klarus 11. april 2007 Prijavi Deli 11. april 2007 najverjetneje imas v mislih snezni obsidian; to je sicer vulkanska kamnina, ki je najpogosteje smolasto crne barve, vcasih pa ima zaradi oksidiranja tudi nekaksne bele 'snezinke' - odtod ime.mislim, da je to kr beli kremen..snežni kamen mam js tud in je čisto bel...brez kakršnih koli vzorcev Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
minči 11. april 2007 Prijavi Deli 11. april 2007 Hvala, Matjaž in Marsa za vajine odgovore. No, zadnjič sem dobila zeleni kamen, zraven je bil priložen listek in piše, da je zelo redek, zeleni morganit. Tako da, sedaj pa res nisem sigurna, kateri kamen sploh imam. Še enkrat hvala za vašo pomoč! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 11. april 2007 Prijavi Deli 11. april 2007 Meni osebno so kamnine zakon men tud. mislim, da je to kr beli kremen..snežni kamen mam js tud in je čisto bel...brez kakršnih koli vzorcev ja, sem tud jaz pomislila na mlecni kremen, sam mislim da bi blo v tem primeru pac t(k)o: beli ali mlecni kremen.mam tud jaz ene dva (shizim na bele pa brezvarvne pa take kamne, glih nasprotnega videza od teh, k mi jih pripisejo, prinesejo, recimo rubin - k ga ne maram prevec) Hvala, Matjaž in Marsa za vajine odgovore. No, zadnjič sem dobila zeleni kamen, zraven je bil priložen listek in piše, da je zelo redek, zeleni morganit. Tako da, sedaj pa res nisem sigurna, kateri kamen sploh imam. Še enkrat hvala za vašo pomoč!pri teh zadevah je najboljs jih kar videt.pol mas lohk tud en mini del enga kamencka pa se vcas tud tezko orpedeli, tocno kateri je, vsaj jaz. malenkost! (*saj morda pa se Nosorog vidi in ti kej odgovori in mroebiti tud razjasni dvome ) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 11. april 2007 Prijavi Deli 11. april 2007 ja, sem tud jaz pomislila na mlecni kremen, sam mislim da bi blo v tem primeru pac t(k)o: beli ali mlecni kremen.mam tud jaz ene dva (shizim na bele pa brezvarvne pa take kamne, glih nasprotnega videza od teh, k mi jih pripisejo, prinesejo, recimo rubin - k ga ne maram prevec)js sem pa skregana sam z roževcem in dimnim kremenom..no pa na trenutke z kamno strelo moja najljubša sta pa itak ametist in girasol Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
*Zarya* 11. april 2007 Prijavi Deli 11. april 2007 Meni je všeč mesečev kamen, ki je tud "zaščitnik" Ribic. Pa seveda tudi drugi. A mi lahko kdo samo še pove, za kaj natančno se uporablja kamena strela??? Citiraj OM. ŠANTI. ŠANTI. ŠANTI. http://www.maat-center.com/forum/img/forum_avatars/om.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 11. april 2007 Prijavi Deli 11. april 2007 KREMEN (GORSKI KRISTAL, KAMENA STRELA, QUARTZ)Trigonalni SiO2Trdota: 7Gostota: 2,65g/cm3Element: univerzalni mineral Izvor imena Izraz quartz je začel prvi uporabljati začetnik finske književnosti Mikael Agricola (1529), ime pa izvira iz besede querkluftertz, kar je bil izraz za saksonsko rezilo. Kamena strela je slovenski opisni izraz za prozoren kremenov kristal, beseda kremen, pa ima verjetno indoevropski izvor, saj je izraz kre pomenil goreti, tleti, netiti. Beseda kristal pa izvira iz grščine, kjer beseda krystallos pomeni led – kamene strele, ki so jih našli v Alpah, so imeli za kose ledu, ki se ne more več staliti. Kremen v obliki lepo razvitih kristalov, vidnih s prostim očesom, imenujemo fanerokristaličen (grško phaneros – viden); sem sodijo kamena strela, ametist, roževec, čadavec, citrin, mlekovec, mačje oko, tigrovo oko in kremeni z različnimi vključki (rutilov