Skoči na vsebino

Kateri kamen?

Aliana

Recommended Posts

sam mislim da ker je 925 mnde čistina da naj nebi oksidiral

mogoče bi blo za prvič dobr sol (mislim dans spucat da bom lahka jutr kr dal gor) pol pa magar voda pa mogoč bikarbona (je nimam trenutno) :D

hvala za odgovor nosorog :D

Teh oznak žal ne poznam. Pravzaprav sem ti tisto z oksidacijo povedal narobe. srebro pravzaprav ne oksidira, ampak potemni zaradi žveplovodika v zraku (na površini se tvori srebrov sulfid). Nisem zadosti kemika, da bi znal povedati, kako slana voda z njim odreagira, a pred leti mi je en srebrni atlantski prstan, ki sem ga dajal v slano vodo, u iber potemnel.

la

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Deli na socialnih omrežjih

aha, no sej če bom enkrat dal pol ne bo problem pomoj, more se sčistit fajn :D

uu neki sm se še spomnu? navpično more bit špica obrnjena ne? gor al pa dol? se mi zdi da sm zasledil da ne sme bit vodoravno obrnjena

• 3 weeks later...
Zdravo, Nosorog. Cuj za Ribi je menda najboljsa morska korala, ki da jo moram nositi v zepu cel cas, ker prinasa sreco na vseh podrocjih zivljenja, ker da iz vsake Ribe privabi tocno tisto najboljse v njej. Pa bi jaz zdaj to probala.

Nisem prepričan, da je temu res tako. Če mi boš zaupala ascendent, ti bom natančneje dooločil kamen.

Mi lahko poves, kam naj grem ponjo, ker res ne bi rada sla pod vodo z motiko kaksno izkopavat, katera trgovina, a v Mb je kaksna, al samo v Lj, kjer je taka korala, kot mora bit,

V Mb ne vem zaa kakšno drugo, kot je Ahat. Tam pa je marsikaj pobarvanega. Barva koral je lahko zelo različna in je odvisna od pogojev rasti in organskih sestavin (rdeče, bele, črne, zlate, rožnate ...). Pr nas je drugač bolj slaba ponudba; je boljš naročit kakšnemu dealerju, da ti prinese iz kakšnega sejma zunaj.

al je to samo rdeca al obstaja kaksna druga tudi, saj ne vem. HVala za odgovor :8):

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Hvala ti Nosko, skrivnost ni vec skrivnost in je rekla coprnica, da ne deluje vec v smislu, da prinasa sreco, ce jo poves drugim! Sicer sem pa hotela, da to vsi izvejo, vse ribe, da še drugi znajo priti do kao srece opoteče, magari v sugestiji.

Verjetno rabim nekaj pameti, tako da si nabavim citrina x:Ix

V asc. in Luni sem pa Skorpijon, Riba po Soncu.

Dvojna oz. trojna voda si, pa še koralo v kateri tudi prevladuje voda bi si omislila; brez veze. Poišči kamen, ki ti da kaj od tistega, česar nimaš. Ta kombnacija ima običajno oslabljen pleksus, zatocitrin ni mimo. Oglej si tudi dioptaz in girasol; na tvojem mestu bi izbral katerega od njiju.

la

Dan :D

Bom kar po pravici povedala - trenutno sem na priklopljena na grozljivo počasen net in nekako nimam živcev, ki bi zdržali, da pregledam celo temo! xrolleyesx x;)x

Saj prav lahko, da ste o tem že pisali, ampak...saj sem povedala kakšen je moj trenutni problem x:Dx x;)x -bi pa prosila, če mi lahko kdo kaj pove o "vodnem safirju". Imam obesek, ki ga občasno nosim in sem ga, priznam, kupila preprosto zato, ker mi je bil tako všeč!

Drugače pa skoraj vedno nosim zapestnico sestavljeno iz obsidiana.

Je kaj narobe, če to nosim istočasno?

In kateri kamen bi bil primeren zame, glede na to, da sem vodnar/rak/rak??

Že vnaprej hvala, če se bo komu ljubilo kaj napisati o tem!

... Say what you mean

And mean what you say ...

Dan :D

Bom kar po pravici povedala - trenutno sem na priklopljena na grozljivo počasen net in nekako nimam živcev, ki bi zdržali, da pregledam celo temo! xrolleyesx x;)x

Saj prav lahko, da ste o tem že pisali, ampak...saj sem povedala kakšen je moj trenutni problem x:Dx x;)x -bi pa prosila, če mi lahko kdo kaj pove o "vodnem safirju". Imam obesek, ki ga občasno nosim in sem ga, priznam, kupila preprosto zato, ker mi je bil tako všeč!

Imaš nekaj drugega. Vodni safir ne obstaja, razen če to ni kakšno trgovsko ime za pitaj boga kaj.

