Skoči na vsebino

Kateri kamen?

Aliana

Recommended Posts

evo, pa bom vprašala, čeprav se bo tole tak neverjetno in smešno morda slišalo

me čaka ena zadeva, ki bi jo že morala zdavnaj začeti. pa nekak ni volje. se mi zdi na trenutke, kot da je nisem več sposobna.

priporočaš kak kamen, nosorog? da mi da mal volje in samozavesti.

15.1.1981 ce

hvala.

in prijazen dan.

... svet pripada tistim,

ki verjamejo v svoje sanje ...

Deli na socialnih omrežjih

evo, pa bom vprašala, čeprav se bo tole tak neverjetno in smešno morda slišalo

me čaka ena zadeva, ki bi jo že morala zdavnaj začeti. pa nekak ni volje. se mi zdi na trenutke, kot da je nisem več sposobna.

priporočaš kak kamen, nosorog? da mi da mal volje in samozavesti.

15.1.1981 ce

hvala.

in prijazen dan.

Še uro rojstva mi zaupaj.

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

celje.

pa še enkrat hvala!

Ker si "mejna", ti bom napisal malo več energijsko primernih kamnov in med njimi pa na osnovi všečne barve izberi: Kunzit, lapis lazuli, fluorit, snežnikasti obsidian.

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

neki me zanima...

v dar sem dobila en kristalcek, k ne vem, kaj je.

Fotk pa nekak ne morem prpoat. x:o)x

V glavnem, je barve kot kamena strela, torej prozoren, vendar bolj bel. strukturo ima drugacno, recimo kot turmalin ('pokoncno'), v bistvu pa je mestoma bel kot kak kalcit.

Njegova posebnost pa so 'srebrne svilnate nitke', iz katerih je sestavljen.

a ves morda nosorog, za kateri kamen bi lohk slo? :8):

(ful mi sede, je res NAD LEP! :2src:)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

na-a.

saj pravim da ma pokoncno strukturo, je cist prepreden. In ta na fotki je bolj moten, malo na sivo al clo na lila mal hoce vlect.

ta moj je pa 'biserne' barve - belo prosojen s srebrnimi svilenimi nitkami.

ampak thanx za trud! x:)x :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

na-a.

saj pravim da ma pokoncno strukturo, je cist prepreden. In ta na fotki je bolj moten, malo na sivo al clo na lila mal hoce vlect.

ta moj je pa 'biserne' barve - belo prosojen s srebrnimi svilenimi nitkami.

ampak thanx za trud! x:)x :palec:

Mam občutek, da govoriš o selenitu.

hm, sem tud nanj pomislila (v bistvu sem ga ravno podarila tej osebi, ki mi je tega podarila), pa je bil un bolj nekak... manj prepreden, ta je pa cist cel prepreden s temi nitmi pa bolj je bel - bolj 'kalcijev' al pa 'magnezijev' - takole po uchu (k se ne spoznam tok na sestave). selenit je v bistvu pa bolj prozoren (al pa so vsaj bli vsi tisti, k so mi prisli pred uch).

a drgac ma selenit tud lohk svilnate nitke not? :8):

pa a nima selenit imena pravzaprav ravno po Luni?

kako to, da je potem lunin kamen cist nekaj druzga?

(*k ze govorimo o selenitu)

Picasso

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/35/Gips,_selenit,_2Maroko_Midelt.jpg/683px-Gips,_selenit,_2Maroko_Midelt.jpg

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

lahko bi bil ta, ja. xokx

(vsekakor mu je zelo podoben)

moj je manjsi in ne tok prozoren, bolj bel, ma vec nekih teh primesi zraven - pa ga je (se) tezje identificirat. x:)x

Thanx! x:Xx

Picasso

Če misliš na mojo - danke.

xyesx zanimivi teksti.

mal ven iz konteksta, sam.. ful mi je všeč pri teb, da daješ filing, da tolk obvladaš te stvari, da se lahk mal norca delaš iz vsega skup... in si dejansko en redkih telih.. ljudi, ki se s čudnimi stvarmi ukvarjajo.. x:o)x ki me popolnoma prepričaš in te totalno resno jemljem pri stvareh, pri katerih sem se pri drugih zarad lukenj v teorijah ponavad mal smejala..

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

in si dejansko en redkih telih.. ...i me popolnoma prepričaš in te totalno resno jemljem pri stvareh, pri katerih sem se pri drugih zarad lukenj v teorijah ponavad mal smejala..

mene tud :vio:

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Poskus No2. Mi je prvič objavo zjebal.

pa a nima selenit imena pravzaprav ravno po Luni?

kako to, da je potem lunin kamen cist nekaj druzga?

(*k ze govorimo o selenitu)

Selenit je vrsta paličaste, vlaknate bele do prozorne sadre. Na spolirani površini da na svetlobi optični učinek, ki spominja na sij Meseca, zato je dobil me po grški boginji Meseca Seleni. Ampak to je am ena od pojavnih oblik sadre. Gotovo si že videla velike prozorne plošče, ki jih proajajo pod imenom marijino steklo. udi to je adra. Prav tako recimo puščavske rože. Drobnozrnati sadri pa pravimo alabaster.