kremen, avanturin, prasem...). Najdemo pa ga tudi kot drobnozrnati agregat, katerega obliko zaznamuje izraz kriptokristalična (grško kryptos – skrit), kamor sodijo kalcedoni in ahati, ter v amorfni obliki (grško amorphos – brezobličen), kjer kristalov ni več opaziti; v to skupino sodijo npr opali in stekla, z enako kemično sestavo, vendar brez kristalne strukture. Preden se lotimo opisa kamene strele kot najbolj uporabljanega minerala v kristaloterapiji, pa omenimo še nekaj zanimivejših pojavnih oblik kremena. S kristalizacijo kremena v sedimentnih kamninah v fazi njihovega strjevanja (diageneza), najpogosteje nastanejo kremenovi kristali s številnimi vključki, zlasti anhidrita in bitumna. Z rastjo ob sočasnem nadomeščanju sedimentne kamnine, nastajajo v sedimentnih plasteh lepo razviti terminirani kremenovi kristali, ki so se jih prijela diamantna imena, pa čeprav nimajo z diamanti ničesar skupnega (herkimerjev diamant, cerkniški demant…). Iz prenasičenih raztopin, ali ko tlak in temperatura hitro padata, pa nastanejo motni, stopničasto oblikovani kristali kremena, brstične, artičokaste ali žezlaste oblike. Dogaja se, da se v fazi formiranja kristalov na obstoječe ploskve usedajo drugi kristalni delci iz raztopine (klorit, hematit…). Kadar jih kasneje prekrije nova plast kremena, dobimo v notranjosti kristala obris kristala, kakršen je bil tedaj, ko so se nanj usedali delci; to se lahko ponovi celo večkrat, takšne kristale pa imenujemo fantomi. Kamena strela je brezbarvna ali bela različica kremena školjkastega loma in steklenega, na kristalnih ploskvah bolj ali manj mastnega sijaja, topna v HF kislini. Dobro prevaja toploto, zato ob stiku s kožo deluje hladno. Zaradi vključkov plinov in tekočin, je tudi občutljiva na temperaturne spremembe. Nahajališča Najlepše in največje so našli v Rusiji, Braziliji, ZDA (Arkanzas), Namibiji in na Madagaskarju. Pri nas so našli lepe kamene strele v Crngrobu, Črnem vrhu nad Polhovim gradcom, Hrastniku (hrib med Škofjo Loko in Železniki), pri Cerknici pa so našli majhne dvojno terminirane kamene strele, ki jih imenujemo Cerkniški demant. Možnosti zamenjave Kameni streli so lahko precej podobni kristali apofilita. Ločimo ju po piramidalnih zaključkih kristalov apofilita. Ponaredki V nakitu kremen včasih zamenjajo s steklom. Steklo je mehkejše od kremena in s pravim kremenom ponaredek (steklo) zlahka razimo. Tradicionalna uporaba Številna ljudstva, tako Avstralije in Indonezije kot tudi Severne Amerike, so imela kremen za kose, ki so se odkrušili od neba ali nebeškega prestola. Sveta in mogočna voda v iniciacijskih obredih avstralskih vračev velja za utekočinjeni kremen. Kamena strela pa je simbol strele oziroma nebesne dejavnosti; predstavlja silo, nabito z magično, fetišistično močjo. Simbolizira duh in intelekt človeka. V preteklosti je bila zelo pogosto uporabljana v magijsko-zdraviteljske namene. Dr. William Fernie je v knjigi Precious stones (1909) pisal o uporabi kremenovega prahu, zmešanega z vinom, kot zdravila proti griži, eliksir iz kamene strele pa je priporočal za obvladovanje vročinskih stanj. Med gabonskimi Fangi se je ohranilo izročilo, po katerem dajejo porodnicam med noge kameno strelo, češ da to olajša porod. Pri Jakutih (Rusija) porodnice pijejo vodo, v kateri so kosi kamene strele, da bi se lažje znebile posteljice, s takšnim napitkom pa si pomagajo tudi pri zaprtju sečevoda ali črevesja. Vrači severnoameriških Indijancev so za zdravljenje in magijske rituale uporabljali ceremonialne palice, katerih zaključek je bil iz kamene