Drugače pa skoraj vedno nosim zapestnico sestavljeno iz obsidiana.

Je kaj narobe, če to nosim istočasno?

In kateri kamen bi bil primeren zame, glede na to, da sem vodnar/rak/rak??

Turkiz.

Že vnaprej hvala, če se bo komu ljubilo kaj napisati o tem!

Uh, to je bilo pa hitro! :eek:

Hvala! :D

Ja, saj se mi je zdelo, da je "vodni safir" le še ena spakedranka več. Sem pa za ime vprašala prodajalko/izdelovalko nakita v eni teh trgovin, kjer imajo samo poldrage kamne...

V glavnem...zoprno! Bom poskusila pogledati po knjigah, če bom ugotovila, kaj je to za en kamen....Je pa prosojen, če ga pogledaš proti svetlobi temno petrolej barve (neka mešanica temno modro-zelene, s tem da je bolj moder kot zelen). Pa hm...izgleda tak bolj..krhek...kot da je iz večih slojev...

...toliko o mojem domačem opisu iz rokava! x:Dx x:Dx

... Say what you mean

sem šla mim ahata in se spomnila, da bi po dolgem času spet mela sodalit srček.. niso imeli :( sem pol zbrala aventurin, isto mini srček..

sam tolk.. da se mal pohvalim ;)

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Uh, to je bilo pa hitro! :eek:

Hvala! :D

Ja, saj se mi je zdelo, da je "vodni safir" le še ena spakedranka več. Sem pa za ime vprašala prodajalko/izdelovalko nakita v eni teh trgovin, kjer imajo samo poldrage kamne...

V glavnem...zoprno! Bom poskusila pogledati po knjigah, če bom ugotovila, kaj je to za en kamen....Je pa prosojen, če ga pogledaš proti svetlobi temno petrolej barve (neka mešanica temno modro-zelene, s tem da je bolj moder kot zelen). Pa hm...izgleda tak bolj..krhek...kot da je iz večih slojev...

...toliko o mojem domačem opisu iz rokava! x:Dx x:Dx

Točno! Sem se že spomnil - vodni safir nima s safirjem nobene veze, je pa trgovsko ime za kordierit oziroma iolith - (Mg,Fe)2Al3(AlSi5O18)+Mn, Na, Zr Vem le to, da je močno pleohroičen (preliva barve glede na kot svetlobe), nisem ga pa nikoli nič energijsko testiral.

sklerozni Nosorog

Točno! Sem se že spomnil - vodni safir nima s safirjem nobene veze, je pa trgovsko ime za kordierit oziroma iolith - (Mg,Fe)2Al3(AlSi5O18)+Mn, Na, Zr Vem le to, da je močno pleohroičen (preliva barve glede na kot svetlobe), nisem ga pa nikoli nič energijsko testiral.

sklerozni Nosorog

Hi hi hi :D

Super! In hvala še enkrat!

Ne vem, če si bom zapomnila, ker že sedaj ko berem, si lomim jezik :wacko: :lol: Si bom pa zapisala, da bo informacija na varnem! x;)x

Če izveš še kaj novega, se priporočam! x;)x

Lep dan še naprej!

P.S.: Pravkar sem se spomnila, da imam nekje uhane z drobcenim turkizom! :)

P.P.S.: Samo moram počakati, da me prime, da kaj drugega snamem, drugače bom izgledala kot novoletna jelka oz. kot da sem razstavni štant oropala! x:Dx x:Dx

... Say what you mean

Fajn kombinacija: sončni kamen ali pa aleksandrit(sam ta bo verjetno mal predrag).

LA

O hvala. xrosex

Prvič slišim za ta dva kamna ... grem raziskovat xDDx

Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.

Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

Če boš skala kamne v Ahatu, ne bo škodilo malo previdnosti. Zelo verjetno, da ti bodo amesto sončnega kamna ponudili ponaredek, ki ga prodajajo pod imenom zlati kamen, aleksandrite pa sem nazadnje v njihovi ljubljanski trgovini na Čopovi, videl sintetične.

la

Hvala. Bi se mi znalo to hitro zgoditi, ker nobenega od njiju se nisem videla.

Aleksandrit (ce je pravi) sem si ravno ogledala na eni slikci na Bolhi.

Bom previdna.

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

Hvala. Bi se mi znalo to hitro zgoditi, ker nobenega od njiju se nisem videla.

Aleksandrit (ce je pravi) sem si ravno ogledala na eni slikci na Bolhi.

Bom previdna.

