega', ki naj recimo krasi bivalni prostor in mu daje + energije, pa vama osebno priporocam citrin.

Matjaz, v slovenscini imamo raje izraz smaragd - za tazelenga od berilov.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Živjo!

Mene pa zanima kaj o snežnem kamnu, ker sem ga kupila. Pa sem malo brskala po lunin.net pa nisem nč najdla.

x:Dx

"Remember when I told you how my

Kin is different in some ways?

And how you should not fall in love

With someone like me, anyway...

Between the lines, people see signs

When they feel the sear, every day's fear...

And one night their torches

Find the girl without a name...

And the one who has her

Love is no more safe..."

najverjetneje imas v mislih snezni obsidian; to je sicer vulkanska kamnina, ki je najpogosteje smolasto crne barve, vcasih pa ima zaradi oksidiranja tudi nekaksne bele 'snezinke' - odtod ime.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

aloha, Minci, dobrodosla! :palec:

Kot si najbrz opazila, sem tvojo novo temo prikljucila k ze obstojeci.

Seveda, vsak od vaju naj ima svojega (najbolje se je odlociti po feelingu), vendar za 'skupnega', ki naj recimo krasi bivalni prostor in mu daje + energije, pa vama osebno priporocam citrin.

Matjaz, v slovenscini imamo raje izraz smaragd - za tazelenga od berilov.

dve imeni pač za isti kamen .Pejd na kakšen velik sejem , pa boš vidla kakšna imena boš pol slišala. Ko sva bila v bolgni z tadejem, sem tri dni gruntal ta ene par primerkov- sadra v pitaj boga kerem jeziku/ in ta kristalizira na več načinov- da je še večji problem , / pa enostavno žveplo v francoščini. ajde ugani ??'In tako se pač navadiš, ker tudi literatura, ki jo večinoma imam , ni glih v slovenščini, smo bogi s tem..Sam imam tri kose, pa včasih rečem emerald, včasih smaragd.Pa mislim, da ni problema- odgovoril sem ji korektno .

Moja spletna stran

Moji knjigi

dve imeni pač za isti kamen .Pejd na kakšen velik sejem , pa boš vidla kakšna imena boš pol slišala. Ko sva bila v bolgni z tadejem, sem tri dni gruntal ta ene par primerkov- sadra v pitaj boga kerem jeziku/ in ta kristalizira na več načinov- da je še večji problem , / pa enostavno žveplo v francoščini. ajde ugani ??'In tako se pač navadiš, ker tudi literatura, ki jo večinoma imam , ni glih v slovenščini, smo bogi s tem..Sam imam tri kose, pa včasih rečem emerald, včasih smaragd.Pa mislim, da ni problema- odgovoril sem ji korektno .

ja seveda, sam pac, mi oz. tu ga poznamo pod imenom smaragd, pa sem pac bla natancna. x:)x

ja s temi imeni je vcas res mal zbrke..... smo se ze 'prickal' dost okol tega, vcasih.

Picasso

ja seveda, sam pac, mi oz. tu ga poznamo pod imenom smaragd, pa sem pac bla natancna. x:)x

ja s temi imeni je vcas res mal zbrke..... smo se ze 'prickal' dost okol tega, vcasih.

Vidiš, če gre za variacije , ti tudi kemijska sestava -formula, ne pomaga.Pri rastlinah in živalih je bolj enostavno- latinska imena...mimogrede, meni so se pred mnogo leti smejali, ko sem se jih učil, pa mi je vseeno mnogokrat prišlo prav... vsaj lahko zadevo določiš...imen je pa tolk, kot raznih pokrajin, včasih pomisliš- kolikor vasi..za razne stvari...pol se pa znajdi... x;)x

xegox :palec: maš pa prav- na Slovenskem je zeleni beril- smaragd...je pravilno...se strinjam..mi pa uide kdaj..

Moja spletna stran

Moji knjigi

ja, ful je teh variacij in tega....

ma saj jaz se ne spoznam glih blazno na kemijsko sestavo (no, mal pac tud, nenazadnje sem se s kamni dost ukvarjala plus me je vedno zanimala kemija in tud sestava stvari), sam velik tega lohk preprosto sklepas po eni zdravi kmecki logiki; kot recimo, kdaj nastopa zelezo, kdaj baker... in podobno.

zanimivi so mi tud kristali, kjer sta 'dva v enem', kot npr, ametrin... kul a ne... x:)x

No zdej k mamo Nosoroga pa druge struckote, v bistvu redko uletim, vcasih, izjemoma, ce je kej treba zdruzit, napotit... al pa ce ni nobenga odgovora, pa sem glih na broju pa 'vem' kej o tem. xDDx

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...