strele. To konico so vrači plemena Cherokee hranili v jelenji koži in jo v prepričanju, da je živa, v določenih časovnih intervalih “hranili” z jelenjo krvjo, nasploh pa je kamena strela veljala za močan talisman lovcev. O uporabi kamene strele med Indijanci najdemo obilo podatkov v knjigi The Handbook of American Indians North of Mexico (1910). V Evropi so ji pripisovali moč, da odganja demone, bolezni ter nas fizično in psihično okrepi. Simbol strele oziroma orodje božjega maščevanja pa je bil pri starih Rimljanih očitno tudi kresilni kamen (kremen). Pri sklepanju pogodb ali sporazumov so namreč žrtvovali Jupitru prašiča, ki so ga udarili po glavi s kremenom, kar naj bi bilo poroštvo za prisego in poštenje, kajti Jupiter je bil bog prisege (deus fidius). Če bi prelomili prisego, bi jih Jupiter udaril, kot so sami pobili prašiča, in to toliko močneje, kolikor močnejši in silnejši je bil (Tit Livij). Uporaba danes Pri opisu zdravilnih učinkov kamene strele je zelo zanimiva paralela med delovanjem bioenergetika in kristaloterapevta, ki zdravi pacienta s kameno strelo. Za dokazano imamo lahko dejstvo, da deluje bioenergetik, vsaj s frekvenčnega stališča, s popolnoma enako energijo kot jo lahko dobimo iz kristala kamene strele. Andrija Puharich, ameriški parapsiholog, ki je deloval v okviru Nase, bolj znan po proučevanju telekineze v zvezi z Urijem Gellerjem, je namreč izmeril, da se iz rok bioenergetikov širijo alternirajoča zdravilna elektromagnetna polja s frekvenco 8 Hz. Ugotovil je tudi, da so elektromagnetna polja višjih in nižjih frekvenc za človeka zelo neugodna. Elektromagnetno polje frekvence okoli 8 Hz, pa dobimo ob pravilni uporabi tudi iz kamene strele. John Pierrakos, direktor inštituta za bioenergetsko analizo v New Yorku in sodelavec Nase, je v svojem delu The energy field in man and nature objavil presenetljive izsledke svojih raziskav. Kristali kamene strele namreč zaradi različnih vplivov, kot so npr. zemeljsko magnetno polje, rotacija Zemlje itd., vibrirajo različno glede na stran neba, kamor so obrnjeni. Če je vrh kremenovega kristala obrnjen proti jugu, vibrira s frekvenco 9 Hz, če je obrnjen proti zahodu – 6 Hz, severu – 4 Hz, proti vzhodu pa s frekvenco 14Hz. Če je kristal postavljen pokonci ali navzdol, vibrira s frekvenco, ki je aritmetična srednja vrednost navedenih veličin, kar približno ustreza lastni frekvenci Zemlje oz. takšni vibraciji, kakršno namerimo pod bioenergetikovimi rokami.To hkrati tudi pomeni, da nam napačna uporaba kristalov kamene strele naredi več škode kot koristi. Pri bioenergetiku in kristaloterapevtu pa gre na nek način za zdravljenje s posredovanjem zemeljskega elektromagnetnega polja, saj je znano, da bioenergetiki ne zdravijo s svojo energijo, temveč delujejo le kot posredniki. Dr. Robert Beck, jedrski fizik, je meril tudi možganske tokove zdraviteljev in ugotovil, da je vzorec možganskih tokov pri vseh zdraviteljih enak (7,8 – 8 Hz med zdravljenjem, kar ustreza lastni zemeljski frekvenci). Ko je raziskoval naprej, je ugotovil, da je poleg frekvence tudi faza možganskih valov pri zdraviteljih sinhronizirana s Schumannovo resonanco (lastna frekvenca Zemlje). Iz tega lahko sklepamo, da zdravitelji jemljejo energijo iz elektromagnetnih zemeljskih polj in z njo zdravijo bolnike. Med zdravilnim polaganjem rok se tudi delovanje bolnikovih možganskih valov uskladi z zdraviteljevimi tako v ritmu kot po fazi. Zdravitelj torej poveže pacienta z zemeljskim elektromagnetnim utripom, za popolnoma enaka načela pa gre tudi, ko kristaloterapevt