Išči sončni kamen. Zelo majhne možnosti imaš, da pri nas prideš do originalnega aleksandrita (zanimivost, ki pri aleksandritu simbolizira polarnost dvojčkov: pod naravno svetlobo je zelen, pod umetno pa rahlo vijoličen).

alalal

Išči sončni kamen. Zelo majhne možnosti imaš, da pri nas prideš do originalnega aleksandrita (zanimivost, ki pri aleksandritu simbolizira polarnost dvojčkov: pod naravno svetlobo je zelen, pod umetno pa rahlo vijoličen).

alalal

Kul: obožujem zeleno in vijolično.

Torej sončni kamen pri nas.

kaj pa azija ... je tam lažje dobiti originalne kamne? Imam namreč prijatelje, ki pogosto zahajajo tja ...

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

Kul: obožujem zeleno in vijolično.

Torej sončni kamen pri nas.

kaj pa azija ... je tam lažje dobiti originalne kamne? Imam namreč prijatelje, ki pogosto zahajajo tja ...

Aleksandrii so "doma" v Rusiji. Da si boš predstavljala, kako težko jih je dobiti: V Rusiji sem bil več kot 2 leti. Naš prevajalec je imel sorodnika, geologa v Moskvi. Vpašal sem ga, če mi lahko zrihta kak aleksandrit. Odgovoril je: "čČ ga bom našel, ga bom dal brusiti potem pa ga bom dobro prodal, e pa da ga odstopim tebi za kak drobiž."

Po drugi stani sem enega pred petnajstimi leti a majhen denar kupil na sejmu v Tržiču. Pred kakimi šestimi leti sem na seju v Sopronu

Madžarska) naletel na Rusnjo, ki je prodajala aleksandrite, pa niti ne zelo drago. Nobenega nisem kupil. Sploh ne vem, zakaj; najbrž sem mal blesav.

alalal

lalala

NE PISITE MI, NE KLICITE ME, PUSTE ME NA MIRU DO KONCA JUNIJA. NIMAM CASA ZA NIC. NIKAKOR SE NE ZNAJDEM V TEM POSASTNEM PROGRAMU, KJER DOBIM NA MEJL, DA ME CAKA NEKI FREND, PA ZARADI D O L Z N O S T I (KOT DA JIH NIMAM DOVOLJ DRUGIH OBVEZNOSTI!!!!) LETIM HITRO POPEDENAT, ODGOVORIT O ZDRAVO KAK SI, ALI KAR SE PAC PRICAKUJE, POTEM PA GLEJ GA HUDICA, SE MI JE NEKAM SKRIL IN NI NIKJER NOBENEGA FRENDA VEC ZA VIDET.

HREPENIM PO STARI SKRIPTI, KJER JE VSAK IMEL SVOJ MIR, KER NI RABIL NEKAJ BREZVEZE ISKATI IN SE JEZIT, KER NIC NI NASEL.

x:px x:Dx x;)x :inocent: viš, to mi pa še nikol ni prišlo na misel, da bi tkole uporabla podpis... x:o)x

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Nosorog, ne bit skrivnosten, vem da si pravi carodej, daj nam še ti izdaj, kaj si PO HOROSKOPU, PODZNAKU in kje imas LUNO !

:hepko:

(in to takoj:)

Vodnar sem, z ascendentom v levu, za luno pa pojma nimam (včas sem mal za luno, če to kj šteje ...)

lalala

Aleksandrii so "doma" v Rusiji. Da si boš predstavljala, kako težko jih je dobiti: V Rusiji sem bil več kot 2 leti. Naš prevajalec je imel sorodnika, geologa v Moskvi. Vpašal sem ga, če mi lahko zrihta kak aleksandrit. Odgovoril je: "čČ ga bom našel, ga bom dal brusiti potem pa ga bom dobro prodal, e pa da ga odstopim tebi za kak drobiž."

Po drugi stani sem enega pred petnajstimi leti a majhen denar kupil na sejmu v Tržiču. Pred kakimi šestimi leti sem na seju v Sopronu

Madžarska) naletel na Rusnjo, ki je prodajala aleksandrite, pa niti ne zelo drago. Nobenega nisem kupil. Sploh ne vem, zakaj; najbrž sem mal blesav.

alalal

lalala

najbrž. x:Dx

En (ne vem če pravi) se prodaja na bolhi.

Tule je slikca

http://www.bolha.com/images/image/_460a7a6aedbad.jpg

sam ne štekam, ali hoče zanj 87EUR al 175.000 sit. xrolleyesx

Pa tudi manjšega zneska trenutno nimam ...

Gremo v Rusijo! x:Dx

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

najbrž. x:Dx

En (ne vem če pravi) se prodaja na bolhi.

Tule je slikca

http://www.bolha.com/images/image/_460a7a6aedbad.jpg

sam ne štekam, ali hoče zanj 87EUR al 175.000 sit. xrolleyesx

Pa tudi manjšega zneska trenutno nimam ...

Gremo v Rusijo! x:Dx

Tudi če je zelo majhen, je za pravega 87 evrov premalo.

la

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...