Tudi mesečev kamen je dobil ime zaradi optčnega učinkana spolirani površini, ki tudi spominja na soj polne Lune. V rsnici gre tu za vrsto ortoklaza z vključki lamel albita, ki ta opični efekt povzročijo, pod imenom mesečev kamen pa najdemo tudi mlečen in moten sanidin ter prozorni albit. Tudi to sta ortolaza, a sta nastala pod drugačnimi pogoji in v drugem obdobju.

xyesx zanimivi teksti.

mal ven iz konteksta, sam.. ful mi je všeč pri teb, da daješ filing, da tolk obvladaš te stvari, da se lahk mal norca delaš iz vsega skup... in si dejansko en redkih telih.. ljudi, ki se s čudnimi stvarmi ukvarjajo.. x:o)x ki me popolnoma prepričaš in te totalno resno jemljem pri stvareh, pri katerih sem se pri drugih zarad lukenj v teorijah ponavad mal smejala..

:farb: :farb: :farb: :farb: :farb:

Ampak to je am ena od pojavnih oblik sadre.

jp, sem najprej clo mal mislila, da je sadra, sam pol nekak... hm, sem si premislila. x:o)x

Thanx! x:Xx

*sam pol pa to, k sem jaz mislila, da je selenit, ni bil. x:o)x

me popolnoma prepričaš in te totalno resno jemljem pri stvareh, pri katerih sem se pri drugih zarad lukenj v teorijah ponavad mal smejala..

se pridruzujem. :palec:

Picasso

se nekaj... :8):

cemu pa koristi in ali je kul si nastimat eliksir (najbrz ja) in za kaj je slednji koristen....

nisem nekak znala (se) razbrat, kaj tocno mi dela, kaksne ucinke cutim, mi je pa blazno nad.. tak nezen pa tak, sem ga kar bozala. xDDx

pa nekak me je potegnil, da sem si masirala obraz z njim, se mi je zdel, da mi tok dobr pase na kozho... nekak.

morda nekak cisti in pomirja, a hkrati pa v bistvu daje energijo?

Bi blo zanimivo si naredit eliksir (ravno danes sem si ga po 100 letih nastimala s kameno strelo)...

Picasso

se nekaj... :8):

cemu pa koristi in ali je kul si nastimat eliksir (najbrz ja) in za kaj je slednji koristen....

nisem nekak znala (se) razbrat, kaj tocno mi dela, kaksne ucinke cutim, mi je pa blazno nad.. tak nezen pa tak, sem ga kar bozala. xDDx

pa nekak me je potegnil, da sem si masirala obraz z njim, se mi je zdel, da mi tok dobr pase na kozho... nekak.

morda nekak cisti in pomirja, a hkrati pa v bistvu daje energijo?

Bi blo zanimivo si naredit eliksir (ravno danes sem si ga po 100 letih nastimala s kameno strelo)...

Masaže so sicer v redu, ampak opozarjam, da lahko sadra zaradi vsebnosti žvepla ob daljšem stiku z znojno kožo povzroči vnetja. V vodi je slabo topna, tako, da eliksir gre skozi. Iz uporabe, ki jo navajam, lahko sklepaš, za kaj bi bil eliksir:

Tradicionalna uporaba: Ko so ljudje v verskem zanosu gledali v slike Marije, prekrite s sadrinimi ploščami, je voda, ki je sestavni del sadre, prevzela njihov čustveni naboj in takšne slike so bile energijsko izredno močne. Večkrat so privedle do »čudežnih rešitev« nekaterih problemov vernikov. Izdelke iz alabastra so uporabljali za okras že Asirci.

Uporaba danes: Danes velja sadra za kristal nove dobe, saj s svojimi vibracijami krepi intuicijo ter prinaša v naša življenja vibracijo ljubezni. Večje paličaste kristale sadre lahko uporabljamo kot energijsko palico pri postopkih razkroja blokad, vendar pa se pri delu s takšno palico nikoli ne poslužujemo mentalnih postopkov kreacije energije zemlje ali ognja. Takšne palice se energijsko izredno aktivirajo ob stiku s hematitom. Ker lahko žveplo, ki je sestavni del sadre, kemično odreagira s človeškim znojem, je ne polagamo neposredno na telo.

x^x Thank you very much! x:Xx

aha zveplo.. ok, saj po faci se glih ne potim. x:o)x xDDx

se prav eliksir gre skoz... super, potem pa si ga bom kdaj ubodla, sam zdej bom - dokler se mi bo zdel, iz gosrkega kremena se.

Pol pa tole pade.

Mogoc 'porocam'. xDDx

Picasso

Tudi mesečev kamen je dobil ime zaradi optčnega učinkana spolirani površini, ki tudi spominja na soj polne Lune. V rsnici gre tu za vrsto ortoklaza z vključki lamel albita, ki ta opični efekt povzročijo, pod imenom mesečev kamen pa najdemo tudi mlečen in moten sanidin ter prozorni albit. Tudi to sta ortolaza, a sta nastala pod drugačnimi pogoji in v drugem obdobju.[/color]

:farb: :farb: :farb: :farb: :farb:

Kalijevi glinenci so res- ortoklaz, sanidin in mikroklin, albit pa ne paše ravno v to branžo, ker ima namesto kalija- natrij in spada med plagioklaze-kisle ali zgornje -tukaj sta še oligoklaz in andezin...

KAlSi3O8 -ortoklaz ,mikroklin, sanidin.

NaAlSi3O8- albit

Skupaj pa tvorijo - z albitom Alkalne glinence.

Da malce zakompliciram x;)x

xegox :palec:

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

http://www.tulane.edu/~sanelson/images/feldsparcomp.gif

Glinence se poimenuje po temle trikotnem diagramu, saj jih praktično nikoli ne najdemo v "čisti" obliki ampak kot trdno raztopino vseh treh komponent.

Ortoklaz - albit serija se imenuje alkalni glinenci (navpično) in serija albit - anortit plagioklazi (vodoravno).

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...