deluje na pacienta s kristali kamene strele. Kamena strelaKot okrasni kamen v bivalnih prostorih izboljšuje atmosfero. Eliksirji imajo splošen poživljavajoč učinek, v nakitu pa prinaša dolgoživost (nakit iz kamene strele je lahko vzrok nespečnosti). Kremenov ježekUporabljamo ga predvsem kot okrasni kamen, krajši čas pa deluje tudi kot zaščita pred škodljivimi sevanji. Ta zaščita postane sčasoma neučinkovita, saj se mineral spontano programira s škodljivimi energijami. Kremenove konice, obrnjene v vse strani, simbolizirajo univerzalnost. Herkimerjev diamant, cerkniški demantVeljata za talisman razvoja, splošne ekspanzije, napredka in čistih misli. Astrološke povezave Kameno strelo pripisujemo astrološki kombinaciji strelec-vodnar, primerna pa je tudi za osebe, rojene v sončnem znamenju rib in z ascendentom v ovnu. avtor tadej pretner Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 11. april 2007 Prijavi Deli 11. april 2007 Hvala, Matjaž in Marsa za vajine odgovore. No, zadnjič sem dobila zeleni kamen, zraven je bil priložen listek in piše, da je zelo redek, zeleni morganit. Tako da, sedaj pa res nisem sigurna, kateri kamen sploh imam. Še enkrat hvala za vašo pomoč! Morganit ni NIKDAR zelen; vedno temno rožnat do prozoren. Barva je posledica vsebnosti mangana in litija. Je iz družine berilov, zelenim berilom pa pravimo smaragdi. Tisto, kar piše na listku, je pač neumnost. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
taraja 11. april 2007 Prijavi Deli 11. april 2007 Imam roževec in ametist. Ko sem jih kupila, sem čutila pozitivne učinke, kmalu za tem pa nič več. Čistim jih v vodi s soljo, roževec dajem tudi na polno luno, ametist pa ne, ker je ognjeni kamen. Imam jih v spalnici. Ametist sem imela nekaj časa na stičišču dveh zemeljskih tokov. Občasno jih tudi programiram bolj po svoje. Kaj lepega jim naročim . Delam kaj narobe, ker ne čutim več pozitivnih vibracij? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 12. april 2007 Prijavi Deli 12. april 2007 Morda je težava v tebi, ne v mineralih... Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
taraja 12. april 2007 Prijavi Deli 12. april 2007 Lahko, lunin kamen mi pomaga, ta dva pa ne. Isto pravi fant. Mogoče sta se kristala utrmala. Ali pa midva s fantom Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 12. april 2007 Prijavi Deli 12. april 2007 Lej, vsak kamen ima svojo vibracijo, ki deluje na različne organe , pa na različna telesa, torej tudi na različne čakre...Energetska središča...se pravi, da je možnost, da je s tvojo harmonijo energij nekaj narobe, morda imaš kakšne blokade, ali kaj podobnega...ali pa te kaj muči, pa spet pride do zastajanja pretoka...tole ti bo verjetno nosorog mnogo bolje odgovoril, ko se bo pojavil- zihr...Če ti povem po pravici, tudi jaz ne občutim vsakič isti mineral enako, kot prejšnjič...verjetno je to povezano z mojo odprtostjo, pretočnostjo in trenutno naravnanostjo...včasih so razlike tako velike, da je joj...sam pol kaj naredim na sebi in je drug dan spet bolje- spet sije "sonce " iz kamenčka..bi dejal...lahko , da bo tudi pri tebi tako...sicer pa počakaj nosorogov komentar, do zanesljivo povedal bolj točno... Ja, še nekaj- roževec ima praviloma negativno vibracijo- ne pozitivno...ametist- pač . Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 12. april 2007 Prijavi Deli 12. april 2007 Sem nova na tem forumu in zadnje čase ogromno preberem o kamnih in kristalih in vem, da se moram še ogromno naučiti. Ker sem prebrala mnoge vaše nasvete, vas tudi jaz prosim za pomoč pri izbiri kamnov. Sem levinja, rojena 1.8.1983, moj partner pa dvojček, rojen 30.5.1979. V tem času si urejava stanovanje, jaz končujem študij in iščem službo, letos se poročiva, čez kakšno leto pa načrtujeva otroka. Lepo vas prosim za pomoč pri izbiri kamnov. Prosila bi vas še za mnenje, če lahko en kamen uporabljava oba, ali morava imeti vsak svojega. Mogoče pozna kdo zeleni morganit? Iskrena hvala za vso pomoč! Lep sončen dan vsem! Premalo podatkov. Še ascendent, oz uro in kraj rojstva. Imam roževec in ametist. Ko sem jih kupila, sem čutila pozitivne učinke, kmalu za tem pa nič več. Čistim jih v vodi s soljo, roževec dajem tudi na polno luno, ametist pa ne, ker je ognjeni kamen. Imam jih v spalnici. Ametist sem imela nekaj časa na stičišču dveh zemeljskih tokov. Občasno jih tudi programiram bolj po svoje. Kaj lepega jim naročim . Delam kaj narobe, ker ne čutim več pozitivnih vibracij? V bistvu se ne dogaja nič nenavadnega. V lajfu se spreminjamo in v različnih obdobjih in situacijah rabimo različne stvari. Jaz sem recimo ves lajf nujno rabil grenke stvari (grenivke, od pijač pivo, pelinkovec), zdaj pa grenkega več ne rabim. Enako je z energijami kamnov. Prav mogoče, da spet pride obdobje, ko se boš s tema kamnoma spet povohala. la Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
taraja 12. april 2007 Prijavi Deli 12. april 2007 Najlepša hvala obema. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nejc-N 15. april 2007 Prijavi Deli 15. april 2007 no zej sm še pa js mal tole temo bral prebral sm tak ene 9 strani tak da mal uvoda že mam sam 75 strani je pa mal velik tak da nism vse prebral zanima me pa par stvari:za ustno ocenjevanje v šoli je dobr kalcedon ne?ka bi blo kej za kake teste?a je ker kamn ki bi bil tak za spat fajn da se bol naspiš? dostikrat me zjutri mal grlo boli pa se do poldneva že porihta, pa učasih me glava popoldne boli, mam pa tud astmo ki sm jo že kr ukrotil pa tud alergije mam, kaki kamnčki mogoč za to? drgač pa sm mal pogledu pa sm mnde sonce - vodnar, luna - lev pa asc - dvojček, čeprav pomoj ni to tak pomembn za zbiranje kamnov pa še neki, mogoč kdo ve kako trgovino v celju ko to prodajajo? za eno vem, še morm jit mal pogledat, nebi pa škodl če še mogoč ker kej ve pa še zadna stvar:v stanovanju mam tri take kamne (slika še sledi), ki bi naj mal zmanjšal sevanje, nafilal bi se pa naj tak da se da na zemljo pa na sonce slikce: http://i109.photobucket.com/albums/n72/Phoeny/kamn001.jpghttp://i109.photobucket.com/albums/n72/Phoeny/kamn003.jpg Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 15. april 2007 Prijavi Deli 15. april 2007 za trgovino ti lahk povem..je na tržnici, tam ko je husova lekarna odprta je od 9-17 semen zdi al pa je to sam med počitnicam..nimam pojma Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nejc-N 15. april 2007 Prijavi Deli 15. april 2007 ja za to vem mogoč še kaka druga kje? pa za un kamn če povete ker je bi bil hvaležn Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 16. april 2007 Prijavi Deli 16. april 2007 ja za to vem mogoč še kaka druga kje? pa za un kamn če povete ker je bi bil hvaležn bod srečen, da je vsaj ta..pa da ni ahat prišu v cele, ker ma pa res obupne prodajalke Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nejc-N 16. april 2007 Prijavi Deli 16. april 2007 sej ne pravim da nism srečn Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
*Zarya* 17. april 2007 Prijavi Deli 17. april 2007 Za spanje je dober ametist ... vsaj men je pomagal, ta je tud za glavobole. Za koncentracijo pri testih pa sta primerna tud obsidian pa citrin. Ta dva mam jst doma pa kr učinkujeta Citiraj OM. ŠANTI. ŠANTI. ŠANTI. http://www.maat-center.com/forum/img/forum_avatars/om.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nejc-N 17. april 2007 Prijavi Deli 17. april 2007 Za spanje je dober ametist ... vsaj men je pomagal, ta je tud za glavobole. Za koncentracijo pri testih pa sta primerna tud obsidian pa citrin. Ta dva mam jst doma pa kr učinkujeta ametist praviš to ga maš kr pr postelji al kako?sej sm si js zle mal sposodu par knig o alternativni medicini, med drugim tud neko knjigo "moč kristalov" tak da upam da bom še kej tam našu, tebi pa hvala za informacije Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 18. april 2007 Prijavi Deli 18. april 2007 ametist praviš to ga maš kr pr postelji al kako?sej sm si js zle mal sposodu par knig o alternativni medicini, med drugim tud neko knjigo "moč kristalov" tak da upam da bom še kej tam našu, tebi pa hvala za informacije bolš, da si nabaviš malo enciklopedijo zdravilnih kamnov in mineralov Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nejc-N 18. april 2007 Prijavi Deli 18. april 2007 a pol recimo ametist bol za čez dan pa malahit za spat? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 18. april 2007 Prijavi Deli 18. april 2007 hm....probi ametist ima tud mal ognja .....torej te uspaval ne bo ali pač ....ima pa tud element vodo...no ja ne pravijo ravno da je to srečni kamen za ribe ...sam tud strelcem paše malahit ima element zemlje ...men vse skupaj bolj deluje umirjeno...torej.....pa še zelen je To govorim čist iz iskušenj...zdaj da slišmo ... Zame je ametist tko- me odpelje, mi dvigne energijo, za spat ga pa ne bi imel...no ja, poznam ljudi, ki jih kava uspava ??!! Ne vem, zame je pač tako, drug pa spet drugače..malahit pa je pri meni le okras...med ostalimi bratci in sestrami... Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 18. april 2007 Prijavi Deli 18. april 2007 mene ametist spremlja 24 ur na dan (na sejmu v lj mi je g. vili reku, da je moj varuh )dokler nisem zbrala poguma in dala ven uno osmico sem ga redno uporabljala za odpravljanje zobobola Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
taraja 18. april 2007 Prijavi Deli 18. april 2007 no zej sm še pa js mal tole temo bral prebral sm tak ene 9 strani tak da mal uvoda že mam sam 75 strani je pa mal velik tak da nism vse prebral zanima me pa par stvari:za ustno ocenjevanje v šoli je dobr kalcedon ne?ka bi blo kej za kake teste?a je ker kamn ki bi bil tak za spat fajn da se bol naspiš? dostikrat me zjutri mal grlo boli pa se do poldneva že porihta, pa učasih me glava popoldne boli, mam pa tud astmo ki sm jo že kr ukrotil pa tud alergije mam, kaki kamnčki mogoč za to? drgač pa sm mal pogledu pa sm mnde sonce - vodnar, luna - lev pa asc - dvojček, čeprav pomoj ni to tak pomembn za zbiranje kamnov pa še neki, mogoč kdo ve kako trgovino v celju ko to prodajajo? za eno vem, še morm jit mal pogledat, nebi pa škodl če še mogoč ker kej ve pa še zadna stvar:v stanovanju mam tri take kamne (slika še sledi), ki bi naj mal zmanjšal sevanje, nafilal bi se pa naj tak da se da na zemljo pa na sonce slikce: http://i109.photobucket.com/albums/n72/Phoeny/kamn001.jpghttp://i109.photobucket.com/albums/n72/Phoeny/kamn003.jpgTudi jaz imam kalcedon, naj bi bil proti tremi in je kamen govornikov, zato je po moje v redu za v šoli. Ametist je tudi mene večkrat nekako uspaval, roževec prav tako. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.